- Fórumok
- Notebookok
- HP notebook topic
- (kiemelt téma)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
wreakz
tag
Szia,
Ha jól értem, kivetted az akkumlátort a gépből, és mindig CMOS resettel indul ha lehúzod a hálózati kábelt.
Hát ez egyszerű mível ezekbe a gépekbe már nincs alaplapi CMOS elem ami elősegíti a beállítások megtartását, hanem már az akkumlátorba van benne.
Vagy tedd vissza az akkumlátort, vagy hagyd mindig hálózatra dúgva.
Remélem nem én értettem félre. -
hallador
addikt
-
Klara_
őstag
-
Klara_
őstag
-
adika4444
veterán
-
Aethelstone
addikt
Szia. Én inkább lennék az ördög ügyvédje. Ha azt nézzük, hogy mire használod, akkor inkább a Probook maradjon. Nyilván a Z minőségibb, de a Pro is sokáig ki fog szolgálni és tartalomfogyasztásra a 17 zoll sokkal barátibb, nem beszélve a takarékos, ámde aránylag erős prociról.
Szerk: És a Z-t jobban tudod eladni. Ha már anyagi okok...
-
kecsetif
aktív tag
Nem kérdés, hogy a Z maradjon. Az alkalmazások egyre több szálat akarnak a jövőben. (lsd. új intel es ryzen procik) Amikor a pro már csak poháralátétnek lesz jó, a Z még használható lesz. Amúgy egy laptop előállítása elég nagy környezeti terheléssel jár. Nem vagyok Greenpeace fan, de ha anyagilag megteheted, a környezetvédelmet is vedd számításba.
Amúgy meg nekem is ezzel a procival van itthon 15-ös Z.
-
animatrix11
őstag
-
SeniorTilla
veterán
-
spyduck
nagyúr
-
Sefter
veterán
-
Sefter
veterán
Más a csatlakozó...
Ez NEM jó a gépedbe...
Ilyet keress -
Sefter
veterán
-
Dhampir
félisten
-
AcélAgyar
tag
-
schulc99
aktív tag
-
Dhampir
félisten
Nálam nem az elegancia az elsődleges a ThinkLight esetében, hanem baromi hasznos, hogy a közvetlen környezetet is megvilágítja az apró lámpás, így kevésbé kell tapogatózni. Még ha romlott is a T540 és tsai felhasznált anyagainak minősége (ez a többi gyártó gépeiről is általában elmondható), de legalább a rollcage-merevítés megmaradt, ami a ThinkPadek egyik fontos jellemzője.
ProBookhoz csak azért hasonlítottam, mert sorrendben ezt használom a ThinkPadek után, persze előttük is volt többféle szériából ProBookom. Az EliteBookokat sajnos nem ismerem, azok kimaradtak, a mostaniakról sok jót nem hallottam, ugyanúgy romlott állítólag a minőségük.
Például a Dell Precision M4600 esetében a touchpad körül is kopogós műanyag burkolat volt, ha nem tévedek. A régebbi Dell Latitude-ok hűtése pedig elég hangos volt. A mostani Latitudeok sem olyan jók, de ezt csak hallomásra alapozhatom.
A régebbi olcsóbb Fujitsu LifeBookok tetszettek, a billentyűzetük jó volt, az integrált hangszóróik még a mostani gépek némelyikében is elég gagyi, a HP notik hangzását szeretem, tisztán szólnak.
-
Dhampir
félisten
Hűtést tekintve viszont nagyon jó, halk gépek a ThinkPadek, legalábbis T500 és T530P ismeretének fényében.
Ami az utóbbi T540-est illeti, sok tekintetben visszalépés (például a rfelülről és a szűkebb környezetet is megvilágító ThinkLight eltűnt, valamint eltűnt még sok hasznos funkciógomb is), viszont kapott numerikus padot.T530 után nekem sokat számít a ProBook 6570b numerikus padja, de a ventilátor hangja zavaróbb a ThinkPadek némaságához képest, ezenkívül a T530 kijelzője sokkal szebb színeket adott. A ProBooknak némileg jobban, erősebben szólnak a beépített hangszórói. Valamit valamiért.
-
Dhampir
félisten
Ez alapján mintha már vettek volna hozzá Care Pack-et, de legegyszerűbb a HP-t megkeresni és letisztázni.
-
Ice&Lime
veterán
-
SeniorTilla
veterán
Ez - bár nem írtál pontos típust - az Envy 17-2000 sorozat lehet. Komoly teljesítményű gépek voltak, nekem spec. nagyon tetszett a mintás magnéziumház, és szép volt a színe is. Ilyennel játszottam szét magam néhány éjszakát, ez volt az első komolyabb 3D-s játékélmény, és nagyon bejött

A gépnél a következőket nézd meg:
1, tegyél fel full terhelsét adó, sokkoló programot, pl. 3DMark, stb, ezzel járasd legalább 15 percig. Forró lesz a bal oldala, a kezed alig fogja bírni, de ez normális. Az a nem normális, ha lefagy, vagy belassul. Ekkor gond van a hűtésel (ami a gép korát figyelembe véve 90%-osan valószínű). Ez még nem baj, de alku tárgya. Ha nem tudja lehűteni magát, akkor szétszedni, újrapasztázni és kitakarítani kell.
2, akkor vedd meg, ha ezzel a melegedéssel megbarátkozol - a 6850 egy nagyon gyors VGA, főleg GDDR5-tel (sztem az van benne), de olyan mint a hősugárzó

3, akku már valszeg kuka, főleg mert a túl nagy meleg teszi tönkre leghamarabb
4, képernyőt nézd meg, jó-e a fényerő és a kontraszt. Nagyon jónak kell lennie, ég és föld egy átlagos laptophoz képest. Ha nem ilyen, akkor öreg a kijelző, sokat ment vagy melegedett az évek során.
5, a hőterhelés miatt előfordulhat hűtési probléma bármikor, erre nagyon oda kell figyelmi, hátőpadot vagy legalább radíros emelést használni ,ha játszol vele (persze, mi másért kellene?
)Az anyagminőség és összeszerelés jó, ez a HP egyik csúcsmodellje volt. A kép és hangminőség kb akkora különbség lesz a lenovóhoz képest, mint trabant után egy lexus terepjáró

-
Ice&Lime
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Notebookok
- HP notebook topic
- (kiemelt téma)
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Gmail
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Arc Raiders
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- KONZOL beárazás
- Tényleg azt kaptuk, amit ígértek? Teszteltük a Crimson Desertet
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Xbox tulajok OFF topicja
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- ThinkPad E14 Gen6 14" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5440 14" FHD IPS i5-1345U 16GB 256GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Eladó Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 i7-1185G7 / 16GB / 250GB SSD gyári töltő - szép állapot
- P16 Gen2 16" QHD+ IPS i9-13950HX RTX A1000 32GB 1TB NVMe ujjolv IR kam gar
- Acer Aspire 5 A515 15col FullHD / i3-11gen/ 12gb ram / 256gb SSD + 2,5col ssd / WIN11
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AF Dock (DisplayLink) (2 4K felbontás)
- Gamer billentyűzetek /Akko/Monsgeek/Montech/Asus/SteelSeries/Ozone/Deltaco/DE/UK/Számlával!/
- Google Pixel 9 Pro Fold - Obsidian - 16/256GB - Megkímélt állapotban - Google Jótállás:2026.12.09-ig
- ÜRES
- Bontatlan! Playstation Portal 2 év garancia 2028.04.09-ig számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Lehet csak nincs ilyen gépe másnak a topik lakók közül
Pyttawrx