Hirdetés
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Öregszem
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
meri
aktív tag
Sziasztok! Egy régi T40-est próbálok beüzemelni XP alatt, a fiam ovija használná, az egyik szülőtől kapták. Egy full újratelepítés után (csak XP és minden friss driver, de semmi IBM / Lenovo extra) a wifi kapcsolat vacakol.
Az adatok megadása után - broadcast: on, WPA2-PSK / TKIP, jelszó - a hálózat (sok másikkal egyetemben) szépen látszik; maga a kapcsolat is létrejön - majdnem, mert állandóan, néhány másodperces időközönként az "acquiring network address" üzenetet lehet látni alul, ami mindig egy fél másodpercre ez eltűnik, utána ismét, végtelenül ez megy, amig a wifi engedélyezve van...
Más gépek látják a wifit, azzal nincs gond. A T40-ben a kártya egy Intel PRO 2200-as.
A neten olyan infót találtam, hogy talán túl "régi" a kártya, ezért esetleg sima WPA-t kéne próbálni beállítani, esetleg letiltani az n-es network-öt a router-en, de olyat is láttam, hogy ezek alapvetően vacak wifi-k, és a legjobb, ha veszünk hozzá egy USB-s wifi dongle-t.
A router-t "egyszerűbb" biztonsági beállításokkal még ki fogom próbálni, hátha tényleg az a gond. Van valakinek esetleg más ötlete, hogy mi lehet a gond?
Még annyi, hogy az Fn + F3 csak a bluotooth-t kapcsolgatja, a wifi-t nem, és a Wifi LED-je sem világít. Illetve, hogy újratelepítés előtt fent volt az összes Lenovo-s cucc, saját wifi-kezelő, automatikus driver-letöltő, stb., de akkor sem volt jó. Lehet, hogy rossz a wifi?
Ha nézek esetleg egy mini-PC kártyát hozzá, milyet érdemes keresni?
Köszi előre is minden segítséget...
uff
-
meri
aktív tag
Sziasztok. Vettem egy T61p-t (WUXGA, T9300), és tervezem, hogy SSD kerül majd bele; az (off) HP 8510w -mben is sokat dobott a sebességen. A SATA2 bios mod-dal kapcsolatban kérdezném, hogy én 15 colos T61p-hez nem találtam, csak 14-eshez ([link]). Ezek szerint ehhez nincs is?
Köszönet, meri
uff
-
meri
aktív tag
Urak!
Akinek van tapasztalata, meg tudná mondani, hogy T61p (15 collos) és a W500-as WUXGA (1920x1080) paneljeinek minősége hogyan viszonyul egymáshoz? A W500 esetében van némi előrelépés?
IMHO a T61p-nek nagyon haloványak a színei. Próbáltam beállítani, valamelyest javult is, de sem a színekkel, sem a fényerővel nem vagyok megelégedve. Tudom, nem mai modell, de ennél azért többet vártam. Eddig egy HP 8510w-t használtam... no az sem volt egy AMOLED, de ennél még talán az is jobb volt.
Ha nem sikerül hozzászoknom, akkor a másik opció egy W500-as lenne (DDR3 miatt ésszerűbb is a jövőre nézve), vagy kínomban egy ASUS N53SV - ami ugyan nem business, de elég sok fejlesztőtől olvastam, hogy némi kompromisszum vállalásával nem is olyan rossz.
Köszi, meri
uff
-
meri
aktív tag
Sziasztok! T61p-ben (UXVGA) cserélt már valaki LCD-t? Sajnos nagyon halovány, színtelen és a betekintési szögek is korlátozottak (gyakorlatilag csak pont' szemből jó). Samsung (LTN) van benne, és LG-re cserélném (eBay UK). Maga a gép tök jó, csak a DDR2-vel nem vagyok kibékülve, lévén, hogy drága az upgrade 8 GB-ra... no meg ez a kijelző ne lenne.
Persze lehet, hogy inkább egy W500-ra kéne cserélni, az legalább DDR3-as, bár a kijelzőcserét sztem annál sem úsznám meg...
uff
-
meri
aktív tag
Sziasztok! Nézegetem én is az új felhozatalt: egy W530 és a mostani T470p utódját keresem munkára, fejlesztéshez - erős proci, 32GB, 1TB, lehetőleg 15-ös méretben (de a 14-estől sem zárkózóm el). P15s, P53s - van ezekkel már tapasztalat? Esetleg a P1 (i7-9750H) vagy a T sorozat lehet még érdekes.
uff
-
-
meri
aktív tag
válasz S_x96x_S #108266 üzenetére
Köszi. Ezek alapján is van remény: https://www.reddit.com/r/thinkpad/comments/hxfj59/i_bought_a_sn520_wd_2242_nvme_ssd_and_it_runs/
uff
-
meri
aktív tag
Vajon melyik display-t érdemes a T14s-hez megvenni? 400 nit-es FHD LCD, vagy az 500 nit-es FHD-s touch-ot? 2 gép elérhető most számomra, a különbségek a fentiek mellett még:
- SSD mérete ( 512 / 256 ) - ezt szerintem cserélném egy 1 TB-osra úgyis
- WWAN (4G / csak előkészítve) - ezt pedig nem használnám, illetve esetleg egy második SSD ide azért nem lenne rossz (később).uff
-
meri
aktív tag
Köszi szépen az eddigi tanácsokat. Ismét átnéztem a lehetőségeinket, és a T14 is bekerült látómezőbe - egyrészt olcsóbb, mint a T14s, másrészt ez is 400 nit-es display-jel jönne; a 16 GB mellett még van szabad slot (az elérhető T14s-ek csak 16 GB-osak, nekem 32 kéne). Ráadásul van raktáron...
uff
-
meri
aktív tag
Sziasztok! A T14 / T14s AMD témánál maradva... ugye az AMD verzióban nincs TB3. Van-e ehhez olyan USB-C dock, ami képes 2 monitort meghajtani WQHD-ben, vagy ha nem, akkor legalább egy WQHD + FHD kombót kiszolgálni? A 40AN pl. nem kompatibilis vele, a 40A9 pedig csak dual FHD-t tud.
uff
-
meri
aktív tag
Közben csináltam egy olyat - egyelőre a T480-nal - hogy USB-C-vel összekötöttem a Lenovo Thinkvision P27H-10 monitort, azon bekapcsoltam a Daisy chain-t, és a DB out-ra rákötöttem a Dell WQHD monitort, és működik mindköt monitor WQHD-ben, dock nélkül. Ha ez menne a T14s-sel is, szuper lenne.
uff
-
meri
aktív tag
válasz vicze #108496 üzenetére
Nálam pont függőben van egy T14/s beszerzése a munkáltatóm által (ezt kértem), és megjegyzésként hozzáfűztem, hogy lehet, hogy jobb áron lehetne egyet kisebb SSD-vel szerezni és házon belül egy nagyobb NMVe-vel upgrade-elni, mintha az 1TB-osra utaznánk egyből. Meglátjuk.
uff
-
meri
aktív tag
válasz vicze #108379 üzenetére
Szuper táblázat. Mi úgy néz ki, egy tesztpéldányt tudunk jelenleg "gyorsan" beszerezni T14-ből, amit többen is nyúzunk majd egy kicsit. Ez 16 GB RAM-mal jönne, gondolom dual channel-ben. Ha ezt bővítenénk (a cserélhető modul ki, 32-es be), akkor 2 x 8 dualban menne, a második modul "maradék" 24 GB-ja pedig single-ben?
Gondolom, a végleges gépekben - ha lesznek - jobb lenne 16+16-ra törekedni, de vajon mennyire fontos ez, ha 3D-t nem használunk, és az elsődleges felhasználási terület programozás lenne (VM-ek, docker, Java, .NET, C#, node.js, stb.)?uff
-
meri
aktív tag
válasz FoxiestFox #108631 üzenetére
Ismered a billentyűzetét? Az ezüst verziót valóban kerülném a rossz kontraszt miatt (a háttérvilágítás sem javít rajta, sőt), de a grafit (sötét) ebből a szempontból nem rossz. Feelingre viszont - hát, írnak ilyet is, olyat is... elvileg boltban ki tudom próbálni.
Magasabb kategória? Lehet - de árban azért nincs olyan nagy különbség a T14-ekhez képest.uff
-
meri
aktív tag
Sziasztok! Amíg várom a céges T14-emet (természetesen AMD), kaptam tesztelésre egy T14s-t (4750u) és egy Inteles P14s-t. Az Intelt nem nagyon nyúztam, az AMD nagyon tetszett, de amit mindenképpen szeretnék megemlíteni: nem szabad a legolcsóbb kijelzőt választani. A T14s-ben a 250 nit-es 45% Color Gamut-os verzió volt, az Intelben a 400 nit-es 72%-os (mindkettő FHD) - és hát ég és föld volt a különbség 400-as javára.
A képen a max. fényerő látszik, de a képélesség, kontraszt is számottevően jobb...
Szerencsére 400-ast rendeltünk.[ Szerkesztve ]
uff
-
meri
aktív tag
Sziasztok! Megérkezett a T14 (20UD001AMX), kezdeném belakni, de van egy nagy gondom vele: Win 10 alatt nem sikerül a touch pad-et (rendesen) működésre bírni. A HW jó, mert BIOS setup-ban megy, illetve Win alatt is, ha minden driver-t leszedek, de ekkor is csak az alapfunkciók (pl. a kétujjas scroll nem), és ez is elvész egy újraindítás után. A Synaptics laptop serial alapján javasolt driver-ét próbáltam, ill. biztonság kevéért egy régebbit is. Valamit bekajált szerintem, amit kel kéne szednem, de az automatikus driver install mindig felrakja... van valami ötletetek, hogy mit próbáljak még meg? Lenovo Vintage ill. System update semmi instalállni valót nem talál, elvileg minden friss. Win 10 verzió: build 18363. Köszi előre is.
uff
-
meri
aktív tag
válasz vicze #109795 üzenetére
Kollégám helyezte üzembe, megkérdezem majd, de igen, valszeg a "gyári" Win + új domain, céges group policy és 1-2 app ami rákerült, legújabb frissítések. Most próbálom leszedni a Driverstore-ból a régi drivereket úgy, hogy letiltottam a pöcköt, a TP-t és a fingerprint szenzort (ezek a Synaptics-ek). Egyelőre nem segített, mert amint elindul a Syn drivere, meghal a TP (kivéve a gombok).
uff
-
meri
aktív tag
válasz vicze #109797 üzenetére
Köszi szépen, hogy időt szántál erre. Igen, céges, és ezek alapból fent voltak, mind a driver, mind a Store-os beépülő app-ok, és a tisztogatás után én is felraktam újra. Driver verzió stimmel. Szerintem is a Win verzióval lehet gond, ill. a Win és a driver-ek verziójával - megpbálok régebbi Syn drivereket az MS catalog-ból, ill. engedélyeztetni a Win frissítést (nem igazán tudom, miért van titva, a mostani gépemet simán engedte a 2004-esre upgrade-elni).
uff
-
meri
aktív tag
Értem. Kipróbáltam néhány régebbi drivert, és kettő legalább arra jó volt, hogy leellenőrizzem, hogy a kétujjas scroll is mehetne akár, mert ment - de nem volt tökéletes, lassú volt, nem lehetett rendesen beállítani, és az érzékenysége sem volt megfelelő - a store-os app-okat pedig nem indította. Próbáltam frissíteni direktben a 2004-esre a Win-t, de az előkészítés végén azt mondta, még nem áll készen a rendszerem hozzá, legyek tülrelmes (ennek még utánanézek majd a kollégámmal). Mindegy, jórészt wireless egérrel használom; szerintem nincs értelme visszaküldeni, csak lesz rá hamarosan megoldás (Win, driver, esetleg mindkettő).
uff
-
meri
aktív tag
Update: felraktam egy Win 19041-es (2004) build-et, és ezzel hibátlanul megy a touchpad is (ugyanaz a verzió, amit neked van, vicze1). Köszi a segítséget mindenkinek! Update sajnos nem ment (compatibility hold van a 2004-es és a H2H verziókon, dolgoznak a javításon), ezért kellett az újratelepítés. Remélem, sikerül elintéznem az IT-vel a hátralévő installokat (domain, direct access stb.). A gép egyébként nagyon tetszik, még jön bele egy 16 GB-os memóriamodul a meglévő mellé. Egyedül a billentyűk háttérvilágítása halványabb egy kicsit, mint amit megszoktam a T470p-men ill. az ideiglenesen használt T480-ason, de nem vészes.
uff
-
meri
aktív tag
válasz vicze #109797 üzenetére
Szia, ismet zavarnalak (elnezest az ekezetek hianyaert). Roviden: T14 AMD, touchpad. Ugye a 18363-as verzioval nem mukodott sehogyan, uj es regi driverekkel sem. Felraktam Lenovo Restore-bol a 20H2-t, azzal kivaloan ment (a teszt egyszeru: mukodnie kell a 2 ujjas scrollnak). Itt minden telepites automatikus volt, a driver es a Store-os app is ugye.
Ezzel viszont agyonvagtam a ceges installt, de a kollegam rendes volt, es deployolta a 20H2-t a megfelelo modszerrel (MDT) - es ismet nem megy a cucc. A driver ugyanaz, ami neked, Store-bol app felrakva. Probaltam az osszes regi verzioju drivert torolni, regi app-maradvanyokat torolni, ujra felrakni szamtalanszor, de csak akkor tudom "alaphangon" hasznalni (2-ujjasan tehat sajnos nem), ha rollback-elem a drivert, es a MS drivere van fent.
Megnezned nekem, hogy a Store-os app nalad milyen verzioju? Ami elerheto a MS Store-ban, az a 19.5.19.55. Latom, hogy a MS Catalog-os Synaptics driver csomagban is benne van a 2 app (touchpad + point), ezeknek a verzioja 19.5.19.67 (azaz, ugyanaz, mint a driver-e), de ezt nem tudom felrakni ezekbol a file-okbol, mert lejart a certificate-je augusztusban (es nem sikerult visszaallitanom a datumot - lehet, hogy ugy menne).
Mivel tudom, hogy volt mukodo kombinacio, ezert nem adom meg fel, meg hat maga a gep nagyon kene mar - kulonben mar regen visszakuldtem volna a fenebe, de legalabbis egy szervizelesre. Koszi elore is!uff
-
meri
aktív tag
válasz vicze #110032 üzenetére
Köszi! Stimmel. Semmiféle advanced driver letakarító megoldás + újratelepítés nem segít. Amikor a Syn driver aktív, csak a kattintás működik - de ez akkor is jó, ha letiltom a Syn driver álktal felrakott device-okat. Olyan, mintha közben valamilyen default driver is múűködne, és "összeveszne" a Synaptics-szel. Azt hiszem, most hagyom abba... hátha az IT tud kezdeni valamit (az első válaszukon csak röhögtem, miszerint általában elég uninstallálni a drivert, és ilyenkor megtalálja a jót - na persze )
Nálam így néz ki a HID és a Mice csoport (egeret kihúztam, stick letiltva):uff
-
meri
aktív tag
válasz vicze #110035 üzenetére
No, sikerült a Synaptics-ot beüzemelni. A lényeg: valamiért a Win alapból felrakott egy ELAN SMBus driver-t is az update-elés során. Kicsit belemásztam, és volt egy ELAN Touchpad is elrejtve - természetesen mindez a system device-ok listájában. A TP drivert uninstalláltam, az SMBus-t letiltottam, és egy boot után már nem ELAN SMBus-ként látszott, hanem Synaptics SMBus-ként. Ezt aztán engedélyeztem, és elindult. Jól éreztem, hogy valami eleve "fogta" a TP-t (a klikk akkor is működött, amikor a Syn teljesen tiltva volt).
Az ELAN nem tudom, hogyan került ide - és ez megmagyarázza azt is, hogy a Lenovo Recovery-vel miért volt jó - ott eleve csak a megfelelő driver-ek vannak a csomagban; ezek települnek először, megakadályozva, hogy az automatizmus leszedjen (és installáljon) egy oda nem illő drivert.
Azért pár órám elment vele. Ha nem sikerült volna, akkor egy másik SSD-re felraktam volna újra a jó image-et, és a összehasonlítottam volna registry-ket - jobb így, hogy nem kellett.uff
-
meri
aktív tag
Sziasztok! Letört a jobb felső "fülecske" a bal Ctrl gomb kupakjáról (T470p, backlit), nem marad a helyén... honnan lehet ilyet szerezni? Köszi! (eBay-en elvileg van, ha más lehetőség nem adódik, de 4 keycap árából már megvan a full bill)
uff
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- HP 15s-fq2000 laptop 15.6", i5-1165G7/16GB/512GB SSD, WIN11 Pro
- DELL Latitude 5400 14" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
- DELL Latitude 7390 13,3" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
- Asus ZenBook Flip 13-UX36EA, I7-1165G7, 16GB DDR4, 256GB NVME, 1ÉV GARI, ÁFÁS SZÁMLA
- Thinkpad E14 Gen2 14" FHD IPS i7-1165G7 Iris Xe G7 16GB 256GB NVMe magyar
- 17" HP ProBook 470 G5 (Core i5-8g / 16GB / 120GB/ 17,3" FullHD IPS/ GeForce 930MX 2GB) ÁFA gar
- Egyszerű használatra laptopok eladóak
- Dell Latitude E5530 Core i5 3230M /8GB RAM / 120GB SSD / FHD 1920x1080 / Windows 11
- Sony VAIO laptop VPCEB3S1E, I5, akku nélkül + kell bele alaplapi elem
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest