- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 5 – Edények és konyhai eszközök
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
CPT.Pirk #60499 üzenetére
Számolni... Ezer éve volt már,akkor sem voltam benne jó. Abban bízva állnék neki, hogy a nagyfesz elég nagy térerőt tud maga körül gerjeszteni. Neked meg nagyon kis energia kell.
@Lompos48 : Lehet hülyeség, de ha az egyik vezeték köré tesz egy tekercset, akkor nem lesz elég az az által keltett tér?
-
And
veterán
válasz
CPT.Pirk #60499 üzenetére
Azt gondolom, hogy te némileg közelebb vagy nálam ahhoz az időszakhoz, mikor ehhez hasonló feladatokat kellett számítanunk
. Szerintem ezzel nem mondok újat: lényeges ugye a távvezetéken áthaladó áram, az attól való távolság, a tekercs mérete, menetszáma, telepítési szöge (mod.: bár említetted, hogy a cucc a kábel külsején lenne, nem attól valamilyen távolságban), meg még ami nem jut eszembe. De hogy ezt hogy lehet úgy kiméretezni, hogy ne legyen túl feltűnő (bár nem kilowattokra pályázol, sőt valószínűleg nem is illegális dologra), se veszélyes, és épp optimálisak legyenek számodra a tulajdonságai, nos azt sajnos kellően alapos ismeretek hiányában nem én fogom neked papírra vetni..
-
-
béke
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #59826 üzenetére
T- jelzésűek igen, 250V 630mA,2A,2,5A ilyenek vannak benne összesen 4 db de csak ez az egy rész ahol 630 van írva a nyákra illetve, az is volt benne eredetileg.
Tehát akkor nagyobbat felesleges bele tenni?!
Ja csak egy pár 8Ohm-os 150W-os hangszóró lett rá kötve jobb bal és ennyi.
Végfokoknál minden rendben látszik nincs kisülés vagy bármi ilyesmi.
Pontosan hogyan is mérem a lábaknál? Adott három láb és....? Mérőeszközöm van, hova állítsam? -
béke
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #59824 üzenetére
Szia, elő tőrténet csak annyit tudok hogy működőképes volt amíg a haverhoz nem került ő bedugta a konnektbe majd kipróbálta egy Dupla hangtecnkikával, sikeresen meg is szólalt majd egyre jobban halkult el, és kampec nem lehetet be kapcsolni.... meg kaptam ajándékba, szétszedtem láttam hogy az eggyik bizti ki van lőve ez volt a 630mA-es, a többi rendben volt de, inkább vettem újjakat bele, illetve a kábele egy régi 3 villás dugó volt ezt kicseréltem egy tápkábelre. A tápkábel piros drótjánál látható a forrasztás alatt egy feket folt, nos ez már alapból ott volt gondolom ez már lehett javítva vagy nem tom.
Megpróbáljak akkor a 240-esbe egyet?! illetve még az a kérdésem hogy speciál 630mA esem már nincs itthon, mennyire fontos ugyan akkorát bele tenni vagy mehet nagyobb teljesítményű is?! Vagy itt ezt nem szabad kivitelezni?!
Thanks. -
Kernel
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #59691 üzenetére
Ránézésre azt lehetne mondani, hogy lekapcsolás után a műveleti erősítő táplábán valószínűleg gyorsabban esik a feszültség, mint a referenciát kapó invertáló bemeneten. Tehát az még jó is lenne. Mindkettőt 10 μF késlelteti.
Más kérdés, a gyakorlatban hogyan reagál a leeső feszültségre (amikor már az üzemi tartományon kívül esik), ezt kellene mérésekkel tisztázni. Eszerint az IC kimenetén felfelé mozdul a feszültség, a bemeneteket meg kell figyelni.
Majdnem gondoltam volna a FET-be integrált dióda hatására, de az majd csak akkor kezd vezetni, amikor a betáp az akku feszültsége fölé emelkedik, ellátva ezzel a FET-et védő funkcióját, a fordított polaritás ellen:
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz
CPT.Pirk #59193 üzenetére
Honnan gondolod hogy nem eri el a csendhaboritast?
elmeletben a hazirend megszegese szabalysertes.
A csendhaboritast is megvaltoztattak, indokolatlan zajongas miatt ki lehet hivni őket, ha másokat zavar. Legtöbbször lehet hatni rájuk, utána jön a közös képviselő, jegyző- birtokvédelmi eljárás, és társai, de azok hosszú folyamatok. -
xxxjjjkkk
senior tag
válasz
CPT.Pirk #59188 üzenetére
ó, panel, használd ki, hogy te vagy felül
javaslom a kora reggeli zubin metha előadást
vegyél fapapucsot(komolyan)
de kis kreativitással hamar el lehet érni, hogy ne tudjon ablakot se nyitni, te vagy előnyben, hidd el, hamar leszokik -
-
-
Lompos48
nagyúr
-
Lompos48
nagyúr
-
Kernel
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #57869 üzenetére
Működhet, de hirtelen visszakapcsoláskor a C12-ben maradó töltés miatt kisebb lesz a késleltetés, illetve ezen a kondin csak a B-E feszültség kis tartományában mozog a feszültség (0 --> 0,75 V), ami nem szokványos megoldás, néhány problémát vethet fel.
A GND-ág / középcsapolás biztosítékkal történő megszakítása viszont egyáltalán nem szokás, illetve káros lehet (DC-elcsúszás, ha megszakad). A két szélső AC-ágba kell a biztosíték, illetve olyan is van, hogy ezek elmaradnak, de akkor diódazárlat esetén a primer biztosítéknak kell kiolvadni.
Egyébként eBay-en uPC1237-re rákeresve van komplett megoldás is, vagy félkész panel, vagy IC önmagában is.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #57830 üzenetére
köszönöm, igazából a felső kettővel van gondom, a felsőnél zavar hogy nem zárt az áramkör, az alatta lévőt meg úgy számoltam, hogy az 1 párhuzamos a 23456 al, a 45 párhuzamos, ezzel soros a 3, ezzel soros a 6 és ezzel a 2 párhuzamos?
Snowy_owl: áhh...még régen egyszerűbbnek tűnt mikor más máshol tanította
-
Kernel
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #56779 üzenetére
Hasonló van nekem is, konnektorba dugható, ahol a manuális gomb a berendezés azonnali ki-be kapcsolására való. Attól még a program fut tovább, később felülírja.
De kapható még sokféle időzítő:
https://prohardver.hu/tema/hobby_elektronika/hsz_54541-54541.html
https://prohardver.hu/tema/hobby_elektronika/hsz_52888-52888.html
https://prohardver.hu/tema/hobby_elektronika/hsz_51640-51640.html -
Dolphine
addikt
válasz
CPT.Pirk #56015 üzenetére
mezis köszönöm. Valahogy úgy gondolod, hogy vegyek egy átalakítót, majd a normál USB végére kössek egy LED-et?
CPT.Pirk
Az a baj, hogy én is csak találgatok.
A normál USB ha csatlakoztatva van egy adapterhez, ott nincs gond. Viszont amikor a micro USB végét bekötöttem valamibe, utána az adott eszköz meghalt. A Xiaomi hangfal esetében volt is egy pici sercegő hang.
A JBL-nél rákötöttem ott látszólag semmi nem történt. A töltést jelző LED meg se moccant. Azóta viszont bekapcsolni nem lehet a hangfalat. Ha másik kábellel töltöm, akkor villog a töltést jelző LED, viszont a töltést nem veszi fel!
A tabletet szerencsére csak a laptoppal kötöttem össze, így azt akkor csak lefagyasztotta. Valami olyasmit írt ki a windows, hogy az USB nem tud elég energiát szolgáltatni az eszköznek és utána megfagyott a tablet. Csak a bekapcs gomb és a hangerő felfelé gomb egyszerre nyomása segített, hogy újra be bírjam kapcsolni. -
Kernel
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #55994 üzenetére
Az 5 ohmos ellenállás hivatott a földhurokban keletkező esetleges kiegyenlítőáram korlátozására, aminél mondjuk jobb a végtelen ellenállás (vagyis a semmi földelés), azt viszont behatárolja a konstrukció, de ezt már nem is ismétlem.
Attól függetlenül egy földhurokprobléma bármikor behatárolható a védőföld ideiglenes megszakításával.
A TV a hangátvitelbe nem szól bele, ha az analóg hangkábeltől teljesen független ágon van.
A HDMI-kábel meg hiába alkot földhurkot, az egyrészt földfüggetlen, szimmetrikus érpáras jelátvitel, másrészt digitális, így két okból sem érzékeny az árnyékoláson folyó kiegyenlítőáramra. Más kérdés, hogy dugdosni nem ajánlott, ha a központi antenna be van dugva és a TV nem védőföldelt, mert akkor a HDMI-kábelen egyenlítődik ki az antenna szintjével.
Ha a TV is a konnektorba földelt, meg a számítógép is, akkor normális esetben semmi gond, galvanikusan azonos potenciál. Földhuroknak számít ugyan, de legfeljebb az analóg, aszimmetrikus jelátvitelre tud hatni.
-
Kernel
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #55992 üzenetére
Ha az erősítő hálózati dugója földeletlen, illetve egyéb úton sem csatlakozik központi antennához vagy bárhová, ennek nincs jelentősége, nem tud földhurok kialakulni. Nekem egy 5 méteres, igénytelen kábelen megy előre (a TV-hez) két csatorna, konnektor is külön van az erősítőnek. Nincs földhurok, nincs abból eredő zaj, ami egyébként is más jellegű.
Viszont csak az alaplapi hangkimenetet használom, amit lehet szintén igénytelennek mondani, pedig a hozzá mellékelt THX TruStudio OEM verziójával (a Creative X-Fi Crystalizer butított változata) igen kellemes hangot ad, ami házimozihoz nekem régóta bevált, kvadro rendszerben.
Ugyanakkor ennek a hangkimenetnek van egy saját, változó zaja is, ami megfelelő leosztással nem hallható egyáltalán.
Földhurok jellegű zajokat teljesen kizártam, itt magán a csatlakozókimeneten jelenlévő zajról van szó, ami ellen nincs mit tenni, az alaplapból jön. Hangkártyát lehetne beüzemelni, esetleg.
Másik dolog, ha a hardveres környezet nem változott, akkor elvileg nem abban kell a hibát keresni.
-
gyenesmartin
őstag
válasz
CPT.Pirk #55348 üzenetére
Most nézem, hogy van benne automatikus kikapcsolás. Érdekes, pedig csak RC4558-as műveleti erősítőből 2 UTC358-asból egy van, BT1613-as ic, TDA1026-os, plusz a végfok ic BT4730.
Csak ilyenkor kialszik a kapcsolóban lévő led, míg elvileg amikor elnémulgat akkor világít folyamatosan. -
-
Lompos48
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #53568 üzenetére
Ha a mérési "eredmény" mindenképp a nullához viszonyított kell legyen, akkor nem úszod meg - szerintem - vagy a rail-to-rail opamp, vagy a negatív táp nélkül.
Ha lehet - mondjuk, most hirtelen - valamennyire földfüggetlen (lebegő, eltolt), akkor differenciális erősítőkkel tudnád megoldani.
Alaprajz lennebb, utána a VR-rel ismét hasonlítva megkapnád a pontos (de VR-rel eltolt) feszültséget a kimeneten. Az emitterkövetős megoldás nem hiszem, hogy az egész intervallumban lieárisan viselkedne. -
Lompos48
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #53551 üzenetére
Nekem kicsit furcsa az LM358-as rajzban a bemenetek és a pozitív táp abszolút azonos feszültségértéke.
Közönséges mezei bipoláris áraköröknél a túllépés általában 0.6...0.7V körül jelent(het) bajt, mert parazita pn átmeneteket nyit(hat) meg a bemenetek és sustrat között. Nem tudom mennyire lépné túl a te alkalmazásod ezeket a határokat.
De - kérdem én - mi akadályoz meg téged, hogy lekoppintsd a Linear IC bemenetén (integrálva) alkalmazott trükköt a soros ellenállással és Schottky diódákkal. Kívülről is ugyanúgy viselkedne, mint integrálva. -
Lompos48
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #53426 üzenetére
Kapásból nagyon jól néz ki. Ami én módosítanék, azok a védődiódák, a BAV helyett valami Schottkyt tennék a feleakkora VF miatt. Az OPA +-Vs maximális feszültséget enged meg. Nagyobb esetén bizonyos parazita (substrat) diódák mehetnek át vezetésbe és tehetik tönkre a chipet (ahogy emlékszem).
-
ZTE_luky
senior tag
-
Lompos48
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #53384 üzenetére
Nem tudom honnan a K170BL, aminek az adatlapjában titokzatosan hallgatnak a nagyfrekvenciás (árny)oldalról. A Toshibatól nagyobbak az elvárásaim.
Én keresnék inkább BF245C nevű "őskövületet". Nekem van a fiókomban 2 darab kerámiatokos példány valahol, legalább 30+ éve. Annál legalább megemlítik a 700MHz-nyi fgfs-t.
-
Ribi
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #53384 üzenetére
Ilyen a Nelson Pass B1 buffer is, de ott nincs 22 ohm.
Illetve nehezen találsz már sk170-et és nem is tudom honnan lehet szerezni.
Illetve több csatorna miatt párba érdemes válogatni őket.
Én annó vettem vagy 20 darabot.Emiatt szerintem nem jösz ki jobban külön összeállítással árban.
Illetve ilyen frekiknél szinte biztos jobban jársz olyan cuccal ami biztos bírja és nem gerjed be. -
Lompos48
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #53352 üzenetére
...így még azokat is rá kellene aggatni a bemenő jelre...
Ez akkor nem lenne gond, ha a bemenő jelet egy nagyon gyors és pontos erősítővel buferelnéd, hogy az osztódás ne zavarja az ügyeket.
Ugyanakkor elgondolkoznék azon, hogy a torzításmérőt talán meghagynám egy külön egységnek (vagy beiktatható modulnak?), mivel a mért sáv nagyon ki szeletében használnád.
Így elsőre azt gondoltam ki, hogy 1..2..5..10x erősítővel kezdődne a lánc (a szkóp fejet fogadó rész után), aztán lenne egy hasonlóan állítható osztó is, de csak a fentebb írt gyors AD számára.
Ezt nem látom át teljesen. Csak sejtem, hogy a bemeneti erősítő kapcsolgatásával lehetne vezérelni automatikusan a gyors AD-hez szánt osztót is. Ha ez a jel szempontjából klappolna.
-
hNp88
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #53205 üzenetére
nekem most fél évig totál kimaradtak ezek a dolgok (külföldi meló miatt), még elméleti szinten se volt kedvem foglalkozni vele, aztán úgy érzem, ami keveset tudtam, azt is elfelejtettem
ezért akarom kipróbálni ezt az optocsatolós leválasztót is, mert tényleg félek, hogy ráeresztem az anódfeszt a hangkártyára
-
Lompos48
nagyúr
-
válasz
CPT.Pirk #53130 üzenetére
Hibatlan.
Kb. 20 huto merese utan a tapasztalatom konyhanyelvre forditva,
mezei hagyomanyos huto havi 2000-2500 ft, fagyaszto 2500-3000ft fogyasztas.
Drasztikus csokenest nem tudsz elerni, hasonlitanam egy autohoz, aminek a fogyasztasa 7 liter, ha kitaposod a belet akkor 8, ha ovatosan vezetsz akkor 6. De 3 sose lesz.
Fagyasztonal kb. 20% nyereseg ha nyaron huvosebb pincebe van.
Latvanyos fogyasztascsokkenes, kb. 30-40% az inverteres hutoknel tapasztalhato -
Batman2
őstag
válasz
CPT.Pirk #53134 üzenetére
Mennyire koszos, poros a hűtőrácsa és mennyire forró, mikor megfogod?
Az mobdjuk félévente nem árt megtakarítani, alkalmanként az jelentős fogyasztás csökkenést hozhat.
A szekrény zárását is ellenőrizd, nem marad e résnyire nyitva, vagy részlegesen, mondjuk mert elvált a gumi tömítés és ereszt.
Azon tul természetesen nem mindegy, hogy mekkora gelyet hagysz a hűtőrács szellőzésének, nem elég, hogy esetleg felülről szabadon hagyid, ha alulról és mindkét oldalról zárt, nem alakul ki a kémény hatás, a hideh-meleg levegő cseréje.Üdv.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #53105 üzenetére
a kattogóst én is nagyon szeretem, két picit problémám van csak vele, egyrészt ugye hőmérsékletet nem lehet menet közbe szabályozni, csak hegy cserével, persze erre kevés esetben van igény, de azért mégis. másrészt pedig, néhány óra használat után eléggé fel tud melegedni az a része is ahol fogod. de nem cserélném le semmilyen olcsójános gagyira
majd egy hakko fx-888d-re fáj a fogam ha lesz pénz ilyen úri huncutságokra
-
dudika10
veterán
válasz
CPT.Pirk #53102 üzenetére
Ha tényleg a TRP-re gondolsz (a pisztolyra) és nem a Weller TCP-re, akkor egyáltalán nem értem, hogy az hogy lehetne jobb, mint a 28003 (bár még a Weller TCP-vel is rosszabb szerintem dolgozni).
" ... lassan fűt fel ... "
Ez nem szempont, felfűteni naponta 2x kell neki. Reggel, meg ebéd után.
" ... 0603-as SMD-t ... "
De el vagy kényeztetve.
-
dudika10
veterán
válasz
CPT.Pirk #53090 üzenetére
Ha a Fahrenheit 28003-mal (fehér) elég rossz dolgozni, akkor ott máshol kellene keresni a hibát.
Az hobby célra hibátlan, még a Weller WR3M vagy éppen a WS81 után is mindenféle gond nélkül szoktam használni.A 28020 (piros) tényleg szar. Azzal is lehet dolgozni egyébként, de ott már érteni is kell hozzá.
-
válasz
CPT.Pirk #53090 üzenetére
Aha, potis, és pont ugyanilyen volt az előző is, csak kék házzal. Nem értem...
A legjobb egy prémium állomás lenne, de nálam nem 3 műszakban megy a forrasztás, és kb sose térülne meg az ára, pl Weller biztos jó, de undorítóan drága.
Egyáltalán, hogy lehet ennyire használhatatlan valami?
-
Batman2
őstag
válasz
CPT.Pirk #53023 üzenetére
Szombaton vettem egy 12V-1,5A-es kapcs üzemű dugaszt tápot, erről szándékszom majd üzemeltetni az automata öntöző rendszeremet.
Rákötöttem az 555-ös alapú vízszint érzékelő-szivattyú vezérlő kapcsolásomat, ment róla hiba nélkül.
Aztán mellé kötőttem még a motoris golyóscsapot is váltogtva működtetve és erre sajnos már hibás működést produkált az 555-ös érzékelő kapcsolás, triggerelődött az áramkör akkor is, mikor nem kell!Próbálkoztam védelmet beépíteni.
Az 555-ösön eleve van az 5-ös lábta kötve egy 100nF-os kondi, de ez nem volt elég.
Gondoltam, hogy puffer kondi jól jöhet az áramkörnek, bár a kapcsoló üzemű tápok már eleve simitott, stabilizált egyenáramot kellene szolgáltassanak.
Betettem egy 100mikro 16V-os kondit. Ezzel sem szünt meg a fals kapcsolás ugyanúgy kiprodukálható.
Gondoltam a golyóscsap motorja rántja meg az áramot bekapcsoláskor és az erre fellépő feszültség esésre kapcsol a trigger.
Betettem egy diódát is a kondi elé, hogy csak az 555-öst táplálja az árama, a motor felé vissza ne follyon.
Ez sem jött be, semmi változás.
A diódát kicserélhetem még egy, pár ohmos előtét ellenállásra, akkor a kondival egy RC szűrőt alkotnak, de nem vagyok róla meggyőződve, hogy hatásosabb lenne.
Van e még valami tipp a stabilizálásra, szűrésre??Ha nincs, akkor marad az, hogy szerzek egy másik kis tápot is és a két szerkezez külön tápról, függetlenül fog menni.
Üdv.
-
törölt tag
válasz
CPT.Pirk #52996 üzenetére
Nem garis, már használtként került hozzám. Kiforrasztáshoz van pisztolyom és állomásom, az nem probléma. Gondolom olyat nem csinálhatok, hogy csak egy próba erejéig rövidre zárom a lábait, igaz?
didyman: Megpróbálok beszerezni akkor másik alaplapról vagy vga-ról ilyesmit.
Köszönöm a gyors válaszokat. Meglátjuk mire jutok
-
törölt tag
-
Kernel
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #52751 üzenetére
Életvédelmi előírás, hogy a nem szigetelt burkolatú elektronikai eszközök házát földelni kell!
Ez nem a fémházon múlik egyébként, hanem a tápegységen, különös tekintettel a trafó minőségi besorolására. Például fémházas erősítők is lehetnek védőföld nélküli csatlakozással, teljesen hivatalosan forgalomban.
TV-knél a csatlakozók (antenna, RCA stb.) szabadon érinthetők, bárkit megrázhatna. Mégis egyik TV védőföldes hálózati csatlakozású, másik egyszerű laposdugós. Miért? Hasraütéses alapon?
Mert eltérő a tápegységek felépítése, primer-szekunder szigetelés minősítése. Elvileg a legjobb lenne, amikor a primer-szekunder egymás mellett, szemre is láthatóan külön helyezkedik el, de ebből a követelményből ma már sokszor engednek, ha a nagyfeszültséggel történő szigetelésvizsgálati tesztet egyébként teljesíti a szerkezet.
Toroidtrafós erősítők például nem kaphatnak engedélyt a kettős szigetelésű minősítésre, ezeket csak védőföldes dugóval szabad forgalmazni. Ennek oka a zárlatra való nagyobb esély, ha például leég a primer (menetzárlat miatt), utána átégetheti az elválasztó szigetelést is.
Ugyanakkor más erősítők kaphatók laposdugóval, mert annak olyan a trafója, hogy megbízható.
Más területen, például egy mosógép sem azért védőföldes, mert fémházas. Azért, mert a motorban a tekercsek szigetelésénél nem garantálható, hogy testzárlat keletkezzen, túl nagy a hibalehetőség, egy leégés is szintén járhat kellemetlen mellékhatással.
Ehhez képest vannak olyan háztartási gépek, ahol a motort, beleértve a tengelyt is külön el tudják szigetelni az embertől, az már kettős szigetelés (egyik szigetelés van a tekercs és a motor között), mehet laposdugóval forgalomba.
-
pjen
félisten
válasz
CPT.Pirk #52755 üzenetére
Szerencsés helyen laksz,esetleg fel lett újítva elektromosan.Például a xx ker. Baros u környéki panelek,sehol egy föld.Kivéve konyha ésfürdő.Még a PC vagy lapos a kissebbik gond,gőzölős vasalókat is használnak.Legalább egy Fi relét beépíthetnének.
Kernel:Épp ez a gond:az elosztó táblán a föld és a nulla közösítve van,tehát lehet onnan nem is megy semmi sehová.a fázis és a föld között is csak a fázis és a nulla között mérsz.
-
pjen
félisten
-
Kernel
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- OLED monitor topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- PlayStation 5
- Apple iPhone Air - almacsutka
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Temu
- További aktív témák...
- iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3430, 91% Akkumulátor
- ÚJ Lenovo ThinkPad T16 Gen 4 - 16" WUXGA - Ultra 7 255U - 32GB - 1TB SSD - Win11 - 3 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Iphone 15 128GB // Számla + Garancia //
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3036
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest