Hirdetés

2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2651) poolbig válasza kisnorbi (#2649) üzenetére


poolbig
aktív tag

Ja, hogy Raspberry Pi! Így már OK.
:R

(#2652) poolbig válasza djgeg (#2650) üzenetére


poolbig
aktív tag

Ja, nekem megfelel a jelenlegi verzió, nem akarok frissíteni. Jelszó: amíg működik, ne nyúlj hozzá! :D
A backup linket köszi.

(#2653) bugizozi válasza djgeg (#2650) üzenetére


bugizozi
őstag

Én egyszer próbáltam újabb verzióra visszaállítani ESXi configot és nem ment.

VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!

(#2654) djgeg válasza bugizozi (#2653) üzenetére


djgeg
őstag

Főverziókon belül elvileg mennie kellene (ha csak nincs a patch note mellet kitérve erre), de pont ezért írtam, hogy kompatibilitás ide vagy oda konfigot ugyan arra a verzióra importáljon és max utána lehet updatelni.

[ Szerkesztve ]

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#2655) zozo-k


zozo-k
újonc

Sziasztok!

Van a Gen8-nak olyan kiadása, ami rack házban van és nem kerül több százezer forintba?

(#2656) Imco válasza zozo-k (#2655) üzenetére


Imco
őstag

Igen is nem is. :)

A gen8 csak ilyen formában létezik enyhe hardver eltéréssel.
Ami rackes az már más névre hallgat és igen, sok százezer az ára.
Lássuk be hogy a rackes megoldások nem otthonra készülnek.
Így máris oka fogyott is lesz egy ilyen "gyenge" vas egy ilyen ruhába.

Persze lehet hogy tévedek, de szerintem így van.
*******************
Részben tévedtem, mert van Gen 8 rackes 1700000 Ft. :)

[ Szerkesztve ]

Üdv! Imco

(#2657) Tsory válasza zozo-k (#2655) üzenetére


Tsory
tag

A Gen8 a generáció neve, rengeteg kiépítésben van. Ebből HP vonalon a legkisebb a Microserver.

A rack szervereikből a legkisebb a DL20-as sorozat, ennek 160 000-tól indul az ára, igaz, hogy már az újabb, GEN9-es van már belőlük:

link

(#2658) zozo-k válasza Tsory (#2657) üzenetére


zozo-k
újonc

Köszönöm a linket! Van egy Gen8-om amin Xpenology fut, de arra gondoltam, hogy ha van ehhez hasonló kofig (bootol belős, alaplapi usbről és a xpenology is tolerálja) rack kivitelben, akkor átállok arra.

(#2659) cucuska79


cucuska79
tag

Sziasztok

Szerintetek egy ilyen szünetmentes jó lenne?

[link]

[ Szerkesztve ]

(#2660) ocso válasza cucuska79 (#2659) üzenetére


ocso
tag

Nekem APC Back-UPS PRO BR900G-GR-re van kötve, lassan 3 éves lesz a ups. Eddig még nem volt vele probléma.

(#2661) cucuska79 válasza ocso (#2660) üzenetére


cucuska79
tag

Köszi a választ.
Azért kérdeztem, mert olvastam régebben, hogy aktív pfc-s táp van benne és inkább csak a szinuszos szünetmentest szeretik.

(#2662) djgeg válasza cucuska79 (#2661) üzenetére


djgeg
őstag

Én is Back-UPS-t használok, de lehet venni már tiszta szinuszos felujítottat is (garisan) értelmes áron is:
[link]

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#2663) poolbig


poolbig
aktív tag

Üdv!
Van egy kis passzív hűtésű alaplapom, klasszikus 24 tűs tápcsatlakozóval. Szeretnék olyan tápot csatakoztatni hozzá amiben nincs ventilátor, tehát az is csendes, mert XPE-t akarok futtatni rajta 24 órában, tehát nem kellene, hogy zúgjon nekem egész nap. Van erre valamilyen megoldás, bejáratott ötlet?
Köszi

(#2664) Mate válasza poolbig (#2663) üzenetére


Mate
nagyúr

Gen8-as házban?

(#2665) poolbig válasza Mate (#2664) üzenetére


poolbig
aktív tag

Nem, ez egy másik projekt. :)
De bakker, most látom nem igazán jó fórumban landoltam. :B
Bocs.

[ Szerkesztve ]

(#2666) ocso


ocso
tag

Sziasztok,

Windows 2016 szervert telepítettem a Microserver-emre, minden rendben ment, kivéve a LAN teaming, Windows LAN Team-et sajnos nem tudok létrehozni. Arra panaszkodik, hogy nem aláírt a driver, amikor telepíteni próbálja (NDIS, Multiplexor) a virtuális adaptert. Sikerült valakinek már beállítani?

(#2667) godomir válasza ocso (#2666) üzenetére


godomir
csendes tag

Szia!

Intelligent Provisioning -en keresztül telepítetted a W2K16-t? Mert ha nem, akkor adódik a kérdés, hogy a driverek jól fel vannak-e telepítve?
Ha már megy a rendszer, akkor javaslom, hogy a legutolsó spp -ről telepítsd fel, ami kell. (automatic)
Nálam gond nélkül ment eddig mindig a Windows-os NIC Teaming. (W2K12 R2, Hyper-V Server 2012 R2, Hyper-V Server 2016 verziók alatt próbáltam.)

[ Szerkesztve ]

(#2668) ocso válasza godomir (#2667) üzenetére


ocso
tag

Szia,

nem Intelligent Provisioning-el telepítettem, de viszont utána a legfrissebb spp-ről feltettem mindent, ami kell.
Win2012 R2 alatt eddig nekem sem volt gond a NIC Teaming-gel.

Képek a problémáról:

[link]
[link]
[link]
[link]

(#2669) Tsory válasza ocso (#2668) üzenetére


Tsory
tag

Mintha nem lenne a hálókártya driver telepítve. Sőt, mintha nem is létezne Windows Server 2016-hoz hálókártya driver az alaplapi kártyához.

2012
2016

HPE Ethernet 1Gb 2-port 332i Adapter van benne, ami a HPE Broadcom 1Gb Driver for Windows Server x64 Editions driverrel megy. Ilyet a 2016-os verziójú driverek között nem is láttam.

(#2670) ocso válasza Tsory (#2669) üzenetére


ocso
tag

Pedig telepítve van, HP Smart Update is azt mondja, hogy ez a legfrissebb driver:

[link]

(#2671) Tsory válasza ocso (#2670) üzenetére


Tsory
tag

Jogos, úgy tűnik, hogy valóban az az utolsó driver, és megy 2016 alatt is. Az IPP 2.5-ben is az van benne. Viszont az az other device/unknown nem tetszik nekem, azt nem ismerte fel rendesen. Nem telepítettél valami virtualizációs szoftvert rá?

(#2672) ocso válasza Tsory (#2671) üzenetére


ocso
tag

other device/unknown az csak most jött fel egy diszket csatlakoztattam belső USB3-on + egy pendrive is. Ez is furcsa mivel code 28-al mutaja:

The drivers for this device are not installed. (Code 28)
There are no compatible drivers for this device.

WPD Filesystem driver-t akarja telepíteni, de azt mondja nem találja a fájlokat.

(#2673) llacee válasza ocso (#2672) üzenetére


llacee
őstag

Switch tudja az lacp-t?

[ Szerkesztve ]

(#2674) Tsory válasza ocso (#2672) üzenetére


Tsory
tag

Az előző képeken valami ndis virtual network adapter látszik unknown-nak.

(#2675) ocso válasza Tsory (#2674) üzenetére


ocso
tag

Igen NDIS is unknown volt driver issue miatt, azóta már töröltem a Team-et.

llacee: igen a switch tudja, másik 2 gép is ugyanezzel a beállításokkal megy team-ben, de próbáltam a többi módot is, ugyanazt a hibát adja.

[ Szerkesztve ]

(#2676) llacee válasza ocso (#2675) üzenetére


llacee
őstag

Nalam 17.4.0.0 driverrel megy az lacp, bar most kepet nem tudok kesziteni, mert jelenleg egy vm miatt szeparalva vannak a kartyak.

(#2677) godomir válasza ocso (#2675) üzenetére


godomir
csendes tag

Ha az NDIS-nél a Device Manager-ből Uninstall Device-t választasz és utána próbálod a NIC teaminget?
Nincs Hyper-V telepítve véletlenül és abban nem lett létrehozva Virtual Switch NIC teaming előtt?

(#2678) ocso válasza godomir (#2677) üzenetére


ocso
tag

Már sajnos nem tudom megpróbálni, mivel egyik NIC-et dedikáltam Hyper-V-nek. :(
Próbáltam előtte minden variácóban: Hyper-V telepítés előtt és után, Virtual Switch létrehozása után is. Mindig ugyanaz volt a probléma.

(#2679) inf3rno válasza Fifi (#2475) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Baromi ritka, én is figyelem folyamatosan az aprót, de nagyon nem akarnak felbukkanni L-es processzorok az 1200-as szériából. :S

Nagyjából ilyesmit tervezek én is, hogy veszek egy L-es procit, aztán beszórom egy Gen8 alapba. Lehet tudni, hogy mennyire hangosak ezek a dobozok? Teljesen passzívra ugye nem alkalmasak?

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#2680) poolbig


poolbig
aktív tag

Küzdök a bootolással. Akárhová teszem be a winsrv2016 install boot pendrive-ját (ext., int., usb, vagy int. sd) hol hajlandó bootolni róla, hol nem. Mi lehet az oka. BIOS frissítés esetleg segíthet?
Köszi

[ Szerkesztve ]

(#2681) djgeg válasza poolbig (#2680) üzenetére


djgeg
őstag

Az eszközt látja a gép egyáltalán? Ha a bios látja és a boot order-ben ki tudod választani akkor a telepítő szar.

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#2682) poolbig válasza djgeg (#2681) üzenetére


poolbig
aktív tag

Megoldottam. :) Nem dugtam rá a PD-ot, elindult a szerver, eljutott odáig, hogy nem tud miről bootoloni. Ekkor rádugtam a PD-t, nyomtam egy F11-et, kiválasztottam a 3-ast (Drivekey boot), és azóta már települ is. Ha rajta van a PD, elindulásnál, akkor nem hajlandó foglalkozni vele.
Egyéb. Sajna lejárt a garanciám, hogyan tudok friss BIOS-hoz, iLO-hoz jutni? A legújabb frissítési packban gondolom benne van, de melyik fájl az? :B

[ Szerkesztve ]

(#2683) poolbig


poolbig
aktív tag

Bootolásnál az Intelligent Provisioning (F10) sem működik, hiába nyomkodom. Szóval valami nem oké. :(

(#2684) poolbig


poolbig
aktív tag

Úgy tűnik ha a 4 hdd-s fiók csatlakozója be van dugva az alaplapba, akkor sehogy nem bírom rávenni a microservert, hogy a belső sata csatlakozóra dugott hdd-ről bebootoljon. Próbáltam bekapcsolt raid vezérlővel, próbáltam legacy, és ahci módban is. Van erre valamilyen okosság?

(#2685) osztraksajt válasza poolbig (#2684) üzenetére


osztraksajt
őstag

Az egy portos SATA-ra létre kell hozni egy RAID0 tömböt, akkor arról fog bootolni.

(#2686) poolbig válasza osztraksajt (#2685) üzenetére


poolbig
aktív tag

Nem indul F10-re a Provisioning. :( Fekete képernyő, a tetején villog a kurzor ls annyi, majd elkezd bootot keresni újra. Így nem tudom beállítani. Ötlet?

[ Szerkesztve ]

(#2687) kiskakas válasza poolbig (#2680) üzenetére


kiskakas
senior tag

veletlenul nem kingston a pendrive?

(#2688) poolbig válasza kiskakas (#2687) üzenetére


poolbig
aktív tag

De. :DD Azóta már felteéepítettem a HDD-re róla, szóval az sikerült, de kezdek aggódni a Provisioning miatt, nem indul. Frissítettem az iLO-t (2.53), defaultoltam a BIOS-t, de semmi. Még most megpróbálom a BIOS-t is frissíteni, csak keresem hozzá a fájlt. :(

(#2689) poolbig


poolbig
aktív tag

Próbáltam újratelepíteni az IP-t, de nem megy. Más baj is van:
Embedded Flash/SD-CARD Controller firmware revision 2.10.00 Embedded media manager failed initialization
Kezdek nagyon szomorú lenni. :O

(#2690) poolbig


poolbig
aktív tag

Az Intelligent Provisioning újratelepítésénél: "Error flashing NVRAM." Na ez nem jelent jót az biztos. Valakinek ötlet?

(#2691) inf3rno válasza AiRLAC (#2541) üzenetére


inf3rno
nagyúr

AM4-es lapoknál van most ez, hogy az olcsóbb alaplapok non-ECC módban kezelik az ECC memóriákat. Szóval mennek velük, de nincs ellenőrzés. Baromi nagy a káosz ezen a téren, nincs egyértelmű info hivatalosan. Fontolgatom, hogy veszek egy Ryzent, meg egy olcsóbb AM4-es lapot mikroszervernek, de ECC nélkül nem hiszem, hogy belevágok, inkább akkor már E3-1200-as szériából valami v2-es, v3-as.

Buliban hasznos! =]

(#2692) Balages74


Balages74
csendes tag

Sziasztok,
Megköszönnék egy kis segítséget ODD port bootolással kapcsolatban.
Az eredeti konfigban ODD SATA porton egy db SSD, a másik négy porton 4 HDD, régi OMV volt rá telepítve, software RAID5-ben kezelte a tömböt. Annyit változtattam, hogy beletettem egy HP P410-es kártyát (a jövőben majd hw raid5-t akarok rajta). Ezután vhogy elszállt a BIOS beállítás (és nem emlékszem eredetileg hogy állítottam be) többet nem volt hajlandó bootolni az SSD-ről. Az összes veriációt kipróbáltam (legacy, AHCI, RAID0 az SSD-n, ennél beállítva az is ACUban, hogy erről bootoljon), integrált kártya természetesen első a boot sorrendben, de sehogy nem megy. Kínomban azóta egy alaplapra dugott pendriveról bootolok, de úgy azért vannak jelentős performance problémák működés közben. Végső megoldásként rendeltem egy USB-SATA kábelt, de jobb lenne az alaplapi SATA-n megoldani. Esetleg valakinek nincs ötlete hogy mi lehet gond?
Köszi előre is

PS: firmware-ket frissítettem közben, minden a legutolsó elérhető

[ Szerkesztve ]

Balage

(#2693) llacee válasza Balages74 (#2692) üzenetére


llacee
őstag

Ilyenkor mod-tol fuggetlenul szeret a raid kartyarol indulni.Boot orderben az alaplapi legyen kivalasztva azon belul pedig a bay5 bootolasnak.Igy mennie kell.Csak abban a modban fog indulni amin volt.Ha raid0 kent telepitetted akkor most is legyen az.

[ Szerkesztve ]

(#2694) poolbig


poolbig
aktív tag

Nos, lehet, hogy kinyírtam a microserveremet. :O Ez alapján próbáltam az NAND flash problémát megoldani, lefuttattam a scriptet, aztán az szépen kinyírta az iLO-t. Attól tartok a scriptet még konfigolni kellett volna. :( Hogy lehet azt újratelepíteni, lehet egyáltalán?

(#2695) Balages74 válasza llacee (#2693) üzenetére


Balages74
csendes tag

Köszi szépen a választ, megnézem még egyszer. De sajnos azt hiszem nem jól fogalmaztam meg; nincs már meg az eredeti telepítés, rengetegszer felülcsaptam azóta. Minden alkalommal gond nélkül felmegy az OS majd nem bootol be az SDD-ről, hanem bejön a HP diagnostic tool ahol csak memória/boot disk tesztet lehet csinálni, utána meg restartolni.

Balage

(#2696) Bear válasza Balages74 (#2695) üzenetére


Bear
aktív tag

Szia!

Nálam így van beállítva a BIOS szintén P410-el + SSD-vel a belső Sata csatlakozón:

1. System Options -> Sata -> Legacy
2. Boot Controller Order -> Sata Controller 2

(#2697) Balages74 válasza Bear (#2696) üzenetére


Balages74
csendes tag

Szia!
Köszi szépen a segítséget, megnézem. Egy dolgot meg tudnál még mondani? A belső kártyára van más is dugva vagy csak az SSD maradt és egy az egyben átdugtad a mini-SAS kábelt a P410-re?

Balage

(#2698) kiskakas válasza poolbig (#2690) üzenetére


kiskakas
senior tag

remélem az iLO-d nem sikerult kinyirni azert.. Kingston pendriveokkal mostanaban gyakran nehezkes a bootolas, pl Lenovo notikkal kifejezetten kihivas.

(#2699) Bear válasza Balages74 (#2697) üzenetére


Bear
aktív tag

Kettő Microserverem is van.

Ez elsőn: a gyári kábel ment a P410-re (RAID5), egy másik meg az alaplapira van dugva, és ezen van az SSD.
A másodikon: Kábel maradt az eredeti helyén, 5. SATA-n az SSD, és P410-en +1 HDD van egyelőre.

(#2700) Balages74 válasza Bear (#2699) üzenetére


Balages74
csendes tag

Köszönöm szépen. Csak azon gondolkodtam, hogy okozhet-e gondot ha más is van a kártyán mint az egy db SATA diszk, de ezek szerint nem.

Balage

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.