- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
joshua7
veterán
Na, 1.5V bios érték mellett Win idle már csak 1.408V.
-
Mondtok nekem Q6600-nál 2.4-en idle hőfokokat? Viszonyítani akarok! Köszi!
-
HSM
félisten
A drop ugyanannyi lesz, az független a bemenő feszültségtől, a lap állítja be. Viszont a terhelés alatti kis "zuhanások" oka lehet a nem elég stabil bemenő 12V-os fesz.... Bár nálam a corsair tápomnál ez ismeretlen jelenség... 12,1V 100W terhelésnél, 12,1V 350W terhelésnél is...
-
Qru
MODERÁTOR
Nálam ez a drop full load-nál és LoadLine bekapcsolva. Idle-ben 1,468V a feszem ha jól emlékszem bios 1,500V-nál (most alapon megy netezésre így is bőven sok
).
joshua7: Ha a tápod rendes leadja az adott feszt (12V) akkor elvileg a táptól független. Pl egy Codegánynál Q6600 biztos többet dropol mint egy minőségi FSP-vel pl.
-
HSM
félisten
Az teljesen jó.... Nekem máshogy dropol a 8 fázisú Asus lapom....
9*350-en BIOS:1,2625V, üresben 1,232V, Terhelve: 1,2V
Ha viszont belövöm a LoadLine-t, akkor 9*400-on: BIOS:1,4V, üres: 1,38V terhelve:1,38V(#21192) joshua7: A drop-ba tudtommal nincs beleszólása a tápnak, viszont a feszültség "stabilitásába" igen. De szerintem nem ezen fog múlni a tuning....
(A 450-es Chieftec is ugyanúgy bírta a tuningot, mint a VX550, a Chifi 360W-os 12V-os határán belül persze)
-
joshua7
veterán
Ebbe a drop-ba egyébként a tápnak van beleszólása?
-
joshua7
veterán
Első szériás, rev1.0 vagy 1.x.
Melegedés passz. Most idle-ben, min-re tekert ventivel a magok 35-40 fokosak, a proci meg 28. 3dmark közben nem láttam, a Prime meg kivágott.
De majd megnézem.
-
joshua7
veterán
Na, megnézegettem. Jó cucc ez, csak hát a lapom...
9x400-zal kezdtem, belőttem neki a bios-ban 1.4V-ot. Namost, mire beértem Win-be, abból már csak idle 1.312-1.328V maradt.3dmark-ok simán lefutottak így. Aztán indítottam egy Prime-ot, h mégis lássam, mennyit drop-pol még, hát... szépen lement 1.264V-ra. Kb 20sec után dobott is egy hátast a rendszer. Ez kemény majd' 0.14V drop.
Hát nem semmi.
-
Depression
veterán
-
joshua7
veterán
Hehe.
Na igen, de az mégis dq6. -
Bagira01
veterán
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
joshua7 #21175 üzenetére
Kié volt a proci?
Szerintem tökéletesen elég a lapod.A nagyobb tuninghoz ajánlatos egy ventit raknod a fetekhez,mert nekem azt csinálta,hogy ha ezek túlmelegedtek visszadobta a quad szorzóját 6-ra.Aztán egy venti ezt megoldotta szépen egészen 3800mhz-ig bírta prime alatt a lap is.Ne melegedett volna annyira a cpu -
joshua7
veterán
Ennek 1.2V a Vid-je.
Igazából csak pár 3dmark menetre kéne csak extrémebb eredmény, olyan 1.5V-ig, amúgy alapfeszen használom majd, elvileg 3.2-3.3Ghz-et tudnia kéne akörül.
Prime nem érdekel, nem szempont nálam.
Majd beszámolok később.
szerk: ja, NfS-re vagyok pl kíváncsi, h használ-e neki a +2 mag, nameg a GTÁ-ban mi a helyzetDeadMeat: nálam is droppolt rendesen, mikor vagy fél éve kipróbáltam egy quad-ot, de akkor még a hűtő is csak gyári volt. De az is elballagott 3.2-n úgy is.
-
HSM
félisten
válasz
joshua7 #21163 üzenetére
Giga P35/DS3 lapokban kényelmesen megy a Quad, olyan szűk 120W (inkább csak 100-110W) prime95-smallfft alatti procifogyasztásig. Ezt a DES progival vagy everesttel tudod nézni. Ez a gyakorlatban nekem 1,2V betonstabil 3200-at jelentett (80-90W), az abszolút max 3400 körül volt, szűk 1,28V-al (118W), de így már nem volt minden OK.... A quadom VID-je 1,2625V. Efölött már nem bírja a lap tápköre, eszméletlen forró volt már így is 3400-on... A jelenlegi Asus P5K3 Deluxe-omban viszont érezhetően több tartalék van, azzal már ment 3600@1,38V-ot a proci, valami bődületes áramfelvétellel (konnektorból 305W prime 95 smallfft alatt
) igaz, így is csak 6-7 percig megy, aztán reboot... Viszont itt sokkal kisebb a drop, +van loadline is. Szóval ki kell próbálni a DS3-at, de ha nagyon extrém akarsz lenni, ahhoz igen jó proc, és inkább DQ6 kell.... (Bár a P5K3-nál is 8 fázissal a procim fogyott el előbb....
)
Bár igaz nem sűrűn kellett felhúznom még alapórajelről sem 3200-ra, nemhogy tovább...
Bár extrém szarul optimalizált helyzetekben jól jöhet... Pl. NFS új része... -
DeadMeat
nagyúr
válasz
joshua7 #21172 üzenetére
Nemtudom,nem volt még p45-öm,de emlékeim szerint eleinte sokat szívtak a q66 tuningal benne.Aztán megeshet hogy user error volt mind.
A dfi is igen jó lapocska,de én még mindíg aztmondom elég lesz a ds3 a quadnak.3600mh-ig nekem nem volt nagy gondom a tuningal.Nagyot droppol,az igaz,dehát ez vannem extrémtuningra van kitalálva.
-
proci985
MODERÁTOR
alapórajelen nekem 32-36W a vége terhelten, 6-10W idle... de ehhez nem árt egy jó lap/táp sem, és manuálisan kell belőni a feszeket. most 3.0@1.264en 32-80W. tuningolás mértékétől függően 200W fölé is lehet lőni, de ahhoz már valami extrém hűtő is kell, gyakorlatban ez nem sűrűn jön elő;Đ
természetesen most nem a helyi 4ghz+ klubról beszélnük
-
Benhill
senior tag
Lattam mashol hogy coretemp & realtemp nem ugyanolyan °C mutat.
Lefuttatam az XS bench-t, es ezt kaptam. Na most ez mi?
-
korner83
tag
Sziasztok!
8 magos gépet szeretnék venni, milyen configot javasolnátok? Alapvetően Intel párti vagyok jelenleg. Csak ram és CPU legyen a gépben erős, VGA elég csak valami alap (akár alaplapi, de komolyabb lapokban úgy sincs).
Kb a következőket szeretném, csak az alaplap (LGA771-es vagy 775-ös, skulltrail esetleg?) és processzor pontos típusával vagyok gondban (Xeon vagy sima Quad, esetleg Corei7?)
RAM: min 2x2 giga ram
CPU: 2xQUAD CORE valami (2,2-3Ghz között)
ALAPLAP: max bruttó 100e legyen - fogalmam sincs mi lenne jó 2 CPU-hozAki tud olyan weboldalt ahol 8magos gépeket teszteltek renderelő programokkal az írja meg PLS!
Olyan oldal is érdekel ahol 2 magos gépet lehet online összerakni és megrendelni.
Az egész configra a pénzkeret kb. bruttó 350-450e Ft, ebből kéne minnél nagyobb számítási kapacitást kihozni.
Használt gép/gépek is érdekelnek, akár 4 magos szerver is.
Előre is köszönöm a válaszokat!
KoRner
-
joshua7
veterán
Jobbfajta Q6600 alá milyen lapot ajánlotok? Megnézem persze a lapomban, de ha nem menne elég jól benne...
-
changbácsi
tag
Lehet homlokegyenest a lég ellen megyek, de úgy néz ki hétfőn veszek egy komplett vízhűtő rendszert. A rendszer egy 1046 os EHEIM pumpából a rászerelhető víztartályból, valamint 1 dual radiátorból áll.A radi egy nexxxos HC 240-es.
Ezzel mit tudnék kihozni a q6600 amból? Jobban tudok egy ilyen rendszerrel hűteni, mint csak léggel? -
kpal
nagyúr
Mennyit fogyaszt a Q6600-os proci alapon és tuningolva ?
-
TazLeacher
nagyúr
-
Benhill
senior tag
Jo neked hogy ennyit megy. Nekem az alaplapom kicsit gyengusz mivel "plus"-os, 3ghz fole nem nagyon fog menni a cpu. 2.9en bejön a win de randomra lefagy. Jovore majd megejtek egy cserét. A ninja meg kicsit meg van pirulva valamiert, majd megy a polirba. Max a felulet 30%-a adta at a hőt, igy meg jo hogy "csak" 60 fok.
A Prime 95-el tudod nyüstolni a procit rendesen.
-
Benhill
senior tag
Jo estet nekem van egy Q6600 ami 2.8ghz-en alapfeszen idle 60fok
most levettem a feszt 1.18ra es igy mar 50fok.
ez igy normalis? -
Hali, melyik prime való a 4 magoshoz, amivel szarrá tudom terhelni a cuccot?
-
G4ga
őstag
válasz
#97544192 #21149 üzenetére
érdemes pár hszt visszaolvasni!
changbácsi pont ugyan ezt kérdezte... neked is ugyan azt ajánjuk mint neki!
Hütök q6600hoz tunninghoz! -
törölt tag
Sziasztok. Milyen procihűtőt ajánlotok Q6600 (G0)-hoz? Alap hűtővel 3.0 GHz-t bírja 1.2V-n. 3.5 GHz környékére szeretném húzni, de sztem Scythe Mugen-t fogok venni... Várom a tanácsokat a szakértőktől, hogy mi a legjobb vétel.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
BemAnyó #21145 üzenetére
igazából két esetben lehet súlyos fpseket nyerni cpu terheléspiszkálással: az egyik a Supreme Commander (ennek saját progija van, a használata pedig különösen ajánlott, a kirajzoló/logikai threadeket piszkálja meg nagyon), a másik a Stalker CS (na ezt lehet időközben javították, 1.5.0.4 alatt még csak egy magot használt, úgy meg gyakorlatilag a vízhűtéses 8600asok kivételével -olyan 4.2-4.6 ghzre tippeltük azt a pontot, aminek elégnek kellet lennie- mindenhol procilimites volt).
-
HSM
félisten
-
BemAnyó
senior tag
Sziasztok, hétfőn ha minden igaz boldog tulajdonosa leszek egy Q6700 esnek, olvastam több helyen hogy ajánlott ennek a programnak használata egyes játékoknál, CPU Controll -er, tud valaki bővebb lehetőleg tapasztalatokon alapuló felvilágosítást adni erről ?
-
G4ga
őstag
válasz
zsolt1129 #21141 üzenetére
ugyan ugy maradt minden mint eddig... betoltam az ablak alá ...
mondjuk, ahogy néztem, ugyan pillanatokra villant fel csak a core temp, 3d mark alatt nem melegszik annyira, 50 - 55 fok körül volt!ojan nincs hogy ne menjen 4GHz, és viszonylag kevéssel kellet 1.5 felé menni!
hétvégén megnézzük a vga-t is! -
devast
addikt
válasz
changbácsi #21137 üzenetére
Hűtő: TRUE, Xigmatek s1283 vagy achilles1284, OCZ vendetta 2 szerintem. Bár ezek elég drágák, és Xigmatek nehezen beszerezhető manapság. Olyan viddel ha adsz neki feszt olyan 3.4-3.5 között lehet a vége szerintem, döntsd el megér-e annyit az a 200-300Mhz. Félni meg nem kell, ezeket úgy tervezik hogy ne égjen le: vagy megy és stabil, vagy megy és nem stabil. 24/7 használatra azért 75-80 fok fölé nem nagyon mennék mondjuk, de egyesek 98 fokon is használták már és működött... 100 körül szabályoz le, szóval a 60 fok az semmi.
-
G4ga
őstag
re all!
Uj Vga uj eredmények a 3dmarkba...
eredmény!látom ujra beindult a totyik
-
changbácsi
tag
Sziasztok!
A konfigom a nevemnél...
A kérdésem meg itt : Milyen hűtőt ajánlotok (levegő csak) a mostanim helyett. A mostani egy zalman 9500. A procimat tudnám feljebb húzni még? Sajnos a VID je: 1.325 v. Ha nem, az sem baj, majd veszek másik kvadot tavasszal..addig jó ez. De félek, hogy a hűtés nem elég neki prime alatt 60 fokra is felmegy... megfőzni sem akarom.
üdv. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
D®. GeNy@ #21131 üzenetére
Igen, ez egy játék most de a fejlődési irányt remekül példázza. Tuti Q6600-ot vennék, E6300-ról váltottam kb 1 éve és ezzel a procival még lazán kihúzhatom 1-1,5 évig. Addigra a DDR3 is, meg a Core i7 is bagóért fog menni a mostani árához mérten.
mod:
Depression: Én is alapon használom ha netezek, ha meg kell a kraft (játék, renderelés, tömörítés stb) belövöm 3.5GHz-re és kész.
Új foglalat (mert ugye már itt az LGA 1336) legközelebb 2 év múlva lesz, de akkor se biztos, nem tudom az akkor megjelenő Sandy Bridge milyen foglalatba illik majd. Ahogy az alaplapgyártókat ismerem, úgy is kiharcolják az új foglalatot. -
D®. GeNy@
aktív tag
Tudom, procit nem egy játék kedvéért veszünk, de most csak ez jön számításba, ami kezeli a 4 magot...
Sapph. HD4870 Full Toxic 512MB vga-m van és 4Gb 1066-os ramok...e mellé akkor melyiket lenne érdemes venni, ha a GTA4-el 30-40FPS körül szeretnék játszani 1680x1050-ben...
Most 25-30FPS-el megy... -
Qru
MODERÁTOR
válasz
D®. GeNy@ #21127 üzenetére
1-1,5 év? Nem igazán. Lásd GTA 4, csak három és nagymagos procikon fut rendesen hiába az erős vga...
Másrészről, alapon a Q6600 már ma is gyengének számít (igen a középkategóriás vga-khoz nem ért egy 2.8-3GHz-es órajel). Szóval Q6600-ot csak az vegyen aki tuningol. Azoknak viszont még mindig bestbuy sztem ha középtávon gondolkoznak. -
HSM
félisten
válasz
D®. GeNy@ #21127 üzenetére
Azért a Quad a maga 2,4Ghz-es órajelével ha 100% ki van használva kb egy 4,8Ghz-es Core2 sebességét hozza, ha pedig felhúzod 3,2Ghz-re, akkor már 6,4Ghz kell a befogásához. Na most ennyit kevés coreduo tud...
És az az 1-1,5 év már nincs messze, adddig pedig bőven elég lesz sztem a quad, 3 ghz körül, utána meg már csak gyorsulni fognak alatta a progik, jobban, mint az E8500 alatt... Az ár meg kb ugyanaz.... -
D®. GeNy@
aktív tag
Lehet, h. a quad nagyobb tartalékokkal rendelkezik, de mire a játékok a quad-ot fogják előnyben részesíteni (sztem' 1-1,5 év), addigra a Q6600 a maga 2.4Ghz-es alapórajelével elbújhat és nem kell majd senkinek sem, mivel újabb quad-ok lesznek fejlettebb technológiával.
Ha rosszul látom, javítsatok ki.
-
D®. GeNy@
aktív tag
válasz
Depression #21125 üzenetére
Köszönöm a segítséget, gugli barátom adott néhány tesztet, igaz nem a legjobbakat, de a Q6600 oldalára billenti a mérleget.
Esetleg, ha vkinek van "sutyiba" vmi jó teszt és belinkelné, azt megköszönném! -
D®. GeNy@
aktív tag
Akkor marad az E8500 és nyáron egy deszkacsere...Ezek szerint ezzel járok a legjobban!
-
HSM
félisten
válasz
D®. GeNy@ #21117 üzenetére
Hát én Q6600-at nem nagyon tuningolnék egy 4 fázisú deszkában, kb 3Ghz max, amit így el tudnék képzelni... De az E8500 se fog szerintem 4Ghz-et menni....
Egy sima P35-DS3-al több esélyed lenne, az már a Q6600-at is jobban bírja... (4 --> 6 fázis, a 6-os másfélszer annyi kraftot tud adni, ami azért nagyon nem mindegy....) -
válasz
krupitomi #21118 üzenetére
OEM, vagy tálcás kiszerelésben csak magát a procit kapod, rendszerint egy kis műanyag tokban, míg a box-os esetében kapsz mellé dobozt és aktív hűtőt is.
A steppingek között jelentős különbségek lehetnek, a későbbi revíziókon nyilván bütyköltek keveset, ha külön nevet is adtak, tehát általánosságban elmondható, hogy a G0-s procik kevésbé melegszenek, és elvileg jobban is húzhatók. -
krupitomi
tag
Hy all!
Lenne egy pár (számomra nem) egyszerű kérdésem szeretnék egy q6600 2,4GHz-es procit venni nézegettem is neten hogy milyen árban vannak de van egy pár szó amikről fogalmam sincs hogy mit jelentenek: OEM, Box (ha nemtévedek akkor ez azt jelenti hogy van rajta egy venti?) Másik kérdésem pedig az lenne hogy a G0 és B3 között mi a különbség mert ahogy láttam neten árkülönbség van köztük (nem is kicsi) biztos hogy már sokan kérdezték de valahogy nemvolt kedvem végigolvasni 20 000+ hozzászólást remélem elnézitek nekem
-
D®. GeNy@
aktív tag
Sziasztok!
Látom, már előttem kérdezte vki és az E8500-ajánlottátok, de azért megkérdezem...
Gigabyte P35-DS3L deszkám van, amiben most E6750 @ 3.4Ghz muzsikál 2x1GB 850Mhz-es Geil ramokkal.Ezt szeretném lecserélni egy E8500 vagy Q6600-ra, e mellé pedig vmilyen 2x2GB 1066Mhz-es ramok jönnének számításba.
A ramok esetében Geil Ultra Kit 2x2GB 1066Mhz-eset néztem ki, viszont a procinál bajban vagyok.
Csak játékra kellene a proci, viszont ha jól tudom, egyre több játék fogja komálni a több magot.
Jelentős gyorsulást mikor érek el, ha egy E8500-öt járatok 3.8-4Ghz-en vagy a q6600-at járatom 3.2-3.4Ghz-en. -
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Egy Q6600-as milyen eséllyel megy 3800 MHz-en? És kb milyen hűtő kellenne rá? Gondolom egy TX2 kevés lenne hozzá....
-
Több helyre is tehetném, de gondoltam megpróbálom itt.
A helyzet, hogy 3240mhz-en, alapfeszen minden rendben, ez ugye a 360X9, a ramok pedig 900-on mennek, így teljesen stabil a cucc. Gondoltam megpróbálom kicsit felstuffolni az fsb-t, beállítottam a 8X400-at. A helyzet az, hogy nem akar menni, el sem indul a rendszer, pedig adtam a procnak is 1.4-et, az mch-nak meg 1.41-et, de akkor se. Mi a fene lehet a gond?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
hori19 #21098 üzenetére
Pontosan minek adtál még és mennyi feszt?
Lehet kevés a procinak a kakaó. Nálam 3.5GHz-hez (G0+EP35 DS4) 1.5V-kell bios-ból, ez idle 1.47V, load 1.45V-ot jelent. Valószínűleg a tiéd is kevésbé tuningos akár csak az enyém.
Nem is erőltettem tovább a dolgot, feszben nem mennék feljebb pedig hűteni is tudnám még.
-
HSM
félisten
2,3V-ot semmiképp ne adj neki, 2,4V-on már pár degradálódhat! És nem is nyersz vele sokat...
Amúgy ha kiszámolod, pont annyival kaptál több pontot, mint amennyivel nagyobb volt az FSB-d! (+10%) A 4ghz itt nem igazán számít.De amit linkeltem képet is látszik, hogy nem volt olyan sokkal gyorsabb az 1600@CL7, mint az 1066@CL7 400-as FSB-n. Sajnos a CORE2-es rendszereken nem a RAM lassú vagy gyors (800Mhz felett), hanem a busz szűk, és hiába száguld a ramod, nem mész vele semmire.
-
devast
addikt
válasz
hori19 #21099 üzenetére
Szerintem kevés a fesz. Enyém is ugyanezt csinálta mikor nem volt stabil, nem hibázott prime 10 órán keresztül, aztán kékhalál. Közbe rájöttem, hogy intelburntest-el ugyanezt 5 perc alatt reprodukálni tudom
Viszont az keményen megküldi a magokat, nálam pl 80at nyaldosda alulról.
-
capulet75
addikt
sziasztok
az everest kiirja hogy a cpu orajel magonként 2.40 ghz
azt is hogy a maximális orajel 3.8ghz
ez lehet valós?
vagy lehet tovább is húzni?
honnét tudja az everest hogy meddig húzhatom a procimat?
sziasztok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Proxmox VE
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- TCL LCD és LED TV-k
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Precision Workstation ultrabook 5560, 5550, 7510 i7, 6-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged