Hirdetés

2024. július 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2701) poolbig válasza kiskakas (#2698) üzenetére


poolbig
aktív tag

De úgy tűnik, sajnos igen. Pingelni tudom, de nem tudom hogy leheljek bele életet. Senki nem csinált még ilyet? :W

(#2702) godomir válasza poolbig (#2701) üzenetére


godomir
csendes tag

Egy iLO reset SSH-n keresztül, talán megér egy próbát.

cd /map1
reset

(#2703) llacee válasza godomir (#2702) üzenetére


llacee
őstag

ugy remlik talan jumper is van a resethez, de nem biztos

(#2704) poolbig válasza godomir (#2702) üzenetére


poolbig
aktív tag

Igen, próbáltam azt is, de Putty-al megpróbálok belépni, és semmi. Nem jutok el addig sem hogy "Login as:", a Putty Fatal error-ozik, Network error: Connection refused. Telnettel be tudok lépni, arra nincs valami megoldás?

(#2705) poolbig válasza poolbig (#2704) üzenetére


poolbig
aktív tag

Jó, most már telnettel sem. Csak a 21-es porton a Recovery FTP érhető el. :( Mondjuk még nem próbáltam a rajta natívan futó WInserver2016-ról ezeket, még azt megpróbálom. Egy HP szakszervizes azt javasolta, hogy futtassam a legújabb SPP-t, és a teljes FW visszaállítást. Végső reményem még az. :O :W

[ Szerkesztve ]

(#2706) poolbig


poolbig
aktív tag

Az SPP nem tud a felhős-hegyes képen tovább jutni. Egérkurzor van és annyi. A Raid csatlakozót kihúztam, belső sata-n semmi. Mi lehet a gond?

(#2707) sanzi89


sanzi89
addikt

Komolyan direkt kiszúr a HP a vásárlóival, amikor az ODD helyén egy floppy tápcsatlakozó van? :Y

Eszem megáll a HP-tól...

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#2708) envagyok


envagyok
veterán

Hol lehet megtalálni a legújabb ILO-t (2.53) .bin formátumban, hogy webes felületen feltöltsem?
Ilyenkor újraindul a vas?

(#2709) Tsory válasza envagyok (#2708) üzenetére


Tsory
tag

Letöltöd a HP-tól, kicsomagolod?

link

(#2710) envagyok válasza Tsory (#2709) üzenetére


envagyok
veterán

Már rájöttem én is, de azért rakhattak volna fel a 20 millió változat mellé egy webtelepítőset, nem pedig exe file-ok kicsomagolását kitaláltatni az userrel :)

(#2711) bon válasza envagyok (#2710) üzenetére


bon
őstag

Ez szerver itt feltételezik, hogy ez már nem probléma.

A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P

(#2712) envagyok válasza bon (#2711) üzenetére


envagyok
veterán

Aha
Megtippelni, hogy az xy exe file 44. alkönyvtárában van :)

(#2713) poolbig


poolbig
aktív tag

Nos, aki végigolvasta az agonizálásomat, azoktól elnézést kérek, de eléggé kétségbe voltam esve. Most már nem vagyok, végérvényesen eldőlt, alaplap hibás a drága. Szakszerviz árajánlata: alaplap:116.980 Ft +Áfa (2-4 hét is lehet a szállítási idő). Tápegység hiba is lehet, bár ennek minimális a valószínűsége, ára: 150W Táp 32.400 Ft+Áfa. Bevizsgálás ára: 7.000 Ft+Áfa. Tehát ha a legolcsóbb eset is áll fenn, tehát tápegység hiba, akkor is 39.400 Ft+Áfa az ár. Jelenleg nettó 49.999+Áfáért vadi új, komplett microservert veszek, szóval egyértelmű volt, ha hardveres a probléma, nem javítható gazdaságosan az eszköz. Ennyi volt, 15,5 hónap szép volt, jó volt, tán igaz se volt. :((
Mások okulására leírom az elejétől fogva a kálváriámat:
1. Csak teljes áramtalanítás után volt hajlandó elindulni az SD kártyáról (Esxi).
2. Intelligent Provisioning (F10) nem működött, fekete képernyő, villogó kurzor, újraindulás.
3. iLO-ban a diagnosztika: "Embedded Flash/SD-CARD Controller firmware revision 2.10.00 Embedded media manager failed initialization".
4. Intelligent Provisioning újratelepítse sikertelen: "Error flashing NVRAM."
5. Ennek a javítására találtam ezt a hivatalos support témát és mint egyetlen talán téves cselekedetem, megcsináltam a NAND flash formázását a leírás alapján.
6. Ekkor halt meg az iLO. Bár pingelhető maradt, az egyetlen utolsó lehetőség, amit hibás ROM frissítésekre szoktak meghagyni, FTP-s Recovery=nem működik, belépni tudok, de a bin fájl feltöltése hibára fut.
7. S mivel nincs iLO, így még a BIOS újra flash-elése is kudarc, igaz az működik, de kipróbáltam, hogy tudom-e még később frissíteni, hát nem. Nincs iLO, nincs semmi!
Ez akár lehetne a HP szlogenje is, majd javasolom nekik. :(
Így buta XPEnology NAS-ként funkcionálhat még (már telepítve volt, így még működik), szerverként, VM és egyéb dolgokra már nem, mivel OS telepítése és a 4 HDD kezelése problémás (Raid nem állítható be). De legalább az iLO hiányában a nagy ventilátor folyamatosan full rpm-en megy, így ahhoz, hogy elviselhető legyen, ki kellett iktatnom azt. Kíváncsi vagyok, a CPU passzív hűtése meddig fogja bírni. Most már eldöntöttem, kinyírom teljesen...vagy ha valakinek kell így, eladom, donornak talán jó lesz. Bár szerintem csak a táp, a CPU, meg a RAM ami értelmesen újra felhasználható.
Ezek után, bár ebben a fórumban talán szentségtörés, lehet, átmegyek a DELL részlegre.
Köszönöm mindenkinek akik önzetlenül eddig segítséget nyújtottak nekem. :R
Bye-Bye!

(#2714) llacee válasza poolbig (#2713) üzenetére


llacee
őstag

nagyon sajnalom.
Megertem, ha elment a bizodalmad ilyen elozmeny utan.
Ha hasonoan kis meretben gondolkozol a fujitsunak van uj kis modellje, a dellekhez kepest sokkal kisebb.

(#2715) inf3rno válasza poolbig (#2713) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Olcsóbban megúszod, ha veszel egy táp tesztert 4000-ért, aztán megnézed vele a tápot. Vagy ha van multimétered, azzal is meg lehet, csak valamivel körülményesebb. [link] Ezen felül max még teszt terheléseket lehet rátenni, aztán megnézni azokkal is, hogy hogyan viselkedik, de szerintem ha hibás, akkor már azok nélkül is látszani fog. Ha hibás a táp, akkor könnyen szétvihette a lapot is.

Én csak nézegettem az itteni írásokat, hogy mennyi nyűgje van ezeknek a gépek, aztán eldöntöttem, hogy inkább magam rakom össze alkatrészekből, mint hogy ilyet vegyek. Bár valamivel drágább, de legalább stabil lesz. Ezek után nem nagyon lepődtem meg, hogy a support-al is vannak furcsaságok, legalábbis nagyon irreális az ár, amit írsz. Ha csak szoftveres nyűgje van, szerintem biztosan meg lehet szerelni, csak rengeteg utánajárás. Szerintem add el így aprón féláron, ha már nem akarsz foglalkozni vele, még úgy is jobban jársz, mintha teljesen kinyírod. Nekem egyre inkább az az érzésem, hogy kamu az a szlogen, hogyha mikroszervert akarsz, akkor Xeon kell meg server grade lap hozzá. Egyedül az ECC-ről vagyok meggyőződve eddig, hogy arra szükség van, de arra is csak olyan szervereken, amin adatbázis van vagy netről elérhetőek. Otthoni használatra bőven jó a customer grade, mert nem kell 99% feletti rendelkezésre állás.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#2716) poolbig válasza llacee (#2714) üzenetére


poolbig
aktív tag

Köszi, megnézem a Fujitsu-t, igaz ott meg a közép és alsó kategóriás laptopok rossz minőségével kapcsolatban vannak kellemetlen élményeim, így ugyancsak vannak fenntartásaim.

(#2717) poolbig válasza inf3rno (#2715) üzenetére


poolbig
aktív tag

Van multiméterem, lehet, hogy kimérem, de a szerviz tanácsára rádugtam egy teljesen standard ATX tápot, és végig próbáltam az összes korábbi javítási procedúrát, sikertelenül. Bár nem is vártam mást, hiszen mitől javulna meg a NAND, az új táptól? :)) Mivel most is megy rajta az XPE, nem resetel, nem fagy, így nem tartom valószínűnek, hogy a táp a ludas. A használt piacra kidobni lehet, hogy megpróbálom, miután lenyugodtam kicsit, de most jelen pillanatban erősebb bennem a killer, mint az easy. :DD

(#2718) inf3rno válasza poolbig (#2717) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ilyenkor kell elmenni sportolni valamit, ott le lehet vezetni a feszkót. :K

Buliban hasznos! =]

(#2719) poolbig válasza llacee (#2714) üzenetére


poolbig
aktív tag

Tudnál linkelni, mert valahogy én nem találom amire gondolhattál. :B

(#2720) poolbig válasza inf3rno (#2718) üzenetére


poolbig
aktív tag

Lehet, hogy igazad van. Elmegyek sportolni egyet az asszonnyal. :))

[ Szerkesztve ]

(#2721) inf3rno válasza poolbig (#2720) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Helyes. :D

Buliban hasznos! =]

(#2722) kiskakas válasza poolbig (#2716) üzenetére


kiskakas
senior tag

Azert arra figyelj,h itt nincs raktaron a gep :(
"Elérhetőség: Kifutott! Utódról érdeklődjön"

Nekem is kb masfel-ket eve van meg a gen8, bar ritkan bootolom ujra,de parszor mar elojott hasonlo nyavajgas az sd kartya olvasora, plusz 1ik bootnal az ilo nem indult el es maxigazon porgott a venti. Ergo benne van,h nekem is elpusztul hamarosan a gep :( ettol fuggetlen, talan 45k-ert vettem,boven kiszolgalta es azert fel-felbukkannak beragadt keszletek,erdemes figyelni!

2017 feb - Embedded Flash/SD-CARD: The AHS file system mount failed with (I/O error) - ilyen volt vagy 4x még
2016 dec Embedded Flash/SD-CARD: Embedded media manager failed initialization.
2016 maj Embedded Flash/SD-CARD: Media controller exception 01.

[ Szerkesztve ]

(#2723) poolbig válasza kiskakas (#2722) üzenetére


poolbig
aktív tag

Nos igen, két-három nappal ezelőtt még "Raktáron" volt a státusza, gondolom kiszórták a raktárkészletet. Mindegy, ilyet biztosan nem veszek még egyet. Neked az Intelligent Provisioning működik? Mert ez volt a legnagyobb baj, az SD kártyáról le tudtam volna mondani, int.usb-ről fut most is az XPEN, de az IP nagyon kellett volna a RAID-konfighoz. :(

(#2724) kiskakas válasza poolbig (#2723) üzenetére


kiskakas
senior tag

sose hasznaltam az IP-t, ezert nemtudom..:( Elotte gen7-em volt, az is kiszolgalt 2 evig,amig lecsereltem,sztem ez miatt ne fordulj el a hp-tol.. semmi garancia,h egy dell nem pukkant volna el. Ennyi penzert ez a gep a mai napig best buy, ha kiárulod, akár így hibásan, sztem valamennyit tudsz is fogni rajta.

(#2725) poolbig válasza kiskakas (#2724) üzenetére


poolbig
aktív tag

Bár ugye működőképes, és ha nagyon akarnám kisebb megszorításokkal használható benne a 4 bay hdd raid-ben is. Csupán a belső sata portra dugott OS-nek fenntartott HDD-re nem lehet RAID0-t és így oprendszert úgy feltelepíteni, hogy arról bootoljon és lássa a 4 bay-t, ami alapvetően a szívem vágya volt, ugyanis pendrive-ra telepített Win2016SRV szerintem nem a performance csúcsa. A ventilátor problémát meg megoldom egy kisebb venti felszerelésével a procira, a nagyot meg kiiktattam, mert zúg mint állat. :( A kisebb ventilátor cpu-ra való felszerelésében van valakinek tapasztalata? Honnan lehet annak tápot szerezni? Szerinted mennyit ér most így a gép, mert miután megoldottam a ventilátor ügyet (a leendő tulaj ne szívjon vele) komoly szándékom van eladni. :R
Tudod, az asszony lenyugtatott. :DD

[ Szerkesztve ]

(#2726) kiskakas válasza poolbig (#2725) üzenetére


kiskakas
senior tag

használtan nem nagyon van most, 35 alatt ki ne rakd.. akinek a büdös életben nem kell a raid (pl nekem), megoldja a venti kérdést és van egy fasza gépe..

venti tápot meg 2 perc alatt megcsinálod magadnak,vagy veszel pár száz forintért kábel

na jo, itt egy magyar site, mondjuk ennyit nem adnék érte,de googlizni kell.

[ Szerkesztve ]

(#2727) Fifi válasza poolbig (#2725) üzenetére


Fifi
őstag

(#2728) inf3rno válasza kiskakas (#2726) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Esetleg nekem van ilyen szutykom, amivel manuálisan be lehet lőni fesz szabályozással, hogy mennyire pörögjön, ha minden kötél szakad:

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#2729) poolbig


poolbig
aktív tag

Köszi srácok a segítséget. Van otthon egy rakás venti, megnézem mit tudok kihozni belőle. A feszszabályzós megoldás is tetszik. Hogyéaggya (Pü-ben)?

(#2730) llacee válasza poolbig (#2719) üzenetére


llacee
őstag

Laptoppal kapcsolatban egyezik a velemenyunk, de ez egy masik szegmens.Bar tapasztalatom vallalatnal nekem is csak hp es dellel van.
telefonrol nem tudom hogyan kell linkelni, elnezest http://www.fujitsu.com/hu/products/computing/servers/primergy/tower/tx1320m3/

(#2731) Fifi válasza llacee (#2730) üzenetére


Fifi
őstag

Azért ez a Fujitsu nem egy ligában játszik a microserverrel ár tekintetében ...

(#2732) llacee válasza Fifi (#2731) üzenetére


llacee
őstag

ahogy vesszuk.Megvettem a xeont meg a 16gb ramot bele, ebben meg alapbol az van.arban igy u.a. Ha nem szimpi, akkor marad a dell t20, ami szinten szaz korul van, de az kb egy desktop kategoria egyebkent.

[ Szerkesztve ]

(#2733) djgeg válasza llacee (#2732) üzenetére


djgeg
őstag

Annyiért már van T30 is ami egy lépcsővel még jobb is (xeon v5+DDR4 es ram)

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#2734) kiskakas válasza Fifi (#2731) üzenetére


kiskakas
senior tag

a Fusi fogyasztasban sem egy liga...:)

(#2735) poolbig válasza djgeg (#2733) üzenetére


poolbig
aktív tag

Ezt ahogy egyre többször nézegetem annál jobban tetszik. :D Igaz, 2x annyiba kerül mint a microserver, de (vagy éppen sajnos, mert azért piszkosul nagy fícsör) nincs benne iLO (ami tönkremehet). :)) Az iDRAC meg hát nem annyira kellemes jószág, mint az iLO. De Xeon cpu, 8 Gb RAM, szóval ezért drágább, csak olvastam hogy hűtési problémák lehetnek a HDD-knél, meg persze szoft raid van csak, ami annyira nem baj, a microservernél sem használtam a hardveres raid-et (persze a boot HDD-hez azért kellett volna egy raid0-t beállítani). Áh, a végén veszek egy AsustorAS6104T-et, és el virtualizálgatok majd azon :DD

[ Szerkesztve ]

(#2736) kiskakas válasza poolbig (#2735) üzenetére


kiskakas
senior tag

fasza gep,de ez is teljesen más liga.. :) majd 300w fogyasztas, 2,5x ár. a microserver örök..:D

(#2737) poolbig válasza llacee (#2732) üzenetére


poolbig
aktív tag

Ezt a TX1310 M3-ast hol lehet megvenni? Nekem valahogy nem sikerült megtalálnom az árát. :B

(#2738) poolbig válasza kiskakas (#2736) üzenetére


poolbig
aktív tag

"a microserver örök..:D"
Jónak mondod! :DD
Nekem a DELL 3 év NBD-je innentől kezdve maga az Isten! :DD
Amúgy tényleg 300W körül fogyaszt 4bay NAS?

[ Szerkesztve ]

(#2739) inf3rno válasza poolbig (#2735) üzenetére


inf3rno
nagyúr

A processzora jó cucc, de jó lenne többet tudni a lapról, ami benne van.

Buliban hasznos! =]

(#2740) PpenoO


PpenoO
őstag

Szeretném kideríteni mitől pörög 29%on a szerver ventilátora. Segítségeteket előre is köszönöm.

Config röviden

OS: Win7
proci: xeon e3-1220v2
vga: AMD Radeon HD6450 passzív hűtésű
ram: 2 x8gb Kingston
SSD (OS): slot 1 (független raid 0)
HDD: slot 2-3-4 (független raid 0 mind)

[ Szerkesztve ]

(#2741) PpenoO válasza PpenoO (#2740) üzenetére


PpenoO
őstag

(#2742) envagyok válasza PpenoO (#2740) üzenetére


envagyok
veterán

Elvileg ha bármit bedugsz a pcie foglalatba, emelkedik a fordulatszám automatikusan

(#2743) PpenoO válasza envagyok (#2742) üzenetére


PpenoO
őstag

Ezt olvastam itt a topicba de pcie-el ilyen 14-18%on kéne mennie, nem? Lehet, hogy a xeon proci passzívan hűtve dobja meg a fordulatszámot?

Másik dolog: ILOba nincs s.m.a.r.t. riport meghajtókról? Mivel raid0ba mennek a tárhelyek (ahci módba szintén jobban pörög a ventilátor) Win7 alól HDsentinel se tudja rendesen kiolvasni az értékeket. Esetleg van más módja annak, hogy pontos képet kapjak a tárhelyek pillanatnyi állapotáról?

Utolsó dolog: WD Red vinyóim vannak és szeretném a 8 másodperces parkolási rulet firmware patchel felülírni. Csinált már valaki ilyet ezzel a szerverrel raid0 módba (B120i saját controller)?

(#2744) Gabesz84 válasza PpenoO (#2743) üzenetére


Gabesz84
őstag

nekem 4gb rammal, G2020T-bel AHCI módban 1 ssd + 2hdd-vel jelenleg 24%-on pörög a venti, 2.50-es iLO van fenn.

(#2745) Gabesz84 válasza Gabesz84 (#2744) üzenetére


Gabesz84
őstag

Elfelejtettem írni, hogy nekem is van benn egy hd6450 :)
most frissítettem 2.53-ra az iLO-t és leesett 21%-ra a venti.

(#2746) godomir válasza PpenoO (#2743) üzenetére


godomir
csendes tag

iLO-ban a CPU hőmérséklete (szinte mindig) 40 fokot mutat. Nézd meg HWMonitorral esetleg, hogy mennyi valójában.
Az Intelligent Provisioning-ben elérhető az Insight Diagnostics, ott tudod tesztelni a vinyókat (is) és van viszonylag normális log. (a venti fordulatszám miatt is érdemes itt pár tesztet futtatni)

(#2747) PpenoO válasza Gabesz84 (#2745) üzenetére


PpenoO
őstag

Szívem szerint váltanék AHCIra, könnyebb lenne az életem Win7 alatt, de nem vagyok biztos benne, hogy váltás miatt nem buknám az adataimat. Erre figyelmeztet a bios is, de mivel raid0/vinyó módban konfiguráltam, elvileg nem kéne buknom azokat. Jelenleg nincs felesleges 4TB vinyóm, hogy backupoljak átállás előtt.

Godomir: Win7 alatt Coretemp idle 50, munka alatt 65 max.

[ Szerkesztve ]

(#2748) llacee


llacee
őstag

nekem is van lan kartya benne de 7% a venti ws2016 os.

(#2749) godomir válasza PpenoO (#2747) üzenetére


godomir
csendes tag

Azok a hőmérsékletek azért annyira nem vészesek szerintem. Nálam nincs semmi a pcie slotban (egyenlőre). Az Insight Diagnostics azért megér egy próbát.

(#2750) PpenoO válasza godomir (#2749) üzenetére


PpenoO
őstag

Nem a hőmérsékletekkel van gondom, hanem a hangosabb ventilátorral :)) Szeretném ha halkabb lenne házi barkács mentesen.

Még azon gondolkodtam, hogy esetleg ODDre kellett volna tenni az OS SSDt de lassan nincs már több ötletem.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.