Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2751) Rocko007 válasza PpenoO (#2750) üzenetére


Rocko007
aktív tag

Szia,

Hazi barkacs nelkul a VGA eltavolitasaval tudsz ventillator fordulatot csokkentni. Csak HP brandelt eszkozzel marad csendben.

(#2752) envagyok válasza Rocko007 (#2751) üzenetére


envagyok
veterán

Nekem van olyan kábelem, ami szétosztja a hdd tápot, és ad mellé 5v, 12v venticsatlakozókat.
Az 5v elég csendes.
Ilyesmi :
https://goo.gl/images/AAUPCB

[ Szerkesztve ]

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#2753) sanzi89


sanzi89
addikt

A 04 HD MAX érzékelő minek a hőmérsékletét méri? 53 fokról indul amikor bekapcsolom a szervert, és különösebb terhelés hatására felkúszik 60-ra, ahol leáll a szerver. HDD-re gondolnék, de azok 30 fok körül vannak. 4 darab WD RED a HDD keretekben, és egy 2.5-ös notebook HDD az ODD helyén az alaplapi satára kötve.

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#2754) sanzi89 válasza sanzi89 (#2753) üzenetére


sanzi89
addikt

Illetve van még ez a probléma is: HP Gen 8 Microserver BSOD

Amint rákattintok az AIDA-ban, hogy lássam a szenzorok értékét, egyből kékhalált dob a gép (Server 2012 R2). Nagyon jól indul a kapcsolatunk a microserverrel... :(((

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#2755) MrTwister válasza sanzi89 (#2753) üzenetére


MrTwister
őstag

Itt írnak a szenzorról oldal közepe felé.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy S20 Ultra@128GB Cosmic Grey##HP Elitebook 8540W@SSD@1TB HDD##ALPENFÖHN WING BOOST 2 PLUS 14cm PWM Blue * 4 db(2*front&1*rear&1*bottom)##RoS gém'tag:MrTuuist3r#2966

(#2756) sanzi89 válasza poolbig (#2713) üzenetére


sanzi89
addikt

Ugyanebbe az ILO hibába ütköztem egy HP Proliant ML310e G8 v2 szerveren. Nem tudom mit csináljak, mert én is ezt a formázós megoldást találtam, mint ajánlott solution.

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#2757) Doky1988


Doky1988
senior tag

Üdv! Érdemes-e még ilyen szerverre beruházni? Egy Zyxel NSA310 lecserélésén gondolkodom, ám bármilyen NAS-t nézek neten, mindenhol azt látom, hogy ez a HP MicroServer még mindig jobb ár/értékarány -ban van, és nagyobbak a lehetőségek is :)

[ Szerkesztve ]

DokY | www.zsolti.hu

(#2758) Imco válasza Doky1988 (#2757) üzenetére


Imco
őstag

Aki idejár, az ezt használja. Nem igen hallottam rá panaszt. Max. csak az ára miatt szokott panasz lenni. Elég nagy a szórás. Én kb. 3 hónapig kerestem használt-új synologyt, majd réjöttem, hogy a xpeno is ezt tudja olcsóbban. 4 hónap tapasztalattal, nem bántam meg a vásárlást. Jó szívvel ajánlom. A zyxel helyet nagy ugrás lesz. Szerintem...

Üdv! Imco

(#2759) Balages74 válasza Doky1988 (#2757) üzenetére


Balages74
csendes tag

Én két éve vettem és használom NAS-nak (Openmediavault); file szerver, torrent, nyomtatószerver, DLNA szerver funkciókkal elsősorban, nagyon meg vagyok elégedve vele. A fogyasztása 4x3.5 HDD-vel (Raid5) plusz SSD-n az OS kb 50-55Wh az UPS szerint. A lehetőségek kb korlátlanok ;) ennél kompaktabb NAS-nak használható szervert szerintem nem nagyon találsz, van benne remote management (iLO) is, kell ennél több? :)

Balage

(#2760) pap válasza Doky1988 (#2757) üzenetére


pap
senior tag

Én konkrétan NAS-t akartam venni, de aztán olvastam erről a lehetőségről, hogy a Gen8-al lehet futtatni Xpenology-t is, virtualizálni is lehet. Igy ez mellett döntöttem kb. 2 hónapja. Igaz vettem bele még ramot és egy erősebb procit, de igy olyan 80 körül vagyok. Most Xpenology fut rajta ESXI alatt, és nagyon meg vagyok elégedve vele. Szerintem jobban megéri mint egy NAS.

Asus RT-AC66U, HP Microserver G8

(#2761) Mykroft válasza Doky1988 (#2757) üzenetére


Mykroft
tag

dejó, hogy mondod, elfelejtettem kikapcsolni az NSA310-met :D
Nem egész egy éve használom a G8at, alap celeron procival, 12GB rammal.
Decemberben átálltam teljesen az NSA-ról, és utána el is feledkeztem róla, pedig csak addig akartam jártani, amig minden biztosan nem működik a G8ról.
Az NSA majd egyszer be lesz állítva időszakos biztonsági mentő helynek, de addig is, mostmár ideje pihennie.

(#2762) sanzi89


sanzi89
addikt

Próbálok használni egy ilyen microservert, nem sok sikerrel. 4DB WD Red 2TB-os lemez van RAID10-ben a HDD keretek helyén, és egy darab 2.5-ös notebook HDD az ODD helyén, ami RAID0-ban van, és ez volna a rendszer lemez. Állandóan olyan hibát kapok, hogy túlmelegszik a HDD, ami az ODD helyére van kötve, 50 fokról indul mikor bekapcsolom, holott biztosan nem ennyi a hőfoka. A HD Sentinel 30 körülinek írja, amikor a gép üzemel pár órája, az iLO szerint meg majdnem 60 fok. Néha ki is kapcsol a gép, ha a 60 fokot eléri a HDD hőmérséklet. Azt olvastam neten, hogy nem teljesen kompatibilis az adott notebook HDD-vel, ez okozhatja a gondot. Próbáltam egy 500GB-os Hitachi-val, egy 160GB-os Hitachival, egy 320GB-os WD Blue-val, eredmény ugyanaz. A HDD-k 30 fok körül mennek, ez 100%, de az ODD helyén lévő HDD-t 55-60 fok körülinek érzékeli a szerver.
Mi a frászt csináljak ezzel a hulladékkal, hogy végre normálisan üzemeljen?

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#2763) inf3rno


inf3rno
nagyúr

Tényleg nem bántásból, de van olyan, akinek elsőre gond nélkül mennek ezek a mikroszerverek éveket? Olvasom talán 1-2 hónapja ezt a topicot és szinte minden hozzászólás különböző hibákról szól. Olcsó húsnak híg a leve, vagy azok sosem írnak, akiknek rendesen működik a rendszer?

Buliban hasznos! =]

(#2764) Mykroft válasza inf3rno (#2763) üzenetére


Mykroft
tag

Nalam most 162napos az uptime, ekkor is azert kellett lekapcsolnom, mert bizonytalan idore elment az aram, es a szunetmentes nem birta volna kitartani orakon at.
4lemez + ssd, sd kartya boot. Esxi, 3-4rendszer folyamatosan.

Ami panaszt lattam eddig, hogy lassan bootol. Ez egy szerver, nem ki-be kapcsolgatasra talaltak ki.
Hangos a ventije -> szerverteremben nagyjabol a kutyat se erdekli (nalam most is 18%on porog, klima nelkuli panel lakasban).
Nem lehet bootolni az odd helyrol, csak ha raid0-ba teszed.
Nekem ami egy kicsit hianyzik az se a szerver hianyossaga, hanem a celeron procije, vagyis nem tudom az usb portot dedikalni a virtual gepeknek. De ez orvosolhato cpu cserevel, ha tenyleg erre lesz egyszer szuksegem.

Altalaban az ehhez hasonlo forumokon a jo dolgok elveszenk a rosszak kozott, mert a josagrol nincs mit beszelni, mukodik es annyi. Ha baj van, az viszont boven ki van vesezve.

(#2765) llacee válasza inf3rno (#2763) üzenetére


llacee
őstag

Nalam 3eve mukodik.Ha visszagondolok user erroron kivul semmi gondom vele.Kopp-kopp

(#2766) bon válasza inf3rno (#2763) üzenetére


bon
őstag

Nálam kettő is üzemel gond nélkül. Egyik itthon 3db 2tb-os winyó raid 0-ban és egy 64gb-os ssd rendszernek szintén raid 0-ban, Windows server 2016-al. Munkahelyen 2db 256mb--os ssd és 2db 500gb-os hdd Windows server SSD tier-ben, a rendszer meg egy 256-os ssd-vel. Windows server 2012 r2-vel, napi több száz felhasználó adatait szolgálja ki
Természetesen mint mindennel akinek megy az nem írogatja be állandóan..

A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P

(#2767) Mate válasza inf3rno (#2763) üzenetére


Mate
nagyúr

Nálam most lesz 2 éves. Gyakorlatilag megvétel óta 0-24-ben megy. Semmi hibája, semmi problémám vele. CPU csere óta sincs vele gond, hűtő elbírja. Hangja alig van (Hálószobába azért nem raknám be).

(#2768) inf3rno


inf3rno
nagyúr

Okés, akkor csak nem kerül ki sokszor, ha rendesen működik a vas. :-)

A venti cserére azt írják, hogy van mód, bár tákolni kell egy kicsit miatta: [link] Annyiban elég fura, hogy nem követik a szabványt ezzel kapcsolatban.

Buliban hasznos! =]

(#2769) djgeg


djgeg
őstag

Egyik vasamnál most tapasztaltam, hogy kb 1 év után rebootnál az iLO nem állt fel. Teljes áramtalanítás kellet neki. Van itthon 3 is és tervezek még venni, bár eléggé kiábrándító amúgy ez az iLO téma. Több helyen olvastam amúgy, hogy kezdenek döglődni. Nem tudom, hogy by design vagy csak széria hiba lesz, de úgy tűnik számomra, hogy az iLO lesz rákfenéje ennek a száriának. (Kicsit elszomorító miközben mai napig szinte 0 problémám volt iDrac-al pl., beépített vagy dedikált 5-10 évesen.)

[ Szerkesztve ]

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#2770) Balages74 válasza inf3rno (#2763) üzenetére


Balages74
csendes tag

Szerintem is inkább azok írnak akiknek gondjuk van (nekem is volt mostanában bootolással kapcsolatban miután beleraktam egy hw raid kártyát). De amúgy két éve megvan, folyamatosan megy 0-24, én nem éreztem túl hangosnak se, szóval nem bütyköltem (nappaliban van), félévente egyszer állítom le, hogy kompresszorral kinyomjam belőle a port mivel sajnos eléggé porosodó a nappali ez meg szívja be a port rendesen.

Balage

(#2771) bugizozi válasza inf3rno (#2763) üzenetére


bugizozi
őstag

Nekem 5 évig ment 0-24-ben egy gen7, fél éve váltottam a gen8-ra, szinte simán ment az átállás. Annyi gondom volt, hogy AHCI-n nem boot-ol az alaplapra kötött SSD-ről ha van benne másik diszk is. Neten láttam, hogy ez másnál is előjött. Átállítottam Legacy-ra, így már működik. (kopkopkop)

VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!

(#2772) kiskakas


kiskakas
senior tag

csatlakozom, 2 és fél éve megy 0-24ben egy gen8 (előtte gen7 volt 2 évig). Az összképet nézze mindenki, én bruttó 40e ft-ért vettem a gen8-at, ami abszolut best buy lesz mindig is... Méretben, fogyasztásban,teljesítményben, összességében. Az iLO nekem is szórakozott már 1x, de teljes áramtalanítás után működött, persze szomorú lennék, ha meghalna,de ez benne van a pakliban. Bonusz, ha megveszed és nem jön be, bőven árban el tudod adni bármikor..

(#2773) bugizozi válasza kiskakas (#2772) üzenetére


bugizozi
őstag

"Bonusz, ha megveszed és nem jön be, bőven árban el tudod adni bármikor.."

+1 :K

A gen7-et 40e ft-ért vettem, 5 év után 30e ft-ért adtam el. Ez általában nem mondható el az informatikai eszközökről :D

[ Szerkesztve ]

VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!

(#2774) sanzi89 válasza sanzi89 (#2762) üzenetére


sanzi89
addikt

Kínomban átállítottam AHCI módra a SATA vezérlőt. A HD Max sensor - amiről úgy tűnik senki se tudja pontosan, hogy mi a frász karikát mér - eltűnt. Cserébe amikor szeretnék telepíteni OS-t az Intelligent provisioning-gal, akkor itt megfagy a folyamat:

Bárkinek bármi ötlete a kisbaltán kívül? Már másodjára szemezek vele 15 perce...

[ Szerkesztve ]

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#2775) bon válasza djgeg (#2769) üzenetére


bon
őstag

Én az ILO chip-re raktam plusz hűtő bordát még amikor megvettem a gépet, mert volt ahol javasolták, hogy jobb legyen a hűtése.

A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P

(#2776) Imco válasza bon (#2775) üzenetére


Imco
őstag

Melyik az ILO chip?
Hátha behűtőm én is. :)

Köszi!

Üdv! Imco

(#2777) Mate válasza Imco (#2776) üzenetére


Mate
nagyúr

A nagy ILO feliratos :D

(#2778) Bear válasza sanzi89 (#2774) üzenetére


Bear
aktív tag

Rakd fel Intelligent provisioning nélkül az oprendszert. Nekem WS2012R2 és WS2016 is felment minden gond nélkül...

(#2779) bon válasza Mate (#2777) üzenetére


bon
őstag

pontosan

A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P

(#2780) Imco válasza bon (#2779) üzenetére


Imco
őstag

Köszi nektek! :D :R :R :R

Üdv! Imco

(#2781) bugizozi válasza Bear (#2778) üzenetére


bugizozi
őstag

+1
Én is azt akartam kérdezni, hogy fontos neked az az Intelligent provisioning?
Ott van hogy virtaul decives, iso felcsatol azt had szóljon :D

VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!

(#2782) sanzi89 válasza Bear (#2778) üzenetére


sanzi89
addikt

Akkor nem enged telepíteni az ODD helyén lévő merevlemezre, illetve elkezdi a telepítést, de a folyamat végén hibát dob. Ezért gondoltam, hogy hátha Intelligent provisioning-on keresztül sikerülni fog, de nem jutottam el a kipróbálásig...

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#2783) sanzi89 válasza sanzi89 (#2782) üzenetére


sanzi89
addikt

Kivágtam az ODD helyéről a notebook HDD-t, a 4DB WD RED-ből csináltam egy RAID10-et, és erre tettem fel az OS-t is. iLO HD Max értéke 32 fok... Szarjanak sünt a HP-nál.

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#2784) Bear válasza sanzi89 (#2782) üzenetére


Bear
aktív tag

Nem értem mi lehet nálad a gond. Valószínűleg a BIOS-ban a System Options -> Sata nem Legacy-n van. Nálam így beállítva simán engedett telepíteni az ODD-n lévő SSD-re.

(#2785) sanzi89 válasza Bear (#2784) üzenetére


sanzi89
addikt

Én értelmezésem szerint a következő opciók közül csak egy él a BIOS-ban:

- SATA Legacy
- SATA AHCI
- RAID enable

RAID módban 50 fokról indul az ODD helyére kötött merevlemez, és néha eléri a 60 fokot, amikor a szerver kikapcsol. A merevlemez valós hőfoka 30-35 fok közötti
SATA AHCI módban nem tudok telepíteni az ODD helyén lévő merevlemezre. Simán bootolva hibát dob a telepítő, IP meg belefagy a folyamatban.
SATA Legacy-t valóban nem próbáltam még, de egyébként szükségem volna a RAID-ra is, ezért hagytam ki.

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#2786) godomir válasza sanzi89 (#2774) üzenetére


godomir
csendes tag

iLO 2.50-es verziónál tapasztaltam hasonlót. Nem mondanám teljes fagyásnak, mivel amikor meguntam, hogy nem reagál, idegből rányomtam a "Momentary Press" -re, de újra indulás helyett magára talált és folytatódott a munkamenet. 2.53-nál nem tapasztaltam egyenlőre, bár nem is nagyon használtam azóta az "IP"-t.
Javaslom, hogy nézd át az iLO hálózati és SNTP beállításait, mert szerintem ott lehet valami iLO-nak nem tetsző. Kissé háklis az IP beállításokra, úgy vettem észre. Emlékszem, még egy korábbi verzióban az Intelligent Provisioning nem tudott frissítéseket keresni (hol kifagyott keresés közben, hol végigment, de nem talált semmit, pedig lett volna mit), ha fix IP volt állítva iLO portra.

Doky1988: mindezeken kívül a masina zseniális :DD . Sosem vennék már valami félig műanyag NAS-t, ami meg még drágább is, ha szintén 4 HDD-ben gondolkodunk! Nem is lehet tulajdonképpen összehasonlítani egy NAS-al. Más kategória a kettő.

(#2787) Bear válasza sanzi89 (#2785) üzenetére


Bear
aktív tag

Igazad van,csak egy él. Viszont nem tudom mennyire HW raid, amit az alaplapi vezérlő tud dedikált memória nélkül. Szoftver raid-et meg legfeljebb az oprendszer alatt beállítod. Nekem mondjuk mindkét G8-ban P410 van, így nem merült fel ez a probléma....

(#2788) Balages74 válasza Bear (#2787) üzenetére


Balages74
csendes tag

Raid 5-t nem tud a beépített, de Raid 1-t simán hardveresen.

Balage

(#2789) godomir válasza Bear (#2787) üzenetére


godomir
csendes tag

Sajnos nem HW RAID, hanem valójában soft és igen, a rendszermemóriát használja, mint read cache. A többi B sorozatú HP RAID megoldás is mind szoftveres tudtommal.

(#2790) sanzi89


sanzi89
addikt

Jól tudom, hogy AHCI módban nem lehet telepíteni/bootolni az optika helyére tett HDD-ről?
Van esetleg itt olyan valaki, aki a b120i vezérlőt használja RAID0-ban az optika helyére tett HDD-vel? Ha igen milyen hőfokot mutat neki iLo-ban a HD Max sensor? Ez megfelel a valóságnak? Ha igen pontosan milyen meghajtót használ?

Köszi előre is a segítséget!

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#2791) szempo


szempo
csendes tag

Üdv!

Ram bővítés 16GB -ra de milyet? Esetleg itt a ph-n a hirdetések között tud valaki ajánlani tuti befutót? :R

(#2792) PpenoO válasza szempo (#2791) üzenetére


PpenoO
őstag

KTH-PL313E/8G vagy KTH-PL316E/8G-t ajánlottam volna 2 darabot de iszonyat milyen árak vannak most...

(#2793) szempo válasza PpenoO (#2792) üzenetére


szempo
csendes tag

Köszönöm!
Igen elég félelmetes az áruk...

(#2794) llacee válasza PpenoO (#2792) üzenetére


llacee
őstag

Az elso 8GBt 32eftert vettem 2eve a masodikat 17ert.Eleg hullamzo az arazas....

(#2795) szempo válasza llacee (#2794) üzenetére


szempo
csendes tag

UHH .
Iponéknál néztem volt 15k körüli ára is.

(#2796) PpenoO válasza szempo (#2795) üzenetére


PpenoO
őstag

Én áldom a Jóistent ram ügyben, tavaly ősszel 22ért használtan (garis) sikerült megcsípnem az 1600as párt.

(#2797) szempo válasza PpenoO (#2796) üzenetére


szempo
csendes tag

És milyet?

(#2798) PpenoO válasza szempo (#2797) üzenetére


PpenoO
őstag

KTH-PL316E/8G

(#2799) llacee válasza PpenoO (#2798) üzenetére


llacee
őstag

Az hibatlan!

(#2800) Gabesz84


Gabesz84
őstag

Ha valaki tervez beszerezni geforce GT 1030-at a masinába, és be is építette, írja már le a tapasztalatokat :)
kössz.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.