- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
SZIGMA
aktív tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdés:
HP 8470p az utóbb időben indításkor Caps Lock+Num Lock 5-öt villan. Ezt 4-szer eljátssza, aztán minden megy rendben (általános alaplaphiba talán). Tegnap a rendszer is elszállt az ssd-ről, de azt sikeresen visszahoztam, mindent lementettem, ami fontos.
Ér ez valamit alkatrészként? Működőként nem akarnám rásózni senkire. Akku is még valamennyire jó.
Vagy inkább tegyem tartalékba és használjam ki belőle az utolsó elektront is? Utódja már megvan, úgyhogy át tudom minősíteni szövegszerkesztős laptopnak.Köszi!
-
SZIGMA
aktív tag
Sziasztok!
Egy ismerősöm szeretne akkut cseréltetni a laptopjában.
Ez egy HP ZBook 14U G5.
Honnan tudnánk jó minőségű utángyártott akkut rendelni vagy ha nem ajánlott, akkor gyárit? (Persze nem aranyáron.)Előre is köszönöm!
-
SZIGMA
aktív tag
Sziasztok!
Egy kérdés, hátha van valakinek ötlete: Adott egy HP 8470p laptop.
Állítólag kikapcsolás közben összecsukták és azóta nem kapcsol be. A Caps lock és Num lock 3-at villan, ami memóriahibát jelent, de tuti jó memóriával sem működik. CMOS elemet kivettem, 3V van benne, resetelések nem hoztak eredményt. Próbáltam a BIOS recovery-t is (WIN+V), de nem csinál rá semmit.
Van még amit érdemes megnézni vagy engedjük el?Előre is köszönöm!
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
SeniorTilla #53808 üzenetére
Az is PH, szóval azt lehet.
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
Grande Ale #53494 üzenetére
A legfrissebb drivert tedd fel és a router beállításait is érdemes megnézni, gyakran külön-külön jók az eszközök, de együtt nem.
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
Grande Ale #53491 üzenetére
Szia!
Az valószínűleg Realtek hiba lesz, guglizz rá, sokan szívnak ezzel az adapterrel.
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
Grande Ale #53489 üzenetére
Szia!
Az eh-1000 szériához ezt írja:
Compatible with Miracast® devices
Integrated wireless options with dual antennas
Realtek 802.11b/g/n/a/ac (2 × 2) MU-MIMO supported and Bluetooth® 5
Realtek 8852AE Wi-Fi® 6 Bluetooth 5.2 WLAN
Intel® Wi-Fi 6 AX200 + Bluetooth 5 (non-vPro™) (802.11ax 2 × 2, MU-MIMO, supporting gigabit ƭle transfer
speeds)
Integrated wireless options with single antenna (M.2/PCIe)
Realtek RTL8821CE 802.11b/g/n/a/ac (1 × 1) MU-MIMO supported and Bluetooth 4.2 comboEzek közül bármelyik lehet, régiónként is változhat.
Ha nincs vele gondod,akkor mindegy, ha van, akkor az eladónál, boltnál jelezd. -
SZIGMA
aktív tag
Szia!
Első körben a biosban futtass egy diagnosztikát a merevlemezre és a memóriákra.
Ha ott nincs probléma,akkor egy bios default vagy egy bios frissítés és próba.
Milyen oprendszereket próbáltál?
Dedikált videokártya van benne?
Csökkentett módban elindul? Ha igen,akkor a minidump-ot másold ki és abban talán több infó lesz a hiba okáról.A vinyó a helyén van vagy optibay-ben?
És ahogy lentebb Seniortilla írja, ha friss vásárlás,akkor az eladót kérdezd.
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
75kokoko75 #53319 üzenetére
És ha bios reset után is hiányolná a wireless assistant-ot,akkor innen letöltheted:
[link]
Mert a 625-höz feltette a HP, de a 630-hoz meg nem, csak hogy érezzük a törődést. -
SZIGMA
aktív tag
válasz
75kokoko75 #53319 üzenetére
Szia!
Nézd meg ezt:
[link] -
SZIGMA
aktív tag
válasz
75kokoko75 #53316 üzenetére
Szia!
HP Wireless Assistant mit mutat?
Eszközkezelőben látszik a kártya? Driver rendben van?
Milyen oprendszer van most rajta?
Live linux alatt működik a wifi? -
SZIGMA
aktív tag
válasz
Hegyirabló #53040 üzenetére
Szia!
A feltöltés dátumánál megkeresed a legfrissebbet (vagy a legmagasabb revíziószámút) és azt töltöd le. A fájl megnevezésnél zárójelben van plusz információ, például, hogy melyik win10 verzióhoz töltötték fel (v1709, v1809, v1903, stb...)
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
tototos #53012 üzenetére
A SATA3-as caddy sem biztos, hogy jó lesz, ha a HDD vezérlője nem támogatja azt az üzemmódot. Másik gyártó ugyanakkora vinyóját is belepróbálnám, lehet hogy az menne. Innentől ez már csak pénzégetés egy talán működő dologra.
#53013-ban leírtam, hogy szerintem mi a tuti. -
SZIGMA
aktív tag
válasz
SeniorTilla #53011 üzenetére
Igen, ezért is tekintek szükségmegoldásként erre. Inkább egy eggyel nagyobb SSD és egy külső tároló. Nagyobb sebesség, kevesebb nyűg.
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
tototos #52999 üzenetére
Szia!
Ezekben az olcsó caddykben különböző vezérlők vannak, van ahol méretkorlát is lehet, máshol meg a SATA módokat nem tudja rendesen.
A vezérlőchipet megnézne találsz információt. Plusz az újabb HDD/SSD-k nem igazán szeretnek SATA1-en futkorászni, ha az ODD vezérlő csak annyit tud. -
SZIGMA
aktív tag
válasz
Tornádó úr #52508 üzenetére
Szia!
A gép típusa, modellszáma többet segítene, de a legbiztosabb, ha szétszeded és megnézed a kijelző típusát, annál tutibb nincs.
-
SZIGMA
aktív tag
Sziasztok!
A töltő témához:
Bár a lehetőség adott (azonos csatlakozó) és a HP-k nem annyira érzékenyek erre a témára, nem igazán illik nagyobb feszültségű töltőt használni. Az az 1V plusz feszültség a laptop tápáramkörében a szabályzás alkatrészein hővé alakul (jobb esetben), ami a lap egészét melegíti.
Szóval tudod használni, mert a jól végzett mérnöki munka miatt működik, de hosszú távon nem ajánlott.dewill79: Nem foglalkoztam még soha dokkolókkal, de gyanítom, hogy mivel szériákhoz készült (18,5V, 19V, 19,5V laptopok) vagy a dokkolóban van egy töltőelektronika vagy a belső töltőelektronikát táplálja a SZABVÁNYOS csatlakozón keresztül, mondjuk a belső táp megkerülésével. A töltőelektronika bemenete valószínűleg ugyanakkora feszültségről működik minden adott szériás laptopban (mondjuk 15 vagy 16V), így a külső táp feszültsége azt nem annyira érinti, a töltés az akku szemszögéből nézve ugyanúgy zajlik dokkolóról és tápról.
(Ez csak a saját okoskodásom, ha egy szervizes kijavít vagy megerősít, azt megköszönöm.)
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
SeniorTilla #52044 üzenetére
+1
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
principali #51751 üzenetére
megtanulnÉk
és nem, ettől még nem fog működni, de az élet más területein hasznos
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
bepken #51750 üzenetére
Ez bontott, drágábban, nem biztos, hogy megéri.
Másrészt, ha ránézel a kompatibilis típusokra:
HP Pavilion 15-p000 (DDY14ALC000)
HP Pavilion 15-p100 (DDY14ALC010)
HP Pavilion 15-p200 (DDY14ALC020)Szerintem ugyanaz a kábel és szériánként más kódot kapott a HP rendszerében, odaírtam zárójelben.
Még erre is kereshetsz:
P/N: 762519-001 -
SZIGMA
aktív tag
válasz
lotuska #51302 üzenetére
Szia!
Nekem van egy saját használatra és az ismeretségi körömnek is ezeket vettük, kb. 10 darabot. Eddig 0 meghibásodás, szerintem egy jól bevált modell. Érdemes takarítással, újrapasztázással kezdeni, SSD, min. 8GB RAM sem árthat. A zsanérokat érdemes jól körbenézni illetve a kamera melletti kis lámpácska (a HP billentyűzetvilágításnak csúfolja) mechanikája vagy kapcsolója szokott tönkremenni (nem nyílik ki vagy egyfolytában világít visszacsukva is). BIOS ne legyen jelszavas!
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
Pyttawrx #50985 üzenetére
Szia!
Összekevertem az enyémmel, az Intel Core 2 Duo.
A vinyó és SSD között tényleg nem érezni hűde különbséget, de egy 8.1-el azért még egy szervizgépnek elmegy. Levelezés, könyvelés, szövegszerkesztés, kisebb táblázatok kezelése még megy, youtube-ozni már nem nagyon kell rajta."Kérdésem az lenne, hogy a gyári 2*1 GB memória bővethető-e 2*2GB-ra, illetve a 250 GB vinyó helyett mehet-e bele ( 250 GB) SSD?"
Én ezt szó szerint vettem. Lehet. Hogy érdemes-e? Ezt majd ők eldöntik.
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
SeniorTilla #50619 üzenetére
Szoktam, szinte mindig.
Gondoltam plusz információ lehet a kérdezőnek, ha látja, hogy alsó kategóriás készüléken is megy a dolog, nem kell S10-ben gondolkodnia.
Tegnapi tapasztalat,ami még segíthet:
Ha egy repeatert kábellel csatlakoztat a laptophoz, akkor jobban jár, mintha wifin csatlakozik a repeaterhez. -
SZIGMA
aktív tag
válasz
Sumptuous #50614 üzenetére
Szia!
Az nem működik, hogy a telefonjával felcsatlakozik a wifire és hotspotként használva arról menne a laptop? Vagy egy repeatert feldobni? (Tudom, kisebb a sávszél, de ha stabilabb a kapcsolat, akkor a tanulás/felkészülés igényeit zökkenőmentesen kiszolgálja. Vagy nem?)
-
SZIGMA
aktív tag
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
SeniorTilla #49783 üzenetére
Nekem nem gond, gergott barátnője fémérzékeny.
Lehet kapni a csuklótámaszra ragasztható matricákat vagy nem tudom, hogy a színtelen lakkozás megoldás lehet-e.
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
SeniorTilla #49377 üzenetére
Valószínűleg túl egyszerű lenne felhívni vagy email-t írni neki, így azért szórakoztatóbb.
Meg nyilván az asztali gépekről a notebookos topikban kérdeznék én is, hiszen a notebook is az asztalon van, szóval asztali gép.(Poén, még mielőtt megsértődnél, FÖNÖK!)
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
SeniorTilla #49317 üzenetére
Majd vesz egy Acer-t, mert az kétszer olyan jó, feleannyi pénzért és majd mosolyogva néz ránk, az Elitebook-okkal szenvedő 'amatőrökre".
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
alpihun #49268 üzenetére
Szia!
Csak hangosan gondolkozom:
április 14.-én kérdezte le a garanciát a képek tanúsága szerint
május 14.-e óta fut a hirdetés
és még senki nem csapott le erre a csodás lehetőségre.Cégként hirdet, ha jól értelmezem (Firma), jó sok egyéb laptoppal egyetemben, szóval megtalálható, ha baj lenne. Viszont ha tényleg bugázott a cucc és később a rendszerbe kerül a HP-nál, akkor tőled fogják lefoglalni, ami neked bukó.
Az ausztrál ebayen egyelőre új van csak belőle 1500 AUD a legolcsóbb, kb. 300.000 Ft (szállítás nélkül),
a cikkszám alapján meg egy német és 2 holland áruházat hoz a google (1500 EUR), szóval szerintem annyira ausztrál az a gép, mint te vagy én. -
SZIGMA
aktív tag
válasz
SeniorTilla #49257 üzenetére
Szia!
Az a kiterjesztett garancia, gondolom az Alza saját garanciája.
A zöld "Kosárba" gomb alatt 3 sorral, halványszürkével írja, hogy 36 hónap garancia, az az alap gyári gari.
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
magellan2600 #49232 üzenetére
Szia!
Régebben az Adata SSD-ket nem igazán szerették a HP-k, azokat nem ajánlom. Én most egy Crucial MX500-at vettem, az rendben van, ajánlott.
Bővebbet a "Milyen SSD-t vegyek" topikban tudnak mondani, az összefoglalóban is írják az ajánlott és nem ajánlott modelleket. -
SZIGMA
aktív tag
válasz
Dana36 #49196 üzenetére
Szia!
Nem tudom a BIOS-ban a diagnosztikánál tesztelted-e a vinyót.
Ha ott bukik a dolog és a vinyó okozza, hogy nem használható a gép,akkor kicserélik gariban és kész.
Ha meg nem, akkor majd tájékoztatnak, hogy mennyi lenne, kéred-e és utána viheted a haverhoz. (Ez esetben bevizsgálási díj, szállítási díj felmerülhet.) -
SZIGMA
aktív tag
válasz
hallador #49127 üzenetére
Szia!
Ez egy szakmai topik.
Írtál egy pár olyat,ahol egy soron belül nyilvánvalóan ellentmondtál saját magadnak, ezeket mellékeltem és egyesével elmagyaráztam, hogy miért írják többen, hogy tévedsz.
Az hagyján, hogy ezt nem értetted meg, elkezdted kötni az ebet a karóhoz és aztán meg jött a "magyarosch".Nem gyanús, hogy 3-4 ember próbálja elmagyarázni, hogy nem jó az, amit írsz?
Mindenki hülye,aki szembe jön?"Ha csak írtam volna, de volt egy link, egy kép és minden más is"
Ami pont a többiek igazát támasztotta alá..."félremagyarázni pedig nemzeti sport, nem véletlenül nem élek otthon már"
((Itt ezt most duplazárójelben, nagyon OFF-ban, mert most tényleg bunkó magyar paraszt hozzászólás következik: Ha sikerült találnod egy országot,ahol a nyilvánvaló tévedésedre mosolyogva bólogatnak, ne adj Isten még el is hiszik és vakon követik, akkor ne mozdulj onnan, az a Paradicsom.))"Cselekvés helyett Magyarországon 90 % -ban megmagyarázzuk ki a hülye és miért mi nem, természetesen, ha semmi közöm hozzá, akkor is, na ezzel sokat segítettetek ám, haladtunk előre, ja nem."
A cselekvés az lett volna,hogy elolvasod amit írtál, felfogod, hogy benézted, benyögöd, hogy bocs, benéztem és ennyi, már rég vége lenne. Ehelyett pont azt csinálod,amit ránk akarsz kivetíteni, meg akarod magyarázni, hogy mi vagyunk a hülyék és még rosszindulatúak is vagyunk, mert más véleményen vagyunk (ami jelen esetben a helyes megoldás, de ez persze szubjektív, mert szerinted meg a te véleményed a jó, szent és sérthetetlen)
Talán 2 azaz kettő alkalommal próbáltalak felvilágosítani a tévedésedről, minden alkalommal idéztem amit írtál és azt magyaráztam el. Nem írtam, hogy hülye vagy sehol sem, mint ahogyan azt sem, hogy én nem lehetek az.Gondolkozz el! 04.10.-én fejeztük ezt be. Én itt a nyomorult Észak-Balkánon ezt már régen el tudtam engedni, te meg a virágzó Nyugaton ezen eszed magad. Ha ettől boldogabb vagy, akkor neked van igazad és én vagyok hülye.
További szép napot!
(Kérlek, ne válaszolj! Köszönöm!)
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
Viking001 #49068 üzenetére
Szia!
Ha a hiba fennáll,akkor szépen sorban egyesével eljátszod ezt mindegyik érintett komponenssel, annyi különbséggel, hogy most akkor egy igazítás, próba, másik igazítás, próba, stb...
Ha megjavul,akkor az éppen birizgált alkatrész a hunyó (vagy azzal összefüggően a gépben van valami gubanc).
Amúgy én a RAM-okat cserélném, szerintem ott lesz valami.(Teljes kikapcsolás vagy hibernálás, alvó mód?)
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
Rockland #49063 üzenetére
Szia!
Én a helyedben egy 8.1 64bitest tennék fel, utána Classic shell és megvan a win7 életérzés is.
Optibay-el megoldható amit szeretnél, akár magad is megoldhatod.
Itt a service manual:
[link]Kérdezd meg a boltban, de elvileg a garanciát nem érinti a dolog. Ha náluk cserélteted (fizetős), akkor biztosan nem lesz gond a garival.
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
SeniorTilla #49048 üzenetére
Köszi, hasonlóra gondoltam, de nem voltam biztos benne.
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
hallador #49042 üzenetére
Szia!
Nem szeretném, ha félreértenél. Elolvastam az előzményeket is és ott például nagyon hasznos tanácsokat adtál, amit ezúton is köszönök mindannyiunk nevében.
A kérdésedre a válasz: megnéztem a képet és a dokumentációt is, MIELŐTT megírtam volna a hozzászólásomat. Értelmeztem az ott látottakat és abból arra jutottam, hogy elkezdted keverni a dolgokat.
"Mindent a szátokba kell rágni komolyan? Hát erre nem tudok mit mondani..."
Hasonlóképpen gondolom ezt most én is, de akkor legyen:
SSD=Solid-state drive (ilyen technológiával készülő eszközök gyűjtőneve)
SSD csatolók lehetnek: SATA (1,2,3), PCIe, M.2, MSata, NVMeAz előzőekben is leírtam, most is beidézem:
""Nincs SSD gyárilag a ProBook G5-be. Semmilyen. Csak NVMe." Ez a sor egy paradoxon, gyakorlatilag saját magadnak mondasz ellent, mivel az NVMe-s SSD nem semmilyen, hanem valamilyen, ami van, nem pedig nincs."Ha megnézed a képet, akkor értelmezd, nem azt írtam, hogy nincs SSD" De, pontosan azt írtad."
Ez volt talán a következő sor, ez is szembemegy az előzőekkel, legalábbis az én logikám szerint.Említetted Seniortilla-t. Félig topikgazda,kereskedő.... hmmm, a kereskedő eddig sem volt titok szerintem, jelen esetben éppen előnyt jelent, ha valaki nagyobb mennyiségben lát gépeket és az sem lehetetlen, hogy olyan öszvérek is a kezébe kerülnek, amik a doksik szerint nem létezhetnének. Mielőtt felteszed a kérdést, nem, nem tudom bizonyítani, hogy van ilyen.
Volt egy: magyaros, na...
meg most: Nem véletlenül tart az ország ahol...Erre csak annyit, hogy igen, valaki téved, de nem hajlandó beismerni, inkább jó hangosan nekimegy mindenkinek, ez olyan magyarosch, ami ott is tartja ezt az országot,ahová eddig süllyedt...
Nem akarom ezt tovább ragozni, nem akarom, hogy személyeskedésbe torkolljon ez az egész. Ülj le, nyugodj meg és olvasd el az egészet az elejétől. Leírtam, hogy miért látja mindenki más hibásnak,amit írtál. Részemről itt befejezném a dolgot.
Köszönöm a figyelmet!
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
hallador #49038 üzenetére
Szia!
"Nincs SSD gyárilag a ProBook G5-be. Semmilyen. Csak NVMe."
"Ha megnézed a képet, akkor értelmezd, nem azt írtam, hogy nincs SSD" De, pontosan azt írtad.
"Na melyiket szerelik 2,5"-os SSD-vel? a 430 G5-ök közül?
Ha megnézed a képet, akkor értelmezd, nem azt írtam, hogy nincs SSD, hanem gondolkozz ne kötözködj logikusan nincs hivatalosan 2,5"-os SSD-vel csak NVMe szabványú M.2-vel."Hát, szerintem ezzel azért pár embert összezavartál, köztük saját magadat is.
Azt már csak félve merem mondani, hogy kevered a fogalmakat, SSD alatt csak a 2,5"-os SATA-s meghajtót érted, pedig az SSD többféle csatolóval létezik, így az általad említett NVMe szabványú M.2-es meghajtó is SSD. -
SZIGMA
aktív tag
válasz
magellan2600 #49019 üzenetére
Használt laptopokkal foglalkozó cégtől is kaptam már gépet másik HP-hez való töltővel (18,5V-os helyett 19V-osat). Megy vele, oké, de azért na, jobb szeretem, ha minden stimmel, különösen mert ez olyan ismerősnek ment, aki még az egységsugarú user színvonalát sem éri el. (Szereztem hozzávalót, kicserélték volna, csak a posta oda-vissza meg az idő...)
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
magellan2600 #49014 üzenetére
+1
(az eredeti kérdezőnek: nem a vásárlás lutri, az aprókon árulnak gyári töltőket pici pénzért. HP-t kérsz,HP-t kapsz. "18,5V-os, 65W-os kell? Tessék, itt van!"
A csereberélgetést úgy gondoltam, hogy a userek a kezük ügyébe kerülő cuccokat párosítják a lehető legelképesztőbb kombinációkban. (rosszalló tekintet ON) ) -
SZIGMA
aktív tag
válasz
sörösló #49006 üzenetére
Szia!
Kell egy megfelelő feszültségű és teljesítményű HP táp próbára és minden kiderül.
"Mi a szerepe a középső tűhöz csatlakozó vezetéknek?"
Azon keresztül "beszélget" a töltő és a gép, ebből tudja a gépezet, hogy gyári-e a töltő és milyen teljesítményű. A centerpines töltőket előszeretettel csereberélik össze-vissza az emberek, Dellhez HP-t, HP-hoz Dell-t, más feszültség kit érdekel, aztán csodálkoznak, ha meghal a laptop.Remélem a laptopod túlélte ezt a szakszerűnek nem igazán nevezhető próbálkozást.
-
SZIGMA
aktív tag
Szia!
BIOS-ban látszik az SSD? A BIOS-ban AHCI-re kell állítani SATA módot, utána látnia kellene.
Egy haveromnak az segített, hogy előtte egy másik gépen leformázta az SSD-t, utána ment rendesen a telepítés. (az egy Dell noti volt)(Ha ez sem megy,akkor még talán egy BIOS-frissítést megpróbálnék, ha F.68-nál régebbi van rajta, de ezt csak saját felelősségedre!)
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
BalaNce87 #48759 üzenetére
Szia!
Nekem az Adata SP550-nel van negatív tapasztalatom, nem igazán hozta a "hűha" érzést. Utána persze már láttam a fórumokon, hogy az Adata és a HP vezérlők nem igazán szeretik egymást. Ez pár éve volt, nem tudom azóta mi a helyzet. Most Crucial MX500-ast vettem a 8470p-be, az rendben van.
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
Mr_no_Name #48753 üzenetére
Szia!
Az én notimon is picit ferde. Mivel a nyitást-csukást nem befolyásolja, én nem foglalkoztam vele, a képernyőt nézem, nem a zsanért.
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
Mr_no_Name #48751 üzenetére
Szia!
Este megnézem az enyémet, mintha abban is lenne egy kis ív. A zsanér csavarjait nézd meg, hogy lazák-e.
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
mjani1172 #48669 üzenetére
Szia!
Első körben kivenném a billentyűzetet, megnézném a csatlakozót, multiméterrel kimérném a SHIFT gombokat.
Ha nem működnek,akkor billentyűzethiba.
Ha működnek, akkor alkohollal átpucolnám a csatlakozókat és visszatenném.
Ha továbbra is hiba van,akkor az már az alaplapon lesz, szerviz. -
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
Head88 #48624 üzenetére
Szia!
Megkérdezném a HP-t, hogy a kicserélt fődarabra újraindul-e a garancia (jelen esetben szigorúan a fődarabra korlátozódik, más egység meghibásodása esetén az eredeti garanciaidő a mérvadó, ami lejárt) és ha igen, az hány hónap. Elvileg a törvény kötelezi őket a cserélt fődarabra vonatkozó garancia meghosszabbítására, de a legbiztosabb, ha felhívod a kormányhivatal fogyasztóvédelmi osztályát, ők talán jobban képben vannak.
(Telekom honlapjáról:
Jótállásra, szavatosságra vonatkozó jogszabályok, rendeletek:151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet
Ptk.685.§ e, pont; 305.§-311/a-ig
19/2014. (IV. 29.) NGM rendelet
249/2004 (VIII:27.) Korm. rendelet.) -
SZIGMA
aktív tag
válasz
Head88 #48613 üzenetére
Hát, nehéz ügy.
Amit én tennék (az interferencia felkutatására):
- memóriákat egyesével lepróbálnám (valahol írták, hogy az okozott hasonló hibát más modellnél)
- közvetlenül 230V-ba (szünetmentes nélkül) csak táppal, akku nélkül
- WLAN kártya nélkül
- próba másik háttértárralEzután már nem sok minden marad
- billentyűzet
- touchpad
- kijelző a kamerával és antennákkal
Innen már csak legózással lehetne kiszűrni, egy hibátlan ugyanilyen notival.És ezzel a 90B hiba még nem oldódik meg.
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
Head88 #48594 üzenetére
Szia!
A 90B hibakód azt jelenti, hogy a venti nem pörög fel a kívánt fordulatra az indítás után megadott időn belül.
Mivel a BIOS update (és az alaplap és venti csere) nem segített, így a BIOS-t kizárhatjuk.
Seniortillával értek egyet, vagy a tápegység vagy a hálózati feszültség lesz a ludas. Nincs esetleg szünetmentes elékötve?Máshol kipróbáltad? Munkahely, barát, ismerős?Egyébként meg a cserélt fődarabra újraindul a garancia vagy legalábbis 1 évet kell vállaljanak szerintem, szóval az alaplapcserét kérheted az előző munkalap birtokában, de a gépcseréhez valóban kérhetik az eredeti garjegyet, számlát és annak hiányában elutasíthatják.
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
SeniorTilla #48517 üzenetére
Jogos, én is úgy gondoltam, csak kifelejtettem a sorból.
(Valószínűleg a kontaktspray-s ötlet okozta sokk miatt.)
-
SZIGMA
aktív tag
Szia!
"Mit tudnék csinálni? Esetleg valami kontakt sprét vegyek, és fujjam le az egészet, a gombok alatt is?"
A kontaktspray-s ötletet azonnal felejtsd el! Azzal nagyobb kárt csinálnál!A legjobb,amit tehetsz, hogy kikapcsolod a laptopot, kiveszed az akkut, ha kivehető és a lehető leghamarabb rábízod valakire,aki szétszedi, kiszárítja. Így is jó esély van rá, hogy a touchpad cserés lesz.
-
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
ruzsass #48241 üzenetére
Szia!
WLAN module:
Intel Dual Band Wireless-AC 7265 802.11 AC 2×2 WiFi + Bluetooth 4.2 Combo Adapter (nonvPro)
901229-855Intel Dual Band Wireless-AC 3168 802.11AC 1×1 WiFi + Bluetooth 4.2 Combo Adapter (nonvPro)
863934-855Realtek RTL8723DE 802.11 bgn 1×1 WiFi + Bluetooth 4.2 Combo Adapter 927230-855
Az Intel 7265-ös tudja a sebességet amit szeretnél, viszont csak olyat nézz ami HP-hoz való vagy HP-ból bontották, más nem fog menni.
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
raziel01 #48009 üzenetére
Szia!
Csak a proci tetejére kell a paszta, én is úgy szoktam,ahogy a videón van, egyenletesen elosztva vékony rétegben, a sarkokra is. A zöld részre úgy került, hogy a gyári vastagabb paszta a melegedéssel szépen kiment a széleken és lefolyt a proci paneljára. Azt le kell tisztítani.
Utána AIDA stressz teszttel érdemes megnézni a hőfokokat, hogy ne legyen meglepi. -
SZIGMA
aktív tag
válasz
SeniorTilla #47983 üzenetére
Akkor elnézést, a pontos modell nélkül csak a Spectre X360-ra kerestem rá és az első szembejövő youtube videó és service manual alapján nekem nem tűnt bonyolult feladatnak.
(Ott 8 db csavar kivétele után lejön az alsó fedél és ott vigyorog a wifi kártya a zsanérnál. Mindössze annyi nehézséget láttam, hogy kétféle méretű csavar van, azokat nem szerencsés összekeverni, de logikusan a hosszabbak a zsanérhoz mennek, a többi meg a többi.) -
SZIGMA
aktív tag
válasz
SeniorTilla #47973 üzenetére
Élőben még nem volt hozzá szerencsém, de pár csavar kicsavarása és az alsó fedél levétele nem okozhat gondot az átlag Ph! olvasónak. Ott meg már látható, cserélhető a wifi-kártya.
Ha van saját tapasztalatod, hogy mire ügyeljen,akkor oszd meg vele, nehogy pórul járjon.
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
daninet #47966 üzenetére
Ahogy nézem, a Spectre egy sz@póroller WIFI szempontból. Szedd szét, vedd ki a kártyát, tisztítsd meg az érintkezőket és tedd vissza. Az antennacsatlakozókat sem igazán pattintották rá a gyárban, az is baj lehet.
IPv6 tiltása meg energiagazdálkodási beállítások, aztán ha az összes varázslat ellenére sem működik,akkor USB-s wifi stick a megoldás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- SZÜNETMENTES TÁPOK
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest