Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
Aktív témák
-
vedini
őstag
dino természetesen húspépből van (állítólag pulyka
), cakli-pakli 52% van bennehát így hírtelen nem tudom elképzelni, hogy a hasprést, hogy lehet derékből csinálni, sőt azt se hogy lehet vállból előregörnyedni, inkább maga a mozgás néz ki úgy, hogy a váll közeledik a lábhoz, de maga a mozgást szerintem a has felső része végzi
karatékáknak is azért fontos ez a gyakorlat, hogy teljesen izolálni tudják a hasfal felső részét, és ne tudják kiütni gyomorszájon őket
én így szoktam:
lábamamat beakasztom vízszintesen, alsó hátat leszorítom, a felső hasizmok erejével emelem a fejem és a hátam felső részét, a vállamat közelítve a lábamhoz, mintha jól összegörnyednék a csípő irányába, és közben erőteljesen, és hosszan kifújom a levegőt a számon
ezt írtam át kicsit:
[link] -
fLeSs
nagyúr
hasprésnél simán vállból kell előregörnyedni, a derékkal nem kell csinálni semmit.
a fekvő lábemelés meg lábemelés, de sokan csak addig csinálják, hogy felemelik a lábat, viszont ott a segget is kicsit fel kell emelni, mintha egy gyertyát vagy minekhívjákot kezdenénk el csinálni. -
-
P00By
nagyúr
Megvolt a hot bloodos edzés(hát, váll). A hatása egy határozott semmi volt...

-
Möhe
addikt
A fehérjetartalom szempontjából veszít valamit a husi ha az elkészítését nézem?
Úgysmint rántotthús (alias laposhusi
),vagy flekken formában. -
LOTR
addikt
pont ez miatt szerintem ne húzódzkodj, inkább csak az étrendre figyelj, elgyengülni úgyis elfogsz bizonyos szintig, de majd utána az viszonylag gyorsan visszajön
vedini
tehát te minden kajálást úgy kezdesz, hogy előtte egy "báb"-műsort adsz elő, majd az hirtelen vérengzésbe csap át?
vagy csak eleszed az ovis kistesó elől a kaját?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

-
borsi
tag
Annyira azért nem szar.
Csak 1 lábam tört el, de a síp- és a szárkapocs csontom is. Sima szokványos síbaleset, sok tanulsággal, lehet utólag okoskodni mit kellett volna másképp csinálni
Május 30-án lekerül a gipsz, utána még 5 hónap táppénz. Elleszek, elvagyok ha már így alakult.Csak azért jöttem tanácsért, mert már baromira fogy mindenem, és szerintem nem csak a hájam. Túl keveset eszem ez tuti, viszont nem akarok elhízni. Még 2-3hónapot ki kell bírnom csökkentett üzemmódban
Húzódzkodás jó ötlet, de egy béna földre érkezést nem szeretnék kiprószálni
Amúgy a mankók is rendesen dolgoztatják a hátat
-
LOTR
addikt
válasz
Vandit.
üzenetére
hmm, fél kiló bcaa és 300g glutamin is 5ezer ft-ba kerül, a bcaa általában nem drágább kicsit, hogy van ez?
borsi
ez sem árt talán kálcium+magnézium -
borsi
tag
-
janeko
őstag
Hülye kérdés de azért megkérdezem…
Tömegelésnél van értelme hasazni?
Csak az egyik haverom mindig azt mondja hasazni mindig érdemes
-
borsi
tag
Hali Mindenkinek!
borsi vagyok, 34 éves öregember

Március 8-án sikerült összeszednem egy faxa kettős lábszárcsonttörést, azóta nyakig be vagyok gipszelve.(majdnem
) Szóval elég keveset mozog mostanában a lábam, ami azért szerintem a fő kalória égető. Próbálok diétázni, meg kézisúlyzóval napi 1/2-1 órát szenvedtgetek. Csak mert nem akarom elcsoffasztani magam, viszont enni sem nagyon ehetek, egyébként is +10 kilós túlsúllyal kezdődött a fekvésem. A kórházban mondjuk nem volt gond a diétával. Egészségügy
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Van valami tápszer amit érdemes lenne étkezés helyett szednem?
-
vedini
őstag
-
fLeSs
nagyúr
Ma kipróbáltam egy újfajta babot, és ezzel egész jó a rizs.

-
cettlee
őstag
lenne kérdés az anadrox szedésével kapcsolatban.224 kapszula, napi 4 szem elvileg.az vana dobozán hogy max 8 hétig szedjék.és mivan akkor ha csak edzés napokon szedem edzés elött(4dbot)?heti 4 edzés. nem esik le hogy miért kéne pihenönapon is NO fokozót bevenni, max a zsirégetés miatt találhatták ki.
-
-
Markgx10
őstag
UP helyett: Ma melleztem egy nem túl rosszat, gyengülést eddig nem túl sokat tapasztaltam, kedvem is volt ma rendesen, nem panaszkodom. A Flesstől vett ON fehérje is, mintha tényleg érne valamit
szóval szép napunk van ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
fLeSs
nagyúr
ja egyébként ez a bab+rizses kaja nagyon bejön. mármint nem az íze.

komolyan mondom, amióta elkezdtem így enni, nem voltam álmos napközben és állandóan be vagyok töltődve és a vállam (helye) és a hátam (helye
) feszül, ilyet ezelőtt én még nem is éreztem, hogy egy izom (helye) csak úgy feszül rajtam vagy mittomén hogyan lehetne ezt kifejezni.a másik, hogy érdekességből felvettem magamat a teló kamerájával fekvenyomás közben és megfigyeltem, hogy tudatomon kívül 30-35 mp-ig tart egy sorozat. bármilyen sorozatról van szó, 8 ismétléstől 12 ismétlésig.
12 fölé nem szoktam menni.megnézem majd hátedzésen is ezt, kíváncsi vagyok.
szerk: ezt csak azért néztem meg, mert nagy edzőguruk állítása szerint ideálisan 30-40 mp-es tartományban kell lennie a sorozatnak az izomépítéshez.
-
LOTR
addikt
lassan 2 hete nem edzek, ma is csak 3x ettem

még szerencse, hogy nincs honnan összeszakadnomja, up
-
Snoop-y
veterán
Én láttam élőben többször is volt melóhelyemre bejárt. Semmi hihetetlen nincs rajta azon kívül ,hogy hirtelen brutálisnak néz ki nem picit.De ha jobban belegondolsz ha más is annyit lógna a gyűrűn,rúdon,korláton fasztudja min akkor tuti olyan karja lenne mint egy medvének

-
nostrum
tag
válasz
BÁ Nutrition
üzenetére
elképzelhető...

-
nostrum
tag
válasz
BÁ Nutrition
üzenetére
Nem... nagyívben leszarom...

Mindenki a saját testével úgy tesz és rendelkezik, ahogyan akar!Más kérdés, hogy többre értékelek egy kemény harccal elért naturál eredményt, mint egy kémiadús izomtömeget... De ez annak fáj csak akinek számít a véleményem... és ez így is van jól.
-
nostrum
tag
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz
L|zsidoboz
üzenetére
en nem tudok belehuzni.

igaz nekem valamiert a hatam akkor is siman aranyba van a tobbi testreszemmel ha egyeltalan nem edzek ra semmit.

-
LOTR
addikt
-
Boglya
senior tag
Mijaz
?
Vandit: január óta teljesen szabályosan csinálok minden gyakorlatot, jól vissza is vetett, súlyokban minusz10-30%. Húzódzkodásnál meg különösen vigyázok, mert még amikor elkezdtem edzeni bénán csináltam és úgy szétment a vállam, hogy fél évig nem tudtam húzódzkodni/fekvenyomni. Most hétvégén meg a könyököm ment szét (húzódzkodástól...), fáj meg kattog, bár már javul, ma kibírta a mell-hát edzést. Ezt se tudom meg mitől volt, pedig lassan és kontrolláltan csináltam a gyakorlatot. -
P00By
nagyúr
Megkaptam a hot bloodot(végre). Lehet nem bírom kivárni a hétfőt és holnap elhasználom

-
-
Boglya
senior tag
válasz
Vandit.
üzenetére
Gondoltam benézek már egy kicsit kötekedni
.
Nekem arányaiban mindig sokkal vastagabb volt a hátizmom, mint amilyen széles, ezért elkezdtem nagyon szélesen csinálni a lehúzást és a húzódzkodást (amennyire csak a rúd engedi), 2 hónap alatt jelentős fejlődés látható a hát-csípő póznál, szóval tuti h ér valamit. No meg azért is, mert ilyenkor mindig a "szárnyam" fáj, már ha azt a pici valamit lehet szárnynak nevezni - főleg a felső részét érzem így, az alsót inkább az evezések szélesítik. -
Vandit.
addikt
Tudod miért könnyebb? Azért, mert szélesebben fogva az ízületeket sokkal jobban igénybe veszi a széles fogású lehúzás/húzodzkodás, mint a szűk. Link
A másik az, hogy sokkal kisebb mozgástartomány van széles fogásnál, mint szűknél és. Nem hinném, hogy nem szélesedne annak a háta, aki nem szélesen húzódzkodik/lehúz.
Ami az izomnak jó az nem biztos, hogy az ízületnek is. Nem csak izomból állunk.
"Még soha nem láttam jelét, bizonyítékát annak, hogy szélesebb fogások szélesebb bármit is építenének. Ezzel szemben épp elég tudományos tanulmányt láttam arra nézve, hogy mennyivel nő a teher a vállízületen!"
-
LOTR
addikt
válasz
Vandit.
üzenetére
akkor miért sokkal könnyebb szűken húzódzkodni, mint széles fogással?
szerintem azért, mert máshol/máshogy terhelődik az izom, tehát mégis van értelme a szélesebb fogásnak
lehet, hogy széles + nagyon szélesnek nincs értelme, de azért azt nem hinném, hogy szűk vagy széles fogás mindegy lenne -
nostrum
tag
-
LOTR
addikt
válasz
nostrum
üzenetére
ezt a szűken fogott, tenyér feléd néz húzódzkodást/lehúzást bicepszgyakorlatnak is szokták csinálni, tehát nem meglepő, hogy bedurran tőle a karod
talán pont te kérdezted -ha jól emlékszem-, hogy a széles hátizom mitől fejlődik, hát a szélesen fogott húzódzkodástól/lehúzástól -
nostrum
tag
válasz
Foglalt név
üzenetére
Okés, hallgatok rátok, végülis ezért vagyok itt...

Visszaveszek belőle... akkor viszont érdemes az ismétlésszámon növelni??? Mondjuk 15-ös szériákra?
fLeSs:
Én nem veszek lendületet, viszont eleve hátra vagyok dőlve egy kicsit, és ez akkor máris csalás...
-
fLeSs
nagyúr
Itt a Milos videó:
hátedzés 1 és 2.A Charles Glass a csigás evezést annyival meg szokta fejelni, hogy eleve előnytelen pozícióba hozza a hátat azáltal, hogy az emberkét előredönti egy picit, és ha így csinálja az evezést, akkor muszáj hátból húzni, mert sokan úgy csinálják (ez látni mindenhol), hogy a súly húzásakor hátradőlnek és ezzel lendületet is vesznek illetve derékkal is elhúzzák a súlyt, szóval a hát közepére kevesebb munka marad.
szerk: ez ebben a videóban látható is.
-
Foglalt név
addikt
válasz
nostrum
üzenetére
Szerintem próbáld meg olyan 40kg körül, azzal lehet, hogy menne rendesen

Ha akarok én is belehúzok a 100-ba 4*8-at, csak nincs sok értelme, mert elmegy teljestest edzésnek úgy, hogy kivülről nem is feltűnő.
Ugyanaz, mint amit húzódzkodásnál szoktak művelni. Kb. 5 kiló mozog a testéből, mert lábbal, karral, mindennel dolgozik. Hátból egyet sem bírna felhúzni, de qrva elégedett magával
Szóval picsa súly. Megfogod a rudat, húzod, engeded, nem cibálod. Becsukod a szemed és koncentrálj arra, mit mozgatsz. A lapockád forgasd, és a széles hátizommal húzd be a felkarod. Ha kezded jól csinálni, akkor érzed a tapadási pontokat, érzed az izmot. Addig felesleges odapakolnod a 120kg-t. Szerintem.

-
nostrum
tag
válasz
L|zsidoboz
üzenetére
Nincs megadva mértékegység, én pakolom rá a súlyokat, és 120 kilónyi tárcsa az 120 kilónyi tárcsa... viszont tuti biztos hogy nem szabályos... szimmetrikusan húzom, de biztos nem szabályos. 120 kiló lehet, még ha a csigák levesznek is belőle, mert ha nem akasztom be a lábamat akkor húzódzkodni tudnék rajta, mert nehezebb mint én... én 90 kiló vagyok...
Viszont 120-ba már csak 2-3 megyeget, és csak szűk, tenyér felém fogással...
-
nostrum
tag
Na visszavettem 90-re, és koncentráltam, hogy ott feszüljön ahol kell...
A barátnőmmel nézettem, hogy tényleg ott úzódik-e ahol kell...
Persze nem tudtam elérni, hogy a kezem ne durranjon mellette, de érezte a hátam is.
Jó edzés volt, 3 és fél órát voltam kinn, és úgy mentem be, hogy még egy órát lenyomtam volna ha akarok... Lehet hogy másfél hét után kezd hatni vmit a T-Bomb??? Remélem...Kép alapján szabályosnak tűnik:

De elég csirke ez a hát...
ha csak állok simán, akkor semmit sem mutat... csak a nyakam lesz már vastagabb a fejemnél... nem baj.. nem kell sál... 

Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 27% - NiPoGi MINI PC AMD Ryzen 5800U / 16GB DDR4 / 512GB NVMe
- Lenovo X280 12" - i7 8550U, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku - számla, 6 hó gar
- AKCIÓ! GIGABYTE B360N i5 9600KF 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Zalman T3 Plus 400W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

énmeg egy 15ös széria után odavagyok, persze ilyenkor általában én vagyok a gyenge, mer ő 100at is megcsinál eccerre

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Hogy történt?