Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gork
tag
Engem a Meegopad 2-ről,és úgy alapvetően a stickekről lebeszélt mindenki a passzív hűtés miatt, illetve a konstrukció miatt, ugyanis a hűtés utólagos modolása nélkül csak nagyon korlátozottan lesznek használhatóak ezek a cuccok. Legalább is én ezt az infót kaptam és erősítették meg a külhoni cikkek, fórumok is. Úgyhogy én végül egy Wintel W8 mellett döntöttem, aztán majd kiderül, hogy jól tettem-e.
-
interstate76
addikt
Egy 33 GB-os, full hd film fekteti meg 7-8 perc után, extra hűtés nélkül. Mióta dobtam rá némi plusz hűtőbordát, azóta még azt is szépen viszi.
Egyébként az emberek döntő többsége sosem néz ilyen cuccokat, csak arra figyel, hogy meglegyen a full hd felbontás. Még az sem érdekli őket, hogy egy magas bitrátájú 720p-s anyag jobban mutat, mint egy kis méretű full hd.
Ezzel együtt csak azoknak ajánlom a wintelt, akik hajlandóak utólag bütykölni egy kicsit, mert a sima böngészgetéstől is szépen fel tudott melegedni.
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó PS4 játékok (lemezes és digitális, sok exkluzív és playlinkes)
-
interstate76
addikt
Buherálás nélkül az enyém még az aknakeresőtől is 70°C fölé ment. Ha elindítottam a Chrome-ot 2-3 megnyitott lappal, akkor rövid idő alatt elérte a 75°C-ot, hd minőségű youtube-videókkal pedig a 80-85-öt. Csak és kizárólag passzív módban tudtam használni, ami alatt azt értem, hogy ha seedelt pár torrentet és futott rajta a PMS (anélkül, hogy egyetlen kliens is csatlakozott volna hozzá), és ezeken kívül maximum a feladatkezelő és a RealTemp, akkor nem ment 65°C fölé.
Ezzel szemben most futnak a fent említett progik, plusz a Total Commander, egy weboldal-szerkesztő program, a Chrome-ban 10 lap van megnyitva, aktívan böngészgetek vele (konkrétan a wintelről írok most is) és a CPU hőmérséklete 53-55°C! Tegnap este volt 59°C is, de biztos akkor indítottam el a böngészőt, ami nálam 8 lappal indul. Ilyenkor pár mp-re felhevül 60°C környékére, de nagyon rövid idő alatt visszaesik 55°C alá. Azaz kb. 15-20°C-ot nyertem egy kis munkával és összesen 2.000,- Ft-nyi beruházással (amiből maradt egy csomó anyagom: hővezető szilikon, ragasztó és hűtőbordák).
Röviden: gyári hűtéssel a CPU melegedése lesz a szűk keresztmetszet, buherálttal pedig a hardver, szóval ki tudod hozni belőle a maximumot. Ha nem nyúlsz hozzá az olyan, mintha lenne egy közepes autód, amit behúzott fékkel használsz és még a 30 éves Trabantok is legyorsulnak. Kérdésedre válaszolva komoly teljesítmény-növekedést értem el, továbbá szerintem évekkel nőtt a hardver élettartama. A 70-80, néha 90°C-ot legalábbis nem tudom, mennyi ideig bírná a kicsike.
Ha valaki még ezt is meg akarja úszni (pedig egyáltalán nem nagy meló), akkor legalább fúrkálja ki a tetejét, mert már önmagában ez sokat ér (sztem minimum 5°C-ot hozott csak a ház megbontása, de lehet, hogy többet).
[ Szerkesztve ]
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó PS4 játékok (lemezes és digitális, sok exkluzív és playlinkes)
-
interstate76
addikt
Az a tapasztalat - ahogy már írta is valaki korábban -, hogy ezek a kütyük vagy rosszak, amikor megérkeznek, vagy bírják a gyűrődést. Nálam még egy sem ment tönkre, pedig sok mini PC-m és kínai telefonom volt már. De nem akarlak rábeszélni semmire, mert lehet, hogy neked pont szükséged lenne a garira.
-
interstate76
addikt
Így van, a tetejére legalább 20x40mm-es lyukat kell vágni, hogy a 2 kis borda, amiknek a teteje egy szintbe fog esni a wintel tetejével, elférjen. De én nagyobbat vágtam (úgyis eltakarja az, amit végül a tetejére ragasztottam).
-
-
interstate76
addikt
Most látom, hogy te nemcsak privátban veszed egy kalap alá a kínai árakat a hazaival, ill. nemcsak ott várod el, hogy az ÁFA-mentes Gearbest-es vagy Geekbuying-os árakhoz közel kapd kézhez a dolgokat. Gratulálok! Most azt hagyjuk, hogy én annyira untalak, hogy letiltottalak (hosszú hardveraprós pályafutásom során te voltál az első ilyen vásárló!), de szerinted a 220volt.hu vagy bármelyik hivatalos hazai forgalmazó miért tartja raktáron a kis mini pécédet és miért ad 1 év garit mellé? A 2 szép szemedért? Látom, Lifeforce nem is válaszolt a 27 ezres "árajánlatodra". Jól tette.
[ Szerkesztve ]
-
Lifeforce
őstag
Tévedsz, nekünk nem onnan jön
Pipo gyárból jön egyenesen.
Akkor hogy is van ez?
Úgy, hogy az itthoni, és a kelet európai piac kicsi.
Tehát én aki hetente 30db-ot rendelek 3 országra, nem kapok akkora kedvezményt, mint aki 2000db-ot lerendel.
Mint minden üzlet, mi is a tudatos üzletek közé tartozunk, de így is vásárolunk.
Ez azt jelenti, hogy ha a kutyám oda pottyant az utca közepére, akkor is összeszedem ha nem látta senki...
Ezzel azt akartam csak írni, hogy azon boltok közé tartozunk, akik nem csak a vámot, áfát, de még az artisjustot is megfizetjük arra amire szükséges.
Hogy bosszantó-e egy 18000Ft-os telefonra kifizetni 3800Ft artisjustot?
Igen az.
De ez nem az üzlet hibája...[ Szerkesztve ]
-
Lifeforce
őstag
Látod ez a különbség az itt fórumozók többsége, és te közötted.
Mi nem személyeskedünk, és nem mondjuk meg mit csinálj vagy mit ne.
Mivel én is magánszemélyként vagyok itt jelent, én is hirdetem, hogy ha ezeket az eszközöket olcsóbban akarod, akkor vedd meg a geekbuyingon.
Vállalod az ezzel járó kockázatot ha a készüléked meghibásodik.
Aki pedig biztonságra vágyik, az megveszi itthon.
Amin felkepták a vizet, az a számolásod és a lehúzásod volt...
Ha a te szempontodat nézzük, igazad van, ne a magyar kereskedő gazdagodjon (aki majd a segélyedet fizeti), hanem a kínait
Én fel sem veszem amiket írsz, mert részemről nem igazán érdekel a szemléleted, azt csinálsz amit akarsz.
Ami viszont engem érdekel, hogy ha már hasonlítasz, tedd valósan.
Tehát megbízható kínai eladót linkelj, és korrekten számolj.
Mert a 60$-os termék ma nálam majd 21500, és nem 16800.
Arra nem adhatsz, hogy véletlen a Svéd postán keresztül jön, és véletlen átcsúszhat a vámon.
Ha meg nem, akkor jól átba... azt aki a hülyeségedért onnan rendelt.
És még valami.
Tudod mennyi olyan vásárló van, hogy megkérnek legyek kedves rátenni Linuxot, vagy OpenElecet?
És bizony ha időm engedi akkor úgy is megy ki innen a boltból.
Na ezt csináltasd meg 啄木鳥畿內 Úrral[ Szerkesztve ]
-
interstate76
addikt
Egyrészt ami OFF, azt tedd abba.
Másrészt itt - tudtommal - összesen 1 kereskedő (vagy mini pécék kereskedelmével is foglalkozó cégnél dolgozó) topiktárs van.
Harmadrészt pedig aki privát üzenetben 25 vevőértékeléssel rendelkező Alis eladók kamuhirdetéseivel próbálja lejjebb verni az árakat, az szerintem még OFF-ot se írjon, hanem gondolkozzon el rajta, hogy pl. nálam, akinél 600 felett van azok száma, akikkel privát üzenetet váltottam, miért ő volt az első, akit letiltottam a vevők közül (még 2 eladó járt így összesen, több év alatt, vevő - rajtad kívül - egy sem). Valószínűleg mki sík hülye és neked van igazad abban, hogy aki Kínából rendelt terméket szeretne eladni, annak veszteséggel kell ezt megtennie, különben okkal reklamálsz.
-
interstate76
addikt
Én szóltam, hogy OFF-olj és én abban is nyomom.
Aki ÁFA-mentes kínai árakat hasonlít a hazaihoz, az - bocsáss meg, de - hülye. Vásárolj onnan, ha tetszik, de ne fikázd mások árazását! Fogalmad sincs a külföldi rendelésekről, ami abból is látszik, hogy olyantól akartál rendelni, akitől nem kaptál volna semmit. Biztos jobb lett volna a postázástól számított 60 napig várni arra, hogy visszakapd a pénzed, aztán újra próbálkozni Kínában, mint itthon vásárolni...
Az ÁFA-elkerülés tabu téma a fórumon. Minden szempontból. Ezért írtam privátot akkor, amikor először erről érdeklődtél itt. Ez az infó mikor megy át neked?
Az Alis eladónál szerinted milyen garancia van?!?!? Még ha lenne, akkor is fizetned kellene az oda-vissza postázást, ami "kicsit" több, mintha hazai forgalmazónál vásárolsz és oda küldöd/viszed vissza
Csak mellékesen jegyzem meg, hogy tőled olyat még nem olvastam, hogy köszi az infót, vagy bármi ilyesmi. Akkor sem, amikor az ÁFÁ-val kapcsolatban írtam privátot, akkor sem, amikor leírtam privátban, hogy ne rendelj az általad linkelt Alis eladótól, mert nem kapsz semmit, és persze akkor sem, amikor itt érdeklődtél a hűtéssel kapcsolatban. Nem kötelező megköszönni a hasznos infókat, de a normális fórumozók megteszik.
Nem azért válaszolok még mindig, mert nem vagy rettentően unalmas, hanem mert félrevezeted a topik olvasóit a tévinformációiddal.
-
Mike88
senior tag
Én hagyományos rádiós billentyűzetet s egeret, mivel ált. célokra használom, de tudom ajánlani a kínai légegereket billentyűzettel, de ha sokat pötyögsz, akkor nem túl kényelmes, igaz ki tudja, hogy vagy vele, nekem a tableten, telefonon írogatni sem kényelmes, olyan billentyűzeten, amit nem "érzek" azért, mert kicsi, vagy azért mert nem fizikai, kényelmetlen, sokáig tart, mire valamit bepötyögök, ha a billentyűzetet kell közben figyeljem.
Ezekre gondolok:
[Mele F10]
[iMove]
[Minix]
[RC11]
[iPazzPort]Androidhoz én RC11-et használok, persze mindegyik együtt tud működni Windows-al is.
Telefon-nál a remote kulcsszóval kutakodj a play-en, android esetében, mivel utoljára mikor ilyesmit használtam, az kimondottan adott eszközhöz való applikáció volt. Windows-hoz android alóli irányításra tükrözéssel esetleg ez: [link]
szimplán egér+bill. esetleg ez: [link][ Szerkesztve ]
-
MrRL19
senior tag
-
MrRL19
senior tag
ja hát igen ahogy nézem mind ilyen hűtés problémás bar ahogy olvasom pici tuningolással meg lehet oldani
(én pipo7 szemeltem ki itteni forum társtól )Na, viselkedj rendesen, kaszáld a dohányt, tudd, hol a helyed és ki tudja? Talán egy nap majd kinyitják a könyvet és beírják a neved. Befogadnak a családba. Beavatott leszel. Na gyere, emeld a poharad! ///M P O W E R
-
ArGab
őstag
Ez ránézésre a Windows-os Wintel CX-W8 lesz. A bordás amire gondolsz az az újabb dual boot-os Wintel W8-as.
Ezen nincsen felfogató úgyhogy csak ragasztani tudsz. Kellene keresni egy megfelelő bordát, de arra figyelj hogy nem fog felfeküdni a processzorra mert körülötte több dolog is magasabb. Valami ilyesmi rézlapra is szükséged lesz: http://www.ebay.com/itm/2pcs-Laptop-GPU-CPU-Heatsink-Copper-Shim-20mmx20mmx1-0mm-/200778207032?hash=item2ebf504f38:m:mpw-XQO7mEwb2iPTRr87UQg
Ezt kellene ráragasztani a processzorra hővezető ragasztóval, így kapsz egy kiemelkedő felületet amire már mehet a borda. Erre aztán ragasztani a bordát, amekkora csak felfér. Túl sok helyed nincs, talán ~ fél centi magasságra ami beférhet. Ha ez megvan, még kellene valami hőhíd is ami a tetőn lévő lapra is átvezeti a hőt. Én a W8-on alufóliából hajtogattam egy lapot, ~1mm volt amit át kellett hidalni.
Ez így összességében még nem volt elég. Bios-ban be volt kapcsolva a GPU turbója, ami miatt ~600MHz-en járt. Ezt kikapcsolva sikerült elfogadható szintre vinni a melegedését. Hosszabb, folyamatos terhelést továbbra sem bírja jól, de napi használatra (böngészés, yt, zene, filmek) ennyi elegendő. Ennél jobban viszont csak a ház bontásával lehet már javítani.A másik hogy nagyon nem mindegy mivel használod. Videólejátszás esetén létfontosságú a hardveres dekódolás belövése (DXVA) mert nyers erőből biztos nem tudja sokáig húzni túlmelegedés nélkül a FullHD-s x264 anyagokat. Nekem erre legjobban az MPC-HC és LAV párosa jött be.
[ Szerkesztve ]
-
-
smithsys
aktív tag
Biztos hogy elment? Nem dugtál rá USB-n valami adattárolót? Ha igen, akkor a hálózati beállításoknál ( adapter beállítások ) tiltsd le aztán engedélyezd újra az ethernet csatolót! Nekem így mindíg újracsatlakozik és megy szépen egészen addig amíg újra rá nem dugok valamit.
Igaz hogy nekem Pipom van de egy próbát megér. -
interstate76
addikt
Semmi ilyesmit nem sugalltam. Azt sugalltam, hogy van itt sok ember, aki tudja, mire kell figyelni usb to lan adapter rendelésekor, de te nem vagy köztük, mégis nagy szád van, amikor valaki segíteni akar. Nem baj, megszoktuk.
-
Upo
addikt
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
nagyúr
Ilyen gyakran van arrafele áramszünet?
Próbáld másik akkuról, mert van olyan, amelyik csak akkor kezd el áramot leadni, amikor nagyobb áramfelvételt érzékel, de ilyet eleve csak hordozható eszközök produkálnak. A wintel kikapcsolva 0 áramot vesz fel, áram nélkül be se kapcsol, a külső akku viszont így nem érzékeli, hogy valami rá van dugva. Ördögi kör. Próbáld másik típussal. Én is jártam már így, csak én más eszközt akartam külső akkura dugva üzemeltetni.
-
Mike88
senior tag
Rég volt már, mikor szétszedtem, de emlékeim szerint a NyÁK-on van akku kivezetés, rá is van írva.
Szerk:
Bal felső sarokban feltételezem az, mi más lenne.[ Szerkesztve ]
-
mimey
tag
Nekem van ilyen kinézetű DVB-T vevőm, de az nem tudja a DVB-C-t. A hirdetés képein az eszközre nem láttam rászitálva a DVB-C feliratot, csak a "DVB-T+DAB+FM+SDR"-t.
Annál olcsóbbat nem fogsz találni, mint amit djnice fórumtársunk linkelt.(#2930) tordaitibi
Te hol látsz itt licitet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- Tőzsde és gazdaság
- Azonnali fotós kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen egeret válasszak?
- BestBuy topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- DARTH MALAK GAMING PC // Core i7 930 // 8GB DDR3 // SSD+HDD // MSI GeForce GTX770 Twin Frozr 2GB
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512GB SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest