Hirdetés
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- joghurt: frenda dsttöytoi
- Steven: Miért váltottam Tv-ről projektorra?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skillet
addikt
válasz
M_o_g_y_i #11897 üzenetére
Persze, de én az esetek 99%-ában nem így használom az autót. Persze, néha elszúrom neki, de amilyenek az utak... nem is szívesen tolom neki. Gyakorlatilag nem lehet, az ember bárhol odacsaphatja a vasat (futómű/alja), velem is megesett már, sokszor nem is éppen nagy (adott szakasz maximuma feletti) sebességnél.
-
M_o_g_y_i
őstag
-
-
rbalint88
addikt
-
Kornel
veterán
-
rbalint88
addikt
No, lel lett tesztelve a Ventus Prime 3, mentünk ma egyet Dobogókőre. A gumi jó, de még hideg van
-
Satan_Claus
őstag
Üdv, Nokian Hakka Z-ről tudni valamit? Kb egy árban van a Hankook K120-szal, 215/40 R17 a méret, ami kéne.
-
Laslow
senior tag
Segítsetek, nem értek hozzá: 14 éves családi autónkon 195/55R15 téligumi és gyári alufelni van. Erre a nyári gumi új ára 12-30e Ft között van. Keveset megyünk az autóval (évi 5e km alatt), főleg Bp-en és autópályán. Melyiket vegyem ezek közül? (Én a Barum Bravuris 3HM-re gondoltam, de nem értek hozzá.)
Bónusz kérdés: van esetleg olyan méretű gumi, ami gond nélkül rátehető ugyanerre a felnire, azonban olcsóbb a 195/55R15-nél? Csak mert látom, hogy pl. 195/65R15-ből 20e Ft alatti áron már márkás gumik vannak.
Köszönöm előre is!
-
Skillet
addikt
-
M_o_g_y_i
őstag
Skillet:
b@szottjó az az ár!
szerk.: áthúztam(de azt látom, hogy a négy gumán kb. 12-20 e. JMF lenne így a spór
)
-
lenko
aktív tag
válasz
Skillet #11879 üzenetére
Michelin primacy HP, vagy újabb gyártásban primacy 3 néven fut. Mindkettő volt.
Szerintem nagyon jó gumi. Igaz ez már kb 31-32e/db. Mérlegelni kell, hogy ki tudsz-e adni pillanatnyi többlet 35-40e-t vagy sem. Viszont megéri, mert 1-2 szezonnal tovább bírja, és egyéb tulajdonságokban is jobb. -
Skillet
addikt
válasz
focvis #11833 üzenetére
Már kivagyok
(#11835) lenko
Pl azt írta, kihúzná a listáról a falkent és kumho-t, mert nagyon kopnak.és melyik nem kopik nagyon? Aminek darabja 30-40e ft?
Falkenről itt nem írnak rosszat: KATT
23e ft darabja.
Találtam EZT a hirdetést. Nem tudom, mennyire érheti meg. Nem tűnik rossznak.Végén veszek valami szutykot. Taurus, kormoran, laufenn, matador... de ha már ezek, akkor pár ezer plusz a barum...
Barum-ot találtam 19 körül. KATT
Ha már barum, pár ezer plusz a kumho és így tovább -
Én a 195-öt venném magamnak ilyen felállás mellett.
Anno ugyanezt eljátszottam AstraF GSi 16V-n; fos, kopott Fulda 205/50R15-t váltottam 195/50R15 Michelin Pilot Sporttal - Ég és Föld volt a tapadásbeli különbség, semmi hátrányát nem éreztem a mínusz 1 centinek. (150 lovas, könnyű, sportos, csapatós autó) Szerk: a gyári méret a 205/50 volt.
Tiedbe amúgy melyik motor van, azt tudom, hogy dízel?
(#11876) lenko: ezek 11 éves abroncsok, itt nincs sok mérlegelni való szvsz.
-
nesa
veterán
Ez amit itt keszitenek magyarorszagon a hankooknal LAUFENN ez vajon milyen lehet?
De inkabb biznek a contiba
-
nesa
veterán
Ma megvennem/rendelnem a gumikat de meg mindig nem tudok donteni
Budget : 205/65 r15 taurus, kormoran, matador meg amik vannak ebben az arsavban
Premium :195/65 r15 conti premiumcontact vagy hasonlo...
A 195 os a benzines ullyse alapmodell gyari merete, ill a full fapad 1,9td nek is az elejen ez volt a merete, citroen evasionbol csak az 1.8 bezin jott 195 el de ugyan az a 2 kocsi.
-
becsitibi
senior tag
Szevasztok.
Felraktam a nyári gumikat,Uniroyal Rainsport 3 205/55/16 G Astra 2.0i-vel nagyon frankó.Kanyarba brutálisan tapad,csendes.Most várom az esőt
-
-
válasz
Doki16 #11866 üzenetére
Weltgumi, tatabanyai ceg, volt olcsobb de helyben vannak es vhogy nem volt pofam bevinni feltetetni az 1k-val olcsobb gumit. 19250 volt gyebkent darabja, a meretet eltalaltad.
t1: lehetne, de ket szezont tuti nem bir ki, es ugyanugy kell vennem majd egy uj garniturat, amit igy csak egy szezonon keresztul hasznalhatok. Ha meg iden veszek ujat, akkor amig nalam van a kocsi tuti teligumim lesz. Szoval telen jovok megint kerdezgetnide szerintem maradok a nokian gumiknal.
-
-
hankook ventus prime 3 a hazaúton jól muzsikált, vagyis tette a dolgát. szerintem halkabb, mint a téli nokianjaim. ezekkel kapcsolatban viszont jött a súlyos felismerés, hogy 2011-esek, így nem tudom mi tévő legyek velük
egy szezont még kibírnak-e (a profil az teljesen jó) és veszek utána. vagy vegyek-e már most, és akkor a következő két szezonban jó gumi lesz az autón amíg használom. -
Flashback
addikt
Ahogy néztem a teszteket ez a gumi teljesen rendben van, még télen is tapad. De ahogy te is mondtad inkább nyári keverék.
Rettenetesen csábító, de végig gondoltam. A Mátrában lakom és egyszer egy évben síelni is megyek. Szóval marad a jó öreg felállás, téli nyári gumi... Bár mostanság itt amennyi hó van...
Nyáriból úgy tűnik most Goodyear Efficintgrip Performance lesz, elég jó áron is van. -
Bozso68
őstag
Én mindenképpen a gyárilag ajánlott méretnél maradnék.
A GY Efficientgripre visszatérve teljesen más méret- és gépjárműkategóriában vagyunk, ugyanaz a minta, gumiösszetétel másképpen viselkedhet. A te méretedben alighanem már a típus Performance nevű új fejlesztése létezik, az tuti jobb. Én pénteken a szerpentinen direkt odaléptem, hogy lássam, mit bír. Jól tapadt fékezéskor, kanyarban, inkább a kasztni dőlése volt a szűk keresztmetszet, mert a gumi meg se nyikkant. De ugye ez egy SUV. Vizes úton még nem volt lehetőségem igazán tesztelni, amikor esett, mindig volt velem valaki a kocsiban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- OLED monitor topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060 (ELKELT)
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB CM CMP 510 Corsair 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest