Hirdetés
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zwiebi
tag
válasz szabeska #34721 üzenetére
Vard meg, hogy masok esetleg mit tudnak javasolni, de 2000-ert nem lesz egyszeru.
En ezt javasolnam, tekintve hogy tenyleg befer hatulra a 140-es venti: be quiet! Pure Wings 2 140mm 1000RPM PWM.
A 120-as valtozat nagyjabol 100 forinttal olcsobb.
-
szabeska
addikt
válasz szabeska #36074 üzenetére
No, nézelődtem, 3 jelölt van a Ryzen 3600 feletti bordára:
NOISEBLOCKER NB-eLoop B12-PS 1500 Rpm (szép fehér)
NOISEBLOCKER NB-eLoop B12-P 2000 Rpm (szép fehér)
be quiet! Silent Wings 3 PWM 1450 Rpm (elvileg a fentieknél halkabb)Tetszenek a fehérek, de a kérdés, a lassabb vagy a gyorsabb legyen-e, illetve a valóságban vajon mennyivel hangosabbak a bq-nál?
F1
-
Paxker315
addikt
válasz szabeska #36081 üzenetére
Közben én is nézelődök, de, amit tudtam volna említeni (Alpenföhn Wing Boost 3 fehér) az nem olcsó.
-
Paxker315
addikt
válasz szabeska #36676 üzenetére
negatív nyomásra optimalizált? A fenét! Előre két 140mm-es NAGY STATIKUS NYOMÁSÚ venti. A Silent Wings soványka.
És feszeld alul a VGA-t knowhow
Turing 8:38-tól, eredményekről grafikon később. [link] [link]
czikk a témában 2080-al [link]Nem a H500 rossz, hanem, nem használod ki a lehetőségeidet! két kisteljesítményű ventivel ne csodálkozz.
-
Hegyirabló
veterán
-
chopin42
addikt
válasz szabeska #39089 üzenetére
Nem. 1, nagyon max 2°C ide-oda. Gyári adat amúgy is kamu (mielőtt még valaki nem hiszi, nincs egységes mérés mint a tápoknál, így különböző gyártók amúgy sem összehasonlíthatóak egymással, illetve hazudnak is, hogy jobb színben tűnjenek fel).
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
veterán
válasz szabeska #39095 üzenetére
Ritkán van lamellázva a Fortis3 , csak úgy mint a Macho . Nem kell rá bika venti , mert nem lesz jobb tőle . Igen a ViperR hozhat akár 5 fokot maxon hajtva , cserébe dupla olyan hangos lesz . Ha viszont a hangból nem szeretnél engedni akkor ugyanúgy fog teljesíteni mint a gyári Stigma . Vagy 1-2 fokkal előrébb leszel. 5K egy Viper R . Én nem költenék rá annyit . Akkor már inkább eladnám a Fortist és vennék használt DRP4 / Fuma2 -t 20k alatt . Az nagyobb előrelépés lenne.
-
chopin42
addikt
válasz szabeska #39198 üzenetére
A wb3 az a 120mm-es kiadás, ha jól értem. A nagyobb is morgós minimumon
A p12 azért "kevésbé" hatékonyabb, mert nyomásra jobb mint a wb3, légszállításra kevesebb, azonos fordulaton. Azonos zajszinten kb egál lehet a teljesítményük, de a hűtésen a borda (ez most brocken advanced vagy ben nevis advanced?) nem túl sűrű, így nem jön ki a p12 előnye a statikus nyomásban, ide inkább légszállítás kell. Ami fekete keretes fehér lapáttal az a Noiseblocker eloop b12 ps, kb egy szint a p12-vel (utóbbi negyed annyiért ugyanezt tudja zaj-teljesítményben), tehát előrébb ezzel sem lennél. Illetve van fehér keretes átlátszó lapátos p12 pst, ha az tetszik, használd azzal, úgy is elég lesz arra, amire kell, és csendesebbé is válik.
Jobb venti nagyon erre a bordára nincs, mármint úgy, hogy lényegesen jobb legyen azonos zajnálSzakmai kérdések csak a fórumban...
-
geckowize
őstag
válasz szabeska #39297 üzenetére
Szia,
Az AIO_PUMP-rol a kovetkezot irta meg anno dqdb kollega: [link]
"CPU_FAN, CHA_FAN1/2 és AIO_PUMP mindegyike hibrid szabályozású, van hozzá Q-Fan Control menüpont PWM Mode és DC Mode beállításokkal"Akkor igazabol az AIO_PUMP es CHA_FAN-ok kozott nem kene megkulonboztetes legyen, vagy rosszul ertettem?
-
Hegyirabló
veterán
válasz szabeska #39322 üzenetére
Köszönöm, de sajnos sakk matt helyzetnek tűnik. Hiába kapcsolom ki AI Suitot, akkor is az vezérli a ventiket. Úgy emlékszem eltávolítás után is marad a vezérlése. Viszont ha eltávolítom, akkor meg nem lehet visszatelepíteni. Ebben az esetben meg teljesen elvesztem a ventilátor vezérlés lehetőségét. A megoldás a Windows újratelepítés lenne, AI Suite nélkül. Csak ehhez meg nem fűlik a fogam, mert kell a gép, meg hetven órám van egy játékban, stb. Következő újratelepítésnél elbúcsúzunk AI Suitetól.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
boogie84
veterán
válasz szabeska #39404 üzenetére
Miért nem egy kábelt használsz 3-4 ventihez? ARCTIC PST Cable Rev.2
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
MPowerPH
félisten
válasz szabeska #39493 üzenetére
Na igen. De ugye nem mindegy, hogy hazventillatorkent, ellenallas nelkul csak egy grillen kell keresztultolni a levegot, vagy egy 60 vastag radin izombol atnyomni, akar 600RPM -en.
MO-RA raadasul nekem surubben lamellazottnak tunik, mint a mostani Alphacool radik.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz szabeska #39497 üzenetére
Igen, ezt en is megtalaltam, pont e video okan irtam most be ide, mert mar ott voltam, hogy megrendelem oket, aztan meglattam ezt a grafikont, es nekem teljesen mas jon le abbol, amit latok, mint amit elmondanak.
Ez alapjan nekem nagyon ugy tunt, hogy 1000rpm alatt, es pont az alacsony fordulat tartomanyban nem eppen impresszivek, joforman a masodik leggyengebb, mig az eLoop 10 fokkal veri ugy, hogy kozben csondesebb.
Ezert nem ertem, hogy hogy a fenebe hozhattak ki a P14 -et elso helyre.Szoval vagy rosszul ertelmezem a grafikont, vagy hulye vagyok, vagy aki csinalta a videot, csak a ventik maximalis sebessegen nezte az eredmenyt, es ez alapjan allitotta fel a sorrendet.
Mondjuk ez alapjan az SW3 az nagy csalodas, pedig az eLoop mellett erosen ajanlott volt itt is vastag radiatorokra.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
steewcv65
őstag
válasz szabeska #39743 üzenetére
Van igen, de ahhoz megfelelo fordulatszamokat kell a homerseklethez allitani.Nalam sokat javult a homerseklet.
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
abdulka1
őstag
válasz szabeska #39863 üzenetére
Ezt jól megbeszélted!
Egyébként vízszintes elhelyezésre, ha megoldható a rögzítése, akkor az Arctic Cooling F9 Pro PWM PST-t ajánlanám a fordított csapágyazás miatt.
Adapterrel akár a kártyáról is vezérelheted őket.[ Szerkesztve ]
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
geckowize
őstag
válasz szabeska #39299 üzenetére
Sziasztok,
2 db 140mm Aerocool DS (Dead Silence) ventit használok intake-nek úgy, hogy UEFI-ben DC mode-ra állított 4 pines chassis fan csatira egy ilyen 4 Pin PWM Splitterrel vannak az alaplapra kötve.
A problémám az, hogy csak 700 RPM-mel megy úgy, hogy UEFI-ben is és FanControl progival is 100%-ra van állítva.
Megnézve a venti specifikációját látom, hogy valóban írja a 700 RPM-et, mégpedig itt:
Tehát ez a 4 pin PWM splitter egy "7V Voltage Reduction 3pin Adapter"-nek számít?Ez így akkor elég harmatos, tekintve, hogy a specifikáció szerint az air flow így csak a valós 57%-a...
Az indok, hogy miért használok 4 pin PWM splittert. Így lehet jobb lenne valahogy átrendezni a ventiket a csatikon, mert ilyen durva air flow csökkenéssel szerintem nem tud pozitív nyomás kialakulni a házamban...
[ Szerkesztve ]
-
TIT
veterán
válasz szabeska #40872 üzenetére
Köszi,szerintem se gond,nekem m9g9tte ne mlehetett,ezért ér hozzá,de állítólag ne molvad meg a kábel.
Más: A szerelú szerint ez a venti nem kompatibilis az Asrcock B560 Pro 4-el,mert nem lehet rákötni mindkét ledes csatit.
[link]
Rádugta a cpu fan2-re a házventit,ez a mániája,jó az úgy vagy inkább egy ch fanba dugjam?[ Szerkesztve ]
-
grigo
őstag
válasz szabeska #40948 üzenetére
Ó hát te most aranyat értél. Valamiért azt hittem hogy befér 3db 140-es. Na mondom akkor hátra rendelek egy karácsonyfásat. Soroltál nekem egy tizest 🤜
Egyelőre megpróbálom akkor a gyárival és majd időközben fejlesztek ha elégedetlen lennék valamivel. A gyáriak nem voltak elég jók vagy lejárt az idejük? Amúgy tetszik ez a ház nekem, rengeteget agyaltam hogy a visszafogottabb külső dizájn mellé hogy nézzen ki bent.https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
-
MaxxDamage
félisten
válasz szabeska #41065 üzenetére
Igen, úgy néz ki amúgy.
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
válasz szabeska #41145 üzenetére
Köszi! Igazából a riogatás azért zavar, mert nem tudom, hogy ez tényleg okoz-e valami kárt egy ventinek? Milyen az abnormális viselkedés egy alkatrésznél? A megfogalmazása is furcsa.
Amúgy egy MSI MAG B550 Tomahawk lapról van szó.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
abdulka1
őstag
válasz szabeska #43951 üzenetére
Szia! Rákötheted, csak a két típus tulajdonságainak eltérése miatt a fordulatszám szabályozás esetleges lesz, mert csak az adott csatlakozóra kötött modell paramétereit fogja monitorozni a lap.
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
Peddy789
őstag
válasz szabeska #43956 üzenetére
En tegnap olvastam bele az alaplap manualba, abban 1A max van irva a fan headerre, Asus alaplap azis. Megkellene nezned mit iraz alaplapod kiskonyve.
Az arctic P12 max manualban pedig 0.3A volt irva mint max fogyasztas. Igy elvileg maxon csak venti fer el, 4 nem.
Ezert van az hogy sok 4es splitter mar tapkabellel van, hogy kozetlen a taprol kapjon aramot tippre. Sajnos nem vagyok tisztaban azzal hogyan mukodik pontosan a pwm venti aramkore.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest