Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• scarbantia

aktív tag

Még ősszel sikerült összeraknom ismét a Frankenpadot, és sikerült szerezni bele egy QXGA panelt is. :Y (Tim82 tippje talált! :K ) Sajnos időm nem nagyon volt élvezni, de ha előveszem mindig újra megcsodálom. Mikor meglett egy délutánt elcsesztem azzal, hogy natív QXGA felbontású képeket nézegettem rajta, és bámultam, hogy milyen éles és részletes képet ad. Egyszerűen tényleg döbbenet, 2048x1536, és ebből leginkább az 1536-ot lehet érezni. Nagyon-nagyon jól használható munkatér van, a függőleges felbontás nagyon jó. Persze ha szövegről van szó, akkor nem árt egy 200%-os felskálázás, de képekre alapból is tökéletes. Nagyobb ikon és szövegmérettel kicsit retinás érzés. 170ppi! :) Minden más tekintetben kb. az UXGA IPS-t hozza, papírszerű látvány, jó betekintési szögek, mára némileg alacsony fényerő. Tápról, bemelegítve a CCFL csövet szobában még épp jó. Lehetne valami frankó csövet tenni bele, de neten ledesítési moddok is vannak.

Mai napig úgy érzem, hogy a 15" T60p a legjobb Thinkpad variáció, minden kis portelrendezésig bezárólag. Sajnos már így Frankenpadként is eljárt fölötte az idő, de egy ipartörténeti emlék, ahányszor kézbe veszem elfog a nosztalgia, szép felhős katalógusfotók, régi IBM reklámok, a betárcsázós internet kora, klasszikus win dizájn és hangok, az első saját gép, miegyéb... :B

No, sok lesz az ömlengés, dobok ide pár képet, meg egy adag fellelhető ITT. Sajnos épp nem volt lehetőségem autentikusabb környezetre, a nagy kartonháttér nem fért el, így maradt az asztal az előtérben.

Új hozzászólás Aktív témák