Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
pzske
aktív tag
Sziasztok
Jelenleg 1 q6600-t hajtok alapfeszen gyári hűtővel /g0-as/ 3 ghz -en atomstabilan 1 p35-ös lapban.Gondolkozom 1 hyper 212 beszerzésén . 3.6-4 ghz lenne a cél atomstabilra mindennapi használatra. Tudom , hogy nincsenek garanciák a tuningban , de szerintetek milyen esélyekkel indulok ?
-
DonMedve
addikt
Sziasztok Srácok!
Végre szert tettem eme procira,amivel nagyon megvagyok elégedve.És mindjárt lenne is egy kérdésem.Most 3440MHz-en futtatom,amit tökéletesen visz!Szerintem menne többet is,de prime-ba egyik másik mag hibázik.Mármint ha magasabb órajelen futtatom.Hiába adtam neki több feszt,hibázik.Előfordulhat olyan,hogy a hűtőm nem bírja mehűtteni a kicsike 4buciját?Egy AC Freezer Xtreme-vel hűtöm,de 3,5GHz vagy a felett 85°-ra vagy fölé is megy.De ilyenkor már olyan 200W körül gerjed a kicsike.Én a hűtésre gyanakszom! -
Qru
MODERÁTOR
Kérdés az is, hogy az E8400-ed mennyit megy és a Q6600- mennyit tud, gondolom kitesztelt példányról lenne szó (és akkor még mindig kérdés nálad mennyit fog menni). Igazából sztem csak akkor éri meg, ha olyan progi(kat) használsz ami profitál a +2 magból, mert hogy azonos órajelen is kb +10%-ot vert ez E8400 a Q6600-ra. Ennek fényében egyszerű a döntés azt hiszem... Pedig akkor még nem is esett szó a Q6600 eszméletlen fogyasztásáról és az e mellé társuló fogyasztásáról.
-
g@bo
nagyúr
urak
e8400 vs q6600 hogy viszonyul, ha csereberélnék? 1:1?
megéri a procci?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Seikai
üzenetére
Polír nem árt ha szakavatott kéz végzi. Óvatosan, mert rontani is lehet a hűtőn így, nem is keveset.
Nálam kb 1 óra Prim95 small fft alatt 3,6GHz-en load 1,488V-al 65 fok volt a max (kép). De ezt 20 fokos szobában mértem... Szóval most inkább már 70-75 környékén lenne. Igazából nem izgat mert úgy is alapon megy.

TJ max 100 fok. E6300-at küldtem 105-108 foknál már átlépte a meglassulási küszöböt (visszaveszi a feszt és az órajelet) tovább nem kergettem de gondlom nem sokkal ezután le is kapcsolt volna a proci. Viszont tartósan nem ajánlott a 80 fok átlépése. Ehhez vedd hozzá, hogy valós alkalmazások során kb soha enm kap majd akkor terhelést, hogy mind a 4 mag 100%-on tekerjen, tehát hűvősebb lesz sokkal mint egy ilyen bench progiban.
-
d@minator
addikt
válasz
Seikai
üzenetére
Egy nagyobb hűtés lenne jó neked. Nálam kisebb fesszel is viszi azt amit eddig nagyobbal. Hűtőcsere után. A pasztám gagyi de a hűtőtalp csiszolása és polírozása 5fokot hozott. Egy game nem terheli a procidat annyira, mint a prime. Pl FarCry2 - 40% körül GTA4 - 70% körül terhel. Talán el leszel vele nyáron...
Én most a 3,7GHz-el küszködök. Egyelőre a tesztprogik újraindítják a gépet. A régi TX2-es hűtővel már 3,5-ön újraindult.
-
BK87
senior tag
22964-re valaki?
-
Seikai
aktív tag
Kösz a választ gondolkoztam egy izmosabb procihűtőben is bár a felületek csiszolása lehet többet hozna
a tj ugye 100C a quadok esetében úgy értem hány foktól lassulnak ill kapcsolnak ki?A szobám elég meleg a házat meg a videókari is rendesen fűti
Tehát 1.5V alatt mehet 7/24-ben ? Neked mekkora a hőd load közben ? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Seikai
üzenetére
9x400 teljesen jó, az az elvesztett 66MHz a ramnál szvsz nem érezhető igazán, max benchmark progikban.
CPU feszben BIOS 1,5V fölé ne menjél, bár ez a load 73fok 3,4GHz-en már azért kezd határeset lenni.
Ugyan ilyen procim van, nálam kicsit rosszabbul megy (illetve több fesz kell neki, mint a tiédhez). -
Seikai
aktív tag
Hali! Na az lenne a dillemmám, hogy van egy q6600 g0-ás procim alap 1.2875-ös viddel én ezt 3400MHz-en járatom 7/24-ben biosban 1.41V-re állítva cpu-z idle: 1.360, load: 1.328-at ír ki prime órákon át stabil!
A hűtőm egy AC Freezer Extreme maxon járatva idle:47C Load 73C
A táp egy 750W-os chieftecA procin kívül semmi sem kap + feszt
Mennyi feszt adhatok még neki, hogy stabilan mehessen éjjel-nappal ?
A max fsb-m fesz emelése nélkül 425 ezt szorzom 8-al bár már gondolkoztam 9x400-on is csak ahhoz meg nincs normális szorzóm az 1066-os ramhoz

Kb itt elakadtam vkinek vmi ötlete mit emeljek és meddig tehetem a gép kinyírása nélkül ?

-
klambi
addikt
szevasztok!
hűtés dilemmában vagyok 1 kis ház miatt, vízhűtésen gondolkodtam, de ajánlottak peltiert is...ami nem lenne rossz csak a 4 mag meg meg a peltier szerintem elég sokat eszik!
valakinek tanács, vagy sima léghűtésre, duo orbot gondoltam... -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Cthulhu Dawn
üzenetére
Első körben elég ha csak az MCH-kap +0,1V-ot. Ha nem stabila kkor lehet kell az FSB-nek is. Általábna nem szokott kelleni neki, legalábbis nálma a 9x400-hoz nem kellett FSB feszt állítanom csak MCH (oda nekem +0,2V kellett már 400-hoz), proci meg ram feszt.
-
válasz
Cthulhu Dawn
üzenetére
Szerintem a 266 FSB -> 400 FSB miatt kéne egy kis plusz fesz a FSB-nek és az MCH-nak is
Eleinte csak 0,1V adj nézd meg úgy.Ha nem megy megy próbáld meg 0,2V-al,de én már ennyit nem adnék neki 24/7-be(lehet,hogy bírja,de nem vagyok ebben biztos,kérdezz másokat)
1,5V-nál többet ne adja a procinak,mert nem valószínű,hogy jobban fog menni,de többet fogyaszt és hamarabb tönkre megy és jobban fűt. -
válasz
Cthulhu Dawn
üzenetére
FSB-nek adhatsz + feszt,Talán MCH-nak is 0,1V-ot,Ez a legkisebb nálam.Vagy a procinak is több kell,ezt nem tudom kéne a beállításaid.
-
válasz
Cthulhu Dawn
üzenetére
8x400 fsb=3,2 ghz és 4x ram szorzó=1600mhz
-
válasz
Cthulhu Dawn
üzenetére
Nem csak nagyobb FSB-vel lehet nagyobb órajelet elérni a memóriával,hanem a szórzót átállítod(nem a prociét)2x;2,33;3x akkor az fsb megszorozza ennyivel és nagyobb lesz a memória órajele.
Talán FSB : DRAM a neve -
Cthulhu Dawn
őstag
Amúgy mit tudok tenni az ügyben, hogy a proci menjen kisebb szorzón, de legalább 9-en? Mert most 10x333-on van, de ha ugyanezt az órajelet 8-9-es szorzóval próbálom akkor már nem bootol. Azért kéne a nagyobb FSB, hogy az 1600-as ramom 1600-on menjen.
-
BK87
senior tag
Sziasztok!
Pár napja sikerült belőnöm a procim újra stabilra win 7 alatt, mert a vistás beállításokkal nem volt stabil. Teszteltem OCCT-vel, meg Prime 95 large FFT/blend/small FFT-vel, minden stabil volt, több mint egy órán keresztül. Ma gondoltam, hogy újra elindítom a prime 95-öt (large FFT-vel), hogy tényleg stabil-e, de fél óra után kékhalállal újraindult a gép. Szerintetek mi lehet a baj? Okozhatja a tápom? A proci 8x400MHz-en biosban 1,4375V-ot kap, everest szerint idle 1,396V, load 1,34-1,36V között ingadozik. RAM CL 5-5-5-15 960MHz +0,5V (everest 2,2V körül ingadozik). Jelenleg megy a prime, a RAM-nak adtam +0,6v-ot 1000MHz-en.
Előre is köszi a segítséget! -
Ewron
csendes tag
Sziasztok, egy kis segítséget szeretnék kérni.
Van egy Gigabyte GA-965P-S3 alaplapom (1.0-ás). Ebbe szeretnék beletenni egy Q6700-as processzort. A Gigabyte honlapja szerint az alaplap bios frissítés után támogatni fogja a processzort. Az alaplapban 667 MHz-es memóriák vannak. Működni fog az alábbi beállításokkal? Órajel: 8x333, memóriaszorzó: 2x.
Jelenleg egy E6400-as van benne 8x266, és 2,5x memóriaszorzóval.
Láttok bármilyen okot, ami miatt nem működhetne?
Előre is köszönöm a választ.
-
Cthulhu Dawn
őstag
válasz
Cthulhu Dawn
üzenetére
Mennyit kéne ezeknek, hogy használjon valamit?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Cthulhu Dawn
üzenetére
Egy kitesztelt Q6600-al jobban jártál volna sztem is innen az apróról. DQ6-od van látom, szóval a lapod az egyik legjobb ha nem A legjobb Q tuningra.
Minek mennyi feszt adtál még? MCH? RAM? -
Laraxior
titán
válasz
Cthulhu Dawn
üzenetére
miért nem egy Q6600?
Q6700 nemigen megy jól 
-
Cthulhu Dawn
őstag
Hello!
Na, ma megvettem az áhított Q6700-am, (csodálkozom is, hogy még kaptam) neki is láttam a tuningnak, de sajnos csak 3,33-ig jutottam atomstabilan. A VID-je elég magas, majd képen meglátjátok, ezt az eredményt is 1,4V-al értem el, bár lehet tudja kisebben is, még nem próbáltam. Tehát az eredményem. Prime-ot hiába futtattam volna tovább akkor se vitte volna feljebb a proci hőmérsékletét, (mivel volt futtatva tovább is csak print screen nélkül) így is váltakozott visszafele 67-66C°-ra. Ezzel a fesszel 3,5-on már nem jut be a Windows-ba és még 1.5V-al se hajlandó elmenni 3,6-on. Majd még csinálgatom, csak még egy napja sincs a gépben, szóval talán lesz ebből jobb eredmény is, tanácsokat szívesen elfogadnék ha valakinek van valami ötlete, hogyan mehetnék tovább is.
Mellesleg ez 10*333-mal van, kisebb szorzóval be sem indul a gép. Ram időzítéssel se bajlódtam még, egyelőre azon van amin az 1600-at viszi gyárilag. -
devast
addikt
Jön az én kérdésem:
Ajánljatok nekem egy olyan p35/x38 lapot, amin a legkisebb a vdrop/vdroop, de mindenféle hax nélkül. Nem szeretném llc-t meg az ilyeneket bekapcsolni. Vdrop és vdroop is szükséges, ennek ellenére gondolom minél erősebb/jobb minőségű a tápellátás áramköre ez annál kisebb. Jelenleg tépem a hajam ezzel a p35-ds3 -al, kezd zavaró lenni. bios: 1,5 idle: 1,44 load: 1,36
Van ezekről valakinek tapasztalata? -
n_gy_k
aktív tag
#22904 ?
Megpróbáltam azokat, amiket devast kollega ajánlott, de nem váltak be. Valakinek lenne valami ötlete? CPU term és MHC, mindketten kaptak +0,1-et, nem segített. Holnap megpróbálom a tápot, hátha, meg a másik slotban.. Ha esetleg ezek sem válnának be? Ugyanezek a feszek mellett megy 7x333-on (1333 a mem).. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Th3Ac3
üzenetére
Gigából sem nagyon jó mindegyik lap, őszintén szólva elég sok elvakult Giga fan van itt a fórumon. Lehet Asus-ból pont vmi űbertuningos darabot fogsz ki. Nekem eddig két Giga lapom volt mind a kettővel elégedett vagyok/voltam. Asus lapom is volt de az régen volt, viszont haveri/családi körben van jó pár Asus deszka eddig senki sem panaszkodott klönösebben. Igaz nem is tuningolnak nagyon...
Szóval ez inkább olyan, hogy kinek mi vált be.klambi: Ha nem tuniglsz akkor a gyári is jó nem? Az elég lapos, viszont nem lesz hűs az tuti a prockó. Több ötletem nincs így első körben. Esetleg a procihűtős topikban is érdemes utánna kérdezzned: Link
De sztem a TR XP120 (63mm magas venti nélkül) vmi félmagas (pl Scythe) ventivel elég lapos lenne és nálam egy 1500rpm-es ventivel 2,7GHz-en 1,35-1,4V-al is elfogadhatóan lehűtőtte a Q6600-ot. Viszont külön keret kell ha LGA775-re akarod feltenni.
Vagy ami még elég lapos a Gigabyte G-power lite, de az nem tudom mennyire lenne elég 4 magra. Alapon sztem meghűtené, bár kérédés a házszellőzésed milyen lesz
-
klambi
addikt
nem tuningolni szeretnék, csak 1 mac g4 es házba megy pc és az elég vékony, de 4 magos procit szeretnék beletenni, annak meg csak kis hely jutna...
ezért kell lapos hűtő.
javasolták a Zalman VF2000, de ez szerintem méretében pici, viszont elég lapos, másik választás a duo orb lett volna, de ha van valami alternatíva akkor arra kíváncsi lennék! -
Th3Ac3
tag
Lehet összetettebb, de legalább lehetséges nagyobb mértékben. A Gigában meg csalódtam, mert azt hittem ezzel a lappal többre lesz képes. De nem. Pedig azért váltottam a P35,DQ6ról, hogy rendesen meg lehessen hajtani. De lehet nem is a lap a baj, viszont ha az ember ugyebár Q9550et akar, ahhoz ez az alaplap kevés. Ne értem miért nem lehetett ezeket az X48akat a legjobb tuningos alaplapoknak csinálni.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Th3Ac3
üzenetére
Igazából ismerek jó pár Asus tulajt de csak olyat aki elvakultan imádja és olyat aki nagyon utálja. Asus lapok háklisabbak mint a Giga lapok általában saját tapasztalatom szerint, a tuning is összetettebb (persze ez lehet csak megszokás kérdése, minden esetre múltkor tesóm Asus lapjával küzdöttem tuning terén rendesen).
mod:
klambi: Mekkora tuningra gondoltál? Anno nálam 2,7GHz-en elég volt a TR XP120 az is viszonylag lapos hűtő (használtan olcsón megkapod). Feljebb nem néztem, mert az akkori 965P DS4-ben nem tudtam tovább nyúzni (P35 DS4-ben 3,6GHz is meg van).
-
Th3Ac3
tag
Inkább Asust vennék most már, az eddig 2 Gigabyte lapommal igencsak megszívtam (egyikre nem ment rá a procihűtő, a mostanival nem lehet rendesen tuningolni). Én bíztam bennük, adtam még ezt az utolsó esélyt, de most már vmi mást akarok. A tesóm ASUSa meg igen jó, pedig az csak P35ös aztán az igazi tuningmester lap. Valami jó olcsó ASUS nincs? Például P5Q-E, vagy a gyengébb is jó a P5Q-SE2?
-
klambi
addikt
kisebb méretű, űgy értem keskeny házba lapos quad proci hűtőt keresek, valakinek van javaslata, eddig duo orbra gondoltam...

-
Th3Ac3
tag
Igen, rendesen ki volt tesztelve régebben, legalább egy óráig futtattam Prime95-öt, most meg fél percig se bírja.3.5-ön meg már stabil. És X48-as deszkám van ami használná a PCI-E 2.0-át. Most lehet valakivel el kellene cserélnem a P45ösét aki akar CrossFiret? Nem is lenne rossz ötlet.
-
BullZeye
veterán
Ha adott egy q6600+ Xigmatek S963 és egy q9400+Scythe Mugen 2. Vajon érdemes lenne megcserélni a 2 hűtőt? Vagyis megéri a fáradozást, hogy újra paszta, meg leerőszakolni a 2 hűtőt meg vissza rakni másikra stb stb. Úgy hogy a q6600 egy full nyitott házikóban van, míg a q9400 egy oldalról zárt asztalban. Azaz pont a jó szellőzés miatt fölös szarakodni vele, mert kb kiegyenlítik egymást?

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Th3Ac3
üzenetére
Rendesen ki volt tesztelve 3,6GHz-en az a felállás? Lehet még sem annyira stabil mint gondoltad. Engem már ért meglepetés emiatt. Ha Q9xxx-re cserélsz akkor ajánlott a P45, tuningban is jobb lesz 45nm-es prockó mellé, meg HD5870 mellé lehet már nem fog ártani a PCI-E 2.0 slot-os deszka.
Tápod határeset az osztott 12V-os ág miatt, a húzott Q6xxx nagyon sokat eszik ugye de bírni kéne, ezért azt kizárnám.
Ekkora fesz mellett a loadlinecalib. már elég necces, én is csak teszt erejéig kapcsolatm be hasonlóan magas fesz mellett. -
Th3Ac3
tag
válasz
slett27
üzenetére
A tesóm visszaállította a tudtom nélkül a Loadline Calibrationt, én meg nem vettem észre. Tudom hogy ha az megy az könnyen kisüti a processzort. Különben azokkal amiket javasoltál se megy. Sőt meg merem kockáztatni hogy semmilyennel se megy. Pedig régen nagy nehezen, de vitte a 3.6 Ghzet, most meg lazán kékhalált tol az arcomba ezekkel a beállításokkal. Pedig elvileg jónak kellene lennie, valami mégis hibázik. És azt akarom kideríteni mi az: mert ha a CPU, akkor lehet egy Q9550esre cserélem, ha a táp akkor is Q9550est veszek, mert kevesebbet fogyaszt és azt nagyobb órajelen is simán ellátja, ha az alaplap rossz valamiért, akkor vmi P45ös kell és a mellé egy Q9550es hogy az alaplap is dolgozzon kicsit. Tehát eléggé valószínű ha ez nem megy többet akkor valaminek/valamiknek csere lesz. Hogy miért? Mert bár most még azért ez is elég, azért egy rendesen megtuningolt Ati HD5870est ki kell hajtani DX11-ben full grafikán, oda azért már kell a kakaó.
A hűtöm Termalright Ultra Extreme 120-es típus, azzal nem hiszem hogy gond van, még most is az egyik legjobb hűtőnek számít. Max terhelésnél 65-70 fokon tartja a procit.
A tápom egy Chieftec 620W CFT 620-A12S, ez nem a legjobb, de ha nem fáradt el benne valami, akkor elvileg ennél se szabadna gondnak lennie, mivel a legkisebb ágon is 16A-t kap (1 A=12 W) (16Ax12W=192W, a proci meg 150W-ot eszik terheléskor (régen 180W környékén volt 1.552 fesznél
).
Úgyhogy szeretném a megoldást találni erre a problémára, amit már régóta keresek. -
slett27
addikt
válasz
Th3Ac3
üzenetére
Ekkora CPU fesznél a Loadline Caibration kapcsold ki, mert annyi lesz a procinak.

MCH : +0,2V, a többi jónak tűnik, ilyen Skew Controlt nem hiszem hogy kellene állítani.

Ha így nem megy, akkor lehet vége a procinak vagyis FSB wallos. Volt már rá példa.
CPU-nál 1,55V-ig mehetsz léggel szvsz. Hűtőd milyen ? Tápod milyen márkájú?
-
Th3Ac3
tag
válasz
Th3Ac3
üzenetére
http://kepfeltoltes.hu/view/090623/K_p017_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/090623/K_p018_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/090623/K_p019_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/090623/1119870338K_p020_www.kepfeltoltes.hu_.jpgItt vannak a képek 3 a BIOS-ról 1 a kékhalálról. A minőségért bocsi de 2 Mpixel nem képes jobbra

-
Th3Ac3
tag
válasz
slett27
üzenetére
Ha a tesztet elindítom, akkor azonnal kékhalál van a teszt indulásakor.
Esetleg egy kis felvilágosítást kérnék néhány beállításról melyik mit jelent.
Például a Skew Controlok pontosan mire jók (Cpu clock és Cpu/Pciex)? Mert ilyen PPS beállítások vannak, és nem tudom mit jelentenek. Aztán mi az az MCH? És végül a CPU GTLREF Voltage Ratio az mit takar? -
Th3Ac3
tag
Sziasztok!
Érdekes kérdéssel fordulnék hozzátok. Már egy másik oldalon is feltettem ezt a kérdést, de ott nem tudtak válaszolni. Na szóval. Van egy Q6600-as processzorom. Jócskán tuningoltam is, 3,5 Ghzet sikerült is elérni (1 éve ezen megy). Ezt egy kicsit én kevesellem, de akármit csinálok nem megy tovább. Nos arra a következtetésre jutottunk hogy első körben lehet hogy a táp fogy ki alóla, mert ugye 3 részre van osztva az enyémnek a főága: első 16A-t második 23A-t harmadik 17A-t ad le. Azt hogy lehet kideríteni melyik ágról kapja a processzor? Mert ha az elsőről akkor valószínűleg az fogy ki alóla nem? Még az lehetne egy megoldás hogy megnézem egy másik táppal- ha lenne ismerősöknek, de sajnos még gépük se nagyon van. Tudnátok segíteni ebben a témában? De az is lehet hogy nem ez a baja.
-
Reorx
tag
nos, egy jó 900 hozászolást tévedtem... szerintem azóta megoldódott a gondja. bocs

-
n_gy_k
aktív tag
Háát egy 450-es FSP-t tudok, de az nem sokkal nagyobb előrelépés szerintem.. Sajnos most lóvém sincs tápcserére, így annyira nem érdekes a dolog.. Márha az a ludas! Használjam így, ahogy most van: 7x333, 1333 7-7-7-20 vagy inkább 9x266, x1066 és valami jobb időzítés? Vagy esetleg 6x400 és visszaosztva a mem 1333-ra, mert ugyebár így ment a kingmax-okkal gondolom ezekkel is menne..
-
n_gy_k
aktív tag
válasz
devast
üzenetére
Nah kikapcsoltam, amiket mondtál. +0,1 a 2 értékhez, de így se sikerült, így most visszaállítottam 7x333-ra 1333-al 7-7-7-20-ra. Hátha holnap jön valaki, aki tudja. Lehet, hogy több fesz kéne vagy, ami nem megy azt ne eröltessük téma? Hosszíbbtávon szeretném így használni..
-
devast
addikt
-
n_gy_k
aktív tag
válasz
devast
üzenetére
Nah ez nem jött össze. 6x400, mem 1600 9-9-9-24-el 0,1-et emelve mind a 2 értéken, amiket megadtál. Már kezdtem azt hinni, hogy betölt, de restart volt. Esetleg lehet, hogy még egy kis plusz fesz kellene neki? Vagy nem érdemes ilyenkor már erőltetni? Mit gondolsz?
Most 7x333, mem 1333 7-7-7-20-al, minden alapfeszen. Így jónak tűnik.
Viszont így néha visszaveszi a szorzót 6-ra, amivel visszaesik 2ghz-re az órajel ezt hol tudom megszüntetni? Lehet, hogy ez is befolyásolta az előbbi próbálkozást? Vagy felfelé nem rakja a szorzót csak lefelé? Szoftveresen nem raktam fel a dynamic energy saver-t vagy, hogy is hívják-ot, ami a gigabyte alap szoftvere..
-
devast
addikt
válasz
n_gy_k
üzenetére
Azért hümmögtem, mert tudtommal alapfesz mch/fsb -vel nem szokásuk a quadoknak vinni a 400as fsb-t 1:1-ben( vagyis 400fsb és mem is 400), tehát nem nálad van a hiba. Amit próbálj szerintem: 1. kör: mch core-nak adj +0,1-et. reboot, tesztelj, hogy jó-e. ha jó örülsz, ha nem 2. kör: cpu termination-t emelni, nem tudom biosod milyen léptékkel csinálja, előbb próbáld +0,05-el ha tudja, ha nem akkor +0,1. Nyilván ha +0,05-el sem stabil akkor +0,1. Ha ezek után sem stabil, akkor jön valaki aztán kisegít
p45-ben nem vagyok otthon igazán, p35 egyszerűbb 
edit úristen elnéztem, állj. Írom mit kéne beállítani biosodban köv postban, ennek már le fog járni az ideje.
-
n_gy_k
aktív tag
válasz
devast
üzenetére
FSB Termination. Ilyet nem találtam. Nem igazán vagyok otthon ilyen téren, ezért is fordultam hozzátok. Az előző hsz-ben beszúrt kép alapján meg tudnád mondani, hogy melyik opció ez pontosan?
,,Hmm... quad 400as fsb-n?" Nincs sok értelme szerinted vagy miért írtad? Hogy lenne érdemesebb használni ha nem így? Túl sok feszt nem szívesen emelnék, ez a 2x 0,1 még talán belefér. Nem nagyon játszom így nem hiszem, hogy túlmelegedne a 400-as fsb miatt, a lapnak meg elvileg bírnia kéne.. Vélemény?
A CPU Vcore-t és a DRAM-nak jó az 1,325 és az 1,9V? Az OCZ-nek ennyi a gyári adata, a procinak meg nem tudtam megnézni, mert nálam "error"-t ír ki az intel honlapja.. Eddig auto-n hagytam, csak azért érdekel most ennyire..
Köszi mindenkinek a segítséget, még próbálkozom. -
devast
addikt
válasz
n_gy_k
üzenetére
Hmm... quad 400as fsb-n? első nekifutásra mch-nak +0,1 és fsb termination +0,1. Elvileg így jónak kéne lennie szerintem, esetleg ha úgy se menne megpróbálhatod +0,2 fsb termination-al is. mch-nak fölös többet adni 0,1-nél ha csak 2 mem modulod van.
Most olvasom feszt alapon szeretnéd tartani... hát, az 400as fsb-vel ezek szerint nem fog menni
Üdv
-
^Boss
őstag
válasz
n_gy_k
üzenetére
próbálj belőni saját kezűleg időzítéseket a biosban szerintem. ramtó függ, szerintem 8-8-8-24-2T-re lődd be elsőre, ha megy lehet próbálni 7-7-7-20-at, nemtom milyen a ramod pontosan. esetleg ha nem jó egyik sem, 9-9-9-24-2T. próbálj feszt emelni-> NB, FSB Term., persze csak értelmes határokon belül.
-
n_gy_k
aktív tag
Hello
Lap: Gigabyte EP45T-DS3 F2-es bios-al
Proci: Intel Q6600 G0 AC Freezer 7 Pro-val
Mem: OCZ Plat. 2x2Gb 1600MHz DDR3Egy olyan problémám lenne, hogy a mai nap cseréltem le az eddigi memóriáimat (2x1Gb 1333-as Kingmax TinyBGA), a régiekkel a procit 6x400-on a memóriát meg visszaosztva 1333-on használtam. Minden fesz, órajel alapon. A mostani OCZ-kel, amiket azért vettem, hogy mehessenek szinkronba a procival nem tudom beállítani normálisan, hogy 1600-on menjenek. Mindent AUTO-n hagytam, kivéve a CPU Vcore-t, amit lefixáltam az alaplap szerint normális 1,325V-ra, CPU Termination 1,2V, CPU PLL 1,5V, MHC Core 1,1V (de próbáltam már 1,2-el is, úgy sem volt jó), DRAM Voltage 1,9V (ez volt a gyártó honlapján).
Jó esetben eljut odáig, hogy bejön a windows boot képernyője, de utána felvillan kb 1 sec-ig egy kék hibaüzenet majd újraindul. Tudna valaki segíteni? Órajelet és lehetőleg feszt szeretnék a gyári értékeken hagyni, a garanciavesztést és az élettartam rövidülést szeretném ezzel elkerülni.Próbáltam 7x333-on, ugye ekkor 1333-on megy a mem, így ment rendesen. Nem értem. Az időzítéseket nem bántottam. Itt van egy kép egy EP45T-Extreme-ről, kb. ezek a beállítási lehetőségek vannak az én lapomon is: EP45T-Extreme BIOS-a
Esetleg a legújabb (F3-as) bios segíthet? Letöltöttem, de mivel még nem csináltam ilyet, nem nagyon merek belefogni.
Ha valami gyenge amatőr hiba az oka, hogy nem megy akkor sorry, nem kell lehúrrogni!
Ha valamit kihagytam gépem az adatlapomnál. Próbáltam a DDR3-as topikba írni, de nem nagyon foglalkoztak velem, többen viszont ezt a topikot ajánlották!Előre is Köszönöm a segítséget!
Üdv,
n_gy_k -
Qru
MODERÁTOR
Normális ilyen mértékű eltérés a magok között. Ennek oka több mindentől függ, pl nem arányos terhelés, nem egyformán van pasztázva, nem egyformán jól fekszik fel a hűtő (ezért szoktak polírozni ugye) a kupkara (ez lehet a kupak és a hűtő talpának esetel mind2 egyenetlenségéből fakadó), lehet a kupak alatti mag-kupak kapcsolata is tökéletlen, a hőszenzor se halál pontos... Szóval elég összetett a dolog.
A plusz fesz tényleg nem egészéges hosszútávon de ha bizonyos keretek között maradsz akkor nem károsodik semmi észrevehető időn belül (értsd 10 vagy több éven belül).
-
abéla
senior tag
válasz
Laraxior
üzenetére
Hehejj, én is megszenvedtem a döggel, de megérte: [link]
(tx2 venti recycled
), szépen kitölti a rendelkezésre álló helyet
: [link]
Majd egy óra prime után is max 55-60 C°, alap : 40-35 C° (realtemp és igen, sajna B3 stepp
), ezt igaz 3- 3,1ghz-en teszi, efölött nem megy csak ha feszt nyomok neki, de úgy olvastam a Gb p35 ds3 lapoknak ez nem igazán tesz jót, így marad 24/7-ben 3 ghz, 1,3125-ön (minden más alapV), ja igen ugyenezen beállítások melett, de hyper tx2-vel 5 min prime után felkúszott 85 C°-ra
...gondoltam nem árt hűtőt cserélni
Meg egy kérdés: core-ok közötti 4-5 C° különbség (realtemp) normális?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AliExpress tapasztalatok
- Unreal Engine 5-re vált az Alien: Isolation folytatása
- Samsung kuponkunyeráló
- Milyen egeret válasszak?
- Parfüm topik
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Yettel topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mesterséges intelligencia topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- 2.-3.-4. generációs processzorok (G, i3, i5, Xeon) 3dMark-al tesztelve!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I7 13700KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.01.26. -ig - Eladó!
- AMD Ryzen 9 9950X3D2 4.30GHz
- Intel Core I5 14500 - 14mag/20szál - Új, bontatlan - Gari 2027.03.11. -ig - Eladó!
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 14 Plus 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4561, 100% Akksi
- új NAGYakku!!! 6-10óra üzemidő, 5G! Dell Latitude 5330 i3-1215U - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év gar
- HP ProDesk 600 G4 USDT,Pentium Gold G5400T,8GB DDR4,256GB M2 SSD,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Előre is köszönöm válaszod!
3,6GHz-en 1,4V körül,már 200W körül fogyaszt,odamár szerintem kevés a lég!
Thx!

akkor max megpróbálom 1.45V körül belőni és imádkozni, hogy ne menjen 80 fok fölé , játék közben amúgy aszem 68 fok körül mozog

Q6700 nemigen megy jól 

Van ezekről valakinek tapasztalata?
Szóval ez inkább olyan, hogy kinek mi vált be.