- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lenry: Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
Új hozzászólás Aktív témák
-
interstate76
addikt
Beszéltünk róla korábban, hogy esetleg érdemes kijelző nélküli notit venni a kínai mini pécék helyett. Bepróbáltunk most egy ilyen Acer Aspire E3-112-t (a színét ne nézzétek, nem én fogom használni
). Kiszállítva lett 40 ezer Ft a vége, 1 év háztól-házig garival (utóbbi végül - önhibámon kívül, az eladó miatt - ugrott, én pedig visszakaptam 5 ezer Ft-ot, ami szerintem nem volt jó üzlet, mert nem szoktam konzumer kategóriás cuccokat gari nélkül vásárolni, de nem akartam visszaküldeni a kis gépet).
Előnyei (a Wintel W8-assal összevetve):
- picit erősebb CPU
- kijelző
- billentyűzet
- touchpad
- 3-4 órás akksi
- 500 GB-os, 100/100-as, keveset futott HDD
- plusz 2 GB, azaz összesen 4 GB RAM (bővíthető 8 GB-ra)
- gigabit LAN
- usb 3.0
- webkamera
- hangszórók
- mikrofon
- háztól-házig gari (legalábbis ez volt az eredeti csomagban, a 40 ezres ár mellett)
- Kodis filmnézés közben nem ment 50°C fölé a CPU hőmérséklete, pedig teljesen passzív hűtésű - ugyanezt úgy sem tudom produkálni a Wintellel, hogy most már majdnem több benne a hűtőborda, mint az összes többi része
- ha tönkremegy benne valami (pl. HDD, wifi modul, stb.), könnyűszerrel és olcsón cserélem, míg ha a Wintelben befosik az EMMC, akkor nem tudom, menthető-e egyáltalánHátrányok:
- nagyon minimális fogyasztási többlet (de ez is csak akkor, ha legalább 80%-on pörög a rendszer, ezzel szemben nem széthajtva, pláne üresjáratban, szerverként használva gyakorlatilag nincs különbség)
- nagyobb méret (de ha a Wintel mellé odateszek egy egeret és egy billentyűzetet, akkor inkább a laptop a kisebb)
- a HDD elvileg lassabb, mint az EMMC, de ez gyakorlatilag észrevehetlen használat közben, ill. könnyedén és pluszkiadás nélkül cserélhető kisebb SSD-reHa valakinek nem kell a kijelző, akkor eladhatja kb. 10e Ft-ért (annyit biztosan ér, ill. webkamerával és a kerettel együtt inkább 15-öt), a HDD-t pedig ugyebár le lehet cserélni egy kisebb SSD-re, és 25 ezer Ft-ból van egy olyan teljesítményű mini PC-nk, amilyet mindenki csak szeretne, de még nem kapható, továbbá ha kapható lesz, akkor is jóval többe fog kerülni 25 ezer Ft-nál.
Számomra annyival jobb vételnek tűnik a Wintelnél, hogy ha beválik, akkor keresek még egy ilyesféle cuccot (ha lehet, akkor N2940-es CPU-val), a wintelt pedig eladom.
Tudom, hogy vannak, akik szerint hülyeség a "mini PC kontra alacsony fogyasztású laptop"-összevetés, de én nem tudok jobb viszonyítási alapot. Meg nem is akarok
, ugyanis egy ilyen kis gépet lazán beállítok a Wintel helyére.
Ha valakit meggyőztem, akkor van egy hasonló gépecske, ráadásul fekete színben.Hopp, ezt közben elvitték (tegnap este még aktív volt a hirdetés, ráadásul eladási ár tekintetében is rugalmas volt az eladó). Na mindegy, a lényeg annyi, hogy nem egyszeri csodavétel volt a fenti, hanem szoktak lenni 35-40e ft ellenében ilyen kis gépek, hazai garival.(#2858) mntn Igen, mindarra alkalmasak, amikről írtál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen autót vegyek?
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Állapot: 10/10 6 hó jótállás!
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest