- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Ha Isten létezik...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- ldave: New Game Blitz - 2026
- bobalazs: Microsoft Copilot és hasonló hülyeségek egyszerű kigyomlálása /örök megoldás/
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sallylla
csendes tag
Sziasztok!
Készülékvásárlás előtt állok, ez lenne az első almás termékem egy meglévő windowsos PC és androidos telefon mellé.
Leginkább rajzoláshoz szeretném használni lakáson belül, ebből kifolyólag egy 12.9-es modellben gondolkodom. Kérdésem így első körben, hogy megérné-e beruházni az újabb, 2018-as modellre? Fontos számomra a megbízhatóság, időállóság, hogy minél hosszabb ideig tudjam használni a készüléket.Számos tesztvideót és beszámolót megnéztem a témában, mégsem sikerült idáig konszenzusra jutnom.
A 2017-es modell mellett szól részemről a lényegesen kedvezőbb ára, valamint, hogy tudásszintben - amennyire én láttam - nincs lényegi eltérés a két típus között- ebből kifolyólag a feltételezett jobb ár-érték aránya.
Aggaszt azonban a pencil töltőegység nem túl szerencsés kialakítása. Akiknek van tapasztalata a 2017-es modellekkel, valóban potenciális veszélyforrás a készülékből töltés közben kilógó ceruza, vagy csak felfújják az egészet és ésszerű használattal könnyen elkerülhető a "baleset"?
A másik aggályom a korábbi típus kapcsán az időtállóság, meddig lesz alkalmas a digitális rajzprogramok zökkenőmentes futtatására? Mint említettem, van laptopom s egy kisebb Wacom Intuos táblám, azonban szükséges utómunkálatokat leszámítva, szeretném ezt a feladatot a leendő iPad-emre átruházni.
A 2018-as modell valamelyest fejlettebb specifikációkkal rendelkezik, kérdés, hogy ez a különbség időtállóbbá teszi-e a korábbi típussal szemben?
Az új pencil és annak töltési megoldása egyértelműen előny, noha ezúttal a lényegesen borsosabb ár mellett még a vékony káva miatt is aggódom. Képes egy ilyen keskeny keret tartósan megtartani a készüléket/kijelzőt?
Valóban kibír egy iPad pro alsó hangon 4-5 évet (anélkül, hogy ez idő alatt használhatatlanul belassulna, elévülne), vagy ez csak az újabb modellre igaz? Esetleg arra sem?
Továbbá, alkalmas-e a készülék komolyabb digitális festmények készítéséhez? Mert ennek kapcsán meglehetősen ellentmondásos válaszokba botlottam. Hallottam olyan grafikusról, aki gyakorlatilag hozzá sem nyúl a Cintiqhez, amióta megvan neki az iPad, míg mások szerint el lehet éppen firkálgatni, skiccelgetni vele, komolyabb rajzok készítéshez azonban nem a legjobb megoldás.
Ha valaki esetleg tudna segíteni a(z esetleges) kételyeim eloszlatásában, annak előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák
- Ford topik
- GL.iNet OFF topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Motorola G86 - majdnem Edge
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Sok hűhó négyszázért: AMD Ryzen 7 9850X3D
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra 256 GB újszerű állapot
- Xiaomi Redmi Pad 8,7 64GB, Wi-ti, 1 Év Garanciával
- ÚJ Bontatlan Samsung Galaxy Tab S10 Lite 5G 128GB 6GB RAM Gray ! 1ÉV Samsung Jótállás
- Samsung Galaxy S11 Ultra 14.6 512GB wifi 100%-os akksi 3 ciklus
- ÚJ Bontatlan Samsung Galaxy Tab A9 8.7" WIFI 64GB 4GB RAM Graphite ! 1ÉV Samsung Jótállás
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4050
- Frissen pasztázva! Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Több darab! MacBook Pro 14" M1 16GB RAM 27%-os áfás számla (218)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs