- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Batman2 #82904 üzenetére
Földhurok szokott ilyet okozni, az erősítő GND-hálózatán folyó nem kívánatos kiegyenlítőáram miatt. Régen ennek legjobban bevált módját (mármint ellene), a csillagponti rendszerben találtam.
Egy közös pontba csatlakozik a főpuffer GND, a végfokpanelok, előerősítő stb. egységek GND pontja. Ez lehet maga puffer is, bár én úgy csináltam, kettős tápegységnél, hogy egy közös réz saruban fogtam össze több szál sodrott vezetéket (forrasztással is megerősítve), ezek ágaztak el mindenfelé, míg a sarut lerögzítettem a fém alapra.
Szimpla tápnál ide jön Graetz-híd negatív, illetve kettős tápnál a trafó középcsapolás.
Viszont ebben az esetben nem szabad átkötni GND-ágat az egyes panelok között (árnyékolóharisnyával sem), mert az már hurkot képez. A bemeneti csatlakozó (GND) pedig nem érintkezhet a fémvázzal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Önerő nélkül is. Részletfizetés . Bankmentes. Gamer Laptopok , Gamer monitorok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.hu - Samsung Galaxy Z Flip 7 Blue Shadow Újszerű, karcmentes állapotban 512 GB
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest