Hirdetés

2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1976) Faby


Faby
senior tag

Sziasztok!

Szeretnék egy otthoni NAS-t HP Microserver alapon. Ez pl jó lehet?

Amit tudnia kell:
• Fájl szerver otthonra, mindenféle eszköz (PC, laptop, androidos telefon, tablet) elérhesse a tárolt doksikat, képeket, videókat stb
• Torrent kliens, 240/20 UPC net mögé
• FTP szerver
• Nyomtatószerver (mindenféle extra bohóckodás nélkül, rádugok egy USB-s HP lézernyomtatót, és azt hálózati nyomtatóként tudjam telepíteni/használni mindenhonnan. TP-Link routerrel van ezirányú kellemetlen tapasztalat)
• Tárolt filmek elérése médialejátszóval (SMB vagy NFS megosztáson keresztül), médiaszerver másik TV-nek
• Ezeken kívül persze nem baj, ha tud extrákat, de pl virtualizáció, filmek átkódolása, streamelése hálózaton kívülre nem igény.

A NAS topikban ajánlottak OMV-t szoftvernek, az gondolom megy ezen a hardveren. Egyelőre 2 HDD-vel tervezek, a rendszernek valami kisebb SSD-vel. Később, ha kell, hogy lehet megoldani, hogy 4 HDD legyen, és valamiről a rendszer is fusson? Valahol korábban olvastam, lehet, hogy korábbi generációval kapcsolatban, hogy némi BIOS moddal megoldható a DVD helyére is HDD/SSD, ez igaz? Vagy USB-ről? Esetleg a PCIe slot mSATA kompatibilis? (bocs, ha hülyeséget kérdezek, annyira nem vagyok otthon ezekben a dolgokban)

Esetleg ha valaki meg tudna osztani egy kifejezetten NAS-ként működő konfigot, szoftverrel, részletes hardver speckókkal, azt megköszönném. (látok itt egészen elképesztő (jó értelemben :R ) dolgokat, amikre ez a cucc képes, és amiknek felére sincs szükségem jelenleg, nekem csak egy jó, stabil, hosszútávon is életképes NAS kell)

A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.