Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
Új hozzászólás Aktív témák
-
thumb
aktív tag
a P5Q-n érdemes az alaplapon a jumpert cpu overlocked-ra tenni?
-
-
Pubszon
veterán
-
-
Pubszon
veterán
válasz
grabber
üzenetére
Én ezen használom, IDLE 1.296V, LOAD pedig 1.304V.

Ez se mondható rossznak.
(#21694) Qru: Megnéztem ismét, hogy az új hűtővel megy e a 3.8Ghz meg azért is hogy tényleg 3.8-on indítottam annak idején, és igen, jól emlékeztem.
Ezekre jutottam, sztem nem olyan rossz, bár a prime-ot már nem merem ráengedni.
3790Mhz 1
3790Mhz 2
De ezek a feszek is úgy alakulnak, hogy IDLE 1.496V, LOAD pedig 1.504V
Ettől többet én sem merek adni a procinak.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Pubszon
üzenetére
Jah, kapott 50 perce Small FFT-t, nekem ez elég egyenlőre.
1,525V BIOS -> 1,504V idle -> 1,488V load. 9x400-hoz, érted...
de már nem mérgelődök rajta.ScreenShot, meg részletes tesztem: itten.

Lehet megnézem én is azt a 3,8GHz-et... 3,6 fölé máég nem küldtem egyáltalán, már ennek is nagyon örültem.
mod:
devast: Nálam is az a lélektani határ, 1,5V fölé nem megyek, még ha le is tudom hűteni (mert letudom, TRU jófajtás hűtő) akkor is az elektronmigráció már érzésem szerint nagyn meggyorsul. Persze így is évekig elmenne, de... Arról nem is beszélve, hogy ha hozzá veszem a fesz kilengéseket amiket a terhelt és terheletlen fesz ingadozás okoz...
-
HSM
félisten
válasz
grabber
üzenetére
Nem ajánlott magas fesznél. Igazából ugyanakkora "feszingadozást" kapna, mintha ki lenne kapcsolva, ugyanis csak a vdropot tünteti el, a fesztüskéket nem. Ez kb. olyan lett volna, mintha belőttem volna kb 1,4675V-ra Loadline nélkül, csak nem akartam vele kísérletezni....
-
HSM
félisten
válasz
grabber
üzenetére
Nekem megvolt! [link]
Igaz, hogy utána max 1 perccel újraindult, de ezt ti nem tudjátok...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mondjuk lehet, egy kicsit komolyabb, 12-16 fázisos lapban bírta volna, vagy kicsit magasabb feszen, de már így is majd' kiakadt a fogyimérő, 1,4V volt beállítva BIOS-ból, +LoadLine... Nekem itt van a lélektani határ...
-
thumb
aktív tag
sziasztok
van egy P5Q-m valaki meg tudná mondani mit állítsak a bios-ban, hogy ne ingadozzon a proci mhz.
köszike
-
válasz
tzsolesz
üzenetére
Szvsz Giga P35-DS4 - 30k, míg az Asus P5K Premium egy 10-essel drágább. Kicsit olcsóbban DS3P, az annyival különbözik a DS4-től, hogy nincs a FET-eken HP, és az alaplapi hangkártya nem tud DTS-t. Amúgy ua. a két alaplap.
-
tzsolesz
nagyúr
Üdv mindenkinek.

Q6700 alá Giga P45 DS3, vagy Asus P5Q Pro,
Vagy P35, P45? Max 30K van rá.
Tudom hogy egyszer már kérdeztem, de nem találtam Giga P35 DQ6-ot, használtan meg haver inkább nem vesz.
Jöhet Gigabyte, és Asus is a tippekben.
Mondjuk elég tuningos a kicsike. Nekem a fapados Asus P5K SE-ben alapfeszen megy 3.3Ghz-et stabilan. Tovább is csak azért nem toltam mert már melegedett a gyári hűtővel.

De egy Coolermaster Hyper 212 fogja hűteni, amit itt ajánlott valaki. Lenne egy kis fesz emelés is.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Brumi: Nagyon gyors voltál, és csak kezded megerősíteni a P35-ös alternatívát. Most már biztos nem fogunk P45-ös lapot venni. Asus P5K deluxe ami nagyon szimpatikus számomra, nem tudom havernak tetszik-e.
Köszi szépen.
-
joshua7
veterán
FélOFF
Ez hülye egyenlet szerintetek?
q6600 (3.6Ghz@ 1.3V ugye) +20k=q9550 (4Ghz@1.32V) -
Zoleee93
csendes tag
szeintetek az hogy a q6600am 1.5 - 1,49 volton bírja 3dmark és prime stabilan a 3.6ghz-t az jó eredmény??? 3dmark 06 cpu: 5599pont
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
zsolt1129
üzenetére
Jah, az ünnepek meg egy kis betegség hátráltatott de visszatértem.
Majd ha lesz időm nézek felejebb is tuningot, hátha meglesz a 3,7 esetleg a 3,8 bár azt kétlem, mert CPU feszben nem mennék feljebb mint 1,5V. Ez nálam lélektani határ.
De teszt erejéig azért megnézem mit megy.mod: Érdekes, hogy a TX650-el néztem az elején és egy csöppet sem ment jobban. FSB-nek is tolam +0,2V-ot de az már sok volt a hőből/jóból és nem volt Prime stabil. Viszont ha nem adok neki egy deka +feszt sem akkor megy szépen. Val'szeg túlmelegedett a sok fesztől gondolom.
-
válasz
grabber
üzenetére
# THERMTRIP: a fixed temperature sensor to detect catastrophic thermal conditions and to shut down the system if thermal runaway occurs.
# PROCHOT: a fixed temperature threshold that provides the DVS with a self-control mechanism that drops frequency and voltage to a new working point -
hossszú
őstag
Üzledben nem hiszem, hogy találsz B3-at.
Szerintem érdemes böngészni az aprót, ott legalább plusz információt kaphatsz a prociról és olcsóbban kapod meg mint az üzletben.
Én a múlt héten vettem egy G0-t VID 1,25V 34k-ért.
Ja és ez a negyedik quadom de eddig ez a leghűvösebb idle 30-35 fok load 55-60 fok 1,4V mellett.
-
These parts have PROCHOT enabled.
These parts have THERMTRIP enabled.
These parts have PECI enabled.Ezek mit jelentenek?B3-nál csak az utolsó van,G0-nál mindegyik.
-
Laraxior
titán
már csak G0-t fogsz kapni újonnan.
Processorfinder innen tudod...
sSpec számot kell nézni, a dobozon fel van tüntetve -
kpal
nagyúr
Ha veszek egy újat akkor honnan tudom mijen faj PL: G0 ,B3 ?
Miröl lehet felismerni ? -
kpal
nagyúr
Mennyiért lehet venni használtan Q6600-os procit G0 vagy B3-ast ?
-
CimbiX
aktív tag
Hali,
külön Xeon topicot most hirtelen nem talaltam,ami közvetlenül a kerdesemhez kapcsolodna, igy itt kerdezem:
esetleg szerezhetek viszonylag jo aron egy Xeon procit (x535), de nem igazan vagyok azzak tisztaban, hogy milyen deszka kell ala ill. ha lapot kell cserelnem (lasd alairas) akkor milyet erdemes venni? Mert a szerveralaplapok ugye nem tuningra vannak kihegyezve... ebben tudna valaki par tippet adni? -
Geryson
addikt

Néztem én is ezt a hozzászólást, de eskü én semmit nem értek belőle basszus annyira tarka a belinkelt 2 weblap.

Nekem a GTA4 már így is jól fut, ezek szerint várhatóan még nagyobbat dobna az egészen egy Quad... Már csak azt kell kideríteni, hogy pl. az FSX kihasználja-e, mert akkor cserélek!
-
HSM
félisten
válasz
Geryson
üzenetére
Bizonyos játékok kihasználják, azoknál gyakorlatilag a duo procikhoz képest (azonos órajelen) dupla számítási teljesítmény társul. Ilyen pl. a GTA4... Sírtak is páran, hogy sokkal jobban fut alap négymagoson, mint egy alap E8500-on...
Szóval megfelelő programok esetén dupla sebességet kapsz, viszont ahol nincs támogatva, ott az elérhető kisebb órajel miatt némileg lasabb. Amúgy a tisztánláts kedvéért: [link]
Szerintem simán megéri egy jó Quad, ahova kell a számítási kapacitás, ott ki van használva a több mag, ahova meg nem kell, oda meg bőven elég a Quaddal elérhető órajel-tartomány is. -
Geryson
addikt
Urak!
Kérdeznék egy láma kérdést! Nekem Core2duo 8500-asom van, ennek az alapórajele 3 Ghz felett van, húzva 4 körül. Hogy lehet, hogy egy Quadnak alacsonyabb ill. miért van az, hogy bizonyos Quadokat tényleg nagyon jó áron (olcsón, akár Core2duo-hoz képest is) lehet venni? Vagy a Quad órajelét fel "kell" szorozni 4-el és úgy kapunk egy rohadt komoly eredményt, ami tükrözi a 4 mag teljesítőképességét?
Más: Ha a tulajdonságoknál és azon belül az affinitásnál beállítom egy játékra, hogy mind a 4 magot használja, akkor az valóban fogja is? Anno azt hallottam, hogy a Quad procikat nem is használják ki a játékok. Ez csak duma volt?
Köszi előre is!

-
-
Biosból mennyit adtok a q6600-nak?Mert én 1,49-et adtam és most 1,424 idle.De instabil.Adjak többet?
Csak tx2-öm van,de csak teszt erejéig.Még nem melegszik. -
HSM
félisten
Én nálam is berezgett, nem volt túl jó a venti csapágya.... Ezért is került rá egy 1600-as coolink... Sajnos ventiből ki kell fogni a jókat, hacsak nem szánsz rá 3-4ezer ft-ot egy papst-ra vagy s-flexre... Az meg szerintem nem elvárható, hogy egy 7-8 ezer forintos hűtőre 3-4ezresért tegyenek kiegyensúlyozott prémiumventit....

-
syC
addikt
Nekem abszolúte nem volt zavaró, pedíg én sem szeretem a hangos ventiket. Én inkább azt tapasztaltam, hogy baromira rángatózott a hyper212, pedíg rendesen fel volt fogatva.
Más: miért van az hogy nincsen egyetlenegy használt (normális) Q6600-sem ph apróban? Micsoda dolog ez Úraim...
-
Gaben01
őstag
válasz
Gaben01
üzenetére
És első próbálkozásra úgy tűnik tényleg.Bekapcsolt loadline calibration-el 3,8(9,5x400)@1,152V volt prime stabil, most 1,136V-al megy a prime fél órája.
Viszont 3,6(8x450)@1,104V kell neki ha be van kapcsolva ha nincs.Szépen végigmegyek az eddig kitesztelt eredményeimen,hátha lehet még faragni.
-
proci985
MODERÁTOR
BAD_POOL_CALLER hibaüzenettel találkozott már valaki? illetve olyannal, hogy BSOD, majd a vista a hálókártyát jelzi problémásnak?
-
Gaben01
őstag
válasz
Bagira01
üzenetére
Mi számít magas fesznek?Én bekapcsolva használom a 8500-nél,de 1,3V alatti feszekkel,sőt többnyire 1,2V a max.Minimálfesz-tuning buzi vagyok.

Logouton volt is egy írás,miért nem jó eltüntetni a vdrop-ot ,de ha jól emlékszek,ez főleg magas(abb) feszeknél jelenthet komoly veszélyt. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
Gorneck
üzenetére
most nézzük a lapokat, de az a baj, hogy már csak úgy 22-23K maradt rá. Jó lenne valami lap alá, amin megy a tuning is. Mit ajánlotok hozzá ennyiért? Sürgős lenne, mert a haver most gyorsan elszánta magát (már kifárasztott egy kicsit.) e-bolt-ból rendeltük a Hyper 212-őt, onnan kéne valami lap.

-
HSM
félisten
A sercegésnek nincs köze a degradációhoz, egyszerűen egy tekercs nincs tökéletesen megcsinálva, és terhelés közben "be tud rezonálni".... Elvileg normális jelenség... Ha meg megadná magát, ott a gari..

Intel szerint Q6600 1,45V-ig kaphat max a proc, ehhez hozzászámolva egy jobb lapot, ez kb. 1,4V BIOS értéket jelent, loadline nélkül. De sokan használják 1,5V-on egyelőre gond nélkül, de ezt már nem ajánlom.

A 212-vel az a baj, hogy csak 3 eres a ventije, tehát csak a ráadott feszültséggel lehet vezérelni, amit a régi giga lapok nem tudnak, ezért kell a potméter. Amúgy ha maxon megy, azért bőven van hangja, de leszabályozva igencsak halk, és jól hűt. Nálam ~1200 körül megy rajta egy coolink 12cm-s venti, nem hallani a hangját, és 3600@1,38V-on se melegedett 65 fok fölé a cpu..... (Jól szellőző házban, természetesen
A TX2 viszont elégé felejtős, mivel kb feleakkora....
-
Yso
tag
Köszönöm, nagyon jó kis írást linkeltél.
Ezexerint, ha "sercegő" hangot hallok Prime-olás alatt (egy idő után), akkor az az alaplapi kondenzátor problémája lehet? (Degradáció első jele?
) Most természetesen lekapcsoltam, és LC-t a másik gépen is, hogy megnézzem mit tud, sajnos fesz emelést nem úszom meg. Q6600-on 15perc 1szál el is szált.
Majd adok neki még..
Úgy tudom nála 1.5V-ig nincs "nagy kockázat" (Most az 1.31V 3.2Ghz léggel, max 63fok Giga X48DS5-el, adok majd neki +0.03 még, és újra próbálom.
) -
tzsolesz
nagyúr
Köszi szépen, elolvasom.
Nem az enyém lesz a proci, hanem egy ismerősömé.
Tudom, hogy a lap nem a legjobb hozzá, azt is lefogja cserélni egy P45-ös erős lapra, de addig ez lesz neki, max feszemelés nélkül.

A Coolermaster Hyper 212 helyett, még elmegy a TX2? vagy az már felejtős? Ha még is találok 212-őt, potméter nélkül is használható? Tehát a hangját azért el lehet viselni?

-
Yso
tag
válasz
Bagira01
üzenetére
Nálam az LC másik gépen bekapcsolva működik csak rendesen. (E8500 4Ghz @ 1.304V, ASUS Rampage lapon, ) Akkor sokkal kevesebb fesszel hajlandó működni, és nincs Vdrop terhelés alatt sem. Anélkül hajlandó akár 0.03V-ot is esni, és instabil lesz.
Igaz már máshol is említették, hogy nem "ajánlatos" használni, de feszültség tüskéket nem tapasztaltam eddig. 
-
HSM
félisten
válasz
tzsolesz
üzenetére
Én inkább Coolermaster Hyper 212-t vennék + fordulatszámszabályzót (potenciométer, edi*ital-ban 700huf, coolink), olyanom van, és meg vagyok vele elégedve. Amúgy nem tudom, mennyire akarod húzni a procit, de én abban a lapbn azért csak igen finoman adagolnék plusszfeszt, a 3 vagy 4 fázis hamar kifogyaz erőből... kis ajánlott olvasmány: [link]
-
tzsolesz
nagyúr
Halihó, sziasztok.

Két kérdésem lenne.
1. Egy Giga P35DS3L-ben mennyit lehet kihozni egy Q6700-ból? (nem baj ha feszt kell emelni)
Mert
2. Nem a gyári hűtő lesz rajta. Hanem ajánlanotok kellene valami hűtést rá, ami olcsó és nem ráz.

Ha nem jó ajánljatok jobbat, de árban hasonló kellene.

Előre is köszi.

-
Qru
MODERÁTOR
Na csak kicsiholtam az új tápból a 3,6GHz-et.
Link -
HSM
félisten
válasz
joshua7
üzenetére
C1E ha bekapcsolod, bármilyen beállítás mellett működik, viszont az EIST-et nem ajánlom, mert ha tuningolsz, és bekapcsolod, akkor extrém és hajmeresztő feszültségek között fog váltogatni!
Najó, annyira nem, de rendesen adagolja neki a feszt... (Üresbe többet ad neki, mint amennyi kéne LOAD alatt....
)
Ja, és EIST-nek AUTO vagy 9-es szorzó kell, hogy be tudd kapcsolni. -
joshua7
veterán
válasz
Bagira01
üzenetére
Na, majd azért kipróbálom.
zsolt1129: már futottam pár kört, ki lett már elemezve.
Van is tápkeresős apróm fölrakva. 
Csak meglepett, mert érted, mégis ki tudtam még pluszt hozni a rendszerből azáltal, hogy kiraktam a mínuszba. Pedig szobahőn a 06 cputeszt már 3700Mhz fölött lekapcsolta rendszert, azt jelezve, h kevés a táp. Hidegben meg nem. Szóval annyira nekem nem egyértelmű, h kevés a táp. Prime-hoz nyilván az, nem is vitatom. -
zsolt1129
addikt
válasz
joshua7
üzenetére
Nekem is ilyen tápom volt. De ha belegondolunk,akkor az osztott 12v-os ágon 18A az nagyon csak soványka a 4GHz-hez. Egyébként jó táp. De ha nem hiszed nyugodtan kérdezd meg a "tápos topikba is".
Épp azért nem stabil Prime alatt mert akkor van csak igazán meghajtva a proci. -
joshua7
veterán
válasz
Bagira01
üzenetére
Csak alapfesz mellett van C1+EIST.

zsolt1129: hogy mi? Pont azt írtam, h erkélyen, vagyis megfelelően hűtve simán megvolt a 4Ghz. Persze nem Prime-ra, de mark-ra igen. Szobahőmérséklet mellett kiakadt a 06 már 3750-en, most meg 4000-ren is lement. Vagyis mégsem a táp tűnik gyengusnak, hanem a TRUE tudománya fogy el.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Honor 200 Pro 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Dell Latitude 7420 Core i7-1185 G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar, szép állapot
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Akkor a lapod kevesebbet dropol mint az enyém, nálam az idle 1,504V az load 1,488V lesz.

de már nem mérgelődök rajta.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Hát igen, nem minden Q6600 fénylik...