Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
Aktív témák
-
drogery
tag
válasz
spammer #30799 üzenetére
és téged mi tesz testépítővé?
ha tudnád kik vannak a videón nem kérdeznél ilyeneket, h hogyan is edzenek...ljk: felőlem 220 cm magas is lehet akkor se tudsz egyet se mutatni. mind1 hogyan edz mind1 milyen magas, csak annyi a lényeg h lifetime natúr legyen. anniy időt kapsz amennyit csak akarsz. szólj ha akár egyet is találtál.
(#30797) Vandit.: el vagy tévedve barátom. az eredeti kijelentés az volt, h aki teljes testet edz sose lesz izmos. szerintem ezt sikerült megcáfolni.
-
spammer
veterán
válasz
drogery #30791 üzenetére
Senkit nem érdekelnek a strongmanek, súlyemelők és a zsírdisznók.
Nem néztem végig a videókat, ezekben bemutatják vagy legalább elmondják, hogy ők teljes testedzést végeznek?
Az sem mellékes, hogy nekik tök más céljuk van, mivel nem testépítők.
Ebből kifolyólag másképp is edzenek.
-
Ijk
nagyúr
válasz
drogery #30795 üzenetére
Jó azért a testtömeg nem mindegy, magasságtól függ. Mondjuk már azzal megelégszem, ha valaki pl 187cm magassághoz mutat egy 100-110kilós, szálkás formát. Persze natúr, teljes test edzéssel.
Mint mondtam nem jútúb videók érdekelnek, hanem hús vér ember eredménye, tapasztalata. -
macikos
addikt
Kormány Misi: [link]
-
Ijk
nagyúr
válasz
drogery #30791 üzenetére
Jól van, ezek profik mind, most keressek videót profikról akik bontott edzést tolnak, és hasonlítsuk össze a formát?
Egyébként honnan lehet tudni hogy csak teljes test edzést tolnak? Ha itt mutat valaki, egy fasza, szálkás formát, legalább 100 kilós testtömeggel úgy hogy csak teljes test edzést tolt egész életében, koksz nélkül, akkor hiszek a próféciának.Nem érdekelnek a jútúb videók.
-
Ijk
nagyúr
válasz
littlelion21 #30779 üzenetére
Nekem elég sok hiányosságom van, azt mondtam hogy nekem nem működik a teljes test edzés.
Persze ettől függetlenül majd megnézzük hogy az izmos emberek milyen edzést tolnak, én nekik hiszek.Persze engem az izgat hogy én mitől nőnék, sajnos ahhoz idő, több kaja és egy kis kémia nem ártana.
-
Vandit.
addikt
válasz
Kassadin #30780 üzenetére
...ennek a teljes testedzésnek, én csak egy dolgot nem értek, hogyan lehet végigcsinálni egy 3-4 órás edzést úgy, hogy minden izomcsoportodat olyan szinten kinyírod... Ezt írtad.
Te honnan veszed, hogy 3-4 óra egy teljes test edzés, ha még nem csináltad? Igen én régen csináltam és nem éreztem, úgy, hogy nem edzettem le rendesen és ugyanúgy elfáradtam durrantam stb. Úgyhogy én nem csak úgy viccből mondom.
littlelion21: Nagyon úgy fest, hogy azt hiszi.
Edzés közbeni ch témához:
Ami a mennyiségeket illeti egy optimális edzés közbeni keverék a következőképp nézhet ki, ebben a fontossági sorrendben:
elektrolit keverék, amennyiben lehetséges az nyomelemek citrát-sók formájában legyenek!
5-15 g BCAA, a felső határ kb 20 gramm lehet (az EAA és az intakt fehérjék is tartalmaznak BCAA-t ezt számoljuk bele). A kapcsolódó kutatások szerint a leucin elvileg 0,05/ttskg mennyiség mellett megtesz mindent, amit tud, így a 2/1/1 a „szokásos" leucin/izoleucin/valin arány mellett ez 10g BCAA-t jelent egy 100kg-os súlyú testépítőnek edzés közben.
5-10 g glutamin
10-15 g szabad aminosav keverék vagy intakt fehérje
30-60 gramm/óra szénhidrát, ha épp zsírvesztésért küzdünk, akkor ez a rész egy picit kérdőjeles.
-
spammer
veterán
Amúgy nálunk vannak csajok, akik bejönnek a terembe, elmennek pinatárogatni (comb), de kb. 2-3 percet ilyen 5 kilóval, aztán elmennek tárogatni (mell), hasonló idő/súly, aztán elmegy hasazni, dettó.... aztán elmegy lépcsőzőgépre, aztán vissza pinatárogatni, és végüli futópadon séta fitneszsúlyzokkal a kézben
Le is nyomják a "teljes testedzést" 20 perc alatt, aztán elmondhatják, hogy ma is edzettek egyet
---
(#30782) Herczi : nekem ennyi egy mell-hát kb. és nem tudom így sem szarrá bombázni
Amúgy ha heti 3x van erőd rá, akkor 100%, hogy nem edzetted le rendesen. De ha kezdő vagy, akkor nem gond, akkor jó ez.
-
Kassadin
addikt
válasz
Vandit. #30777 üzenetére
Ne legyél már gyopi, hol írtam én olyat, hogy 3-4 órát edzek. <sóhaj>
A teljes testedzés körülbelül annyi időt vehet igénybe. Azon kívül, hogy leírod mindenkinek, hogy próbálja ki és majd rájön, tudsz valami érdemi információval is szolgálni nekünk vagy olvastad valahol interneten és mellette foglaltál állást a bontottal szemben? Jobban fejlődtél tőle amikor csináltad? Ha nem, akkor miről beszélünk? Nincsen semmi kézzel fogható és szemmel látható eredménye. Nekem amúgy sincsen időm negyed napokat a teremben töltenem a munka miatt, szóval most nem tudom kipróbálni.
-
Vandit.
addikt
válasz
littlelion21 #30768 üzenetére
Tehát, aki testet épít az nyomja bontva, aki akar állóképességet is és nem elsődleges az izomtömeg növelése, az nyugodtan nyomhatja a teljes testet.
Kassadin: Nyomjál le 3 kör teljes testes köredzést és rájössz.
Amúgy meg te 3-4 órát edzel?
-
Kassadin
addikt
válasz
Vandit. #30766 üzenetére
Az emberek nagyon nekiugrottak (pontosabban nekifeszültek) ennek a teljes testedzésnek, én csak egy dolgot nem értek, hogyan lehet végigcsinálni egy 3-4 órás edzést úgy, hogy minden izomcsoportodat olyan szinten kinyírod, ahogy kell. Csak abból indulok ki, hogy egy láb edzés már önmagában igen fárasztó tud lenni.
-
Ijk
nagyúr
válasz
littlelion21 #30768 üzenetére
Több mint fél évig nyomtam az elején felsőtest-alsótest napot, de pár hónap után megrekedtem, még kezdőként is, semmit nem fejlődtem tovább. Az hozott újabb lökést hogy a felsőtestet szétszedtem két napra, a vádlimnak meg az hozott fejlődést, hogy nem comb után csináltam.
De most belegondolva, sokkal kisebb terheléssel leedzem az egész testem, akkor mi a picsától nőnének az izmaim? Attól hogy egyben szétbombázva, jóval kisebb terhelést tudok nekik adni? -
spammer
veterán
válasz
Vandit. #30766 üzenetére
Pl.: 5-10 kg-val is lehet evezni, az is "stimulálja", de hogy nőni nem fogsz, max kurva lassan, az is biztos.
Persze nem sietünk sehova
A koxtartályok is napi 2 edzésre bontják például, mert mindent lehetetlen leedzeni egyben, rendesen.
Persze mindenki úgy edz, ahogy akar, ebben egyetértünk, a fő, hogy élvezze a dolgot.
-
Vandit.
addikt
-
-
spammer
veterán
válasz
Vandit. #30751 üzenetére
Ne viccelj már, hogy te normálisan le tudod edzeni a teljes testet. Átmozgató edzésnek hívják az ilyet, és kezdők csinálják.
Vagy talán lehet, ha szarrá koxolod magad, de naturálban megfelelő stimulációt te nem fogsz tudni adni, ha teljes testet lenyomod egyben.
Ismétlem, kezdőknek jó, és az elején ezt lehet nyomni és lehet fejlődni is, de idővel kizárt, hogy normális edzés le lehessen nyomni ezzel a módszerrel. Az pinalegyezés lesz.
---
A glikogéntéma meg érdekes, hogy mindig előkerül
Ha közben iszogatod a cukros szart, felnyomja a vércukrod, kapsz erőt, hú de jó, gyorsan el is használod. Leesik a vércukrod. Majd iszol, megint jön a PÓWER, megint elhasználod, megint leesik a cukor. És ez így szépen hullámzik. Ha valaki szerint ez egészséges, akkor gratulálok.
Nem, nem ürül ki teljesen soha. Viszont amennyire lehet, ki kell üríteni, hogy a tápanyaghiány álljon fenn edzés után és felszívja a cuccost, amit belöksz (turmix, kaja). Ha a raktárak telítettek, kurvára nem fogja felvenni a cuccost, hiszen nem lesz érzékeny az inzulinra.
Edzésről jövök, nem tudom értelmesebben magyarázni, mert kurvára lefáradtam, bocs, ha elírás van valahol vagy hülyén fogalmaztam, de szerintem érthető a lényeg.
Aztán tőlem mindenki azt csinál, amit akar, tőlem ihatjátok a cukros vizet is, nekem abból nem lesz bajom
-
Tomics
addikt
válasz
Vandit. #30761 üzenetére
A példád olyan mint a fehér holló, ráadásul az illető nem is akart izmos lenni, csak ezt dobta az NFL-gép.
Mutass egy naturál, átlagos genetikával rendelkező embert aki izmos lett a teljes testedzéstől. Nyilvánvaló, hogy a bontott edzésterv sokkal jobb. De legyen igazad
-
Vandit.
addikt
válasz
Tomics #30760 üzenetére
Akor próbáld meg értelmezni, mit miért írtam le.
Macikos jött azzal, hogy a teljes test edzéstől nem leszel izmos. Ezért linkeltem példának egy NFL játékost, aki izmos (szerintem). NFL játékosok leginkább CF edzést csinálnak és teljes testet és lám van köztük izmos is.Ne legyél fogyatékos
-
Tomics
addikt
válasz
Vandit. #30759 üzenetére
Igen, naturálok. Látom lejött a lényeg
Az amerikai focisoknál nem a kinézet, hanem a gyorsaság/erő a fontos, így nyilván nem töltenek annyi időt a teremben 1-1 izomcsoportra, de egy átlagember számára így is kurvaizmosnak tűnnek, de ezt a (testépítés szempontjából nem túl hatékony) teljes testedzés mellett annak köszönhetik hogy kurvajó a genetikájuk és az orvosi stáb akik mögöttük állnak tömik őket a csodaszerekkelNyilván a profi testépítők azért edzenek 1-1 izomcsoportot naponta mert így a legsikeresebbek.
Így már érthető?
Ne legyél fogyatékos -
Ijk
nagyúr
Ki nem szarja le a glikogén raktárakat. Attól leszünk izmosak ha krva sokat eszünk, és minél tisztábban, annál szálkásabbak. Az a kulcsa az egésznek hogy több fehérét kell bevinni, mint amennyi jól esik. Sokkal többet.
-
30z.Samu
félisten
Sziasztok! Jövő héten kezdem el az átformált edzéstervemet kivitelezni. Szerintetek nem lesz baj, hogy csak egyszer dolgozom meg egy héten az adott izomcsoportot?
Ugye egyik nap hát, másik nap kar, mell, harmadik nap pedig láb.
-
Vandit.
addikt
válasz
macikos #30752 üzenetére
Ugyan már, az amerikai focisok is cf-et tolnak meg teljes test edzést stb és elég izmosak ők is. Gondolom ő sem izmos.
Másrészt meg anélkül írtad, hogy nem durransz be tőle, hogy egyáltalán csináltad volna. -
drogery
tag
válasz
macikos #30752 üzenetére
egyes testépítők használhatnak teljesítményfokozó gyógyszereket, amik az edzés minőségének fontosságát nagy mértékben lecsökkentik.
elég csak összehasonlítani a metroflex-elitfts-ardon-glass vonalat.
teljesen máshogy edzenek. a különbség a fizikumokban mégis csak a genetikailag adott tényezők.(#30754) Vandit: ő nem izmos. aki ez alatt a szint alatt van az nem. kivéve zombit, természetesen
-
Vandit.
addikt
-
macikos
addikt
-
Zomb€€
őstag
-
macikos
addikt
válasz
Zomb€€ #30742 üzenetére
"az edzés lényege PONTOSAN a glikogénraktárak ürítése, mert utána az izom kompenzációképp próbál több tápanyagot felvenni. nem az a lényeg, hogy a glikogénraktára üres maradjon utána, hanem éppen ellenkezőleg: edzés ürít, edzés után visszatöltünk."
littlelion21: Nincs. Se a vérnyomásommal, se a vércukorszintemmel.
-
macikos
addikt
válasz
Woodslave #30735 üzenetére
4 nap kéne, igen. Akkor, ha nem mozogsz. A glikogén nagy része a májban van, a többi meg az összes izomban arányosan elosztva. Szóval egy bicepsz-tricepsz edzésnél csak ebből a két izomból ürül ki a glikogén. Vagy te azt gondoltad, hogy a lábadból is? LOL
Egyébként most kétségbevonom, hogy te valaha is edzettél egy igazán jót meg hogy utána rendesen visszatöltődtek glikogénnel az izmaid, mert akkor nem írnál ilyet...
A glikogén visszatöltődés, a víz bevonzása az izmokba a kulcs a növekedéshez. Így tágul az izompólya. A kreatin is pont ezért hasznos. Több izomrostunk nem lesz, a fejlődés kulcsa, hogy ami van, azt kell megvastagítani.Aki teljes testet edz az nem is tud rendesen bedurranni, meg mondjuk soha nem is lesz igazán izmos. Szerinted a profi testépítők miért nem csinálnak teljes test edzést? Az egy dolog, hogy teljes test edzés után elfárad az ember, de erre szoktam mondani, hogy a kapálásban meg a bútorcipelésben is elfárad az ember, mégsem leszünk tőlük ronikómenek. Pont hogy nagyon is számít, hogy hova megy a vér, mivel az szállítja a zokszigént az izmokba. Ezért kell bemelegíteni edzés előtt az izmot, hogy beinduljon a vérkeringés. Te még nem tapasztaltad, hogy ha elkezdesz edzeni, akkor nehezen megy a gyakorlatvégzés, de amint bemelegszel, akkor jóval erősebb leszel, mint amikor hideg izmokkal nekiállsz edzeni?
Egyébként te mennyi vizet iszol egy nap?
-
Woodslave
félisten
válasz
drogery #30733 üzenetére
nincs persze, átbaxás az egész. A lényeg hogy edzés után igyál ch-t mert inzulincsúcs kell hogy a fehérjét bevigye az izomba
A cél a glikogén lemerítése (igaz pont hogy nem lehet, mert BMW szerint is 100kg-s embernek 4 nap kéne, de tök mindegy, egyébkén 1,5-2 kg glikogén van) meg egyébként is a vér nem az izomba megy. Érdekes aki teljes testet edz és guggol meg hátazik, ott hova megy a vér, de tök mindegy, az se lesz izmos.
Meg egyébként is felmegy-lemegy a vércukor és elájulsz edzés közben, aki meg nem vizet iszik az csíra, de abból 5 liter kell
Mehet első hsz-be -
Radnix
senior tag
válasz
lama_lamm #30732 üzenetére
Lehet a gyereknek kb 45ös combja
Mondjuk nekem se túl hatalmas MÉG, de nem 2 hétre akarok venni, ráadásul ez nagyon divatmajmos naci, nem akarom hogy a hátam mögött összesúgjanak, h boozy
de köszi azértEdzés közben ch: szerintem arra max másfél órára ch-s vizet inni marha nagy szőrszálhasogatás, ha megvan előtte a jó kis chs zabálás 1,5 órával, utánna a chs protkós turmix, akkor nagy gond nem lehet
-
MPowerPH
félisten
válasz
Woodslave #30724 üzenetére
Nem lehetetlen.
A testépítők verseny előtt majdnem egészen kiürítik. Normál munkarendben bőven elég az, amit edzésen elhasználsz. Ha edzés közben pótlod, akkor a véred egy része ami az izomba kellene hogy tóduljon, az az emésztőrendszeredbe áramlik. Pont ezért nem megyünk le kaja után edzeni. Így az edzésed nem lesz annyira koncentrált.
mod: google a barátod. Nem kell gúnyolódni, én is nem régen jártam körbe ezeket a témákat. Tanulni nem bűn.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Woodslave #30709 üzenetére
Leírtam. Mert a cél a glikogénraktárak kiürítése, amiket edzés után kell ch-val feltölteni, nem edzés közben pótolni. Nem tudod őket kiüríteni teljesen, egy 100kg-s testsúlyú embernél kb. 4 napig betartana erősen mérsékelt cukorfogyasztás mellett.
Hogy hogy honnan szedem? LOL, olvass már kicsit utána kérlek, aztán folytathatjuk.
-
Woodslave
félisten
válasz
macikos #30713 üzenetére
hát azt akkor sokszor biztos nem érted el (vagy soha?)
BMW: és ezt honnan szeded? Olyan dogmák komolyan agyam eldobom. "Nem edzés közben kell pótolni "
tehát ha edzés közben ch-t iszol, akkor nem merülnek le a glikogénraktárak, így nem elszel izmos az edzéstől, vagy mi a törvény?
-
Ijk
nagyúr
-
penene
őstag
Igen, arra gondoltam.
Igazság szerint az egész egy üdítő, ha jó kis narancsos vitargoval csinálod, akkor pláne, nem okoz gondot az ivása, mert szinte ugyanúgy víz. Sima szőlőcukornál szinte nem is érzed, hogy van benne.
De persze ez egyénfüggő, én is csak egy elborult csikó időszakomban csináltam, amikor mindenből full precíz akartam lenni, mint most Kassadinék, aztán szartam bele az egészbe, mert a víz is jó.De akkoriban elég hosszú edzéseket tartottam és azért is mentem bele. Aztán optimalizáltam az egészen.
Vandit: ja igen, bcaa+glutamin+vitargo-s oldat volt, már emlékszem! Finiii.
-
Vandit.
addikt
Néhány kutatás ugyanis azt támasztja alá, hogy az állóképességi edzést végző atléták sportteljesítményét tovább növelheti az edzés közbeni 4:1 arányú szénhidrát+fehérje ital.
Egy nemrégiben publikált kutatás az edzés szénhidrát és a szénhidrát-fehérje keverék fogyasztás hatását vizsgálta állóképességi sportolók esetén, a teljesítményre és a regenerálódásra.
A vizsgálat során kerékpár versenyzőket vizsgáltak. Az alanyok négy csoportra lettek osztva, az egyik csoport az edzései közben placebot (PL csoport) kapott. A második csoport 15 percenként 2,5 dl 7,75 %-os szénhidrát oldatot fogyasztott (CH csoport), a harmadik csoport 15 percenként 2,5 dl 9.69 %-os szénhidrát oldatot kapott (CH+CH csoport), míg a negyedik csoport 15 percenként 2,5 dl szénhidrát/fehérje keveréket fogyasztott (7,75 % szénhidrát és 1,94 % fehérje koncentrációval) (PR csoport).
Az alanyok a maximális pulzus 75 százaléka melletti intenzitással kifáradásig kerekeztek.
A vizsgálat eredményei szerint a kifáradás a fehérje/szénhidrát keveréket fogyasztó csoport esetén lényegesen később következett be (~126,2 perc), mint a többi csoportban (CH+CH csoport~121,3 perc, CH csoport ~117,5 perc és PL csoport~107,1 perc).
A regenerálódás mértékét az előbbi kifáradásig végzett kerékpározást követő 24. órában végzett lábnyújtás segítségével mérték. A kutatók azt figyelték, hogy az alanyok az egy ismétléses maximum 70 százalékával hány ismétlés lábnyújtásra képesek.
Az eredmények szerint a korábban szénhidrát/fehérje keveréket fogyasztó csoport volt képes a legtöbb ismétlésre (átlagosan 11), míg a CH+CH, valamint a CH csoport 9, a PL csoport tagjai átlagosan 8 ismétlést teljesítettek.
Amúgy meg izontóniás italok simán mehetnek akár egy kis kis bcaa+glutaminnal megtámogatva.
-
Ijk
nagyúr
válasz
penene #30711 üzenetére
Lehet hogy ha ilyen izotóniás szerű oldatot csinálsz az nem okoz gondot. Csak a fenének van kedve ilyen löttyöket iszogatni egy izzasztó, kimerítő edzés közepén. Múltkor alig bírtam inni azt a BCAA-s szart is, asszem most edzés előtt lehúzom, aztán jöhet a jó öreg víz.
-
penene
őstag
Tévedés. Csak akkor, ha túl nagy koncentrációban viszed be a cukrot. Asszem fél literbe 10-20g az a cukor arány, ami nem emel semmit, viszont biztosítja a CH pótlást, de erre lehet rosszul emlékszem, körülbelül 6-7 éve csináltam ezt edzés közben (szőlő cukorral is, meg aztán vitargoval). Teljesen király volt.
Ha érdekel, olvass utána, én is valahonnan a neten szedtem az infót, és aszerint lőttem be az edzés közbeni cumót. -
mocsanisi
senior tag
Edzés közbeni szénhidrát bevitelre jó a Scitec Isotec. Vagyis szerintem a legfaszább edzés közbeni pia, 1,5-2liter víz, 15g bcaa, 15g glutamin, 30-40g isotec.
-
nepszter1
addikt
válasz
szőröscica #30703 üzenetére
Aktív témák
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Nők, nőügyek (18+)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Májusi bemutató, júliusi piacra kerülés, áremelés
- Villanyszerelés
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Belekezdeni egy vállalkozásba
- További aktív témák...
- Xiaomi 14T Pro 16/512 1év garanciával, Független!
- Új Dell 16 Inspiron 5630 FHD+ IPS i5-1340P 4.6Ghz 12mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- AMD Ryzen 5 5600X Dobozában
- MacBook Air M1 (13", 8/256 GB) Szép állapotban, dobozával, töltőjével!
- Lenovo legion 5 gamer RTX3060 tgp130w 32gb ddr4 , 1.5 terra m2 ssd
- Samsung Galaxy Z Flip 5 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- PS3 Slim 4.92 HEN, Telepített játékokkal - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest