- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sándor -P20-
senior tag
válasz
tordaitibi #4320 üzenetére
Talán segít.
Miután kivetted a memória elemet, az elem két kapcsát zárd rövidre.
Az én kicsikém csak úgy állt alapba. A sima elem kivételre nem mindig. -
Yahhher
aktív tag
válasz
tordaitibi #4212 üzenetére
Szia.
Nekem van j1800/j1900 is. Gyakorlatilag hétköznapi pc-nek hasznàlva. Ssd, win10. Jópár oldal böngészőben, youtube, torrent nem gond. Mondjuk nem fut 20++ torrent. Én corelezek is rajtuk, meg photoshop alapműveletekre használom. Passzív táppal ugye teljesen néma. Nyilván játszani máson kell, bár annó kicsit world of tank is ment rajt, rendben volt ésszel beállítva.
Üdv B.
-
petakpa1
őstag
válasz
tordaitibi #4167 üzenetére
Köszi, majd kipróbálom, de nállam a tv nem videokártya oldalon van a probléma. Ha 1280x720-től eltérő felbontást is állítok be a TV azt is lekonvertálja az alőbbire, azaz alul és felül marad fekete, ki nem használt terület.
-
ACE-
addikt
válasz
tordaitibi #4109 üzenetére
Köszi, kb. ilyen lehet?
[link] -
ACE-
addikt
válasz
tordaitibi #4094 üzenetére
Esetleg meg tudnád mégis mérni a tápdugaszt? Mert van itthon nekem is USB-s töltőm, és akkor rendelnék hozzá kábelt is, és talán megoldódna a problémám.
-
ACE-
addikt
válasz
tordaitibi #4094 üzenetére
Meglátjuk mi lesz, csináltam egy videót a szakadozásokról, elküldtem Gearbest-nek, ők továbbították a technikai személyzetnek. Elvileg ha D.O.A.-ban visszaveszik, akkor visszapostázom, és vagy küldenek másikat, vagy visszafizetik az árát, még a visszaküldés költségét is... Elvileg valahogy ilyenkor a vámon fizetett adót is visszakapom, talán csak a vámeljárási díjat nem... Kérdés ha kérek másikat cserébe, akkor legközelebb is kell-e fizetnem vámeljárási díjat... Mert az adót asszem ilyenkor le lehet igazolni a garis cserével, csak nemhogy a Posta ezért is elkérjen 2500 Ft-ot, mert az így kissé deficites lesz egy ilyen hiba miatt.
-
ACE-
addikt
válasz
tordaitibi #4091 üzenetére
Jogos, ezt észre sem vettem, és milyen táp jó hozzá? Az is van ebay-en?
-
ACE-
addikt
válasz
tordaitibi #4089 üzenetére
Ez minden, csak nem powered elosztó... Ezzel nálad megy 3.0-ás vinyó?
-
ACE-
addikt
válasz
tordaitibi #4086 üzenetére
500mA az igaz, van rajta 4 port, hülye példa de ha épp mindet használod az 2A.
Próbáltam úgy is hogy kizárólag egy cucc volt a kisgépbe dugva, vagy HUB-ba. De mondom, az egyik vinyó plusz tápcsatlakozós, arra egy 2.0-ás Samsung töltőt akasztottam rá, és úgy sem ment, ill. ment, csak folyamatosan eldobálja a winyót.Valamint a w10 a háttértárakat (nálam legalábbis) 20-30 másodperc tétlenség után elküldi aludni, lehet szoftveresen is gond van nálad, az ébresztésnél valami nem rendesen áll vissza.
Folyamatos adatforgalomnál, ill. letöltésnél is fennáll a probléma, de a vinyó alvását kikapcsoltam éppen emiatt, de alapban 20 percre van állítva.Az usb3 hubot nem kis hazánkba kell vásárolni (mint ahogy lassan mást se...) hanem pl. [innen] , nekem 1 éve postával 1400Ft volt és teszi a dolgát.
Ezek közül (Egy ebay keresést linkeltél) melyik az ami tápos USB3 HUB? Elküldenéd azt amit Te rendeltél?Akkor rendelek én is egy olyat, teszek egy próbát, de ha a Gearbest azt mondja, hogy kicseréli, és 3 napon belül kifizetik a visszaküldés árát is, akkor inkább lehet kicseréltetem. De jó lenne előbb más Voyo tulajjal kipróbálni, mert ha nála ugyanígy fennáll, akkor hanyagolnám ezt a Voyo szériát... mert én nem akarok plusz hubokkal, meg plusz 6ezer Ft-os SATA kábellel, utána meg a vinyó melegedésével küszködni...
Desktop gépemmel sosem voltak ilyen hibáim, amiket leírtál, bár mondjuk Wifit nem használok.
-
interstate76
addikt
válasz
tordaitibi #4074 üzenetére
Erre már régebben akartam válaszoni, de akkor nem volt időm, utána pedig elfelejtettem.
Naszóval: én egy ideje Pentium Celeron N-es vonalon mozgok, és az N3710-est (hd graphics 405) és az N4200-ast (505) tartom a legjobb választásnak, de jó az N3160-as (400), a 3350-es (500) és a 3450-es (500) is. Ezek mellett kicsit combosabb Intel HD Graphics van (lásd zárójelben), ami bizonyos feladatok esetén sokat tud dobni a teljesítményen.
-
ACE-
addikt
válasz
tordaitibi #4077 üzenetére
Engem nem nagyon érdekel hogy hol van a táp teljesítménye, azt is a géphez adták. A névleges USB 3.0-val még akkor sem megy el, ha rádugok a vinyónak egy plusz 2.0 Amperes tápot. Így is eldobálja. Most kipróbáltam egy másik vinyót (nem gagyit, 1 Terás WD My Passport), ezen nincs is plusz tápcsati, csak az USB 3.0 saját kábele. Ez elment úgy 1.5-2 órát, hogy nem dobta el, de utána eldobta. Nem is lenne semmi gondom, csak pl. másoltam, és a másolás így megszakadt, meg minden más is. Szóval ez így gáz. És mint mondtam, a Wintel-en nem volt semmi gáz vele, az pont hogy aktív HUB-on keresztül szakadozott. Meg nehogy már vegyek még egy aktív HUB-ot még 10ezerért csak emiatt, ez a cucc 58ezer volt mire ideért vámolva... szóval csúnya levelezésem lesz a Gearbest-el úgy tűnik.
-
tlala
addikt
válasz
tordaitibi #4074 üzenetére
Attól függ, miben kéne, hogy erősebb legyen.
De görgess le egy kicsit, nem rég én is linkeltem a Voyo V1 Plus-t, de nézd meg hozzá interstate76 kolléga kiegészítését is! -
varmi2
nagyúr
válasz
tordaitibi #3990 üzenetére
Az ssd nem pendrive, az ssd elfelejti az adatokat áram nélkül. De nem egyből, hanem pontosan nem tudom, de egy két év áram nélkül, utánna felejti el. Ez ssd típusonként is változik.
-
interstate76
addikt
válasz
tordaitibi #3977 üzenetére
Kipróbáltam én is win10-Edge párossal és nekem is fordítva jelennek meg a képek!
Chrome-ban és FireFox-ban minden oké.
-
interstate76
addikt
válasz
tordaitibi #3979 üzenetére
Ez tényleg érdekes!
Mobilon is jó, xiaomi mi browserrel.
-
törölt tag
válasz
tordaitibi #3977 üzenetére
Na, ez érdekes. Nálam is fejjel lefelé vannak. Android, Dolphin. Tegnap ugyanezzel a telóval néztem, és teljesen rendben voltak.
-
interstate76
addikt
válasz
tordaitibi #3974 üzenetére
Nálam minden oké, semmi sincs fordítva.
-
adorjant
őstag
válasz
tordaitibi #3974 üzenetére
Bakker,este amikor feltöltöttem,100% hogy jól volt
Na mindegy,mindenesetre gondolom látszik,hogy itt kb semmit se lehet állítani -
windlord
őstag
válasz
tordaitibi #3888 üzenetére
Köszönöm Neked!
Pipo tulajok, válaszoljatok majd kérlek Benneteket!
-
windlord
őstag
válasz
tordaitibi #3886 üzenetére
Szeretnék rátenni egy friss rendszert kezdésnek, és onnan kezelni a dolgot.
Nem nálam van a gép, hanem anyóséknál... tehát majd nem lesz admin jogaHonnan tudom letölteni a windows telepítőt hozzá?
Ilyet találtam, innen jó lehet?
-
a8l
aktív tag
válasz
tordaitibi #3597 üzenetére
Köszi.
Elégedett vagyok a z83-al is, de a 2/32 ami nagyon kevés, simán megér további pár ezrest hogy 4GB ram legyen benne 64 tárhellyel. Ezen a 32-es tárolón alapból kb 10 szabad a win frissítések után, ezt előbb utóbb megzabálja a win10 a frissítésekkel és egyéb baromságokkal. A 2g ram is nagyon karcsú, ha kinyitok 5-6lapot böngészőben akkor már elér egy nagyon magas szintre a ram használat amitől belassul a gép.
Ezt leszámítva elég általános felhasználásra egy ilyen kis gép.
Most már lehet megvárom a karácsonyt, mert ilyenkor de legkésőbb 2 hét múlva rendelt cuccok már sokkal lassabban érnek ide akár több hónap is lehet.
Hátha addig lesz Z8700 procis 4/64 olcsón, mert a dupláját nem éri az biztos. -
a8l
aktív tag
válasz
tordaitibi #3591 üzenetére
Ez melyik tipus pontosan?
-
törölt tag
válasz
tordaitibi #3572 üzenetére
-
envagyok
veterán
válasz
tordaitibi #3512 üzenetére
Egy halk válasz:
Persze
Win 8.1 bing van rajta, és simán be lehet lépni a biosba. -
törölt tag
válasz
tordaitibi #3413 üzenetére
A Vorke V1 is a hazai beszerzésen hasal el. Pedig, bőven beleférne a keretbe, lehetőségekben pedig bőven fölötte van a Bay Trail/Cherry Trail kütyüknek. Még a TV-GO a necces, de sztem az a többinél is.
-
törölt tag
válasz
tordaitibi #3408 üzenetére
A Vorke V1 -en fut a Marshmallow alapú Remix, de nincs hang a HDMI kimeneten. Jack kimeneten, vagy USB hangkártyával még nem volt időm tesztelni.
-
interstate76
addikt
válasz
tordaitibi #3408 üzenetére
Drivereket feltétlenül mentsd le tesztelés előtt!
Remixről nem tudok semmit, de ha megjön a Z83-asom, akkor kipróbálom én is.
-
interstate76
addikt
válasz
tordaitibi #3400 üzenetére
Ezt én is így tudom, mégis lehetnek problémák:
- nem tudom, hogy a kínaiak által aktivált windows 10-esek mennyire legálisak
- a windows 10-nek van egy komoly hiányossága (lehet, hogy ezt azóta orvosolták): teljes rendszervisszaállítást és a felhasználói adatok törlését (hard reset) kiválasztva kb. fél évvel ezelőtt boot loopba került egy windows 10-es tabletem, és a neten utánaolvasva azt találtam, hogy ez nem egyedi probléma, hanem a Microsoft hibája és rengeteg felhasználót érint
- ha sikerül is a rendszert visszaállítani/újratelepíteni, a driverekre akkor is szükség lehet (ezt mondjuk nem túl bonyolult megoldani) -
tlala
addikt
válasz
tordaitibi #3292 üzenetére
Ennyiért venni egy PC-t, hidd el, hogy ajándék!
Anno én is elsők között vettem meg a Pipo X7-et, és egyáltalán nem bántam meg egy percig sem!
Remek böngészős, filmnézős, hangtalan torrentezős cucc a TV mellett, és vállalható kinézetű apró kis dobozka a nappaliban, nem valami ócska használt batár. A hozzá vett légegérrel az egész család kedvence.
Ezeknek a mini PC-knek a belseje szerintem nagyon egyforma, szabvány Intel panel, a Pipo-hoz is könnyen találtam friss USB-LAN drivert, mert ismert a gyártója.
És a rajtuk lévő, "előrecsomagolt" win10 bingnek köszönhetően bármikor újra telepíthetőek, és a driverek szempontjából is barátságos a win10 ezekkel az újabb cuccokkal.
Szóval ne aggódj, jó boltot csináltál ennyi pénzért! -
robesz107
csendes tag
válasz
tordaitibi #3295 üzenetére
ebay
rp sma -
fotosjani
aktív tag
válasz
tordaitibi #3283 üzenetére
Sziasztok!
A Windows-os MiniPc-k esetén hogyan működik a gyári állapotra való visszaállítás?
Van bennük ilyen menüpont, mint az Androidos kütyükön? -
törölt tag
válasz
tordaitibi #3280 üzenetére
Nekem az a "support Win10" gyanús. Máshol sem tesz utalást a Win -re (pl. hogy aktivált, vagy sem). Sztem erre neked kell felszenvedni az OS -t. Ez ugyebár pont a driverek miatt lehet zűrös.
-
tlala
addikt
válasz
tordaitibi #3280 üzenetére
Kérdezz esetleg rá a gyártónál, de szerintem 90%, hogy 32 bites Windows 10 van rajta.
Viszont annak esélye, hogy ennyire új cucchoz, amit eleve w10-zel adtak ki, visszamenőleg írjanak w7-es drivereket, gyakorlatilag 0. -
törölt tag
válasz
tordaitibi #3233 üzenetére
Tudom, hogy elméletileg működőképes az elképzelésem, de azért jó lenne vmi tapasztalaton alapuló megerősítés, mert előre soha nem tudja az ember, hogy min hasalhat el. A Huawei E3372 is szerepel a Tomato kompatibilitási listájában, aztán néhány átszentségelt éjszaka után kiderült, hogy ha az embernek nem pingvin volt a jele az oviban, akkor a sikerre semmi esélye, a modem téglásítására viszont annál nagyobb. Ugyanez Win alatt zéró konfig. Ezt értsd szó szerint. Bedugtam, és megjelent a böngésző egy webes felülettel, de nem kellett rajta semmit sem állítani, ment a 4g net.
-
törölt tag
válasz
tordaitibi #3227 üzenetére
Rootolt készülékeken ezt a hibaüzenetet dobja:
"A filmlejátszás minőségbiztosítási okokból a mobileszközödön nem támogatott."Ezzel csak az a bibi, hogy egy alkalmazás nem kérhet az OS -től root jogosultságra vonatkozó infót. Marad az, hogy a fájlrendszerben keres rootolásra utaló "nyomokat". Aztán vagy talál valamit, vagy nem. Ezen a partizánakción több olyan készülék is elbukott, ami nem is volt rootolt. KK -en a v.1.0.12 -es TVGO -t még át tudtam verni az Xposed+RootCloak kombóval, de az újabbakat már nem, és állítólag Lollin sem működik a trükk. De, nekem KK -s kütyüim vannak, úgyhogy tökéletesen működött a csel, egészen a mai napig. Ma, indítás után dobott egy üzenetet, hogy új verzió érhető el. Alatta két választási lehetőség. Frissít, vagy kilép. Sakk, matt. Marad a MyTV, de annál meg a stream -ben barmoltak el valamit, mert nagyon akadozik a lejátszás. Még nyomozom, hogy a puffer kevés, vagy esetleg a kép/hang szinkronban tartásán hasal el a lejátszás.
De, legalább annak örülhetek, hogy az M8 -asom mégsem halt meg. Csak a kínai tápja lett oda. Ma megpróbáltam másik táppal, és gyönyörűen bebootolt.
-
idegen lény
addikt
válasz
tordaitibi #3213 üzenetére
Ja, nekem is. Ilyenek ezek a kínai oldalak.
Én sem tudom megnézni androidon, hogy mit tölt le, de lehet, hogy nem is akarom tudni.
Szerintem csak egy videót a termékről.
Ez sem duálos, és nem hiszem, hogy bármit is rá tudnál rakni a Windows 10 mellé. De tényleg jó árban van még az adó+vámmal együtt is, én is valami ilyesmit kerestem, csak 8500 vagy 8700 processzorral, de ne legyünk telhetetlenek. Érdekes, hogy Kínába nem szállítanak.
-
válasz
fú, ha netán berendeled (vagy valaki más) leírhatnád ezzel a tapasztalataid, mert ezért az árért tényleg nem rossz kütyü.
-
tlala
addikt
válasz
100 dodóért 8300-as, és 4GB/64GB???
Ez nagyon jó ár!
Végre mennek lefelé az árak.Az nem derül ki az ajánlatból, hogy pontosan mit is jelent a "Supports Windows 10 system" meg a "Windows 10 system".
Az a tippem, hogy Win10 van rajta, de nem aktivált.
De az ajánlat így is nagyon jó.Nagyon-nagyon kicsi az esélye, hogy átcsúszik a vámon.
Inkább úgy számolj, hogy ennyibe fog neked kerülni:
100USD X az aktuális Ft/USD árfolyammal + 27% ÁFA + 2000 Ft vámkezelési díj. -
Legyes
tag
válasz
tordaitibi #3023 üzenetére
Tévedés. A MOBIL Atomokat vezetik ki a piacról: értsd az ARM ellen ingyen osztogatott, de még úgy sem kell a kutyának sem Atomokat, pl. amik az Asus Zenfone2-ben is vannak. Az "asztali" Atom szegmens marad (sajnos).
-
törölt tag
válasz
tordaitibi #3159 üzenetére
A Dolphin a 10. megnyitott lapnál figyelmeztet, hogy lehet, hogy sok lesz. De, engedi tovább nyitogatni. A telómban 3GB RAM van. Annyinál már akár fél napig is betöltve tud tartani 5-6 oldalt (asztali nézetet használok telón is, nem mobilt).
-
törölt tag
válasz
tordaitibi #3151 üzenetére
Feltételezem, hogy a telepített alkalmazás nem "Google-dolog", és azt is, hogy nem a Play -ről telepítetted. Mit akarsz nekem megmutatni? Azt, hogy GPSZ nélkül is van Android? Írtam, hogy van. Csak minek?
-
interstate76
addikt
válasz
tordaitibi #3052 üzenetére
Ne haragudj, de te tényleg hülye vagy. Szénipari támogatás, bmeg...
Részemről over(load).
-
interstate76
addikt
válasz
tordaitibi #3050 üzenetére
Rendkívül rossz példa, ugyanis fogalmam sincs, mennyit és milyen terepen, milyen stílusban mész a kocsiddal, én pedig számtalanszor leírtam, hogy mire használom a wintelt és hogy folyamatosan megy. Arról nem tehetek, ha a havi fogyasztást nem tudod elosztani az áram árával, továbbá 30*24-gyel (ennyi óra van egy hónapban
), hogy megkapd az óránkénti energiafogyasztását.
De leírtam azt is, hogy a cerkák és az atomok max. TDP-je között sincs nagy különbség, ráadásul a gyakorlatban ez szinte nem is mérhető, mert nem pörgeted folyamatosan maxon a procit.
Nem tudom szájbarágósabban leírni, de nem is szeretném.
-
interstate76
addikt
válasz
Egy Celeron N-nel szerelt konfig kb. annyit eszik, mint egy atomos. A max TDP egy dolog (bár abban is kicsi a különbség), hisz működés közben nem pörgeted folyamatosan 100%-on a rendszert.
Konkrét példával is tudok szolgálni: van itthon egy Wintel W8-asom, amire rá van dugva egy 1 TB-os vinyó. Utóbbi gyakran pihen (amikor épp nem futnak letöltések és a megosztott anyagokat sem nézegeti senki), így a havi összfogyasztás kb. 250,- Ft (ebben az nincs benne, amikor médiaplayerként funkcionál - úgy mértem a fogyasztását, hogy csak pár letöltés és a Plex futott rajta).
Van itthon egy Acer Aspire E3-112-es passzív noti, Celeron N2840-es CPU-val. Bekapcsolt wifivel, közepes fényerőn és 8-10 megnyitott lappal netezve mértem a fogyasztását egy teljes napon át (úgy volt beállítva, hogy ha nem birizgálja senki, akkor se csökkentse a fényerőt, kapcsolja ki a képernyőt vagy menjen el alukálni). A kapott napi értéket felszorozva 365,- Ft-ra jött ki a havi fogyasztása. Folyamatosan bekapcsolt kijelzővel és pörgetett vinyóval együtt. Ha kikapcsolom a kijelzőt és kilövöm a Chrome-ot, és rábízom 1-2 letöltött anyag seedelését, ill. a megosztanivalók "plexelését", azaz beállítom azokra a feladatokra, amikre a Wintelt használtam, amikor a fogyasztását mértem, akkor ez a kis gép sem fogyasztana többet 250,- Ft-nál. Ergo az atomok abszolút nem verhetetlenek fogyasztás tekintetében, ráadásul a 2840-esnél jóval bivalyabb darabok is vannak. Ha valaki aktívabban fogja hadra a kis mini PC-jét/laptopját, akkor is nagyon kicsi lenne a különbség.
És fentieket úgy mondom, hogy kifejezetten szeretem a Wintelt.
Kieg.: a Z8500-ast és a 8700-ast nagyon szívesen kipróbálnám! Erősebbek, és az integrált GPU-juk is kraftosabb, mint ami pl. az N2840-es mellett dolgozik.
-
idegen lény
addikt
válasz
De mi a baj velük? Szerintem is tök jók. A Celeronoknak nem túl jó a csengésük. Ilyen szó nincs, hogy "alulüberelni". Ennek nincs értelme. Alulfelülmúlni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Dell notebook topic
- Direct One (műholdas és online TV)
- Háztartási gépek
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Windows 11
- Kutya topik
- Bestbuy játékok
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged