- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lenry: Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
interstate76
addikt
válasz
DoItYourself #2999 üzenetére
Miért nem jó tartalomfogyasztásra az android? No offense, csak kíváncsi vagyok a véleményedre.
-
wmarci
senior tag
Sziasztok!
Nagyapamnak szeretnék venni egy ilyen tv-re kotheto boxot. A cél: emailezés, youtube, fenykép nézegetés, netezés lenne. Semmi jatek meg hasonlok. Olvasgattam egy kicsit a forumot es megtetszett a wintel w8. Az lenne a kerdesem, hogy ajanlott a keszulek az ilyen celokra? Illetve vennek hozza valamilyen Logitech bluetooth eger+ billentyuzet kombot.Illetve lattam, hogy a Win 8-ert pluszba fizetni kellene, mennyire eletkepes az android a fent emlitett celokra?
-
tibcsi0407
félisten
válasz
interstate76 #2996 üzenetére
17 W a TDP a procinál.
Van benne egy 500-as, egy 320-as HDD és egy USB 3-as 500-as ADATA.
Home server és HTPC lett belőle. -
interstate76
addikt
válasz
tibcsi0407 #2993 üzenetére
Azért ez - terhelés alatt - jóval többet fogyaszt az atomoknál, nem?
-
interstate76
addikt
Lehet, hogy azért, mert ezek használhatók a mini pécék alternatívájaként, és mielőtt valakit beleugratunk egy 60+ ezres kínai vásárlásba, célszerű neki hazai alternatívát mutatni?
Hab a tortán, hogy olcsóbbak, általában van bennük akksi, HDD, RAM és a hazai gari sem feltétlenül rosszabb, mint a kínai.
De feltehetném azt a kérdést is, hogy ki az az őrült, aki Kínából rendel meg bármit is, amikor van itthon olcsóbb alternatíva?
Ugyanis - akár hiszed, akár nem - a Kínából történő rendelés legfontosabb motivációja az ár.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
interstate76 #2992 üzenetére
Én ezt vettem meg végül. Kapott egy FSP tápot még, meg a kis turbinát kell lecserélnem a procin és tökéletes lesz. 0-24-ben megy, egy Ubuntu desktop van rajta Xfce asztali környezettel. Tökéletes.
-
interstate76
addikt
Itt válaszoltam erre neked a múltkor.
A lényeg: itt érdemes szétnézni: aminek a Celeron N-es sorozatból elég a teljesítménye, az a barátunk (ezekkel a procikkal relatíve sok, passzív hűtésű gépet találhatsz a neten). Pl. az N2840-esre rákeresve van egy csomó gép, ezek között kell megtalálni a te szempontjaidnak leginkább megfelelőt. Biztosan van passzív és garis is köztük. De itt van egy N2940-es is: új, Lenovo garis, 500 GB HDD, bőven 100e Ft alatt stb. és szerintem passzív (nem biztos). Számtalan jó vétel van a HA-n, de ennyit nincs időm keresgélni.
-
w.miki
veterán
válasz
interstate76 #2990 üzenetére
Linkelnél néhány passzív laptopot a hardverapróról 100e alatt.
Mert én nem találtam, erre keresve.... -
interstate76
addikt
Egy csomó passzív laptop van. Nem értem, miért kell besértődni rajta, hogy van alternatívája a gépednek, ráadásul hazai garival.
A kijelző mióta hátrány? Számomra egy csomószor előny lenne a wintelnél, ha nem kellene amiatt bekapcsolni a TV-t, hogy ránézzek valamire. Ha meg végképp nem kell, akkor a hülye is ki tudja szerelni és eladhatod, így a laptop még olcsóbb. Emellett számtalan előnye van még: gondolom, te is elfogadod, hogy nem hátrány sem a billentyűzet, sem az egér, sem az akksi, stb.
De ha te akarsz, akkor vegyél Kínából drágábban olyat, aminek annyi előnye van egy laptophoz képest, hogy kisebb, senki nem fogja megmondani, mit csinálj. De te se akard elmagyarázni nekem, hogy ne vázoljak itt szerintem életképes alternatívákat.
(#2988) Janaboy Erről van szó. Többek között.
-
djnice
veterán
válasz
interstate76 #2985 üzenetére
Jössz mindig ezzel a notebookkal, az nem minipc. Nem passzív és feleslegesen ott a kijelző ami ebben az esetben hátrány. Szervernek és médialejátszónak sem jó megoldás.
-
kukszi1
tag
Na a pipo is kiadta a stick . PIPO X1S [link]
-
interstate76
addikt
válasz
gulac12 #2983 üzenetére
Komoly cucc, de ÁFÁ-val együtt 90e Ft felett van a vége, amire csak a szokásos (szubjektív) véleményemet tudom mondani: én ennyiért már nem vásárolok Kínából.
Még közel 1 évig garis noti ugyanezzel a CPU-val, 1 TB HDD-vel, 4 órás akksival és dedikált videókarival 85e Ft-ért. És nem keresgéltem 1 percnél tovább. 100 ezerért van érintőkijelzős is, szintén 1 év (bolti) garival, ami még mindig sokkal jobb, mint a kínai
-
gulac12
tag
Ehhez mit szólnak a hozzáértők: Hystou FMP03 Fanless Mini PC Core™ i5-4200U 4G/128G 4K Mini PC WIFI Gigabit LAN HDMI SATA VGA Fanless
-
htom127
aktív tag
válasz
htom127 #2979 üzenetére
Közben megvettem, EU raktárból szerintem ennyit megér.
-
htom127
aktív tag
Üdv
Használ valaki Beelink Z83 X5-Z8300 minipécét?
A hűtése hatékonyságáról érdeklődnék.
Esetleg van topikja a Cherry Trail-nek?
Tudnátok ajánlani más gigabites win 10-es alternatívát? -
interstate76
addikt
válasz
PainKiller13 #2976 üzenetére
Szívesen! Viszont az itt tárgyalt eszközök vagy winesek, vagy dual bootosak, azért tértem ki a windows alatti lehetőségekre.
A wines lehetőség ne riasszon el, ugyanis a Wintel W8 androidos része az eddigi legjobb (egy Beelink Mini MX mellett), amit láttam. Az összes eddigi mini pécémre custom romot tettem, hogy igazán használható állapotba kerüljön, a Wintel androidos része volt az első, amin gyári állapotában megy minden, amit futtatni szeretnék rajta. Emellett pedig a windowsos rész is jól jön néha: böngészni egyértelműen jobb, ill. én - többek között - pl. Plex Media Szervert futtatok rajta és bárhonnan elérem a megosztott képeinket, videóinkat, zenéinket stb.
(#2977) oszy Mik az elvárások: felbontás (720p, 1080p, 4K), 3D kell-e, bitráta (van-e elvárt minimum, vagy mindegy), hd hang kell-e, miről játszanál le?
-
oszy
veterán
Tudtok ajánlani nekem olcsó, de megfelelő médialejátszót? Ebay vagy Bangood is szóba jöhet. A tv-m nem minden média formátumot játszik le, plusz ömlesztve látni az adattároló tartalmát.
-
PainKiller13
őstag
válasz
interstate76 #2975 üzenetére
Mindenképp androidosat veszek, windowsos szar van itthon elég
Meg ahogy látom azon fut minden.
Köszi a választ
-
interstate76
addikt
válasz
PainKiller13 #2974 üzenetére
A Horizon Go szépen megy rajta, android alatt. Windows alatt böngészőből lehet nézni, de a UPC - sajnos - az igen erőforrásigényes Silverlight plugin használata mellett döntött, ami sok egy kicsit az Atom Z3735F CPU-nak (ahogy a BlueStacks is). A Digi Online-t próbáltam még rajta, az droidon és windowson (utóbbin szintén böngészőből futtatva) is gond nélkül futott rajta.
-
PainKiller13
őstag
Sziasztok.
Jó lenne venni egy Androidos boxot, de előtte olyan kérdésem lenne, hogy erre playről lehet telepíteni TV GO vagy HORIZON GO-t?
-
andrew-msi
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy lakó autó, amiben van egy tv (VGA, HDMI van rajta).
Szeretnék bele egy windows-s pc-t. Felhasználás: böngészés, játékok, excel, word, pár speciális (lakóautós program) használata, skype, esetleg videó max 720P-s felbontásbab.
Erre gondoltam, mennyire megfelelő választás?
PIPO X7s
Esetleg tudtok jobbat ilyen áron?
Vagy ez?
Wintel
Ez a Win 10 is valami alap?
Mint a másikon a Bing kiadás?
Előre is köszönöm -
Solten
őstag
Hello: media creation tool
Mentsd a drivereket, a Linux tamogatas botranyos ezekhez a kutyukhoz (koszonjuk bunko Intel), bele se kezdj inkabb.
a wifi egyseg meg Broadcom sajnos (kb az osszes kinai kutyube ilyet tesznek, biztos 2 szendvics az ara) mire talasz hozza mukodokepes drivert leragod a tiz kormod.
Ha 32bites Windows-al szallitottak kb 100% hogy az UEFI 32 bites Windows-t tamogat csak. Szoval olyat tolts le. -
zozó72
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy WIntel W8 Pro mini PC-t, de nem tudom, hogy ha újra kellene rajta telepítenem a Windows 10-et, honnan, milyen verziót kell letöltenem hozzá? Illetve milyen linuxot lehet erre telepíteni?
Köszönettel:
Zozi
-
interstate76
addikt
Egyetértünk. Már ha a Cherry Trail tényleg ennyivel kevésbé melegszik (eddig csak egy tab volt nálam, az sem sokáig - abszolút nem melegedett).
A 32 GB egyébként szűken, de elég lehet. Egy ilyen vasat az ember nem rak tele programokkal, ill. amikor játékot telepítettem rá, az a micro SD-re került - nem erre van kitalálva, de ez tűnt a legegyszerűbbnek.
-
Solten
őstag
válasz
interstate76 #2967 üzenetére
Ja, a kuponos reszeden valhogy atsiklottam
Talan meg a windoz' is jogtiszta hozza hm.. Csak tenyleg az a baj hogy 32 GB-n osztozik a ket rendszer, ami nem tul szerencses, kicsi, plasztik, rohadtul melegszik, meg Tronsmart. Valamit valamiert.. De valoban piszok olcso
Azert amondo vagyok ha nem akar a juzer cumizni egy csomot dobjon ra egy kis osszeget, es Cherry-s w8 pro.
Mukodik 'out of box' es nem kell a hutessel sz@rakodni. -
interstate76
addikt
17 ezer Ft+ÁFÁ-ért nem jó vétel? Egy olyan gép, ami az emberek döntő többségének mindenféle tartalomfogyasztási igényét röhögve kielégíti? Akkor mi a jó vétel?
Szerintem akkor is az, ha mókolni kell a hűtésével. Eddig 3 wintellel játszottam el ezt a dolgot (2 saját, 1 másé), és egy esetben sem éreztem úgy, hogy emiatt ne érte volna meg az árát.
Ja, még valami: ha gyári állapotában nagyon melegszik (ami nem kizárt), akkor a Geekbuyingtól kap az ember legalább 10-15 USD visszatérítést, csak küldeni kell pár screenshotot a melegedésről.
-
Solten
őstag
válasz
interstate76 #2965 üzenetére
Abszolute nem jo vetel, ez bay trail, tulzottan melegszik. Ez a kis doboz meg a tenyeredben elfer plusz meg nem is aluminium.
-
interstate76
addikt
Megint a Tronsmart ARA IZ37 akciós, de durván: ARA32G kuponkóddal csak 59,99 USD.
Azt még hozzátenném, hogy Lifeforce-nak nagyon rossz tapasztalatai vannak a Tronsmarttal, márpedig ő kereskedelmi mennyiségre bír rálátással, szóval mki a saját felelősségére rendeljen!
-
satmen
tag
válasz
Arolotifar #2962 üzenetére
Köszönöm! Akkor a Pipo X7S kicsivel többért talán jobban megéri.
-
satmen
tag
Apropó, Wintel-ek: mit jelent a Windows "próbaverzió" ? (áramos bolt, általános adatok)
-
interstate76
addikt
Itt 2 hsz-t találsz tőlem: az egyikben leírtam, hogy milyen gépet vettünk mi (ez egyelőre laptopként üzemel, és a wintellel szemben meglévő előnyei felsorolásánál - ahogy a kollégák utóbb jelezték - kihagytam a hd audio passthrough-t, a SATA csatit és hogy nem usb-s az ethernet), a másikban pedig azt, hogy milyen CPU-kra keresnék rá a Hardveraprón, ha le szeretném cserélni a Wintelt. A listát kiegészíteném az N3050-es és az N3060-as CPU-val. Itt érdemes szétnézni: aminek a Celeron N-es sorozatból elég a teljesítménye, az a barátunk (ezekkel a procikkal relatíve sok, passzív hűtésű gépet találhatsz a neten).
Gyorsan hozzáteszem, hogy azért a Wintelt is nagyon jó vételnek tartom (nem véletlen nem cseréltem le egy kibelezett laptopra - a szívemhez nőtt, na!
).
Pl. itt egy N2840-es CPU-val szerelt gép: szerintem lejárt garival nem ér 40 ezret (új gép is van 60 ezer Ft körül 2 GB RAM-mal és 500 GB HDD-vel), de talán alkuképes.
-
w.miki
veterán
válasz
interstate76 #2957 üzenetére
tudnál linkelni, néhány passzív gépet is, amit érdemes venni?
-
interstate76
addikt
válasz
sakal83 #2953 üzenetére
Az i3-4010U az kb. egyenértékű az AMD A6-6310-es APU-jával. Azért ehhez hasonlítom, mert egy ilyennel szerelt laptopot vettem itt nemrég 55e Ft-ért garival és 5 év biztosítással.
És igen, örök vesszőparipámhoz térek vissza, amikor is azt mondom, hogy 50e Ft környékén én már nem szívesen vásárolnék Kínából, pláne úgy, hogy gyártói garanciás eszközöket lehet kapni itthon, olcsóbban (4 GB RAM-mal, 1 TB HDD-vel, dedikált videókártyával és egy táskával együtt vettem ennyiért a fent linkelt gépet, ráadásul ott van pluszban a kijelző, a billentyűzet, az akksi és még jópár dolog egy mini PC-hez képest). De tudsz venni passzív hűtésű masinát is, ha cél a teljes hangtalanság.
Figyelem: nem azt mondom, hogy nem komplett, aki Kínából vásárol 50+ ezer Ft-ért, csak azt mondom, hogy én nem tenném.
De nemcsak az ára miatt hoztam fel, hanem azért is, hogy elmondjam: az itt található 4K anyagok ezen a vason is szaggatnak, tehát emiatt nem feltétlenül érdemes drágább mini PC-t venned. Bár nem tudom, intel fronton mi a helyzet.
-
sakal83
addikt
válasz
DoItYourself #2955 üzenetére
Ok. köszi.
Szerintem jó lesz, max, ha nem, akkor a wintel helyett használom
-
sakal83
addikt
válasz
DoItYourself #2951 üzenetére
És egy I3 4010-is procis Intel NUC megfelelő lehet teljesítményben?
-
DoItYourself
addikt
válasz
sakal83 #2948 üzenetére
Az i5-2500k egy erőmű teljesítményben.
Olcsón, hangtalanul csak ilyen tablet alkatrészekből fabrikált gépeket lehet kapni - még egy darabig. Az intel azon dolgozik, hogy ezt felszámolja.
40-50e között van még néhány félkész gép (Gigabyte Brix, Asus Vivo PC, stb.) de ezek is hasonló procikkal vannak szerelve. Memóriát és SSD-t neked kell bele tenni (+30-40e). -
interstate76
addikt
válasz
sakal83 #2948 üzenetére
Jah, értelek! Nem tudom, létezik-e olyan mini PC, ami megfelel az általad írtaknak. A Wintel W8 nem tudja azt sem letöltés, sem médialejátszás területén, mint egy i5-2500K-val és 8 GB RAM-mal szerelt PC. Messze nem. Egy magas (30+) Mb/s bitrátájú full hd film már nagyon komolyan terheli a CPU-t és csak extra hűtéssel bírja pár percnél tovább lejátszani.
-
sakal83
addikt
válasz
interstate76 #2947 üzenetére
Nem volt teljesen értelmes.
Úgy gondoltam, hogy kb. azt a felhasználó élményt nyújtsa, mint a 2500k/8gb ram-os PC internetezés, filmezés, letöltés, képnézegetés stb használata során. ( a többi felhasználás, játék, képszerkesztés stb. nyilván sokkal jobb a 2500k, de a fent soroltekban érzékelhetetlen a különbség gondolom egy gyengébb mini pc-n )
-
interstate76
addikt
válasz
sakal83 #2946 üzenetére
"Esetleg tudtok ajánlani egy olyat, ami felér egy i5 2500k-s PC-vel? (Kinternetre, letöltésre, word és társaira, filmnézésre használom csak, semmi komoly, így értem a 2500k-s teljesítményt)."
Ezt én így nem értem. i5-2500K-s teljesítményű mini PC - tudtommal - nem létezik. Netezésre, letöltögetésre, word és társaira, full hd filmnézésre meg elég a Wintel W8 is.
-
sakal83
addikt
válasz
interstate76 #2945 üzenetére
Megmondom az igazat, hogy csk tesztként vettem, és meglepett a tudása a kis kütyünek. Főként az árához képest.
Nem ismerem ezeket a mini pc-ket, az sem tudom, hogy a +2gb mennyit érne, mennyit érzékelnék belőle.
Csak bedöglött a tápom az asztali PC-n, és az új táp 35k..., így elgondolkoztam, egy otthoni felhsználásra kompromisszummentes mini pc beszerzésén a PC helyett. (nem játszom, és azért, hogy lenémítsam, már egy korrekt kis összeget ráköltöttem: néma táp, néma vga, atomhalk procihűtő, hangszigetelt vinyókeret és ház)
Esetleg tudtok ajánlani egy olyat, ami felér egy i5 2500k-s PC-vel? (Kinternetre, letöltésre, word és társaira, filmnézésre használom csak, semmi komoly, így értem a 2500k-s teljesítményt). Az intel NUC-ot néztem I3-as procival, de nem olcsó, és nem tudom, hogy mit tudhat. De egy jobb atomtól sem zárkózok el
-
sakal83
addikt
Sziasztok
Van egy wintel w8-am. Nagyobb bajom nincs vele. Tv-hez használom okosítónak (online film stb)
Most le tudnám pár ezer Ft ráfizetéssel cserélni egy Wintel w8 prora.
Az már 4gb-os lenne. Megéri szerintetek?
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #2942 üzenetére
Ez sem gyenge: 10,6" tablet X5-Z8300-as CPU-val 120 USD-ért.
-
interstate76
addikt
Azért most még vannak olcsó dolgok: 3$CXW8 kuponnal 76,89 USD a Wintel Pro.
-
Solten
őstag
válasz
DoItYourself #2939 üzenetére
Core m3-6Y30: $281
Atom x5-Z8300: $21
Egy korszak lezarult.
-
szbarna1
csendes tag
Én úgy értelmeztem, hogy teljesen elhagyják ezt a piaci szegmenst. Ez a lépés a Microsoftnak is fog fájni.
-
DoItYourself
addikt
válasz
szbarna1 #2938 üzenetére
Túl olcsó és jó az Atom. Csak addig volt rá szükség, akár veszteséggel eladva is, amíg megvetették a lábukat a hordozható eszközöknél. Most már a Core m procik is leértek erre a fogyasztási szintre.
Nem hinném, hogy egy Atom és Core m proci előállítási ára között óriási különbség lenne, utóbbiért viszont jóval többet lehet elkérni, főleg ha nincs x86 vonalon konkurrencia - az AMD fogyasztásban/gyártástechnológiában még nem tart itt. Aki Windows 10-es gépet akar, úgy sincs más választása, beleértve a gyártókat.
80-150$-os tabletek, mini PC-k helyett 300-500$-os termékekhez szívesebben szállítanak alkatrészt ők is. -
szbarna1
csendes tag
Mit szoltok ehez a hírhez ? [link]
-
DoItYourself
addikt
NEXBOX T11 mini PC, 2G/32G, Atom x5-Z8300, belső hely 2,5" SATA tárolónak. Ezt a forműjú dobozt már láttam valahol, de annak nem ez volt a neve.
-
Gork
tag
Srácok, valaki esetleg tudna segíteni hogy wintel cx-w8-hoz hol találnék drivert a hálókártyához? Kb. egy hónapja elkezdett irtózatosan szakadozni a kábeles internet. Kb. percenként elmegy 1-3 másodpercre, ami nem hangzik nagy dolgonak, de pont elég, hogy sok esetben leálljon a streamelés bizonyos oldalakon, vagy belefagyjak egy online beszélgetésbe.
Biztos, hogy a gép a hibás, mert tesztelve volt laptoppal, semmi gond vele. Kábelt is cseréltem. Ha wifire váltok, akkor stabil a net, viszont ott pedig 60 mbit helyett 5-8 Mbites sebességet sikerül elérni, míg mellette a laptop simán eléri az 50-et. Illetve kábelen a Wintel is, csak akkor szakadozik a net. Próbáltam már mindenféle beállítást, port resetet stb., de semmi nem segített. Gondoltam, hogy felteszek valami friss drivert, de sehol nem találtam, a Realtek honlapja pedig egy vicc.
Tudtok segíteni esetleg?
-
mimey
tag
Nekem van ilyen kinézetű DVB-T vevőm, de az nem tudja a DVB-C-t. A hirdetés képein az eszközre nem láttam rászitálva a DVB-C feliratot, csak a "DVB-T+DAB+FM+SDR"-t.
Annál olcsóbbat nem fogsz találni, mint amit djnice fórumtársunk linkelt.(#2930) tordaitibi
Te hol látsz itt licitet? -
-
ACE-
addikt
Hol lehet DVB-C Tunert kapni 5-6ezer Ft-ért ami tudja a fullHD-t? Én nem találtam...
-
-
envagyok
veterán
Jó hír:
http://www.cnx-software.com/2016/04/19/hdmi-audio-in-linux-is-now-working-on-cherry-trail-mini-pcs-openelec-7-0-image-released/ -
Nekem van dvb-c tunerem, pci csatlakozós, így mini gépbe esélytelen beletenni. Már vagy 2 éve csak a dobozában pihen. Egy évig ha benne volt a gépben, néha néztem a tv-t rajta. Igazából torrenten minden fent van, a monitorom meg tv is egyben, bár pip-et nem tud. Anno analóg adáshoz szinte csak a Chris tv volt, a digitálishoz meg amit adtak a kártyával, illetve a media center is felismerte az adásokat ha jól emlékszem.
-
interstate76
addikt
Igen. Vagy a tunerhez való programot használod, vagy valamelyik jól bevált, általános progit. Ajánlani nem tudok egyet sem, mert még amikor merevlemezes BD Playert használtam dvb-t tunerként, akkor is HDD nélkülit vásároltam (használtan vettem és HDD nélkül még olcsóbb volt), mert sosem veszek fel semmit.
-
Kowax
tag
válasz
interstate76 #2912 üzenetére
Oké, játszunk el a gondolattal, hogy mondjuk veszek egy kis laptopot, vagy egy olyan kis gépet összerakok, amit djnice kolléga javasolt. Hogyan kivitelezzem a TV-ből való felvételt? Veszek DVB-s vagy DVB-C tunert, és onnét hogyan tovább? Valami program fogja ezt felügyelni? Csak mert ez a része a dolognak nem tiszta.
-
mntn
tag
válasz
interstate76 #2859 üzenetére
Köszönöm
-
interstate76
addikt
Túl sok mindent csinálok egyszerre...
Szóval most látom csak, hogy J1800-as gépet javasoltál neki. Az mennyivel és miben erősebb a Z3735F-nél? Az integrált GPU-ja kicsit kraftosabb, ill. magasabb órajelen pörög, ha jól látom, de nyers erőben nem sokkal jobb. Rosszul tudom?
(#2911) PeterPH Értem, köszi! Ez esetben én továbbra is a Celeron N-vonalat javaslom, N2840-N2940-ig, ill. az N3150-est, vagy kivárást a Z8500-as és 8700-as példányok elterjedésére.
-
PeterPH
senior tag
válasz
interstate76 #2910 üzenetére
Digitális adás felvétele nagyjából zéró erőforrás (CPU, diszk) használatot jelent, mivel nem történik újrakódolás, csak a beérkező stream diszk-re írása (5-15Mbit/s). A lejátszás meg GPU segítségével szintén minimális erőforrás használattal jár. Az egyetlen szűk keresztmetszet a diszk lehet, és itt megint elérkeztünk az SSD használatának előnyéhez.
-
interstate76
addikt
A torrentezés+lejátszás+felvétel egyidejűleg valószínűleg megfektetné.
Igazából azért vagyok bajban a tanácsadással, mert - ahogy írtam is - nem vágom, mennyire erős vas kell hd tévéadások kezeléséhez (megtekintés + felvétel).
(#2906) Kowax "milyen proci az, ami már megfelel nekem"
Én is ezen a ponton vagyok kicsit bajban. Ha a djnice által először javasolt J1900-as elég, akkor Celeron N2920/30/40, ill. N3150-es gépekben tudsz gondolkozni. Persze lehet, hogy van más, alacsony fogyasztású CPU is, hasonló tudással. Most épp a Z8500-as és 8700-as CPU-val szerelt mini pécék elterjedésére várunk, ezek is jók lehetnének neked. Sőt, még jobbak is, mint az eddig említettek.
-
djnice
veterán
A ház mérete: 56 x 220 x 200 mm
A backend egy program ami kiszolgálja a Kodi PVR részét, pl a DVBViewer szerver része ilyen.
Kicsit ha még szánsz rá, az alaplap+cpu párost cserélheted a korszerűbb N3150-re.interstate76:
50-60 torrent + Kodi lejátszás + felvétel egyszerre sztem nem fog jól menni a Z3735-ös gépeken. -
Kowax
tag
válasz
PeterPH #2903 üzenetére
interstate76:
Igen, láttam az ajánlott gépeket és el is kezdtem nézegetni őket, csak igazándiból nem tudom, melyik a passzív hűtésű, milyen proci az, ami már megfelel nekem, stb.
PeterPH:
Ha jól emlékszem ezt valahol már írtad, akkor kezdett formálódni a gondolat, hogy akár nekem is jó lehet egy SSD... Igazándiból ha 10 évig kibírja, akkor már megérte.
-
interstate76
addikt
válasz
tibcsi0407 #2902 üzenetére
Jogos. Ill. a lényeg, hogy 50-60 torrentet gond nélkül tud kezelni egy nem túl bivaly gép is.
-
PeterPH
senior tag
válasz
tibcsi0407 #2897 üzenetére
Úgy van igazad, hogy közben mégsem.
A túl sok írás valóban nem használ a FLASH alapú tárolóknak.
Na de mennyi az a túl sok, a jelzett felhasználási mód annak számít? NEM.
Egy SSD több 100 TB adatmennyiség írását elviseli, amit még sok sok év alatt sem könnyű elérni.
Például ebben a tesztben alsóhangon 300TB írást elviselt bármelyik példány, de volt ami ennek többszörösét.
Ez 10 évre vetítve (ki használ 10 évig egy számítástechnikai eszközt...) napi kb. 80GB írást jelentene. Ez is sokszorosa a jelzett felhasználásnak.
Ez én véleményem szerint aki néma gépet akar az igenis SSD-t használjon, akkor is ha torrentezik. -
tibcsi0407
félisten
válasz
interstate76 #2901 üzenetére
Nem is a torrentek száma a lényeg, hanem a nyitott kapcsolatoké. Azt kell megfelelően beállítani, mert a le- és feltöltési szálak mennyisége terheli a CPU-t. Futtathatsz 1000 torrentet is, ha megfelelően korlátozod a szálak számát.
-
interstate76
addikt
"Ez a konfig neked is jó lesz, ennél olcsóbban nem jössz ki ha torrent is kell: [link]"
Miért? 50-60 torrentet szerintem még a Wintel is elbír. Nem 100%, nem próbáltam, de szerintem simán menne rajta annyi. Valaki írta itt korábban, hogy Z3735/6F-es sticken mennyi torrentet futtat egyszerre. Nem emlékszem a pontos számra, de biztosan 50-60 felett volt, mert rácsodálkoztam.
(#2898) Kowax Szerintem nem kell lemondanod a torrentről, ill. én is olyasmit javaslok, amit djnice írt, vagy egy alacsony fogyasztású CPU-val szerelt laptopot, amiből a napokban linkeltem is párat (bár azt nem tudom pontosan, hogy hd minőségű tévéadások kezelése mennyire erőforrásigényes). És ha már windowsos (vagy esetleg linuxos) géped lesz, akkor kukkants rá a Plex Media Szerverre is, hátha érdekel! Minimális erősorrásigény mellett a világon bárhonnan elérem a családi fotókat és videókat, ill. mindenféle egyéb anyagot anélkül, hogy külső vinyókat cipelnék magammal.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest