- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
liksoft
nagyúr
válasz
menthor #12899 üzenetére
Ha meg sem szólal, akkor egy kísérletet tegyél otthon a megszokott környezetben. Ha ott megszólal, akkor valóban kevés volt a táp, ha nem, akkor garanciális csere, ha lehet. Ugyanis rázkódásos szállítás esetén a fejek a parkoló villáról (rámpáról) a lemezfelületre kerülhettek, és fogják a lemezt. Ilyenkor vagy gari, vagy adatmentéses cég.
-
menthor
tag
hátul is próbáltam már, de nem birja. mivel irodai konfig, gyári táppal (asszem ~240W) valszeg télleg kevés. filmet akartam rápakolni, de ilyen módon akkor nem megy. azért dobtam össze ezt a külső winyót, mert ez tökéletesiti a "hordozható elképzelésemet": táp meg minden nélkül... szal csak ezért, nem hiszem hogy veszek plusz külső tápos hubot. de köszi az ötletet
azt gondoltam, hátha szoftveresen megoldható... -
-
Imco
őstag
válasz
elnofx #12892 üzenetére
Lehet hogy most keverem az egyesitéssel. /merge/ Lehet hogy a split az simán levágja a 60 GB-t. Sőt, valószinű. Ettől függetlenül javaslom a mentést! Ha hisztis a vinyód, a procid gyenge, vagy csak besüt a nap, akkor is elszállhat a projekt. Ne és ekkor sirás van!
Szerintem... -
menthor
tag
üdv!
van egy kis gondom: van egy 320-as wd külső 2,5-ös winyóm (táp nélküli, két usb csatis). sehol nincs vele gondom, csak egy hp irodai konfig-omban, be van dugva mind2 csati, és még sem indul, csak világit, mintha még mindig kevés lenne neki a táp...
pliz help
-
elnofx
tag
Üdv, létezik valami olyasmi program amivel meg lehet formázni egy vinyót és partíciókat csinálni úgy, hogy ne kelljen újratelepíteni az op. rendszert? 320 gigás vinyómon most 2 partíció van: rendszer 50 giga, és egy másik amin minden adat kb 260 giga, és ebből a 260 gigából szeretnék lefaragni 60 gigát egy másik op. rendszernek, megoldható ez?
-
furtos
csendes tag
Sziasztok!!! Tudtok abban segíteni hogy van egy WD800BB winyom, hogy tudom rendszerként használni! Rátelepíti az xp-t de nem indítja el rendszerként hanem folyamatosan újratelepíti! telepités után mi a teendő? Előre is kösz
-
spidersoft
senior tag
Üdv,
Adott egy Maxtor DiamondMax 10 160GB PATA winyó. A windóz aszongya, hogy: Nem sikerült a késleltetett írás. A windóz nem tudta menteni a filet: $MFT.... Három gépben próbáltam, ugyanúgy csinálja... ellenben egyéb adatvesztést nem tapasztaltam. Kábelt cseréltem, partíciótörlés/format volt. Próbáltam rá win7et is, de másodjára már nem bootolt róla
Kollégám ajánlott egy progit: Seagate SeaTools, no azt végigküldtem rajta long testtel, és nem adott hibát.
Ötlet?...
Kopott lenne az a terület, ahol az MFT-t tárolja a windóz?... Az MFT ugye a partíció elején van?
Mi lenne, ha egy párszáz megás rejtett partíciót hoznék létre a winyó elejére, megbízható lenne utána? Régebben egy 2.1GB-os winyónál ez a trükk bejött, bár akkor még a FAT volt a divat
-
C64
őstag
hali, tönkrement de garis wd vinyót hogyan lehet legariztatni? csak gyártói gari van rá!
-
gyuromoj
veterán
Üdv mindenkinek!
Olyan kérdésem lenne hogy az alaplapomban (Abit NF-M2S) működne-e egy ilyen HDD (SAMSUNG 1000GB F3 7200rpm 32Mb SATA2 HD103SJ vagy ennek az 500GB-os verziója) ?
Esetleg kell-e hozzá valami átalakító?Üdv Gyuri
-
honyike
aktív tag
Sziasztok!
Van egy 250Gb-os, Hitachi laptop-vinyóm.
A gond a következő:
HDD Sentinel 10 napot jósol neki. Windows hibátlannak látja, el is érem, tudok rá és róla másolni is.
Az első gond: Gép indításánál, mikor alaplap ellenőrzi az eszközöket, szól, hogy hibás a vinyó, mentsem le róla az adatokat...
A második ugye HDD Sentinel futtatása közben jelentkezik...
Van valami megoldás? Próbáltam már ZeriFill-t, nem sok sikerrel, mert miközben dolgozott, piros ablak, és valami hibára hivatkozva félbeszakadt a művelet.
Tudnátok javasolni ezenkívül még valamit?
Köszi: Gábor
-
Grenade
csendes tag
Sziasztok!
Problémám akadt 1 WD My Book Home -mal, 1 terrás, HDD Sentinel semmilyen adatot nem tud róla közölni, a saját diagnosztikai programja egy bizonyos szektornál kiakad és lekapcsolja a vinyót, A windows merevlemez ellenőrzés lefut de csak annyit ír, hogy 4 hibás szektor csoportot elkülönített. A merevlemez néha másolás közben is leáll. SMART adatot nem lehet kiszedni belőle se everest -el, se a saját programjával.
Tudtok valamilyen tanácsot adni, hogy mit kezdjek vele?
Előre is köszönöm! -
Imco
őstag
válasz
CheaterBandi #12870 üzenetére
Vinyót levéve mi a helyzet?
-
Dealer
tag
Köszi a választ. Gondolkozok azon hogy vissza viszem a boltba elvégre még van rá 3 év gari. Most a HDD Regenerator nevü kis progit ajánlották, eddig kb 13000 hibás szektort talált, de ma éjszakára folytatom a 'regenerációt', kiváncsi vagyok tényleg hatásos-e, elvileg adatvesztés nélkül megjavitja a winyót vagy mi...
-
CheaterBandi
tag
Helló! Van egy kis gondom.Beraktam egy windows 7 lemezt elkezdte ugye másolni és mikor újraindult volna a gép és befejezte volna a telepítést nem volt meg ez a folyamat hanem az elindulásnál nem lép tovább az ASUS P5QL PRO feliratú kék színű bios háttérnél.Ha megnyomom a del-t hogy belépjek biosba nem lép be hanem megjelenik egy olyan fekete háttér amin töltödnek be dolgot mouse: 1 meg installed memory 4gb stb és auto detected sata 1 ... ezt az utolsó és ennél megáll. Ha újra indítom kiveszem a telepítő lemezt lekapcsolom a tápot pihentettem semmi változás . Mi lehet a gond?
-
Imco
őstag
válasz
betyarr #12864 üzenetére
A kábel attól, hogy "cuppan", nem lötyög, még lehet hibás.
Elég az egy teszt ha semmi más jele nincs hibának.
Persze ettől még menteni-menteni-menteni, mert a Murphy nem alszik.
Tégy egy sentinelt - ha teheted - a gépre. Hasznos lehet. Nem véd meg, de egy esetleges hibáról előre jelezhet.
Szerintem... -
betyarr
veterán
tegnap szétkaptam a gépet és megigazgattam a csatlakozásokat,de nem éreztem hogy bármelyik is bizonytalan lenne.tehát valszeg nem az lesz a probléma.
most tolok egy teljes tesztet,több mint 2 óra.meglátjuk mi lesz.
egyébként semmi más jelét nem látom,hogy valami ne lenne rendben,csak ez jött elő vagy 3x.kicsit idegesít,nehogy megpusztuljon a hdd vagy legrosszabb esetben a táp.főleg hogy direkt azért vettem egy minőségit.
elég ha ezt az egy tesztet megcsinálom,vagy érdemes mással is próbálkozni? -
-
Dealer
tag
Hali! Van egy 500gigás Samsung zöldszériás vinyóm, a windows7 többször kidobálta hogy lemezhibát észlelt, meg pl a notepad inditásakor is kiírogatja hogy nem win32 alkalmazás stb... Lefuttattam egy szektor ellenörzést bootoláskor és több szektort hibásnak vélt. Akad rá valami módszer hogy kijavitsam a szektorhibákat? Formázás után is megmaradnak ezek a hibák?
-
betyarr
veterán
üdv!
nem biztos hogy jó helyen kérdeztem először,úgyhogy inkább belinkelem ide is: [link]
-
Imco
őstag
válasz
vwpolopg #12849 üzenetére
Szerintem ne add fel!
Kb. 5 éve WD-vel élek és bátran állithatom hogy "statisztikailag" a legjobb.
Éves szinten talán ha egy garist kell visszavinni. kb 30-50 eladott darabra jut.
Egyébként meg ha egyszer elindul a bad sector, akkor kb. vége.
Nekem is van egy 500-asom ami most döglödik.
Nincs már garid? -
O_L_I
őstag
Hali,
Szerintetek ha megdöglött a lapom ami vezérelte a raid0-ba kötött vinyóimat.
Van arra esélyem hogy az új lap felismerje az arrayt? -
-
vwpolopg
őstag
Bad sectoros lett a 250-es WD winyóm... napról napra terjed, szal elkezdtem lementeni a dolgaimat, annyi lenne a kérdésem, hogy a winyó még menthető, vagy végleg kuka a cucc? próbálkoztam különböző progikkal küzdeni a bs-ek ellen, de a végeredmény ugyanaz, lefagyott a gép a francba a winyó vad kattogása mellett...
-
Anubis_9
addikt
Betelt a pohár! Visszaviszem a vinyót a boltba! Szenvedjenek vele ők. Több időt nem pazarlok rá.
Remélem, semmilyen adatot nem fognak tudni visszaállítani róla!
-
Gei
csendes tag
Hello!
Van egy amatőr kérdésem...
Egyben pl 500gbos vinyó gyorsabb-e mintha pl 3 részre van particionálva? tehát veszít-e a sebességből a vinyó a particiok létrehozása során? -
Anubis_9
addikt
válasz
stevve #12839 üzenetére
Igen, próbáltam nem auto beállításokkal is.
Most WIN alól így látom a HDD-t:
- Kezelő
- Particionáló progi
- HDD SentinelEzek után semmi ötletem nincs már.
-
randras
veterán
sziasztok!
van egy 100 gigás windows partícióm (+ a system reserved), és 2*250 giga "partícionálatlan". azt nem értem, miért nem egyesíti azt egy 500 gigás partícionálatlannak, hogy tudjak csinálni egy nagy partíciót.semmi más megoldás nincs, csak teljes újrapartícionálás?
-
válasz
Anubis_9 #12830 üzenetére
Szerintem a BIOS-ával lehet valami gond, az 1 TB vinyóval nem barátkozott össze ezek szerint.
Ráférne egy frissítés vagy a másik megoldás, hogy vegyél egy kisebb (< 1TB) külső vinyót és azt hordozd.
Esetleg ha ez mégsem segít, akkor minden partíció töröl, átkonvertál dinamikusba, majd vissza és úgy partícionáld újra. Ez már elég durva módszer ahhoz, hogy LBA legyen újra
-
válasz
Anubis_9 #12828 üzenetére
A haverod milyen oprendszert használ? Elvileg nem kellene, hogy hazavágja a betett vinyó fájlrendszerét egy gép, főleg nem konvertálná át CHS-be... valami ezer éves gépbe tetted be azt a terásat? Valószínűleg nem tudott mit kezdeni vele a másik gép, mert a CHS csak 515 MB-ig engedi, LARGE használattal is csak 8GB-ig a vinyókat.
A megoldáshoz lépj be a BIOS-ba és a HDD-t, ami kérdéses, ismertesd fel úgy, hogy manuálisan te állítod be. utána autodetect és Itt ha jól emlékszem több opció lesz. Válassz egyet, amjd Win elindít, HDD kitallóz, de ne írj sehová semmit, csakis olvass róla. Ha megjelennek az adatok, akkor ok, nem nem, akkor vissza a BIOS-ba, mert valami nem lett jó a paramétereknél. Így elvileg vissza is kapsz mindent, ha semmit nem írtál a lemezre azóta, hogy rossz.
-
Anubis_9
addikt
Esetleg erre valaki?
Köszi!
-
nfsu17
veterán
Üdv.
A Samsung topikban már kérdeztem
1, 2, 3.Nagyon fontos lenne, mert ezzel a hdd-vel nem lehet semmi értelmeset csinálni a gépen és ez elég indok-e egy cseréhez. Bad sector nincs.
Egy filmnézés alatt fél percenként megakad egy fél másodpercre.
Összefüggésben van azzal, hogy ez a hdd a Lemez 1 szekcióban ül, míg egy adattárolós lemez a Lemez 0, és még van egy Lemez 2.
Meg hogy mikor levettem w7nek egy 170GB-os részt telepítéskor, akkor nem nyomtam külön formázást, hanem csak "továbbot". De felment a w7 és tökéletesen megy, csak ezek az akadások.
-
vakond87
csendes tag
Sziasztok!
Eléggé kezdő vagyok számítástechnika körében, és szeretném lecserélni Western Digital 40Gbyte-os winchesterem, és vennék egy ugyanolyan márkájú 160Gbyte-ost. Kérdésem, hogy léphet-e fel olyan probléma, hogy az új vinyót nem tudom a régi helyére betenni kompatibilitási problémák miatt? Tehát megvehetem-e? Beillik-e a régi helyére?
Ilyen van most: WDC WD400BB-00DEA0
Az új vinyó meg: WDC WD1600AABB-56PUA0 lenne.
A segítséget előre is köszi! -
Anubis_9
addikt
Hello!
Van egy 1TB-s WD CAVIAR GREEN vinyóm (WD10EADS). Ezen volt a Seven rendszerem. Elvittem 1 haverhoz másolgatni. Nem is volt ezzel gond. Hazavittem, ahol már nem látta a gépem a rendszer partíciót. Minden partíció ugrott róla, minden adatom eltűnt. Hiren's Boot CD egyik HDD kezelő programjával sem tudom visszahozni. Volt már ilyen problémán ezzel (vagy 2-3x is, amikor is mindent meg tudtam menteni róla), de most reménytelennek látszik az eset. Azt írja, hogy nem LBA, hanem CHS a vinyó. 33 MB-osnak látja a gép. Ha törlöm ezt a partíciót, akkor is max. 33 MB-osat tud létrehozni. Próbáltam LOW LEVEL FORMAT-ot, de olyan kevés rajta a látható sector, hogy nem engedélyezi. HDD SENTINEL szerint nem rossz a vinyó.
Már beletörődtem, hogy nem látom viszont az adataimat, csak ha lehet, mégis csak 1 TB-osként szeretném látni a cuccot.
Teendő?
-
luckR
csendes tag
Sziasztok.
Kb 2 hónapja vettem egy 320 GB-os Samsung SATA II-es vinyót. Eleinte semmi gond nem volt vele, megy szépen, de mostanában egyre gyakrabban csinál olyat, hogy gondol egyet és újraindul a gép, vagy másodpercekre befagyasztja a Windowst, és csak azt hallom hogy pörögne fel a vinyó, és csak X.-dik próbálkozásra sikerül neki.És onnantol megy a windows ahol befagyott... Most inkább Winapmnál csinálta az újraindulást.
Van rá 3 év garancia. Szerintetek mi a teendő ? Visszavigyem ? Ez csak a vinyó hibája lehet...
Előre is köszi a válaszokat !
Üdv: luckR
Ha lehet privátban válaszoljatok ! -
SZEGECS
csendes tag
Sziasztok! Vásároltam egy 1TB-s WD Caviar Black winyót.
A partícionálást, ill. a megformázást a meglévő gépemben végeztem, vagyis a korábbi 320GB-s winyóról futott a rendszer.
Minden gond nélkül lement a formázás, majd lefutattam a WDC gyári tesztprogramját is, hibát nem talált.Ma szerettem volna az 1TB-s winyóra feltenni az XP-t (SP2). A telepítő már csak 1 partíciót látott, és azt mindössze 33MB-nak érzékeli.
A BIOS hasonlóképpen csak 33 MB-t lát mostmár belőle.Visszatettem a régi 320-as winyót, és arról indítottam be a rendszert.
Minden program, köztük a WDC saját tesztje is 33 Megásnak látja. -
Forza_JUVE
aktív tag
válasz
liksoft #12811 üzenetére
Köszi a választ!
Hát ez remek!!Az a gond h 1 db 320-as vinyóm van 3 felé szedve. Az E partíció is pont uakkora mint a sérült D. Ha tegyük fel tudok elegendő szabad helyet csinálni az E-n, akkor oda tudja majd tenni a GetDataBack amit talál a sérült D-n, vagy kell egy másik vinyó ??
(hirtelen fingom sincs honnan szerezhetnék) -
liksoft
nagyúr
válasz
Forza_JUVE #12809 üzenetére
Szerintem a C:-t fizikailag elkezdte a D:-re másolni. Vagyis csúnya felülírásod lehet. Vagy RAW recovery programokkal, vagy GDB-vel próbálkozz. (Érdemes előtte utána nézni, hogyan dolgoznak, és mit szabad, mit nem, nehogy mégrosszabb helyzetbe kerülj.)
-
Matthu
aktív tag
Hali!
Volna egy nem drasztikus, de bosszantó problémám. A szitu a következő: Van egy 2,5"-os 80gigás Toshiba notiwinyóm. Az benne lakik egy Patás külső házban. Leellenőriztem windows és osx alatt is, mind a két helyen hibamentesnek bizonyult a winyó. Formáztam FAT-ra, NTFS-re, osx saját fájlrendszerére, de sehogy sem javul az a probléma amit most fogok leírni
A winchester 2-3 mb/sec-el ír. A másolás az rendben van. Ötlet? Dobjam el? Előre is köszi a helpet.
-
Forza_JUVE
aktív tag
Sziasztok!
S.O.S. segítséget kérnék!! Vmi gáz van ugyanis a vinyóm egyik, kb. 140 GB-s partíciójával!
Le akartam image-elni a rendszer partíciót, ezért bebootoltam vmi Symantec Ghost cd-vel, elindult a program, ki is választottam hogy a C-t image-elje a D-re.
De kiirt vmi error-t, így hagytam a p-ba és újraindítottam a gépet.
Windows 7 feláll és nincs D meghajtó !!!!!!!!!!!!! Pontosabban van, de igy néz ki:Megnyitottam egy Partition Manager programot, az meg úgy látja, hogy "UNFORMATTED" és 100% used, 0% szabad hely. (pedig a 140 GB-ból kb. 20 GB szabad volt)
Az meg ezt látja:Mi a jóisten lehetett vele?? Nem merek semmit csinálni h el ne vesszen a rengeteg adat!!
Segítsetek pls!!!
KÖSZI!
-
Imco
őstag
válasz
nfsu17 #12806 üzenetére
Nem igazán akarok tippelni, de 500 GB a Te konfigoddal böven az egy órán belül kéne lennie. Hát igen, az MS is azt irja hogy elöször full. Lehet hogy én vagyok elvarázsolva?
Persze szofogadatlan is vagyok néha.
Illetve én acroni-sal készitem inkább a particiokat mostanság. Esetleg valami easeust, vagy acronist nem probáltál? Ezek biztos hamarabb megoldanák. Szerintem... -
nfsu17
veterán
Jó estét!
Az motoszkál a fejemben, hogy mi van akkor, ha az új gépen w7 telepítésekor, mikor formázza a meghajtót bejön egy áramszünet? És ehhez hasonló, hogy ha már fent van w7 és azon belül lemezkezelőből indítom el a több órás formázást és akkor lesz áramszünet?
Tudom, szünetmentes, később majd lesz is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Linux Mint
- Kompakt vízhűtés
- Hobby elektronika
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- iPhone topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Házimozi és Hifi kábelezés!
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Lenovo Thinkpad Tablet X1 Gen 3
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest