- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- mefistofeles: A 15 centi nagyon rövid.........
- gerner1
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
válasz
Tim82 #117153 üzenetére
Úgy néz ki gyárilag adapter van benne. [link] Nem kell bele vennem.
Viszont felmerült pár kérdés:
-Ha berakok vmi gyors NVME 2280 SSDt pl samsung 960 prot akkor vissza fogja fogni SATA sebességre?
-Ebbe sima 2.5es SATAs drivet bele lehet rakni?
-Ha a képen látható ssdt cserélem a windows licensz ami biosban van még érvényes lesz? Tehát mehet rá jogtiszta W10(állítólag W11 is csont nélkül felmegy) -
válasz
fatpingvin #117195 üzenetére
80 pin molex, IBM proprietary csatit, erre mentek anno az Ultrabay HDD caddyk, optikák, akkuk is. Hogy mik voltak még, itt lehet megnézni.
-
vargas0502
tag
Sziasztok.
Adott egy IBM Thinkpad T42p. Az op. rendszer egy Windows XP Professional sp3.
A hivatalos lenovo oldalról hiába töltöm le az ethernet drivert a jó fenéért nem akarja felismerni az eszközt.
Innen töltöttem le a drivert.
[link]
Tudom.. lehetne próbálkozni a Vantage-el,de ahhoz meg kellene a .NET 3.5 és az meg a netről húzna le magának pakkokat.
Ötletek esetleg?
Előre is köszönöm a segítséget. -
-
angyalpc2
aktív tag
Itt a sok új gép közt lenne egy retro kérdésem.
Thinkpad R40-hez van FFD-m vagyis 3,5" floppy meghajtóm
Tök jó
jah nem
Működik és lát is a floppyn dolgokat, de egy idő után tönkreteszi a floppyt. Olyan mintha hozzá érne a fej is a lemezhez.
Most a floppy-m régi vagy tényleg rossz lehet az olvasó? Egyébként alig használt
Típus:
Sony MPF82C-1
https://www.thinkwiki.org/wiki/Ultrabay_2000_Floppy_Drive -
Tim82
félisten
válasz
Donki Hóte #117189 üzenetére
Ha négyezer jó magyar forint annak minősül, akkor Hardveraprón is találsz. Hirdetést nem linkelnék, de "ssd caddy t480" keresőszavakkal meglesz.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
Veron #117187 üzenetére
Az a baj most keverünk időszakokat és gépsorozatokat is.
Persze, hogy nem lesz x gépben 10. genes proci, mikor az még nem is létezett
A150k meg, nos, igen. Csodát nem tudok tenni a piaccal.
200k már más. Ott mondjuk már 5420-akat is megcsípsz, az meg toronyra aláz mindent ami itt van hardverben. -
Veron
addikt
válasz
Tikakukac #117185 üzenetére
Mindenképp cserélni kell mert az enyém a 7300u 8gb rammal gyengusz.
4 magos kell min. 16 gb rammal.
E14ből ki lehet fogni 10210u procival, t480 és 7490 is csak 8350u-val szerelt.
Ezek a 150k körüli kategóriába esnek. 200k-ig is elmennék de nem szignifikánsan jobb a kínálat. -
-
Tikakukac
titán
válasz
Veron #117176 üzenetére
Same shat mind a kettő, a titok a krémben van, avagy, hogy a TP mint olyan milyen zseni érzékkel pusztította le a szoftveres előnyöket és az ergonómiát úgy, hogy dekával nem lett olcsóbb.
Dellből söpörni tudom a kínálatot, mert van és jóval olcsóbb, TP ugyanitt aranyában van, de inkább fölötte.A cserét én nem javaslom, mert sokat nem nyersz vele. Az igazi ugrások a fiatalabbakban vannak hardverben, de az meg gondolom pénzben sok neked.
-
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #117182 üzenetére
Nem dobok ki, eladományozni tervezek valóban rászorulóknak, és valamilyen könnyebb és felhasználóbarátabb Linuxszal telepítve.
-
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #117179 üzenetére
Nem hiszem, hogy lesz rá alkalmam, energiám, meg én már szabadulni igyekszem az ilyen korú/generációs gépektől. Kicsit szkeptikus vagyok, de elfogadom, hogy működik.
-
válasz
Tim82 #117178 üzenetére
Próbáld ki alkalomadtán.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #117177 üzenetére
Némileg nagyobb hardveres ugrás volt W500 és mondjuk W520 között, mint T40 és T43 között, de biztosan így van.
-
válasz
Tim82 #117174 üzenetére
Simán. Visszafelé kompatibilisek.
Kb ugyanaz az eset, mintha T40-re tennél T43 recoveryt. Menni fog, csak kicsit újabb driverek, szoftverek lesznek rajta (és több bloat, kb Lenovo folyamatosan adagolta a preinstall szemetet nagyjából pont a T/W500-ig.
Sőt szerintem még 64 bites T60-on pöpecül menne a T520 recovery, valszeg ott is az fpr-t és a Radeont kellene utólag telepíteni. -
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #117173 üzenetére
Igencsak jó, stabil lehet az a W520/T520 recovery-ből így feldriverezett W500.
De amúgy Francia91-nek az Összefoglalóba is betett driverpakkja még mindig elérhető, letölthető (ellenőriztem most).
-
válasz
Graphics #117171 üzenetére
Ha van switchable, biosban be lehet állítani, hogy az OS is detektálhassa, vagy ne.
Viszont Win7 alatt ez semelyik beállítással nem kellene, hogy gondot okozzon, az egy támogatott OS ezeken a gépeken.
Mivel a System Update már nem megy, legegyszerűb fognod egy T/W520 64 bites Win7 recovery szettet, telepíteni arról, törölni, ami nem kell, és feltenni az 1-2 hiányzó dolgot, pl FPR és Switchable. Én pont pár napja csináltam a W500-amon, ezt is azon írom. Tök használható netes gép. -
Tikakukac
titán
válasz
Graphics #117171 üzenetére
BIOS-ban hiába próbálnám rákényszeríteni mondjuk csak integrált vagy csak diszkrét grafikára, visszaáll mindig alapesetbe.
Te írtad.Nyilván a driver gondokat az előző tulaj szalagkábelt kezdett instant cserélni nem drivert
Döntsd el akkor mi a gond, mert ez így eddig a szokásos driver fel, megáll, majd egyszer omlik gép. Igen van ilyenem is, tudom
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Tikakukac #117169 üzenetére
Valamit félreértettél.
Működik a gép, drivert kellett feltenni a grafikához, mert Windows betöltésnél ment el a kép, az hiányzott. (Switchable, visszakerestem sokan szívtak vele)
Ennyi volt mindössze. Az előző tulaj nem foglalkozott ezzel, szalagkábel hibát erőltette, de semmi koze nrm volt ehhez.
De köszönöm, értékelem a jó tanácsokat.
A BIOS es a driver kapcsolatot nem értem miért írod, ezt én nem is hoztam összefüggésbe.
-
orbano
félisten
válasz
Veron #117164 üzenetére
Volt pár céges dellem, ipari hulladékok, még az új ThinkPadekhez képest is. E-t mondjuk nem láttam, nem tudom mi a különbség felépítésben, csak T szériás gpeim voltak világ életemben. A katalógusadatokban csak annyit láttam, hogy olcsóbb hardverrel szerelik mint a T-ket.
-
Veron
addikt
E14 típussal szemezek mert gyenge a Dell 5480asom CPUban és kevés benne a RAM.
A Lenovo mennyire minőségi darab, vagy csak nevében ThinkPad? T440em volt annak nagyon tetszett az összerelési minősége. Az ezt váltó Dellt kissé visszaesésként éltem meg, de ennél lejjebb már nem mennék. -
Graphics
Jómunkásember
Sziasztok!
ADott egy T400-as Switchable Graphics-szal, Win7 32bitessel.
Betölt a Win7 és fekete képernyő fogad. BIOS-ban hiába próbálnám rákényszeríteni mondjuk csak integrált vagy csak diszkrét grafikára, visszaáll mindig alapesetbe.
Van ötlet, hogy lehetne tartós működésre bírni?
-
orbano
félisten
válasz
FoxiestFox #117161 üzenetére
Dögöljek meg a T14 g2 tetszett jó minőségűnek tűnt és a bill/trackpoint is jobbnak tánt mint a T460-am. Pedig nekem is a T420 volt az etalon, álom billentyűvel. Van itthon egy X201-em, néha előveszem a szekrény mélyéről, hogy gépeljek rajta egy kicsit
Persze a tartósságről, strapabírásról nem tudok semmit... -
-
totron
addikt
-
parijani
tag
Sziasztok!
Van egy E480-as notebookom aminke elromlott a kamerája. Korábban néha kizöldült a kép, majd eltűnt, de reload után jó lett. Most viszont egyszer csak eltűnt. Amiket próbáltam driver csere, reload, live ubuntu. Nme látszik a kamera, mint hardver. A mikrofon működik.
Hívtam már pár szervízt, de mindenhol 2 hét beviszgálást mondtak ez sajnos nem fér bele. Tudtok esetleg ötletet adni, hogy ez hardveresen halt meg és cserélni kell, hogyan teszteljem le? Vagy olyan szervízt Budapest/Budaörs ahol van lehetőség gyors átvizsgálásra, aztán megrendelik hozzá amit kell, utána szólnak kicserélik? Vagy felejtős és mindenképpen nélkülözni kell a gépet?Köszi
-
salieri.
őstag
Király,akkor rosszat vásároltam sajnos.
-
-
vicze
félisten
válasz
salieri. #117155 üzenetére
"security chip aktív"
Nem, a BIOS supervisor jelszó aktív, a BIOS lockolva van és csak a jelszóval lehet módosítani."Biosba Enterrel be tudok lépni,nincs jelszó rajta."
De van rajta jelszó, jelszó nélkül read only módban lépsz be.Kell a supervisor jelszó hogy unlockold a BIOS-t és eltávolítsd a jelszót.
Amennyiben nem tudod a jelszót nincs semmilyen hivatalos módszer az eltávolítására.
Ezen a fórumon nem tudunk tovább segíteni, mivel nem igazolt a laptop származása. De elég kis eséllyel tudnád kivitelezni a szükséges fizikai módosítást ami kiütéshez szükséges. -
orbano
félisten
Sziasztok!
Végre lecserélte a régi T460-amat egy T14 gen2-re intel procival. Megdöbbenésemre a vetilátoának van egy magas fütyülő hangja, mint egy sípnak, vagy nem is tudom. Azt hittem gyári hibás, mondom beviszem boltba cserléjék, vagy küldjük el szervizbe. A biztonság kedvéért meghallgattam az ott kiállított darabot, és az is produkálja ezt. Nem túl hangos, az enyémnél max fordulaton nem is jelentkezik, csak alatta, viszont átlagos használat mellett baromi idegesítő, mint ha egy kutyasípot fújnának folyton :/
Nem tudjátok esetleg, hogy ez valami ismert dolog? Esetleg gen3-ban már jobb lehet? Vagy AMD procival? Hátha ahhoz valami szofisztikáltabb hűtőt raktak. -
Dare2Live
félisten
T480ba ?normál méretű? (Samsung 960 pro) ssd berakható, vagy csak 2242es?
-
válasz
Flashcash #115769 üzenetére
Ígértem egy visszajelzést a GreenCell Ultra T420/430/T520/T530 70+ 6 cellás ThinkPad akkuról amiről korábban itt írtam: [link] [link]
80 ciklus után is jól bírják a Panasonic cellák, az elhasználódás 0%-os.
Összegezve az akku minősége jó, hátránya az, hogy egy használt gyári chip újrafelhasználásával készül, emiatt a gyorstöltés nem működik. Részletekeért lásd amit írtam korábban a linkelt hozzászólásokban. -
Bizsu1st
aktív tag
Használtan itt aprón találhatsz jó állapotú 55+, 55++(6-9cellás) 70+, 70++(t430 6-9cellás) gyári akkut, jó állapotban, de nehéz kifogni! Utángyártottből a Green Cell egy elfogadható(bár mostanában vannak azért bajok vele) minőségű akku, ha visszaolvasol a hsz.-eim között, találsz kedvezménykupont is hozzá!
-
Kube
senior tag
Sziasztok!
T420-hoz keresek akkumulátort. Tudom már nem mai a gép, van még esély szerezni egyáltalán? Van ahol újítanak fel esetleg vagy ez teljesen felejtős?
-
-
nrbii
tag
válasz
FoxiestFox #117144 üzenetére
Köszönöm a választ, akkor valószínűleg sok ilyen gép lehet, de ez így nincs rendben. Már kedvem sincs használni a gépet. Megpróbálom a garanciális javítást akkor, ez így nem maradhat.
-
-
nrbii
tag
Sziasztok!
Találkozott-e valaki olyan problémával, hogy a trackpointhoz tartozó bal, jobb gomb kicsit érzéketlenül működik? Nemrég egy T14s gen1-es modellre váltottam, és azt csinálja, hogy hiába "lekattan" a bal gomb mondjuk, elkezdek egy szövegben kijelölni, de ha gyengébben nyomom, elengedi, majd újra elkezdi kijelölni már, csak máshonnan. Vagy egy objektum húzásakor is hajlamos félúton elengedni, ha nem nyomom elég erősen. Eközben végig lekattant állapotban marad.
Két napja keresgélek, egy videót találtam, ahol pont ezzel a hibával küzd valaki: [link]
Korábban a T420-asomon nem volt ilyen probléma, de szándékosan nagyon gyengén nyomva előidézhető azon is. A még régebbi T61-esemen még szándékosan sem tudok ilyet csinálni, egyszerűen "kikattan", ha túl gyengén nyomom. Az új gépen meg hamarabb engedi el, mint ahogy kikattan.
A kérdésem, hogy ez egy jellemző hiba-e, fogadjam el így, vagy a szerviz meg tudja javítani (billentyűzetcserével)? Még van rajta garancia. Már csak azért kérdezem, mert ha az új is ilyen rossz lesz, akkor nem sok értelme kicseréltetni. Gondolom van összefüggés azzal, hogy egyre gyengébb minőségű minden.
Videó a hibáról: [link]
Köszönöm a segítséget előre is.
-
mahi1
csendes tag
válasz
Tim82 #117141 üzenetére
Én is a Macrium Reflect Free Edition-t használok költöztetésre és biztonsági mentésre.
Van olyan Windows 10 telepítésem, ami már a 4. gépembe költözött tovább.
Évekkel ezelőtt vettem egy SATA - USB 3.0 kábelt:
Az új gépből kiveszem a vinyót és a régi gépre rákötöm a kábellel, majd átklónozom a Windows-t és kész is a használatra. Az új gépen a Windows Update frissíti a drivereket, de rá szoktam küldeni a Lenovo Vantage-t is driver ellenőrzésre.
Továbbá van egy 500GB-os biztonsági mentéses HDD-m is, amire bizonyos időszakonként backupot készítek a család gépeiről szintén a SATA kábel és a Marcrium Reflect segítségével.
A klónozás egy az egyben átmásolja a meghajtót, míg a backup pedig becsomagolja 1 db kisebb méretű fájllá. A backup is tökéletes, többször állítottam már vissza vele Windows-t.
A SATA kábelnél arra kell figyelni, hogy USB 3.0 legyen (létezik lassabb USB 2.0-ás is). -
Tim82
félisten
válasz
atesss #117140 üzenetére
Nem hiszem, hogy az itthoni átalakítók bármiben is különböznének Aliexpress-es társaiktól, szóval szerintem igen.
Ami a rendszerbelakást illeti, szvsz egy Macrium Reflect vagy hasonló klónozó alkalmazás használatával oly mindegy, mennyire belakott rendszert klónozol át egyik meghajtóról a másikra.
-
atesss
addikt
válasz
Tim82 #116894 üzenetére
No végülis egy X270 lett, i5-7300U, 16GB, FHD.
- Körcsatis táphoz átalakítót akkor vehetek kb. bármilyet amit kapni itthon (Ali és társaira nem akarok várni) ?
Nekem tulajdonképp bármelyik irány jó, a lényeg hogy az X220-at és az X270-et tudjam ugyanarról a tápról használni.- Az NVME-s SSD + HDD kombó beszerzését is meg akarom majd ejteni viszonylag hamar. Most már van telepítve oprendszer, de ha tudok hamar beszerezni ilyet, akkor addig még nem "lakom be annyira" a rendszert, vagyis nem lesz annyi idő a háttértár-csere miatti plusz telepítési munka.
-
vicze
félisten
válasz
fatpingvin #117137 üzenetére
A flashez moddolt BIOS is kell ugye.
Coreboot csak T440p-re van, simára nincs, más CPU platform ugye. -
fatpingvin
addikt
válasz
vicze #117136 üzenetére
köszi a választ, a hardveres flashing viszonylag egyszerűnek tűnik, már csak azért is mert nem kell hozzá windows. futok egy kört még a coreboottal, de valszeg ez lesz.
ami a cache drive-t illeti, ha egy SATA link van rá kivezetve annak lehet hogy simán nekiesek pákávalPCIe-ben reménykedtem egy második Ethernet vezérlő okán, de hát nem lehet mindent. megnézem mit tud ha a többi nyavalyát megoldottam rajta.
-
vicze
félisten
válasz
fatpingvin #117134 üzenetére
Van. Eltávolítás vagy egyszerű vagy bonyolult. Nem emlékszek, hogy működik-e rajta a downgrade. Bizonyos verzió után biztos, hogy nem lehet downgradelni, szóval attól függ min. van most a gép.
"3RD_NGFF feliratú apró csatlakozót"
Az az aksi alatti cache drivenak lenne, a HDD-s modelleknél. Csak SATA SSD-t tud kezelni, 16GB-sekkel adták (van pár belőle), amúgy 04X3827 a száma. -
fatpingvin
addikt
Sziasztok!
T440-esben (a simában) van wifi whitelist? coreboot portot erre a modellre nem találtam, a többi T440-esre készültet meg nem merem rátenni komolyabb elmélyülés nélkül.
ugyanitt, az alaplapon találtam egy 3RD_NGFF feliratú apró csatlakozót, aminek a kábelezése alapján valszeg egy PCIe x1 link van rá kivezetve. Létezik hogy azt az akármit, ami ezt kihozza egy szabványos csatlakozóra, magyarországi forrásból be tudjam szerezni?Köszi előre is!
(igen, kaptam ajándékba egy leharcoltnak mondott T440-est) -
HSM
félisten
válasz
Dtomka #117131 üzenetére
Ha a monitor is partner lenne benne, akkor igen, aktív adapterrel működhetne, mivel a DP-on tud ennyit a T480. De az általad említett monitornál az adatlapján azt írják, HDMI-n csak 60Hz-et tud, ami egybevág a szintén adatlapján említett HDMI1.4-es szabvánnyal (ezt tudja a laptop is), ez kevés lesz WQHD 144Hz-re. [link]
-
Dtomka
veterán
válasz
vicze #117130 üzenetére
Igen 2 hdmi kábelt is megnéztem, de csak 60 Hz -et tudta.
Esetleg ha vennék egy Active DP to HDMI Adapter -t azzal már működne igaz? -
Dtomka
veterán
Sziasztok!
Van egy céges laptopom T480 és van egy Asus PG279Q monitorom. A problémám, hogy HDMI vel összekötve csak 60 Hz-n jeleníti meg a képet.
Van rá lehetőségem, hogy 144 Hz-n üzemeljen?
Köszönöm szépen előre is. -
totron
addikt
válasz
Marcsello31 #117119 üzenetére
Másik eszköz otromba rossz cos fi-jára (visszaszemetelés a hálózatba) érzékeny lehet a tápkör, még ha bírnia is kellene. Nem mindegy mikkel ereszted össze, csökkenhet a tolerancia.
-
zsero
aktív tag
Kicserélni én is ki tudom, legalábbis a régebbiekben sokat cseréltem már. A kérdés inkább hogy mit enged beszerelni a BIOS.
-
Marcsello31
őstag
válasz
zsero #117124 üzenetére
Szia, az én 410emben van wifi modul ami az alaplap csatlakozójába van bekotve, lehet hogy abban is van, Ha nem szoftveres és nem bluetootos zavar van, én már találkoztam olyannal amin ha ment a bluetooth, akkor nem ment a wifi.
Esetleg próbaképpen, nézzétek meg a linuxot, csak addig, hogy ott van e wifi.
A legtobb laptopban egy pici wifi modul van legalábbis az enyémben van.
Esetleg ha van ismerősotok, aki szét tudja szedni torés nélkül.. Lehet ki kellene cserélni, vagy csak le takaritani. CSAk tippet szerettem volna adni, hátha. Lehet hogy csere. Ami nem kerül pénzbe, az az linux megnézése volna, ha még nem próbáltátok meg,.
-
zsero
aktív tag
Sziasztok, egy ismerősöm egy X240-nel attól szenved, hogy a Wifi mindig szétkapcsol és csak nagyon körülményesen tudja újra kapcsolni. Szoftveresen mindent próbáltam már, semmi nem segít. Ha kikapcsolom a Bluetooth-t, stb. az sem segít. Intel 7260 valami a kártya.
Lehet ebben wifi kártyát cserélni, vagy csak ugyanilyen Intelre? Vagy egyszerűbb/olcsóbb router-t cserélni? -
Marcsello31
őstag
válasz
donjohnson #117101 üzenetére
Lehet hogy megtaláltam a ludast kozben, amikor elkezdtem, felfedezni a poblémát,
külon hosszabbítóba volt dugva a toltő, próbaképp a hosszabbítót kiszedtem, és kozvetlen a konektorba dugtam, azóta nem csinálja ezt a problémát. -
válasz
Tim82 #117093 üzenetére
Végül nem módosítottam semmit csak eltávolítottam a drivereket (+ a wifi/bt modult eszközkezelőből). Új kártya be, az AX210 wifi + bt driver telepítése után minden simán működik.
1Gbit Vodafone kábelnetem van, a router is VF Wifi6 5Ghz 160Mhz-es csatornával.7260AC (866 Mbps)
VF speedtest: 402 Mbit/s
Speedtest.net: 385 Mbit/sAX210 (2,4 Gbps)
VF speedtest: 920 Mbit/s
Speedtest.net: 805 Mbit/sNem tudom Aliexpress linket lehet-e berakni, ezért inkább link nélkül: a Topmin Network Store nevű eladótól van, MPE-AXE3000H mini pcie.
-
fungi
aktív tag
Nekem egyszer ssd csinált ilyet, /talán Intel 520/ ami egyébként hibátlan volt, azzal egy T430-al volt ugyanez a baj, aztán ugyanazt a rendszert átklónozva egy más ssd-re meg már normálisan ment aludni és vissza. Külföldi fórumban olvastam hogy ez lehet ok, mondjuk ez a 30-as szériára vonatkozott, így csak egy tipp, a széria is más. Csak eszembe jutott, akkor az segített.
-
ultrax
újonc
Sziasztok!
Van egy Lenovo Thinkpad T440p laptopom. Volt egy ssd csere benne, klónozva lett a régiről az újra a rendszer, illetve újra lett pasztázva meg ki lett tisztítva.
Azóta, ha alvó módba kerül nem tudom visszahozni az alvás előtti állapotba. Ha megnyomom bekapcsoló gombot 4szer 4 rövid sípoló hangot ad. Utána, ha hosszan nyomom a bekapcsolót akkor újraindítással betölt a windows hosszabb bootolás után.
Ha nem kerül alvó módba, akkor minden rendesen működik.
Tudnátok segíteni mi lehet a gond?
Köszönöm -
Marcsello31
őstag
Na sziasztok, megnéztem a javasolt beállításokat újra telepített windows 10 alatt, mindent megcsináltam, érdekesség, a jelenség ugyan úgy megjelenik, hálózati áram alatt, bekapcsoláskor sotét képernyő, a bekapcsoló gomb ilyenkor, zolden világít csak, de.
Ha csak az akkumlátor van bent a laptopban, érdekes mód semmi baja, és mintha nem is lenne, bekapcsol él is virul, még a windows 10 is betolt, ezután már rá tudom dugni a toltot is, nem zavarja.
De ha kikapcsolom kihúzom a toltot, majd kicsit várok és vissza dugom a toltőt, akkor már ugyan az a hiba jelenség fogad. A sotét képernyő.
Egy módszert találtam erre egyenlőre,
Hálózati toltő ki, akku be, laptop bekapcs, ilyenkor szépen elindul, aztán ennyi,
Valami oknál fogva nem szereti a hálózati adaptert.
Esetem sajnos nem windows beállítási gond.
Másik adapter kellene?
Vagy a legnagyobb félelmem, hogy alaplapi hiba?
Aki válaszol annak előre is koszonom,
Lehet videót csinálok a dologból.
Érdekesen gyanús..
Zárlat, statikusság vagy mi? -
Tikakukac
titán
válasz
imyourfriend #117109 üzenetére
Ha van gyári szólj mi a lelőhely. Meglepne sajnos.
-
válasz
imyourfriend #117107 üzenetére
Egy nagyon jó videó a témában: [link]
Röviden: ne próbáld ki otthon -
imyourfriend
őstag
Sziasztok!
Nem feltétlen ehhez a topichoz tartozik, van egy Lenovo Thinkpad SL500-as idehaza, szeretném felújítani az akkumulátor belsejét, csak hálózati töltőről használható és szeretném szabadtéren használni pl. autó diagnosztika céllal. Érdemes belekezdeni ilyen felújításba, gondolok itt arra, hogy megrendelem kínából az akkumulátorokat hozzá majd szétbontom a laptop akkumulátort és összeszerelem az új "cellákkal"? Egyáltalán tudok ilyen cellát biztosa rendelni, vagy ehhez szét kell bontsam az akkumulátor pakkot? Köszönöm előre is a segítséget!
-
Bizsu1st
aktív tag
Lehet, hogy hülye kérdés, de win 10 alatt is engedélyezni kell az intel turbo boost-ot, mint a win7 alatt a power manager-ben? A Vantage-ben nem találtam! T530 intel 3320m és 3096Mhz-nél magasabb értéket még nem láttam(Aida osd).
Köszi -
Marcsello31
őstag
Na. Megnèztem. windows11 alatt nem találtam meg főkapcsoló funkciójának megadása
alul Gyors rendszerindítás bekapcsolásos rèszèt. De újra telepítettem a windows10et. Ott már ezt is megtaláltam. Holnap tesztelgetem, ha nem jön elő a hiba jelensèg, akkor a windows11 rendszere zavarhatta meg a gèpet valahol. De lehet hogy a ram is ludas amúgy, passz. Holnap egesznap figyelem a gèpet. Majd megírom, sikerült e vagy sem. Este próbakèpp kihúztam a konektorból, ès fő próbakèppen az.akkut is kiszedtem èjszakára. Induljon holnap áramtalanul..
-
Marcsello31
őstag
válasz
donjohnson #117101 üzenetére
Èpp nem vagyok gèp előtt, de mindjárt megnèzem! Remèlem hogy meglelem a beállítást.köszi neked is.
-
donjohnson
addikt
válasz
Marcsello31 #117100 üzenetére
start menübe gépeld be, hogy Vezérlőpult
utána a Vezérlőpulton belül Rendszer és biztonság / Energiagazdálkodási lehetőségek / utána bal olali menüben A főkapcsoló funkciójának megadása
aztán alul Gyors rendszerindítás bekapcsolása mellől szedd ki a pipát.
így megvan?illetve van ott egy "A jelenleg nem elérhető beállítások módosítása". az is kellhet felül.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Milyen házat vegyek?
- BestBuy topik
- Építő/felújító topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elektromos autók - motorok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- HP VICTUS 15-FA0054NS i5-12450H / 16GB ram / 512GB / RTX 3050
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6440H(fiz.4MAG!),8-16GB DDR4 RAM,Vil.bill,256-512GB SSD,Jó akku,szép
- HP 15.6 ",AMD A10,jó állapotú,magyar billentyűzet
- Dell Vostro 15,6" FullHd IPS,Magyar vil.bill,core i5,8-32GB RAM,240GB-1TB SSD,Új akku,Új töltő
- Makulátlan!Dell 15 GAMER core i7 (8X3,8Ghz)GTX 1060 6GB 192bit VGA,16-32GB/256SSD+1TBHDD,ÚJ AKKU!
- Samsung Galaxy A16 5G 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3180
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- DELL Precision Dual USB-C Thunderbolt Dock - TB18DC
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest