Hirdetés
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
AMD_ok
őstag
válasz
zsolt1129 #22832 üzenetére
Ok, eddig alapfeszen megy, az alaplap vdrop-ja egy kicsit sok, azért mutat olyan kevés feszt a cpu-z, megpróbálom, amit mondtál
(mondjuk a magasabb érték is max 60 fok, ugyhogy nagy baj nincs)
Egy ilyen OCZ Vendetta 2 van rajta, szted elég lesz?
-
-
syC
addikt
válasz
zsolt1129 #22333 üzenetére
Zsír. És olyan elképzelhető, hogy rossz a hőszenzor? Csakmert újra megy a víz gépben P5K-E + Q6600 (dtek fiuzi v2 + quadtető) És alapon idle 21fok, 3.334-en prime alatt 57fok, 3.6on meg 75 fok, holott se a víz, se a blokk, semmi nem meleg, éppenhogy csak langyos. Ki érti ezt?
mod: everestnél 90
-
stratova
veterán
válasz
zsolt1129 #21963 üzenetére
Értem köszönöm, akkor Intel fronton ha jól látom a Quad igény ebből az összegből felejtős. A DDR3as ramok sem 2 fillérbe kerülnek a lap meg 40-50k.
Ráadásul egy épkézláb IGP-s lap kellene, amíg nem telik egy emberes videokártyára. Marad a Phenom. Vagy kis várakozás az olcsóbb Phenom 2-esekre (805-910).
Azzal a feltétellel lett ez a keret 77, hogy akkor 4 magra megyünk rá. Mert egyébként 50 körül kellett választani egy 2 magosat, az pedig egy E5200-as lett volna ua. alaplappal. Azonban azt a tájékoztatást kaptuk, hogy célszerűbb 4 magos rendszerre váltani, tekintve, hogy nem lesz gyakori a gépváltás (lásd. jelenleg egy 478-as 2.66-os northwood tesz szolgálatot).
Tudom koránt sem egyszerű eset. -
törölt tag
válasz
zsolt1129 #21895 üzenetére
Ez igaz, de az fesz. marad és ez felvett teljesítményben nem sok csökkenést jelent. Néztem vhol egy tesztet és ott jött ki az, hogy a fesz. mértéke nagyban befolyásolja a felvett teljesítményt. Szóval túl sokat nem spórolok vele. Az EP-s lapok nem tudnak ilyen FSB és VCORE állítást automatikusan?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
zsolt1129 #21609 üzenetére
Jah, az ünnepek meg egy kis betegség hátráltatott de visszatértem.
Majd ha lesz időm nézek felejebb is tuningot, hátha meglesz a 3,7 esetleg a 3,8 bár azt kétlem, mert CPU feszben nem mennék feljebb mint 1,5V. Ez nálam lélektani határ.
De teszt erejéig azért megnézem mit megy.
mod: Érdekes, hogy a TX650-el néztem az elején és egy csöppet sem ment jobban. FSB-nek is tolam +0,2V-ot de az már sok volt a hőből/jóból és nem volt Prime stabil. Viszont ha nem adok neki egy deka +feszt sem akkor megy szépen. Val'szeg túlmelegedett a sok fesztől gondolom.
-
-
Kange
csendes tag
-
Kange
csendes tag
-
G4ga
őstag
válasz
zsolt1129 #21141 üzenetére
ugyan ugy maradt minden mint eddig... betoltam az ablak alá ...
mondjuk, ahogy néztem, ugyan pillanatokra villant fel csak a core temp, 3d mark alatt nem melegszik annyira, 50 - 55 fok körül volt!ojan nincs hogy ne menjen 4GHz, és viszonylag kevéssel kellet 1.5 felé menni!
hétvégén megnézzük a vga-t is! -
vd1992
tag
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
zsolt1129 #20709 üzenetére
Paszta 2-3 fokot jelent csak bár egy nagyon gagyit lehet ver 5 fokkal is. Mennyi a VID-je az új Q66-nak? Az alacsonyabb VID-esek jobban melegszenek ha feszt adsz nekik. De ezn kívül lehet kifogtál egy rosszabbul "hegesztett" példányt. TRU-t vegyél, job mint a TRUE. Link
-
DigitXT
félisten
válasz
zsolt1129 #20705 üzenetére
Tegyél rá egy TRUE-t, és meg van oldva.
Amúgy az a "Gemin" az a Gemini "sima",
vagy a Gemini 2? Utóbbit nem hiszem.Bár, ahogy rákerestem a Google-ban, lehet,
hogy mégis, viszont akkor nem értem, hogy
hogy nem tudja lehűteni a procidat egy akkora
borda! -
proci985
MODERÁTOR
válasz
zsolt1129 #20663 üzenetére
gyah. volt, ami 2.7 fölött indulni se akart. igazából légen 3.3-3.5 körül szokott mozogni a határ, 3.6hoz már a hűtésen kívül némi szerencse is kell.
p5k pro témához: szerintem az is bajban lesz a quaddal, legalábbis a p5knál semmivel sem jobb a feszellátása ahogy néztem, az meg quad alá egy katasztrófa.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
zsolt1129 #20553 üzenetére
Inkább Q9550, több cache miatt jobb, időt állóbb. 3,8GHz az már egy Q6600 tudásának a kb a végét jelent. Persze ha olcsón kapsz ilyen jófajtás Q6600-ot akkor ok, mert sokáig elég lesz még. Csak kérdés a lapodban is menni fog-e 3,8-at az a kiszemelt Q6600, meg a hűtés is égető probléma lehet...
Pubszon: Hát igen, nem csak jól húzható Q6600-ok vannak, ezt mind ketten (Brumival már hárman) tapasztaltuk.
-
slett27
addikt
válasz
zsolt1129 #20555 üzenetére
Mivel a 4870X2-őt vszínű 1680x1050-es felbontásban vagy afelett fogod használni, így szvsz kihajtja, PH!-n is van teszt Q9650@3,33GHz-es procival teszteltek, gondolom nem véletlen.
A Q6600@3,8GHz ehhez képest jó órajelnek tűnik, mivel Q6600 vs Q9xxx azonos órajelen 20%-al gyorsabbak 12MB cache-el számolva.Csakhát léggel... 3,8-on... 24/7-ben, persze a lapoddal minden lehetséges.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
zsolt1129 #20455 üzenetére
Erről most nem szeretnék vitát nyitni, de volt olyan beállításom, ami szinte percre pontosan mindig 5 és fél óra blendnél szarrá fagyott. Ha a 3 órát vesszük alapul akkor ez atomstabil. Ja, csak az volt a gáz, hogy egyébként is állandóan szétfagyott a gép random. Érdekes, mita olyan beállítással vagyok, ami 14 óra primestabil nem volt még 1 fagyásom se....
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
zsolt1129 #20443 üzenetére
Nincs mit megcáfolni, mert nem az én tapasztalatom. Asszem pont ebben a topicban érdeklődtem annó, amikor úgy volt, hogy lecserélem a 790i-t. Szóba jött ugye X38, X48, P45, és mondták, hogyha X48, akkor lehetőleg ne Gigát vegyek, mert az a széri nem sikerült a legjobban...
-
-
TheDragon007
senior tag
válasz
zsolt1129 #20438 üzenetére
x48 Chipsetel mondjuk ez? [GA-X48-DQ6]
Új hozzászólás Aktív témák
- Villanyszerelés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kuponkunyeráló
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Linux kezdőknek
- Hobby elektronika
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3370,94% Akkumulátor
- Ultimate előfizetés akár 4166 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3454, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest