Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#951) Freddy TNT válasza liksoft (#950) üzenetére


Freddy TNT
őstag

jó-jó de mit nevezel te jó helynek ? Mégis hogy rakjam IDE portra a SATA-s vincsit ?
Próbáltam win alatt is elindítani dos ablakból de ott sem látja....

(#952) liksoft válasza Freddy TNT (#951) üzenetére


liksoft
nagyúr

Nézd meg, milyen chipset jó neki. Olyan alaplapban tudod tesztelni, ahol ilyen van. Ha Neked nincs, akkor keresni kell ismeretségi körben.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#953) Freddy TNT válasza liksoft (#952) üzenetére


Freddy TNT
őstag

Kössz az infót. Sajnos 1 órányira van jelenleg a legközelebbi......majd megpróbálom vele megoldani.... :F :(

(#954) LGLuke válasza Freddy TNT (#951) üzenetére


LGLuke
őstag

Szia!

Nem néztem végig a Samsung oldalát, de íme egy [link], amin elérheted a letölthető progikat. Pontosan válaszd ki a saját merevlemezded tipusát, mert lehet, hogy egy PATA-s drive-hoz más progit mellékelnek, mint a te SATA-sodhoz.
Természetesen a SATAs merevlemezt nem lehet PATAs vezérlőre kötni, ezt elnézte liksoft.
Na meg azt is, hogy a Samsung által fejlesztett programnak mindenképpen látnia kell a saját merevlemezét, ha süt, ha fúj, ha szakad az eső...
Igen szabványos porton, azaz a SATA driver DOS-ban is mellékelve lehet a progiban, ha már SATAII-es Samsubg winyóhoz készült, így teljesen független a vezérlőtöl.
Mondok egy példát! Az én gépemben nforce2-es chipszet van. Használhatom a win-es IDE drivert, de az nvidias vezerlok telepítésekor megkérdezi, hogy lecserélje-e a sajátjára.ű
Maga a SATA az szabvány, tehát vezérlő független. Csak a saját vezérlőjének a drivere, lehet, hogy gyorsít a működésén, mint a szabványos wines...

(#955) liksoft válasza LGLuke (#942) üzenetére


liksoft
nagyúr

Szia!

Az ADAT mező hex értékeit hasonlítsad össze. Az első számok nagyobb lépésközzel változnak, és vagy a legrosszabb, vagy a határértéket tartalmazzák. Gyakorlati tapasztalat, hogy egy drive előbb hal meg, mint ahogy elérné a határértéket. Vagyis ha arra vársz, nem biztos, hogy Te leszel a befutó. Az adat mező viszont darabra számol. Ott kijön minden érzékelhető hiba (kivéve amit a drive képtelen adminisztrálni - általában firmware hiba miatt (nem javítható, mint a rossz gyerek sem, csak cserélhető)).

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#956) LGLuke válasza liksoft (#955) üzenetére


LGLuke
őstag

Szia!

Nagyon köszönöm a segítségedet!
Megnézem mindenképpen, mert már nagyon érdekelt, hogyan lehet ezeket a mezőket értékelni.

Mégegyszer köszi az infót!
Üdv!

(#957) liksoft válasza LGLuke (#954) üzenetére


liksoft
nagyúr

Nem néztem el. Nem azt írtam, hogy patára tegye, hanem a megfelelőre. Azt pedig, hogy melyiket kezeli, a program leírása tartalmazza. Az ASRock 775I65G alaplapján van két pata és egy SATA port (két SATA winyóhoz). BIOS-ban a SATA port beéllítható kompatibilitásos üzemmódban primary vagy secondery portnak is. Ez is lehet megoldás. Van olyan átalakító, melyet az alaplap pata csatlakozójába dugsz, és lesz két SATA csatlakozási helyed helyette.

Tehát több megoldás van, már akkor is, ha az első két csatornát választom. Még valami kérdés?

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#958) P.O.C. válasza mr_ricsi (#934) üzenetére


P.O.C.
tag

Hi
Kipróbáltam a vinyót a jó a használat alatti gépben. Meg van formázva meg minden. Rendesen 80 gigásnak látja Bios is meg minden más is. A windows telepítés is menne (de hát nem ehhez a géphez kéne ugyebár).
Vinyó ki - másik gépbe berak - windows telepítés ugyanott meghal. Kíváncsiságból vinyóról bottoltam és már nem jön ki a hiányzó NTLDR üzenet.
Viszont! Abban a gépben a vinyót csak 39 gigásnak látja. Vagy 34 (nem emlékszem ponotsan).
Próbáltam a hutilt de az nem is ismeri ezt a fajtát ha jól láttam a honlapon. Kipróbáltam az Shdiagot is de az sem látja.
Mi lehet a baj? :F
HELP

(#959) Freddy TNT válasza LGLuke (#954) üzenetére


Freddy TNT
őstag

Itt csak manual-okat találok. Én a download fülnél vadásztam le a hutil-t a többi program közül.

(#960) Freddy TNT válasza liksoft (#957) üzenetére


Freddy TNT
őstag

Az egyik primary chanel primary szálán van. A másik secondary chanel primary szálán.
Szóval akkor elvileg mindennek klaffolnia kéne......vagy csak a gyártó van lemaradva a szoftvertámogatással az új lapokhoz ? :U

(#961) liksoft válasza Freddy TNT (#960) üzenetére


liksoft
nagyúr

ALAPLAPI vagy külön vezérlő? Ha alaplapi, akkor Intel chipset?

(Borítékolom: NEM.)

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#962) LGLuke válasza Freddy TNT (#959) üzenetére


LGLuke
őstag

[link]
Parancsolj! Manual, és mellette ott van a software fülecske. Meglepő, de ha arra kattintassz, akkor bizony a hutil szoftver letölthető lesz. De mint már mondtam nagyon fontos, hogy a listából a saját merevlemezed típusát válaszd!!!

(#963) LGLuke válasza liksoft (#957) üzenetére


LGLuke
őstag

Bocs, akkor én értettem félre.
Csak én úgy gondolom, ha már a BIOS felismeri, hogy van merevlemez a gépben, és oda írja ki, ahol van, akkor már a gyári szoftvernek is automatikusan kezelnie kellene.
Elvileg mindegy kellene, hogy legyen a primary, vagy secondary csatorna.
Bár én ezek után semmin nem lepődök meg, miután PIO modban indította az en winyómat a winfos... BIOS-ban meg ATA100 van.

(#964) Freddy TNT válasza liksoft (#961) üzenetére


Freddy TNT
őstag

A Promise RAID vezérlőmön túladtam már, úgyhogy alaplapra van kötve. Nforce 570-es chipset. AM2-es

(#965) liksoft válasza LGLuke (#963) üzenetére


liksoft
nagyúr

A BIOS akkor is felismeri, ha Intel, SiliconImage, nVídia vagy Promise controller végén ül a winyó. Viszont ezeknek a kezelése I/O port szinten más. Vagyis mindenre nem készülhet fel a progi. Pont ezért célszerű mindig tradicionális rendszert keresni és azon tesztelni. Ott lesz a legnagyobb esélye a sikernek.

A BIOS a drive maximális üzemmódját szokta kiírni. (Én még olyan alaplappal nem találkoztam amelyik valóban UDMA133-ban meghajtotta volna DOS alatt a winyót. Lehet, hogy van, kevés típus fordult meg a kezemben.) A Win lecseréli a meghajtást. Innen kezdve meg úgy hajtja meg, ahogyan neki kényelmes, vagy biztonságosnak érzékeli. Akkor szokta visszavenni pio módba, ha udma esetén hibákat vesz észre. Ezt a toleranciát a soft raid esetén is alkalmazza, míg egy hw raid kártya ezért a raid-ből kidobja a hibás drive-ot.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#966) Freddy TNT válasza LGLuke (#962) üzenetére


Freddy TNT
őstag

Ne idegeskedj. :) Nekem is ez van meg de le is szedtem újra a te linked által......az eredmény ugyan az...

(#967) liksoft válasza Freddy TNT (#964) üzenetére


liksoft
nagyúr

És ezt a HUTIL leírása alapján támogatja? Ugyanis ha nincs feltüntetve a támogatott eszközök között, akkor tedd át Inteles konfigba. Ott nagy valószínűséggel csont nélkül megy majd.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#968) Freddy TNT válasza liksoft (#967) üzenetére


Freddy TNT
őstag

Az ismerősömnél próbálkozom valszeg. Neki k7-es AMD konfigja van. Azt csak támogatja. A leírásban nem is kerestem,mert úgy voltam vele, hogy vagy működik vagy nem.
Azért kössz mindkettőtöknek a tippeket :R

(#969) 04ahgy


04ahgy
nagyúr

Sziasztok!

Ez a gépemben levő merevlemezmeghajtók SMART dumpja [link]. Nah, az világos számomra, hogy a Maxtor 6L250R0 az úgy egészséges, ahogy van. Már az új sorozatból van, pedig nem keveset ment már.

A 6Y160P0 is OK, habár ott van az a 61 újraallokált szektor. Azok viszont már nagyon régóta ott vannak, az általam való használat után nem sokkal megjelentek. Azóta is stagnál a számuk. Talán még az is lehetséges, hogy valami - egyik korábbi gépemben levő - hiba okozta őket.

A kis Seagate nam számít, csak 4 GB-os, olyan jó-ha-van okból van a gépben, habár nem a legegészségesebb, mert van újraallokált szektorja, és igen magas a ''Seek Error Rate'' is.

A negyedik az érdekes: a dupla Seagate SATA RAID0... Ott van az a 3 magas érték, ami nem tudom, hogy kellene-e, hogy zavarjon. Habár úgy vettem észre, hogy ezek a többi Seagate-nél is alapból ilyen magasak.

És egy kérés: valaki linkelne nekem egy SMART-ról informáló oldalt, ahol az összes attribútum jelentése viszonylag részletesen le van írva? Köszönöm.

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

(#970) True válasza 04ahgy (#969) üzenetére


True
aktív tag

[link]

Nem postázok még mutteromnak sem... Telószám az adataimnál volt, amíg az új PH láthatatlanná nem tette...... ja a mágnesmotort, csak ráadásnak csináltam...

(#971) True


True
aktív tag

Remélem elég gyors volt... :DDD

Nem postázok még mutteromnak sem... Telószám az adataimnál volt, amíg az új PH láthatatlanná nem tette...... ja a mágnesmotort, csak ráadásnak csináltam...

(#972) LGLuke


LGLuke
őstag

liksoft!

Lenne még egy kérdésem.
Nem lehet resetelni a smart-ot?
Ha lehet, akkor ezt milyen programmal? Mélyformázni kell a lemezt, vagy csak a smartot kell visszaállítani az alapértékekre.
Mert rossz a lemez kondíciója, de szeretnék meggyőződni róla, hogy ténylegesen.
Ha reseteltem és megint újra elkezdi allokálni magától a szektorokat, meg hibák jelennek meg, akkor biztosan tudhatom, hogy gond van, de így a mostani értékekből csak arra tudok következtetni, hogy régen túlmelegedett, és amiatt keletkezett egy rakás hibásszektor, de szerintem most már nem keletkezik új, sőt a régieket is kijavítótta a program és jól működik a lemez. Meg zavar, hogy a HDSentinel állandóan 13%-osnak látja a lemez kondícióját, és 62 napja van hátra, de ezt írta ki 120 nappal ezelőtt is!

Válaszod előre is köszönöm!
Üdv

(#973) liksoft válasza LGLuke (#972) üzenetére


liksoft
nagyúr

Szia!

Resetelni nem lehet. Viszont a regisztrált Sentinelben van lehetőség offset-ként megadni ezeket az értékeket. Így ''0''-ról tud indulni. Nézd meg, a 2.0 help-jében pontosan le lett írva.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#974) 04ahgy válasza True (#970) üzenetére


04ahgy
nagyúr

Gyors volt. Sőt, olyannyira, hogy én már ezt megtaláltam korábban is, de ez nagyon régi. A mai HDD-k esetében sok olyan van, ami engem érdekelne, de abban nincs benne. Amúgy Google első találta, én is ismerem. :) Azért nagyon köszi.

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

(#975) LGLuke válasza liksoft (#973) üzenetére


LGLuke
őstag

Köszi a választ!

Csak az eltolást állítottam be. Azzal most az írja ki, hogy tökéletes a meghajtó.
Ha nem változik, akkor tényleg az.

Üdv!

(#976) liksoft válasza LGLuke (#975) üzenetére


liksoft
nagyúr

Ha nem regisztrált változat, akkor kikapcsolás után nullázza az így beállított értékeket!

Vagyis vagy mindig beállítod, vagy regisztráltatod.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#977) zoley[HUN]


zoley[HUN]
tag

udv!

lenne egy kis segitsegre szuksegeme :) van egy ismeretlen tipusu alaplap, amihez lett most csatolva egy 250gb-os vinyo. elvileg xp sp2 van oprendszernek, es az alaplap setupjaban felismeri a 250gb-ot a rendszer, de xp-ben csak 127gb. most ha a 48 bit-es lba-t fizikalisan nem kezeli az alaplap akkor is felismeri h ez 250gb, vagy az xp-ben lehet valami elszabva?

''A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább.''

(#978) ANT válasza 04ahgy (#969) üzenetére


ANT
őstag

Talán ez?[link]

''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika

(#979) liksoft válasza zoley[HUN] (#977) üzenetére


liksoft
nagyúr

Szia!

Csak ötlet. Ha SP2 akkor kell kezelnie az egész winyót. Viszont ha nem ezen az alaplapon lett telepítve, akkor lehet, hogy a telepített driver csak 28 bites címzéses üzemmódban dolgozik! Így viszont veszélyes!

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#980) liksoft válasza ANT (#978) üzenetére


liksoft
nagyúr

[link] Talán ez sem rossz.

[Szerkesztve]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#981) zoley[HUN] válasza liksoft (#979) üzenetére


zoley[HUN]
tag

ugyanez a konfig volt vegig sajna. windowsban le tudom en valahogy kerni hogy hany bites lba-val dolgozik?

''A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább.''

(#982) ANT válasza liksoft (#980) üzenetére


ANT
őstag

Sőt! :C
Szerk: én meg bőszen túrtam a HDSentinel totyikot! :B

[Szerkesztve]

''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika

(#983) liksoft válasza zoley[HUN] (#981) üzenetére


liksoft
nagyúr

Nekem még nem sikerült. :o

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#984) P.O.C. válasza P.O.C. (#958) üzenetére


P.O.C.
tag

Megoldódott. Végül mégiscsak a hutil lowlevel format-ja volt a megoldás.
Thx

(#985) Lejszi


Lejszi
senior tag

sziasztok!

tudna nekem vki segiteni?
hogyan tudnék két sata vinyót raid0-ba kötni? mondjuk két 160-ast, hogy egy 320-asnak lássa (igy gondolom gyorsabb lenne)
ezt bios-ban kell beállitani vagy hol?
részletes leirásra lenne szükségem vkit, mert ebben nagyon kezdő vagyok, nagyon hálás lennék annak aki tudna segiteni
pls help somebody :R

(#986) liksoft válasza Lejszi (#985) üzenetére


liksoft
nagyúr

Látom, megkérdezted a megfelelő topikban is. Hidd el, ha több helyen kérdezed, nem kapsz több információt. :((( Csak átláthatatlanabb lesz egy-egy topik!

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#987) LGLuke


LGLuke
őstag

A masterboot elszállt, a gond megmaradt! :D

Szóval a tegnapi folytatása: a 160-as winyó elején van hibás szektor, amit a scanner progik nem jeleznek, tehát szerintük nincs, egyedül a HDD Regenerator látja és nem javítja.
Elkezdtem egy WIN-t felrakni, de az első újraindulás után megint a cd-ről bootol, kivettem a lemezt, és láss csodát, nem bootol a winyom. Na ez is csak adattárolásra lesz alkalmas. :(((

Van ötletetek, hogyan lehetne mégis bootolásra bírni?

Mondott ilyet ismerősöm, hogy hozzak létre egy kamu partíciót 10 MB-osat az elején és akkor túllépem a hibás részt, de szerintem ez hülyeség, mert a formázás lement, a partícióstábla eddig is ép volt, szerintem maga a master-boot-record sérült, az meg mindig az elején marad, ha a fenekem a földhöz verem akkor is...

(#988) rszp válasza LGLuke (#987) üzenetére


rszp
aktív tag

Nem hülyeség. Ha a master boot record hibátlan akkor a partíciós tábla és a boot szekvencia rész is jó ami valamelyik partíció boot rekordjára mutat. Ha a rossz rész el van különítve akár partícióként, akár valamilyen file van oda másolva és a boot rész ettől máshova kerül már működik is a rendszer.

Van úgy, hogy a master boot record fizikailag jó, de logikailag hibás. Régen az FDISK /MBR helyre rakta. XP alatt ezt mivel lehet kiváltani, hirtelen nem tudom.
Talán a Norton Ghost Recovery lemeze tud ilyet.

[Szerkesztve]

(#989) LGLuke válasza rszp (#988) üzenetére


LGLuke
őstag

Valamit észrevettem. Mikor indítom a rendszert, akkor bejön az a fekete alapon fehér szegélyes táblázat, amiben felsorolja a hardvereket.

A 2 db 160 GB-os merevlemezek egyikénél LBA 160 GB ATA100 van kiírva, míg a másiknál CHS 160GB ATA100.

Az LBA-sra lehet telepíteni Windows, mert bebootol, de a CHS-es az nem. Ennek van valami köze hozzá?

Ha igen, akkor hogy lehet átállítani, hogy mindkettő LBA üzemmódban működjön?

Előre is köszi!

(#990) rszp válasza LGLuke (#989) üzenetére


rszp
aktív tag

Lehet. A CHS max 512MB, a LARGE 1GB területet enged meg. Ha a windows indul kapásból cseréli a BIOS kezelést a saját driverére. A CHS-nél indul a boot majd behal mivel más geometriájúnak ismeri fel a lemezt mint amit a BIOS használt.
Legyen LBA vagy AUTO. A CHS-re telepített rendszer után kell LBA és úgy telepíteni az új rendszert és csak utána lehet AUTO.

BIOS -ban lehet, gépe válogatja.

[Szerkesztve]

(#991) Veriakilis


Veriakilis
senior tag

Adott egy SATA-s Samsung HD 160 JJ (S08HJ1TCA41481)
Ez egy 160Gb-os hdd.

A speedfan a S.M.A.R.T. -nál ezt írja ki:

Ebben a sorban:
ID 05 X Relocated Sector Count

Küszöb: 10
Érték: 1
Legrosszabb: 1
Adat: 2741

Az everest szintén ugyanezt írja ki, és magyarul még megjegyzi:

Várható meghibásodás: Közelgő adatvesztés jósolható.

A SETUP is hibát jelez, és kiírja, hogy a S.M.A.R.T. status bad...
Megáll, és persze F1-re tovább megy.
Egyébként rendesen működik a hdd, és semmiféle rendellenességet nem tapasztalok,- nincs adatvesztés.

Lesz adatvesztés, megmondható ez előre, vagy lehet, hogy holnap, esetleg 3 év múlva fog bedögleni?

Tényle be fog dögleni hamarosan a hdd?
Milyen hiba ez a S.M.A.R.T. hiba?

[Szerkesztve]

A spagóca a kondenzátor, és az illesztőtrafó nevében térjetek meg. http://www.heatpipes.tk/

(#992) Veriakilis válasza Veriakilis (#991) üzenetére


Veriakilis
senior tag

#991-re valaki?

Kihalt a PH?

A spagóca a kondenzátor, és az illesztőtrafó nevében térjetek meg. http://www.heatpipes.tk/

(#993) Aranygyerek válasza Veriakilis (#991) üzenetére


Aranygyerek
aktív tag

[link]

Privire válaszolni illik.

(#994) detroitrw


detroitrw
addikt

van egy:
WD Caviar SE16 - WDC WD2500KS-00MJB0 (WD-WCANKC588657)
és ~52-55 fok formázás közbe /ez az első művelete ;) / (SMART: C2 Temperature 0 98 93 52 Rendben: Mindig rendben)
de ráteszem az ügyesebbik kezem s egyáltalán nem meleg
kb. ugyan olyan így kézre mint a samsung 120-as sata ami ~31fok (SMART: C2 Temperature 0 145 100 31 Rendben: Mindig rendben)

vagy ne foglalkozzak vele vagy mi? :( :((( :(( :F

(#995) liksoft válasza detroitrw (#994) üzenetére


liksoft
nagyúr

A WD egyes szériái 15-20 fokot is csalhatnak. Ha jól tudom, a gyártó oldalán megnézhető, melyik az érintett széria.

A Hard Disk Sentinel képes manuálisan megadott offsettel dolgozni. Így a folyamatos lemezellenőrzést korrekt kiértékeléssel végzi. (Igaz, csak a regisztrált változat tartja meg a beállításokat kikapcsolás után.)

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#996) detroitrw válasza liksoft (#995) üzenetére


detroitrw
addikt

pfff s az merre lehet? nem nagyon lelem :O
bár most fejezte be a formázást s lement 40 fokra :F /15fok külömbség szerintem eléggé sok :(/ a samsungnál max ~6fok szokott lenni a már bemelegedés és a max terhelés között
vagy ezek is olyanok mint a hangfalak hogy be kell járatni? :D

aha, hogy át lehet kalibrálni a Sentinelt ha eltérés van? ;]

[Szerkesztve]

(#997) liksoft válasza detroitrw (#996) üzenetére


liksoft
nagyúr

Az is kérdéses, hol van a hőszenzor. Lehet a mechanikán belül (fejszerelvény belső erősítőjéhez téve), külső panelen a processor chip-ben, vagy a panel egyéb másik pontján.

Mindenhol más hőfokot, és más dinamikával fog mutatni. Akkor lesz a drive hosszú életű, ha a mechanika 50 fokalatti, és az elektronikus alkatrészek sem lépik át a 65-70 fokos hőmérsékletet.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#998) gaben


gaben
aktív tag

sziaztok!
A HDD Regenerator progi csak az első bad sectort javítja,ha nincs regisztrélva.Korábban használtam egy ehhez hasonlót,csask azt nem kellett regelni és mindent javított.De már elfelejtette mi a neve
valaki ismeri?Vagy tudtik ilyen progit?

(#999) detroitrw válasza liksoft (#997) üzenetére


detroitrw
addikt

háááát nem nagyon vágom mostan mivan :F
egy 10 perces olvasási tesztet futtattam el (ami átlag 61,*MB/s volt)
mindez amikor elkezdődött 40 fokos volt, majd teszt közbe néha leugrott 38-ra :F
plusz még adtam neki 50gb-nyi tényleges írást /közvetlen az olvasási teszt után/ s nem ment 40-től alrébb :F

vagy a formázás az ilyen extra terhelést jelentene? :(((

(#1000) vricsi


vricsi
tag

Sziasztok!

Lehet nem jó helyen járok de olyan problémám van, hogy nagyon melegszik az egyik wincseszterem de csak az itthoni számítógépembe.
A winyó: ST360021A
A konfigom:
Gigabyte 8i945PLG alaplap, Intel D820 (állítólag sok áramt vesz fel)
2*512
Gigabyte 6600GT 256mb
és 5darab IDE eszkösz (3winyó - 2cd) (a 3ból 2winyó mobilrackban)

És mindehez van egy codegen 3xx.xxx számú 400W táp.

Szeretnék ötletek és megoldásokat, hogy mitől melegedhet a winyó....???
És még egy dolog:
A speedfan olyan hibát ír:
UltraATA CRC error rate.... próbáltam keret cserét de nem oldódott meg....

Várom a helpeket!!!

Köszi és Üdv R.

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.