Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Turbina33
senior tag
Sziasztok!
Arta Limp-ben Van lehetőség a "súlyozott" mérésre.Tudna valaki ebben segíteni,ill. miért nem olvasok erről a módról sehol? Nem pontos,vagy valami más oka van?
"Én nem kívánom senkitől, hogy csudás dolgot tegyen, de joggal kívánom mindenkitől, hogy mindig ember legyen." / Ady Endre /
-
Turbina33
senior tag
válasz shalafi66 #10245 üzenetére
Bocsi,rosszul fogalmaztam! Impedanciát akarok mérni Added Mass módban,mert nincs kedvem/lehetőségem ~100 lityis zárt ládát csinálni.Csak nem merek nekifogni,mert sehol nem olvastam erről a módszerről.Azt sem tudom,hogy mekkora legyen az a "mass".
"Én nem kívánom senkitől, hogy csudás dolgot tegyen, de joggal kívánom mindenkitől, hogy mindig ember legyen." / Ady Endre /
-
-
Turbina33
senior tag
válasz shalafi66 #10249 üzenetére
Ha lesz egy kis időm erre,akkor tervben van egy kis mérőláda építése,akkor csinálok egy különbség tesztet.
Jelenleg a horgászládámból kiszedett ólomsúllyal próbálkozom,a porvédő mellé helyezve.Az elég,ha csak ugy ráteszem,vagy ragasszam rá? Amit igazán mérni kéne,annak nem árt a ragasztó,alu membrános."Én nem kívánom senkitől, hogy csudás dolgot tegyen, de joggal kívánom mindenkitől, hogy mindig ember legyen." / Ady Endre /
-
Turbina33
senior tag
válasz shalafi66 #10251 üzenetére
Még egy kérdés! Azt írtad,hogy a hullámfront nem tudja,hogy neki be kellene fordulni a sarkon,ezért nem is fordul be.Ezt hogyan kell értelmezni,van egy bizonyos szög ameddig befordul,fölötte pedig nem? Ha ez igy van,akkor tölcséreknél a fordulókat hogyan kell tervezni?
-
Turbina33
senior tag
válasz shalafi66 #10258 üzenetére
Teljesen elmegy a kedvem ettől az építéstől,pedig meg kell csinálnom.Ezen a szinten én már nem értem az összefüggéseket,ugyhogy hiába is kérdeznélek,a válaszaid valszínű,hogy számomra értelmetlenek lennének.
Köszönöm szépen a segítséged!"Én nem kívánom senkitől, hogy csudás dolgot tegyen, de joggal kívánom mindenkitől, hogy mindig ember legyen." / Ady Endre /
-
Turbina33
senior tag
válasz shalafi66 #10260 üzenetére
A lényeg az,hogy apa-fia dobozt épít.A gyáriak nem jók,vagy a rajz nem passzol,vagy a hangjuk nem jó.Meg kéne hallgatni egy utánépítettet,de itt ilyen nincs.Saját tervezés kellene.
-
Turbina33
senior tag
válasz shalafi66 #10262 üzenetére
Tölcsér terv már van,vagyis inkább skicc,saját tervezés,csak nemigen használható
Mélyládát csináltam/tunk,abban még a hangszóró kérdéses.Ez a mai fiatalság kissé más felfogásu,mint mi voltunk."Én nem kívánom senkitől, hogy csudás dolgot tegyen, de joggal kívánom mindenkitől, hogy mindig ember legyen." / Ady Endre /
-
Turbina33
senior tag
válasz shalafi66 #10265 üzenetére
Az ugy volt,hogy kapott egy Kappa-t,ahhoz csináltunk egy 110 lityis ládát.De a Kappa nem tetszik neki,mert nem elég mély.Most van benne egy Mac Audio Mac Fire 380-as,na az már elég mély.A doboz is jó hozzá,a hangolást kellett 35Hz-re tenni.
-
Turbina33
senior tag
válasz szaszlaci #10423 üzenetére
Ha adhatok egy tippet,akkor én azt javaslom,hogy próbálj meg szerezni egy MAC FIRE 300-at.Nekem sokáig az autóban volt,aztán házimozi sub lett belőle.Igen meggyőző hangja van még a gyári dobozában is.Most kölcsön van adva,de megjött a nagytestvére,a 380-as Az már viszont nem szobába való...
-
Turbina33
senior tag
válasz szaszlaci #10425 üzenetére
A 380-as beszerezhető 12-ért(48 az új ára),én is onnan veszem a másikat.Ha házimozihoz kell,akkor jó választás.A fiam most nézi a Harry Pottert,és mindig azt hiszem,hogy dörög az ég.Én 110lityis ládába tettem,35Hz-es hangolással.A baj csak az vele,hogy szétszedi a házat!A fürdőszobában leverte a tükröt a falról,a konyhában pedig zörögnek a tányérok.A 25Hz-et simán érezni a ház körül,mindezt egy 80-as erőlködővel műveli a büdös külke!
Ha elnézed a tudatlanságom,és segítesz egy kicsit,akkor megmérem neked a 380-ast.A 300-ast nem tudom,mert kölcsön adtam."Én nem kívánom senkitől, hogy csudás dolgot tegyen, de joggal kívánom mindenkitől, hogy mindig ember legyen." / Ady Endre /
-
Turbina33
senior tag
válasz szaszlaci #10427 üzenetére
Ptesza féle mérőkábelem van,a hangolást ezzel ellenőriztem.A gondom azzal van,hogy egy kissé zajosak a méréseim.Gondolom hangkártya kéne egy normális.Megmérem,ezért írtam ide,mert itt szakértők vannak,és segítenek.Azért kapott ekkora ládát,mert előzőleg egy Kappa volt benne,de az nem tetszett a gyerkőcnek.
-
Turbina33
senior tag
válasz shalafi66 #10433 üzenetére
A szerzői-jogi kérdéseket beszéljétek meg Péterrel,aztán tudassátok a végeredményt a nagyérdeműnek.Én ott találtam,nem volt odaírva,hogy by Pázmándi.De ha akarod,ezentúl ugy hívom
-
Turbina33
senior tag
válasz szaszlaci #10437 üzenetére
Akkor már tudom,hogy hol cseszem el! Azt írod,hogy:
"4. Ismert értékű ellenállás a hangszóró helyére köt, ezzel kalibrálni. Ha nem annyit mutat:
Setup ->Measurement ->Reference resistor
Annyinak kell választani, hogy az ismert ellenállás értékét mutassa."Nos,én eddig a szinteket állítgattam addig,hogy az ellenállás értéke stimmeljen...
A légmentes lezárásnak megfelel-e az,ha szivaccsal betömöm a refi nyílásokat?
-
Turbina33
senior tag
válasz szaszlaci #10441 üzenetére
Ugyanez van az ellenállással is,ugyanilyen zajos.A fiam szerint az alaplapi kártya a ludas.Neki van valamilyen hangkártyája,majd megpróbáljuk az ő gépén.
Zárt dobozos mérésnél megpróbálom betömni a nyílásokat teljesen,és a "cső" végéig benyomom a rongyot,mert a dobozméretből már azt kivontam.
-
Turbina33
senior tag
válasz szaszlaci #10447 üzenetére
Szabadon volt a szellőző,két könyvre tettem az asztalon.
Ez már dobozában.Hihető ez? Milyen hangosan "szól" a hsz mérés közben nálad? Itt nagyon halk,éppen hallható.
-
-
Turbina33
senior tag
válasz szaszlaci #10459 üzenetére
Hát erre találták ki ezeket a "szemétbe való" hangszórókat. Erre valók,másra nem,de ezt nagyon jól csinálják.A fiam nem adná semmi pénzért,még nekem sem.Egy Eminence Kappa-t váltott le.
Azt megjátszhatjuk,hogyha megjön a másik mac380,akkor elküldöm neked próbára.Nem kerül semmibe,legalább meg tudom köszönni a segítséged!
-
Turbina33
senior tag
válasz szaszlaci #10462 üzenetére
Visszakapom,holnap megyek érte.Remélem,hogy a barátom nem olvassa ezt a fórumot,mert akkor a szemétből kell majd kibányásznom... Nem tudom,hogy mennyi időm lesz délelőtt,de igyekszem megmérni. Időközben sikerült szereznem végre egy darab Pana WM61-et,pedig csak egyszer szóltam érte,és nem kellett rá fél évet várni! Beindul végre a mérés!
-
Turbina33
senior tag
válasz shalafi66 #10484 üzenetére
Tudod,én szépen,illedelmesen beszélek ezekkel a hangszórókkal és mikrofonokkal.Még akkor is,ha ők nagyon buták,mert nem tudják,hogy pont ők azok,akik rosszul viselkednek.Mitől is tudnák,nincsen eszük,nemde? Vagy talán van,nem is kevés,csak épp másra használják...Rugdosni? Keversz valakivel sztem.Én még azt is csak félig adom vissza,amit kapok.
A kukás poénnal csak annyi a bajom,hogy én felfogom,értem amit állítasz,bár nem teljesen értek veled egyet.Ugyanis te szoktad azt mondani,hogy a felhasználás célja a döntő.Ez a hangszóró tipikusan ilyen,erre a célra tervezték,másra nem jó.Egy félkilós mozgó tömegtől nem várhatunk középtartományt sztem.De nem is ez a gond a poénnal,hanem az,hogy ezeket a szarkazmussal,pökhendiséggel megfüszerezett vicceidet olvassa a fiam is,aki nagyon büszke arra,hogy ilyen hangszórója van,de kiderül,hogy szemét.Lehet,hogy neked az,de a fiamnak tetszik,büszke rá,és nekem ez elég.
A várakozás tényleg mesébe illő,többektől olvastam a neten,akik ugyancsak hónapokat várnak a semmire,hogy "ilyen csak a mesében van".Én vártam arra a királylányra,udvaroltam neki,virágot is vittem.De kiderült,hogy ő a vasorrú bába
-
Turbina33
senior tag
válasz szaszlaci #10490 üzenetére
Ha ezt tőlem kérdezed,akkor azt tudom mondani,hogy elküldhetem ezt is ha gondolod.Nemigen használom semmire,egy-két hétig tudom nélkülözni.Ugy tűnik,hogy ez szereti a kis dobozt,de mi beletettük egy 90 lityisbe próbára,kb 30Hz-re volt hangolva.Sokkal halkabb a nagytesótól,de ugyanolyan szép mélyeket ad.Valszínű,hogy sokkal kevésbé terhelhető.
A gyári doboza 45 lityis,40 Hz-re hangolva."Én nem kívánom senkitől, hogy csudás dolgot tegyen, de joggal kívánom mindenkitől, hogy mindig ember legyen." / Ady Endre /
-
Turbina33
senior tag
válasz szaszlaci #10493 üzenetére
Nagyon szívesen elküldöm,nem okoz problémát.Legalább meglátom,hogy mit hozol ki belőle,mert te értesz hozzá,én meg nem.
Hogyan hálálhatnád meg? Hát,mint említettem jön a WM61,de írtál itt kalibrációs fájlokról meg hasonlókról,de nem tudom,hogy azok mik...jól jönne majd a segítséged!Küldj az emilemre egy postacímet,és küldöm.
-
Turbina33
senior tag
válasz shalafi66 #10496 üzenetére
Köszönöm szépen dícsérő szavaid,próbálok nem rád hasonlítani. Nekem helyzetben kéne lennem?Abban te vagy,nem? Mit kéne visszaadnom? Én nem akarok visszaadni semmit,hisz nem kaptam tőled semmit.Hacsak nem arra a jópár kéretlen,zaklatós,nem épp "finom" hangvételű emilre és privátra gondolsz,azok megvannak mind,elküldhetem.Egy idő után meguntalak,ezért spam-ba lettél téve,azok nemigen vannak meg,de majd megírod őket mégegyszer.
Megint és mindig a rizsa! Nem te mondtad,hogy nem jók a méréseim? Biztosan igazad van,mert az volt életem első mérése,és tényleg van valami 20-30Hz környékén,aminek nemkéne ott lennie.Ezért valszínű,hogy a T/S sem jó,ezért megint nincs miről beszélni,Tudom,megmondod szemre!
A fiam nem nézegeti a hangszórót,mert már kinőlt a bölcsiből.Mostanság matek-fizika-angol versenyekre szokott járni,amit többnyire meg is nyer.Egyébként sem látszódig az a hsz,mert dobozban van,és rács is van előtte.
Az én fejem megvan,és a tied? Egy páran nagyon akarják!
Gusztustalan.Tényleg az.Mit az a többszáz shalafi-féle gerjesztett vita és okoskodás,ami a hangtechnikai fórumokon olvasható.Egy kezdőnek-mint én-elmegy a kedve az egésztől ha elolvassa őket.Gusztustalan,némelyik pedig undorító!
Az ilyen vitáknak többnyire moderáció,a fórumból való végleges kizárás a vége,ezért én nem akarok vitatkozni,beszélgetni akarok. Gondolom,hogy te sem igen szeretnél moderációt,mert már igy is kitiltottak jópár fórumból,némelyiket pedig karanténba is tették miattad.Gondolom,hogy félreértettek,pedig te csak segíteni akartál.
Részemről befejeztem a veled való bájcsevejt,nincs értelme és tartalma.Beszélgetni azt jó lenne,csak nem bírom a stílusod.
-
Turbina33
senior tag
válasz szaszlaci #10493 üzenetére
Emil megjött,csomag hétfőn megy.Segítséget köszönöm szépen,ha megjött a miki,akkor visszatérünk rá.Van lsplab,de nem értek hozzá.ARTA-t szoktam használni,de az is megfog.
-
Turbina33
senior tag
-
Turbina33
senior tag
válasz shalafi66 #10513 üzenetére
Azt hogyan méritek,hogy látszika diagrammon a hangnyomásgörbe? Honnan tudod azt,hogy a mért hangnyomás pontos lesz? Van erre valami referencia hangszóró amihez kalibrálni kell a mikit+programot?
Ezek a T/S mérések mennyire pontosak? Próbáltátok már azt,hogy egy adott hszt többen mértetek? Mennyi volt a dif?
Hol van ilyen hely?
-
Turbina33
senior tag
válasz szaszlaci #10523 üzenetére
Szia!
Kinai szemétbe való gagyi elment. Stílusosan dobozoltam,ahogy egy kínai gagyihoz illik
Még annyit mondanák,hogy ez nem javított hsz,ezt vadi újan vettem vagy 5-6 éve.Még nem ment át "mesterek" keze alatt.(akinek nem inge,az ne vegye magára) Tényleg nem volt olcsó,37 volt dobozban.Ha sikerül belőle elfogadható minőségű ládát építeni,akkor azt én is lemásolnám ha lehetSok sikert az építéshez!
-
Turbina33
senior tag
válasz szaszlaci #10591 üzenetére
Ugyanmár...nekem sokkal többet ér az,ha tanulhatok valamit.Akár ebből a láda építésből is. Felfoghatjuk ezt ugy is,hogy elküldtem hozzád mérésre.Akkor meg nekem kéne fizetnem...
Megfizeted,megfizetted azzal,hogy válaszolsz a nem épp okos kérdéseimre tisztán és szívesen,nekem ez minden pénzt megér!"Én nem kívánom senkitől, hogy csudás dolgot tegyen, de joggal kívánom mindenkitől, hogy mindig ember legyen." / Ady Endre /
-
Turbina33
senior tag
válasz shalafi66 #10598 üzenetére
Egyszer beszéltünk arról,hogy elmennék feléd,és vinnék pár hangszórót.Finoman és udvariasan elutasítottál.Hidd el,hogy elzavarni sem tudnál,ha egyszer benézhetnék a műhelyedbe!
-
Turbina33
senior tag
válasz shalafi66 #10597 üzenetére
Az,hogy mennyibe került,akkor nem volt lényeges.Az sem,hogy mik a T/S paraméterei,kellett és kész.Jól szólt a kocsiban,ennyi. Most sem érdekel különösképp,hogy jobb-e a te hangszóródnál vagy nem,félreérted a helyzetet. Felajánlottam próbára,elfogadták és elküldtem.Nincs ezen mit lovagolni sztem.
-
Turbina33
senior tag
válasz shalafi66 #10643 üzenetére
Amit "szaszlaci"-nak küldtél.Vagy azt nem te csináltad? Csak érdeklődöm.
Volna még egy kérdésem.Mi van akkor,ha egy dupla pillés hsz alsó pilléje leválik a csévéről? Mit lehet azzal csinálni? Bontás nélkül javítható?
-
Turbina33
senior tag
válasz szaszlaci #10705 üzenetére
Bocsi,nem tudtam.Elvileg ma oda kell,hogy érjen.
Nekünk ma hozta a posta a második 380-ast,csinálhatom neki a dobozt.Nem tudom,hogy mi lesz ebből,mit fog csinálni két ekkora láda egy 4*4-es szobában...lesz még itt baj!"Én nem kívánom senkitől, hogy csudás dolgot tegyen, de joggal kívánom mindenkitől, hogy mindig ember legyen." / Ady Endre /
-
Turbina33
senior tag
válasz szaszlaci #10707 üzenetére
Még nem volt rá lehetőségem,a büdös külke rögtön berakta a másik helyére,és most tesztelgeti.Tök jól elvannak a porcelánok a szekrényben,jól elbeszélgetnek... Hamarosan véget vetek a dolognak,csinálok róla egy mérést.
Egy imp. görbéből miket lehet kideríteni? Mert megkértél,hogy mérjek neked autós hsz-kat,de olyanom már nincs.Viszont volna még itt valami 25-ös méretben.Csak imp-et tudok róra csinálni,mert nincs dobozom.
-
Turbina33
senior tag
válasz szaszlaci #10709 üzenetére
Hát,tényleg kiderült! Két egyforma Mac Fire 380... A sárga az eredeti,az gyári.A másik valszínű,hogy javított. Akkor ennek külön dobozt tervezzek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Akciókamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mini PC
- Milyen processzort vegyek?
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic