- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
Új hozzászólás Aktív témák
-
syC
addikt
Hálló!
Volna egy kérdésem: SZErintetek mennyi különbség van egy kentsfield és egy yorki között azonos GHz-en? Vajon megéri a dupla árat?
-
G4ga
őstag
válasz
zsolt1129 #20294 üzenetére
igazából az lenne a legjobb ha nem mennének 80 fok fölé! ugy lödd be a procot, hogy 80 fok alatt maradjanak a magok! igaz a prime-hot hasonló terhelés szvsz soha nem fog kapni a proci, hacak nem filmezel, játszol, konvertálsz és tömöritesz egyszerre. de 80 fok felett tesztelni nem biztositás!
-
HSM
félisten
válasz
zsolt1129 #20294 üzenetére
Igen, mivel nálam 3400Mhz 1,32V felett túlmelegszik a 6 fázis... A 12-vel nincs ilyen gond... Aszittem a Giga csak a DQ6 modellekre tesz 12 fázist, de akkor a tiéd kivétel.
Amúgy elvileg a 80 fok már nem valami jó, nekem még mindig sikerült 70 fokon belül stabilizálni a procijaim.... Kisebb hőfokon elvileg magasabb órajel érhető el, de nem sokkal.... Bár 3600 felett egy G0-s Quaddal már nagyon centizni kell...
Nem véletlen nem adott ki még az Intel 3200Mhz-nél gyorsabb négymagost....
-
Qru
MODERÁTOR
1,5V az nálam is BIOS 1,5V. Load feszek és max hőfokok így alakulnak 9x390-en:
BIOS: 1,500V -> Load: 1,456V -> 71 fok
BIOS: 1,525V -> Load: 1,472V -> 73 fok (bár itt már kivágott a Prime 10 perc után)Nálam egyértelműen a proci fogy ki a karaftból, mert hűteni még tudnám de vhogy nbem sikerült tovább húznom még.
A full stabil beállításom: 9x390 1,500V@1,456V.
-
G4ga
őstag
válasz
TheDragon007 #20288 üzenetére
én a legmeleg magokat! nálam az elsö két mag mindig meleggeb, mint a 3-4.!
A lényeg hogy akármejik mag ne éreje el a 80 fokot, és tényleges fesz ne érje el a az 1.5V
addig adhatcc neki biosban!
vedd figyelembe azt hogy az alaplapok többsége droppol. az enyim kb 0.150 körül ami azt jelenti hogy biosba adok eki 1.475 és ténylegesbe az 1.464 körül van!
a te estedben ezt ugy tudod megnézni hogy biosba beállitasz egy értéket! amikor belépsz a winbe inditasz egy cpu-z, megnézed mennyit mutat vidre, majd elinditod a primeot, és megint megnézed a videt! és a prime alatti érték lesz a tényleges fesz! na az ne lépje tul az 1.5V!
tehát biosba lehet hogy mehet 1.5 felé, mert droppol a lapod! szvsz annyi vegyél figyelmbe hogy 1.5 a kritikus határ, ha 1.48 kürül stablizálni tudod az adott GHz akkor az a te nyerö beállitásod!Qru:
azt emlitették amikor vettem a procit ez melegedös fajta, ezért kellet nekem true-t venni! de ahogy nézem az enyim nagyon melegedös fajta.szvsz azokkal a feszekkel amit egyesek itt adnak a procinak, az enyim megsülne
-
Qru
MODERÁTOR
Nálam 1,5V-nál 71 fokos a legmelegebb mag 3,51GHz-en 1 óra Prime small FFT után, pedig nem is TRUE-m van csak "mezei" TRU-m.
mod:
TheDragon007: A magok hőfoka a mérvadó. A proci maga mindig hűvösebb mint magok mert a kupak nem olyan forró mint a magok (van közben egy hőátadási felület ahol ugye nem tökéletes a hőátadás).
-
-
Beowulf_78
addikt
válasz
DigitXT #20286 üzenetére
Nem kell benchmarkolni.
Minek? Írtam hogy érzésre nő a különbség.
Gondolom a játékok alatt is számít, de felesleges benchelni, de ha sok időd van benchelheted. Ha csak 2fps-el jobb, akkor is megéri a magasabb fsb. 3d06, Vantage biztos méri a különbséget. Nézd meg. Ha nem érzel különbséget viszarakod 400-ra. Persze nem fogod visszarakni...
-
DigitXT
félisten
válasz
Beowulf_78 #20285 üzenetére
csiga lassúságú volt az előtte használt 8x475-höz képest
Érzésre, vagy mérhetően?
Benchmarkolható a dolog?Ha igen, akkor érdekelne, mivel.
Írtad pl. a WinRAR-t, de más...?
(Főleg játékoknál érdekel, hogy
érdemes-e elkezdeni méregetni.) -
Beowulf_78
addikt
válasz
DigitXT #20284 üzenetére
Jóval dinamikusabb lesz a géped, mivel nő a sávszélesség. Én néztem 9x425-ön de csiga lassúságú volt az előtte használt 8x475-höz képest. Az FSB tuning épp ezért mert mindenre hatással van, a leglátványosabb gyorsulást produkálja.
Szóval az előny mindenhol megmutatkozik. Játékokban, film konvertálásban, WinRAR-nál....mindenhol.
Én is inkább 9x490fsb használom a 9,5x469 helyett az E8600-ot. Bukok pár mhz-et, de az fsb növelés jóval gyorsabbá teszi. Az Everest cache&memory végig 10k felett dobálja a memo értékeket (olvasás, írás, másolás) a késleltetés is drasztikusan javult. Persze a proci is nagyobb sávszélen dolgozik, tehát elsősorban ezért fogod gyorsabbnak érezni. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
TheDragon007 #20277 üzenetére
Itt van egy.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
TheDragon007 #20277 üzenetére
Igen ez a Gigabyte saját fejlesztésű progija. Nem csak méri a fogyasztást, hanem energia takarékossági funkciókat is ellát. (Bővebben)
Közben neki estem újra a tuningnak. Eddig stabil beállításom: 9x390 load 1,456V. Sajnos azonos feszen nem stabil 8x440-en (pedig csak +10MHz a különbség, viszont QPB-ben +200MHz ami sokat jelentene lévén, hogy ez a szűk keresztmetszetem). Bench lefut de Prime95 mellet elindítottam egy progit (cpu-z-t) és rebbot lett az jutalma.
Most nézem a 8x440-et 1,472V-al. Talán ennyi fesz még belefér. Egyenelőre stabil...
mod: Watt mérős tápot találtam már (link) keresgélek, hátha találok külön Watt mérőt is.
-
TheDragon007
senior tag
Pedig télleg jó lenne valami megoldás ami kiszámolja pontosan mennyit kajál egy-egy masina. Hardveresen mennyibe kerül (tehát mennyi egy ilyen mérő, hol kapható stb.)?
Qru: Mindjárt más a helyzet, köszönöm szépen. Tehát a második képen a CPUd 8,417 wattot eszik per óra? Nekem nincs Giga lapom tahát nem ismerős a progi.
-
NFree
addikt
válasz
schumifun5ma #20266 üzenetére
Probálkozz esetleg másik videokari driverel, próbáld vagy 3-al nekem notinál volt hasonló gondom, háthac
-
Qru
MODERÁTOR
Háát, az a gond, ha nagy lesz az ugrás feszben a minimum és a maximum között az nem tesz jót a procinak.
Mert ugye van kilengés is a fesz váltásnál és terhelés váltásnál is. Nem egyből csontra a beállított feszt kapja, ami erősebben feszelt proci esetén...
Na de van loadline calibration (nem tudom Asus-nál is így hívják-e), szóval azért nagy gáz nincs. Tessék használni.Az egészgép étvágyát? Fogyasztásmérővel.
Az egész gép étvágyát szoftveresen csak durván lehet(ne) megbecsülni, ezért nem is érdemes szoftveres megoldásokra hagyatkozni. VGA tesztekben szoktak mérni fogyasztást itt a ph!-n. Az tájékoztató jellegű de meg lehet nézni, hogy egy hasonló konfig mennyit eszik.
mod:
TheDragon: Kívánságod számomra parancs.
A második kép már nem oda lett felnyomva.
-
G4ga
őstag
akkor valós adat az a 2.04W? pfffff ezek a komoly dolgok
azt pedig hogy tudom megnézni hogy mennyit eszik az egész gép?holnap rámeek erre a fogyi témára! megnézzük a maxot is 3.7- en
szegény quadom. bizti befordul majd amikor 1.6-ról megküldjük 3.7re! csak nehogy beforduljon!
mára viszont szép estét! folyt holnap!
-
G4ga
őstag
ez a fogyasztasa a procinak akkor?
hmmm... rosszat nézek? erre a fogyasztásméröre rámegyünk
de már csak holnap!
-
schumifun5ma
csendes tag
válasz
TheDragon007 #20267 üzenetére
Az APC szünetmentesem adataira hagyatkozok. De a legtutibb módszer egy bármelyik barkácsboltban beszerezhető fogyasztásmérő.
-
TheDragon007
senior tag
válasz
schumifun5ma #20266 üzenetére
Megtudhatnám te mivel méred a fogyasztást? Ezt a kérdést a többiekhez is intézem, mivel szeretném megtudni mi a megbízható és pontos módja ennek.
-
schumifun5ma
csendes tag
válasz
schumifun5ma #20265 üzenetére
+0,1 a ramnak, és +0,1 az MCH-nak. Alacsony felbontáson a játék ok, de 1280*1024-ben megint fagyás. Konvertálást még nem próbáltam, holnap arról is beszámolok.
PCI-E-nek is adjak esetleg +0,1-et? -
schumifun5ma
csendes tag
válasz
TheDragon007 #20263 üzenetére
360W-ot fogyaszt a gép, a tápnak elégnek kell lennie.
Brumi: Minden fesz auto-n van. Megpróbálom akkor a +0,1V-ot RAM-nál.
-
Brumi˘
addikt
válasz
schumifun5ma #20262 üzenetére
Memóriának mennyi feszt adsz? Mert lehet kevés neki, és azért dobál el random. Táp ha nem rossz akkor tutkó bírja.
-
TheDragon007
senior tag
válasz
schumifun5ma #20262 üzenetére
ami azt illeti találkoztam vele, egy pár hozzászólással korábban írtam hasonló/ugyanazon problémáról. a te esetedben a 450wos a táp? (vx450) az enyém 750es de néha nálam is előfordul hasonló fagyás... amit most dühömben tuninggal orvosolok
-
schumifun5ma
csendes tag
Sziasztok!
Van egy kis problémám a gépemmel. Ha komolyabb munkára fogom (videókódolás, játék), akkor meghatározhatatlan időközönként befagy, újraindul.
Konfigom:
CPU: Q6600 (nincs húzva)
Alaplap: Gigabyte EP35-DS3
Memória: 2 Gb 800Mhz Geil Value Kit
VGA: Sapphire Ati HD4850 Toxic
HDD1: 320 Gb WD
HDD2: 500 Gb WD
ODD: Pio 215D
Tv-tuner
Hangkártya
táp: Corsair VX450A proci terhelve 62 63 70 71 maghőmérsékleteket produkál.
Szimplán processzor, memória, videókártya nyüstölő teszteknél nincs semmi gond, de amikor normális alkalmazással (pl.: CCE, Virtualdub, NFS Pro Street) akarom 100%-on kihasználni a gépet, egyszerűen újraindul, játéknál befagy.
Szóval instabil a rendszer komolyabb munkánál. Ez mitől lehet? Találkoztatok már hasonlóval?Igaz, hogy ez kevésbé a procival kapcsolatos kérdés, de azért itt vagytok páran, akik annyit foglalkoztatok a rendszeretekkel, hogy talán tudtok segítséget nyújtani.
Előre is köszönöm!
schumifun
-
G4ga
őstag
válasz
TheDragon007 #20256 üzenetére
szerintem egyet még ugorhatcc a biosba! nem tudom mennyire van most állitva a biosba, de egy +0,125 még szerintem bele fér. terhelés alatti érték ne haladja meg az 1,5!
mondjuk szerintem nem az a +0,125V fog segiteni a stabilitásán -
gezatata
aktív tag
sziasztok
miért jobb a Q9450(2,66MHz) proci a Q9550(2,83MHz)
mert az áraik ezt mutatjákamúgy a Q9450-nek jó az ár/teljesítmény aránya, jobb mint a Q9300(2,50MHz)-é?
-
TheDragon007
senior tag
nekem most 362.5x9en stabil, max 1.424v fesszel (alap+0,125v). a ramok 725/CL4re állítva alapfeszen, fsb:vtt 20% (ebből ennyi a max a lapon). kiprimoltam, a blend sem hasal, 3dmark06 cpuscore 4111.
365x9en, 730mhz rammal már erősen fagy, ehhez gondolom megint feszelni kéne, de a +0,125v fölötti értékek már pirosak a BIOSban. -
-
Qru
MODERÁTOR
1,6GHz-el tuti nem ártasz, az Intel C1E meg EIST is 1,6GHz-re veszi vissza meg nem toom pontosan mekkora feszre (csak nem elég kicsire azt tudom
).
mod: Sajnos a procim nem megy 3,5 GHz felett.
Most 9x390 a stabil beállításom este megnézem 8x440-el. Az csak +20MHz de a QPB-m sokat gyorsulna (és mint tudjuk C2Q esetén is ez a szűk keresztmetszet).
-
G4ga
őstag
Irta Qru, hogy ö egy éve haználja netre 1.6-ra...
kimondott kárt gondolom azért nem okozok a proconak, hogy 1.6 járatom...
igazából csak éjszakánként akarom 1.6 járatni, azt nappal ha játszom küldeném neki a száját 3.6-on!
Cél az lenne hogy a ventiket letudjam szabajázni, hogy tudjak este eludni ...
ezért kell alacsony orajel -
DarkByte
addikt
Van itt valaki aki Chieftec 450W + Q6600 + HD 4850 kombóval rendelkezik? Elbírja a táp ezt a kombót biztosan? A PH! -s tesztek alapján 240W -t vesz fel egy ennél durvább rendszer de HD 4850 -el, csak írták nekem korábban hogy a proci felé menő ág nem a legerősebb ennél a tápnál. Nem szeretném eladni mert még 1 éves sincs, viszont felesen napokat várni sem akarok ilyesmi miatt.
-
JONAS77
aktív tag
válasz
proci985 #20209 üzenetére
Ja és nel nem hiszem, hogy ez a lap tud olyat is, hogy 2700Mhz-en 1,1920V üres 28fok, és Prime-nél 1,1040V CPU temp: max 41fok, magok 55-55-52-51 fokok. A ramom most 1000-en megy pont, én eddig úgy látom, hogy okés a dolog Primelés is volt 3 óra körül, ja a fogyasztás ezen sebességen 118W (B3-as105).
-
proci985
MODERÁTOR
na akkor ezt megnézem, elvileg 2.1esem van... lehet nem kéne ennyire lustának lennem kiegészítő cuccok felrakásánál?
köszönöm a tippet.
egyébként vista x32 sp1 felmegy 15 perc alatt (integrated), lefürdök és kész. p5k->ds4 váltás nálam lement simán, de aztán egy napon halt be a stabil partíció (5 éves maxtor 80 a hangos de legalább rossz szériából megdöglött) és a teszt (raptor rev0 rivatuner+catalyst tesztelgetésre, rossz vinyót húztam le teszteléskor, hogy melyik halt meg... hál istennek reinstallal megúsztam). szóval lett új... x86ot akartam, erre sikerült megint x32őt felrakni... mondjuk most van egy 20gs vinyóm ideiglenesen, lehet arra fel kéne rakni egy x86os partíciót tesztelni a driverek kiforrottságát/használt progikat, 1.67g megcímezhető memória már három proginak is kevés... csak a lustaság, meg a heppem, hogy két sör kell ahhoz, hogy egyáltalán nekiálljak wint telepíteni... hjam win95ös rossz beidegződések nehezen múlnak.
-
HSM
félisten
Az FSB downgrade-et nem szokták szeretni....
Bár asszem elindult egyszer a Quadom 6*200-on... Kicsit elgurult a gyógyszerem mikor hozzámkerült a fogyasztásmérő, és sikerült egy 12,5W-os fogyasztást kicsalnom a Quadból Prime95 alatt....
Bár lehet, 6*266-on volt... Nem emlékszem....
-
G4ga
őstag
válasz
Beowulf_78 #20237 üzenetére
bekell akkor szerezenem egy ijet!
-
G4ga
őstag
válasz
Beowulf_78 #20233 üzenetére
áruljátok el nekem mi ez a ghost progi? a norton ghostra gondoltok?
Green Quadról:
olyat hogy 8*200 érdemes megprobálnom? vagy probáljam inkább a 6*266?
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Laraxior #20224 üzenetére
Nem mindegy hogy egy új hardver (processzor,VGA) csak "működik", vagy egy újratelepítés által gyorsabban fog működni.
Ramoknál tényleg felesleges. Alaplapnál volt hogy nem cseréltem win-t, és működött. Persze nem dinamikusan, de működött. Szóval a legoptimálisabb az újrahúzás, majd ghost.
.
-
Beowulf_78
addikt
-
G4ga
őstag
válasz
DigitXT #20226 üzenetére
vannak még csodák ...
most is vagy 3x raktam fel... mivel kivettem az elemet, ugye elállitodot a dátum, feldobtam a wint, winbe beállitottam a dátumot, azt nem lejárt a 30nap türelmi idö ... pfff... kezdtem elöröl. amikor másodszorra is eljátszottam ezt, észre se vettem hogy 3x futok neki!
meg kb az az 15 perc!
elinditom, elmeek fürödni azt mire vissza jövök csak a nevemet kell beirni azt kész! kb 1óra mig a progik és a driverek fell mennek. a játéknál megmindig csak azt rakom fel amit játszok... nah jó a sims 2 összeset felrakni 1 1/2 óra . -
Qru
MODERÁTOR
Igen, mitha a végét keresnéd csak itt a feszt csökkented nem növeled. Feszeke leveheted nyugodtan, ártani nem árthatsz vele, max nem lesz stabil a lap. Ki kell tesztelni. Én lusta voltam és csak a magfesz csökken(t), a többit auton hagytam.
Sikerült a procit 3 fokkal lejebb vinni idleben (terhelve még nem néztem): G92-es 8800GTS és 8600GT vga-k helyett csak egy HD4850 van benne.
mod: Nekem már régen újra kellett volna tennem a win-t de nehezen szánom rá magam. Leginkább azt utálom, mire mident felteszek amit használni szoktam.
-
-
G4ga
őstag
Mindhármotoknak köszönöm ( proci985, HSM ) ... valami hasonlóra gondoltam én is...
már intézem a ventiszabályzót, mig megjön az is meg a ventik is, max kiprimolom a negativ tunningot!Muszály, mert a 7 db ventitöl picit hangoss a cumputertechnológia, azt estére akarom kidolgozni az alacsony fogyásztás, pici orajel, halk ventik elméletét!
igy este aludni és letölteni is tudok!Igazából ha 1,6GHz ha belövöm beállitom neki a legkisebb V primolok, ha nem stabil adok neki egy kicsit még, kb ugyan az mint a max tunning esetében...
kérdés fontos, a lap estében minden egyébb dolognak adhatom a legminimálisabb feszültséget ugye?
Seikai:
elv. meguszhatod mivel azonos a chipset driver feltelepitésed talán annyi hogy az opcionálisan telepithetö dologk mások , de szvsz jobb ha feldobsz egy uj windows! én minden egyes hardver / nem optikai után szoktam! -
HSM
félisten
válasz
proci985 #20214 üzenetére
A képen is látszik, hogy nálam mit mér... "power values", ami megegyezik a DES programocska által mért pillanatnyi CPU fogyasztással. Amúgy egy Voltcraft Energy Monitor 3000-el [link] ellenőriztem, jól mér-e a lap "szoftveres" mérője, és a két mérés +/- 10% megegyezett.
-
-
proci985
MODERÁTOR
-
HSM
félisten
Hát nálam a rekord 1,6ghz, a lapom minimális feszültségével, ami talán 0,9V, ekkor prime95-al tesztelve 12W-ot fogyasztott a cpu! Viszont miután kikapcsoltam, már el se indult....
Amúgy nálam ami a min fesz volt, amivel stabilan ment az 1,6ghz, az a BIOS 1,05V-volt, bár nem sokat vacakoltam vele...
Amúgy 2,4ghz-en is ment a cuccom 1V Load fesz alatt prime stabilanAmúgy a szoftveres fogyasztásmérésben hittetlen kollégáknak: ezt konnektoros mérővel mértem ki, sőt, bebizonyosodott, hogy a lap jól mér.
Szerk: itt a kép, Q6600 1V-on, smallfft-teszt: [link]
És igen, 38W a fogyasztása a 75 helyett....
Sajnos ezen a feszen nem volt stabil, de egy komolyabb, 8+ fázisúban sztem már az lett volna.... 1,08V Load fesz-re belőve ment nálam sokáig... -
proci985
MODERÁTOR
válasz
TheDragon007 #20210 üzenetére
blend hasal -> ram nem kap elég feszt, esetleg az MCH/FSB. a memóriád ha jól veszem ki Bufallo firestix 4-4-4-12@2.1V. lapon beállítottál neki 2.1Vt az alap 1.8 helyett? emiatt lazán hibázhat a cucc (2gigás kitek szeretik a feszt). szal ha small fft kisebb procifeszen is stabil volt, vedd vissza a proci feszét az előzőre és adj a memnek,
G4ga: P5Ed van, akkor valszeg 1.1Vnél kevesebbet nem fogsz tudni beállítani. elvileg valahogy 1.024ig le lehet vinni droppal beszámítva, annyival 2.4et 9x266al vinnie kéne (ha nem bootol, próbáld 1.15ön, ha ottse, akkor 1.20on, onnantól meg szokásos módon lehet finomhangolgatni). feszt elvileg már lejjebb nem tudod nyomni, talán még a 9x200 jöhetne be opcióként, avval még egy jó 25%os fogyasztást tudsz spórolni (avagy a 40Wos green quad
).
-
G4ga
őstag
amit viszonz megtudok csinálni, mig nem jön meg a hütö...
két profilt szeretnék ugye csinálni 1. profil : netezős, 2. profil : tunning
tunning profil nagyából megvan már, a netezős profilra akarok rágyurni
igazából ennek az lenne a lényege, hogy minimális venti fordulat melett alacsony orajelen, halkan müködjön a gép, hogy este letöltés közben tudjak aludni!
azt tudom, hogy max mennyit adhatok a dolgoknak, de valami minimum érték van?
Sokakat láttam, hogy 1.6Ghz butitották vissza!
Arra van vmi jó fsb kombo? -
TheDragon007
senior tag
válasz
proci985 #20209 üzenetére
Most 350x9re raktam a jó öreg q6600at, az alapfeszhez 0,05v van adva (max. 1,34v) , a ramok 700mhzen cl4el alapfeszen mennek. a prime tesztek (blend, fft) futnak, 3dmark06 is megy, crysis sem fagy. Videókódolást még nem próbáltam.Gondolod h jól menne ha lejjebb venném a procifeszt és inkább a RAMra adnék?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
JONAS77 #20202 üzenetére
és 2.4en stabil? 1.270es VID? látom a P5kc is drop bajnok... speedstepet szerintem kapcsold azért be, fogyasztás szempontjából megéri... az vicces, hogy a lap csak a szorzót veszi vissza, a feszt nem...
TheDragon007: ramnak adj többet. ha 2.1nél még mindig hasal a blend, akkor FSB/MCH kell még neki aprócska (0.01V) lépésekben.
-
G4ga
őstag
-
G4ga
őstag
válasz
JONAS77 #20202 üzenetére
amit az intel ir 1,5V tényleges feszültség fölé ne menjünk tartósan! - ami pedig a dobozon van...
szerintem érdemes lenne a cpu-nak adott feszt autorol fixre állitanod, sok esetben fordul elö ugyanis hogy felül feszeli a procit ami nem jó!az értékek pedig a terhelés okozta drop miatt térhetnek el!
TheDragon007: Hibáznak a magok csak? de nem fagy meg és nincs kékhalál?
valami nem stabil, nálam a cpu kapot keveset, ugyan ez volt, small teszt simán futott 3 áráig, rámentem bleddel és rögtön megfagyot! -
JONAS77
aktív tag
Köszi a választ, ami egyrészt jó hir, másrészt, meg a villanyszámla miatt nem igazán, de mit lehet tenni? Majd ha nagyon muszáj, akkor feltekerem, addig meg jó nekem a jó öreg 2,4GHz is 29 fokon. Ja és még valami, a proci dobozára nekem max 1,35V-ot ir, és már láttam akik e fölé is mentek, ezt nem értem ezt a filozófiát! Én egyébként nem emeltem soha e fölé max1,35-1,36V volt, ami szerintem még elfogadható, most is 1,6GHz-en 1,2320V mutat és 28 fokot, 2,4-en meg 1,2080V-t
-
TheDragon007
senior tag
na állítottam egy kicsit a bioson
333*9 a q6600ra, ramok 667mhz-en cl4ben, alap fesszel mindkettő. A 3dmark06 lefut, a Prime SmallFFT tesztje szintén (3,5h után állítottam le), a blend viszont elhasal a 0. percbenIntel Burn Test is Failed eredménnyel zárul, de fagyást vagy kékhalált még nem tapasztaltam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Acer Nitro 5 AN515-54-77VS Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged