Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
guzmics
csendes tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Igaz, köszi.

-
AMD_ok
őstag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Köszi a választ, akkor azt veszem figyelembe

-
Zoli1222
addikt
válasz
TazLeacher
üzenetére
Hááát igen.
-
Laraxior
titán
válasz
TazLeacher
üzenetére
a lap nem volt kérdés...
a proci az tudja. még a C stepping is tudja...E0 meg főleg 
-
válasz
TazLeacher
üzenetére
Mire neki egy quad ha csak játszani akar?
Ha csak azt vesszük hogy ugye a Q9300 eleve elég drága és tuningra meg nem épp a legjobbak a kis szórzó miatt, illetve tök mind1 hogy Q9300 vagy Q6600 ha 3500 körül akarja használni akkor + 5-10K rá egy normális hűtés.
De nekem aztán tök8 mit vesz, csak azt is meg kellene érteni hogy ha valaki csak játszik, nem kódol, tömörít, szerkeszt, akkor tökre felesleges a quad, mivel a legtöbb játék is csak 2 magot használ. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
TazLeacher
üzenetére
egyenletesebb lesz terhelésre a hőfok ugrása. hőfokban 3-5 foknál többet nem nagyon lehet nyerni, viszont nagyméretű nem szélcsatornává alakított házban (Cosmos tipikusan ilyen a zajszigetelése miatt) egyrészt javít a teljes légáramon, másrészt gyorsabb lesz az átszellőzés. magyarul lekapcsolod a smalfftt, és abban a pillanatban 10-15fokot esik a proc hője. míg kevesebb légszállítással kell pár perc visszahűlni. olyan esetekben, ha a terhelés nem folyamatosan 100%, ez nagyon sokat segít. arról nem is beszélve, hogy két highflow ventivel lehet hozni egy ultraflow szintjét kb, jobb lehűlési sebességgel, kevésbé hangosan (mert két SFlex@1900/Ultra Kaze@2000 mégiscsak halkabb, mint a Papst4312@2800-3200). másrészt a TR hűtők hőcsöve finoman szólva is zseniális, nálam idleben a proci kupakja szokott a leghűvösebb alkatrész lenni (deltaT2-3 fok)... beleértve a vinyókat is, amik két 12es keresztjében vannak. olyan 250m3/hs légszállításnál még mindig volt javulás 200m3/hról.
mondjuk még gondolkodok némi moddoláson, avagy a két felső szellőzőt lehet cserélem ultra kaze@2000rpmekre... esetleg bakokkal, hogy közelebb legyenek a procihűtőhöz. olyan 100m3/h javulást még lehetne hozni, bár így is azt számolgattam, hogy egy mp alatt szellőzik át a gépház
méghogy a Comsos meleg... 
Bagira01: TRUE + ULtra Kaze3000rpm azért nem gyenge verzió légen... sőt

-
Nokedli92
aktív tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Aha! Értem ok még valami vélemény?? Ház?? nekem az RC-590-jött be igazábol és a coolermaster hyper Z600+12cm-es venti de azért a tapasztalatok is érdekelnek ám mert én zöldfülü vagyok a tuninghoz de ha elmondjátok megtudom csinálni.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
TazLeacher
üzenetére
Jaja, a tuninggal még szivatom magam időnként, nehezen nyugszok bele, hogy nem megy 3,5GHz felett ez a....

TheDragon007: Vízhűtés topik-ban sztem több infót nyersz ez ügyben.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
TazLeacher
üzenetére
Sajnos nincs olyan mérőm, pedig kíváncsi lennék mennyit is eszik valójában. A softveres mérésekben nem bízok, azok ilyen gyengén saccolt értékek. Fingom sincs mennyit spórolk ezzel pontosan de nem vok egy herda lélek...

Néha kicsit macerás, mindig bemászni a bios-ba és profilt váltani de többnyire csak netezek (minek nekem ilyen erőmű egyáltalán akkor
). -
Qru
MODERÁTOR
válasz
TazLeacher
üzenetére
Nálam kellemes -5 fok polír után (teszt). Elég gány volt a talpa alapjáraton és Overlocker nagyon szépen megcsinálta a polírt.
Két profil van az egyik a netezős: 1,6GHz (6x266) 1,008V, memó alapfeszen CL5-ben. Ha kell a kraft akkor 3,51GHz (9x390) BIOS 1,5V, memó 975MHz 4-4-3-8, BIOS 2,2V. Bench-re feltolom a ramot 1170 5-5-5-15-re 2,2V-al de játékok alatt már nem stabil így. 1170-et próbáltam 2,3V-al is de Crysis, Warmonger fagy egy idő után. Több fesszel nem kínoznám a modulokat így aktív hűtés nélkül, CL6 meg derogál.

Esetleg aki még nem olvasta volna: TRU vs TRUE házi teszt.
mod2:
Tüzi: Erre felesleges négymagos procit venned. Bőven elég a C2D is.
-
Laraxior
titán
válasz
TazLeacher
üzenetére
Wolfdale...

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
TazLeacher
üzenetére
Én Overlocker-el políroztattam a TRU-t, nagyon ügyesen megcsinálta és jó áron. De hiába, mert a procim így sem megy jobban (nem melegszik túl, simán insatbil), szóval vagy a lap (csak 6 fázis...) vagy a proci kevés hozzá, hogy tovább küldhessem.

mod: Írt G4ga, hétvégére kint lesz a cikk.

-
TheDragon007
senior tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Miért adnék plusz feszt ha egyelőre stabil? Ami érdekes, hogy a mostani beállításokkal +0,05v fesszel vagy nagyobbal nem jön be még a bios sem.
Majd adok neki plusz feszt ha emeltem a frekin, de most Google Docsra használom a masinát (Pivot rulz) úgyhogy nyugodtan mehet a prime is, nem zavar. Biost állítgatni ráérek majd estefelé.
Már nem is elvakult hanem egyenesen "levakult" a 24 óra
-
TheDragon007
senior tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Köszi. Azért hagyom még, hátha meglesz a 24 óra stabil
A fesz teljesen alap, azt nem bántottam, azért olyan karcsú. Jó lenne ha hasonló elven finomhangolva be tudnék lőni még egy kis plusz órajelet
Teljesen egyetértek a c1et illetően, elég lesz bekapcsolnom ha már eleget teszteltem. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
TazLeacher
üzenetére
Helyes!

Nem olyan sok, de akkor is, 6 hp a 4 helyett, a borda méret közel azonos (0,06mm-rel hosszabb a TRU mint a TRUE a gyári specifikácó szerint) a lemalla sűrűség is egyezik. Még át is mostuk a bordákat teszt előtt, hogy full egálról induljon a dolog.
Viszont az AC MX-2 paszta rávert a Zalman-ra.
Viszont nagyon szép a polírozott Q6600.
(csak, hogy topikba vágjon a hsz.
) -
devast
addikt
válasz
TazLeacher
üzenetére
Nem, ez mai anyag, a taiwan-i IDF-ről. Az augusztusiba csak a 45nm-es desktop procik Tj-it adták meg.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
TazLeacher
üzenetére
Az a durva, hogy ráver a TRU a TRUE-re 3 fokot 3,6GHz-en, de ez a különbség megvan 3,8GHz-en is.
Az anyag már G4ga kezében, rajta múlik mikor kerül ki a cikk. Rem hamarosan. -
NFree
addikt
válasz
TazLeacher
üzenetére
Okés köszi szépen a választ+a fáradozásod

-
NFree
addikt
válasz
TazLeacher
üzenetére
Lemegy terhelés alatt 1.44-1.43 ig Hőfok közbe max 74 fok. de van ott egy kép,is ha egy kicsit jobban szétnézel, és örülnék is neki hátha többet mond mint én DE azért köszi

-
Laraxior
titán
válasz
TazLeacher
üzenetére
aki q6600ot akar tuningolni,az P35... ez nem kétséges

-
TheDragon007
senior tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Köszönöm. Tehát Keldor papát keressem meg mert úgy láccik ő tud valamit amit mi nem....
Íroik neki egy PÜt sztem. -
TheDragon007
senior tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
[Rampage Formula] jobb lenne? Ahogy látom erről hiányzik az eSata...
-
TheDragon007
senior tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Akkor viszont érdekelne hogy milyen jellegű problémákról hallottál.
-
zsolt1129
addikt
válasz
TazLeacher
üzenetére
Én nagyon meg vagyok vele elégeve.Félre ne érts nem megcáfolni akarlak ez csak az én véleményem. Nekem megy a Quad vele rendesen. Igaz 3.6-nál vége mert nem tudom hűteni
. -
TheDragon007
senior tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Ez aztán lelket öntött belém

-
syC
addikt
válasz
TazLeacher
üzenetére
Az a széria nem sikeredett a "legjobbra". Szánalmas. És 40k ?

-
TheDragon007
senior tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Nem ez a lényeg. Az én problémám ott kezdődik h minden alapon beállításokkal sem stabil a gép: A prime 24 órát sem megy hiba nélkül és random műveleteknél fagy a masina (játék, videokódolás de néha szimpla idle is!!)
A tuning szót sem érdemel. -
Laraxior
titán
válasz
TazLeacher
üzenetére
abban a lapban ne is fogja nagyon tudni... hoki ez a nForce ilyen célokra.

-
válasz
TazLeacher
üzenetére
Legtöbbször internet,photoshop és filmezés(HD-ban is),ritkábban játék.
-
DigitXT
félisten
válasz
TazLeacher
üzenetére
Nade mire megyek az Everest eredményekkel, ha gyakorlati hasznát
(pl. procilimitált helyzetben több FPS egy játékban) nem látom majd? -
Bagira01
veterán
válasz
TazLeacher
üzenetére
Azért a nagy drop se egészséges a procinak, képzeld el ha valakit koplaltatnak aztán meg telizabálja magát és ezt így állandóan. Asus lapoknál van egy kis előny a cerkás vdrop moddal, nekem pld p5k-ba olyannyira sikerölt eltüntetni a dropot h terhelve +0,015-val többet adott persze ez sem egészséges, kell lennie vmi köztes állapotnak
-
HSM
félisten
válasz
TazLeacher
üzenetére
2X ment el, Sry.
-
HSM
félisten
válasz
TazLeacher
üzenetére
A 45nm-eseknél tudtommal 1,45V az abszolút max.
És igen, volt már pár kinyiffant/degradálódott 45nm-es itt a fórumban... És nem igazán adagolnak nekik 1,4V felett...
(Bár tény, a 65nm-esek jobban bírják, nem nagyon hallani degradálódott példányról, de az nem azt jelenti, hogy nincs is...) -
G4ga
őstag
válasz
TazLeacher
üzenetére
jaja 0.06 droppolt a lapom
asszem hogy tutira menjünk 1.4250 állitottam!SymbianOS: sokáig nekem is ezvolt! bármennyit állitottam nem ment feljebb 1.328-nál, aztán emeltem egy drasztikusat, és máris változott!
de mondom kellet hozzá a plusz venti! nem tudom miért de mindenki ezt mondta! sokkal stabilabb lett a dolog!mod: 450*8 - jaja jobb, de mivel több feszt kell ennek annak adni, jobban is fog melegedni! szerintem!
-
válasz
TazLeacher
üzenetére
1.37-et addig adtam neki még 6*500 környékén elindult de hát nem! Fsb wallt akartam keresni! feladtam!

G4ga! a 3.6 elindul úgy ahogy írod csak a blend rögtön hibával indul! Ez már javulás ahhoz képest h kékhalál mert korábban így indult, lassan finomítom a beállításokat! De most a 8*400-as beállítást kéne stabillá tenni addig nem akarok a 3.6-al foglalkozni! 3.2re figyeljetek ne a 3.6ra!
Rájöttem igen h a biosos 1.37 közel sem annyi a valóságban!Én ezt úgy vettem itt h 8*400 megy alapfesszel ami nálam 1.2125! Ehhez tartom magam remélve h igaz! cpuz alatt 1.136-68v, eddig 45 perc után mindig hibával leállt a blend de emeletem a cpu terminationt 1.2-re és az MHC core-t 1.14-re és azóta hibamentes!
-pooshy-! a proci feszed írtó magas sztem! én 3.2höz még nem emelek!
-
válasz
TazLeacher
üzenetére
Mivel tudom csak a ram hibát kiszűrni? mert egyre többféle beállításon elindul már és a ram a ram csak arra tudok gyanakodni mert mertem adni a cpu term-nek meg az mch core-nak 1.3-at és úgy se ment! sőt ha a procinak 1.37-et adok ugy se megy!
-
válasz
TazLeacher
üzenetére
3.2-őt akarom először stabillá tenni, azon megy most is, a 3,6ot csak tesztképpen kibróbáltam 1.3-as fesszel! mert a biosos lassú mire boot meg stb egyszerűbb a GO gombra rámenni!!

Menjek át a p45-ös lapot + quadot nyúzó tuningőrültekhez? Veszélyes egy bagász stílusilag!
-
válasz
TazLeacher
üzenetére
ja jó látom már! kb 45 perc után hibázik a blend! Te mit emelnél? most így van 8*400on!
én ehhez láma vok....[link]
a cpu alap viddele megy!
Már a 3.6-ot kóstolgatom el is indul szépen csak hibával leáll a blend! Először a 3.2-őt kéne stabillá tenni! -
válasz
TazLeacher
üzenetére
Én is ide jutottam de akármire kattintok (Description,Features,Requirement,Awards,Download,Order info.)
nem jön be semmi! Neked bejön?Ie-vel már én is rá tudok kattintani de én nem látok ott 1.9-et! ennyi van ott: 240-pin
JEDEC standard 1.8 ± 0.1V power supply
64Mx8, 128Mx4, 128Mx8, 256Mx4 component configuration
CAS Latency: 5
Off-chip driver (OCD) impedance adjustment on die termination (ODT) -
válasz
TazLeacher
üzenetére
Senki se tudja!
Én nem adok nekik semmit mennek majd 800on ha minden kötél szakad! Igaz ami igaz amikor megvettem a lapot akkor a bios default fesz beállításai auton voltak és 1.9-et adott nekik egy napig még észre nem vettem h valami nem oké! Hosszútávon és tuning mellett nem tudom h köszönnék meg az ezt! -
válasz
TazLeacher
üzenetére
[link]
Nem, ezek sima átlagos ramok, semmi extra!
Ennek 1.8v felett K.O. van elvben cpuz is 1.8at ír ki minden sebességhez, nem találtam olyan leírást ami kitért volna arra h szabad emelni a feszültségüket! -
válasz
TazLeacher
üzenetére
Én a blendre álltam rá ott érzem a bajt! A procitól nem félek egyáltalán!!! A ram állítgatás hatására előbb, később van blend hiba, ott lesz a baj! 3.6on a ram már minimum 900on megy ez nem is lenne baj az eddigi tapasztalatok alapján csak van egy kis bibi! h más lapom van mint volt és itt a 900már nem szimpi neki nem értem miért! A 965P-ben kicsit 1000felett is ment! Itt valahogy nem! Igaz ami igaz reggel óta tudom mi az a PLL meg MCH rer fesz stb meg ezek úgyh hozzám mérve ez már szép teljesítmény!

-
válasz
TazLeacher
üzenetére
Értem! Én egyenlőre fonomhangolom a 3.2-őt h stabil legyen utána lehet nekiállok a 3.6-nak csak hát a ramom.....
-
Bagira01
veterán
válasz
TazLeacher
üzenetére
Igazat mondtam. Wizard-nál ment a procc 1,328v-al 9x400-at vízzel. Nekem a ds3p-be nem vitte akkora fesszel viszont tru120ex-es és ultra kaze ventivel jóval alacsonyabb hőfokot értem el. A q6600 meg még mindíg bizgatta a fantáziáam azért hirdettem

-
Superman
nagyúr
válasz
TazLeacher
üzenetére
Aham, látom már. Szóval a TRUE-nak lőttek. Mondjuk az Asus-ra is alig fért rá....
-
Superman
nagyúr
válasz
TazLeacher
üzenetére
Nem megy rá a TRUE? Nálam az van rajta, igaz, hogy ez Asus lap, nem XFX. Majd készítek néhány fotót....
-
schwartz
addikt
válasz
TazLeacher
üzenetére
Akkor maradjon az a Xigmatek. (A Scythe-ok is joval dragabbak)
-
schwartz
addikt
válasz
TazLeacher
üzenetére
Xigmatek S1283-nak annyit lehet felhozni a rovasara, hogy a 45nm-es procikkal, valami vegett csokken a hatasfoka. (a tobbi csucs hutohoz hasonlitva). Velemenyem szerint, a Tuniq jobb vetel. Ha az ar nem fontos, akkor a TRUE egy jo ventivel parositva verhetetlen.

-
paduc
tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Akkor kb.1órája már fut.Egy képet azért kellene lőni,ahol látszik a prime,2db CPU-Z,1 a cpu-ról,1a memről,és egy core-temp.
Hátha lehet még javítani,optimalizálni kicsit. -
schwartz
addikt
válasz
TazLeacher
üzenetére
Az FSP tap eleg kene legyen. Everest-el nem lesz gond. Nem kell futtatni a stabilitas teszteket, csak legyen nyitva az ablak. A throttling-ot csak monitorizalja. (ha lesz)
Mod: A throttling vegig 0% kell legyen. Ha a terheles megis visszaesik az egyik magon, akkor lehet probalkozni a prioritassal, de legalabb tudod, hogy nem a tulmelegedes a gond. Viszont tul magas fesztol is beindulhat a throttling.
-
válasz
TazLeacher
üzenetére
Drukkolok!

-
Superman
nagyúr
válasz
TazLeacher
üzenetére
1.38Volton mennyit megy? Ha mondjuk 1, vagy 2 mag lemarad prime-olás közben, azt lehet kompenzálni, csak magasabb prioritással kell futtattni a programot.
-
schwartz
addikt
válasz
TazLeacher
üzenetére
Azt nezzetek meg még, hogy nem-e throttlingol a proci Prime kozben. (hatterben Everest--->Tools--->System Stability Test ablak legyen nyitva) Ez megmagyarazna az ingadozo mag terhelest. A tapos kerdesemre valaszolsz?

-
szacsee
nagyúr
válasz
TazLeacher
üzenetére
Szerintem ezt privátban kéne vele rendezni, amúgy nálam lég után vízzel kevesebb fesz is elég volt, mivel nem melegedett a proci annyira, úgy hogy léggel sem érte el a 75°C-ot..na jó néha, de van, hogy a hűtés miatt instabil.

-
schwartz
addikt
válasz
TazLeacher
üzenetére
Tapegyseg?
-
schwartz
addikt
válasz
TazLeacher
üzenetére
Ha olyan forrofeju a proci, meg kene emliteni a hutot is ami rajta van. 400as FSB-t NB fesz emeles nelkul kene vigye a DS3. Viszont jol jonne aktiv hutes arra is. (csak mint proba). Ha jol lattam 4X1GB ram van abban a gepben. 2 modult kivennek s laza idozitesekkel szinkronban hajtanam a ramot. Terhelesre legyen meg a hirdetett fesz s ne BIOS-ban allitsatok annyit. (valoszinu oda tobb kell). Ha igy sem lesz stabil lehet dobalozni...
(Egy TRUE vagy hasonszoru leghuto sem artana) -
válasz
TazLeacher
üzenetére
Írd be tj maxnak a 105 fokot és ennyi!
-
válasz
TazLeacher
üzenetére
Írhatsz te 150 fokot is de az nem a valós lesz!

-
válasz
TazLeacher
üzenetére
-
válasz
TazLeacher
üzenetére
[link]
Ha simán először indítod a real tempet akkor valszinleg baromságot mutat majd mert a default TJ MAX nála 95 fok! És mivel tudom h a q6600-nak 100 fok a tj max így átállítottam arra! És ekkor már egyformát mutat az everestel és a coretempel is! A képen látszik is h 100ra van állítva a tj max! A core temp megmutatja a tj maxot ha valaki nem tudná a saját procijánál! -
Superman
nagyúr
válasz
TazLeacher
üzenetére
Nem ismerem az XFX 790-es lapjait, de az Asusé felül-feszel, tehát jobb, ha ellenőrzöd, hogy az a 1.475Volt nem több-e. Na meg tudod, hogy a 45nm-es CPUk állítólagosan degradálódnak, ha 1.45Voltnál többet adsz nekik, sőt 1.4Voltot sem szabad, a legideálisabb, ha 1.00010Volttal éred el a 4GHZ-et.

Ezért azért írom ilyen ironikusan, mert ez nekem sosem sikerült, mindig kellett adagolnia feszt, ha nem is bőven. Kösz a beállításokat, én is próbálkoztam már mindennel...

-
Superman
nagyúr
válasz
TazLeacher
üzenetére
Azért érdekelne, miket állítottál be, mármint fesz értékeket.

-
Superman
nagyúr
válasz
TazLeacher
üzenetére
Elmondásod alapján több lapban sem stabil, szóval ráfér a tesztelés....
-
Superman
nagyúr
válasz
TazLeacher
üzenetére
Azért arra gondoljatok, hogy ha garantálta a 3.6GHZ-et, akkor az egy bizonyos alaplapban történt. Ha én adtam volna el a processzort azt mondtam volna, hogy ebben és ebben az alaplapban ment ennyit. Másra igazából nem nagyon van garancia.
A Q9450-esem Asus Maximus Extreme-ben 3.6GHZ-et ment, Asus Striker II-ben meg alulról érinti a 3.5-öt (3448)...
Ezek a Kentsfieldek bírják a feszt, én anno a sajátomat 1.55Volttal is megkínáltam, igaz, én mániákus túlfeszelő vagyok...

-
G4ga
őstag
válasz
TazLeacher
üzenetére
akkor csapjunk bele a lecsóba!
segitségetek és a tanácsotokat kérném!1. 3600 Bootol a gép! 400*9 beállitások mellet!
2. betölt a windows cpu-z indit! alap értéken 2400-en pörög a proci!
3. egy egyszerü tömöritéssel kezdjük, elenörzöm hogy 3600 megy e a proci.
az eredmény jó és a tényleges fesz is süti - bár ugye ez itt még nem lényeg! tömörités nem teljesen 100% terhelés! - ime a kép:
[3600]
4. megnyugvás picit, 3600, fél stabil!
5. és jöjön a nagy mérettetés 3600 vs Prime
6. prime indit, 1mp,2mp és a 4.mag tesztje FATAL ERROR... teljes csöd!
[3600,tényleges fesz 1.3440,egyik mag tesztje FATAL ERROR!]
a képet szerencsés hejzetben kaptam le! volt annyi idöm hogy a paintbe beilesszem és elmentesem, ezek után a gép kék halált dob! és ezt csinálja minden egyes prime inditásnál.
hol Fatal Error felirattal nem teszteli az egyik magot, hol semmi adat rola! hol rögtön, hol 10 mp után dob kék hallált!
ijenkor mi a teendö?lehet hogy nem véletlen nem ment jer1cho-nál?
kezdek én is befordulni. -
Superman
nagyúr
válasz
TazLeacher
üzenetére
És nálad mi a helyzet? Virgonckodsz a 4GHZ-el?

Remélem tényleg sikerül egy jó magas FSb-t összehoznod.

-
G4ga
őstag
válasz
TazLeacher
üzenetére
hát igen! igaz nem tervezett fejlesztésnek lettem áldozata, de hát ijen a számitástechnika!
Nem mintha bármi problémán is lett volna az e6750-nel... meg amennyit mostanában játszok! meg amivel játszok! fifa 2005-öt igy biztos nem fog szagattni!komolyra forditva a szót, hogy valami ide vágot is irjak... most jönnek a nagy pillanatok!
elkezdem a teszteket!egy piztos 450*8 beállitást nem birja... besem tölt a windows.
igy marad 400*8 800 futattot memókkal! reméljük stabil lesz Prime alatt!
kicsit késöbb jelentkezek. most inditom a tesztett, addig meg lekötöm magam asszonnyal
-
schwartz
addikt
válasz
TazLeacher
üzenetére
A Q6600-al vegul mi lett?
Eladtad? Mas lapban se ment annyit mint ahogy hirdettek? -
Ottoka
őstag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Jah látom, azért mert 1.6 felett nem bootol.
Ha gondom lett volna gariztatom, bár eladni kényelmesebb az fix.
A másik párral nincs gond.
Én csak azért váltam meg tőle, mert a p06-os biosig egyszerűen nem akart menni a lap 4 modullal, és ezért vettem 2x2gb-ot. Mostmár elméletileg megy 4 modullal is. -
Ottoka
őstag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Nah mondtam én hogy jó az nvidia lap....
, örülök neki hogy összejött.
Egy q9300 vagy q9400-en nem gondolkodtál?A ramok nálam 1.8-on mentek, van róla screenshot is, ide is raktam be meg a asszem a lap topikjába is, mikor még a régi biosokkal én is küsuködtem. Bár megemeltem 1.9-re is mert kaptam ilyen tanácsokat de nem segített. A másik pár minden esetre jól megy úgy tudom. Gyárilag 1.8-at ajánlanak hozzá. Miért adsz neki csak 1.6-ot?
-
keIdor
titán
válasz
TazLeacher
üzenetére
Nincsmit.

Szép Quad FSB azzal a lappal...
-
^Boss
őstag
válasz
TazLeacher
üzenetére
alvin árul egy elég jó fpo-s E8500-öt, amit bizonyos okokból nem tudtam megvenni, de ajánlani tudom mindenképp

-
Beowulf_78
addikt
válasz
TazLeacher
üzenetére
Sztem a wolf ugyanúgy szopás lesz...mert az fsb-t az se fogja bírni a 790i-ben.

-
^Boss
őstag
válasz
TazLeacher
üzenetére
mi lesz helyette?

tudom ajanlani a lapomat ujonnan, viszonylag elerheto arkategoriaban
(nem pont az enyemet, hanem a modellt, ugyanis en semmi penzert nem adnam el..
) -
keIdor
titán
válasz
TazLeacher
üzenetére
^Boss válaszólt...

Örülök, hogy rászántad magad a lapcserére, mert az jobb döntés!
Majd ha lesz jó lapod ezt a sávszélességet pl. tökéletesen ki tudod majd mutatni Everest-el vagy WinRAR-al. Majd hasonlíts össze egy 400×9-et és egy 450×8-at. -
^Boss
őstag
válasz
TazLeacher
üzenetére
FSB bus-on kommunikalnak az eszkozok (proci a memoval, stb.), emiatt lassu (lassabb, mint az integralt memovezerlo amd-eknel), ezt erti. mindegy, hogy nForce, attol meg FSB-s, mivel intel lap. cserelj lapot..

-
Beowulf_78
addikt
válasz
TazLeacher
üzenetére
QX6700 "cseberből vederbe" lenne.
LAPCSERE!

-
keIdor
titán
válasz
TazLeacher
üzenetére
Ez így van, csak nincs értelme az alacsony FSB-nek. Nekem QX9650-em van éppen és nem véletlenűl használom jelenleg 445×9-en. Ha kicsi az FSB, az nagyon megfoghatja az egész rendszert, mert nincs szávszél. a memók felé. Tehát hiába használhatnád akát 333×11-en és 1200 5-4-4-12 melett a rendszert (példa) akkor is lassú lenne. Sokkal gyorsabb lenne ez pl. 450×8-on.
Ez sajnos az elavúlt FSB átka. Nem véletlen van ennyi L2 Cache ezekben a Core 2-kben és nem véletlenűl siet az Intel a QPI világába... és nem véletlen jobb még mindig az AMD a szerver piacon. Ott ugyanis sokat köszönhet a HT-jének.
Cseréld le azt a lapot a proci teljesen jó... minden ilyen 3,6@1,3V közeli Quad meleg...
Jah és ezek a QX-ek nagyon nem érik meg... borzalmas az ár/érték arányuk... igaz én ezt az eredeti ár 50%-ért vettem csak, de megbántam. Hiába megy jól, hiába a szorzó unlock nem éri meg ennyit költeni egy 5×5mm-es kis szarra.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
TazLeacher
üzenetére
Én is azt mondom...add el olcsóbban a lapot, és korrekten mondd meg a vevőnek hogy a magas fsb-t nem szereti. Add el 5-10k olcsóbban, és tuti rá fognak harapni és nem vertél át senkit. Nagy bukások benne vannak a számtech.-be. Én nem is egyszer csúsztam bele hasonló szituba.Sajnos be kell nyelni, és messze kerülni az nforce lapokat. Ilyen volt a Giga X48 DQ6 is. Nem egy tuning lap...3 napig próbáltam kiszedni belőle a maxot. Ami Prime stabilan 450fsb lett! 3 nap múlva beszámíttattam 13k olcsóbban a mostani Maximus lapomba. A pech az volt ráadásul hogy pont abban a 3 napban csökkent a DQ6 ára. Egyébként 8-10k bukóval megúsztam volna.
Lexartam, túl akartam lenni rajta. Nagyot buktam, de a Maximus kárpótolt.

-
lbalog01
tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
ha olyan procit veszel ami 11*325Mhz en kipróbáltan stabil....akkor akár igazad is lehet, de nekem az X2-vel volt olyan szitu, hogy alcsonyabb órajel+magasabb szórzó insatbilabb volt mint fordítva
igazából itt sem lehet mérget venni semmire: szerintem a laptól szabadulj, ne a procitól /hiszen a proci jó, a lap meg....
/ -
lbalog01
tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Hááát, nem vagy valami szerencsés azzal a lappal
. Gyakorlatilag minden okés vele, csak tuningolni nem lehet: nem igazán garanciális probléma
pedig az a lap valamiért gáz: nem rossz, mivel alapon rendesen fut, csak valami gyengébbre sikerült mint a tesóiban
gondolom nem azért vettél quadot, hogy talán jól megy majd az alaplapodban, ha meg nem majd lecseréled valami 2 magosra....
Valahol lent említetted Macka prociját: na azt én vettem meg, neki P35-ben 4,1Ghz nekem 3Ghz-et megy 680i-ben ergo beszívtam, hogy SLI-t akartam, de nem baj 3Ghz is bőven elég mindenre és fél év múlva ingyéé veszek egy P35-öt, amiben még 3,8-ra simán fel tudom tolni és egy 4870-es radeont az úgyis 88gt SLI-t tud
Még az is simán lehet, hogy ha vennél egy másik XFX 790-et nagy valószínűséggel jól tudnád húzni a procidat: hiszen az egyik legjobb mai lap /már ha nem hibás/
szerintem valahogy gariztatnod kellene
az X48 meg egy centivel sem jobb lap mint a 790, bár az is igaz, hogy abban még nem csalódtál -
paduc
tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
[OFF]Tudod,beleolvasgattam a lapod topicjába és egyetlen embert nem láttam aki nagy megelégedéssel számolt volna be valami komoly tuningról.Mindenki csak görcsöl a lappal,pedig van néhány tuningguru ott,akinek már megfordult néhány lap a kezében.Ezek után szvsz ne procit hanem lapot cserélj.
Ja,és remélem ezek után megköveted Bagirát.[/OFF]

-
paduc
tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Egyébként ebben a lapban Nálad ment már valamilyen procinak a tuningja,vagy új az egész cucc és a quaddal próbálkozol először?Én még azt is jó ötletnek tartanám ha Te kérnél köcsön egy procit,mondjuk egy C2D-t,vagy még jobb lenne egy C2Q,hogy mit csinálnak a lapodban.
-
keIdor
titán
válasz
TazLeacher
üzenetére
Hát a P5Q3 Deluxe pl. még elég kiforratlan és kurvára válogatós.
Maximus II Extreme meg a franc tudja mikor lesz... így megértem az X48-at. -
keIdor
titán
válasz
TazLeacher
üzenetére
A Gigabyte-nak nem sikerűlt túl jól az X48 szériája... szerintem elég neked a P45 is, de ha ragaszkodsz az X48-hoz, akkor mindenképpen Asus-t vegyél! Csak az ő lapjai elérhetők itthon... (persze ami normális is, és nem kapsz tőle agyvérzést tuning alatt)
Ha DDR2: P5E Deluxe, Rampage Formula
Ha DDR3: P5E3 Premium, Rampage Extreme. (utobbi még nem elérhető, de hamarosan az lesz...)#18725: Jó a Gigabyte, csak az X48 széria lett gyenge. A P45, P35, X38 nem lett rossz. X48 se rossz, csak mondjuk úgy "nem sikerűlt kihozni az X48 erejét és nem éri meg az árát".
-
válasz
TazLeacher
üzenetére
Tuning téren itt érdeklődj majd nekem P5E van.

-
válasz
TazLeacher
üzenetére
X48-ba nem vmi jók, szal inkább Asus-t vegyél. Igen arra gondoltam Banditnál kapsz is 58-ért.
A lapon nem fog múlni sztem egy Kentsfield kihajtása.

-
válasz
TazLeacher
üzenetére
Az tényleg sok, nekem a hyper tx-el annyi.
-
válasz
TazLeacher
üzenetére
Gigát sztem felejsd el ha jót akarsz magadnak.
Ha DDR2-t akarsz Rampage Formula, ha DDR3-t P5E3 Premium vagy Rampage Extreme az utóbbit még nem kapni. 4850CF jó választás lehet egy 3.6Ghz-en járó Quad társaságában. 
-
Beowulf_78
addikt
válasz
TazLeacher
üzenetére
Nehogy Giga X48-at vegyél!
Volt olyanom és az én példányom kaki volt. 
-
válasz
TazLeacher
üzenetére
Ejha hát ezt jól megszívtad.
Mindenképp próbáld ki egy másik lapba és ha ott is "szar" vissza gari!Nemértem miért kell "vakítani" az embereket ezekkel a tuningos eredményekkel a piacon pláne ha nem is igazak...

-
Beowulf_78
addikt
válasz
TazLeacher
üzenetére
Rampage Extreme + 4870 CF akkor a te kombód!

-
Laraxior
titán
válasz
TazLeacher
üzenetére
hát..ez az állandó videokari téma..
Én is 1920ban játszom,Crysissal,multit. ezekkel el is mondtam a igényeim... lecseréltem egy Ultrára a GTSem,szavam sem lehet.
reméljük a lap lesz a bibis
-
Laraxior
titán
válasz
TazLeacher
üzenetére
Annyinak kellene lennie. Még vízzel is annyi,bár nálam megy 1.17V-on
akkor nagyon nem melegszik. Szerintem lap gondod lesz. P35ben nagyon muzsikál.... Pistinek a Blitz Extreme-jében is,meg nálam is. Hagyd a fenébe az SLi-t,add el a karikat,és végy helyette egy GX2-t,minjárt csak egy slotot foglal, a quadot is meg tudod hajtani szépen,3.7 körül,ha nem feljebb... 
-
Laraxior
titán
válasz
TazLeacher
üzenetére
hőfok témát hagyjuk,egy quadot nem véletlen hívunk kazánnak. Tényleg fűt mint állat,még vízzel is! Főleg ilyen tetves melegben.
Nálam idleben a magok 54 fokosak... prime alatt épphogy nem éri el a 80at. igaz 3760on
Crysisnál max 65. -
keIdor
titán
válasz
TazLeacher
üzenetére
Én is csak azt tudom tanácsolni, hogy nézd meg másik lapban!
-
Beowulf_78
addikt
válasz
TazLeacher
üzenetére
Ez biztos hogy hardveres gond! Már láttatlanba múltkor is mondtam neked, de a képek alapján továbbra is fenntartom. Elhiszem hogy mérges vagy, én is az lennék, de amikor mondtam neked hogy hardveres a gubanc, az legalább 1 hete volt, és még mindig azon nyanyarogsz miért nem látja rendesen a magokat.
Rég tovább kellett volna lépned, és megnézni egy P35,X38,X48 lapban. Ha ott jó akkor inkompatibilitási gond van. Arra nincs gari, viszont fémjelzi az nV 790i csipszettet.
Ha abban se megy, akkor lehet anyázni, mert Intel lapokban mennie kell, ilyen anomáliák nélkül. De az hogy azóta nem csináltál semmit de elkönyveled hogy Bagira átqúrt...nem szép dolog, főleg ha tényleg csak inkompatibilitás van. Szóval hiába várod a választ 25x is tőlünk, mi lehet a gond a prociddal, nem fogjuk tudni megmondani, mert már rég ki kellett volna másik lapban próbálnod és pikk-pakk ki is derült volna hogy mi van.
De legalább annyit megtehettél volna MÁR hogy kiveszed, és megnézed a CPU foglalatot a lapban. Hátha valamelyik tüske kicsit elhajlott és nem megfelelően érintkezik a procival.
Lehet nem csinálsz semmit csak visszarakod, és minden tök jó lesz, mert nem illeszkedett rendesen.
Viszont ha abban se megy, akkor mehetsz oda hozzá verni az asztalt, hogy átqúrt, és ha fontos a jóhíre, adjon másik procit vagy adja vissza a pénzt. Az hogy nem mondott igazat, ez utóbbi verziót támasztja alá inkább sajnos. Egy régebbi tagról nem feltételezek ilyet, de ha ez beigazolódik hogy átqúrt, az azért kemény lenne!
-
válasz
TazLeacher
üzenetére
Nekem hyper 212, tegnap políroztam a procit és nem igazán azt kaptam amit vártam! 1.mag 40, többi 37 idle, load 1.-4. mag 59-60 fok többi 56!
JA! Sima paszta vagy collermasteres ezüstös, tök mindegy!
-
válasz
TazLeacher
üzenetére
Üdv! Ugyan ilyen VID-del megáldott quadom van! Kérdésem hozzád az h alap órajelen milyen hőfokon mennek a magok (idle,load)? (hihetetlen amiket látok)Köszi!
-
HSM
félisten
válasz
TazLeacher
üzenetére
Páran már panaszkodtak, hogy Q6600 mellett Nvidia lapok behalnak 330-as FSB körül....
Az 1-2 mag "elvesztése" is ezt mutatja....Próbáld ki egy P35 vagy P45-ös lapban....
(Nekem az adatlapomon látható lappal 440-es FSB-ig megy a cucc, igaz +0,2V MCH fesszel....)
Új hozzászólás Aktív témák
- Filmvilág
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- World of Tanks - OFF topic
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Milyen videókártyát?
- Építő/felújító topik
- Androidos tablet topic
- Spórolós topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15IRX9 notebook - i5 13450HX 32GB DDR5 512GB SSD nVidia RTX 4050 6GB WIN11
- Apple iPhone 14 Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3818, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 3500X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB GameMax STORM Black EVGA 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 590 8GB ZALMAN T4 Plus ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

a proci az tudja. még a C stepping is tudja...E0 meg főleg 
méghogy a Comsos meleg...
).

Az anyag már G4ga kezében, rajta múlik mikor kerül ki a cikk. Rem hamarosan.
.

asszem hogy tutira menjünk 1.4250 állitottam!