- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
->Raizen<- #24126 üzenetére
Az ok. 80-85-ig el lehet menni, bár a 85 már nem ajánlott 24/7-re túlzottan. 75 bőven belefér még. 1,4V felett meg ne is kapcsold be az LLC-t. A feszkilengés miatt már elég kemény tüskéket kapna szegény Q6600. Gondolom még sokáig szeretenéd használni...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Mr.Csizmás #24040 üzenetére
Ezen a feszen nem is csodálom. No mi van, elért oda is a hidegfront Csizmás barátom?
Hányfokosak a magok?
Azért elég bátor dolog 1,53V-al küldeni. Ez gondolom idle érték de akkor is ez van vagy 1,56V bios szinten. Az már necces 24/7-re, noha teszt erejéig elmegy.mod:
proci985: Hát majdnem az a szint komolyan. Nekem anno 1,5V 3,8GHz-en TRU + 1800rpm-es ventivel volt 84-85fok körül Primeban. 1,45V-al 3,6-on olyan 75 környékén.
-
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
dangerzone #23983 üzenetére
Azért ez kemény!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
JONAS77 #23951 üzenetére
VID range csak azt jelöli hogy gyárilag milyen feszekkel jönnek ki. Általában VID +10% még nyugodtan adható a gyártó szerint is ha a kellő hűtés is megoldott.
Xeon tuningban nincs ugyan konkrét tapasztalatom de az általánosságban elmondható, hogy az alacsony VID-es procik enyhe feszemeléssel jobban mennek és hűvösebbek viszont a magasabb VID-es procik magas feszen kevésbé melegszenek és jobban mennek mint az alacsony VID-esek.
Amúgy ez megint trükközés a gyártó részéről. Már mint ez a VID range is pl:
Q6600: B3 0,85-1,5V
Komolyan megeszem a kalapom ha mutat bárki egy olyan Q6600-ot ami stabil alapon 0,85V-al. Főleg egy B3-as. Ez még G0-tól is csoda lenne, nem hogy egy B3 steppingestől.
A trükk olyan mint amit az Intel a fogyasztásnál is alkalmaz. Tartalmazza az igazság egy részét. Ugyanis ezeknek a prociknak két VID-jük van. Van egy "üresjárati", ez C1E engedélyezése esetén 0,85-1,1V közötti értéket vesz fel tipikusan és van egy terhelt érték amit szintén a prociból olvas ki a lap (bios-a). Ez 1,25-1,5V között alakul B3 esetén. G0 esetén pedig... de ez már nem lényeg most. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
dangerzone #23716 üzenetére
Látom nem olvastál vissza eléggé.
Na akkor amit tudni érdemes mielőtt alacsony VID-es procit vennél:
Alacsony vid kevésbé melegszik jobban húzható ez igaz de hátrányuk, hogy fesz emelés hatására sokkal drasztikusabban melegednek mint a magasabb VID-esek. Szóval ha kemény tuning a cél akkor nem feltétlenül az alacsony VID-es proci a jobb.
mod:
PH-User: Az jó, közepes VID. Nagyjából 1,22-1,3V körül szóródnak a VID-ek. Mondjuk ez stepping függő, G0-nál már kisebbek a VID-ek mint B3-nál voltak.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
dangerzone #23666 üzenetére
Simán, 5 év múlva is jó lesz bőven a TX650. Utána is csak a kipukkadó kondik miatt kell majd cserélnünk.
Am mekkora lenne szilárdelektrolitos tápot gyártani! 8-10év gari simán mehetne rá. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
dangerzone #23664 üzenetére
Zsír! Nagyon jó táp a TX650, nekem is nagyon bevált. Irdatlan erős, még a szénnéhúzott c0-ás i7 920-am se tudja megfogni. Pedig 3,8-4GHz-en 8 szálon már igencsak energiaéhes a kicsike.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
dangerzone #23662 üzenetére
Nálam tuningban is hozott pluszban valamennyit mikor a szintén bontot 12V ágú Chifiről váltottam az egy 12V-os ágú TX650-re (am TX650 is bontott ágas SeaSonic beles csak utólag egyesítették). Bár ahol a 3,6GHz-es Q6600 kevés ott már a 3,8GHz se gyógyír igazából. Persze ez még sokára lesz csak így.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
dangerzone #23660 üzenetére
3,6GHz-en 1,45V-al-al küldtem anno a Q6600 G0-omat. TX650 nem hangosodott ott sem, viszont melegedett a táp rendesen. De csendben maradt. TX650 jó választás, esetleg ha moduláris kell akkor HX620. Mindenképpen egyben hagyott 12V ágas tápot nézzél, Q6600 eléggé sok W-ot beszipkázik a 12V-os ágról.
-
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
proci985 #23597 üzenetére
CX400 jobb mint az Chifi vagy az FSP, jó hogy nem zavar.
Hálózatnak nincs sok köze hozzá, mindenhol a szabványnak megfelelő "kakaó" jön a falból. Esetleg az elosztó és vezteék milyensége lehet befolyásoló tényez de az se igazán zavar sok vizet.
A tuning javulás... Egy idő után hozzászokik a paroci a magasabb feszhez így egy idő után ugyan azt tudja alacsonyabb fesszel is. Meg a CX400-as kiváló táp, valószínűleg stabilabb feszeket ad mint a korábbi FSP, Chifi tápjaid.
Jah és még vmi, szoftveres fogyasztásmérsnek nem nagyon szabad hinni, azok csak becsült értékek. Konketroos fogyasztásmérő már inkább reális képet ad(na). -
Qru
MODERÁTOR
430 az még egész jó, enyém anno 420-nál többet nem ment.
DS3-ban meg valószínűleg a gyenge proc tápellátás miatt nem megy jobban. Egy DQ6-ban 450 meg lenne szvsz de csak ezért nem érdemes deszkát cserélned. Különben is 9x430 mire nem elég ma még rekordkísérleten kívül?mod:
Cthulhu Dawn: Gratula, szép eredmény!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
DigitXT #23516 üzenetére
Néha nem árt kipucolni. Nekem is TRU van, egyszerűen bedugtam a csap alá a bordát, aztán kiszárítottam (ha sürgős hajszárítóval nyomhatod). Egyik ilyen hajszárítós akció után konstatáltam, hogy a HP az fordítva is működik.
Bordára fújtam a forró levegőt majd megfogtam a talpát... hát majdnem eldobtam olyan forró volt.
-
Qru
MODERÁTOR
Ha 9x390-nél nem merted terhelni a hűtőd miatt, akkor hogy akarod 8x450-nél meghűteni?
Apróbb lépésekben kéne haladnod ahogy javasolta a kolléga. Anno nekem is így volt, hogy 9x390-nél többet nem ment csak miután tápot cseréltem. Viszont ha rendes tápod van, csak emiatt nem érdemes tápot cserélned szvsz.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
DigitXT #23483 üzenetére
W7 simán kibírta, hogy lapot cseréltem alatta (P35 -> X58), XP már rég összefost@ volna magát. Persze kapott friss W7-et, csak, hogy mwgnézzük mit gyorsult a dolog. Elég impozáns a teljesítménye főleg a rendesen párhuzamosított alkalmazásokban a 8 logikai magnak köszönhetően.
De még korai. Ha kell a teljesítmény vagy ez a hobbid akkor persze más, de átlagos használatra bőven sok egy Q6600 még ma is. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
DonMedve #23474 üzenetére
Mondtam én!
Polír jó dolog, nálam is hozott -5 fokot anno.
DigitXT: Röviden és tömören: Sokba és nem érte meg még.
Nekem 150k-ba volt a váltás. Ez tartalmazza a lap cserét (X58 DS4P), a ram cserét (3x2GB OCZ 1600 CL7), a proci cserét (I7 920 C0) és az LGA1366-os hűtőlefogatót a TRU-hoz.
Most már olcsóbban kijönnél meg olcsóbb komponenseket is összeválogathatsz. Lapból elég egy Asrock X58 Extrem, ramból Corsair 1600 CL9 de feleslegesen erős még az i7 sztem ha csak játékra kell. Bármilyen vgat kihajtasz egy 3,5GHz körüli Q6600-al is. i5 nagyon le lett butítva, az sem éri meg sztem váltás terén.
Szóval érdemes várni amíg olcsóbb lesz az i7, esetleg megvárod a Gulftown-t, az is bele megy majd az X58-as lapokba.mod:
Ronaldo_23: Q9550 egy másik topikba tartozik.
-
Qru
MODERÁTOR
Igazából mind a kettő nagyon jó táp, tehát egyikkel sem fogsz mellé. Lényegében úgy tudnám összefoglalni, hogy az egyik erősebb (VX450) a másik pedig tartósabb (Enermax).
VX450 előnye, hogy egyben van a 12V-os ága így Q tuningra a legideálisabb (ezért vettem én is Corsair tápot anno). Tehát egy 450-es VX kb annyit tud 12V-on mint egy bontott ágas 550-es Chiftec vagy Enermax táp. Már pedig a vga meg a proci, ODD, HDD is a 12V-os ágat szívja.
Enermax előnye a végtelen csendesség mellett a normális venti vezérlés. A Corsair 6-8 év után hajlamos megfőzi magát (mert nem pörög fel a venti hogy halk maradjon viszont ezért nagyon melegszik és a kondik hamarabb kiszáradnak), az Enermax meg nem.
A döntés a tiéd, de mind a kettő elég 3,6GHz-hez lazán igazából.
mod:
m3ss: Úgy érted mennyi áramot zabál a géped terhelve? Szotfveres mérések csak durva becslések, konektorors fogyasztásmérő a tuti. De egy húzott Q6600 benyelt 130W-ot simán az igaz. Ezért kell hozzá biika hűtő és táp. Mert ezt nagy energia mennyiséget adina kell a tápnak stabilan és ugyanezen árammenyiség által keltet hőt hatékonyan el is kell vezetni.
-
Qru
MODERÁTOR
Mind kettő. Az a táp nem erre lett tervezve. Leginkább semmire egy cerkás konfigot sem bíznék rá, mert semmi védelem nincs benne és a ráírt teljesítmény kb felét tudja leadni.
P5B meg nem Q6600 tuningra lett tervezve. Túl kevés fázisos a tápellátása, ehhez képest a stabil 3,4GHz nagyon jó eredmény. Első körben vegyél egy jobb tápot, mert lehet a tápod kevés és menne még ebben a lapban is 3,5-3,6-ot. Arról nem is beszélve, hogy nem döglesztené meg a cuccaidat. Ebben a tápban nincs védelem, ha eldurran a táp viszi a többi cuccot is magával. Tápon nem érdemes spórolni. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
->Raizen<- #23457 üzenetére
Felbontás függő is de sztem kb elég ha 1680x150 környéki felbontást használsz és megpakolod mindenféle AA, meg AF-el.
-
Qru
MODERÁTOR
Normális jelenség, minden lap dropol vmennyit, van mai többet van mai kevesebbet. Sőt vannak olyan technológiák maik csökkentik a Drop mértékét (Load Line Calibration). A tiéd mértéke nem vészes, ezt bele kell kalkulálni. Am droptól függetlenül 1,5V fölé nem érdemes nagyon menni, mert terhelés váltáskor a fesz kilengés miatt kaphat többet 1-1 pillanatra mint amennyit kiír a monitorozó progi, ami nem egészséges a procinak.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Black-core #23424 üzenetére
Q6600-nál a processzorból olvassa ki mekkora az alapfesz (VID), nem a lap találja ki.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Black-core #23405 üzenetére
Itt nem tudsz ramot vissza osztani, max szinkornban tudod hajtani. Vagyis az alap FSB 2x-ese lesz az effektív órajeled. Mugen 2 erősebb hűtő a két hűtő nem egy kategória, de a Hyper 212+ -is megbírkózik egy 3,3GHz-en hajtott Q6600-al. Ha 3,5-3,8GHz a cél akkor Mugent vegyél.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Black-core #23403 üzenetére
Nem biztos, hogy (csak) a hűtés a gond amúgy. Mugen 2, Hyper 212+ ezek elegek a Q6600-ra.
-
Qru
MODERÁTOR
Corsair VX450 vagy ha moduláris kell akkor HX450. Bőven elég lesz a teljesítménye évekig és biztonságos, megbízható csendes táp. Arról nem is beszélve, hogy ár/érték arányban a legjobb ahogy néztem a listát.
mod:
darky@: Igen a Q6600 miatt nőtt meg a drop-od, mert nagyon nagy az áramigénye, jóval nagyobb terhelést kap a lap mint egy kétmagos proci esetén. Tuningban is ezért hasal el sokkal hamarabb mint két magos procival. Ha nem használsz olyan progikat amik profitál 2-nél töb magból akkor érdemesebb lenne E8000-et venned.
Tápod jó, azzal nincs gond, a hűtésed gyenge, a 80fok a felső határa az ajánlott max hőfoknak. Ne is forszírozd tovább ezzel a hűtővel. -
Qru
MODERÁTOR
Q9300 legyen inkább. Kevesebbet eszik, nem is melegszik annyira mint a Q6600, azonos órajelen is gyorsabb a Q9300 (magasabb QPB miatt (1066 VS 1333) és az egyéb finomhangolásoknak köszönhetően). Újabb utasításkészletet is ismer (SSE 4.1), jól húzhatóak általában. Viszont alacsony a szorzója ezért kemény tuninghoz nem árt vmi jó ram. Ugye 7,5-es szorzója van, ha 1:1-ben hajtod (ez alá nem tudsz menni, nincs mem visszaosztás itt) akkor 3GHz-nél vagy 800-on, 3,3GHz-nél már 900MHz-en, 3,7GHz-en már 1000-en megy a ramod, stb
CM hyper 212+ bőven elég quad tuningra, nem lesz gondod vele. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Skiller #23356 üzenetére
Ne cserélj, a lapod nem bírja majd a Q6600-ot ellátni kakóval. DS3L-en kevés fázisos a proci tápellátás, tehát 3,6GHz-et tuti nem vinné, a proci hűtő is kicsit gyenge 4 magos űber-tuninghoz. Jó esetben talán 2,8-3GHz meglenne azért. Markra jobb a 4 mag de ne válts, mert csalódás lesz ilyen körítés mellet. Arról nem is beszélve, hogy 1,5V felett nem egészséges feszt adni a Q6600-nak. Szóval degradálódott rendesen az a proc ha tartósan használta 1,67V-al.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Mr.Csizmás #23354 üzenetére
Még az is bőven jó. Na majd írj, ha meg van a Mugen 2.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Mr.Csizmás #23352 üzenetére
Jah DS3-ban nincs LoadLine azt hiszem azért nem találod.
Akkor bios 1,5V-ig tolhatod a feszt, hőfokban meg full load-ben ne menjél 80 fok fölé biztos ami biztos.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Mr.Csizmás #23349 üzenetére
BIOS-ból adhatsz 1,5V-ot többet ne. Itt már a LoadLine Calibrationt is kapcsold ki, mert túl nagy a feszkilengés ha LLC-t használsz és károsodik a procid.
Hűtőből meg Mugen 2 best buy ár/érték viszonylatban. Ha kevesebbet fordítanál rá, akkor AC Freezer Extrem vagy CM Hyper 212.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Mr.Csizmás #23347 üzenetére
Mivel is hűtöd? 72 még nem vész, 80-ig lazán elmehetsz. Dropol a laod rendesen, de ez mindegyiknél így van, van amelyik kevesebbet van amelyik többet de drop mindig van vmennyi. Amúgy fesz emeléssel óvatosna, mert nagyon megdobja a hőfokokat, órajel emelés nem annyira vészesen.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Mr.Csizmás #23343 üzenetére
Akkor tényleg nem csoda!
Na az már szép eredmény nagyon egy ilyen hűtőtől!
Mennyi feszt kap a proci? MCH-nak +0,1V vagy max +0,2V elég, többet felesleges adni.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Mr.Csizmás #23337 üzenetére
Érdemes a LoadLine Calibrationt bekapcsolni, attól stabilabb lesz. Igza, ha 1,45V felett már nem egészséges használni mert megnő a fesz kilengés.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Mr.Csizmás #23335 üzenetére
DRAM - FSB szorzót tedd 2-re, akkor megy 1:1-ben. Tehát 400-as fsb-nél 800-on megy a ramod, 500-nál 1000-en stb.
Ez lesz a következő matek érettségi 1-ik feladata:
Mr.Csizmás szobája 22,5 fokos, mikor lesz 30 fok a szobában ha félóra prájmolás után emelkedik 2 fokot a szobahőfok.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Mr.Csizmás #23327 üzenetére
Az elég kevés a húzott Q6600-hoz. Hőfokra nagyon figyelj, 80 fok fölé ne menj.
7x400-al kezdj memó meg mehet 1:1-ben, sztem 1,35V-al. Ha stabil és nem melegszik túl akkor mehetsz feljebb.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Mr.Csizmás #23309 üzenetére
Szívesen.
Vízzel már kenheted rendesen, úgy 3,8GHz sem gond.
-
Qru
MODERÁTOR
C1E és EIST bios-ban vannak (fejből meg nem mondom melyik menüben de vhol az elején. Talán vmi Advanced chipset vagy ilyesmi nevűben). C1E arra jó, hogy a feszt visszaveszi ha üresjáratban van a proci (1,1V-ra csökkenti a feszt alapfesztől függetlenül). Ez rendes tuning esetén nem működik. A másik az EIST a szorzóvisszavételért felelős ahogy korábban írtam.
Akkor full gázon megy kb. 80fok elég határeset... Ha tartósan nem megy így akkor elmegy. Végülis Prime95 úgy leterheli a procit amit a 7köznapokban kb lehetetlen reprodukálni, tehát nem is lesz olyan meleg a procid mint itt a teszt alatt. -
Qru
MODERÁTOR
C1E és EIST off. Ez(ek) variálnak a szórzóval (9-ről leveszi 6-ra ha nincs terhelve a proci), azért változik a core speed.
Az értékek rendeben vannak de a mag hőfok magas. 80fok fölé nem nagyon kéne menned tartósan. BIOS elvileg automatikusan vezérli a fordulatszámot, ilyen hőfokon már maxon kéne prögnie. Igen, Q6600 fűt rendesen.Everestben nézd meg mennyit forog a cpu hűtő ventije. Ha 2000-2200 körül akkor full gázon megy.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
CHIPman #23287 üzenetére
A négy magasok hamarabb megfektetik a lapokat (főleg a tápelátást), de szvsz 400-as fsb meglesz. Tehát 8x400 az pont 3,6GHz és ram mehet szinkronban (így a leggyorsabb amúgy) 800-on CL4-ben. Új FPO-sok nem tudok sokat, de G0-al nagyon nem lehet melléfogni. A kevéssé tuningos darabok is mennek 3,3-3,5GHz-et.
Az jó táp, ettől erősebb nem igazán kell max ha 3,8 lenne a cél magas fesszel.
Hűtőd bőven jó, 3,6GHz-hez is elég bios 1,45V-nál még egy ventivel is (viszont akkor teperni kell full load alatt rendesen).mod:
killer1203: Ha komplett konfig kell akkor érdemes a Phenom II X4-eket is meglesned, azok már pariban vannak a Q-s procikkal teljesítményben és vmivel olcsóbbak. Arról nem is beszélve, hogy Intelnél pont most lesz/van foglalat váltás AMD-nél meg az AM3 marad még egy darabig tehát egyszerűbben tudsz majd fejleszteni, nem kell új lap/ram is csak proc.
Hova süllyedek, AMD-t ajánlani Intel topikban... -
Qru
MODERÁTOR
válasz
killer1203 #23282 üzenetére
Q9400 korszerűbb azt venném (újabb utasításkészletet is ismer, 45nm nem 65nm-es mint a 6600). Kevesebbet is eszik és a TX2 azért necces egy 3,4-3,6GHz-re húzott Q6600-ra, azok nagyon fűtenek. Persze ez fesz függő is de általánosságban melegedősek ezek kis Quazánok.
mod:
rup1u5: Hát nem tudom nekem az i7 920-ra 3x2GB 1600-as ramra, 2 HDD-re, 1 ODD-re, meg GTX260 216SP-re írt 62xW-ot. Durván kevesebb mint felét eszi meg a konfigom fullra terhelve is mint amit írnak. Ekkora W igénytől már el is pukkant volna a TX650-em kb, lévén hogy 80%-os hatásfokú, jó overpeak-el tud talán 85%-ot de ezt sem tartósan.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Hedgehanter #23273 üzenetére
Tuti a tápgyártók szponzorálják.
Vegyél 1000 meg 1200W-os tápot. Tök feleslegesen persze.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Hedgehanter #23270 üzenetére
Poénból kiszámoltattam vele, szte 636W-ot eszik a gépem. Valójában meg fullra terhelve 3d-ben eszik max 300W-ot.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Hedgehanter #23270 üzenetére
Látod bőven elég a tápod.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
JONAS77 #23267 üzenetére
Igen, elég kemény tesztelő progi, jobban megizzasztja mint a Prime95 mint látod. Ha IBT-ben stabil akkor mindenhol stabil lesz. Ettől függetlenül lehet napi használatban soha nem fog összeomani a rendszered.
Win alól teszteled a ram-ot azzal az a baj, hogy amit a win lefoglal azt nem tesztelni csak a szabadon maradt ramterületet így nem ad 100%-ig biztos eredményt. De általában így sem okoz gondod ha win alatt stabilnak tűnik.
Hedgehanter: Azok semmit sem érnek. Kb 2 ilyen gép enne ennyit. Ezeket a táp gyártók támogatják, hogy jó drágán vegyél feleslegesen erős tápot. Nem szabad bedőlni nekik.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Hedgehanter #23263 üzenetére
Ha konektor felől mutat annyit a fogyasztásszámlálód akkor az nem gáz, mert ebből lejön még a táp veszteség hője. Így kapod meg a gép tényleges tápfelöli fogyasztását.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Mr.Csizmás #23261 üzenetére
Ez nem sokat segít, mert energiatakarékos módban van és ilyenkor a szorzót (6x-ra)és feszt (1,1V) is visszaveszi. Terhelt állapotú CPU-Z-t nyomass vagy olyan progit ami kiírja a VID-et nem pedig az aktuális feszt. Ilyen pl a CoreTemp.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Mr.Csizmás #23256 üzenetére
Okok, toljad a SS-ot. VID fontos tényező. Ha alacsony akkor kis fesz emeléssel jót mehet, ha nagy a VID akkor magas feszen jobban megy mint egy alacsony VID-es és kevésbé is melegszik.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Mr.Csizmás #23251 üzenetére
Nyomassad, ha tudunk segítünk, ezért (is) van ez a topik.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
PH-User #23231 üzenetére
Az is baj a 965P DS3-al, hogy a VRM rész is kevés fázisú a Quad meg nagyon szereti/meghálálja ha sok fázisos proci tápellátást. Persze vannak kivételek de az nagyon ritka.
mod:
G4ga: Nem mész az esküvőre vagy mi van? Hnap akkor át megyek, a cuccokat már össze készítettem nagyjából.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
PH-User #23221 üzenetére
Másik lapban elképzelhető de a 965P-s chipset nem Q6600 tuninghoz való. Nekem is ilyen deszkám volt és bármekkora feszt adtam (nyilván az észszerűség keretein belü) nem tudtam 2,7GHz felé menni. Váltottam P35-re most a 3,5-3,6GHz sem gond ugyanazzal a procival. Túl gyenge a lapod procitápellátása egy ilyen zabagéphez mint a Q6600.
-
Qru
MODERÁTOR
Először nyomd 333-ra, ha nem bírja akkor ráérsz utána feszt adni a procinak. Ki kell tesztelned, nincs két tökegyforma proci.
mod:
DonMedve: Akkor tesztelj small FFT-vel, ha ott is hibázik akkor proci a ludas ha large-ban hibázik akkor az MCH, és/vagy a ram.
Esetleg megpróbálhatod a loadLine-t bekapcsolni, hátha azzal stabil lesz. 1,5V-on még éppen belefér. Nem vészesen degradálódik és úgy is előbb elavul mint sem meghalna emiatt a procid. Ha más nem egy teszt erejéig nézd meg loadline enableddel, ha úgy stabil akkor több fesz kell loadline off-al, mert kicsit ugrál a fesz ugye terhelés alatt is és lehet pont mikor lecsökken akkor már hibázik azon a feszen. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
DonMedve #23193 üzenetére
Minnél nagyobb feszt adsz annál nagyobb a drop mértéke is általában, de legjobb esetben is azonos mértékű marad a drop mértéke. Egy bizonyos órajel után meg aránytalanul megnő a feszéhség.
Keményen drop-ol a lapod nem mondom. Loadline calibration be van kapcsolva nálad?Látod nekem is +90MHz-ért kell 1,48V helyett 1,5V és MCH-nak meg +0,1V helyett +0,2V. Nem ér ennyit +90MHz. Benchre ok, de játékra marad a 3,51, netezéskor meg alapon megy úgy is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Reklámblokkolók topikja
- Autós topik
- Milyen autót vegyek?
- Linux kezdőknek
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest