Hirdetés
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
nVidia GeForce GTX 670 / 680 / 760 / 770 (GK104) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
javorszky
tag
Köszönöm a segítséget akkor cserélem az utorrent-et.
-
-
Puma K
nagyúr
Nekem az emelet a VGA kárya és a gépház belső hőmérsékletén átlagosan 2 fokkal, hogy melegebb lett az időjárás átlag, így a lakás is melegebb lett pár fokkal az átlagtól.
A gépházban lévő 7 venti ami a szellőzésért felel meg még mindig minimumon pörög azaz kb 800rpm-en.
-
csumpa93
tag
Sziasztok!
GTX 770-em van és azzal kapcsolatba kérdeznék, hogy most 344.75-ös driver van fent. Megéri frissíteni a legújabb driverre vagy már felesleges?
-
WhiteAngel89
aktív tag
most nezem 15 perce megy a gép most 31 fokos. 135mhz-n megy ilyenkor a gpu.
-
Alien!
senior tag
válasz
javorszky
üzenetére
mondjuk szerintem a nyugalmi 43 fok az sok. visszaskáláz rendesen a kártya 135mhz-re nyugalmi állapotban?
egyébként valaki esetleg tudja, hogy normális az ha a 3Dvision be van pipálva, de nincs aktiválva, akkor csökken a kártya teljesítménye 2D módban?!? kb 200pont minusz a valleyban, és a játékokon is érezni..
-
javorszky
tag
Már megijedtem,hogy baj van vele 10-fokos eltérés nem kevés!De akkor így megnyugodtam.Nem tudom újrapasztázni mert a négy gpu csavar közűl az egyikre rávan sütve egy matrica,sajnos.Azt ha felszakítom a csavarhuzóval lőttek a három éves garinak!
-
-
javorszky
tag
Sziasztok.Kis segítséget kérnék tőletek!Vettem kb két hónapja egy MSI gtx 760 gaming kártyát,újonnan az Ipon-ból.Idáig nyugalmi állapotba 33-35 fokos volt a kártya.egyik napról a másikra a nyugalmi állapot 43 fokra nőtt.Játék alatt 65-fok max Crysis 3.Szétszedtem a gépet kiporoltam,de nem volt igazán poros se a gép se a kártya.Mi lehet a gond,hogy ennyit emelkedett a hőfok?Vagy ez nem gond,hogy ennyi???
-
Puma K
nagyúr
válasz
WhiteAngel89
üzenetére
Helló!
GPU válogatja melyiket mennyire lehet tuningolni.
Saját felelősségedre és a garancia elvesztésének a lehetősége mellett, ki kell tesztelni mit bír a birtokodban lévő VGA, de a VRAM-on se felejts el tuningolni, mert akkor van igazán értelme az egésznek.
Anno mikor izgatott a VGA tuning téma arra emlékszem, hogy minden +10-15Mhz-es majd +/-5Mhz-es finomhangolásos órajel emelés után tesztelni kell bírja-e az emelt órajelet a VGA. Ez sajnos ilyen pepecselős része a tuningnak, de legalább meg tudod mi az a max amit bír a kártyád stabilan, hiba és túlzott melegedés nélkül.
Első körben rakd fel ezt a progit ha valami egyszerűbbre vágysz ami írja a géped hőmérsékleteit minden fontosabb alkatrészről:
-HWMonitor [link]
Még esetleg felmenet ezek is mellé, nekem mind fent van de általában csak az egyiket szoktam elindítani attól függően melyik alkatrész órajele, hőmérséklete és ventilátor sebessége érdekel és pontosabb képet szeretnék kapni és mérési hiba esélyét minimálisra szűkíteni:
-TechPowerUp GPU-Z [link]
-MSI Afterburner [link]
Ha a procid is érdekel akkor:
-Real Temp [link]
-CPU-Z [link]
Érdemes ezeket a progikat ráereszteni a VGA-ra, hogy lásd hibázik-e és mennyire melegszik maximum terhelés mellett:
Ezt futtasd 2-3 körön keresztül, hogy lásd hibázik-e azaz csinál-e grafikus bugokat a kártya:
Valley Benchmark [link]
Heaven Benchmark [link]
-Ezt futtasd míg el nem éri a maximum hőmérsékletet és azt tartja azaz tovább nem melegszik:
FurMark [link]
Figyelni kell még a hőfokokat, hogy mennyire melegszik a kártya a magasabb órajel használata során.
80-85 fok fölé ne menj, akkor inkább csökkentsd az órajelet, vagy nézd meg tudsz-e variálni a gépházad szellőzésén esetleg nem-e ment tele porral a VGA hűtése amire tuning után figyelj oda meg úgy alapból a hőfokokat nézd mindig. Plusz számolj azzal is, ahogy melegszik az idő úgy a szobád hőmérséklete így a géped belsejében is egyre melegebb lesz ha csak nem légkondis lakásban laksz.Ha ezeket mind tisztában voltál akkor vedd semmisnek a hozzászólásomat

-
shteer
titán
válasz
WhiteAngel89
üzenetére
Kartyafuggo. Csak probaval derul ki.
-
WhiteAngel89
aktív tag
üdv, van egy ASUS DCII OC gtx 760 as kártyám. meddig lehet szerintetek a gpu-t húzni? jelenleg 1176mhz-ra boostol. 1200mhz és az felett se lenne gond neki szerintetek?
-
-
BK87
senior tag
Sziasztok.
Érdeklődnék, hogy a GTX 760 tuningnál a memória órajel emelés mennyire befolyásolja a teljesítményt? Mert ha jól tudom a GTX 680-nal megegyező a memória órajele, ami azért erősebb VGA. Előre is köszönöm a segítséget. -
javorszky
tag
Sziasztok.Hol lehet beállítani ezt a teljes szinteret?
-
-
trufa12
addikt
válasz
mcmike
üzenetére
Neked nem tűnik olyannak a monitor mintha ködös lenne, ha feljebb veszed a gammát?
én inkább vissza veszek, így mondhatni szépek a színek, meg nem is sötét nem is világos a kijelző. Látok minden részletet. Max ha sötétebb képet nézek annyi időre szoktam feljebb venni a gammát a driverben, hogy lássam a részleteit .
Esetleg még a digital vibrancet toljátok fel 60-65% ra, akkor milyen szép színes lesz minden

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
WhiteAngel89
üzenetére
Igen.

mod:
BK87: FurMark pl.
-
WhiteAngel89
aktív tag
nekem Hynix ramok vannak a 760 on, azok jók?
-
BK87
senior tag
Sziasztok.
Vettem egy használt MSI GTX760 Gaming kártyát, és most egy kicsit szeretném kipróbálni, hogy mit is tud tuning terén. Sajnos ezen kevésbé tuningos ELPIDA RAM-ok vannak, ezért érdeklődnék, hogy milyen programmal tudom a memóriát a legjobban megizzasztani? Előre is köszönöm a segítséget. -
mcmike
őstag
Látom sikerült új információt mondanom nektek. Én azóta teljes színtérrel használom a gépet és már kezdek hozzászokni, csak a windows beépített kalibrációjával állítottam egy kis plusz gammát hogy világosabb legyen.

-
WhiteAngel89
aktív tag
én is be állítottam ezt a szín tartományt teljesre, nekem tetszik jobbak lettek a színek

-
Na, kipróbáltam én is ezt a kiterjesztett színteret,de nekem nem jön be...
Amikor DVI-ról váltottam HDMI-re, már akkor sokkal élesebb és kontrasztosabb lett a kép és javultak a színek is.
Igaz,hogy így még jobb lett a színtartomány ,viszont a fekete szín/árnyékos részek még feketébbek lettek és nekem ez így már zavaró. Konkrétan már a negro is világítana a mostani fekete szín mellett
-
mcmike
őstag
Sziasztok,
Tegnap átállítottam az NVidia control panel-ben hogy a teljes színteret használja, ne pedig csak a szűkítettet (csak most találtam meg a cikket róla
) és teljesen más színek jelentek meg a DELL U2414H monitoromon. Egész pontosan sokkal színdúsabb lett, és egy kicsit mintha esett volna a gammája.Érdekes h a cikk csak a HDMI esetén írja, nekem pedig Displayport-on van, és mégis teljesen más lett.

Aki esetleg szintén beállította volna annak milyen tapasztalatai vannak? Addig néztem a szűkített színteret, mintha már most ez az új állapot lenne a furcsa.

Szerintetek?

Szerk.: konfig adataimnál
-
Én most rendeltem MX4-et, gondolom nem nagyon nyúltam mellé...
-
NFree
addikt
válasz
B.Á.L.!.N.T
üzenetére
Két év alatt eléggé ki tud száradni a paszta , ártani nem árt . Én általába 1 évbe 2x 3x átkenem, de csak azért mert sokat cserélgetem a vga-kat. A noctuát nem ismerem de biztos nem rossz. Mx2-használok kb 6 éve.
-
Skacok
Így kicsit több,mint két év után érdemes esetleg újrapasztázni egy gtx670-t?
Jók a hőfokok.. még, bár úgy emlékszem egy pöppet hűvösebb volt amikor megvettem.
Noctua nt-h1 menne rá... -
NFree
addikt
Sziasztok, ismét lenne egy lama kérdésem, melyik paszta hasonlít legjobban a gyári pasztához általába?
Nemsokára küldeném vissza a lightningot s szeretném , nagyjából visszaálítani gyárira a pasztázást
-
vakond5
őstag
válasz
ittakary
üzenetére
Többek között, amiket ezen kommentemben említettem, mikor feltettem a 770 bios-t.
Eleinte a gyári power értékekkel használtam egy ref EVGA 770 bios-t a ref EVGA 680-amon. Utána kíváncsiságból megnéztem, hogy melyik a létező legfrissebb 770 bios, ami egy MSi Gaming volt. Feltettem, azt is még a gyári értékekkel hajtottam, majd visszaírtam az MSi értékeire, és segített a tuning stabilitásán, annyi negatívummal, hogy pár fokkal melegebb a kártya, de szerintem elhanyagolható, mert max 2-4 fok.Lényeg hogy rosszul nem jársz vele.
-
vakond5
őstag
válasz
ittakary
üzenetére
Tökéletesen eredeti 680 Lightning bios, itt a bizonyíték.

..hogy miért nem jutott eszembe már korábban is hogy megnézzem a bios gyűjteményt, nem tudom.Ha vállalkozó szellemű vagy, és szeretnéd még frankóbbá tenni a karit, szívesen segítek feltenni 770 Lightning bios-t. Kockázatokról és mellékhatásokról privátban érdeklődhetsz.

-
válasz
trancemusic
üzenetére
Tuning (fesz csúszka maxon) +60MHz-nél már szemetelt a kép, +50 még jó volt, de őszintén: lepkefingot nem számít az a +50, felesleges sanyargatni, vissza is állítottam.
Vantage mérést ezentúl mindig restart után fogok, köszönöm a tanácsokat

-
trancemusic
senior tag
válasz
ittakary
üzenetére
Szvsz ez még lehet hogy feszültségzár mentes 680.
Első széria még úgy jött ki.
770-em 110%-ig emelhető a tdp limit,a feszültséget 1.200 voltról mindössze 1.212 voltig lehet emelni.Gratulálok a vga-hoz,enyém 1239-et tud maximum boostolni tuninggal.
Ha nagyon akarnád,1.3 volttal 1400 mhz is meglenne.Ehhez azért már komolyabb hűtés kell.
-
NFree
addikt
válasz
ittakary
üzenetére
Köszi, tényleg 680 bios nak néz ki, hát örülj , hogy eddig megy a kártya főleg , hogy lightningról van szó.
Az enyém , meg egy fórumtársé (770) , gyári órajelen is összehánnya magát haven alatt. s nem is megy ennyire.
Egyébként nem hinném , hogy cpu limit lenne, 05 ben esetleg de itt nem.
Mérési hiba , ne agódj miatta. elég érzékenyek ezek a markok mindenféle szarságra. HA indítás után csak a trémárkot indítod , akkor kapsz a legtöbb pontot, meg általába közel azonos eredményt is , 1 mark 1 indítás.
A lényeg örülj neki , hogy ennyire megy a lightning. jó kis kari az enyém ha lessz időm megy gariba remélem nem lessz vele gond. -
Tisztelt egybegyűltek!
Ez nekem egyáltalán nem fest 770 BIOSnak, de én aztán tényleg nem értek ehhez a Boost dolgokhoz. Amit tudok: friss Win, beraktam a kártyát, legfrisebb driver, és magától egyből 1241MHzen ment:
Mivel a Vantage már nem terheli túlzottan a VGAkat (CPU limitem van) kicsit később futtatok egy 3D11et is, abban jobban kiderül hogy viselkedik a VGA:
Full default minden VGA beállítás:
+130% power:
Külön érdekesség hogy hova a tökömbe tűnt a második körnél a CPU Score-om 1,5%-a...
-
NFree
addikt
válasz
regener
üzenetére
Tisztába vagyok , gpu_z vel. Nézegettem persze csak itt 3dmark eredményeknél 680 lightningokat, s egyik sem megy fel tuning nélkül 1200Mhz fölé.
Egyébként én ezt a gpu boost -ot nem értem, mert nállam nem ütközik limitbe , mégis csak 1228mhz re boost ol a kari néztem hasonló 770-eket azok is ott körül álnak meg. Szerintem de csak szerintem módosított bios van a karin. De ez nem jelenti azt , hogy gyárilag 1240mhz ig megy , csak hihetetlen.(#30833) ittakary
linkelj már légyszi egy gpu_z screen shot-ot
-
regener
veterán
Nem, a feltüntetett Boost sebesség a miminum amire Boostol, onnan még mehet feljebb ha nem ütküzik limitbe (fesz, tdp, hőmérs.).
A valós Boost órajel minden kártyánál magasabb mint amit a GPU-Z az első fülön ír.
A Sensors fülön lévő GPU Core Clock mutatja a valósat terhelés alatt.A 660Ti-mnél is 1046-ra kéne boostolnia de 1136-ra megy fel gyári beállításon.
Tuningolva éppmost 1116 helyett 1201Mhz. -
NFree
addikt
válasz
ittakary
üzenetére
Ha használtba vetted , nem lehetséges, hogy valaki már buherálta akártya bios-át? a 770 lightning boost órajale 1228mhz asszem, Szerintem meg lett rajta módosítva a bios, lehet 770-el ment slibe s akkor irtak bele egy módosított 770biost.
De ez csak az én találgatásom, mert a 680 ak nem igazán mentek gyárilag 1200mhz felett. -
-
A nálam lévő Lighting 680 Boost órajele GPUZ szerint 1176MHznek kellene lennie, pont mint a gyártó honlapján: [link]
Ehelyett 1241 MHz-ig Boosttol még sima buheramentes 100% Power beállítással is. (ha kitolom 130ra ugyanúgy 1241 a Boost órajel.
Ez akkor egy jó kártya, mert többet Boost-tol mint a leírás?
Másik kérdés: a GTX 770 gyakorlatilag egy túlhajtott 680nak felel meg. Jól értem hogy akkor ezt a GTX770 szintet simán megugorja sőt túl is teljesíti a kártyám? [link]
-
Kelvin
őstag
Azokkal csak vigyázni! A végén kapsz egy voodoo 3dfx-t átmatricázva

-
YAKEN
aktív tag
Nem tud valaki linkelni egy tesztet a csonkított gtx 770-ről? (128bit, kisebb órajel)
Az istenért sem találok. -
t-zotya
csendes tag
Sziasztok.
Segítségedet szeretném kérni.Olyan problémám van h vettem egy GTX760-as vga-t és nem ismeri fel a monitoromat és PnP monitort ír helyette. Mit tudok ezzel tenni vagy csinálni h megfelelő legyen??
Monitor: Fujitsu Siemens L20W-1
-
regener
veterán
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Milyen 3,5gigájával ember? 4 gigás az, na de most hogy a maradék 500MB lassabb interfészen van seholsem okoz lassulást, akkormeg? Ígyis gyorsabb mint egy 4GB-os 290.
A 2db 770 is csak 2GB, ahol nem megy a sli ott meg csak 1db 770 lesz a teljesítmény vagy attól is rosszabb...A 980 meg nem erősebb annyival hogy +30-40ezret adjon érte az ember a 970-hez képest.
-
balint107
aktív tag
válasz
- = Zk = -
üzenetére
oké tedd azt

-
-
Puma K
nagyúr
válasz
ittakary
üzenetére
Én kérdés nélkül az Nv-t választanám, mert amikor ezek a GPU-k elfogynak ott már a VRAM is kevés lesz.
Plusz tapasztalataimból kiindulva szopóroller lehet az AMD VGA driver...Úgy vagyok a mostani GTX 760-nal is, hogy jó erre ez a 2GB-nyi VRAM. Ha erősebb GPU kell majd akkor több VRAM is legyen mellette, minimum 4GB, de addig meg ezzel bőven elvagyok.
-
-
Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy itt van előttem ez a két VGA. Szerintetek melyiket tartsam meg, melyikben van nagyobb potenciál, ha játékokról beszélünk?
Esetleg van közöttetek olyan aki egyik 680 -> 7970 vagy 7970 -> 680 váltáson már túl van?
1920x1200on játszom, nem fogok nagyobb felbontású monitort venni ennél, mert azok 100k-nál kezdődnek (jó kis Dell 2713HM...
)Szóval ti melyiket tartanátok meg?
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 7390 13,3" FHD IPS, i5-i7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 250GB SSD 120GB SSD GTX 1060 3GB Zalman T3 Plus 400W
- Samsung Galaxy A36 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN
- Beszámítás! Apple Macbook Air 15 M2 2023 8GB 256GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

347 után 341, és 345...