- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Én úgy tudom (persze lehet hogy tévedek), hogy erre az Intelnél is rájöttek, már akkor, mikor kitalálták hogy tokozzunk egybe 2db c2d-t (vagy a microsoftnál jöttek rá erre még korábban? na ez is jó kérdés, de jelen esetben mindegy), és jelenleg egy kétszálú program már ma is automatikusan úgy fut, hogy a két szilikoncsip 1-1 magján, nem pedig a két összetokozott chip közül az egyiknek mindkét magján. A program a 0 és 1 magokra kap rá, de fizikailag két külön szilikoncsip 1-1 magjai kapták ezeket a jelöléseket...
Szóval ezzel a trükkel épp hogy letiltod azt az optimalizációt, amire hivatott lenne.
De mint mondtam, lehet hogy tévedek, csinálhatnál erről egy gyors tesztet.
-
Qru
MODERÁTOR
Ha vki csak 2 magot használó progit futtat de kevesli a 4MB L2 cache-et akkor lehet próbálkozni a következővel:
Nem kell semmi extra progi hozzá elég a win-es beépített feladatkezelő. Ctr+Alt+Del, ugye akkor bejön a feladtkezelő. Átmész a Folyamatok fülre, ott kiválasztod/kijelölöd a kívánt alkalmazást, pl a Crysis.exe, Grid.exe stb és nyomsz rajta egy jobb egérgombot. Előjön egy menü, itt a legalsó (XP-nél legalábbis) menü kell az Affinitás beállítása... nevű. Ott alap esetben mind a 4 mag mellett van pipa, ezért kiveszed a pipát pl az 1-es és 2-es mag mellől, hogy a 0 és 3-as mag mellet legyen így csak a megjelölt magokat használja majd... és örül.
Ha csak két magot használ akkor pl 4MB helyett 8-ból gazdálkodhat. Mivel dinamikus a kiosztás ezért más alkalmazás is kér(het) belőle de jobb felállás lehet mint ha csak az azonos tokozású magpáron futna a progi. Nos hogy ebből a program által elérhető maximum L2 cache duplázásból mennyit profitál az adott alkalmazás már program függő ugye.
Link -
BemAnyó
senior tag
válasz
Zoli1222 #22690 üzenetére
Ne értsd félre nagyon jó VGA -d van de a procid ahogyan azt Qru is mondta (pláne ezen a felbontáson) még ennél is erősebbet is bőven elvisz, de ezt egyszerűen le tudod otthon is tesztelni bármelyik játék + fraps -el, húzott proci, nem húzott proci alatt mennyi a változás. (Benchmarkokat nem ajánlom mert nem túl reálisak)
jános666: nah igen, így nem nehéz
-
Zoli1222
őstag
válasz
TazLeacher #22694 üzenetére
Hááát igen.
-
janos666
nagyúr
válasz
BemAnyó #22689 üzenetére
Ezért dobtam inkább 45k-t a 4870-re, és lett belőle x2, ez 80% javulás (amit a fullhd monitorral és AA/AF igénnyel jó eséllyel ki is aknázok, ilyen beállításokkal néha még a 90-95%-os skálázódás se lehetetlen, ha fasza CF profil van a programhoz, márpedig VGA izzasztó játékok alá illik olyat csinálni, máshol meg mindegy...)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Zoli1222 #22685 üzenetére
Azon a felbontáson bőven túl vagy a 3,5GHz-es Q6600-al a proci limiten még GTX280-al is. Bőven elég ekkora órajel játékra. Látod ph!-s tesztben is 3,3GHz-es Q9000-es procival teszteltek, ha azt veszem, hogy azonos órajelen van 10% hátrányunk Q6000-el akkor a 3,5-3,6GHz elég a 4870X2/GTX295-nek is, nem hogy a GTX280-nak ilyen magas felbontáson.
-
BemAnyó
senior tag
válasz
Zoli1222 #22687 üzenetére
Szerintem is előrelátóbb ha ezt megtartod, inkább vga-t fejlessz majd, de azzal meg érdemes megvárni jövő Márciust, mert novemberben jön a RV870 es, utána valamikor talán még karácsony elött a GT300, és talán 2010 Márciusban érdemes lesz megvenni valamelyiket, én most a + ~15 FPS ért nem költök + 30 ropit 4890 -esre, nem arányos...
-
janos666
nagyúr
válasz
Zoli1222 #22687 üzenetére
Magasabb órajelen járó 2magos csak a maxFPS-t növelné, amikor már amúgy is bőven a játszhatósági szint felett jársz, érzékelhetetlen lenne a számbeli javulás.
Ellenben a gyorsabb 2magos csak ott nyerő, ahol a program csak 1-2 magot használ, viszont ha elkezdenek szállingózni a 4 magot használó programok, ott sokkal jobban jársz majd a quaddal, akár minFPS és játszhatóság terén is. (ha pl. durva szoftveres fizikát vagy AI-t akasztanak 2 mag nyakába, a quad gyönyörűen viszi majd, a kétmagos meg vagy akadozgat is néha, vagy a program lebutítja a fizika részletességét, és ugyanez az AI-ra is igazí lehet, lásd Crysis). Ma még nem érdemes quadért rohanni ha van egy gyors 2 magosod, de már quadról visszaváltani sem jó ötlet pár100 Mhz-ért, és néhány FPS-ért, amit úgysem veszel észre. Játékokhoz nincs szükség arra a plusz teljesítményre 2 szálon, de időtállóbb a quad. -
-
janos666
nagyúr
válasz
Zoli1222 #22685 üzenetére
Nekem most 450*8-ben megy, és ahogy néztem a GTA IV az egyetlen, ami rendesen tekeri mind a 4 magot, de még az is csak az elsőt rángatja a plafon közelébe 90% körül, a többi 60% körül firkál. Ez 1920x1200-ban fullon (kivéve látótáv 45), 4870x2-vel, ami kicsit erősebb mint a te VGA-d, és a CF fenntartása is kajálhat némi CPU időt. Far Cr 2 is mindenféle lassulgatás nélkül fut 1920x1200, ultrahigh DX 10.1, 4x AA mellett, és közel se terheli le a CPU-t.
Kevésbé GPU gyilkos játékokat azért nem is említek, mert tökmindegy hogy 60FPS felett mit pörög az FPS számláló, a monitor nem tud 60-tól többet kirajzolni, és a csíkozódás elkerülésére amúgy is kell a V-sync, ami 60-ra limitál.
Ha a Vantage pontok érdekelnek, akkor vegyél alá Core I7-et, és hajtsd 4ghz körül, az odabasz neki. De 1920x1200-ban nincs értelme, 60FPS fölé nem kell menni, annyit meg bőséggel kibír hozni ez a proci 3Ghz felett bármilyen mai 1-2 GPU-s kártyán. Ha 2db GTX-ed lenne SLI-ben már gondolkozhatnál, hogy talán kéne még pár Mhz a quadodból hogy flottul kihajtsa (a multiGPU feladatok ellátása miatt a drivernek, és hogy tényleg sose legyen CPU limit). -
BemAnyó
senior tag
Szerintem nincs is igazán értelme 2-300MHz ért kűzdeni ha csak játszol, nekem semmi sem használta ki hogy felhúztam, még a GTA4 nek is igazán mindegy volt szinte hogy 2.6 on megy vagy 3,2 -n 2-3 FPS... VGA-k nagyon lemaradtak, vagy csak a programozóknak kényelmesebb mindent a GPU -ra terhelni, nem tudom, lényeg hogy egyenlőre ez van és ez a tendencia is, most biztosan sokan lehurrognak majd hogy ez nem ilyen 1xű
de hát erre van a fórum
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Zoli1222 #22676 üzenetére
Vmivel biztos, de sztem nem éri meg. A hűtő csere lenne vagy 10k, ha eladod a Hypert akkor csak 5k. Mennyit nyernél vele? 2-300MHz-et kb. Szvsz nem éri meg.
Akor jobban jársz ha teszel még egy ventit a Hyper-re. Bár sokat azzal sem nyersz igazán, mert a Hyper-nél ebben az esetben már a borda méret a kicsi nem a huzat. -
janos666
nagyúr
válasz
slett27 #22678 üzenetére
Nem, a 3600, 1,31V eredmény elvileg léggel ment.
Itt lapoztam picit vissza, és #22631 táján írta valaki, hogy 450-es FSP táppal csak 3800-at ment neki a Q6700, Corsair VX550-el meg szénnéküldte 4125-ig is (igaz 1,65V-on).
A mostani tápom 30A-t tud leadni 12V-on, de arról szépen leszívhat a 4870x2 is.Szóval nem tudom, konkrétan olyat tapasztalt már valaki, hogy nem fagyott és nem kapcsolt le a gép gyenge táppal, csak instabilabb volt a tuning, és leállt a Prime, aztán nagyobb táppal primestabil lett ugyanaz a beállítás? Kár hogy nincs kéznél valami 8500GT VGA hogy átrakjam addig a 4870x2 helyére, és megnézzem úgy mit megy a CPU. Ha ettől jobban menne a proci vennék új tápot, de ha felesleges, mert attól nem lesz jobb és ez is elbírja (nem kapcsol le prime+furmark terhelés alatt), akkor van jobb helye annak a pénznek, úgyis nehéz vevőt találni a használt cuccokra.
-
-
janos666
nagyúr
Pár napja hazahoztam egy G0-ás Q6600-ast, az előző tulajnál állítólag még 1,31V-on kivitte a 3600-at. Nálam most ehhez 1,45V-ot kell beállanom a BIOS-ban. Kisebb feszen hamar kifagy a Prime, ezen már fél órát is elfut gond nélkül.
Ami fura, hogy eléggé ingadozik a fesz, 1,45 és 1,40 közt jelezget a CPU-Z prime alatt, ide-oda járkál. Gondolom ezért is kell több fesz, mintha stabil lenne.
Így 1,45V-al 400x9 és 450x8-ban is stabil, de persze tovább nem megy egyik szorzón se, mert épp addig emeltem a feszt, míg végre stabil lett a 400x9, és csak utnánna néztem meg kíváncsiságból a 450x9-et ugyanabban a felállásban (mert a RAM-ról tudtam hogy tuti bírja 1:1 cl5-ben)
Próbaképp MCH-ra, PCI-E-re, és FSB-re adtam plusz feszt, de persze nem segített lentebbvinni a Vcoret.
Vannak még olyan dolgok az új alaplapom BIOS-ában, amik a P35-ösében még nem voltak. Pl MCH-CPU és CPU-PCI clock sweek ratio, és ps a mértékegysége 95 és 900 közti értékekkel (azmi? parsec?), meg valami GLRT voltage akármi (nem ez, csak fejből ilyesmi rémlik, aki tudja mi az kitalálja), amiből kétféle van, és vagy normal, vagy */- 3-6-9 %-ra lehet állítani. Ezekhez nem nyúltam, mert fogalmam sincs mire jók, érdemes lenne ezekkel játszadzoni?
Illetve elképzelhető hogy azért ingadozik a fesz, mert gyenge a táp a géphez? (vagy abból csak lekapcsolás lehetne?)Jó lenne ha nálam is 1,31V-hoz járulna a 3600, mivel ez az 1,45V épp csak behűthető a zalman hengerrel, most 78-80 fok prime alatt, de nyári kánikulában lehet felmegy 80 fölé is.
Nameg ha 1,31 körül lenne a 3600 1,4-en elmehetnék 3800 köré is, ami jobban hangzana, mint az éppcsak 3600
-
Zoli1222
őstag
A hyper 212 a Q6600-at 3,42G-n 1,4V-tal idle 48C-osan, load 79C-osan "hűti". Arra gondoltam, h lecserélem Mugen 2-re. Megéri?
-
Casanova*
veterán
az én Q6600 G0-ás procim 3,5 ghz-en ,alapfeszen simán megy.
-
syC
addikt
Q6600 B3 [link]
-
-
slett27
addikt
-
Daninet22
csendes tag
Sziasztok!
Új gép vásárlása előtt állok és nem tudom eldönteni hogy milyen proci legyen a gépben. Olyan 50000ft-s körben gondolkodom.
Nem tudom hogy megéri venni egy Q8200-ast vagy pedig egy hasonló áru AMD pl AMD Phenom 9950 X4. -
Casanova*
veterán
everestből másoltam ki.
CPU sebesség
CPU órajel 3419.8 MHz (eredeti: 2400 MHz, overclock: 42%)
CPU szorzó 9x
CPU FSB 380.0 MHz (eredeti: 266 MHz, overclock: 43%)
Memóriabusz 380.0 MHz
DRAMSB arány 1:1CPU gyorsítótár
L1 kód gyorsítótár 32 KB per core
L1 adat gyorsítótár 32 KB per core
L2 gyorsítótár 2x 4 MB (On-Die, ECC, ASC, Full-Speed)Alaplap tulajdonságai
Alaplap azonosítója 65-0603-000001-00101111-090107-Bearlake$A0812001_BIOS DATE: 09/01/07 12:30:15 VER: 08.00.12
Alaplap neve Asus P5K-E (3 PCI, 2 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394)Lapkakészlet tulajdonságai
Alaplapi lapkakészlet Intel Bearlake P35
Memória időzítések 5-5-5-15 (CL-RCD-RP-RAS)
Command Rate (CR) 2T
DIMM1: GeIL CL4-4-4DDR2-800 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)
DIMM2: GeIL CL4-4-4DDR2800 5 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-15 @ 400 MHz) (4-5-5-13 @ 333 MHz) (3-4-4-10 @ 266 MHz)
DIMM3: GeIL CL4-4-4DDR2-800 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)
DIMM4: GeIL CL4-4-4DDR2800 5 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-15 @ 400 MHz) (4-5-5-13 @ 333 MHz) (3-4-4-10 @ 266 MHz) -
Casanova*
veterán
ok!
-
slett27
addikt
válasz
Gorneck #22646 üzenetére
Ki a tö..m gondoltam volna, 2 hónapja cseréltem a Q9550-emet Q6600, akkor pasztáztam, bár a folyamatos és szándékos 3,9GHz-en próbálgatás, lehet párologtatta a pasztát+megjött a meleg.
Vízhűtést nézegetem (BR4D víz receptjét nézem a vízhűtés totyikban).
Vagy tudok jobbat, Te is nézegess és javasolj valamit nekem ár/teljesítményben amit kinézel annál úgysincs jobb.
-
slett27
addikt
válasz
Casanova* #22644 üzenetére
Egy pontos BIOS beállítást küldhetnél, mert így csak találgatás van.
Qru : fogkrém helyett kapott a Xigmatek egy 2000-es papírt+annyit tuningoltam, hogy kiszáradt a paszta a procin, újrapasztáztam.
Így 3,2GHz-en minden Normal-on BIOS-ban (P45) alaphőm. 35C, kb 24C-os szobában. Eddig 48C volt. Szal valamit tettem az ügy érdekében.
-
Casanova*
veterán
aza gáz,hogy a volt 8800 GTS 512 mb vga-m így teljesített,mint most GTX260. picikével gyorsabb a GTX. szerintem a procim nem hajtja ki rendesen a GTX-et. vadi új a GTX-az nem lehet rossz...
-
Casanova*
veterán
de azt nem értem. 8x440 beállítással tud 3,5 ghz-et. de így kevesebb fpst produkál. hiába a több fsb.. cod4 multiba égre nézve 500 fps körül van. nagyon gyenge. 3,4 ghz-en 9x380 beállítással viszont 700 fps körül van. srácnak szintén GTX260 vga-val E8500 4,4 ghz procival simán megvan a max 1000 fps égre nézve. nekem Q6600 procival fele annyi fpsem van. pffffffffffffffff. ez most azért érdekel,mert multiba high beállítással nincs meg a fix 250 fps. ami nagyon fontos.
-
Molnárka007
tag
-
Casanova*
veterán
válasz
slett27 #22629 üzenetére
hali!neked hogy van beállítva cpu tuning? szorzó? fsb? enyém 3,4 ghz-en 9x380 fsb-vel 1.2680 VID. stbail,minden oké. de azaz érdekes,hogy 3,5 ghz-en kék halál,többet nem tud. max 3,4 ghz-et bír
emeltem kicsit a feszen és mégse. valami mindig bekavar. letiltottam két magot,akkor se bírta. geil 800 mhz ramok, p5k-e wifi ap solo alaplap. gtx260 chieftec 550w táp. ezek csak bírják a tuningot. mi lehet a gond? thx
-
Casanova*
veterán
szasztok! q6600 procim van. és az lenne a kérdésem,hogy melyik cpu hőfokmérő progit használjam,melyik a pontos. mert mindegyik mást mér. 10-15 fok különbségek vannak a progik közt.
-
Molnárka007
tag
válasz
Molnárka007 #22635 üzenetére
Ha nemjóllátszik vmeik kép tessék nagyítani rajta, mert sajna így sikerült
-
Molnárka007
tag
válasz
akoska07 #22633 üzenetére
Ilyen alapon a q9650 és a ram..:KATT!
Túl nagy tuningot nem adtam neki,mert még ezt sem használja ki szinte egyik game sem egy jó vga és egy jó ram mellett....
Am annyi tuningot adtam neki h a Core Speed a 2666.4mhz helyett lett 2833.1 de ugyan ugy maradt az 1.216v
A CSX Diablo 2000mhz gyári cl8-as időzítésű(8-8-8-20) ramkit meg a 8-8-8-20 helyett lett 8-7-6-19 2000mhz
Ilyen kis tuningal.:KATT!
-
slett27
addikt
válasz
colin81 #22631 üzenetére
Az nem semmi, meg a víz ahogy lehűti. OMG !
1,656V, durván nyomod fórumtárs.
Nekem a 650W-os Chieftec-em 12V-os ága megvan osztva 3 felé. 3x16A. Bár ez nem jelent a 12V-os ágon összesen 48A-t azt tudom, majd utánanézek a tápos topicban hogy kell számolni. Sztem ~40A szumma amit letud adni. Nagyon jó az az FSP.
-
slett27
addikt
válasz
akoska07 #22628 üzenetére
Nah, akkor én is nyilatkozom. Konfigom (konfig az adatoknál) Chieftec 650W-os táppal Blend stabil Q6600@3,6GHz 1,296V, bár csak egy HDD-m és egy ODD-m van, de itt akkor is kajás Q6600-ról van szó.
3,9GHz-en léggel még lefuttatom Metabench, SuperPI. P45-ben nem egyszerű a 65nm-es tuning.
-
válasz
Molnárka007 #22627 üzenetére
mit megy tuningban quad ?
igazából akkor kezdi el fogyasztani a tápot amikor erős tuning van. -
syC
addikt
válasz
akoska07 #22620 üzenetére
Hát igen.
vx450: "
Ugyan csak 450 wattos tápról van szó, de kíváncsiságból két Radeon HD 2900 XT-t állítottunk be az amúgy is áramzabáló, tuningolt Pentium D 830 mellé:
* Intel Pentium D 830 @3,75 GHz, 1,425 V
...
* 2 x Sapphire Radeon HD 2900 XT videokártya
...
Bekapcsolás után pontosan azt a csendet kaptuk a VX450-től, amire az előző Corsairek és a Seasonic belsők ismeretében számítottunk. Alapjáraton a ventilátornak szinte semmi hangja nem volt, a merevlemezt jobban lehetett hallani, mint őt. Ez azért is nagy szám, mert tesztgépünk csöppet sem volt gyenge. Már nyugalmi állapotban is a 264 wattos érték jelent meg a mérőműszeren, igaz, ebben már benne volt az áramforrás 85% körüli hatásfokából eredő veszteség is.
...
Teljes terhelésnél 542 wattot mutatott a műszer, ami 85% körüli hatásfokot feltételezve bizony 460 wattos fogyasztást jelent – ez elvileg a tápegység teljesítőképessége fölött van, de mégis zokszó nélkül tűrte, feszültségértékei a szabványos kereteken belül maradtak. Igaz, ez a magas érték csak pillanatokra ugrott be, általában 500 watt környékén mozgott a mérő, ami a hatásfokot beleszámítva nagyjából 420–430 wattos fogyasztást jelent.
..."
-
kérdésem lenne.
egy chieftec 450w elbir egy quad-al,erős tuningnál is (akár 4400MHz)?
a tápnak csak egy vinyót kell kiszolgálnia.
vagyis a többi ereje,marad a quad-nak. -
pokol ura
senior tag
vki tudna adni tippet egy 3,6GHz-es beállításra? Q6600 G0-ás, EP45-UD3R;2*2GB Kingston HyperX 1066-os Cl5-ős ram, Corsair VX450 párosra.
előre is köszönöm -
djyuri
őstag
válasz
djyuri #22611 üzenetére
Hát cseverből vederbe...
Kipróbáltam mindent,amit csak lehetett...minden sorrendben.
Tehát először fesz emelés és utána húztam csak a következő restartkor... de semmiFelhúztam mindent még afelé is,mint írtátok...de semmi.
Van ez a spread spectrum configuration menü a bios-omban. Abban is vannak tuninghoz beállítások. A q6700-en nem kellett kikapcsolni disabled-re,de itt meg hiába kapcsoltam ki,akkor sem változott. Kilőttem a sata a pci-e és a cpu/ltd-t is...persze az összes sorrendben variálva is. De ugyanúgy semmi.A legtöbb,amit elértem,az ez volt,amit kiírt az eddigi max frekin (1199mhz fsb) -n :
A 267Mhz system bus processor is installed. This processor is not supported on this board, and will run at reduced processor clock speed. System performance will be impacted.
Tehát ennyi....ha jól értem ez a proci úgy sikerült az inteléknél,hogy abszúrd antituning...
Majd még kipróbálom haveréknél,csak az kicsit rábeszéléses,mert ha valaki szerelt már V8-as hűtőt,az tudja,hogy nem egyszerű
üdv
-
djyuri
őstag
Szia
Hát itt és pár barátomnál,akinek anno ezeket ajánlottam,azóta is viszik a konfigot...nem egy esetben 4-5 éve. Akkoriban nem volt elérhető áron ekkora teljesítmény.
Ui.: nekem UPS-en keresztül megy a gép már 7 éve...szalOk...most jöttem haza...mindjárt ki is próbálom.
igen vízhűtéssel és kint vannak a falon a radiátorok...szal most így ilyen hidegben akár 7ghz-en is járathatnám,ha a teljesítmény négyzetes is volna.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
djyuri #22609 üzenetére
Az egy márka. Különösen nem ajánlott kategória. HKC, LC power, Q-tech és társai. Levélnehezéknek elmegy, de az alkatrészek minősége gyenge és semmilyen védelem nincs bennük. Egy kis hálózati túlfesz és kész be is krepált. Rosszabb esetben viszi magával a többi cuccot. Gonodlthatod mi marad a Q6600-odból (aminek üzemfesze kb 1,3V) ha át szalad rajta a 230V...
Vízzel hűtöd?
Akkor nem kell itt finomkodni, lazán adj a procinak 1,5V-ot és nézd meg ott mit megy. Enyémet is durván kell feszelni. 1,4V-al megy kb 3-at, 1,5-el már 3,6-ot...
-
djyuri
őstag
A HKC mit jelent? Amúgy biztos nem gagyi,mert nehezebb,mint az átlag és nagyobb is. És a 450W-os enermaxot lenyomta anno,mert az nem tudta elindítani a gépem...ez meg röhög rajta
(Q-tec és már 5 éve) De azóta a 12V-os ventik és egyebek külső tápról mennek,úgyhogy tök terheletlen a cucc.
Oké emelek feszt,de csak délután...most mek melózni...PCI-E freki stabilizálva van...eleve így csináltam végig.
ui.: bőven le tudom hűteni.(watercooler
)
-
djyuri
őstag
válasz
slett27 #22606 üzenetére
Autómatán van...a lapom bios-a (szerintem) szerencsés fajta,mert a feszhúzás úgy van benne,hogy azt tudod kiválasztani,hogy a gyárihoz képest mennyivel legyen több vagy kevesebb.
De a fenti coretemp képen látszik.
Bár a bios-ban szerintem csak 1,225 nekem is,szóval nem értem az értékeket -
djyuri
őstag
válasz
slett27 #22602 üzenetére
Szia
Nos elég sok képpel találkoztam már,és hírdetéssel,hogy b3-as q6600 3,4 ghz és társai tuninggal...nekem a 3ghz is elég volna,de az se megy.
Qru Nem húzok fesszel semmi. Minden alapon. De próbáltam azt is,hogy mindent 1-2 egységgel feljebb rakok,de nincs változás.
A furcsa,hogy q6700-al egyből bejön 3,5Ghz-en(minden alapfeszen)
650W-os tápom van:
[link] -
Qru
MODERÁTOR
válasz
djyuri #22601 üzenetére
Minek mennyi feszt adsz? (NB, CPU) Lehet a proci nem megy többet, ha másik proci ebben a gépben ment jóval gyorsabban...
Jah és milyen tápod van?mod:
slett27: Jaja, B3 nem annyira jó, mint aG0. Többet is eszik, ami kifoghat egy gynegébb tápon vagy egy kevés fázisos lapon. Viszont ha QPB... Ha Q6700 ment 1400MHz-el akkor 350-es FSB megvolt (mindegy milyen szorzóval), itt meg nem megy 300 felett, tehát az FSB wall-t a lap részéről kizárnám.
Gyanúm a következő:
1: Ez a proci nem bír többet
2: Táp elhasal a nagyobb étvágyú Q6600-tól
3: Lap tápellátás hasal el a nagyobb étvágyú Q6600-tól -
djyuri
őstag
Sziasztok!
Egy kedves fórumtárs javaslatára megkereslek Titeket,hogy hátha Ti tudtok nekem segíteni.
nem vagyok tuningos,de próbára általában szeretek kipróbálni cuccokat. Eladás szempontjából sokszor kellő árat is dob.
Kérésére megírok mindent,amit tudok:
Lap: MSI P6N platinum
tulajdonképpen ha gond lenne a beállításokkal,amiken próbálom,akkor a barátom processzora aligha hiszem,hogy tökéletesen elindult volna 3500Mhz-en.
Így megelőzve a kérdéstAz én processzorom egy Kentsfield B3 steppinges Q6600.
A tünetek:
1199-es fsb felett nem boot-ol a gép. A barátom G0-ás q6700-ével 1400+++ fsb felett is alapfeszen boot-ol a gép tökéletesen.....és persze a 3dmark is lefut. (miazhogy)
A konfigom egyéb elemei:
9800GTX+OC (nem tuningolom/tam)
3gb kingmax ram (nem tuningolom/tam,de 870mhz-et simán vitták próba alatt) De külön tudom állítani a procitól,így eleve nem is húzom.bocs,hogy nem valami szép oldalra töltöttem fel,de az most szünetel.
Ui.: mint látjátok ennyi a max,amit ki tudok hozni belőle. De ugyanebben a gépben megy simén 3500-at a q6700-es
köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Milyen SSD-t vegyek?
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hővezető paszták
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Core i5 12500 (50e) + Core i9 12900 (88e)- 3 hó gari - hűtő nélkül
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - TDP 35W - 8mag/8szál - Eladó!
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Bomba ár! MacBook PRO 13" 2020 4TB3 - i5 I 16GB I 512SSD I OS X Sequoia I Cam I Gari!
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest