- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- gerner1
- Hieronymus: Három júniusi képem
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lifeforce
őstag
válasz
headhunter #1897 üzenetére
Itthon nem lesz..
Legalább is mi biztos nem fogjuk forgalmazni.
A nagy házba építettnél is hő problémák vannak, a Meegopadnál erről inkább jobb nem is beszélni. -
Lifeforce
őstag
Rendeltem kérésre pár darabot, tehát fogok én is tartani.
Kiindulva interstate76 hozzászólásaiból, nem mertem belőlük rendelni, de nálunk belső használatra tökéletesen bevált.
Linuxxal meg mint az álom, tehát ár/érték arányban szerintem kitűnő készülék még akkor is ha valaki többet akar kicsikarni belőle. -
kukszi1
tag
Jönnek a 4Gb ram stickek Meegopad T05 és T06 .[link]
[link]Products Status: Stock
Type: MINI PC
Processor Manufacture: Intel
Processor Type: Intel Atom
Hard Drive Capacity: ≤ 40GB
Memory Capacity: ≥ 4GB
Graphics Card Type: Intel HD Graphic 12EU Gen8LP 600MHz
Processor Main Frequency: 1.44GHZ-2.24GHZ
Weight: 0.05kg
Brand Name: Meegopad
Model Number: T05
Place of Origin: Guangdong, China (Mainland)
Color: Black
CPU: Intel Atom Cherry Trail x5-Z8300 CPU Z8500
RAM: 4GB
size: 110x43x9.9mm -
ACE-
addikt
Jól gondolom hogy ezt csak külföldről lehet rendelni, és még rájön a vám is? Szóval ÁFÁ-t még rá kell számolni?
-
Gork
tag
Nos, tegnap átvettem az egyik szimpatikus fórumtárstól a bontatlan Wintel W8 dualbootos verzióját. (Android + Win8).
Az első és legváratlanabb fordulat az aktivált Win 8.1 with Bing volt, amire aztán a Win 10 minden akadály nélkül felment (volna, ha a Windows Defender real time protection miatt nem futott volna mindig hibára az update letöltése. De ezt szerencsére kis utána olvasással sikerült megoldani. Ki kellett kapcsolni a real Time protection...
).
Az első tesztek alapján szerencsére olyan eszeveszett melegedésről nem tudok beszámolni. Torrent + 2-3 lap a Firefox-ban + Spotify 70-72 fokra viszi maximum. Torrent + közben mondjuk egy 1,5 Gb-os 1080-as mkv KMPlayerben szintén olyan 70 celsius környékére fűti fel. Eddig még nem sikerült normális használat mellett (normális használat alatt értsd, nem szándékosan megnyitott 10 oldalt + mindeféle egyéb app, hanem amit tényleg normális esetben használnék) 80 C felé venni. Megjegyezném, nekem nincs több 10 gigás FullHD-s filmek lejátszására igényem, és letölteni vagy seedelni sem seedelek egyszerre tizenvalahány torrentfile-t.
Ennek ellenére jómagam is elvégzem majd valahogy a hűtésmodot, pont az Interstate76 kolléga által leírtak miatt: hogy megnöveljem a ketyere remélt élettartamát.
Amit tapasztaltam még, hogy pl. a külső 500 gigás vinyót eldobálja USB-hosszabbítón keresztül, közvetlenül nem. Ez csak olyan zárójeles megjegyzés.
Lenne viszont két kérdésem:
Mivel az erőforrások szűkösek, érdekelne, hogy milyen vírusvédelmet használtok. Sok helyen ajánlják a Windows Defendert, de még a fentiektől függetlenül sem nagyon bízom benne. Azt viszont nem tudom, hogy mennyire fogyasztana memóriát egy állandó egyéb külső vírusírtó.
Illetve mi a tapasztalat, melyik a legkevésbé erőforrás-igényes böngésző, amit érdemes használni? Az Edge kiesett az AdBlock hiánya miatt. A Chrome a Youtube probléma miatt. Jelenleg Firefox ketyeg rajta, de ha van kevésbé erőforrás-igényes javallott böngésző, szívesen fogadok javaslatokat!
-
interstate76
addikt
Az a tapasztalat - ahogy már írta is valaki korábban -, hogy ezek a kütyük vagy rosszak, amikor megérkeznek, vagy bírják a gyűrődést. Nálam még egy sem ment tönkre, pedig sok mini PC-m és kínai telefonom volt már. De nem akarlak rábeszélni semmire, mert lehet, hogy neked pont szükséged lenne a garira.
-
ACE-
addikt
válasz
interstate76 #1880 üzenetére
Csak ezzel az a baj, hogy hiába rendelem külföldről olcsón, még a viszonylag drága garanciát (külföldre kell visszaküldeni) is elveszítem, és kukázhatom a cuccot ha tönkremegy. Ezt egy 25ezres ketyerével nem szívesen csinálnám...
-
interstate76
addikt
Szerintem nem tesztelték őket, amikor meg látták, mennyire melegszenek, hagyták a fenébe. Aki kért kompenzációt és normális helyről vásárolt, az kapott, és még így is maradt rajta profit, aki nem kért, annál meg pláne jól járt a gyártó/eladó.
Egyébként teljesen egyetértek: sokkal jobban jártak volna, ha megcsinálják normálisan.
-
zeg74
aktív tag
válasz
interstate76 #1882 üzenetére
Köszi szépen.
Bár nem értem miért nem passzív hűtéssel adják ki! Gondolom tesztelték a készüléket, és hát ha ennyire melegszik, akkor talán az a pár száz forint belefért volna. Így, ha valaki utána jár fórumokon, nem biztos,hogy megveszi a sok negatív hsz. miatt. -
interstate76
addikt
Én biztosan a passzív hűtésre mennék rá. A proci tetejére teszel hővezető szilikont, arra pedig egy akkora hűtőbordát, amekkora befér a házba (ha megoldható, akkor érjen hozzá a ház tetejéhez) és meg is vagy. Sokkal jobb, mint ventillátorokat pörgetni. Szerintem. És a Pipo tetejét még lyukasztgatni sem feltétlenül kell, mert relatíve szellős a ház. Ja, és a Piponál azt hiszem, hogy az alaplap és a doboz alja közé is szoktak szilikont tenni.
Ha mindenképpen ventillátorozni szeretnél, a ház megbontása nélkül, akkor bejöhet az is, amit írtál. Pontos hőfokokhoz persze ki kell próbálni.
-
zeg74
aktív tag
Sziasztok.
Kinézetem egy Pipo x7s -t. Az lenne a kérdésem,hogy egy laptop hűtőpaddal (3x14cm ventilátor van benne) elég lenne e a hűtés,vagy mindenképp kell hűtőborda bele? -
interstate76
addikt
Buherálás nélkül az enyém még az aknakeresőtől is 70°C fölé ment.
Ha elindítottam a Chrome-ot 2-3 megnyitott lappal, akkor rövid idő alatt elérte a 75°C-ot, hd minőségű youtube-videókkal pedig a 80-85-öt. Csak és kizárólag passzív módban tudtam használni, ami alatt azt értem, hogy ha seedelt pár torrentet és futott rajta a PMS (anélkül, hogy egyetlen kliens is csatlakozott volna hozzá), és ezeken kívül maximum a feladatkezelő és a RealTemp, akkor nem ment 65°C fölé.
Ezzel szemben most futnak a fent említett progik, plusz a Total Commander, egy weboldal-szerkesztő program, a Chrome-ban 10 lap van megnyitva, aktívan böngészgetek vele (konkrétan a wintelről írok most is) és a CPU hőmérséklete 53-55°C! Tegnap este volt 59°C is, de biztos akkor indítottam el a böngészőt, ami nálam 8 lappal indul. Ilyenkor pár mp-re felhevül 60°C környékére, de nagyon rövid idő alatt visszaesik 55°C alá. Azaz kb. 15-20°C-ot nyertem egy kis munkával és összesen 2.000,- Ft-nyi beruházással (amiből maradt egy csomó anyagom: hővezető szilikon, ragasztó és hűtőbordák).
Röviden: gyári hűtéssel a CPU melegedése lesz a szűk keresztmetszet, buherálttal pedig a hardver, szóval ki tudod hozni belőle a maximumot. Ha nem nyúlsz hozzá az olyan, mintha lenne egy közepes autód, amit behúzott fékkel használsz és még a 30 éves Trabantok is legyorsulnak. Kérdésedre válaszolva komoly teljesítmény-növekedést értem el, továbbá szerintem évekkel nőtt a hardver élettartama. A 70-80, néha 90°C-ot legalábbis nem tudom, mennyi ideig bírná a kicsike.
Ha valaki még ezt is meg akarja úszni (pedig egyáltalán nem nagy meló), akkor legalább fúrkálja ki a tetejét, mert már önmagában ez sokat ér (sztem minimum 5°C-ot hozott csak a ház megbontása, de lehet, hogy többet).
-
ACE-
addikt
válasz
interstate76 #1873 üzenetére
És így mit értél el azon kívül hogy hűvösebb lett? Többet bír? Mit bír amit korábban nem? Én leginkább böngészgetésre, Skype-ra, torrentre használnám, és 15Gigás FullHD filmekre, azokat bírná ilyen buherálás nélkül is?
-
válasz
interstate76 #1873 üzenetére
Nagyon tetszetős lett.
-
Lifeforce
őstag
Még nem próbáltam.
Eleve sok problémát találtam installálás közben, kezdve a 32bites uefi mentességgel
Így aztán a választásom egy debian netinstallra esett, amit aztán uefiztem, majd felinstalltam.
De hogy ne legyen ennyire egyszerű a dolog, először egy xubuntu liveból ki kell menteni a drivereket, különben ugrott a hálókártya konfigurálása...
Ezzel a pendriveval szépen felment minden, és működött.
Mivel melóhelyes gép, így le lett robbantva a Kodi, és egy folyamatos futású, teljes képernyős firefoxban fut egy flashes oldal
A készülék még csak nem is kézmeleg, és zárt szekrénybe van zárva.
Mindjárt nézek egy üzemi időt...: (5 perccel később)
13:37:07 up 28 days, 57 min, 2 users, load average: 1,35, 1,01, 0,91 -
interstate76
addikt
válasz
Lifeforce #1871 üzenetére
Még nem próbáltam ki rajta semmilyen rendszert: a gyári windows (ill. utóbbi windows 10-re frissített változata) fut rajta és egyelőre maradt a dual boot lehetősége is, mert minden telepített programommal együtt is van még kb. 1,6 GB szabad helyem a C: meghajtón (pedig mindent oda telepítettem, még memóriakártya sincs a wintelemben, csak egy külső vinyó van rádugva). OpenELEC-kel továbbra is egy MK808B Plus-t használok, nagyon nagy megelégedéssel (korábban nem gondoltam volna, hogy lesz az MK908-ashoz hasonló ár/érték arányú vételem, de lett
).
Szeretem a linuxot, ráadásul a 2 GB RAM mellé sokkal ideálisabb lenne pl. egy Linux Mint XFCE Edition, mint a windows, de most nincs laptopom, szóval egyelőre marad így, ahogy van. Ha lesz windowst futtató gépem, akkor lehet, hogy a wintelen kipróbálom a linuxot. Csak meg ne fagyjak mellette!
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #1813 üzenetére
Buherált hűtés, tapasztalatok, 4. (záró) rész:
Összefoglalom, miket csináltam a kis kütyüvel:
1. A képen pirossal jelöltem azt a részt, ahol kivágtam a tetejét, és kékkel kereteztem be azt, ahová a gyári hűtőborda teteje kerül, ha visszarakjuk a tetejét.
2. A szürke részre 2 mm vastagon hővezető szilikon lapkát raktam, hogy ne legyen rés a hűtőborda teteje és a Wintel tetejének aljára gyárilag beszerelt fémlap között.
3. A kis zöld négyszögek 2 db, egyenként 20x20x6 mm-es hűtőborda helyét jelölik, amelyeket hőálló/hővezető ragasztóval rögzítettem a gyári hűtőbordához, és amelyek teteje így éppen egy vonalba került a Wintel tetejével.
4. Végül - miután ma megérkezett - ráragasztottam a 2 kis hűtőborda és a Wintel tetejére ezt a nagyobbacskát, amely így teljes egészében eltakarja a Wintel tetejére vágott lyukat.A legutóbbi lépés egyrészt normális kinézetűvé tette a kicsikét, másrészt edig hozott még 3-4°C-ot a konyhára, azaz 60°C alatt van a működési hőmérséklet PMS-t, Tixati-t és Chrome-ot is futtatva.
A végeredmény (a tetejére vásárolt borda fekete festése sajnos nem épp makulátlan, ill. én is ejtettem 1-2 kisebb sérülést a kicsike tetjén, de azért egész mutatós lett - szerintem):
-
Lifeforce
őstag
válasz
interstate76 #1870 üzenetére
Nem tudom mennyire figyelted, de kíváncsi vagyok mi okozza a következőt:
Én linuxxal használom a wintelt, és fele annyira sem melegszik.
Szaggatás mentesen végig ment egy 18gb-os fullhd film.
Na ezért nem használok rajta windowst
Te tesztelt openelec-el? -
interstate76
addikt
Egy 33 GB-os, full hd film fekteti meg 7-8 perc után, extra hűtés nélkül. Mióta dobtam rá némi plusz hűtőbordát, azóta még azt is szépen viszi.
Egyébként az emberek döntő többsége sosem néz ilyen cuccokat, csak arra figyel, hogy meglegyen a full hd felbontás. Még az sem érdekli őket, hogy egy magas bitrátájú 720p-s anyag jobban mutat, mint egy kis méretű full hd.
Ezzel együtt csak azoknak ajánlom a wintelt, akik hajlandóak utólag bütykölni egy kicsit, mert a sima böngészgetéstől is szépen fel tudott melegedni.
-
Gork
tag
Engem a Meegopad 2-ről,és úgy alapvetően a stickekről lebeszélt mindenki a passzív hűtés miatt, illetve a konstrukció miatt, ugyanis a hűtés utólagos modolása nélkül csak nagyon korlátozottan lesznek használhatóak ezek a cuccok. Legalább is én ezt az infót kaptam és erősítették meg a külhoni cikkek, fórumok is.
Úgyhogy én végül egy Wintel W8 mellett döntöttem, aztán majd kiderül, hogy jól tettem-e.
-
ACE-
addikt
válasz
headhunter #1861 üzenetére
Én pont valami hasonló ketyerét nézek, a Meegopad T02-t néztem ki, de ez jobbnak tűnik, jó is? Milyet ajánlanátok?
-
válasz
Ez így túl szép, hogy igaz legyen.
Vajon "hol a kaki"? -
arnd
senior tag
válasz
Most almás TV is van akciósan...
-
Hali1975
tag
válasz
interstate76 #1859 üzenetére
Sziasztok!
Na elinditottam win alatt egy magas bitrátájú full hd anyagot.
A procik 20-25 perc utan voltak olyan 75-82 kozott.
Ez meg nem lett volna baj, de 27 percnel mar meg meg akadt.Igaz en nem ilyen minosegu videokat tolok altalaban.
Egy masik filmet most neztem meg az android alatt 2 ora 10 perc.
Hat azert neha neha beakadt es meg is allt.De mivel oda meg persze nem tettem fel semmi monitorozo progit , igy nem tudom hogy a melegedes miatt-e.
Igaz ,hogy utana majdnem rogton el is inditottam es ment tovabb rendesen.Ez egy hd felbontasu mp4es film volt. na megneztem e a nagygepemen is:es a fajl kodolassal volt gond, uannal a resznel a nagygepemen is megakadt es szetesett a kep.
Szoval android alatt is melegszik rendesen ,de filmnezesre egyelore jonak tunik.
A felvetett problemam meg mindig nem oldodott meg: android alatt automatikusan megy fhd-ben a nagytevemen, de win alatt csak hd felbontast tudok csinalni. Ami elegge zavaro ,mert a 42es tv kozepen van a kep:-), sotet kerettel.
Erre nincs valami otlet?Ha meg teszteljek valamit, akkor irjatok /ha hozzajutok szivesen megnezem mit bir meg a pipo x8as:-)
Koszi
Udv -
Hali1975
tag
válasz
interstate76 #1857 üzenetére
ok, ezt is megnezem.
majd jelentkezem -
Hali1975
tag
Sziasztok!
NA elkezdtem egy kicsit tesztelgetni a pipo x8at.
Lejatszani eddig mindent lejatszott szepen akadasmentesen.
720p,1080p mkv
mp4 sd, hd felbontas.
avik.Ha kivancsiak vagytok meg valamire, akkor irjatok meg hogy mit teszteljek!
Minden szepen gordulekenyen fut ,mind win mind android alatt.
Az mondjuk nagyon szepen latszik ,hogy androidon ugye minden az erintokepernyore van szabva, win alatt meg ez nem annyira tokeletes, ott jol jon az eger:-)Egy gondom van meg:
a kis lg-mre kotve minden OK volt vele, igaz ennek csak hd ready a felbontasa vagy hd.A nagy 42es fhd lg-re kotve az android alapbol fhd-n indul es szepen mindent le is jatszik teljes kepernyon.
Win alatt viszont csak 1280-800koruli a felbontas , igy van egy kis asztal kozepen.
Hiaba allitom a vga-nal, ott a max felbontas is csak ennyi.Semmit nem valtoztatva az androiddal ujraindulva meg automatikusan fhd.
Miert van ez?
Koszonom a valasztUdv
-
Hali1975
tag
válasz
headhunter #1854 üzenetére
Szia,
Mivel eu-s raktarbol jott, igy a 115-re meg 9 dollar szallitas jott ra es ennyi.
tehat semmi plusz koltseg nem volt rajta:-)A tesztet majd hetvegen megejtem ,ha hozzajutok.
Amit neztem az a szimpla mp4es fajl sd felbontassal-ezt vitte termeszetesen.
Illetve egy hd felbontasu mkv, ezzel sem volt gond.Ha lesz meg infom irom.
-
Hali1975
tag
Sziasztok!
Ehhez a temahoz:
[link]megvettem vegul a pipo x8-as dual os cuccot a 2/64es verziot.
[link]Ma jott meg /illetve mar tegnap/. Szoval mindennel egyutt olyan 35200korul volt es 5 nap alatt ert ide/
Vettem hozza egy uk-eu atalakitot, mert nem us plugos volt:-)!
Elso blikkre nagyon kis kellemes kutyu.
eleg gyors es tenyleg jonak tunik mediatartalmakra/amire vettem/.
Igaz ez mar/mindegy a kijelzo/ azert tenyleg elegge kellemes es egy teljesen atlagos pc kivaltasat ezzel el is tudom kepzelni.azt meg nem tapasztalom, hogy mennyire melegszik es ezzel lesz-e kesobb gond.
Azert remelem hogy filmnezesnel nem melegszik majd nagyon.Ha van kerdes : akkor nyugodtan, akar PM is . Igyekszem valaszolni.
Egyelore meg csak ismerkedek a cuccal.Udv
-
toldy
őstag
Szia, Itt vettem HA nem sokkal drágábban. Bevállaltam a rizikót mert kíváncsi is voltam, meg kicsit szükség is volt rá. A kollegával korábban is üzleteltem már, szerintem ha gondom adódik segíteni fog az ügyintézésben, bár inkább úgy állok hozzá hogy nincs rajta gari. Egyedül a melegedés miatt aggódom kicsit, mert passzív, de az általános minősége teljesen vállalható a cucc.
-
Gork
tag
válasz
interstate76 #1849 üzenetére
Kellemetlen hír...
És mi a helyzet az áfával és a vámmal? Igazából én ebay-ről hasonló helyekről még csak kábeleket, akksit, hasonló kisebb dolgokat rendeltem, azok szépen borítékban meg is érkeztek. Ha Meegopad-et rendelek akkor várható vajon, hogy ilyen tételekkel is számolnom kell?
-
interstate76
addikt
-
envagyok
veterán
Ez az ára az olcsóbb húsnak.
A kezeim között nagyon sok hardver átfolyt már, és a tapasztalatom szerint vagy újkorában van gond, vagy csak hosszú évek múlva, mikor nincs garancia.
Hogy egy kicsit rászámoljunk, mondjuk a cuccok 10%-a romlik el gari idő alatt. Így számolj rá 10%-ot az árra, ha így is megfelel, akkor vedd meg. Hosszú távon így megéri. -
Gork
tag
válasz
interstate76 #1844 üzenetére
Hm...érdekes-érdekes. Jómagam ezt néztem ki, viszont az oldalon semmiféle infót nem találok bármiféle hosszú távú meghibásodás miatti garanciával kapcsolatban. http://goo.gl/T4wrMb
Akkor ez azt jelenti, hogy nincs rá semmiféle garancia? Csak mert azért az meredek... -
-
Gork
tag
-
toldy
őstag
Sziasztok, Tegnap én is beruháztam egy Meegopad T02-re, Jelenleg win 10el használva átlagos tartalomfogyasztásra úgy tűnik teljesen használható. Ugyan melegszik, de nem megfoghatatlanul forró, illetve nem is korlátozza magát. Egyelőre.
-
zoltan6
addikt
a B-s samsungon (650) a hdmi 3 a pc bemenet,de az csak annyit csinál bekapcsolja pluszba a képjavító áramköröket,a hdmi 2-re van kötve a mini pc-m és teljesen jó az is.csak nem 16:9-re kell állítani,hanem képernyőigazításra a tv-t. (bár az is igaz én custom firmware-rel használom elejétől fogva.)
-
válasz
improker #1836 üzenetére
Milyen tv-d van? Találkoztam már olyannal, hogy B vagy C szériás Samsungon fél napig ugyanígy szenvedtünk, sehogyse tudtuk beállítani a felbontást, mire kiderült, hogy csak az egyik hdmi bemenet használható pc kapcsolatra, rá is volt írva hátul a tv-re, csak senki se nézte meg. Nekünk is el kellett hozzá olvasni a tv használati utasítását, hogy rájöjjünk. Nézz utána.
-
GrandS
senior tag
válasz
interstate76 #1833 üzenetére
Ez azt jelenti, hogy gyengébb mint a kis stick?
-
interstate76
addikt
z3735f vs z8300. A hűtéséről nem tudok semmit.
-
GrandS
senior tag
Ez milyen? Azt mutatja, hogy a hűtés javított.
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #1813 üzenetére
Rendeltem egy ilyen bordát a design miatt. Miután a sajátom gyári hűtőbordájának a tetejére tettem 2 db 20x20x6 mm-es kis bordát (arra a részre, ahol nincs felette fémlap), amik felett kivágtam a házat, és amik így pont egy síkban vannak a wintel w8 házának tetejével, ezekre rá tudom ragasztani a linkelt feketeséget, ami egyrészt szép nagy felületen fog hőt leadni, tovább csökkentve a működési hőmérsékletet, másrészt pedig eltakarja a nem éppen mérnöki precizitással készült vágást, amit a doboz tetején ejtettem.
Gondolkoztam ezen is, sokkal hatékonyabb lett volna, de úgy éreztem, hogy ormótlanul mutatna a kicsikén, hogy végül nem erre esett a választás.
-
ArGab
őstag
Wintel további tapasztalatok
Mióta utoljára írtam kicsit félretettem a dobozt, nem volt kedvem és időm barkácsolni a házon viszont továbbra is voltak gondok melegedéssel, pl átmelegedett házzal (60-65) Youtube videóknál továbbra is 80+ hőmérsékletek voltak 5-10 perc után. Nemrég viszont újra elővettem úgyhogy új tapasztalatok is vannak. Először is tisztába téve a típusokat és a neveket:
- Wintel CX-W8: eredeti, csak Win8-cal érkező változat
- Wintel W8: az újabb Win8+Android dual boot modell másfajta biossal és állítólag még gyártótól isNekem utóbbi van és írtam hogy a bios gyakorlatilag mindenre alkalmatlan, a dátum beállításán kívül semmit sem lehet tenni. Nos közben érkezett rá egy új bios ami orvosolja ezt: http://freaktab.com/forum/tv-player-support/intel-based-tv-players/23013-sunchip-cx-w8-z3735f?p=512861#post512861
Azóta stabil lett az FSB-m is, egyelőre mindig 83 MHz-en indult el mióta fent van és rá is néztem. A másik jó dolog hogy így ki tudtam kapcsolni az IGP turbóját, ezzel 300 MHz-re csökkentve az órajelét. Ez látszólag pozitívan befolyásolta a hőtermelést és a hőmérsékletet.
Házon továbbra sem változtattam, teljesen zárt, gyári állapotában van. Egyedül az a hűtésmod történt meg amit korábban írtam.
Újrahúztam a Win10-et és drivereket is, itt található a géphez összeállított drivercsomag: http://freaktab.com/forum/tv-player-support/intel-based-tv-players/23013-sunchip-cx-w8-z3735f?p=512962#post512962A legnagyobb gondom korábban a Youtube-bal volt, igazából egyik böngészőben sem ment jól. Ez most változott. Edge alatt az 1080p h264-es videókat kifejezetten jól játssza, a hardveres gyorsításnak köszönhetően minimális processzorterheléssel. Firefox alatt van némi akadozgatás, nem olyan folyamatos az élmény, de jobban megnézve ez a html playerük hibája lehet mert másik gépen is tapasztalom. Viszont itt is viszi az 1080p h264-et hardveres gyorsítással, bár magasabb processzor terheléssel. Chrome alatt továbbra sem jó, egyrészt alapból VP9 streamet játszik amire nincs hardveres dekódolás másrészt h264-et erőltetve is mindenféle anomáliák vannak. Edge és FF alatt sem tapasztaltam eddig a korábbi melegedés, leszabályozás problémát.
Általánosan a böngészési élményben is az Edge a legjobb, persze nem árt ha az ember 2-3 lapra korlátozza magát különben szépen elfogy a memória és a processzor is.
Videólejátszásban is tapasztalok változást. Media Player Classic HC és DXVA ment eddig is, ahogy a 24p is, viszont valamiért nem sikerült utóbbit teljesen stabilan tartania. Most határozottan jobb lett a helyzet, gyakorlatilag képes ugyanazt nyújtani mint az Ivy Bridge-s gépem.
Mióta újra elkezdtem használni még nem tapasztaltam túlzott melegedést, sem leszabályozást. Aida-val terheléspróba esetén viszonylag gyorsan, 1-2 perc alatt eléri a ~70 fokot, majd szép lassan kezd tovább emelkedni. Eddig 30 percet futtattam maximum, ezalatt 75 fokig ment fel. Hogy pontosan mi okozta a javulásokat nem tudom megmondani, lehet hogy együttesen minden: új bios, kikapcsolt IGP turbo, tiszta telepítés és új driverek. De összességében pozitívabbak a tapasztalatok jóval mint az előző próbálgatásoknál és úgy döntöttem egyelőre meg is tartom mint másodlagos gép. -
interstate76
addikt
válasz
tatararpad #1825 üzenetére
Szerintem normális hűtéssel (elég a passzív is) sokkal többet ki lehet hozni belőlük, mint amit gyárilag tudnak. Eredetileg nem akartam ilyesmivel pepecselni, de most, hogy nekiálltam, megtetszett a dolog.
Ha most kezdeném, nem csinálnék mást, mint hogy kukáznám a wintel tetejének aljára szerelt fémlapot, a gyári hűtőbordára ragasztanék egy ilyet, kivágnám körülötte a doboz tetejét (
a hűtőborda felső széle pont egy síkba esne a doboz tetejével6mm magas kellene, hogy ne lógjon ki) és ennyi. Esetleg keresnék fekete hűtőbordát. Ez kb. 20 perces munka, és akkor nem is siettem.Ez itt 50x50 mm-es és kilógna felfelé, de sztem kifejezetten jól mutatna.
-
zoltan6
addikt
ezt vettem ZOTAC ZBOX CI320 NANO ,még akciósan 48-ért.40-ért adtam el a pipo x7-et,rádobtam még 8-at erre +15-öt ramra,ssd-re,így plusz 23-ból lett egy sokkal komolyabb gépem.ott van a tv alatt kodival használom médialejátszónak,meg néha böngészgetni a neten bluetooth-os egérrel billentyűzettel kényelmesen ágyba fekve.
-
zoltan6
addikt
Mondjuk annyival többet is ér. Volt pipo x7-em soha többet nem kívánom,zotac-ra cseréltem én is.5-ért vettem hozzá aprón 4gb ramot,10-ért ssd-t. ég és föld a kettő. igényes szép jól szellőző ház,gigabit lan ,rahedli usb3,kártyaolvasó,beépített infra vevő, AC-s wifi,normális bluetooth kapcsolat.optikai kimenet,displayport,stb.
-
Gork
tag
válasz
interstate76 #1817 üzenetére
Tökéletesen érthető. Már csak két kérdésem lenne. Az első az, hogy egy Meegopad stickhez nem lehet aktív hűtést tenni. Akkor valójában mindez mire való?
A másik pedig az lenne, hogy mi értelme van pl. egy Pipo x7-nek, amit utólag még bütykölni is kell és még akkor sem tökéletes, pl. egy kvázi ugyanolyan árú Zotac Barebone-nal szemben, mint ez: https://www.aqua.hu/zotac-zbox-bi320-barebone-pc-zbox-bi320-e-313063.html
Ráadásul ez utóbbi még bővíthető is...
-
interstate76
addikt
Szerintem extra hűtés nélkül egyszerűen fárasztó használni őket. Passzívan oké (pl. én sokáig média szerverként és letöltőgépként használtam egy Wintel W8-ast és csak távolról "piszkáltam"), de ha 4-5 lapon akar böngészni az ember, miközben mennek a letöltések, plusz elindítanál egy YouTube videót, azaz úgy használnád, mint egy PC-t, akkor máris 70°C felett találod a CPU hőmérsékletét, onnan meg már csak 1 lépés a leszabályozás és a radikális teljesítménycsökkenés.
Non-Stop használatban jók, mert nagyon keveset fogyasztanak, ill. tartalomfogyasztásra maximálisan elegendőek - extra hűtéssel, mert anélkül arra sem tudod használni őket.
-
Gork
tag
válasz
interstate76 #1815 üzenetére
Köszi!
Nem szándékszom óriási böngészési fiesztákat tartani.
max. 3-4 oldal szerintem a Chrome-ban. Egyszerre mondjuk 5 torrent seeden. És igen, jó lenne windowsos, már csak az office és egyéb megszokott windowsos progik miatt. De játszani pl.egyáltalán nem akarok rajta...
-
interstate76
addikt
Először is: szerintem teljesen rendben van a kérdésed
, elsőre elég nehéz eligazodni a mini PC-k világában.
Másodszor: ragaszkodsz a windowsos kütyühöz, vagy lehet androidos is?
Végül 2 kérdés az említett felhasználási területekkel kapcsolatban:
- kb. hány nyitott lapon böngésznél egyszerre?
- hány torrented pörög egyszerre? -
Gork
tag
Sziasztok!
Tudom, hogy a leghülyébb kérdések egyike a "ti mit ajánlanátok" típusúak, de igazából lassan 2 órája olvasgatom a fórumot és még mindig nem állt össze teljesen a kép.
Egy biztos, hogy nem akarok hűtésmoddal és egyebekkel foglalkozni. Viszont szerintem nincsenek is nagy igényeim. Az LG tévémre kötve szeretnék böngészni, 1080-ban youtube videókat nézni szaggatás nélkül, és szeretném megoldani azt, hogy a torrentről lehúzott filmekhez pár kattintással letölthessem a feliratot is, és mondjuk KMPlayerben megnézhessem mondjuk egy Trónok harcát 1080-as felbontásban, nem 5.1-es hanggal. Tehát nagyságrendileg mondjuk 1,5-4 gb-os normál mkv-kat, mp4-eket szeretnék nézni.
Erre alkalmas mondjuk egy Meegopad t02 stick, vagy esetleg egy hasonló, 30 alatti alternatíva, vagy ezek a cuccok még nem tartanak itt anélkül, hogy ne főnének meg a saját levükben, ne szabályozná le magát a rendszer, ne kezdene el szaggatni a youtube videó 5 perc után? Csak mert annak nem látom értelmét, hogy mondjuk böngészés közben 1 percig töltsenek be a képek egy oldalon vagy csak 480-ban lehessen értelmese youtube-ozni vagy egy letöltött filmet/sorozatot megnézni.
Ha jól olvastam itt a fórumon és egyéb review-kban, akkor a legnagyobb probléma az aktív hűtés hiánya és az emiatti melegedés. De akkor végül is mi értelme van pl. egy Meegopad sticknek? Mire lehet kompromisszum nélkül használni?
Szóval nagyon mezei felhasználó lennék, egy BT-s egérrel és billentyűzettel nekem egy ilyen kis kütyü lenne a mennyország, de ha ezek még csak ilyen kompromisszum-igényes félmegoldások, akkor viszont nem dobok ki rá 20-30 ezer forintot.
(És ha már úgyis írtam. Miért jobb pl. egy Pipo x7 (a dualbootot leszámítva), mint mondjuk egy Meegopad, ha azt is meg kell bontani, ahhoz, hogy értelmesen lehessen használni?)
Segítenétek megvilágosodnom?
Bocsánat az idegesítő és amatőr kérdésért és nagyon köszönöm előre is a válaszokat!!!
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #1802 üzenetére
Buherált hűtés, tapasztalatok, 3. rész: a Wintel W8-on ugyebár van hűtőborda a procin, a doboz tetejének az alsó felén pedig van egy fémlemez, ami csak a hűtőborda egyik fele fölé lóg be és van köztük kb. 2 mm-nyi rés. A kis kütyü tetejének a fémlemeztől jobbra eső részét kivágtam (eddig csak lyukacsos volt), így a gyári borda egyik fele kilátszik (pontosabban kilátszott), a másik felét pedig teljes egészében lefedtem szilikonos hővezető lappal, ami nekifeszül a tetején lévő fémlemeznek. Emellett a gyári hűtőbordát meg is toldottam (hővezető ragasztóval hozzáragasztottam pár db, egyenként 2x2 cm-es kis bordát), aminek eredményeképpen a fentebb már linkelt, 1794-es hsz-ben említett 33 GB-os .mkv file lejátszása közben 70°C a maximum, a lejátszás és a hang is hibátlan és folyamatos. Fotókat munka közben sajnos nem készítettem, de talán sikerült világosan leírni, hogy miket csináltam (ha valaki szétpattint egy ilyen kis kütyüt, akkor azonnal látni fogja, miről beszéltem), a külsejét pedig egyelőre nem mutogatnám
, mert a kivágáson még finomítani kell, ill. nincs rajta az a sűrű fémszövet, ami a levegőt kiengedi, de a port - reményeim szerint - távol tartja a belsejétől. Ha kész lesz, lövök pár képet.
Az előzményben szereplő kombináció (PMS + Tixati + a Chrome 8 megnyitott lappal) meg sem kottyan neki, 60-62°C a működési hőmérséklet. Mondjuk ugyanez a laptopomon csak 44-45°C-ot generál, de ne legyünk telhetetlenek!
ArGab írta itt korábban, hogy rézlapot tett a proci és a hűtőborda közé gyárilag applikált, szilikonos hővezető lap helyére. Teljesen láma vagyok a témában, segítsen ki egy szaki: a rézlapnak annyival jobb a hővezető képessége, hogy megéri beszerelni egy ilyet, vagy tökmindegy?
-
satmen
tag
T. Tulajdonosok, Szakértők!
Ismerkedem két "atomos erőművel"; Pipo X7s és Wintel CX-W8. Windows-ban a megfelelő képméretet (1920x1080) felbontással nem sikerült eddig beállítanom. Nem kis mértékben nagyobb az asztal,"lelóg" a képernyőről. A megjelenítők (kettőn is próbáltam) "természetesen" FHD LCD-k. Merre keresgéljek, - gondolom -
valahogyan csak "rászabható" a kijelzőre. -
envagyok
veterán
válasz
interstate76 #1800 üzenetére
http://m.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_94470.html
43usd, plusz még tudsz keresni kb. 5 USD-s kupont a neten. Így kb. 10-12 Huf szállítással.
-
djnice
veterán
válasz
interstate76 #1800 üzenetére
Itt a legolcsóbb, 12e körül van: [link]
Nekem is volt, de eladtam, mert nem tetszett az SD videók minősége. -
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #1794 üzenetére
Buherált hűtés, tapasztalatok, 2. rész: a kis kütyün fut a Plex Media Server, a Tixati és - 8 megnyitott lappal - a Chrome, a hőmérséklet mégsem megy 65°C fölé. Magyarán pár lyuk és egy kis ragacs elegendő hozzá, hogy ne a hőmérséklet legyen a szűk keresztmetszet, hanem a vas (nálam elsősorban a ram, utána a cpu). Hihetetlen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó számítógép
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - DDR5 - i5-12400F - RTX 5060 - 16GB RAM - 1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - DDR5 - i5-12400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - DDR5 - i5-12400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - Ryzen 7 5700 - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest