Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• thgergo

tag

válasz Pano #113233 üzenetére

Support szerintem leginkább abban van, hogy benne vannak a linux kernelben a TP specifikus dolgok (akku kezelés tlp-stat, backlight kezelés, venti kezelés /proc/acpi/ibm/fan, működő webcam driver, működik minden extra billentyű a billzeten stb), és pluszban javítják is a bugokat (pl. usb-c dokkolás sokáig csak friss kernelekben volt benne rendesen, de pl sokféle 25-45W-os töltővel való töltés visszajelzése még mindig bugzik.). Talán emiatt a legjobb a TP linuxos supportja mert még mindig fejlesztik a régi IBM-es időkből megmaradt dolkogat újabb masinákra is és javítják a bugokat. Talán még a dellnek van jóbár ubuntu certified latitude laptopja.
    Környezetemben sokan használnak mint-et vagy ubuntu-t. Általáben kb minden szokott plug-and play módon menni pl. Asus/Dell/Acer akármin is, de néha pl hiányozhat egy pótolhatlan noname webcam driver, suspend anomáliák, és különösen nem vicces ha mondjuk nincs touchpad.

Amúgy, a Mint kb 95%-ban ubuntu, kernel szerintem ugyanaz, meg a csomagok 99%-át is az ubuntu szervereiről tölti le. Szerintem a mint kb annyi, hogy lecserélik az alap grafikus felületet. Off: Igazából tudja valaki, miért létezik a Mint mint különálló distro, és nem áll be a Kubuntu/Lubuntu stb menné, ? Ubuntu Cinnamon/Mate is létezik... Szerintem igazából mindegy milyen distro-t használsz. Használd azt ami neked kézreesik. Kernelben benne lesz minden, ha csak nem valami egzotikus distro-t használsz nagyon egyedi kernellel.

Új hozzászólás Aktív témák