- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BOBO6
aktív tag
Tiszteletem a jelenlevőknek!
Felvázolnám a problémámat. Egy 1,5TB-os Samsung HDD rá lett dugva egy olyan chipkészletes alaplapra, amely nem képes lekezelni csak 1TB-ig a merevlemezeket. Ott meglepetésemre 497GB-nak láttam ezt a HDD-t, ráadásul meg is akarta formázni a Win XP.
Legnagyobb meglepetésemre ez az állapot megmaradt, immáron a másfél TB-os HDD-ket lekezelő chipkészlet alatt is. Sem formázni, sem partícionálni nem tudom úgy, hogy a gyári kapacitást újra lássam.
Erre a problémára kérnék javaslatot!
-
pilaka
csendes tag
válasz
band1103 #14297 üzenetére
Köszönöm a gyors segítséget , igen rosszul volt jumperelve a táblázat elég hülyén van egymásra építve , most elméletileg jól van jumperelve .Kipróbálltam ,de most is a Samsung diagnostic (Hiren's) 32 GB-nek látja , kipróbáltam masterra és slave-ra is ...mindkét módon 32GB....
-
band1103
őstag
Át szeretném költöztetni a w7-et is tartalmazó 80GB-os hdd-m teljes tartalmát az összes partícióval egy 160GB-os hdd-ra úgy hogy később már a 160-ast szeretném használni de a 80G-s az ata a 160G-s meg sata. De jó lenne ha a HDD copy után indulni tudjon minden rendszer ugyan úgy mintha semmi se történt volna.
Erre a paragon partition magic-et használtam volna de nem tudom hogy pontosan mit kell tennem hogy elérjem a célom: gond nélküli w7 indulás.Aki tud kérem segítsen.
-
pilaka
csendes tag
Sziasztok ,nekem egy 160 GB-s Samsung IDE HDD-vel van problémám . FAt32 -re volt formázva 1 partícióra .Mobilrackben volt, usb-vel csatlakoztattam ide-oda , észrevettem hogy sokszor íráshibát kapok adatátvitel közben ....kb. 32GB adat volt rajta ...lementettem és próbáltam megformázni , már a felismerés alatt a partícionáló programnak nem tetszett a HDD, egy másikkal sikerült elindítani a formázást , de hibajelzéssel leállt .Próbáltam kisebb partíciót létrehozni kisérletképpen az is félbeszakadt , de azóta minden program 32GB-nek látja az egész HDD-t , próbálltam a Hiren's cd programjaival , közvetlenül a Pc-IDE csatlakozójához kötni , de minden progi 32GB-nek látja aHDD-t , még a Samsung diagnosztikai programja is .....Mit tegyek?
-
Jason
tag
-
Jason
tag
válasz
liksoft #14284 üzenetére
Adott egy WD GreenPower 1TB-os vinyó és egy barátomnak ugyanilyen van, azt hiszem még a rev is megegyezik, de nála rendesen megy nálam viszont nem.
Amikor a rendszer SSD-re másolok róla, akkor az 39-65MB/s között ingadozva megy, a barátom gépe az ő vinyóival WD GP 1TB --> rendszer SSD 89-91MB/s
Mindkét rendszer Win7. Az övé x86, enyém x64.
Ha hálózaton keresztül másolunk tőle az én SSD-mre, akkor az megy 89-91MB/s sebességgel, ha az ő SSD-jéről másolunk hálózaton át az enyémre az megy 114MB/s sebességgel.
Mi lehet a gond a WD vinyómmal?
Lehet-e javítani rajta esetleg újrapartícionálással?
Mind a ketten még anno XP alatt partícionáltuk a WD-inket.
SSD-nél pl. számít az alignálás, de egy sima HDD-nél gondolom nem, mert ilyet még nem hallottam. Sőt a barátom WD-je se alignált. -
szonti
aktív tag
válasz
liksoft #14282 üzenetére
Szia!
Az a probléma h a gép tőlem naggggyon távol van és rendszerlemezek sincsenek meg. Amikor még gépközelébe voltam próbáltam a gyártó neve alapján rákeresni neten hátha van vmi driver, de nem nagyon találtam. Azt se értem, h driver genius mért nem talált rá drivert. Amit kigondoltam, nem tudom h működhet e, h a PCI kártyát a saját gépembe beleteszem amin windows 7 van és az hátha tudna hozzá drivert telepíteni aztán a drivert pedig lementeni. Ez működhet?
-
szonti
aktív tag
Sziasztok!
Nemrég újratelepítettem tesóm gépét amibe egy 10 gbos vinyó és egy 80 gb os Sata-s samsung vinyó van. A rendszert (XP SP3) a 10Gb os vinyóra telepítettem fel, mert ugye az XP telepítője csak azt ismeri fel. A probléma pedig az, hogy a rendszer feltelepítése utána nem ismeri fel a 80GB os vinyót. az alaplap ASUS P4PE amin nincs Sata csatlakozó, ezért van benne egy PCI kártya amin van Sata csatlakozó. A vinyó jól működik, saját gépemen kipróbáltam. A másik problémám, hogy a rendszerlemezek nincsenek meg az illesztőprogramokat driver genius-al frissítettem. De maradt egy felkiáltójeles eszközkezelőben vmi merevlemezvezérlő, de sehogy sem talál hozzá illesztőprogramot. Elképzelhető, h emiatt nem ismeri fel a vinyót a rendszer? Vagy semmi köze hozzá? Ja és rendszerindításkor amikor bootol kiírja a vinyót, tehát a gép felismeri. Bocs h ilyen hosszú lett, de próbáltam mindent beleírni.
Előre is kösz a segítséget! -
liksoft
nagyúr
válasz
csab001 #14273 üzenetére
Szia!
Szerintem ilyen drive-od van. A leírt esetben már csak adatmentéses szakiban célszerű bízni. A firmware sérült, amit addig míg működik, a gyártó oldaláról letölthető új firmware-rel lehet orvosolni. Ha viszont már nem látható, akkor nem célszerű otthoni módszerekkel kísérletezni, mert az "örök vadászmezőkre" küldhető a drive. (Ha kell segítség, keress meg.)
-
csab001
tag
Kiegészíteném:
Most vettem észre, hogy ha rákötöm a Maxtort a gépre, a DVD-én kívül nem lát semmi mást a bios. Tehát nem látja a rendszer vinyót (Samsung 400Gb) sem. Akkor most mi van? Kezd kiakasztani. -
csab001
tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, hogy egyszer csak,minden előjel nélkül, bootolásnál kiírja, hogy csatlakoztassam a rendszer disc-et és nyomjak entert. Gondoltam, behalt a rendszer vinyó, de némi kísérletezgetés után kiderült, hogy ha lekötöm a másodlagos merevlemezt (Maxtor 500Gb), minden pöccre indul. Nem értem, miért arról akar egyáltalán bootolni. A Maxtort másik gépbe rakva az Xp nem is látja. A HDD regenerator sem látja.
A lemez pedig pörög. Próbálkoztam másik sata helyre, másik kábellel, semmi!
Mi lehet a gond? Kuka?
Fontos dolgok vannak rajta, jó lenne, ha menthető lenne. -
varmi2
nagyúr
Üdv!
A segítségeteket kérem. Van egy 500 GB-os külső vinyóm, és most ntfs fájlrendszer van rajta. Át akarom formázni ext3-ra. Mert a hálózati lejátszóm ezt szereti. Nekem most win7 van a gépemen. Milyen programmal tudnám leformázni ext3ra a vinyóm? -
athomi
veterán
válasz
doglotthal #14262 üzenetére
a rendszerpartición már nincs semmi, mert formázva lett, új rednszer meg nem akar rámenni, a másik particióra meg nem húzok rá semmit, mert szükséges dolgok vannak rajta, örülök ha le tudom majd menteni őket
-
liksoft
nagyúr
válasz
doglotthal #14262 üzenetére
Tévedsz, a HDSentinel már jobb.
-
athomi
veterán
Hi!
Pár napja a win7 majdnem minden gépinditáskor hibahelyreállítással kezdett, majd a rendszer felállását követő 10-15 percben nem lehet a géppel semmit csinálni. Tegnap megpróbáltam újrahúzni a win-t, de a 30GB-os partíció formázása 1.5 órán át tartott, majd magát a win el sem kezdte telepíteni.
Lehet ez winyóprobléma? -
bercee
tag
válasz
Sz.Miki #14257 üzenetére
sziasztok.
az a lényeg hogy amikor a pendrivot csatlakoztatoma géphez akkor látja hogy csatlakoztattam vmit de nem ismeri fel az eszközt sehogyse és még formázni se lehet meg semmit se tudok vele csinálni. az eszközkezelő látja h csatlakoztattam valamit dde a sajátgépnél semmi sem jelenik meg, de totalcommandernél megjelenik hogy cserélhető lemez, de nem tudja megnyitni.
ha meg lehetne vhogy csinálni annak örülnék.
köszi -
Imco
őstag
válasz
BigG.(nnnnn) #14247 üzenetére
Bios beállitásra olvass egy kicsit. Mi, honnan bootoljon, esetleg AHCI-t beállitani.
Bios frissitéshez nem kell rendszer, de akkor azt ne is eröltesd.
Azt jelenti hogy hiányzik vagy elveszett egy fájl. A barátod /google/ segit.
Másik telepitővel azért megprobálnám.Szerintem...
-
BigG.(nnnnn)
tag
The file may be corrupt or missing. Make sure all files required for installation are available, and restart the application. Error code: 0x80070017
ez mit jelenthet??
ezt dobja ki telepítésnél -
BigG.(nnnnn)
tag
áhá az 1tb-os vinyóval van vmi bibi me nem is lehet ujra telepíteni más gépbe se
viszont a kis 160-asat most telepítem az xp-vel, aztán átdugom a másik gépre és ott is ujratelepítem ha minden jolmegy akkor jo lesz, de tuti megin kijön vmi hiba...
a 160-asnak jonak kéne lennie...azt h állítgassam be a biost az h gondoltad?
meg frissíteni nemtudom, me fel se áll arendszer -
Prosector
addikt
Lehet nem a legjobb helyre írom,de nem találtam jobbat.
Mi van,ha törlöm a vinyóról az MBR-t ?
-
Imco
őstag
válasz
BigG.(nnnnn) #14238 üzenetére
A vasadnak vinnie kéne. A vinyó másikban megy? Ha igen akkor frissits egy biost állitgasd be szépen és probáld újra, esetleg másik telepitővel.
-
Fulmi
senior tag
válasz
liksoft #14239 üzenetére
oke, kozben sikerult megoldani. a problema az volt hogy a particionovelesnel elrontottam a linux particiojat es a grub nem tudta ertelmezni a sajat particiojat, ezert irta amit irt. egyebkent utana letoroltem a linux particiojat, maradt egyedul a vista, innentol meg mar a telepito dvd-je megoldotta a problemat es "repair the system" megoldassal gondolom beallitotta a vinyon az LBA-kat az MBR-ben ugy hogy egy ervenyes fajlrendszert lasson es adatvesztes nelkul sikerult megoldani.
koszi a helpet!!!
-
netseft
aktív tag
-
bercee
tag
sziasztok
van egy corsair voyager mini 4gigás pendrivom és firmwaret szeretnék rajta frissíteni. hogyan tudok? -
Fulmi
senior tag
bocsi, csak nehez pda rol, szoval:
elrontottam a gepem.
particionalo progival szerettem volna vista alol novelni az egyik particio meretet a masik rovasara, be is allitottam, a partition wizard progi meg mondta h restart kell neki, restartot nyomtam...az inditas utan a kepernyon a kovetkezot latom (ubuntu es vista van rajta):
grub loading.
unknown filesystem.
grub rescue>remelem tudtok vmit tanacsolni, mert eleg fontos lenne hasznalni...
koszi
-
Fulmi
senior tag
hello!
elrontottam a hhtottam, a partition wizard progi meg mondta h restart kell neki, restartot nyomtam...
az inditas utan a kepernyon a kovetkezot latom (ubuntu es vista van rajta):
grub loading.
unknown filesystem.
grub rescue>remelem tudtok vmit tanacsolni, mert eleg fontos lenne hasznalni...
elore is koszonom a helpet: fulmi
-
Imco
őstag
válasz
BigG.(nnnnn) #14227 üzenetére
BIOS-ban mi látszik? Acronis vagy más /nem PM/ particiónáló progival töröld és épitsd újra.
A TB-s vinyót helyesen kezeli a lap?Szerintem...
-
Sz.Miki
őstag
Akkor ez így egy kicsit ellentmondásos nem?
-
BigG.(nnnnn)
tag
Hali!
Adott az aláírásomba lévő konfig, bekaplolom, néha kiírja, hogy BOOTMGR hiányzik jobb esetbe elkezd bebootolni.
Bebootol bejön a win7 telepítő nagyjából félóra 1 óra alatt, rámeek h telepítés, újjabb óra...
és itt van a bibi mert 2 hdd-t is rákötök de 1et se érzékel:S:S
nem látja, tehát nem lehet hova feltelepíteni az OS-t...
lehet, hogy mind a 2 vinyó szar??:S
le lettek formázva s ujra patricionálva többször is... -
Burku
csendes tag
Sziasztok!
Külső vinyóról (USB) szertnék lejátszani DVD-t, de a MPClassic az IFO fájl megnyitásakor ezt az üzenetet írja: Incompatible Disc and Decoder Regions.
Ugyanez az IFO fájl belső merevlemezről símán elindítja a DVD-t és gond nélkül lehet vele mindent csinálni.
Az üzenet alapján valami merevlemezes beállítási probléma lehet, a lemez meg van osztva és a többi avi, vagy mpg, vagy divix fájlokat simán lejátssza.
Kérlek segítsetek!!! -
akoos123
csendes tag
Sziasztok!
Most vettem egy Western Digital 500Gb WD5000BEVT Scorpio SATA winchestert, és egy külső házban szeretném használni. Mikor hozzá kapcsolom a géphez, nem ismeri fel új meghajtóként. Az eszközkezelő beolvassa a köteteket, felismeri a szabad helyet, de azt írja h
Típus: Ismeretlen
Állapot: Nem inicializált
Nem tudjátok mi lehet a baj? -
liksoft
nagyúr
válasz
Sz.Miki #14219 üzenetére
Erősen figyeld a SMART adatokat! Időnkénti "bezuhanás" elfogadható, de a Tiédnél úgy érzem a sűrűsége és a mértéke inkább a drive-hoz köthető. Nem jó jel. Fontos, hogy az adatok mentéséről gondoskodj, és figyeld a SMART-ot, ami előre figyelmeztethet. Ajánlom a Hard Disk Sentinel programot.
-
Sz.Miki
őstag
Sziasztok!
Mi okozhatja azt, hogy olvasás tesztnél ilyet produkál a hdd?
hdd tesztSeagate 500GB notebook Hdd, AHCI módban, Win7 64bit home premium.
Háttérben semmilyen lemezműveletet igénylő alkalmazás nem fut!
-
villamos
őstag
Nos...
Adott egy kicsit öregecske masina, közel 10 éves. Ebben jelenleg kettő darab merevlemez foglal helyet. Mindkettő ATA100 -as. Egy kábelen lógnak. Az egyik 160Gb -os Maxtor,ez a master, a másik egy 40Gb -os Seagate, ő lenne a slave.
Valamiért újabban nem akarnak együtt működni, külön-külön kipróbálva mind a kettő működik. A jumperek jól vannak állítva, és bekapcsoláskor is látja a bios minkettőjüket. Windows alatt azonban a 40G vinyó valami miatt nem látszik, sem az explorerben, sem pedig a lemezkezelőben. Mitől lehet ez?
Régebben fordítva volt, és így együtt működött a kettő, azonban állandóan újraindult valamiért a gép, ezért úgy döntöttem, hogy teszek a nagyobbikra is egy rendszert, hogy ezentúl az legyen a rendszerlemez. Azóta nem indul újra, de most hirtelen a kisebbik valamiért eltűnt. -
peti_s
addikt
Hy!
Hogy lehetne azt megoldani, hogy ha rákötöttem a gépre még1 HDD-t, amin 2 partíció van, de a Windows 1-nek látja, úgy látja mintha RAW lenne a fájlrendszere, és meg akarja formázni. Mit tegyek ilyenkor? -
Krisinto
őstag
Üdv
Lenne egy Samsung 500gb-os Sata HDD-m 7200rpm,16mb cache
A következő a probléma:
A HD sentinel 2 gépénél is ezt írj rá:
"A számítógép és a merevlemez között előfordultak adatátviteli problémák",ez mitől lehet? -
Dany007
veterán
Azért gondoltam, hogy külön partíció állt le, mert mondjuk film / TV vagy munka (PS) közben is hallottam ezt a leállást. Szal akkor pedig elvileg használtam a 'rendszer' partíciót...
Amúgy hogy tudnám 'megkérdezni' tőle van-e gondja?
Csak mert HDD sentinel nem mondott semmi értelmeset. Szal a progi szerint minden rendben 100%-os. Esetleg v.mi ötlet? -
Imco
őstag
válasz
Dany007 #14209 üzenetére
Megkérdezném én tőle, de forumon keresztül nem megy.
Viszont az energiagazdálkodás a hardvert kapcsolja le és nem a particiót.
Tehát ha a vinyodon volt "egy rendszer, egy játék, meg mittomén milyen partíció", akkor a játék ugyanolyan aktiv mint a rendszer. Ha akad a particiók közti váltás akkor az nem az energiagazdálkodás számlájára irandó.Ezért javasoltam a tisztázást, mielött fájdalmas modon szembesülsz egy nem várt hibával.
Szerintem...
-
Dany007
veterán
És hogyan lehetne tisztázni?
Nem tudom megkérdezni tőle hogy ezt most mért csinláod... =/
Kb 5 napja van win 7 a gépen. Előtte Vista volt, és ez a vinyó volt a rendszer. Particionálva volt 3 felé. Volt egy rendszer egy játék meg mittomén milyen partíció. Az 1 terrás meg volt külön, filmeknek. Viszont azt nem kapcsolta ki...
Szóval nemtudom.... -
Dany007
veterán
Sziasztok!
Hallottatok már olyanról, hogy windows közben, menet közben egyszercsak leáll a vinyó!?
Mert az én egyik vinyóm ezt csinálja. Ez normális?
Van egy 1TB-os samu, meg egy 250-es samu...
A 250-es azt szokta csinálni, hogy menet közben egyszercsak leáll. Hallani ahogy megállnak a lemezek. Szabályosan hallom, olyan a hangja, mint amikor kikapcsolod a gépet és a legvégén a vinyó elhalkul. Elég tipikus hangja van.HDD sentinel nem mutat semmilyen hibát, se túlmelegedést se semmi... Ez normális dolog?
Van olyan, amikor bemegyek az egyik mappába a vinyón és pár másodpercre lefagy a gép, megáll minden, majd hallom ahogy beindul a vinyó és minden megy tovább... ez valami energia takarékosság ? Vagy mi?
Teljesen szabálytalan mikor áll le és mikor indul el. Legalábbis látszólag. Van hogy nem is működök azon a vinyón (nem arról fut a rendszer.) és csak hallom hogy mindennélkül leáll. Majd egyszer csak újraindul ha van kedve. -
Igel
csendes tag
Sziasztok!
Segítségért szeretnék folyamodni: a wd 1 tb-os My Book Essential Edition külső merevlemezemet ugyanis nem ismeri fel a pc (sem xp, sem vista oprendszerrel). Kipróbáltam különböző usb zsinórokkal és tápokkal, hátha bennük van a hiba, de nem. Általában eljut odáig csatlakoztatásnál, hogy felismeri a rendszer, de csak mint helyi lemezt, megnyitni nem engedi, még a tulajdonságait sem hagyja megnézni. Az eszközkezelőben azonban szabályosan látszik a merevlemez, és azt írja ki, hogy megfelelően működik.
Letöltöttem a wd honlapjáról a firmware és software updat-et is. Előbbi szintén nem látja a merevlemezt, az utóbbi pedig programhiba miatt nem települ (a hibaüzenet: "az alkalmazás inicializálása nem megfelelő"). Ráadásul nincs particionálva, szóval azokkal sem lehet gond.
Még valami, ami talán nyomravezethet: iszonyatosan lelassítja az oprendszert a csatlakoztatása után, még egy egyszerű ablak/program/stb megnyitásával is csak pár perc eltelte után sikerül megbirkóznia.
Amennyire olvasgattam a vonatkozó wd-s, my book-os topicokban, ilyen probléma még nem jelentkezett senkinél. Tud valaki segíteni?
Nagyon köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SATA 500GB Bazár (Kingston A400, Crucial MX500 stb.)
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Western Digital Purple 4TB HA520 - WD43PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- Több darab 512GB m.2 NVMe (Samsung, WD, Kingston, Micron)
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest