- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- MasterDeeJay: SATA to SAS adapter
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
Új hozzászólás Aktív témák
-
htom127
aktív tag
válasz
Lifeforce #2270 üzenetére
Üdv
Négy kérdésem lenne ezekről:
1 aktív, v passzív hűtésűek-e ?
2 ssd mehet beléjük ?
3 lehet ezekkel olyat, hogy miközben hdmi-n filmnézés van, közben másik monitoron, d-subon netezés, office v egyéb ? (egyidőben)
4 részletes spec elérhető ezekről?Amúgy én örülök ezeknek a linkeléseknek, sok időt spórol nekem.
-
Lifeforce
őstag
válasz
tgyurcy #2294 üzenetére
Akkor tényleg nem értem minek akarod terhelni windowsal...
Rendelkezésedre áll Opera, Firefox, Chrome, minden amit windows alatt használnál.
Nem tudom milyen linux van rajta, de ha ubuntu akkor berhelés nélkül rá tudod húzni a Kodit (XBMC), ami külön felületként is tudsz használni.
Próbáld meg USB-s billentyűzettel, biztos ami biztos. -
-
Lifeforce
őstag
válasz
tgyurcy #2291 üzenetére
2 dolog lehetséges.
Lassú vagy, ugyan is a linux sokkal gyorsabban bootol mint a win (én a helyedben nem tennék rá windowst, mert mi az amit nem tudsz megcsinálni linux alatt?)
Vagy rossz gombbal akarsz biost behívni.
Ezeknél a kütyüknél általában az ESC-vel kell előszedni. -
tgyurcy
csendes tag
Sziasztok!
Gearbest-ről rendeltem egy hónapja Meegopad T02-t, Linux-szal. Annyi gondom van vele, hogy induláskor nem lehet belépni a BIOS-ba, sem boot menüt behozni, mert egyből az Ubuntu betöltőképernyőn találom magam. Szerettem volna windowst telepíteni rá, letölthető a gyártó oldaláról. 3 különböző TV-n próbáltam, ugyanúgy indul a kütyü. Mit lehet tenni ezzel?
Üdv
-
GrandS
senior tag
válasz
interstate76 #2287 üzenetére
Csak tőled volt az idézet.
-
Lifeforce
őstag
válasz
interstate76 #2285 üzenetére
Tévedsz, nem ez a hobbim, de szívesen csinálom. Nem az ismertségért, nem az elismerésért, és nem pénzért, hanem mert bosszant a "rendetlenség". Vagy szerinted a rendmániás is szívesen takarít?
És még mindig igen, nézzd meg a Mediamarkt miből él és mit hirdet, és mi...
Szóval ha majd fényképezőgépet fogok neked linkelni, 1 millás objektívvel, akkor igazad lesz.
Részemről én is befejeztem
Bocsánat az off-ért. -
GrandS
senior tag
válasz
interstate76 #2285 üzenetére
akkor sztem fejezzük be ezt a témát <-- Így legyen.
-
interstate76
addikt
válasz
Lifeforce #2284 üzenetére
Ha nem tudod elválasztani egymástól azt, hogy romokkal foglalkozol, ill. azt, hogy egy adott webshopnál dolgozó embertől gáz az érintett webshop termékeit linkelgetni, akkor sztem fejezzük be ezt a témát, mert a felesleges szócséplés fázisánál tartunk.
Nem terhelném tovább a topikot a témával, csak arra kérlek, hogy ne akard már előadni, hogy a romkészítésed az olyan, mint Teréz Anya tevékenysége. Ti, akik romokat dobtok össze, a sikerélményért és a közösségtől jövő elismerésért dolgoztok, ill. néhányan némi honoráriumért cserébe. Szóval még egyszer: örülök neki, hogy olyan hobbid van, ami másoknak is jó, de nem mások kedvéért szántál hónapokat/éveket az életedből romok fejlesztésére, hanem mert ez a hobbid. Nem kötelező csinálni, te választottad.
"Tehát ha reklámnak veszed azt ami a cégnek és nekem veszteséget hoz, akkor megígérem többet nem próbálom veled megértetni az okát"
Na persze. Ezek szerint pl. a Media Marktnak veszteséget okoz, ha a TV-ben százmilliókért hirdeti az akciós termékeit, és csak a közösségért tesznek mindent. Hagyjál már...
-
Lifeforce
őstag
válasz
interstate76 #2283 üzenetére
Neked az verte ki a biztosítékot, hogy a végére biggyesztettem, hogy aki innen jön vásárolni, az akciósan megkapja (közel a beszerárhoz).
Akkor sem tudtam veled megértetni, hogy a teszt a fórumtársak kérésére készült, és sem ez az oldal, sem a munkahelyem nem fizetett érte. (majd én hallgattam, hogy miért adtam ennyire olcsón)
De rávilágíthatok másképpen is, külföldön működik a közösségi támogatás, a'la "hívj meg egy sörre - paypal", itthon nem.
Tehát vagy hozzájutok teszt készülékekhez, és a saját szabadidőmben tudom fejleszteni őket, (így viszont forogniuk kell), vagy nagy ívben az egészre...
Egyet tudok, rengetegen voltak bent ennél a cégnél akik Kínából vették a készüléküket, és ingyen javítottam amit tudtam, anélkül, hogy a cég nyekergett volna.
Ez is azt mutatja, hogy inkább közösség építő, és amennyire lehet, nem haszonleső/központú.
Tehát ha reklámnak veszed azt ami a cégnek és nekem veszteséget hoz, akkor megígérem többet nem próbálom veled megértetni az okát -
interstate76
addikt
válasz
Lifeforce #2282 üzenetére
Szerintem külön kell választani egymástól a romolást (szuper, hogy foglalkozol vele, olyan hobbid van, ami másoknak is jó), és a munkahelyedet. Amikor úgy nyitottál topikot, hogy tele volt bolti linkekkel, az bizony egyből kicsapta nálam a biztosítékot, és ennek semmi köze a romkészítéshez, ill. a személyes szimpátiához. Peace.
-
Lifeforce
őstag
De igen, folytatják a munkámat, ahogyan én is romozást
Ez az amin vitáztunk annak idején Interstate76-al, hogy itt én magánszemélyként vagyok jelen, és nem mint a cég képviselőjeként.
Ha pedig linkelek egy céges hirdetést, vagy egy akciót, akkor nem azért teszem, hogy a cégnek jobb legyen, hanem azért, hogy nekünk mint magánszemélyeknek legyen jó, de legalább is kölcsönösen.
Ha ebből élne a cég még csak-csak megérteném a felháborodást, de ennek a piaca annyira kicsi, hogy csak úgy érdemes és tudok vele foglalkozni, hogy közben más a munkaköröm (rendszergazda).
Tehát bizony állíthatom, hogy sok-sok lassan évekbe mérhető szabadidőm ment el az androidos kütyük "hegesztésére", ami szintén nem a munkahelyem javát szolgálja hanem a tiéteket.
A munkahelyem pedig csak egy alternatívaként szolgál Kína helyett, akinek fontos a magyar garancia, semmi több. -
Lifeforce
őstag
válasz
interstate76 #2277 üzenetére
3 vagy 4 típust forgalmaztunk, mindegyik úgy hullt mint a le irtózott legyek...
Soha többet Tronsmart!
És az a baj az egészben, hogy teljesen mindegy volt rk3188, s802, s812, vagy rk3288. -
Hali1975
tag
Sziasztok!
Nekem van egy pipo x7em.
Teljesen jol uzemel, amire vettem teljesen tokeletes.
Igaz meg vettem melle egy jo kis touchpadot
[link]Es latom a hutessel azert gondok vannak. Nekem is melegszik rendesen, ezert kiprobaltam egy iylet:
[link]A labak kihajthatoak, de osszecsukva csak kicsit nagyobb ,mint a pipo.
USb-rol megy . Teljesen halk.
Es kb 10-15fokkal huvosebb a cucc.Persze ez a kijelzos cuccok melle erdemes venni,mert ott azert nehezebb a hutest mokolni.
Udv
-
Lifeforce
őstag
válasz
interstate76 #2273 üzenetére
És még egy...
Láttál Tronsmartot az oldalunkon?
Szerinted véletlen?
Nem az -
Lifeforce
őstag
válasz
interstate76 #2273 üzenetére
A kedvedért meg, ezen nem is vitáznék. (De azért felmerül a kérdés, hogy ha nem itt dolgoznék, miben más mint a többi link?) Mert ugye ezt beszéltük, hogy egy egyszerű senki vagyok ennél a cégnél, tehát semmit nem nyerek vele ha bárki itt vásárol. Így aztán tudod mi a véleményem...
Egyéb iránt januártól nem itt dolgozom, és ugyan úgy fogom linkelni az itthoni boltokat.
Amit linkeltél most akciós, mert igen nagy beragadt készletük van belőle, ezt konkrétan tudom.
Már ha van még -
interstate76
addikt
válasz
Ja, és lenne még 2 dolog:
1. Ezt is lehet fejleszteni, és ÁFÁ-val együtt is olcsóbb, mint az általatok árult gépek.
2. Nem akarom újraéleszteni a vitánkat, de megtennéd, hogy nem linkelsz olyan gépeket, amiket az a webshop árul, ahol dolgozol? Ez egy szakmai fórum, nem a hardverapró, szóval rendkívül gáz, amit csinálsz.
-
interstate76
addikt
válasz
A J1900 valóban agyonveri a Z3735F-et, de hogy kinek melyik éri meg jobban, az - szokás szerint - attól függ, mire kell. Én pl. az anyaghasználat és az összeszerelési minőség miatt üzleti kategóriás gépeket szoktam venni, de ez esetben elcsábultam az ártól és a régebbi, ill. stratégiai és kalandjátékok futtatására alkalmas vastól. Kiszállítva volt 45e Ft, tettem bele még 4 GB RAM-ot, ill. kicseréltem a HDD-t 320 GB-osra (nekem bőven elég, az 500 GB-osat pedig külső vinyóként használom): irodai munkára olyan vastagon elég, hogy el sem lehet mondani, de bírja a képszerkesztést is, továbbá meg sem kottyannak neki azok a játékok, amiket kedvelek, és amiket a korábbi gépemre, egy Lenovo X201-esre nem igazán tudtam feltenni (pl. Richard Burns Rally, Company of Heroes, World in Conflict, Pure Pinball 2.0 stb.). Ugyanerre a J1900-as a "sima" intel hd graphics-szal messze nem képes és még jóval többe is kerülne.
Nekem most a fent említett ASUS mellett pötyörög otthon a Wintel dual boot-tal és az M8S OpenELEC-kel. Utóbbit épp tegnap teszteltem: a legkisebb erőlködés nélkül viszi a legmagasabb bitrátájú anyagot is, amit ráeresztettem.
Csak azt akartam kinyögni, hogy én ezt a felállást csak akkor bolygatnám meg, ha a Wintel helyére be tudnék állítani egy olyan mini PC-t, ami szintén alig fogyaszt, de képes futtatni a fent említett játékokat, és akkor az ASUS-t le/visszacserélhetném egy ütni-vágni való, könnyű és dokkolható kis munkagépre. Csakhogy ilyen mini PC-t jelenleg nem látok, és könnyen lehet, hogy a Z8700 sem lesz elég erős még a régebbi játékokhoz sem. De majd meglátjuk.
-
ACE-
addikt
válasz
interstate76 #2269 üzenetére
Ő annyit kérdezett hogy fizettél-e vám-ot, ezek szerint akkor Te kikerülted.
-
Lifeforce
őstag
válasz
interstate76 #2269 üzenetére
Ezért az árért biztosan nem vennék még használt laptopot sem, inkább a J1900.
Ezeket legalább lehet fejleszteni. -
interstate76
addikt
Bocs, de a vám tabu téma a fórumon, pláne a vámelkerüléssel kapcsolatos kérdések azok.
DVI-hdmi kábellel, vagy átalakító közbeiktatásával - elvileg - mennie kell.
Én biztosan nem fizetnék 46 USD felárat egy kis ventiért, ill. a beépített, valószínűleg nem túl jó minőségű kameráért, továbbá szerintem egyik Z3735F-es CPU-val szerelt mini PC sem ér közel 40 ezret (+ ÁFÁ-t meg pláne). Tudom, hogy másik kávéház, de 40e Ft-ért olyan jó kis használt laptopokat lehet néha találni, hogy ihaj, szóval nálam ezek a kis masinák nagyon maximum 30 ezret érnek. Talán a Z8700-as CPU és a 8. generációs GPU (ha tényleg kb. annyit tudnak majd, mint egy Intel HD 3000-es vagy egy GT 415M) megérnek 30e feletti összeget is, de ez a generáció semmiképpen nem ér 40 ezret. Ha 100 USD felett szeretnél költeni, akkor most ez tűnik a legjobb vételnek. Jó lenne EU-s raktárból, csak sajnos nincs.
-
Mike88
senior tag
HDMI-DVI átalakítóval használják szüleim, szóval az biztos, hogy gond nélkül működik, egy Dell, lapos 4:3 arányú monitoruk van.
Amit linkeltél abban meg aktív hűtés van, elég elb... egy módon kialakítva, de nem is ez a lényeg, hanem, hogy ha nem akarod, hogy "zörögjön", akkor olyat válassz, amin könnyedén kialakítható passzív hűtés.
-
rwu
tag
válasz
interstate76 #2266 üzenetére
2 kérdés:
Vámon megfogták?
19es monitorral használnám/nk de sajnos dvi-os a moncsim. Átalakitóval menne szted?Ez pedig mindenkihez:
http://m.ebay.com/itm/Quad-Core-Mini-PC-Bluetooth-Wifi-TV-BOX-Intel-Desktop-Windows-10-2GB-32GB-HDMI-/351580375573?nav=SEARCHSztetek ez milyen?
-
interstate76
addikt
válasz
tibcsi0407 #2265 üzenetére
Még majdnem 10 napig 90 USD, és nem tartom kizártnak, hogy az akció lejárta után sem emelik meg (vagy esetleg nem megy vissza 120-ra, csak 100-ra).
Más: megjött az új Wintel W8-asom. Innen rendeltem. Tettem rá egy 76 USD-s ajánlatot, végül kiegyeztünk 80-ban. Aktivált windows 10 és office van rajta (azt nem mondom, hogy jogtiszta, de aktivált), ill. 4.4-es android. Utóbbival megint hihetetlenül jók a tapasztalataim: sem telefonon, sem mini pécén nem láttam még olyan ROM-ot, amit ne akartam volna lecserélni - hát, ezt most nem akarom (rootolva van és minden pöpecül működik rajta, amit csak fel akartam tenni, most is ezen fut a Horizon Go).
A melegedési probléma ugyanúgy fennáll, mint a korábbinál, tehát ennek is meg kell csinálni a hűtését, de épp most beszélem meg az eladóval, hogy mennyivel finanszírozza a munkálatokat
(nem leszek vele görény, de nem is fogom ingyen megcsinálni), így még nem barkácsolhatom szét a házat.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
interstate76 #2264 üzenetére
Fuh, ez tényleg nagy jó vétel ennyiért. Kár, hogy most az asszony leszedné a fejem, ha megrendelném
De észben fogom tartani, mert lesz ez még olcsó máskor is. Lehet lassan beindul az árcsökkenés. Ha azt nézzük, hogy valószínűleg nem drágább egy ilyet előállítani nekik (ram, hdd hiánya), akkor nem kizárt, hogy fog még ez állandósulni. -
interstate76
addikt
Nem tudom, mióta ennyi, én a mai GB-s hírlevélre kattintva láttam meg: szerintem ez a Tronsmart BJ19-es a J1900-as cpu-val, az usb 3.0-val és a gigabit lannal ennyiért bomba vétel (mondjuk ÁFÁ-val együtt számolva a mostani árfolyamon nem bomba, de így sem rossz). Tudom, hogy kell bele vinyó és RAM, de legalább lehet bele szerelni HDD-t, és a RAM esetében sem 2 GB a felső korlát.
-
ACE-
addikt
Wintel-nél nem lehet beállítani, hogy egy esetleges áramszünetnél bekapcsolódjon? Néztem a BIOS beállításait, de nem nagyon találtam.
-
tvamos
nagyúr
-
interstate76
addikt
válasz
Lifeforce #2257 üzenetére
Szerintem az aktív hűtésűre gondol.
-
tvamos
nagyúr
válasz
interstate76 #2254 üzenetére
Lehet, de az nem opcio.
Szoval, ilyen intel cucca senkinek nincs?
-
Daffchy
őstag
Sry, nem ide!
-
interstate76
addikt
Én is azt írtam, hogy a laptopom is 70 °C-ra vagy kicsivel többre melegszik, ha ráeresztek egy-egy régi kedvenc játékot (2. gen i5 hd3000-rel + GT610M). De nem ez a lényeg, hanem hogy egy normális gép esetén a hardver jelenti a szűk keresztmetszetet, a wintelnél meg a rossz gyári hűtés miatt a hardverkapacitás maximumának a közelébe sem tudsz jutni.
(#2253) tvamos Hűtésmódosítva, huszonakárhányezerért nagyon jó vétel a Wintel, bőven elég a legtöbb fajta munkára, ellenben hűtésmod nélkül alig használható.
-
Cannabis7
senior tag
próbáld kio ezekkel az atomokkal, 80 fok fölött lesz bőven, ahol már leszabályoz, ez a léyneg.
Tőlem lehetne 1000 fokos is ha azt bírná évekig és és nem throttingolna, legalább meg lenne oldva s zoba fűtése, ugyanakkor lehetne 10 fokos is ha akkor is throttingol, érted nem a hőmérséklet a lényeg, hanem hogy ezek a procik olyan hőmérsékleteket érnek el zeekben a hűtetlen kis házban, ami nem ideális nekik.
Az meg természetes ha pörgetve egy laptop 70 fök körül mozog, de üresjáratban gondolom 40 körül van, holott ezek a minipc-k 70 körül jó easetben. -
tvamos
nagyúr
válasz
Lifeforce #2248 üzenetére
De az Intel Compute Stick is ennyire melegszik? Elvileg abban van ventilator is...
(#2247) interstate76 válasza proradeon (#2246) üzenetére
Azert egy combosabb szimulacional nekem a notbookban is felmegy a proci 70-75 fok-ra, es ott is marad. amig mind a 2 core megy 100%-on. (Plane, ha elkezdek unatkozni, es beteszek valami filmet...) -
Lifeforce
őstag
válasz
interstate76 #2247 üzenetére
És a MeegoPadok is ilyenek, sőt, még rosszabbak.
Volt rá itt példa, nem is hoztam teszt után egy darabot sem, pedig őrületesen keresték. -
interstate76
addikt
válasz
proradeon #2246 üzenetére
Az általam használt 2 Wintel W8 nem 70, hanem 80 °C fölé melegedett mindenféle apróságtól is, és jött a cpu leszabályozása, ill. ezzel együtt a radikális teljesítménycsökkenés. Csak passzív módban volt minden gond nélkül használható, már a 2-3 lapon való böngészés is 80 °C fölé vitte, ha jól emlékszem, ami nagyon messze van az ideálistól.
Egyébként - laikusként - a 70 °C is soknak tűnik. Csak a laptopomból tudok kiindulni: most meg van nyitva 8 lap a Chrome-ban, fut egy grafkai program, amivel dolgozom, plusz a TC, ill. néhány dolog a háttérben (feladatkezelő, RealTemp, egy VOIP-program, Avast, ilyesmik) és momentán 45 °C-os a CPU. Akkor megy 70 °C környékére vagy fölé, ha elindítok egyet a rajta lévő, régebbi játékok közül (Commandos, Pure Pinball 2.0 Redux, Richard Burns Rally, GTA III stb.), amik ennek a vasnak már rendes megterhelést jelentenek. A Wintelnél ezzel szemben nem a vas szabta a határokat: gyári állapotában meg sem lehetett közelíteni vele a Z3735F tudásának a maximumát, rendesen megcsinált hűtéssel pedig olyan filmet is reccenés nélkül vitt, amit ki sem néztem volna belőle.
Az nyilván érthető, ha egy kis stick jobban melegszik egy laptopnál, de hogy egy dobozos mini PC tetején negyedannyi feladattól is tükörtojást lehetne sütni, mint amennyit egyébként a CPU-GPU páros röhögve elbírna, az vicc. Szerintem.
-
válasz
s_e_n_k_i #2237 üzenetére
"A Stick-ek értelemszerűen (hűtést még mókolva se lehet megoldani) kiesnek."
Én továbbra sem értem mit kell ezen fennakadni. Miért gondolja mindenki azt, hogy az rossz, ha 70 fokon működik a processzor? Én egy MODE COM FreePC-t használok. Igen, melegszik (~ 70 °C), de tökéletesen működik, ráadásul 1 év garancia van rá.
-
Lifeforce
őstag
válasz
s_e_n_k_i #2244 üzenetére
Windows Binghez sajna csak a gyártók jutnak hozzá.
Nagy kár, mert több mint elég egy otthoni felhasználásra.
És igen, jól látod a dolgokat, a Pipoba nem csak a hűtést lehet könnyebben applikálni, de ha valaki modolni szeretné, van hely bőven.Én kipróbáltam az új inteles gépeket, pont ugyan úgy melegednek a használat során mint az elődeik.
Szerintem ezzel nincs semmilyen probléma, ha a gyártók számolnának ezzel, ahogyan a MeegoPad T05,06,07 esetén tették. -
s_e_n_k_i
tag
válasz
Lifeforce #2242 üzenetére
Félreértesz :-)
A barátom, akinek lenne a cucc, hajlandó kifizetni a 8-10e Ft pluszköltséget azért, hogy jogtiszta legyen a Windows, ezért is a Pipo-t rendeltem tőletek.
Persze, ha van legális mód, hogy 8-10e Ft-ból jogtiszta Windows kerüljön a Wintel-re, akkor az is megfelel (mondjuk a Pipo akkor is szimpatikusabbnak tűnik, mivel ott elég egy félcentis thermal pad az alaplap alá, Wintel-nél nem hallottam hasonlóan egyszerű működő hűtés mod-ról).És még mielőtt bárki hülyének nézne minket, amiért ragaszkodunk a jogtiszta Windows-hoz. Mivel cég nevére veszi, mindenképpen szükséges a jogtiszta SW.
-
s_e_n_k_i
tag
válasz
kukszi1 #2240 üzenetére
Először is köszi, erről a T03-ról nem tudtam.
Viszont ez több szempontból sem jó:
- Magyarországon nem kapható, legalább is nem találtam sehol se
- Azt nem írtam, de legalább 2 USB aljzat kellene, ha nincs optikai kimenet (egy USB a vezeték nélküli bill+egérnek, egy a külső hangkártyának, mivel erősítőre lenne kötve).És igazad van, lusta voltam végiglvasni 2230+ hozzászólást. Amiket elolvastam, ott a stick-ekről csak rosszat olvastam a melegedés miatt.
-
Lifeforce
őstag
válasz
s_e_n_k_i #2239 üzenetére
A Wintelen nem bing van hanem 128 napos windows pro.
De az az eszköz a legolcsóbb, tehát kérdezd meg magadtól, hogy ha csak windows bingről is beszélnénk ami 8-10e ft, akkor benne van-e a 28000Ft-ba.
Kapsz-e 18000-ért egy wines PC-t?
Nahát, így kell gondolkodni, én már kinőttem a csodákban való hitből -
Cannabis7
senior tag
az új atomokkal kapcsolatban vannak tapasztalatok, a melegedés érdekel elsősorban
-
s_e_n_k_i
tag
válasz
interstate76 #2238 üzenetére
Szia!
Ezzel tisztában vagyok. De legalább legyen egy hét garancia, addig meg lehet nézni, hogy működik-e, jogtiszta-e a Windows, stb. Egy kinai webshopbol rendelt kütyünél azért eléggé nehéz egy ilyet gyorsan keresztülverni. -
interstate76
addikt
válasz
s_e_n_k_i #2237 üzenetére
Az megvan, hogy a mókolt hűtéssel bukjátok a garit? Legalábbis akkor, ha tényleg hatékonyan szeretnétek megcsinálni. A Piponál - azt hiszem - elég annyi, ha laptophűtőn használod (nem biztos, nem próbáltam!), de a Wintelnél 100%, hogy meg kell bontani a házat, ha nem szeretnéd, hogy állandóan visszavegye a CPU órajelét.
-
s_e_n_k_i
tag
Sziasztok!
Egy ismerősömnek vennék Atom-os miniPC-t, mindenképpen jogtiszta Windows-al és Mo-i garanciával. Pipo X7-re gondoltunk első körben, de úgy láttam, hogy egyedül a 220 volt árulja, de ott is csak rendelésre van. Most a következő kérdéseim lennének:
1. A Wintel W8-hozis jogtiszta windows van?
2. Van valami hasonló, Mo-n kapható készülék?
3. Hol érdemes még körülnézni, ha esetleg a 220-ban nem lesz belátható időn belül készleten?
A Stick-ek értelemszerűen (hűtést még mókolva se lehet megoldani) kiesnek.Előre is nagyon köszi.
-
varmi2
nagyúr
Ez az új intel, Z8700 Quad Core 2.4GHz, mennyivel tud többet, mint a topik címében lévő? Új tablet vásárlása előtt állok, és érdekelne, hogy van-e értelme várni, hogy elterjedjen ez az új soc. Vagy nincs számottevő előre lépés a z373x-hez képest.
-
Gork
tag
válasz
interstate76 #2231 üzenetére
Bocsánat, figyelmetlenül olvastam - munka közben.
Ok, megpróbálom várhatóan hétvégén, és majd jelentkezek, ha gond lenne. Köszönöm szépen az infókat!
-
interstate76
addikt
Nem, írtam is, hogy először törlés, utána resize (ezt megelőzően természetesen a C: meghajtót kell kijelölni), és a szabad helyet hozzá kell adni a wines (C
partícióhoz, majd apply.
Ha több partíció marad, mint most is, akkor lehet, hogy így fog kinézni:
Unallocated Size Before: 0
Partition Size: 22 GB
Unallocated Size After: 0Ilyenkor elsőre nem tudod növelni a méretét, de nincs gond, csak meg kell keresni, hová került a szabad hely. Ha ez lesz a helyzet és elakadsz, akkor írj!
-
Gork
tag
válasz
interstate76 #2229 üzenetére
Nem, nincs több partíció, ennyi az összes.
Szerintem maradok a biztos partícióknál és akkor nem lesz vele gond - remélhetőleg. 128 Mb-ért most nem fogok rizikózni...
Amúgy a programpontokat jól írtam az eredeti leírásomban? Ezeket kell végignyomkodnom?
-
Upo
addikt
válasz
interstate76 #2227 üzenetére
Az a 128-as kijelölt lesz szerintem a 350-es windows boot. Az ESP az az efi shell helye, azért nem árthat meghagyni. A második 64 megástól a kijelölés fölöttiig lesznek az android dolgai ha minden igaz, de azért megnézném android alól egy DiskInfo progival. Az 1 gigásak lesznek a cache és a system, a 4.5 a data, a többi kicsi meg android rendszer partíciók (boot, kernel, gpt, recovery, stb). Ha nem sikerül akkor max. újra kell rakni a windowst (ha nem téglázza le a gépet). Azért érdemes lenne az egészről egy mentést csinálni acronis-al minden piszkálás előtt egy külső hdd-re, ha valami beüt akkor vissza lehessen állítani.
-
interstate76
addikt
A windows 8 telepítéskor létre szokott hozni egy 350 MB-os rendszerpartíciót, és én úgy emlékszem, hogy az én wintelemen volt is egy ekkora, a tiéden pedig csak egy 450 MB-osat látok, recovery partíció néven.
Szóval én a 21-22 GB-os windows, a 350 MB-os rendszer- és az ESP nevű partíciót hagytam meg. Utóbbit azért, mert nem tudtam, mi az és nem volt kedvem/időm infók után kutakodni 64 MB megspórolása kedvéért.
Szóval nem tudom, hogy törölhető-e.
A te esetedben a 128 MB-osról (arról, ami épp ki van jelölve) nem tudom, hogy micsoda, annak azért még esetleg járj utána (vagy hagyd meg, ha egyelőre nincs kedved foglalkozni vele).
A fentiek kivételével törölheted az összeset, aztán a C: meghajtót kijelölve a "resize"-ra kell klikkelni és a szabad helyet hozzácsapni a wines partícióhoz, majd "apply" és türelmesen várni.
Szerk.: ha lejjebb görgetsz, mutat még partíciókat? A 449 MB-os alatt.
-
Upo
addikt
-
Gork
tag
válasz
interstate76 #2050 üzenetére
Szia/Sziasztok!
Csak most vette észre, hogy kaptam választ a partíciós kérdésemre - utólag is bocsánat.
Válaszodon felbuzdulva letöltöttem a progit, de ami fogadott - hát azzal nem mentem sokra. A csatolt képen látható, de hogy milyen partíciók vannak a gépen, de hogy ebből melyik lehet az androidos partíció, ötletem sincs. Szerinted, szerintetek? Talán az ext3-asok? Nem akarom, hogy véletlenül kirántsam magam alól az op.rendszert...És ha sikerülne megtalálni a helyes partíciókat, akkor a bal oldalon Wipe partition, majd Copy partition wizardra kéne bökni?
Előre is köszönöm a javaslatokat!!!
-
ACE-
addikt
Wintel hogyan tud magából 5.1 hangot kiadni? Mert ugye a TV-hez kapcsolva a TV csak sztereo-t tud, viszont a HDMI-n jövő hangot nem tudja átnyomni optikán a házimoziba...
-
rbalint88
addikt
válasz
rbalint88 #2218 üzenetére
Megoldódott a dolog, kap a házimozis szekrény ajtót, oszt csend lesz. A procihűtő ventit kicseréltem a 12centis 800rpm swif2-re, halkabb, mint a régi 9cm-es pwm-es leszabályozva. NAS helyett meg elég a megosztott háttértár a gépből.
Amúgy átnéztem a kínálatot 200 dollárig, nincs gigabit ethernetes gép. Amelyik meg épp egy picit komolyabb lenne, azt agyonverik aktív hűtéssel... -
tboy72
aktív tag
silver87 kollégának hála én is beléptem a klubba egy Pipo X7S-el!!!
Eddig próbálgatom, tetszik nagyon. Leginkább médialejátszás a hálóban LCD tv-vel, youtube, ágybólböngészés stb. Hálózaton NAS-ról fogyasztjuk a médiatartalmakat. KODI-t telepítettem fel a beállítgatásoknál tartok. -
rbalint88
addikt
válasz
envagyok #2217 üzenetére
De mindegyik aktiv hutos, ez a legnagyobb baja. Most egy i3 htpc van, ezt valtanam ki egy ilyennel es egy nassal. A ket legfobb szempont a passziv hutes es a teljeserteku hasznalhatosag, ezert nem jo egy sima medialejatszo. De lehet egyszerubb antituningolnom a meglevot, hogy venti nelkul is ketyegjen, mert fogyasztasban nem lenne olyan nagy kulonbseg.
Az asusszal a hutes mellett az is hond, hogy a finglilingi proci ellenere 60 majdnem ram es ssd nelkul. -
Solten
őstag
Ha valakit erdekel (csak) ma az Ali-n 130 jenki dodo az Ara X5 150 helyett.
-
kukszi1
tag
A link gombot nem nehéz megtalálni csak nézni kell egy kicsit jobbra lefele
-
envagyok
veterán
-
rbalint88
addikt
Sziasztok
A kérdés a következő: létezik-e olyan mini pc, amin van ethernet(lehetőleg gigabites), toslink csatlakozó és esetleg 4gb rammal szerelt? Lehet akár más procival is, a lényeg, hogy passzív hűtéses legyen és 50ezerből beszerezhető. Win 8.1/Win10 futna rajta kodival és utorrenttel 7/24 üzemben. Gyakorlatilag ennyire lenne használva, néha e-mail nézés és youtube.
Köszönöm! -
envagyok
veterán
Van már 64bites uefi bios mod Ezekre, vagy valami trükk, amivel 64bites Linuxot lehet telepíteni?
-
kukszi1
tag
Mike88: Nem adtam el a Meego T01. Nincsenek melegedési gondjaim mert nem kinzom crome böngészővel nem játszok le vele 30gb filmeket. A külsö vinyot dugom a tv-re. 63-76 fokra megyfel a proci ha online nézek filmet 2 órát. Nem szabályoz le nem lassul be. Eladni azért akartam gyorsan mert olcsobban jöttek ki a T02 modelek. Váltani akartam. De ha más nem megmarad tartaléknak ha jövőre veszek egy T07.
-
ACE-
addikt
válasz
interstate76 #2207 üzenetére
Nagy szám van? Mert egy kicsi kínai azt mondja hogy pl. Intel chip-es... aztán megkapom, és valami szar, erre aztán nagyon lehet számítani... Mondjuk azóta találtam vaterán is hasonlót, de nyilvánvalóan az ugyanazt adja el, amit ebay-ről is lehet rendelni... a hirdetésben is szerepel hogy 25 nap is lehet a postázás...
Csak azt sugalltam, hogy szerintem az eladó sem mindig tudja, hogy épp mit ad el... és mint mondtam, 180 Ft-on nem nagyon lehet mit veszíteni... főleg most hogy valamiért a Wintel LAN-ja is valahogy megjavult. -
interstate76
addikt
Semmi ilyesmit nem sugalltam. Azt sugalltam, hogy van itt sok ember, aki tudja, mire kell figyelni usb to lan adapter rendelésekor, de te nem vagy köztük, mégis nagy szád van, amikor valaki segíteni akar. Nem baj, megszoktuk.
-
ACE-
addikt
Találtam a BIOS-ban ilyen beállításokat a CPU-hoz, hogy milyen hőfok alatt kapcsolja be a proci turbóját, ez most 79 fokra van állítva, ha átállítom 85 fokra, abból lehet baj? Próbálta már valaki?
-
ACE-
addikt
Na most meg visszajött a LAN, nem csináltam semmit csak a BIOS-ba léptem be, de nem állítottam semmit csak ránéztem... franc sem érti.
-
ACE-
addikt
válasz
interstate76 #2203 üzenetére
Túl nagyot nem tudok vele bukni (180HUF), ezeket hirdetik. Ha berendelem kurva drágán is járhatók úgy hogy 8 Mbit-est kapok... Mert most ezzel azt sugallod, minél drágább annál szarabb...
-
interstate76
addikt
válasz
envagyok #2201 üzenetére
Vannak olyan topiktársak, akikkel nem érdemes segítőkésznek lenni, mert ők úgyis okosabbak. ACE- inkább k.rva olcsón berendeli a 8 Mbit/s-ost aztán szidja az eladót és a sorsot, de az nem fordulhat elő, hogy te jobban tudsz valamit.
(#2202) Mike88 Csak egy kis kiegészítés: azért a soklapos böngészést és a magas bitrátájú filmeket sem szereti annyira a Wintel.
-
Mike88
senior tag
válasz
Sándor -P20- #2196 üzenetére
Utttttolsó próbálkozás. (írtam volna több T-t is)
Először is tisztázzuk, hogy ez egy meegopad T01, s azt is, hogy Magyarországon van ez az izé, amit garanciának mernek nevezni.
[link]
[link]
Kukszi1 is többször írta (itt a fórumon neki volt először ilyen, aztán írta, hogy eladó, nem tudom, hogy végül eladta-e vagy sem), nem fordult nála elő az, hogy visszavette volna a proci órajelét, ill. írta, hogy erős terheléssel azért eltudta érni (nem kell jósnak lenni, hogy rájöjjünk, ehhez egy TV mögé eldugott sticknél nem kell még erős terhelés sem). Ugyanakkor tartós 80-82 fokos hőmérsékletről beszélt, ami azért a nem egészséges kategória, pláne úgy, hogy 85 foknál leszabályoz, de 82-83 foknál már ismét gőzerővel dolgozik, nem véletlen, hogy így van! Így bír egyedül életképes lenni, kérdés, hogy meddig, s feltétezem anno az az eset, mikor írtak Lifeforcenak, hogy ne nagyon vásároljon be a T01-ből, s nem is kapott "valami hibára" hivatkozva, annak ez volt az oka.
Mi zavaró van abban, ha egy router méretű doboz ott van valahol a TV közelében TV állványon ha van vagy ha nincs akkor egy kis polcon stb? Persze én nem akarlak lebeszélni a modecom-ról, vedd meg, ha úgy érzed, hogy számodra ez az egy megoldás elfogadható, kipróbálod, ha nem jön be, ahogy írtad visszaköveteled az árát, szóval nekem nem lesz jobb attól, hogy te boxot veszel, meg nem érzem ezt küldetésnek, te kérdezted a véleményünket, leírtuk.A passzív hűtéssel ellátott boxokkal nincs gond, csak van, ami még azzal sem rendelkezik. Egyedül a Wintel W8 passzív hűtésével van némi probléma, de az azért van, mert túl kicsi, zsúfolt, zárt dobozban van, igaz túlmelegedést a W8-nál is elvileg csak a Chrome-youtube páros tud okozni. Azokkal van gond, amikben egyáltalán nincs hűtés, s itt a lényeg, te ugye úgy gondoltad, hogy a mérete miatt lehet számolni némi melegedéssel, hát még a méret sem befolyásolja ezt, hisz pl. a Pipo X7, a Voyo is haldoklik hűtés nélkül, ezek első fecskék, hónapokig arról szólt a fórum, hogy ki hogyan készített rá passzív hűtést. A megoldások különbözőek, de hatékonyak, hisz mindenki erre törekedett, s egyik sem bonyolult megoldás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3080 és 16gb RAM + GARANCIA
- Gamer PC - R5 5500, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP DL380p Gen8 12LFF - 4x4TB SAS - 2x E5-2650L v2 - 96GB ECC - 2x10Gbit + 2x1Gbit
- Asztali PC , R7 8700F , RTX 3070 Ti , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Asztali PC , R7 8700F , RX 7800 XT , 32GB DDR5 , 1TB NVME , 1TB HDD
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eszpresszóképes kávéfőző 15 bar nyomással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest