Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
set79
csendes tag
válasz
SZIGMA
üzenetére
Sziasztok!
Az eladót kérdeztem, azt mondja nála működött, bár üres particioval érkezett.
a diag rendben lemegy, hdd, ram ok.
bios alap volt, frissítés nem. Mindenképp sort keritek rá.
win7-et szeretnek, abból több fajtát is próbáltam, de a win10-nél is ez volt a helyzet.
Csokkentett módban sem indul, ugyanez a hibaüzenet.
hdd helyén.
ugyhogy marad a bios frissítés, bár érdekes, hogy elvileg az előző gazdanal ment.
koszonom az ötleteket.
udv -
VMatteo
őstag
válasz
SZIGMA
üzenetére
letöltöttem egy két cuccot most, meg valami frameworkot, és működik! Köszi!
A zsanér kicsit lötyög, van a kijelzőnek kb 1,5cm holtjátéka legfelül. Ezen lehet valamit állítani, vagy ilyen és kész?
Illetve van benne egy Nvidia Quadro K2100M videókártya, ezt ki lehet kapcsolni, hogy csak az integrált dolgozzon? Ezzel akkuidőt nyernénk, csak youtube, meg ilyesmi lesz használva, arra gondolom eléglenne az integrált is. (i7 4810MQ- 2800MHz)
Illetve, hogy lehetne beállítani, hogy a funkciógombok ne FN gombbal együtt működjenek, hanem alapból állítsák a fényerőt, ezt azt? BIOS-ban kell állítani? -
-
-
bepken
veterán
válasz
SZIGMA
üzenetére
[link] - ez pl az egyik kiszemelt adatlapja. látod, itt is fel van sorolva a 000, 020.... és a 140-es végű is. viszont 140-es végű nem volt jó, tehát ezért szenvedek neki ennyit :D
bár már abban sem vagyok biztos, hogy nem kamu kábelt küldtek....azonnal elfogadta a refundot, amikor feltöltöttem ezeket a képeket: [kép] [kép] - amit rendeltem olyan, mintha nem is lenne benne anyag konkrétan
-
bepken
veterán
válasz
SZIGMA
üzenetére
nem akarok nagyon értetlennek tűnni, de hiába keresek rá erre a számra ebayen, egyelőre nem találtam olyan termék adatlapot, ahol egyértelműen ott lenne a "020"-as végű serial, mindenhol csak a "140"-es végű van a részleteknél, amit egyébként nekem is küldtek.
írtam az egyik eladónak, hogy az ide is bemásolt serial számok alapján az általa árult kábel kompatibilis lesz e, íme a válasz :
-
lotuska
tag
válasz
SZIGMA
üzenetére
Sziasztok. Koszi a valaszt.
Megvettem. Eddig minden zsir. Nagyon szep, megkimelt allapotban van. Gondolom ceges volt es dokkoloban hasznaltak... A kerdesem az lenne, hogy szeretnek bele +4gb rammot. Mire kell figyeljek? A CPU-z most ezt mutatja:
A masik dolog 320-as HDD-m van. Gondolom ebbe a tipusba egyszerre csak egy db HDD/SSD megy bele, vagy az ODD helyere masik. Jol gondolom? Tehat nincs eselyem,hogy HDD+SSD+ODD legyen egyszerre?
A billentyuzet sajna nemet es bootolaskor is a BIOS nemet nyelvu, Ez engem egyenlore nem zavar. Kerdesem az lenne, hogy lehet ebbol problemam a kesobbiekben?
Koszi szepen a valaszokat!
-
-
jozsi252
veterán
válasz
SZIGMA
üzenetére
Közbe gépközelbe kerültem. Van egy felkiáltójeles ismeretlen eszköz, ugyanúgy ACPI driver kellene neki is. Próbáltam automatán keresni, de semmit se talált. Te ehhez nem emlékszel hogy honnan szedtél le drivert?
#hpq
Kikapcsoltam, és most elsőre kikapcsolt a laptop rendesen. Még tesztelgetnem kell azért, de jó lenne ha ez megoldaná.Köszi a segítségeteket!

-
-
-
válasz
SZIGMA
üzenetére
Én tiltakozom a win8 bármelyik változatától is.
Ettől függetlenül, mivel ez kompatibilitási hiba, lehet pont ezzel lesz jó. A Windows csodákra képes..... ma is tud újat mutatni, hogy mennyire nincs egyben....
a legujabb win 10 nekem eddig egész stabil, de messze nem tökéletes. 
-
Dana36
csendes tag
válasz
SZIGMA
üzenetére
Köszi, nálam az idő az, ami nagyon számít. :-(
Amúgy Care Pack garanciám van:Std Office Hrs Std Office Days
Standard HW
Country Coverage
Standard Material Handling
No Special Coverage
Delivery by HP
Pickup by HP
Standard Turn-Around-Time
Hardware Problem Diagnosis
Offsite Support & MaterialsMár csak egy kérdésem van: Tud valaki Pesten nagyon jó, bevált HP-szakszervízt ajánlani?
-
hallador
addikt
válasz
SZIGMA
üzenetére
Erre csak annyit, hogy igen, valaki téved, de nem hajlandó beismerni, inkább jó hangosan nekimegy mindenkinek, ez olyan magyarosch, ami ott is tartja ezt az országot,ahová eddig süllyedt...
De pont ez az, hogy én beismertem ameddig ti kötözködtetek. Ameddig én tényeket hoztam, addig más pedig feltételezéseket. Nincs baj ezzel, de ne csináljunk már úgy, mintha csak úgy lehetne segíteni, ahogy minden egyes "szakértőnek" megfelel.
Ha csak írtam volna, de volt egy link, egy kép és minden más is. Kötözködni lehet, adott helyzetben kell is, félremagyarázni pedig nemzeti sport, nem véletlenül nem élek otthon már. Cselekvés helyett Magyarországon 90 % -ban megmagyarázzuk ki a hülye és miért mi nem, természetesen, ha semmi közöm hozzá, akkor is, na ezzel sokat segítettetek ám, haladtunk előre, ja nem.
-
ddmb
aktív tag
válasz
SZIGMA
üzenetére
elírtam bmeg

már tudom is az okát... cca 10 évvel ezelőtt a RAMokat elkezdtük gigabájtokban számolni... aztán ráállt erre az agyam... de azt a FS lapitopit 15 éve vettem, akkor inkább még csak megákról beszéltünk amikor a RAMot említettük... szóval tudtam a számot, és hozzácsaptam a ma használatos mértékegységet, anélkül, hogy elgondolkodtam volna a nagyságán

-
válasz
SZIGMA
üzenetére
Sok olyan gép van az újraértékesítési programban (is), amik nincsenek kiskereskedelmi forgalomban. Egy-egy projektre csinál a HP egy speciális konfigot, amit az adott vevőnek, pl. nagyvállalati ügyfélnek rak össze és értékesít. Pl. 50 darabot. A rengeteg gép közül már nem emlékszem melyik 430-asban volt SATA SSD, de volt az biztos, valszeg ilyen konfig lehetett. Nekem is csak úgy derült ki, hogy a vevő HDD-t is kért bele, és miakor kinyitottam, láttam, hogy hoppá, itt először SSD-t kell cserélni, mert foglalt a HDD helye
Ezeknek a gépeknek termékszámára is rákereshetsz, a neten semmi infót nem fogsz találni róluk, mert még a nyilvános HP-s adatbázisban sincsenek benne. Amúgy semmi jelentősége, mert a gép ott van, az van benne ami, és működik 
A legtöbb felhasználót nem érdekli milyen SSD van a gépben, higgyétek el. Még akkor sem, ha nagyok a különbségek közöttük sebességben és árban is. Aki nagyon háklis az ilyenre, az majd bővíti magának amivel akarja, és amire van pénze. A gyári meghajtók egyébként a jó minőségű, drágább fajtákból valók. Itt is jellemző, hogy a felsőkategóriájú gépekben (Spectre, Zbook, Elitebook) drágább és gyorsabb SSD-k vannak, mint egy középkategóriás probookban. Ezért nem is értem, miért kell ezen ennyit rugózni, nem csúcsmodellről van szó 500-600 ezres árban, hanem egy sima 200 ezres kis probookról...
-
hallador
addikt
válasz
SZIGMA
üzenetére
Igazad van! A képet senki nem nézte meg? Nem olvastok dokumentációt? Mindent a szátokba kell rágni komolyan? Hát erre nem tudok mit mondani...
(#49041) SeniorTilla
Érdekes, hogy egy félig topik gazda olyan dolgokkal dobálózik amit nem tud igazolni... Te kereskedő vagy igaz?.... Érződik...
(#49040) Pyttawrx
Sem a doksit sem a képet nem nézted meg te sem? Érdekes... Nem gond, csak nem értem, hogy ahelyett, hogy értelmeznétek valamit, még ha nem is felel meg a Te "Nagyon szakmai" ízléseteknek ... Inkább fikáztok... Nem véletlenül tart az ország ahol...
-
-
sörösló
aktív tag
válasz
SZIGMA
üzenetére
Köszönöm a választ. Akkor azt mondod,hogy csak "gyári" töltő? HP szervízben ez horror ár, máshonnan (jófogás) meg ezek szerint lutri. Na majd lesz valami, ezt a lapost amúgy is a roncstelep elől mentettem. Mindenesetre a centerpines gépeket a jövőben igyekszem elkerülni. Bár a próbára használt Lenovo táp csatlakozója is centerpines, de itt nincs használva, csak két vezetékes a kábel.

-
stellaz
veterán
válasz
SZIGMA
üzenetére
hmm... hmm...
Utánanézek, de ezzel a géppel valahogy nem vagyok kibékülve. Az előző egymagos géphez képest van ugyan előrelépés, úgy mint, hogy megy rajta egy kicsit jobb játék, meg nem akad a full hd video, de amúgy használat közben egy lassú sz@r. Friss win 10 telepítés után sem. SSD nélkül meg kb. használhatatlan.
-
Head88
addikt
válasz
SZIGMA
üzenetére
Memóriákat már próbáltam többet is, wifi kártya is megvolt, ssd modult nem cseréltem benne még, akku nélkül is volt már próbálva más elektromos hálózaton szünetmentes és túlfeszvédős elosztó nélkül.
Billentyűzetet is néztem már. (Van egy német kiosztású is ami eredetileg volt a gépben. Az lett kicserélve egy magyar világítósra)Ez a gép folyamatos problémát okozott az utóbbi 2,5 évben. Volt időm vele foglalkozni.
Laptop szervizben dolgoztam ismerem a szabályos szervizelés lépéseit.
Ha belenyúltam próbálgatni kesztyű, ESD védett szerszámok stb megvolt.
Bezzeg ugyanezeket az előkészületeket az onsite szervizesnél nem láttam. Szabadkézzel csuklópánt nélkül fogdosta az alkatrészeket. Az egyik alaklommal még a rendelkezésére is kellett bocsájtanom az ifixit csavarhúzókészletemet. Felkészült ember volt...A legutolsó alkalommal pedig elállítgatott valamit a BIOS-ban és utána nem akart bootolni a rendszer. Azzal hagyott ott, hogy majd telepítsem újra. Persze kértem, hogy lépjen be a bios-ba és nézzük át. Megtaláltam a hibát pár gombnyomás múlva indult a gép rendesen. A tagnak meg égett a feje. Azt mondta szó szerint, hogy biztos én állítottam át valamit korábban annak az alaplapnak a BIOS-ában amit frissen szerelt be...
-
ddmb
aktív tag
-
-
embe
nagyúr
válasz
SZIGMA
üzenetére
Ezt még meglesem.Meglestem. Így volt már beállítva.
Most egy Samsung 860 EVO 500GB-os van benne.
De pl. egy Seagate SSHD-val nem éreztem lassabbnak.Akkor elengedem a témát. Valszeg a hardvernél ez a limit. Pár éve még örömódákat zengtem volna ha a játékos gépem így bootol be. Molst meg már keveslem.

-
embe
nagyúr
válasz
SZIGMA
üzenetére
Nem volt beázás, driver fent van, ugyanezek a driverek illetve rendszer más ilyen gépen ( mentésből ment fel ) tökéletesen működik.
De ha le van tiltva a touchpad, akkor egérrel is ezt csinálja.
Telefonon hívott az ismerős a problémával. Ajánlottam hogy nézze meg valamilyen pendrive-ról indítható rendszerrel, hogy azzal hogyan működik. -
ruzsass
tag
válasz
SZIGMA
üzenetére
Köszönöm a válaszodat. Szerinted ez a Intel 7265-ös mehet benne, mert HP spare-s, de a száma nem egyezik meg az általad linkelttel.
-
-
-
-
hotian
tag
válasz
SZIGMA
üzenetére
A synaptic driver-t próbáltam, de nem lát eszközt ezért nincs mihez driver-t felrakni.
A BIOS-ban nincs fingerprint beállítás.
A kábel jó ötlet, meg fogom nézni, bár kicsit ódzkodom a szétszedéstől nagyon gyenge műanyag a service ablak és ráadásul pattintós, könnyű eltörtni legutóbb mikor beraktam egy ssd-t már meg is repedt. -
MasterMark
titán
válasz
SZIGMA
üzenetére
A spare number pontosan stimmel. Én is úgy tudom, hogy akkor be se bootolna. Viszont itt semi gondja, csak egyszerűen nem látszik sehol.
És mind a két gépen, a különböző kártyákkal is ez a helyzet.
szerk: Asztali PC-men van miniPCIe slot, estleg nézzem meg ott, annak van értelme?
-
-
ékszíj
csendes tag
válasz
SZIGMA
üzenetére
Hú, nagyon köszönöm a válaszod!!
Jó alaposan magamba kellett szállni, sajnos a gép megtáltosodása kábé 20 percig tartott, azóta megint vacak. Szóval kár volt itt örvendezni előre. Hogy is mondják? Ne igyunk előre a medve bőrére.
Egy fura dolog van, hogy az időt már nem állítja vissza 1980-ra. Haha.
A válaszod alapján most majd még megnézegetem, hogy milyen lehetőségek vannak, valami miatt nagyon ragaszkodom ehhez a laptophoz.
(Bezzeg egy szegény dell laptop áldozatául esett a szerelői munkásságomnak.
) -
-
dewill79
tag
válasz
SZIGMA
üzenetére
Végre valaki észrevette rajtam kívül,hogy asztali gépről van szó..
-
ékszíj
csendes tag
válasz
SZIGMA
üzenetére
Köszönöm! A képernyőmentésekből asszem látod a kérdéseidre a választ.
Jól írtam, a cpu-t és a ram-ot mutatják a kis körök.
Felteszem, hogy amit javasolsz (új vinyó), ezzel az erővel egy új laptopot is vehetek (mármint használtat).
De hogy a pénzt hogy fogom kiverni a fickóból?
-
-
Thcksl
csendes tag
-
-
cellpeti
nagyúr
válasz
SZIGMA
üzenetére

ló úr: hagyjuk inkább
SZIGMA: van más ötleted? Akkor is csak elsötétül, tehát ha nagyon nagyon nézed látod a képet, de....nem tom érted-e? megpróbálom lelőni és megmutatni majd. Illetve gép induláskor is...bekapcsolom és mielőtt jönne a W10es logo, kép nincs, csak pörög. Lekapcs, vagyis alvás, majd megint megnyom és jó minden. -
kosinalajos
csendes tag
válasz
SZIGMA
üzenetére
Win7 van fenn.
Ugye ehhez nem készül frissebb firmware ezért csak a régieket tudom használni. Egyébként a win7-hez sincs driver: http://h20564.www2.hp.com/hpsc/swd/public/readIndex?sp4ts.oid=1839154
Ebből kellett egyet kiválasztani.Vagy próbáljam ki én is az előttem szólók által említett HP SoftPaq Download Managert? Nem csípem az ilyen pakkokat, managereket, de ha ez megoldaná.
-
Khelben
nagyúr
válasz
SZIGMA
üzenetére
Valaki látott már egymás mellett 8460p-t és 8560p-t? (Vagy a 70-es párjukat). Azt tudom, hogy a 8560p 1600x900-as panelje egész kulturált, már ami a színeket és a betekintési szögeket illeti. Sokkal szebb, mint a 840/850-ben. De mi a helyzet a 8460p esetén? Ott is használható az 1600x900-as?
-
FlashLed
senior tag
válasz
SZIGMA
üzenetére
Közben betettem a Wi-Fi kártyák ésvarázslat működik. Ezek szerint nincs is whitelist bios ezen a gépen?
Másik:Wi-FI-vel mióta windows 10 van vannak gondok. Ha újraindítom a gépet, a wifi nem megy (tálcán lent ki van ikszelve a wifi jel) de eszözkezelőben látja,nem is ír hibát. Ezt a régi és az uj wifi kártyával is csinálja.(narancssárga a billentyűn a wifi jel is) Ha kikapcsolom és be általában megjavul fehérre vált led,de van hogy ígyis be kell kapcsolni a repcsi üzzemódot és ki,azután javul meg. Mitől lehet ez? Biztos nem a wifi kártya hibás,a régivel is ezt csinálta,most is,a gépet sem hinném hibásnak.
Mi lehet a gond? Találkozott már valaki ilyennel? -
mezis
félisten
válasz
SZIGMA
üzenetére
Csatlakoztattam a tápegységet. Ha benne van az akku, akkor folyamatos ütemben felvillan a Power gomb LED-je meg jobb szélen két LED de se kép se hang BIOS-ig sem jut el. Ha akku nélkül próbálom bekapcsolni, akkor csak a Power LED világít egy rövid időre de aztán semmi. RTC elemet ellenőriztem, 3,05V.
Nem kellene bekapcsolási kísérletnél valamilyen hangot adnia, ami esetleg hiba kód lenne ? -
flymi
addikt
válasz
SZIGMA
üzenetére
-Újratelepítve nem volt sosem. Eredeti fut rajta.
-AVG, Malwarebytes hetente, CCleaner naponta futtatva van. Nem kapott be semmit tavasz óta. Akkor valami módosította/eltérítette a Chrome asztali parancsikonját, de megoldódott.
-Partíció menedzser progi... Szoftveresen? Hát nem is tudom...
-Memória 1x4GB 1333MHz DDR3 CL9 1.5V, nagy valószínűséggel ez a Kingston.Asztali gépnél nem lenne gond, rendbe raknám pikk-pakk, de lapost még sosem szedtem szét, most először a HDD-t vettem ki és a ramot néztem meg.

Pasztázva ha tavaly és tavaly előtt a szervizben nem csinálták meg, akkor gondolom a gyári van rajta.
Hőfokokkal semmi extra, mindig is melegedett ez a típus, nem tapasztaltunk semmi különlegeset.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Jogász topik
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
- Nagyon gyorsan búcsút mondhatunk az olcsó notebookoknak
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Napelem
- Minimális változásokat hozhat a Google Pixel 10a
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- További aktív témák...
- Minden szoftver mellé teljesen audit és NIS2 biztos, jogilag hiteles licencigazolást adunk át!
- KÉSZLETKISÖPRÉSI KARÁCSONYI ULTRAAKCIÓ! - MacBook Air M4 16GB 256GB Garancia!
- 188 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5060
- AKCIÓ! HP Victus Gaming 16-S0017NH 16 notebook - R5 7640HS 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4050 6GB WIN1
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Zalman Z1 Plus Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

csak 1-et

, hamarabb megy az idő

Pyttawrx