Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
SRII
őstag
válasz Beretvás #10825 üzenetére
nem problémát írtam , nem olvasom ki belőle hogy gondom lenne, inkább jó csendes és megbízható ventik kellenének, 14 méretben, és tudom hogy mekkorák mennek bele, nem mind a házra megy, de ebből nem tudtam meg hogy mit is vegyek!
Légy önmagad! Mindenki más már foglalt!!
-
neko18
senior tag
válasz Beretvás #11099 üzenetére
Noname felső tápos atx ház, venti még nincs rajta. Most akarok venni majd párat valamikor. De nagyon elgondolkodtam egy jobb házon is. Nagyon tetszenek azok a házak ahol a kábeleket az alaplap alatt vagy hol átlehet dugni. Azt hiszem Cooler Master házak. A kérdés az hogy a tápom kábelei egy alsó tápos házba elérnek-e a csatlakozásokig és ha nem akkor mi lehet a megoldás...Meg lehet-e toldani a kábelek hosszát valahogy vagy csak a tápcsere jöhet szóba ha házat váltok.
kdxsv
-
M0ng00se
őstag
válasz Beretvás #11113 üzenetére
Ami elől van, azt nem tudom hogy milyen mivel alapból adták a házhoz (Sharkoon vs3-s), ami oldalt van(viszont itt nem a procihűtő magasságában hanem inkább videókártya magasságban) elméletileg 44.03 CFM, de a másik házat megpróbáltam úgy, hogy oldalt nincs venti, akkor is jól nyomta.
V6
-
vadallat88
tag
válasz Beretvás #11147 üzenetére
hát igen az lenne a kérdés vissza vigyem e meg hogy valakinek van e tapasztalata ezzel a ventilátorral kapcsolatban? jópár helyen azt olvastam h mivel ilyen kialakítású elég halknak kellene lennie.
ASRock Z77 Extreme4 | Intel Core i5-3570K 3.40 GHz | ASUS HD 7970 DirectCU II | Corsair Vengeance LP 2x4GB DDR3 1600Mhz | OCZ Vertex 3 120 GB SSD | FSP Raider 550W | Zalman Z11 Plus | Samsung Galaxy Note II
-
vadallat88
tag
válasz Beretvás #11149 üzenetére
ez igaz. köszönöm a választ. majd szombaton elmegyek aztán meghalgatok egy másikat. talán lesz rá lehetőség.
ASRock Z77 Extreme4 | Intel Core i5-3570K 3.40 GHz | ASUS HD 7970 DirectCU II | Corsair Vengeance LP 2x4GB DDR3 1600Mhz | OCZ Vertex 3 120 GB SSD | FSP Raider 550W | Zalman Z11 Plus | Samsung Galaxy Note II
-
félisten
válasz Beretvás #11157 üzenetére
Értem, köszi!
Akkor a hangtalanságából nem, de a normális légszállításból engedek.
2db 2tb-os winyót szeretnék hűteni vele, ha valamennyire mozgatja a levegőt, az már jó szerintem.
5700 és 5900 rpm-es winyókról van szó, alig melegednek, de a folyamatos üzem miatt jobbnak látok adni nekik egy kis levegőt.Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Dolphine
addikt
válasz Beretvás #11173 üzenetére
Nagyon tetszik, de honnan lehet ilyet beszerezni?
Egyébként a háttérfényt ki lehet kapcsolni? Az AeroCoolnál láttam, hogyha hozzáérnek a panelhoz, kialszik minden fény, ha megint, akkor visszajön!
Megtaláltam! [link]
A kérdés még mindig adott, hogy honnan lehet ezt beszerezni?Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
-
félisten
válasz Beretvás #11211 üzenetére
otthoni szerver, htpc, ilyesmi.
Nekem éjjel-nappal be lesz kapcsolva, és ezért akarom nagyon halkan, de megbízhatóan hűteni.
Az A10-6800K gyári ventije pont rámenne az Alpenföhn Ötzi-re, de nem tudom, hogy lehalkítva hogy fog szerepelni.
Ezért keresek valami 70mm-es best-buy ventit, ami a leghalkabb tartományban is viszonylag jól fúj.Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Tigi
őstag
válasz Beretvás #11218 üzenetére
Na, kicsit kokányoltam.
A hátsó venti kábelére ráraktam a Noctua procihűtőm egyik ellenállás toldóját , nyertem vele -200 rpm-et.
Az első venti kábeléről levágtam a Molex csatit és raktam rá egy 3 pin-est (persze sárga kábel nincs a gyári ventin) és rádugtam az alaplapra és most sokkal lassabban forog.
Jó pár dB-t nyertem ezzel az akcióval.
Most gyakorlatilag a 12-es Noctua procihűtő a leghangosabb a gépben.Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!
-
Pete55555
addikt
válasz Beretvás #11288 üzenetére
Miért nem jó oldalt? És miért hátrébb? Ahogy nézem, elvileg ha előre rakom valamivel több értelme van, mintha hátra tenném, akkor csak benyomom oldalt a levegőt, aztán majd megy valahova.
Nyilván elfogadom a véleményt, és köszönöm a választ, csak nem értem miért lenne úgy jó.Szerk: Vagy esetleg hátra rakom, és akkor előre kifele fújjon egy venti
[ Szerkesztve ]
...Szeretem leracsniztatni...
-
Garsza
veterán
válasz Beretvás #11300 üzenetére
Max olyan 15000 HuF szánnék rá. Abban kéne hogy legyen Egy darab 120 a procira is.
Az alaplapomon van 6db ventinek csatlakozó plusz kettő a procinak, és mind négy tüskés úgyhogy gondolom PWM -es. Az nem gond ha terhelés közben hangos játék közben úgysem hallom a fülestől. Az a lényeg idleben legyen halk. Tudnátok esetleg ajánlani jó veniket. -
Killer01
őstag
válasz Beretvás #11484 üzenetére
Használtam, ahogy CM-t is, mindkettő lett cserélve....mert melyik ventijük jó a véleményed szerint?
CoolBoy323: Nekem írta, hangszigetelt háza van (Corsair 330R), én is tervezem a beszerzését. Ennél a háznál alapból fedve van a tetőn lévő 2x14-es ventihely.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Beretvás #30178 üzenetére
Szivo vagy fujo teljesen mindegy , 1-2 fok elteres lehet max . 1 vs 2 vs 3 venti D15on is 2-2 fokot szamit .
Itt voltak paranakikteszteltek kulonbozo ventikkel,ha melyebben erdekel nezz utana.
Ha a gyari Noctua NF F15 ventiket hasznalod , azokat erdemesebb pushban(Noctua sajat ajanlasa szerint is). Pullban morgo hangot hallasz . Tul kozel van a venti motor resze a bordahoz ami turbulenciahoz vezet . Pushban ugye ott van meg a par mm muanyag keret ami pont annyira eltartja a ventit ,hogy mar nem zug.
Pullban jo megoldas egy kis tvavtarto beiktatasa.[ Szerkesztve ]
-
-
dqdb
nagyúr
válasz Beretvás #32158 üzenetére
Szabályozza őket != szerencsés így szabályozni
Meg kell nézni a PWM-es ventilátor adatlapját.
Ha az adatlapon fix 12 volt szerepel bemeneti feszültségként, akkor azt a ventilátort nem kellene feszültséggel szabályozni, mert a gyártó nem készítette fel arra az esetre, hogy kevesebb feszültséget kap a PWM szabványban szereplő 12 V-nál, és az lehet, hogy zokon veszi ezt (például morog, mint egy Akasa Apache vagy extrém esetben akár tönkre is mehet). Az ilyen esetek miatt kérünk mindig lábkiosztást, mert attól, hogy megy, nem biztos, hogy jó vagy szerencsés.
Ha az adatlapon feszültségtartomány szerepel leírva vagy szerepel indulási feszültség, akkor a gyártó felkészítette a ventilátort feszültségalapú szabályozásra is és mehet így. Azonban a legtöbb esetben ez csak egy másodlagos szabályozási módja a ventilátornak, azonos PWM%-ra és DC%-ra másképpen fog viselkedni.
[specifikáció] [grafikonok + teszt]
Látható, hogy az NB-eLoop B14-PS szabályozható mindkét módon, azonban feszültséggel szabályozva magasabb az induló feszültsége, mint a hasonló 3 pines modelleknek, valamint feszültséggel szabályozva nem vihető le a fordulatszáma olyan alacsonyra, mint PWM-mel, és DC-vel kb. 10%-kal kevesebb levegőt tol azonos fordulatszám mellett. Szóval szabályozhatod feszültséggel is akár, azonban ha ki akarok használni a ventilátor tudását, akkor PWM-mel érdemes.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz Beretvás #32164 üzenetére
Enermax Tb silence 140 pwm esek,12v szerepel az adatlapon. Ez világos, hogy nem szerencsés dc módban vezérelni, azt nem értem ha biosban pwm re teszem a vezérlést azon a csatlakozón akkor hogyan tudja vezérelni ha adatlap szerint az a csatlakozó dc modú annak ellenére ,hogy 4pines. Vagy annak ellenére , hogy biosban pwm re állítom dc ben vezéreli?
Ha BIOS-ban PWM-re teszed a vezérlést, akkor az alaplap PWM-mel szabályozza a ventilátort, ha DC-re, akkor feszültséggel. A kézikönyv nem azt írja, hogy DC módú a négy SYS_FAN, hanem azt, hogy alapértelmezetten DC módú, és azt is, hogy át tudod kapcsolni.Olvasom fentebb a mortarra irod , hogy hibrid csatlakozók vannak rajta. Nekem Tomahawk van, annak az adarlapján is ugyanez szerepel mint amit a fórumtárs linkelt. Mit takar ez a hibrid csatlakozó?
Azt, hogy képes PWM és DC módban is működni. A váltás a két mód között lehet kézi (mint nálad), félautomata (egyes ASUS modelleknél PWM/DC/auto beállítás létezik) vagy teljesen automata (aminél aztán vagy sikerül eltalálni a megfelelő módot, vagy nem, ASRock szokása).tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dudu5130
őstag
-
abdulka1
őstag
válasz Beretvás #32184 üzenetére
Korábban is volt már panasz erre a márkára, igaz akkor talán a Pure wings 120mm-es ventikkel voltak hasonló problémák.
Ettől függetlenül még nem kell felgyújtani a gyárat, de azért, hogy 5-ből 5 hibás az elég érdekes a prémium kategóriában.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
veterán
válasz Beretvás #32348 üzenetére
Pár megjegyzés amellett, hogy alapvetően igazad van:
Nem egy f*sza ház, de még szódával elmegy, keresem az utódját, de addig marad. Nyáron oldallap nélkül használom, télen fűtetlen szobában van. Elől alul tud szívni.
Ez a táp a legkevésbé ipari hulladék a Modecomok közül, villámkárom volt, tönkrement a Chieftek 350 EB-101A, kölcsön van nálam, ki van nézve pár típus.
Attól még hogy ebben a házban vagy másikban van a ventillátorokat valahova be kell dugni. Akkor most nem kell szabályozni őket, mennek mindig 12V-ról maxon vagy hogy? Ne az alaplapba dugjam?
Egyébként közben megtaláltam a pízhűtőn lévő hátsó ventillátort. Ez 12 Voltos. Az alaplapi venticsatikból is 12V jön ki? Nem 5?https://tinyurl.com/rasoapro
-
veterán
válasz Beretvás #32351 üzenetére
Van egy cpu_fan1 ami 4 pines meg egy cpu_fan2 ami 3 pines tehát akár utóbbiba is dughatnám a meglévőt ha elérne odáig, de gondolom hosszabbítható. Bár kíváncsi vagyok mit tud egy erősebb minőségi ventilátorral (ha esetleg tudsz ajánlani pár típust az jó lenne), nem tudom ez miért csak 1000rpm-en megy.
A pumpának 2 kábele van:
Az egyik egy 4 pines molex, de csak sárga és fekete vezetékkel, erről kapja a 12 voltot a táptól.
A másik zöld és fekete vezetékkel 3 pines venticsati, de csak a fordulatszám tachot küldi, plusz táp vezeték nincs benne, csak gnd és tacho, cpu1-re van dugva, 1400rpm-et jelez.
Van olyan verziója a pumpának amelyiknél csak 1 db 3 pines ventillátorcsatlakozó van.https://tinyurl.com/rasoapro
-
veterán
válasz Beretvás #32380 üzenetére
Pont eleg levego jut be elol aVGA nak, fent meg jut a CPU nak ,semmi szornyuseg nincs ebben . De persze legjobb lenne egy 25k+ os gephaz .
Albigator
Olyan nincs ,hogy tul nagy pozitiv nyomas . Ami levego a hazba bejut, ugyanannyi fog kimenni is .
Hulye pelda ,de ez is szemlelteti . 4000 CFM (egy 12cm szamitogep venti venti 50-60CFM ) befujt levego , 0kifujo venti , es megsem robban fel a haz a tulnyomastol
Javaslom elolvasni ezt ,ha megy az angol :
Ways to Better Cooling; Airflow
Es nem ,nem fog beszallni sok por a pci takarolemezeknel kikapcsolt allapotban. Az a keves ami be is jut ,kovetkezo gepinditasnal ki is lesz tessekelve[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új 6db LIAN LI UNI FAN SL-INF 120 RGB VENTILÁTOR FEKETE (UF-SLIN120-1B)
- Corsair iCUE SP120 RGB ELITE Triple Pack Black FAN + Lightning Node Core bontatlan ALZA garanciális
- Cooler Master COSMOS C700M-ből kiszerelt 0 új perces ventik 4 db
- Phanteks M25-140 PWM D-RGB White 3-pack
- Bequiet Pure Wings 2 120mm (4db,dobozos)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest