Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
G4ga
őstag
válasz
PH-User
üzenetére
amugy ezt irtam én is.
Maga a chipkészlet nem igazán quadhoz való. Lehet egy Duo-ot elvisz de a Quadot nem.
Az Asus nagyon jó lapokat gyárt. Nem akarok a márka vitába bele menni, de lap és lap között is van különbség. Ahogy proci és proci között. Az hogy egy Lapban nem megy annyit egy proci nem biztos hogy a lap hibája. egyszerüen nem szeretik egymást.Az én Quadom vid-je 1.2125. P5E lapban hajtottam ezelött és simán ment benne 4GHz-t is tesztek erejéig. Most 1.344 - 1.352 vel viszi 8*450 be a 3.6-ot. Hidd el egy jobb chikészletü lapban simán jobban menne. Akár egy P35-be, de egy P45 be vagy X38 pedig hasitana mint állat.
Azzal a fesszel lehet magasabb orjelen tudnád hajtani.
Nem szeret kérdésröl van szó, de ennyit tud. ha többet akarsz akkor pedig magasabb feszt kell ami viszont a melegedéssel jár. Ahova lehet kevés a Hyper Tx2. Köztudott hogy a q6600 többsége melegedös tipus. Fütenek mint a diszno. magasabb órajelhez illik egy jobb hütö. Nem véletlen vettem én is anno TRUE-t. Az elején egy AC Freezer 7 el probálkoztam Giga P35 Ds3 ba. Ment is 3.6-ot. de olyan csunyán melegedett mint a diszno. Vettem hütött és lapot és azota ugy muzsikál ahogy az megvan irva!Visszatérve a E6750-hez. nekem 1.375 el vitte a 3.6-ot és abszulute türhetö volt a höfok, az Ac-val. Ugyan ezen a feszen a Quad lehet megsülne a hütöddel. Abszulute nem egy kategoria a kettö.
-
G4ga
őstag
Nincs nagy angol tudásom nekem se. egy két tippet azért irnak.
De hátha akad egy guru aki probálkozott már ilyen lappal és procival.Miért nem kérdezed meg a cimbid neki hogy sikerült? Hátha Ö is tud tanácsot adni.
Ha nem megy nem szereti egymást a két cucc. -
G4ga
őstag
válasz
PH-User
üzenetére
mennyin járatta a Quadot? akkor lehet Te fogtál ki egy anti tunning lapot vagy procit?
Szerk: Utána néztem googlebe a lap + proci párosodnak, mit lett belöle kihozni. Sokan használják 3.6 az tény. érdemes beirnod googlebe hátha találsz valami jó belállitást. nézegetem én is, ha találok belinkelem neked!
-
G4ga
őstag
válasz
PH-User
üzenetére
csak nem quadja van.
Nekem az X38 elött P35 DS3 am volt. A Quad elött egy E6750 használtam 8*450 simán. Amikor váltottam a 3.6 8*450 nagyon nyügve nyelösen vitte Quaddal. Mondhatni annyi feszt kellet neki adni, hogy verdeste a 80 fokot. Aztán váltottam elöször P5E-re ( abba 3DMark06 stabilan vitte a 4050-et ) majd a Maximusra. Ezekbe a lapokba 1.3al simán viszi a 8*450-et!
A Quadhoz kevés a lapod. Duohoz lehet jó a lap de a Quadhoz kevés!
-
G4ga
őstag
válasz
üzenetére
érdemes pár hszt visszaolvasni!
changbácsi pont ugyan ezt kérdezte... neked is ugyan azt ajánjuk mint neki!
Hütök q6600hoz tunninghoz! -
G4ga
őstag
válasz
zsolt1129
üzenetére
ugyan ugy maradt minden mint eddig... betoltam az ablak alá ...

mondjuk, ahogy néztem, ugyan pillanatokra villant fel csak a core temp, 3d mark alatt nem melegszik annyira, 50 - 55 fok körül volt!ojan nincs hogy ne menjen 4GHz, és viszonylag kevéssel kellet 1.5 felé menni!
hétvégén megnézzük a vga-t is! -
G4ga
őstag
re all!
Uj Vga uj eredmények a 3dmarkba...
eredmény!látom ujra beindult a totyik

-
G4ga
őstag
a g0 széria viszonylag birta a strapát...
szvsz a tied i s a 3GHz birni fogja!
Mivel magas a vided nem sokat kell szerintem emelini! a hátráltató tényezö a hütésed lehet! megkellne nézni alap órajelen prime allat mennyire melegednek a magok! továbbá tudni kéne mennyit dropolod a lapod!1. inditasz egy CPU-Z-t
2. core tempet
3. majd egy primet!A cortempet kb 20 percig futattod, megnézed mennyit melegedet feljegyzed megosztod velünk!
A CPU-z be megnézed menyi a tényleges vid terhelés alatt, és ahhoz viszonyitva +0.250 adhatcc neki/ asszem gigába ijen lépcsöfok van! és elkezdesz primolni, ha hibázik 1 óra blend teszt alatt a kicsit lentebb irt FSB beállitásokkal akkor picit töbett adsz neki! egyre figyelj ne nagyon menj 80 fok felé! az ideális max 75 fok, ha túl léped csökkents a feszböl!Memonak szvsz mehet a +0.2 hisz a geil 800MHz 2,1V garantálja!
Az MCH nak quad esetében nem tudom mennyi az ideális én anno a E6750 nek +0.2V adtam, ugy használtam a q6600-m!CIA2 - azt kapcsold ki!
Rövid tömören ennyi! mivel nem nem sokan segitenek, remélem nem irok marhaságot, lécci javitsatok ki a tévedek! nem sokáig használtam Giga lappal a quadot!

-
G4ga
őstag
igazából a két ventinek nincs sok értelme, egy jól szelözzö házban egy magas fordulaton müködö Scythe Ultra Kaze vagy egy SlipStremo 1900 megteszi! egy két ventis megoldás megint plusz költség, mert a második felfogatott megkell venned ugyanis ha nem blacket veszel nem adják mellé! az eredmény pár fok lehet! szvsz nem éri meg!
másik ok ami ellene van hogy hangos lesz! ha gyenge hütöt veszel, lehet halk lesz de kicsi légszálitással. a noctua hütök halkak de drágák a fent emliett ventiknél!
venti ügyben keresd Nyugdijast! ö biztos fog tudni segiteni!
-
G4ga
őstag
Géppel biztos hatásosabb, de annyival veszéjesebb is... ha nagyon lekapod a kupakot, cseszheted, és ugyan ez a hütönél, ha nagyon leszed többet ártasz mint nyersz!
joci5: alap vidje a procinak? g0 vagy b3? az hogy mennyit kell állitani a procidnak függ ezen adatoktól? ha segitséget szeretnél kapni megoszthatnád velünk eme adatokat!
variációk:
9*333 igy 2997 megy majd a proci
8*375 igy 3000 megy a proci - ehhez valószinüleg kicsit több fesz kell majd a magasab FSB miatt, elképzelhetö hogy melegebb is lesz! - a feszekhez viszont muszáj a fentebb emlitett adatok!fontos lenne a ramok márkája, tipusu mert ugye annak az értéke és tudása is befojásolja a proci tunningot!
-
G4ga
őstag
nem magam csináltam, én beszari voltam és szakamberre biztam! subaruwrc kolléga csinálta nekem, és nagyon profin oldotta meg, gyorsan és pontosan dolgozott, ha oda kerül sor, hogy polirozni kellene bátran ajánlom neked!

nekem polir nélkül annyira rossz volt, hogy a gyári intel hütö jobban teljesitett a TRUE-nél, de most... 1.384V 8*450 beállitások mellet prime blend teszt alat átlag 66 fokot produkál! hibátlan!
Ha 10-11K-nál nem adnál többet hütöért akkor én a xigmát javaslom!
-
G4ga
őstag
neked azt tudom javasolni, hogy quad felé szvsz hosszutávra jobb választás lehet egy xigma mint egy Hyper Tx2 vagy Ac frezzer 7 Pro. Ha utobbi kettöt választod én akkor is a Ac mellet döntenék, nekem volt mindkettö és a TX2 vel rengeteget szivtam a feltételével, és picit hangosabb is volt! árban meg asszem egyformák. én tapasztalatból az AC favorizálom! ettöl függetlenül a többieknek is igaza igaza lehet!
-
G4ga
őstag
sokat jelent az ha alapoból meleg a szoba! hiszen azt a levegöt keringeti. mivel alapból meleg, nehezebben hüti le, söt nem hüti le hanem azt keringeti!
ár/értek arányben jó hütö még a xigmatech s1283-on, vagy ahogy Brumi mondta vehetcc még TRU 120-at! annyit a Tru mellé hogy ott lehet számolni némi plusz költséget... polirt és ventilátort! ez kb 15000 pénzbe álna meg vagy ha xigmát veszel... ha jól emléxem az ojan 8000 pénz körül van, ahhoz pluszba egy crossbow-t 1-2E ft-ért!
ezekkel a hütökkel nem lesz gondod!
De további infóért látogass el ide:
Logout-os irás!
Tru vs TRUE
Frostytech
és ha ezek közül nem tudsz dönteni, akkor kérdezz it:
Mijen CPU hütöt vegyek topik!Lac99: Nem hangzik rosszul, annyit hozzá tennék, sokan panaszkodnak, hogy egy idö után a TX2 lapátja eltörik, ha hosszu távúra tervezel, és ugy érzed tényleg nem akarsz feljebb menni 3GHz-nél nézz egy AC Freezer 7 Pro-t! nekem anno a 3.6GHz is 80 fokon tartotta egy Prime teszt erejéig!

-
G4ga
őstag
ha orthossal tesztelted a 3GHz nem ojan biztos az az atom stabilitás!
Mindenféleképpen probáld primmal meg elöször a 3GHz-tprobáj tényleges 1.35, ha nem megy 1.375 és igy tovább! elöször probálj 0.25 lépkedni, ha megvan ahol stabil probálj minimálisat visszavenni! és igy tovább!
-
G4ga
őstag
Ha egyszer van idöd futtasd 20 percig! Addig biztos hogy melegszik! +1 2 fokot! nem folyamatosan tartva azt henem tesztenként ugrik mindig!
Az elején van kihagyás, aztán ujból jönek ojan tesztek melyek megint jobban melegitik a procit!
tapasztalat!
Igy van a small csak a procot terheli - ezáltal small alatt sokkal melegebb lehet mind blend alat! nálam blend alatt -2 fok a különbség! -
G4ga
őstag
válasz
proci985
üzenetére
csak egy kérdés ... x38as chipsettel miért nehéz? elsö beálitásra atom stabil lett a procom 8*450 beállitás mellet! ugyan annyi +v adtam neki mint anno a p35 ds3 csak itt stabil tudott maradni. és maga a lap se meleg! - p35be plusz két ventivel tudtam stabil beálitást elérni!
Kb 30 perc alatt / SzlobiG által javasolt beállitással elsöre sikerült stabilizálni! 8+ Blend teszt hiba nélkül!
a hütövel egyetértek ... nekem is TRU van! de ezt már ugyis tudjátok...
házban szvsz a rc 690 hibátlan választás és nem is drága! picit megpakolod ventikkel és hibátlan szelözést tudsz elérni!
kiegészités: a 8 pines csatiról észrevétel: FSP BlueStorm 400, Siftek (
) 450 és Mercury 450, Corsair 620 táp csatija simán elér odáig, annyi hogy hüjén néz ki mert átkellet huzni az egész alaplap felett!A teszteket nem néztem, lehet általánosságban igazad van, nekem a P5E-vel hibátlanok a tapasztalataim!
-
G4ga
őstag
válasz
TheDragon007
üzenetére
Amikor validolsz, ott nem tünteti fel ...

a másodikra amugy nem értem a képet - biztos bennem a hiba
Szerk: gondolom a stepping a lényeg... -
G4ga
őstag
hi all!
picit hidegebre fordult megint az idö... mivel otthon voltam, asszonypajti nem volt itthon gondoltam picit tesztelgetek!futtam pár 3d márkot
3952 3DMark06 stabil a gép
4GHz 1.5V tényleges - 1.496V már kifagyot a második proci tesztnél... de kicsit kisebb órajelen lefutott... úgy hogy a gép az ablakba volt nem ment feljebb a procó 68 Foknál...
kezdem m egszeretni a picimet
-
G4ga
őstag
igy van! biosban tudom állitani! ált ha leülök játszani az nem 5 perc!
Igazából azért kellet a netezös profil, hogy éjjel amikor letöltök, ne zabáljon annyit a gép... + letudjam szabályozni a ventiket, mert 100% az öszes venti alváshoz nem igen lehet alkalmazkodni

proci985:: Hát ja... elszomorodtan én is
picit vittem volna még lejebb! nem szo***tam eleget a 3.6
ugy tesztelgettem volna még! -
G4ga
őstag
Re all!
elérkeztek nállam is a végeredmények!
Sikerült egy hete stabilizálnom a procom végét... elértem a hön szeretet értékeket!
sikerült a 3.6Ghz prime stalian 8*450 fsb mellet 1.384V! és a höfökok is elég jók
ezúton köszönöm mindenkinek a segitséget!
mint már emlitettem megvan a netezös profilom is 1.6Ghz 6*266 1.080V -ennél lejjebb nem tudok menni a lapom miatt! - bekerültek az 1900 ventik is és a venti szabályzók, igy a hangja is türhetö

egyenlöre végeztem a tesztekkel! - most boldogsság van! - tavaszig biztos

látom sok embernek volt sikerélmény

-
G4ga
őstag
válasz
zsolt1129
üzenetére
igazából az lenne a legjobb ha nem mennének 80 fok fölé! ugy lödd be a procot, hogy 80 fok alatt maradjanak a magok! igaz a prime-hot hasonló terhelés szvsz soha nem fog kapni a proci, hacak nem filmezel, játszol, konvertálsz és tömöritesz egyszerre. de 80 fok felett tesztelni nem biztositás!

-
G4ga
őstag
válasz
TheDragon007
üzenetére
én a legmeleg magokat! nálam az elsö két mag mindig meleggeb, mint a 3-4.!
A lényeg hogy akármejik mag ne éreje el a 80 fokot, és tényleges fesz ne érje el a az 1.5V
addig adhatcc neki biosban!
vedd figyelembe azt hogy az alaplapok többsége droppol. az enyim kb 0.150 körül ami azt jelenti hogy biosba adok eki 1.475 és ténylegesbe az 1.464 körül van!
a te estedben ezt ugy tudod megnézni hogy biosba beállitasz egy értéket! amikor belépsz a winbe inditasz egy cpu-z, megnézed mennyit mutat vidre, majd elinditod a primeot, és megint megnézed a videt! és a prime alatti érték lesz a tényleges fesz! na az ne lépje tul az 1.5V!
tehát biosba lehet hogy mehet 1.5 felé, mert droppol a lapod! szvsz annyi vegyél figyelmbe hogy 1.5 a kritikus határ, ha 1.48 kürül stablizálni tudod az adott GHz akkor az a te nyerö beállitásod!Qru:
azt emlitették amikor vettem a procit ez melegedös fajta, ezért kellet nekem true-t venni! de ahogy nézem az enyim nagyon melegedös fajta.
szvsz azokkal a feszekkel amit egyesek itt adnak a procinak, az enyim megsülne 
-
G4ga
őstag
akkor valós adat az a 2.04W? pfffff ezek a komoly dolgok

azt pedig hogy tudom megnézni hogy mennyit eszik az egész gép?holnap rámeek erre a fogyi témára! megnézzük a maxot is 3.7- en

szegény quadom. bizti befordul majd amikor 1.6-ról megküldjük 3.7re! csak nehogy beforduljon!
mára viszont szép estét! folyt holnap!

-
G4ga
őstag
ez a fogyasztasa a procinak akkor?
hmmm... rosszat nézek? erre a fogyasztásméröre rámegyünk
de már csak holnap! -
G4ga
őstag
válasz
TheDragon007
üzenetére
szerintem egyet még ugorhatcc a biosba! nem tudom mennyire van most állitva a biosba, de egy +0,125 még szerintem bele fér. terhelés alatti érték ne haladja meg az 1,5!
mondjuk szerintem nem az a +0,125V fog segiteni a stabilitásán
-
G4ga
őstag
Irta Qru, hogy ö egy éve haználja netre 1.6-ra...
kimondott kárt gondolom azért nem okozok a proconak, hogy 1.6 járatom...
igazából csak éjszakánként akarom 1.6 járatni, azt nappal ha játszom küldeném neki a száját 3.6-on!
Cél az lenne hogy a ventiket letudjam szabajázni, hogy tudjak este eludni ...
ezért kell alacsony orajel -
G4ga
őstag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
bekell akkor szerezenem egy ijet!

-
G4ga
őstag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
áruljátok el nekem mi ez a ghost progi? a norton ghostra gondoltok?
Green Quadról:
olyat hogy 8*200 érdemes megprobálnom? vagy probáljam inkább a 6*266?
-
G4ga
őstag
válasz
DigitXT
üzenetére
vannak még csodák ...
most is vagy 3x raktam fel... mivel kivettem az elemet, ugye elállitodot a dátum, feldobtam a wint, winbe beállitottam a dátumot, azt nem lejárt a 30nap türelmi idö ... pfff... kezdtem elöröl. amikor másodszorra is eljátszottam ezt, észre se vettem hogy 3x futok neki!
meg kb az az 15 perc!
elinditom, elmeek fürödni azt mire vissza jövök csak a nevemet kell beirni azt kész! kb 1óra mig a progik és a driverek fell mennek. a játéknál megmindig csak azt rakom fel amit játszok... nah jó a sims 2 összeset felrakni 1 1/2 óra .
-
-
G4ga
őstag
Mindhármotoknak köszönöm ( proci985, HSM ) ... valami hasonlóra gondoltam én is...
már intézem a ventiszabályzót, mig megjön az is meg a ventik is, max kiprimolom a negativ tunningot!Muszály, mert a 7 db ventitöl picit hangoss a cumputertechnológia, azt estére akarom kidolgozni az alacsony fogyásztás, pici orajel, halk ventik elméletét!
igy este aludni és letölteni is tudok!Igazából ha 1,6GHz ha belövöm beállitom neki a legkisebb V primolok, ha nem stabil adok neki egy kicsit még, kb ugyan az mint a max tunning esetében...
kérdés fontos, a lap estében minden egyébb dolognak adhatom a legminimálisabb feszültséget ugye?
Seikai:
elv. meguszhatod mivel azonos a chipset driver feltelepitésed talán annyi hogy az opcionálisan telepithetö dologk mások , de szvsz jobb ha feldobsz egy uj windows! én minden egyes hardver / nem optikai után szoktam! -
G4ga
őstag
amit viszonz megtudok csinálni, mig nem jön meg a hütö...
két profilt szeretnék ugye csinálni 1. profil : netezős, 2. profil : tunning
tunning profil nagyából megvan már, a netezős profilra akarok rágyurni
igazából ennek az lenne a lényege, hogy minimális venti fordulat melett alacsony orajelen, halkan müködjön a gép, hogy este letöltés közben tudjak aludni!
azt tudom, hogy max mennyit adhatok a dolgoknak, de valami minimum érték van?
Sokakat láttam, hogy 1.6Ghz butitották vissza!
Arra van vmi jó fsb kombo? -
G4ga
őstag
-
G4ga
őstag
válasz
JONAS77
üzenetére
amit az intel ir 1,5V tényleges feszültség fölé ne menjünk tartósan! - ami pedig a dobozon van...

szerintem érdemes lenne a cpu-nak adott feszt autorol fixre állitanod, sok esetben fordul elö ugyanis hogy felül feszeli a procit ami nem jó!az értékek pedig a terhelés okozta drop miatt térhetnek el!
TheDragon007: Hibáznak a magok csak? de nem fagy meg és nincs kékhalál?
valami nem stabil, nálam a cpu kapot keveset, ugyan ez volt, small teszt simán futott 3 áráig, rámentem bleddel és rögtön megfagyot! -
G4ga
őstag
válasz
JONAS77
üzenetére
szerintem az a villanyszámlád, hosszú távon pedig a te károd, ha az asszony rájön

mindadig szvsz nem lesz baja ammedig nem feszeled túl, vagy a hömérséglete elnem éri a kritikus fokot! érte itt 1.5V fölé ténylegesen ne menj, és 80 foknál nem legyen melegebb! - igazából, nem hiszem hogy ebböl a szempontból különbség lenne B3 és G0 között, max annyi hogy adott feszzel ez ennyit megy a másik meg annyit!
-
G4ga
őstag
válasz
TheDragon007
üzenetére
buta dolog lehet, de van elég szellözés a házba? vizzel való hütésnél ugye nincs proci hütö, hogy keringesse a levegöt!
látom a többiek ajánlottak már mindent, de semmi se segitett... rakj egy ventit a memóriákhoz, és nézd meg segitett-e? -
G4ga
őstag
lezajlottak a tesztek elsö köre:
Pusztán kiváncsiságból, hajtott a vágy, hogy "felzárkozzak" a nagyok közé és megnyéztük mit bir a vas polir után...
[I]2 hour stabil blend[/I] - ugyan nem annyira jó eredmény mint egyes szerencsés forumtársak esetében, de sikerült 3.6 felé mennem egy picivel stabilan!Cpu-Z Valid

ennek örömére holnap gyorsan megrántom a videókarit és 3d márkolok, majd megprobálom stabilizálni a 8*450 beállitás!addig kellemes estét mindenkinek!
-
G4ga
őstag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
P5E-be nem találtam!
olyan dologra gondolok hogy pl. a gigában beállitottam 80 fokot ijen critikus hömérségletnek, azt restartolt a gép! olyat találatm hogy valami cpu tm funtion, nah ha azt bekapcsolod van két proci érték, a huzott és egy picit magasabb mint az alap, SzlobiG azt mondta az valami védelmi funkció, csak arra nem jöttem rá, hogy az mikor meg hogy kapcsol be, mert azt nem irja semmi! -
G4ga
őstag
még1 kérdés, asus lapokban van vmi biztonsági funkció ha túlmelegszik a cucc?
a gigámban volt!...
-
G4ga
őstag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Respect Uram!

Abszulute kielégitő választ kaptam!
-
G4ga
őstag
re all!
A nagy visszatérés! ... minden a legnagyobb rendben van! a gép alap esetben stabil és müködik! A kábelek a hejére kerültek, hibátlanul muzsikál a házikó is, picit hangos mondjuk a 6 db ventitöl, de hüvös van benn biztosan!A lényeg!
volt egy gyors small tesztem... 8x450 1.344V hőfokok is rendben voltak 67,67,60,60 - ugyhogy azt lehet mondani használt a polir!
, mondom magambam, hadjuk a small tesztet menjünk a blendre. elinditom és pikk pakk megfagyott, nem eset szét, nem kék halálolt pusztán megált!Kérdésem a következö lenne - mert úgy látom nem uszom meg egy tesztel - mi az a maximium érték amit adott laponban / ASUS P5E adott procival / Q6600 adhatok az alábbi tényezöknek:
VCORE, CPU PLL, FSB TERM. , DRAM, NORTH BRIDGE, SOUTH BRIDGE!
gondoltam beállitom a maxokra, lefutatom ugy a primot, és ha jó neki és elviszi a 8*450 akkor elkezdem minimalizálni a dolgokat!
Segitségeteket elöre is köszi!
-
G4ga
őstag
válasz
grabber
üzenetére
igazából a memória értéke ugy a legjobb jóbb ha 1:1 hajtod, ezt ugy tudod elérni, hogy az FSB értéket megszorzod kettövel - ezt a memória szorzónál tudod beállitani 2-re
igy lesz 1:1 érték!
Pl: 3.2 re vetitve Proci szorzónak 8 adsz meg, FSB-nek 400 a mem szorzót átálitod 2 igy 800-on fog ketyegni!
Ez azt eredményezi nagyon a memónak nem kell feszt adni, talán a procinak is minimálisat kell emelni ha jó szériát fogtál ki!
P35, P45 bios? - nekem a P35-nél igazából semmi jellentösége nem volt a frissitések, de érdemes mindig a legfrissebet felrakni!
-
G4ga
őstag
ici pici megnyugvás!
Köszönöm mindenkinek a tanácsot! úgy tünik müködik!
Szétkaptam, procit kivettem visszaraktam, ujra összedugtam és bootol a gép, a bios felismer mindent! Qru-nak volt igaza
Igy nem repül a cucc az ablakon! tegnap nagyon nehéz perceket éltem át, de haza fele beleléptem a kutyi kakiba ... meghozta az eredményét!ma már nem foglalkozok vele! holnap nincs asszony, majd akkor elkezdek vele játszadozni, ma sszony van soron

még1x thx a segitségért!
Holnap este folyt következik!
-
G4ga
őstag
megnézem este! ugy is darabokra kell szednem, mivel kiprobálom másik lapban!
komolyan, tegnap a sirógörcs keringetett, leszokoban vagyok a cigiröl, tegnap nem volt ugye cigim, vagy hatszor szedtem ki az elemet! megnézem akkor!
egy memóval probáltam amugy de nem ment ugy se!
-
G4ga
őstag
Re all!
Utolsó esélyként fordulok hozzátok...
Összeállt a gép, megjött a videókari gariból, proci és a hütö polirból, megjött az új házam is, lelkesen össze is pakoltam...
amikor bekapcsolom kb 5mpig pörögnek a ventik, majd leáll és ezt csinálja ismételve folyamatosan!Probáltam kivenni az elemet, bios reset gyanánt, de ez se segitett!
Részletes konfig az adatlaponon! - sokan már ismerik a kálváriám...
kezdem feladni már... ha valaki tud segitsen!nem tudom, lassan eladó lesz a konfigom ha igy megy tovább!
-
G4ga
őstag
válasz
DarkByte
üzenetére
ehhhhhhh... nekem gyári hütövel else induilt a gép ...
az az elindult volna, ha nem állitom be, hogy 80 foknál ne induljon ujra!biosba kb 30-45 mp után elkezedet prüntyizni, majd kb 1 perc után ujraindult!
Megprobáltam elinditani a winfost is, a harmadik csikszaladás után már prüntyi volt, utána kb rögtön le is állt!én idáig jutottam a gyári hütövel, mondjuk ez a 6750-é volt, nem tudom a quadhoz miet adnak, de szereintem nem életbiztositás gyárival használni

a max tartós 80 fok! ezt max tesztek során fogod elérni, mindennapi használátnál nem jellemezö ijj magas hőm, hacsak nem a szaunában használod

Szvsz H TX2 alaphangon eltudod használni, nekem AC F7 pro-val 40 fog körül volt alapon, igazából akkor inkább Hyper TX212 javasolnak a többiek, azzal már tunningot is tudsz prezentálni... nem is annyival drágább

rem tudtam seggiteni

-
G4ga
őstag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Hi all!
Látom Te is TRUE 120 Blacket vettél ...

Mijen höfokokat prudukál nálad polirral? Multhéten vettem én is, felraktam, és szarabul teljesitett mint anno a p35 ds3 ban az ac freezer 7 pro-val...

5 percen belül 77 fokra ugrot a höfok!
igazából lehet hogy a házam szelözése rossz! Giga Posseidon ház! de maga a borda és a heatpipe csövek hidek voltak!érdekesség még, hogy az ablak is nyitva volt! rendesen fáztam de a proco meleg volt mint a diszno...

te koppanásig huztad a csavarokat? szerintetek a polir segit valamit, vagy valami teljesen mással van a hiba, hogy ijen meleg?
Asus P5E lap - q6600 proco - 1.380 V fesz!
igazából amiota bele keztem az ujjitásba csak a sz***pás!
elöször a hütöre kellet várni ,most a videó karim van gariba, utána megint a hütés!
és akkor még nem is tunningoltam! ááááá kész vagyok! -
-
G4ga
őstag
nah! sikerült ujra pasztáznom! most viszonylag jobban sikerült!
ami érdekes maga a hütöborda viszonylag hüvös! igazából azzal szerintem nincs baj!
vagy a proci kupakja ijen szar vagy a hütö talpa! igazából ugy érzem muszály lesz polirt dobni rá!megnézzük a prime mit dob hozz össze! remélem a legjobbakat!
-
G4ga
őstag
válasz
Bagira01
üzenetére
igazából a videókari alapon van!
lehet nincs rendesen bedugva, de ez ojan széteset kép volt!ami jobban bassza a csöröm, hogy 20 perc után 77 fok volt a hömérséglete a proconak!
3 alternativát tudok erre:1. szarul pasztáztam, ugyhogy mindjárt szétszedem és megcsinálom ujra!
2. ennyire szar a talpa a hütönek!
3. még se ojan jó a hütö! - akkor nagyon befogok fordulni mert nem azért adtam ennyit pénzt hogy kb ugyan azt a teljesitményt kapjam mint a Ac-vel! -
G4ga
őstag
válasz
Brumi˘
üzenetére
köszi!
megprobálom!
beszéltem SzlobiG-vel! minden elmondott amit a lapról tudnom kellet!
igazából az ő általa elmondott infokat is rekordott értem el! 20perc prime után sem fagyott meg!utána leállitottam és kb rá 5 percre becsigozodott a kép minden féle szinüre! - ez mijen hibára utal?
-
G4ga
őstag
válasz
Gorneck
üzenetére
picit bánom, hogy nem gigat vettem!
Mindent együt véve nagyon jó lapnak tünik! van itt forumtárs akinek simán ment a dolog!
Bagira01 infót is adott a beálitásairól, de azokkal is rögtön fagyott!
igazából ezért gyanakszom vagy memóra vagy tápra. abból más volt neki!nem tudom, Geil nincs benne a hivatalosan támogatott ramok között! lehet ez lesz a baja? nem tudom! most ramot vadászok, ha azzal se megy tápot is veszel! ha azzal se megy eladom az egészet azt veszek csattogós falepkét!

-
G4ga
őstag
válasz
Gorneck
üzenetére
esete megprobálom azt is! eddig nem volt kedvem hozzá, de muszály leszek kiköszöbölni mindent!
igazából nem ismerem tényleg a lap biosát! annyi beállitás lehetöség van4 szinte mindennek lehet feszt adni, igazából fogalmam sincs minek adjak!
giga lapban 2.0V vitte a 900at 8*450 Fsb mellet! itt 9*400 akarok elöször kisajtolni a procoból, de valahogy 5 mp után minden kifagy! lehet a 4*1 gb vel van a baja? vagy a memóriát nem szereti a lap?teljesen kész vagyok!
kajak eladóm a procot azt veszek egy 8xxxx-et! -
G4ga
őstag
hali! all!
elképzelhetö, hogy a fagyás eredménye esetleg táp vagy memória miatt történik!
igazából 3 napja küzdök a tunninggal, de semmire nem meek! pedig most hideg is van!
senki nem tud segiteni? -
G4ga
őstag
re all!
egyszerüen nem boldogulok a lappal!
Bagira01 adott pár infót pár volt értékkel kapcs.
Fsb - nek adtam 1,4 V
Pll 1,5V
a procinak meg 1,350 et!A Hidak kézrátétellel tüz forróak voltak, a prime small test kb 5mp után kifagyott és kék halált dobott!
memónak 1.9v adtam - p35-be 2.0V vitte a 900, itt 9*400 beálitás melett a ddr frekit 800 állitottam!egyszerüen nem vágom mit hogyan kell!
kellet nekem a crossfire
pffff...ha valki tud segiteni leirom a biosban található dolgokat csak jelezzen vissza vki!

lécci, lécci!
nem akarom szétfeszelni a dolgokat!Elöre is THX
Szerk.: modositottam a problémát!
-
G4ga
őstag
nah visszatértem!
Összeállt a szerkezet! - összeraktam a vasat és müködik!
Ugyan a tunninghoz még nem kezdetem bele, de ami késik nem mulik!
Ebben szeretném most a segitségeteket kérni!
Adott Asus P5E lap
Q6600 proci - P35 DS3 -ban 1.375 vitte a 3.6!itt is ez lenne a cél, de ojan sok beállitási lehetöség van a biosban, hogy nem igazán akarok komolyan egyedül belemászni!
Ha van vkinek türelme, és kedve segiteni, dobna rám akár egy püt vagy leirná ide mit hogyan állitok be, mihez érdemes hozzá nyulni?
Tényleg rengeteg beállitási lehetöség van! megmondom öszintén azt se találtam meg hol állitom be az automatikus leállást magas höfok esetén!
igazából este átolvasom a kézikönyvet, de sokat segitenétek ha valami beállitás alapot kapnék!
Elöre is köszönöm! -
G4ga
őstag
Hi all! Ujra itt!
Bár a szerkezet még épülöben de nem birtam ki hogy ne jelentkezzek be

bár látom döntöttél, Nekem volt AC 7 tapasztalatom, és rájöttem ha huzni akarom a procit cserélni kell!
3.6-on nyitott ablak melett 75 - 80 fok volt prime alatt! Tudtottam a TX 2 is hasonló kaliberü hütö mint a AC! 212 nem ismerem

az biztos, nekem A TRUE fogja hüte a magokat! márha eljutok odáig, hogy összerakjam

Kérdés:
igaz alaplapos, vettem a Asus P5E de azon 8 pines az alaplapi dugó, a tápom viszont 4 pines! fog vele müködni? nagyon láma kérdés, de igy két hét vároakozás után már nem bizok semmit a véletlenre!

-
G4ga
őstag
avi:
-
G4ga
őstag
válasz
Bagira01
üzenetére
az nem frankó!

annyi idö alatt töltöm le ha jó sokan seedelnek
probálkozz a legujjabb verzióval! nekem gyors mint a diszno!

szvsz a winrar müködési sebbessége függ szerintem a wincsester telitetségétöl is! a másik vinyó, ami tele szinte, ott picit lassabb, de akkor se 10 perc!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Apple MacBook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Xbox Series X|S
- Bluetooth hangszórók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, bontatlan - Gari 2029.02.05. -ig - Eladó!
- Intel Core I7 14700KF - 20mag/28szál - Gari 2027.10.03. -ig - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 9700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- HP Victus Ryzen 7 8845HS /16GB DDR5 RTX 4060 / 1TB / 144Hz
- Samsung Galaxy S23+ / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- 275 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- HP 200W töltők (19.5V x 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm, 928429-002
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

szvsz azokkal a feszekkel amit egyesek itt adnak a procinak, az enyim megsülne