- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
d@minator
addikt
válasz
DonMedve #23098 üzenetére
Oldalról megfúvattam a VRM-ek környékét és most nem indult újra a gép 3,5GHz-en viszont 3,6-on továbbra is. Szóval lehet, hogy a lapon lévő alkatrészek melegszenek túl és nem a véletlen műve a prime stabil 3,5 giga. Van itthon fölösbe chipset hűtő borda szerintem feldarabolom és dobok belőle a VRM-ekre. Egy próbát megér.
-
DonMedve
addikt
A chipset az kevés.A fatek,ami a procifoglalat körül vannak,ezek szabályozzák a feszültséget,ha jól tudom,ezek is hajlamosak a túlhevülésre,és ugye ilyenkor instabil lesz.Nagy lesz a drop jelenség,ami ugye d@minator kollégánál is fellépett.Mondjuk az ASUS P5K-nál amúgy is kevés van ezekből ha jól láttam.Na a lényeg,hogy ezeknek sem árt a hűtés.De majd remélem Qru kolléga,vagy más nagytudású ember elnéz erre,és kijavitt ha hülyeséget beszélek.Én is még csak tanulom a dolgot,nem oly rég áltam neki a tuning-al mélyebben foglalkozni.Szegény Qru-nak is már tele lehet velem a hócipője!
-
DonMedve
addikt
válasz
d@minator #23093 üzenetére
Szerintem felmelegszenek a fetek.Lehet meg kellene próbálni kicsit őket is hűtteni!Az Infinity is csak a prockóval foglalkozik,fetek le vannak szarva!
Én a házamba betettem felülre két 8-as ventit,amit úgy állitottam be,hogy a fetek is kapjanak jócskán,ráadásul még a Mugen alja is kap belőle!Namost az én észrevételem az volt,hogy bizony sokat segitett a + hűtés,mintha kisebb lett volna a drop,jobban stabilizálódott volna a feszültség.Nem esett le olyan sűrűn,és nem akkora mértékben!3,6GHz-nél már rendesen izzik minden.Lehet hülyeséget beszélek,de nekem ez volt a tapasztalatom!
-
d@minator
addikt
Ha az FSB emeléstől indul újra a gép akkor mi a problem? (9*400 vagy 8*400-on is)
-
DonMedve
addikt
Jah látom!Hát itt ne fog elférni szegény hűtő!Látom még a tied sem,vagyis alig.Max úgy ahogy nálam van,vagy ahogy elforgattad a TX-et,és hátra teszed a ventit,arra az oldalra ahol a noctuad van!A Noctuat megfordittod,hogy befele fújja rá a levegőt!A tápra rátérve a CM-nél csak tudták mit csinálnak,meg gondolom a ph-n sem akármiért kapott különösen ajánlött minősittést!De,hogy én is megnyugtassam a lelkem
,kicsit megemeltem,nehogy gond legyen.De amig nme volt alatta semmi addig sem volt gond!
-
-
DonMedve
addikt
Szerintem megveheted.Nekem is elfért,igaz nincs akkora hűtő a csigabájton,mint az MSI-n.De van ott akkora hely talán.De én a memóriák miatt voltam kénytelen elforgatni 90°-al.
Igy ahogy a képen van nem igazán volt jó a felállás.Igy meleg volt ami teljesen érthető!Ezen felbúzdúlva a szemben lévő oldalra tettem a ventillátort.Plusz a ház tetején van két ventihely kialakitva,oda tettem 2 lassanforgó 8-as ventit.igy adódott a fenntebb látott hőmérséklet!
Most nézem,hogy majdnem olyan a memed mint az enyém.Csak neked ReaperX,nekem sima Reaper van.Valszeg neked is oda fog menni a hűtő ahova nekem.Mondjuk ez attól is függ hol a táp.Az is útba lehet!
De ha nincs más akkor hátúlra teszed és kész!
-
Anal
tag
Pzske!
Itt egy zsear teszt a MUGEN 2-ről.Mitnemondjak nagyon csábító, de félek nem menne fel a lapomra, ráadásul a RAMOK MIATT is lehet baj.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
DonMedve #23074 üzenetére
Fordítva. De nem kövezünk meg.
EIST veszi vissza a szorzót a minimumra, a C1E meg a feszt ha a proci HALT parancsot kap (vagyis amikor üresjáratba kerül).
Hmm, pont 10fok a különbség. Ebbe én is belefutottam már. Valószínűleg az Everest nem jól olvassa ki a TJMax értérket a prociból (100 helyett 90-nek látja). CoreTemp, meg RealTemp a tuti, főleg, hogy előbbi ki is írja a TJMaxot. (Ajánlott az aktuálisan legfrissebbet hsználni belőlük.)
Ez a meglassulási küszöb hőfoka. A Core 2 prociknál kicsit másképp megy a hőfokmérés mint a többi procinál. Ugyanis nincs benne "hőfokmérő" maga az érzékelő csak akkor lép "akcióba" ha 100 fok körülüri hevül. Minnél távolabb van tőle annál pontatlanabbul mér rááadásul.
Ha jól emlékszem a témában Jorus kolléga írt egy remek cikket (logout), érdmes elolvasni! -
Dops
tag
azt szeretném még megkérdezni hogy a cpu ratio most 9en van. Nem engedi átállitani mert kiirja hogy csak akkor lehet h a a speedstep disabled de ezt nem találom sehol sem.miaza speed step?
üdv. Imi -
d@minator
addikt
válasz
Cthulhu Dawn #23067 üzenetére
A Core Voltage hova lett a validból?
-
DonMedve
addikt
Igen van igazság abban amit mondasz!Asszem tényleg az lesz,hogy megvárom a Mugent!Azaz érdekes,hogy van egy gagdet,de a coretemp is idle-be 55-57°-ot mutat,az everest,ezeknél az értékeknél,10°-al kevesebbet,minden esetben!Tehát load-ba az everest 70-75°,addig a CoreTemp,és a gagdetem 80-85°.
Erről beszélek e!
-
Qru
MODERÁTOR
Dual marad, ezek a procik (pontosabban az alaplapok északi hídjai) csak a kétcsatornás módot támogatják.
Én nem olyan régen váltottam 2x1GB-ról 4GB-ra. Crysis, és társai sokat gyorsultak már a pélyabetöltési időben pl. Konkrét fps növekedést nem tudok mondnai, mert nem mértem ki.
32bit-es oprendszerrel összesen 4GB memóriát tud megcímezni, ezért ha 512MB-os vga-d van akkor csak 3,5GB-nyi rendszermemóriát tudsz használni, ha 1GB vga-d akkor már csak 3GB-ot. Kell egy 64bites oprendszer (pl Vista 64bit vagy Win 7 64 bit).
Amúhgy sokáig 32bit-es XP-vel használtam és már a +1,5GB ram is hozott nyémi gyorsulást. De azért me még el lehet lenni bőven 2GB rammal is.DonMedve: Elég gatya eredmény ez egy AC Extremtől.
Lehet ott vmi felfogatási gond is van... Nekem a 3,5GHz-hez már 1,4V felett kell de ott alig 70 fokos. Őszintén a 80 fok még nem annyira vészes, inkább olyan lélektani határként fogd fel (igazából 90-100 fok körül van a meglassulási küszöb (visszaveszi az órajelet magától) és olyan 103-108fok körül meg "leold" vagyis kikapcsolja magát a károsodás megelőzése érdekében). Több fesz kell majd a stabilizáláshoz. Amit persze csak egy jobb hűtővel tudsz megadni biztonságosan.
mod:
1,4V (főleg bios-ból) bakk fitty.
Viszont ezzel a hűtővel tényleg ne erőlted, ha már így is 0fokon van. Mugen-t várd meg és akkor küldjél neki 1,425V-ot, ha nem mehet 1,45V-ig biztonságos teljesen*.
* A hivatalos Intel állásfoglalás szerint (load) VID + 10% a megengedett max adható fesz. Ebben az esetben nem számolhatunk degradálódással (illetve annyira minimális az eredetihez mérten, hogy kvázi figyelmen kívül hagyható az élettartam csökkenés).
Adunk neki 1,4-1,5V-okat. Ezzel sem csökken nagy mérétkben a várható élettartam annak fényében, hogy milyen gyorsan elavul. Ne feledjükk, hogy alapfeszen egy ilyen proci várható élettartama 100 év. Még ha csak a tizedét is éli meg a többlet fesz miatt akkor is 10 év múlva hol lesz ez a proci? Akkor már kb a mobilodban is hgyorsabb proci lesz.
Konkrét példa: 1999-ben volt egy 333MHz-es Celeronom. Ma a telefonomban 370MHz processzor van. Ennyi. -
DonMedve
addikt
Hát ez a 3,5GHz nem akar összejönni!
3,456 megvan,de a 3,5 nincs.pedig szerintem 1,4V-on már azért hoznia kellene.Többet nem nagyon akarok,de nem akarom szétfeszelni!
A tápra visszatérve,a tápon van kialakitva 2 12V-os ág amit rá lehet nyomni a lapra,tehát avval sem lehet gond,mert akkor megkapja a 2x12Vx18A-t,ami 2x216W,ennek elégnek kellene lennie!
Ja,a VID 1,275V,az fpo-t elfelejtettem,pedig megnéztem valami L7... valami! -
Dops
tag
Lehet nem ide tartozik de mennyivel lenne gyorsab a rendszer +2GB RAM-mal?
most 2x1GB kingmax 800mhz ddrII van benne dual channelbe
igy lenne 4x1GB és akk az milyen channel?
32bit es vista van most fent.bekéne szerezni valami 64bites verzsönt vagy ezzel is jó?
üdv. Imi -
DonMedve
addikt
F6d bios van fennt.8x430-on nyomatom most a CPU-Z szerint 1,36V(biosba:1,38V),de nem merem jobban mert az AC Extreme valahogy nem bir el vele.Igy is nyaldossa a 80°-ot,kiváncsi leszek a Mugen2-re.Igy elfekszik nekem is 1-1 mag,fagyás meg ilyenek nem nagyon vannak prime alatt,mondom egyik-másik mag elbukik.Mivel az északi hidnak is adtam feszt,1,4-en vitte az előző tulajnál a 3,6-ot,igy gyanittom,hogy a melegedés lehet az oka!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
DonMedve #23057 üzenetére
Akkor ezt sem kell már bejáratni...
Kíváncsi vok mit tud a lapod F5-ös BIOS-al. Ha nagyon szalad akkor lehet bepróbálom, nekem még F3-as van és 400-as FSB felett elhasal.
Szerencsére a 9-es szorzó megmenti a helyzetet de akkor is... Egy 8x450-es felállás sokkal jobb lenne lévévn hogy a C2D/C2Q-oknál a QPB a szűk keresztmetszet. Nem véletlen, hogy az Intel is áttért végre (az AMD által már évekóta használt) prociba integrált memvezérlő alkalmazására az i7-nél.
-
DonMedve
addikt
Még nem tudom,csak annyit,hogy g0 ma érkezett meg elvileg,de még haza kell érnem.Az ezelőttit,vissza kellett küldenem a tulajának mert amit küldtem csereprocit benyelte a posta!Így proci vissza,ő meg visszadta a pénzt!
Úgyhogy itt voltam proci nélkül,mig találtam egyet részletre!
Már alig várom hazaérjek azt megnézzem mit tud!Ha Isten is úgy akarja akkor jövő héten meg jön a Mugen2!!
De valami ilyesmiket pörgött!
Kompresszorral!
-
DonMedve
addikt
Nah emberek mghalt a totyik?
Mindenki keni vágja a Q6600-as minden csínját bínját??Na akkor elvileg ma megjött az másik,mejd jövök azt tágíthatjátok a fejem!
-
Anal
tag
Az jó kis hűtő csak csodálkozok hogy 100%-osan leterhelve csak 60 fokosak a magok, mert nálam kb. 70-80 fokos szokott lenni ha PRIME-olok mondjuk 1.25-1.30 V-tal 4-5 órát
Az én hűtőm Hyper TX 2-es.
Az nem speed hanem spread spectrum.
Erről EZT találtam az utolsót olvasd el!
A memóriák milyen márkájúak, hány gigások és hány db van belőle és mennyi frekin mennek?
Aztán majd meglátjuk, hogy mit állítunk be nekik.....
Ja igazán nincs mit
Help-elek ha tudok
Üdv.:
-
Dops
tag
itt egy kép a memória időzitésről
na ezekhez teljesen nem értek, ezeket be kell állitani valahogy mert ezek is AUTO-n vannak.
és kösz az eddigi segitségedet
Üdv. Imi
-
Dops
tag
artic cooling freezer 7 pro
a képen nem az enyém van de ilyen!!
-
Anal
tag
Elfelejtettem de ja az FONTOS ki kell kapcsolni azt is...
OK!
Teszteld ki a procidat, hogy mennyit bír, húzd fel és PRIME-oljál de a feszt ne add neki 1.4 fölé ha léggel hűtöd!
Itt 1 nagyon hasznos link, amit tanulmányozgass ha lesz rá időd, mert nem írnak hülyeségeket: a lap alján van a lényeg, a "Gigabyte UD3(R, P) eredmények" alatt közvetlen:
Milyen proci hűtőd van?
Üdv.
-
Anal
tag
Pontosan nem tudom én sem de azt nemigen kell piszkálgatni.... legfeljebb ha max fsb-t akarsz nézegetni... azt rakd fix-re alapra..
A VID-edet meg sokallom... kicsit
Lehet vmi első szériás...
G0-ás? vagy azelőtti ha jól tudom B3-as esetleg?Azt nézd meg mert azoknak lehet ennyi... core temp a "revision"-nál írja..
Üdv .
-
Anal
tag
-
Anal
tag
Nah nem vagyok valami guru de: azt tudom, hogy az EIST-et már most kioffolhatod, nem kell az.. meg a VTT FSB-t is fixáld le amit alapból ad, de semmiféleképpen se legyen AUTO vagy hasonló... nálam alapon van és az 1.175 V
a VID az megadja a procinak h mennyi feszültséget kell neki adni alapon.. minél alacsonyabb annál jobb...
Ezt megnézheted... a CORE TEMP PROGIVAL például.
Az alapfesznek sztem sok az nagyon: 1.3-1.32-n ha megy akkor kb. 3.4Ghz-en kéne neki adni annyit de ezt ki kell tesztelni. szóval sok az alapból..
Nekem alapból: 1.2125, amit a bios fel is ismer jól + a core temp is kiírja belinkelem a képet..A másik dolog: a procinak az a 0.0125-ös értékem, ami a 38-as képen látszik az nagyon a világ legalja
, sztem az vagy nem jót mutat vagy vmi nem okés ott... azért kell pl biost updatelni h faszául felismerje és pontosan a bios a VID alapján belője neki a feszt... vagy amit mutat az nem tudom mi
Láttam azt is hogy 9es szorzóval dolgozgatsz... Próbáld meg 8-as szorzóval és mondjuk hagyd az alapfeszen de ne a világ legalján azzal a 0.00125-tel hanem amit ír a VID a core tempben azt állítsd be neki majd..
Én 8X375-ön használom alapfeszen atomstabil primel-al kitesztelve.... nekem elég ennyi.Memóriád nem tudom milyen van, de 2V lehet hogy nem kell neki elég 1.9-is... mindegy a lényeg h ha húzod figyelj oda h osztogasd majd vissza őket...
Tesztelgesd... prime95-tel ha bebootolt a vas....
Nah remélem nem mondtam sok butaságot kérdezz meg mást is akit csak tudsz, ha ökörségeket írok akkor javítsatok ki
-
Dops
tag
az alapfesz. 1.304V-1.320V között mozog
Üdv. Imi
-
Dops
tag
nemtudnátok beállitásokat irni
mert most ugy megy már egy ideje hogy:
fsb:1333
cpu:+0.0125V
NB V:1.25(default)
memoriáknak 2V van adva.
FSB VTT 16%ezeket az előző tulajdonosa mondta a procinak és jó!!
ez a 3.0ghz 333x9nemtudtok irni igy kompletten hogy biztos jo legyen meg kitaláégatni nehéz mert sok a változó
(amit tudok még aza 3.6ghz fsb 1600 :igy 400x9=3600mhz de ez sem jó mert valszeg a voltok nemjók..)
remélem tudtok segiteni
üdv. Imi és bocs a sok szenvedésért -
Dops
tag
azt a live update-et megcsináltam és kiirta h van egy frissités a laphoz.frissitette majd ujraindult.és utáne már engedi 1400fölé állitani az fsb-t mostmár a többit kell kitalálgatnom/kitapasztalgatnom hogy hogy jó és kész is.
bár lehet a táp kevés a nagyobb tuninghoz nem
a konfigom az aláirásomban. a táp Chieftec 550W.
üdv. Imi -
Anal
tag
Live update működik MSI-nél is..... csak menj fel az msi.eu-ra, downloads fül keresd ki a lapodat, és ott töltsd le és ott megkeresi a biosodat automatán és mehetne is az update,
DE
Rákerestem de valamiért a te lapodat "nem jegyzik" , illetve vmi engine errort ír ki a lap.
Ergo a hivatalos oldalon nincs semmi.. Keresni kell majd mást...
-
Anal
tag
Szerintem alaposan teszteld ki, mennyi a max fsb, vedd vissza a szorzót stb.. mert nekem pl. P35 platinum combó lapban 3Ghz-ig alapfeszen atomstabil ( 8x375 ), utána már minden egyes Mhz-ért komoly voltmennyiségeket kellene neki adni de mivel nekem ennyi elég nem is adtam neki.
Szerintem vedd vissza mondjuk 2.8Ghz-re és óvatosan emelgesd a cuccokat... Nem árt az Nb-nek is adni minimális feszt ilyenkor ha MSI lapod van...
Automata feszkókat meg ilyeneket nehogy úgy hagyd..Biost is updatelj ha lehet.. prime-olj ha tucc ha már betöltött a win legalább...
-
Dops
tag
üdv.
ha a q6600 amnak az fsb jét 1400 ra vagy annál nagyobbra állítom mindig lefagy kék halál stb.. szóval nem jó..miért van ez?
most az fsb 1399-en van és igy stabil a rendszer.3.15ghz a proci.
vagy valami mást kell állitani? mert a fesz. most egy egységnyit van emelve(+0.0125V)az FSB VTT 16% <ez mi?
és igy jó
várom a válaszokat a lapom MSI P6N SLI V2 hátha ez segit
üdv. Imi
-
Laraxior
titán
Én egy Gaba 450W-ossal hajtom a quadot 3600MHz-en
prime-ot nem birja ki, de még sosem halt le
játék alatt nincsen vele gond
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Zoli1222 #23021 üzenetére
Hyper 212 nem olyan széles, de azért igazad van, az a tuti ha leméri: 122 x 98 x 160 mm ekkora a Hyper 212.
Azért 4 fázissal is lehet tolni: Link de egy több fázisos lapban jóval több esélye van a stabilan magas órajel elérésére. Ha nem kell sok fesz nem fog elvérezni a proci tápellátása a lapon.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
DonMedve #23015 üzenetére
Semmi gondod nem okoz a kikapcsolása. Arra jók, ha a gép idle állapotban van (tehát nem számol a proci) akkor visszaveszi a szorzót és a feszt ahogy írtad. Így némi energiát spórolsz. A szorzót visszaveszi a minimumra (6) a feszt meg 1,1V körülire (ennek pontos értéke is a prociban van eltárolva ez az úm. idle VID). Ha a proci meg számolna akkor visszaugrik a szorzó 9-re meg a fesz is a gyári load VID-re.
Még egy kis kitérő: A lapod támogatja a DES-t, ez egy energiatakarékos funkciókat támogató program. Pl: Ha idle állapotban van a proci akkor a proci tápellátókból lekapcsol párat (csak 2 marad aktív), illetve a feszt is jobban visszaveszi. Nálam pl 1,024V-ra 1,1V helyett. Ez a C1E és EIST funkciókkal együtt működik csak, tehát ha semmilyen proci tuningot nem használsz.Tuning esetén a fesz visszavétel eleve nem működik hiába van engedélyezve. A szorzó visszavétel működik tuning esetén is de ezt is érdemes kikapcsolni mert instabilitást okozhat. Ki lehet tesztelni, hogy szorzó visszavétellel is stabil-e de sokkal kevesebbet úgy sem fog enni. Inkább a fesz növelés ami meghozza az étvágyát a procinak. (Míg az órajel emelés egyenesen arányosan növeli a fogyasztást a fesz emelés négyzetesen.)
-
DonMedve
addikt
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
DonMedve #23011 üzenetére
52A a kombinált, tehát összesen a 4 vezetéken keresztül együttesen. Viszont 18A-t tud leadni egy vezetékén. Ha efölötti áram kell akkor lekapcsolt a táp védelmi rendszere és nem kap többet 18A-nál. Nos a procira csak egy ágat tudsz kötni ugye, tehát az azt jelenti hogy max 18Ax12V=216W enerdzsí-t tud leadni egy vezetéken. Ha kicsit több fesz kell a procinak pl a 3,6GHz-hez akkor már kevés lehet ez a 216W, mint ahogy nekem is kevés volt. De ehhez érted majd 1,5V-os üzem fesz kellet a Q6600-nak. Jó eséllyel neked nem kell ekkora fesz hozzá és meglesz lazán. De ha mégis kell ekkora fesz akkor is 3,5GHz megvan ami bőven jó már, mert hogy sokkal többet semmivel nem hozol ki belőle tartósan (akár kW-os táppal sem). A lapod tápellátása előbb folyik szét, illetve a ott már maga a proci hűtésével is meggyűlhet a bajod annak ellenére, hogy az egyik legjobb levegős (klasszikus értlembe véve egy hibrid ugye de ebbe ne menjünk bele most, ez egy másik téma) high-end procihűtőt veszed (igen, ez a Mugen 2
)
Ha végi olvastad a tesztet, pont erről szól, hogy az egyben hagyott 12V-os ág jobb ebben az esetben. Sőt sztem minden esetben, max nem használod ki, de ha kell egyben akkora kraftot tud adni, hogy még egy nagyon meghúzott Q6600 sem hozza zavarba.
Igazából ez a táp totál rendben van, csak mások voltak az igények akkoriban mikor ezt a tápot tervezték. Ezt is bele írtam a cikkbe, nem kell eldobni a tápot, mert teljesen jó, csak erre a feladatra pont nem a legjobb választás. De ezt honnan tudtad volna?! Én sem tudtam anno, még azt se, hogy lesz Q6600-om, nem hogy a tuningjára készüljek előre és ennek fényében válasszak tápot. Arról nem is beszélve, hogy (cikkbe benne van szintén) egyre kevesebbet esznek a gépeink (gyártási csíkszélesség csökkenése), ezért az egyes alkatrészek külön-külön kevesebbet esznbek jóval mint akár 1 évvel ezelőtt.Tehát csak emiatt nem érdemes tápot cserélni. Érted nyersz vele max 100MHz-et vagy annyit sem és egy TX650 meg 25k körül megy.Bocs a regényért...
-
DonMedve
addikt
Na ebben a táblázatban benne van a tápom!650W-14c,jól látom,hogy ez is 52A-ra képes a 12V-s ágon?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
DonMedve #23008 üzenetére
Chifi 550W-om volt, azzal stabil volt a 3,5GHz, mellette 2GB ram, meg 4850 szénné tuningolva, de volt, hogy 8800GTS 512 + 8600GT volt a gépben ezzel a táppal és úgy is full stabil volt a 3,5GHz. Jött a TX650 (amúgy nem a proci tuning miatt cseréltem tápot de ha már kellet egy új táp akkor miért ne alapon) és sikerült 3,6-ra feltolnom. Igaz több fesz kell neki mindenből ezért nem is használom 3,6-on csak ha tesztelek.
Amúgy teszt róla: Link
mod:
Jah a lényeg lemaradt...
Elég lesz a tápod a 3,6-hoz sztem.
-
DonMedve
addikt
Cheiftech 650W-14C modular,ez talán megküzdene vele nem?Bár a 9800GTX is rendesen meg van rángatva,de az mennyit ehet 250W?Meg 3,6 körül már a Q6600 is benyalja a 200W-ot,vagy felette!De szerintem elbírja!Vagy nme?
Ahogy nézem egy Corsair TX 650-ed van,azok is jó tápok,de elvileg akkor ennek is el kell vinnie!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
DonMedve #23000 üzenetére
Havernak volt Gemini 2db 12-essel de engem nem igazán győzőtt meg és a felszerelése is marha macerás (igaz sztem nála nem feküdt fel rendesen a procira, mert egy 4GHz-es E8200-t sem hűtött meg rendesen). Viszont hűti a vrm-eket és a ramokat is. Sztem Mugen 2-vel sokkal jobban (ez az egyik legjobb ma itkaphatók közül, ami jó még a CM Z600, vagy a Prolimatech Megahalems) jársz vagy esetleg egy Thermalright Ultra 120-al. Utóbbi hűtővel havernál 1,5V-al 3,8GHz-en is meghűtőtte Prime small FFT alatt a Q6600-ját (80 fok alatt tartotta!). Nálam 1,48V-al 3,6GHz-en 72-73fok körül mocorog ugyan ezzel a hűtővel, igaz polírozott a talpa.
pzske: Felejtsd el, TX3 jóval gyengébb mint a Hyper 212. 3,6GHz reális, efölé nem nagyon tudsz menni, mert a lapod tápellátó része nem nagyon fogja bírni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- Hővezető paszták
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Elden Ring
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autóhifi
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-12700KF
- Intel Core i7 9700T - TDP 35W - 8mag/8szál - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Core i5 12500 (50e) + Core i9 12900 (88e)- 3 hó gari - hűtő nélkül
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged