- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- sh4d0w: Én és a számítógép
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Sapphire Radeon RX 9070 XT Pulse - út a harmadik AMD korszakig.
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#68216320 #81940 üzenetére
Keress egy kis megszállottsággal rendelkező gyűjtőt aki profi az elektronikai és a beállítási szegmensbe is, ezt nagyobb fórumokon érdmes keresgélni. Pl. FB és ilyen helyek, bár ezek gyűjtőhelyei a színhülyéknek is de van nagyon sok valóban profi is.
Beszéld le vele hogy ha nem is adja kölcsön a beállítókazettáit, 3 féle kazettár, FE, CR, ME (amit vagy elküldesz neki postán vagy megveszed tőle) vegye fel a beállító jeleket, markereket és hangokat.
Az ő magnói, pláne ha van neki egy Nakamichi1000 vagy egy Dragonnagyságrenddel jobb beállítási paraméterekkel rendelkeznek, így támaszkodhatsz a fej dőlés, a kivezérlésmérő kalibrálása, a szalagsebesség, a korrekciós állandók stb. beállításakor.
Ha ezek mind megvannak, saját magad a saját magnóddal elkezdheted beállítani a felvételi paramétereket, etalon a lejátszási szint és a torzítás lesz, ezt viszont korrekten nem tudod minden nélkül, legalább egy torzításmérő kell.
Az előmágnesezés a legmacerásabb,
DEVISZONT. Ha nem tekergettél el semmit a törlő-előmágnesező oszcillátor környékén, és EREDETI a felvevő, vagy a kombináltfej, akkor ezzel nem is kell foglalkoznod csak a lejátszási beállításokkal.Ha meg nem ennyire csúcsgéped van, elég a szalgsebesség meg a fejmerőlegesség beállítása, erre egy régi músoros kazetta is megteszi. A fejet addig tekergetni míg a legtöbb magasat nem hallod, itt egy csepp körömlakkal fixálni a csavart. Normális hangcucc hiányában ehhez egy jó fülest ajánlok és csukott szemmel átélést.
Szalagsebességhez nekem sose kellett semmi csak egy ismert zeneszám pedig nincs abszolút hallásom.
A szalagsebesség-ingadozást, szakzsargonba a nyávogást pedig olyan felvétellel lehet kimutatni amibe szólóba, vagy halk kísérettel zongorán játszanak.
Azonnal feltűnik még botfülnek is hogyha a magnó nyávog.
Szerk, amíg írtam más is válaszolt, látom Donki Hóte se ma jött a 6:20-assal ebben a témában.
Új hozzászólás Aktív témák
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- LEGO klub
- Egérpad topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Csendes, slim profilú és madzagmentes Logitech klaviatúra, amit nem kell tölteni
- Vigneau interaktív lokálblogja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest