- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrojDtroll
veterán
Sziasztok!
Megoldást keresnék 5V tápegységre. Egy topping e30 dac és egy smsl sap 12 fejhallgató erősítőhöz kellene. A topping tápellátása gyárilag egy usb-dc jack átalakító az erősítőé pedig egy (felirata szerint) 2.5A-es kapcsolóüzemü 5v táp. Eléggé zajos a fejhallgató erősítő tápja. A dac-kal használva nem is olyan zavaró, de lemezjátszóval nagyobb erősítés kell, így a zaj is nagyobb. Milyen lehetőségeim vannak a kevésbe zajos 5v-ra a következőkön kívül:
-Veszek itthon egy kifejezetten hifi-re szánt lineáris tápegységet. Ezek ára ahogy nézem 50e ft körül van. Ennyit nem költenék erre.
-Veszek Kínából egy lineáris tápot. Nem tudom melyik eladó ajánlott ali-n/ebay-en. Költözés előtt állok, sem a régi, sem az új helyre nem rendelnék szívesen.Van valamilyen kapcsolás/budget megoldás amivel el lehet érni kevésbe zajos 5v-ot? Van itthon több 12v tápegységem is. Ezt tudnám feszültségforrásnak használni.
-
DrojDtroll
veterán
[link] Ilyet potmétert tud valaki itthon. Ami helyett kellene az Pu Yao F márkájú talán.
-
DrojDtroll
veterán
Sziasztok!
Itthon lehet jó árban nyákot gyártattani? Kis darabszámról(~5 volna szó)? Rendeljek inkább Kínából?
Mindkét esetben érdekelne, hogy honnan érdemes.
-
DrojDtroll
veterán
Sziasztok!
Ide is szeretném kitenni amit a 3d nyomtatós topikba írtam, hátha tudtok valami okosat mondani. A leíráshoz egy kis kiegészít: A 3d nyomató soros porton kap utasításokat az őt vezérlő géptől, ezek lehetnek G-code parancsok vagy a mikrokontroller lábait közvetlenül manipuláló utasítások, szóval ha a kapcsolat megszakad akár több órányi/napnyi munka és anyag kuka.
Teljesen tanácstalan vagyok, hogyan fordulhat elő, hogy mindig bajom van a soros porttal.
Jó néhányszor előfordult, hogy eldóbodott a soros kapcsolatot a nyomtatás közben. A sokadik nyomtatás után rádöbbentem, hogy a lámpa felkapcsolása okozza a problémát. Ekkor Ocotoprint alapnak egy OrangePiZero volt használva egy 5V 500mA táppal. Gondoltam a lámpa felkapcsolását érzi meg nagyon a kis táp és ez kihat az orange Pi-re is. Volt kéznél egy 5V 10A-es tápegység. Megtápláltam arról az orangePi-t így a probléma megszünt. Kollégista vagyok, ott vannak a szobámban a nyomtatók is. A kollégium pár éve volt felújítva teljesen, nem értem, hogy hat/hatott ki ennyire egy lámpakapcsolás a többi fogyasztóra. Most épületen belül egy új helyre költözött az egyik nyomató(az egyik kis raktárban kapott helyett). Már tartottam a kártyapc-k instabilitásától, ezért egy miniITX gép látja el az Ocotoprint kiszolgálást.(Jó minőségű fsp táppal). Most ugyan az a probléma. Ha a kis helységben felkapcsolom a világítást akkor ennek hatására néha megáll a nyomtató, mert megáll a soros porti kommunikáció. :(
Mi lehet a gond? Hogyan tudnám orvosolni?
-
DrojDtroll
veterán
Statikus elektromosság tönkre tud tenni egy ujjlenyomatolvasót?
(laptop bekapcsoló gombja)
-
DrojDtroll
veterán
Asztali ventilátornak mennyire lehet baja ha 0/24-ben megy?
-
DrojDtroll
veterán
Sziasztok!
Használ valaki napelemes powerbankkot? Mennyire hatékonyak ezek? Napi 30Wh-t ki lehet belőle szedni?
-
DrojDtroll
veterán
ampflow a28-150 motorhoz ez a vezérlő jó lenne?
-
DrojDtroll
veterán
Akkor felteszem máshogy a kérdést. Érdemes a kondikat kicserélni vagy vegyek egy új tápot?
-
DrojDtroll
veterán
Van egy nagyon régi pc tápom. Olyan amit közvetlenül kapcsol a bekapcsológomb.
Egyenlőre minden szépen működik, Mivel elég régi a táp szeretném felújítani. Elég a kondikat kicserélni?
-
DrojDtroll
veterán
válasz
FireKeeper #63634 üzenetére
emlékeim szerint a rajta lévő csatlakozó ezt már megoldja
-
DrojDtroll
veterán
Sziasztok!
Adott egy három cellából álló 10.8 Voltos Lithium elem.
A három cella sorosan van kötve. Az egyik cella két pólusa közé be van forrasztva egy 4007-es dióda?
mi célt szolgál a dióda a rendszerben?
-
DrojDtroll
veterán
válasz
moha21 #62194 üzenetére
egy vélemény:
In short, I think the reason for the 100+ selection was Edison's filament light bulbs. That's what they used! The choice of 120V was to compensate for IR drop. The reason for 220-240 was that with AC distribution, this became a convenient voltage level to deliver to homes. And the reason why Europe dropped the 120V domestic distribution was simply economics. You can save on copper.
-
DrojDtroll
veterán
válasz
DrojDtroll #59422 üzenetére
van egy infra labdánk ami 1200mhz-en villog.
több ilyen szenzorral kellene detektálni hogy merre helyezkedik el ez a labda.
-
DrojDtroll
veterán
kicsi stepper motorokat hol tudok keresni
az elsődlegesen fontos dolog, hogy kicsi legyen
ne legyen nagyobb 20*20*20mm-nél
-
DrojDtroll
veterán
válasz
gyáliSanyi #58236 üzenetére
szerintem nem kell semmi
-
DrojDtroll
veterán
válasz
gyenesmartin #58234 üzenetére
nagyszerű
-
DrojDtroll
veterán
válasz
gyenesmartin #58229 üzenetére
ott lehet pcb-t tervezni?
úgy emlékeztem, hogy azzal csak rajzokat lehet készíteni.
-
DrojDtroll
veterán
78m05-nek van 3.3V-os alternativája? (DPAK−3)
-
DrojDtroll
veterán
pcb tervezésben otthon van valaki
a footprintek formátuma szabványos
különböző szoftverek között könnyen importálhatóak?
-
DrojDtroll
veterán
válasz
DrojDtroll #57818 üzenetére
erre valaki?
-
DrojDtroll
veterán
Sziasztok!
Milyen aksit ajánlanátok egy olyan robotba amibe a következő dolgok vannak építve.
Négy db dc motor 6V 400mA
rasperry pi 3
ardunio due
jónéhány szenzorkb fél órát legalább menni kellene egy feltöltéssel
-
DrojDtroll
veterán
válasz
gyenesmartin #57602 üzenetére
bocsi az áfa kiment a fejemből
-
DrojDtroll
veterán
válasz
gyenesmartin #57600 üzenetére
-
DrojDtroll
veterán
Egy telefont kellene átalakítanom úgy, hogy ne aksis legyen hanem egy beforrasztott USB kábel szolgáltassa az aramelletást. Mit kell helyeznem a usb kábel +5V-os része és a Telefon + érintkezője közé?
-
DrojDtroll
veterán
Sziasztok!
Ha egy telefon USB csatlakozója rosszalkodik akkor elegendő a microusb ajzatot kicserélnem?
-
DrojDtroll
veterán
Az univerzális nyák darabolható?
Ha igen; mivel célszerű ezt tenni?
-
DrojDtroll
veterán
Sziasztok!
Van egy HDMI in VGA OUT átalakítóm. Teszi is a dolgát de nem teljesen jól. Néha a gép ledobja a monitort ami ezen keresztül van rákötve. Ilyenkor csak az segít ha kihúzom a átalakítóból a vga kábelt majd visszadugom. Ugyanezt a monitornál eljátszva már nem történik sem.
Szerintem valamilyen alkatrészt elméreteztek az átalakítóban, ezért lehet ez. Szerintetek javítható ez valahogyan? Vagy meg se bontsam az átalakítót?
-
DrojDtroll
veterán
válasz
sketchifun #57144 üzenetére
ilyen nincs rajta
-
DrojDtroll
veterán
Honnan tudom megállapítani egy nyákról, hogy kétoldalas-e, ha csak az egyik oldalát látom?
-
DrojDtroll
veterán
válasz
DrojDtroll #57124 üzenetére
kerámia vagy elektrolit kondi kell egy felüláteresztő szűrűbe?
vagy ennek semmi fontossága nincs ebben az esetben?
-
DrojDtroll
veterán
RS485-uub átalakítóba teljesen mindegy hogyan kötöm be a két vezetéket?
-
DrojDtroll
veterán
Egy 1,2kHz-es felüláteresztő szűrőt kell tervezni egy sima IR fototranzisztorra.
Ebben tudna segíteni valaki?
-
DrojDtroll
veterán
Régi táp javításánál csak a kondikkal szokott baj lenni?
-
DrojDtroll
veterán
van egy power bankem
kicsit növelni szeretném a kapacitását
3db 18650-es celle van benne, tudom bővíteni ugyan ilyen cellákkal?
-
DrojDtroll
veterán
Új hír van a protokolltalálgatásom kapcsán.
a középső vonal nem a nulla, hanem a nulla alatt van. Ennek ismeretében mi lehet?
-
DrojDtroll
veterán
Logikai analizator olyan esetben is mukodik ha nem csak két állapota lehet a jelnek?
-
DrojDtroll
veterán
Stepper motornak menyire art a folyamatos uzem?
Maga a motor szerintem nema17-es. Terheles nincs rajta csak egy attetel. A motor egy zart fem dobozba van, melette a motorvezerlo.
-
DrojDtroll
veterán
válasz
DrojDtroll #56206 üzenetére
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Windows 11
- Bundle topik
- Automata kávégépek
- Autós kamerák
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Filmgyűjtés
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ThinkPad P1 Gen3 15.6" 4K IPS i7-10850H Quadro T1000 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged