Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• SeniorTilla

veterán

válasz kromatika #35140 üzenetére

Ez - bár nem írtál pontos típust - az Envy 17-2000 sorozat lehet. Komoly teljesítményű gépek voltak, nekem spec. nagyon tetszett a mintás magnéziumház, és szép volt a színe is. Ilyennel játszottam szét magam néhány éjszakát, ez volt az első komolyabb 3D-s játékélmény, és nagyon bejött :)

A gépnél a következőket nézd meg:

1, tegyél fel full terhelsét adó, sokkoló programot, pl. 3DMark, stb, ezzel járasd legalább 15 percig. Forró lesz a bal oldala, a kezed alig fogja bírni, de ez normális. Az a nem normális, ha lefagy, vagy belassul. Ekkor gond van a hűtésel (ami a gép korát figyelembe véve 90%-osan valószínű). Ez még nem baj, de alku tárgya. Ha nem tudja lehűteni magát, akkor szétszedni, újrapasztázni és kitakarítani kell.

2, akkor vedd meg, ha ezzel a melegedéssel megbarátkozol - a 6850 egy nagyon gyors VGA, főleg GDDR5-tel (sztem az van benne), de olyan mint a hősugárzó :)

3, akku már valszeg kuka, főleg mert a túl nagy meleg teszi tönkre leghamarabb

4, képernyőt nézd meg, jó-e a fényerő és a kontraszt. Nagyon jónak kell lennie, ég és föld egy átlagos laptophoz képest. Ha nem ilyen, akkor öreg a kijelző, sokat ment vagy melegedett az évek során.

5, a hőterhelés miatt előfordulhat hűtési probléma bármikor, erre nagyon oda kell figyelmi, hátőpadot vagy legalább radíros emelést használni ,ha játszol vele (persze, mi másért kellene? :) )

Az anyagminőség és összeszerelés jó, ez a HP egyik csúcsmodellje volt. A kép és hangminőség kb akkora különbség lesz a lenovóhoz képest, mint trabant után egy lexus terepjáró :)

• Ice&Lime

veterán

válasz kromatika #35140 üzenetére

Csak egy pár infó ami a neten van az az, hogy hangosabb az átlagnál és kicsit melegebb is a gép.
    Én ennyit találtam róla.

Új hozzászólás Aktív témák