Új hozzászólás Aktív témák

• CPT.Pirk

Jómunkásember

válasz hNp88 #53194 üzenetére

Te nem az én klónom vagy? :D A PCL/ECL86 SE nálam is csak arra vár, hogy összerakjam és bedobozoljam, már a nyáktól kezdve a Ganz voltmérőig minden megvan hozzá.

Te melyik kapcsolást építetted meg? Én átszámoltam a dolgokat vonali szintre, mert a neten lévő kapcsolások paraméterei nem tetszettek. Anno találtam egy bővebb doksit ehhez a csőhöz, ott görbeseregtől kezdve az összes paraméterig minden megvolt adva, így a trióda kört úgy számoltam ki, hogy a vonali szintről hajtva még ne érje el a pentóda bemenete a 2.6Vpp maximális jelszintet, de legyen rendesen kivezérelve.

Viszont most nálam elsőbbség a Wobbler szkópomat illeti. Még a szakdogához csináltam egy FPGA-s wobbler szkópot átviteli karakterisztika mérésre, annak csinálom most a korrekt, végleges verzióját. Félig meddig oszcilloszkópként is lehet majd használni, valamint fázismenetet is fog mérni, a cél az 50MHz-ig való működés.
    Az az igazság, hogy manapság nem kapsz csak úgy egy wobblert a boltban, már pedig ilyen műszerek nélkül nem egyszerű erősítőt bemérni.

Új hozzászólás Aktív témák