Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- No Voice in the Galaxy
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Aktív témák
-
Eagl3
veterán
Össze vissza írják az adagokat ennél a kurv* Scitec BCAA-Xpress ízesített -nél...
A magyar oldalon egy adag egy adagolókanál, az angol oldalon fél kanál egy adag.
Az attackban ugyan akkora adagolókanál van mint ebben a BCAA-ban, azon azt írja egy adag 1 kanál = 10g.Valaki öntsön tiszta vizet a pohárba...
-
Ijk
nagyúr
válasz
drogery #29295 üzenetére
Azt se tudod mi az a kardió, mi az hogy aerob, mi az hogy anaerob. Nem olvastál soha utána, mert ami a neten van az szerinted mind hülyeség. Be is lehet rekeszteni az egész eszmefuttatást.
#29297: Igen ez a kényelmes megoldás, minek rágjuk mindenkinek a szájába a dolgokat, akik lusták még az alapismereteket is elolvasni.
-
engine88
aktív tag
Na kipróbáltam egy csuklószorítót, de inkább bandázs, mert olyan hogy először belebújtatod a kezed, jó feszes, és utána még körbetekered ami lóg, és tépőzárral jól ráfeszíted.
Az összes csuklófájdalom eltűnt, nehezebb súlyokat is felkapok bármi fájdalom nélkül.
Ezekután nehezebb szarásoknál is felveszem, hátha abban is segít -
tween
őstag
-
drogery
tag
válasz
deniro2 #29288 üzenetére
ja szóval ilyen kegyetlen emberek írnak ide, akik hosszú kardió edzést tudnak csinálni, neked mennyi a rekordod mondjuk egy sprintnél 100%-os erőbedobás mellett? van 10 sec? persze, h intervallum, de bocsánat ezen túl hiit-ként fogok rá hivatkozni..
ez nem a sportolók fizikumának összehasonlítása, hanem sportspecifikus fizikum összehasonlítás.
-
deniro2
senior tag
válasz
drogery #29285 üzenetére
ha gyorsan fut keveset, szünetekkel, akkor az intervallum edzés, ami frankó.
A nem frankó a hosszú kardió edzés, mert a zsírok oxidációjához nyilván jó sok oxigén kell, ami hosszas anaerob mozgásnál -mint a neve is mutatja- nem jellemző...
A sportolók fizikumának ilyen röptében való összehasonlításához nem fűznék semmit, mert nettó faszság... -
Ijk
nagyúr
válasz
drogery #29285 üzenetére
Csak tudnám mit akarsz azzal bizonyítani, hogy egy hosszútáv futó jóval véznább, mint egy rövidtáv futó.
Nem mintha nem lenne teljesen egyértelmű, hogy egy maratoni távra a 60 kilós ember van előnyben egy 90 kilóssal szemben.Feladom, nem vitatkozom tovább. Az aerob lerántja az izmot, a versenyző testépítők meg azért aeroboznak szálkásítás időszakban mert hülyék.
-
drogery
tag
nem is kell tudnunk róluk. nem magunkhoz hasonlítjuk őket, hanem egymáshoz. ők egy viszonyrendszerben vannak, biztos lehetsz benne, h orvosi felügyelet mellett koxolnak és a táplálkozást se a mekiből oldják meg.
ezért jó összehasonlítás mondjuk a fent linkelt asafa, aki gyorsan fut keveset (kardió) egy ilyesmi emberrel aki sokkal többet fut ám de lassabban (aerob).az, h "comb" edzés után nem tudsz kardiózni, az nem engem minősít.
jojo: én kétszer kardiózok egy héten, mindkettő alsótest edzés után van.
szerk: őőő hátő azt bizonyítja, h kardió nem rántja le rólad az izmot, de az aerob igen
-
Ijk
nagyúr
válasz
drogery #29277 üzenetére
Jók ezek amikor belinkeltek valami profi sportolót, akiről halvány fogalmunk sincs hogy pontosan milyen edzéseket csinál, milyen mennyiségben, természetesen koksz mellett, és mit kajál.
Azt meg soha nem értettem, hogyan lehet edzés után kardiózni. Comb edzés után például örülök hogy ha haza bírok tekerni. -
drogery
tag
-
drogery
tag
válasz
littlelion21 #29278 üzenetére
nálam el. de akkor is csak 69 kg
na ez eddig 1. mire elérjük az évtized végét összeszedünk 10-et. -
littlelion21
addikt
válasz
spammer #29276 üzenetére
"Az átlagos sportolónak egy milliliter vérében három nanogramm tesztoszteron van, a sprinter Tim Montgomerynek is három nanogrammja van, Maurice Greene-nek viszont kilenc."
hát a k.anyját az ilyennek
drogery: Lénárd Lajos. Vagy ő sem éri el az izmossági inger-küszöböt?
-
drogery
tag
válasz
Tipo16V #29273 üzenetére
ja testépítő szemmel nem nagy, de elmehet egy klasszikus (LOL) body versenyre egy víztelenítés után, pedig leszarja, h h néz ki...
a kox téma megint más. mutass vkit aki kox nélkül, testépítő szemmel izmos.jojo: itt a példa.
de a zsír az nem tölti az izmokat, akkor mér más? -
spammer
veterán
válasz
littlelion21 #29274 üzenetére
Feketéket nem ér linkelni!
Mindegyik ufó a négyzeten, alapból.
-
Tipo16V
aktív tag
válasz
littlelion21 #29274 üzenetére
hát igen...johnson még testépítő szemmel sem gyenge kúrát tolt be.
egyébkén még anno johnson ellen versenyzett egy magyar is, azthiszem valamilyen Attila, de nem biztos
(Keresztapám nagy Ben rajongó, általa mindent tudok róla, ő egyébként fut, hétvéggente 20-30 kilómétert, és akkora combja van mint az állat, alig talál nadrágot, ami jó rá. Az ő edzése főként aerob, de néha nyom sprinteket közben)
drogery fekete laci
de ha úgy közelítjük meg a dolgot, hogy tolják a komoly kúrákat, és mellé megy a sok sprint (kardió) és "így" néznek ki, mi lenne ha nem lenne a kardió, csak súlyzós edzés..
persze ez már csak szőrszál hasogatás, ne vedd túl komolyan. -
Tipo16V
aktív tag
-
drogery
tag
tegyük fel, h így van.
mi van akkor ha nincs ch? mondjuk súlyzós edzés után van közvetlen kardió. a súlyzós edzés előtt 14 órával semmilyen táplálék nem volt (0 kcal) ill 38 órával előtte volt útóljára ch ().
az olvasgatást hagyjuk, mert millió cikket linkelek az aerob mellé meg egy másikat a kardió mellé..
a biciklisek pedig kúrva szar példa, mert azok főleg aerobot nyomnak. egy rövidtáv futó kicsit jobb példa, arra, h a kardió mennyire rohasztja az izmot.jojo pedig jó példa, h mennyire fasza az aerob.
-
Jojo5
őstag
válasz
Woodslave #29269 üzenetére
ne is, mert nagyon hatásos
nekem is reformálta a dolgaimatTipo16V: igen rúddal evezés és jól kivitelezett fűrészelés csodákra képes
igény szerint még lehet húzódzkodni is, de én azt más napokon szoktam
drogery: legalább zsír megy az meg úgy máris nem annyira vészes mintha kizárólag csak fehérje menne
magában kb. erre nem is tudok példát, hogy 38 órán át 0 ch vagy zsír és csak fehérje megy
-
spammer
veterán
Ijk étrend
Jojo hátedzésMi van még? Boxer picsogás?
--
Én nyomatok a rizst, sőt, akár tésztát is, aztán mégis alig van izomlázam, pedig edzésen nyomom, amíg szét nem szakadok
-
nepszter1
addikt
válasz
Tipo16V #29263 üzenetére
"evezés rúddal 1 bemelegítő és piramisban 3-4 széria ahol felmászok 100-120-ig kb. utolsó szériákban 10-12 ismétlés
utána ha van lehúzó gép akkor szélesen mellhez ott ugyanez a szisztéma
utána szoktam evezni gépen ugyanígy
és a végén fűrészelni egykezessel ahol 16 os ismétlések mennek 4x
+t-rúd, hogy ha nem tudtam szélesen mellhez húzni " -
nepszter1
addikt
Nyomtam egy Jojo féle hátedzést jó volt.
-
Dani82
senior tag
És az intervall kardió / alfa kardió? Nekem ezeket ajánlották nagyon a diétautolsó fázisában. Ezeket tolom most heti 4x
Az intervall az 10 perc belemegítés elliptikuson, aztán futópad 60mp séta-60mp erős futás
ezt váltogatva 20 percig.az alfa kardió ugyanez csak a végén, ha van időm még 40 perc bicikli laza pulzuson.
Állítólag arra jó, hogyaz intervall alatt fleszabaduló zsírok a 40 perc bicikli alatt elégnek az izmokban és nem kerülnek vissza a helyükre -
Jojo5
őstag
fáj a hátam alja.... ez mi a fenétől van...
-
-
Woodslave
félisten
válasz
God Vazzeg #29252 üzenetére
a hangok a fejedben
-
Woodslave
félisten
válasz
God Vazzeg #29245 üzenetére
aha, gondolataid teremtik meg a világodat
-
Vandit.
addikt
válasz
Woodslave #29244 üzenetére
Mindenki tudja, hogy csak a vajaskenyér+napcsi hatásos.
Ijk:
Az a lényeg ha valaki szálkás és izmos akar lenni, akkor a leghatékonyabb a súlyzós edzés + aerob, természetesen étrenddel.
Azért ez nem teljesen így van szerintem.
Kicsit átfogalmaznám:
Az a lényeg ha valaki szálkás és izmos akar lenni, akkor a leghatékonyabb a súlyzós edzés + intervall kardió, természetesen étrenddel. -
Ijk
nagyúr
válasz
Woodslave #29240 üzenetére
Attól függ. A legegyszerűbb ha úgy nézed hogy a tested úgy formálódik, hogy ahhoz a rendszeres igénybevételhez megfeleljen amit elszenved. Itt az a lényeg hogy a szervezetnek van egy véglete, az életmódodnak pedig egy mégjobban behatárolt véglete.
Most elvitázhatnánk azon hogy mondjuk heti 4 súlyzós edzéssel, heti 4 kardióval, 4 aerobbal, mire mennél, hogy kellene kajálni. Csak ezek már elég abszurd dolgok, most itt közülünk hányan csinálják, csinálnák ezt hosszútávon? Magam részéről örülök hogy megvan a heti 3 kimerítő súlyzós edzés és az egy uszoda aerob-kardió.
Az a lényeg ha valaki szálkás és izmos akar lenni, akkor a leghatékonyabb a súlyzós edzés + aerob, természetesen étrenddel. Ehhez a célhoz a kardió nem hatékony. Olyan játék ez hogy meg kell találnod egy számodra ideális egyensúlyt, mert mindegyik edzésmódszer kicsit fejleszt egy irányba, de máshonnan egy kicsit elvesz.A bicilit meg azért hoztam fel, mert a legjobb példa hogy kardióval lehet izmot építeni. De a feltétel hogy minél kevesebb izomcsoport működjön az adott mozgásformában, mert a szív mindig szűk keresztmetszet. Ezért nem látsz igazán izmos úszót, minden testrészük kicsit izmos, mert mindet használják. Ugyanakkor pont ez szab határt, ugyanis a szív nem képes ellátni egyszerre minden izomcsoportot, hogy teljes terhelést kapjanak.
-
Zomb€€
őstag
válasz
God Vazzeg #29245 üzenetére
Én folyamatosan arra gondolok hogy kurvaizmos vagyok aztán mégsem, most akkor mi van?
-
God Vazzeg
veterán
Boxinak sok szeretettel: [link]
-
spammer
veterán
-
Ijk
nagyúr
válasz
Woodslave #29238 üzenetére
Attól függ mi az izmosság? Itteni mércével nem.
Nézd meg egy bicikliversenyzőnek a combját, szerinted nem izmos? Pedig csak kardiózik. Az más kérdés hogy a súlyzózás hatékonyabb izomépítés szempontjából. Lehet szobabiciklizéssel is lábazni, ha valaki olyan hiperaktív mint Jojo. -
Vandit.
addikt
válasz
headhunter #29230 üzenetére
Nem vakítás ez, valóban a leucin a legfontosabb a 3közül, viszont azt is tudni kell, hogy a BCAA-ból a szervezet elő tud glutamint is állítani, így a BCAA fontosabb szerintem.
A fehérjeanyagcsere és izomtömeg növekedés tekintetében a leucin minden aminosavnál jobban kutatott anyag, a glutaminnal karöltve. Kimutatták, hogy traumák után megelőzi az izomvesztést, ilyen pl. a sebészeti beavatkozás, továbbá elősegíti az izomtömeg növekedését és javítja a teljesítményt egészséges emberek esetében. Mindazonáltal az érdeklődés középpontjában ma a metabolitjai állnak, ilyen a HMB és a KIC.
-
Ijk
nagyúr
válasz
drogery #29221 üzenetére
Az aerob edzésnél a keringésed megfelelő mennyiségű oxigénnel képes ellátni a használt izmokat, így azok a munkához szükséges energiát CH és zsír elégetésével képesek fedezni.
A kardió fokozott terhelés, az izmok nem kapnak elég oxigént, anaerob a folyamat. Az izom itt a saját készleteiből fedezi az energiát, hasonlóan a súlyzós edzéshez.Egyébként nyugodtan utánaolvashatsz ezeknek a dolgoknak, nem az én fejemből pattantak ki.
-
headhunter
addikt
válasz
Dani82 #29120 üzenetére
Glutamin, Laci06-nál : 6.000-6.500 Ft/kg.
[link]
________________________________________________________________Ez "parasztvakítás" vagy benne pici igazság?
"Mostanra már mindenki tisztában van az élethez nélkülözhetetlen („esszenciális”) aminosavak fontosságával és kiemelten a BCAA aminosavakéval. A régi, standard BCAA formulák 2:1:1 arányban biztosítják a leucin, izoleucin, valin aminosavakat. De a legújabb tudományos eredmények rámutattak arra, hogy a leucin a legeslegfontosabb hatóanyag, mivel direkt módon fokozza a protein szintézist – a leucin egy anabolikus „kapcsoló” a szervezetben. Az mTOR nevezetű a legfontosabb anabolikus (felépítő) jelátviteli útvonal („parancsközlés”), amelyre a leucin közvetlenül stimulálólag hat, így jelentős izomfehérje felépítést indít meg. A leucin gyorsítja a regenerációt is és megvédi az izmokat a katabolikus lebomlástól.
Az új BCAA standard tehát a jelentősen kiemelt leucin tartalom, a 8:1:1 arány. A MaxTOR BCAA forradalmi termékünkkel nem kell fölöslegesen megemelni a teljes bevitt adagot, hogy optimális leucin szintet érj el! A MaxTOR BCAA azonban nem áll meg pusztán a BCAA aminosavaknál. A glutamin technikailag egy feltételesen esszenciális amino csak, de a sportolók gyakorlati tapasztalata az, hogy az egyik legfontosabb kiegészítő, így nem hagytuk ki a formulánkból. De hogy továbbra is a tudomány élén járjunk, nem sima L-glutamint vetettünk be, hanem a sokkal stabilabb, jobban hasznosuló L-alanil-L-glutamin formát! Ez a dipeptid bizonyítottan hatásos a szervezet glutamin szintjének optimális emelésére."
-
Vandit.
addikt
válasz
littlelion21 #29171 üzenetére
Igen ez szép és jó csak Béla 130 kiló kb, míg pistike max 90.
Nem profi szinten bőven elég napi 10-15 gramm+ ami van a turmixban, nem kell túlzásokba esni szerintem.
Amúgy ez most akciós. -
Jojo5
őstag
válasz
drogery #29221 üzenetére
az, hogy mást használsz kardió alatt és aerob edzés alatt, máshogy terheled a tested
a kardiónál izommunkát végzel és "égnek" az izmaid mert fokozott energiahasználat van míg az aerobnál is izommunkát végzel, de a tápanyagot Zsírból fedezi a tested meg nincs akkora megterhelés.
Kardió állóképességi, aerob pedig zsírégető, nagyjából így lehet megfogalmazni szerintemÉn edzés után nyomok 30 perc kardió\aerob párost és annyi ami úgy néz ki, hogy 12-20 perc taposás úgy, hogy durranjon a láb meg minden és szenvedjek aztán 18-10 perc gyaloglás hegymenetbe
-
Woodslave
félisten
válasz
spammer #29220 üzenetére
az adagoló kanala 80 ml- es (vagy 100, mert a 80 nem a tetején van
). Ja ez megint epres, ez az egy volt már, kicsit más állagú, ez természetes mert malto, waxy meg a faxon tudja mi van még benne, meg a fehérje is kevert, most néztem szója is van szóval annyira nem über a cucc
A whey kanala szerintem (illetve a mérlegem szerint
) 25 grammos, ha a félgömb alakúra gondolsz
-
spammer
veterán
válasz
Woodslave #29218 üzenetére
80ml kanál ha "szintig" rakod, nem púpozod, akkor kb. 80 gramm
Nincs hozzá rendes adagolókanál? Vagy az a 80 ml-es?
Whey-ben ilyen kis kék műanyag kanál van, asszem 50 g-os adagokhoz. A csokis whey amúgy nekem nagyon ízlik, kicsit ilyen kávés, vagy cappucinos beütése van
-
Zomb€€
őstag
Fincsi szarvaspöri volt az ebéd burgonyakrokettel
Mostanában képtelen vagyok aszkéta módon natúrcsirkét zabálni rizzsel minden nap:-/
-
-
spammer
veterán
Egyél csak reggel CH-t, egész éjjel nem megy be semmi tápanyag, kell az.
Én egy banánt letolok gyorsban reggel, az nem telit el, gyorsan kiürül a gyomorból, beindítja az emésztést és viszonylag gyorsan lehet kajálni utána normál kaját. Ez azoknak jó lehet, akiknek reggel nincs étvágya.
--
(#29212) Woodslave: Hehe, nekem is Brutal shakerem van, füst színű
-
Jojo5
őstag
-
Ijk
nagyúr
válasz
Woodslave #29209 üzenetére
Toljad azt a cH-t edzés közben, az a lényeg hogy mindent be kell vetni hogy izmos legyél.
Majd jön Boxi és megmondja mitől lehetsz az.Jim-Y: És ezt hogy találtad ki hogy reggel nem eszel CH-t?
joamilestoné: Hidd el érzed amikor kardió, mert szuszognod kell és amikor végeztél fáj mindened.
Aerobra azt mondják amikor közben még tudsz beszélgetni.
-
Jim-Y
veterán
srácok, milyen reggelit egyek ha ki akarom vonni a CH-t belőle? Jelenleg zabot kajálok, olyan 50g-ot. De ki akarom azt próbálni, hogy CH-t csak edzésnapon eszek, máskor meg minél kevesebbet, így kéne valami kaja reggelre, amiben nincs CH, tojáson kívül még mi az ami beválhat?
-
-
Ijk
nagyúr
válasz
drogery #29197 üzenetére
Nem értem pontosan mit akarsz ezzel mondani. Sokan valamiért azt hiszik hogy a kardió a legjobb zsírégetésre, viszont ez egyszerűen nem igaz. Nem tudom mi ebben a szélsőséges gondolkodás, illetve abban hogy szerintem egy átlag hobbigyúrósnak elég egy kardió hetente. Persze felőlem annyit kardióznak amennyit akarnak, ezen biztos nem fogok itt vitatkozni.
Woodslave: Igyál vizet edzés közben és kész. Azért ne korgó gyomorral menjél el, meg ne is kajálás után. Az én szintemen biztos nem fogok azon pörögni hogy úristen, abban az egy-másfél órában hogy áll majd az izmaim tápanyagellátása.
-
-
spammer
veterán
Aktív témák
- Latitude 5510 15.6" FHD IPS i7-10810U Radeon RX 640 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Nvidia Geforce GTX Gigabyte 1660 TI 6gb eladó!
- Samsung Odyssey G8 (G85SD) 34" ívelt OLED 175Hz monitor eladó
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB // BONTATLAN // Számla // Garancia //
- Lenovo Legion 5 Pro 16ARX8 - Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 140W, 2x16GB DDR5, 1TB SSD, laptop beszámítás
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- AKCIÓ! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest