Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
-
LOGOUT
nVidia GeForce GTX 670 / 680 / 760 / 770 (GK104) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ekszikoz
csendes tag
Hasonlóan GTX 770 Lightning van itt is, bár nálam egy iArena 450-es táp ami valószínűleg nem elég neki, és szintén nem bírja a Heaven Benchmarkot, többinél hozzáteszem nem volt gond. Ha lejjebb vettem kb 30 MHz-val a gyárit akkor viszont végig ment a benchmark.
Most első körben tápcsere XFX-re, aztán látjuk mi lesz.
2017-ig garis. egyébként. -
NFree
addikt
válasz
synthattik
üzenetére
Gyári oc kari msi lightning s nem bírja a gyári 1228mhz es boost ot de nem mindenhol, Várok még kicsit , hogy legyen egy erősebb proci alatta mert a jelnelegivel igazán nem tudom megtekerni.
-
NFree
addikt
Szóval a lényeg 1.23v ig kell emeljem a gpu feszt , hogy ne dobjon ki ez így azért nem normális szerintem, na mind1 valszinű döglödik a kari majd megpróbálom gariztatni. Ha agyárí hűtés lenne rajta lehet hamarabb kipurcanna , mert melege lenne az tuti , jelenleg max 50 fok a gpu mem , meg a vrm is legalább is nem láttam még felette, ha bízhatok a szenzoroknak.
-
NFree
addikt
Hát srácok , megint tanácstalan vook. Amikor megvettem a karit panaszkodtam, hogy gyári órajeleken elszáll a kártya driverre hivakozva. kapott új drivert hejreált a dolog. Most fentebb linkelt egy srác egy unigine haven képet mondom lefuttatom, hát erre megint kiakad , hogy képernyőillesztő nem válaszol alapórajelen.
Ma win instal volt stb próbáltam sokmindent , de gyári órajelen a fnet említett teszt lehal
Nem értem én ezt , ha minden igaz a kártya még garis 2016-ig, várjak vele még hogy jobban bedögöljön , vagy mitévő legyek ? roppant idegesít a dolog. -
-
hunbandit
csendes tag
Sziasztok.
Van egy már meglévő videókártya a számítógépünkben: GIGABYTE GV-N760OC-2GD (rev. 2.0) GTX760 2GB GDDR5 OC PCIE de különböző okokból erősebb kártya kellene.
Másik lehetőség egy [link]
GIGABYTE GV-N980WF3OC-4GD GTX980 4GB GDDR5 PCIESzerintem erősebb lenne SLI-ben kettő darab 760-as nektek mi a véleményetek mennyit nyerek vagy vesztek.
Pc jelenlegi adatai:
ADATA 256GB Premier Pro SP900 SATA3 2,5"
ASROCK Fatal1ty Z97X Killer
CORSAIR Hydro H110
GIGABYTE GV-N760OC-2GD (rev. 2.0) GTX760 2GB GDDR5 OC PCIE
HyperX 8GB Savage DDR3 2400MHz CL11 KIT HX324C11SRK2/8
INTEL Core i5-4670K 3.40GHz 1150 BOX
SEAGATE Desktop SSHD 1TB 7200rpm 64MB SATA3 ST1000DX001
THERMALTAKE Smart SE 730W -
regener
veterán
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Igen azt kezeli rendesen, néhányan mintha azt mondták volna hogy még jobban is mint az AMD.
-
regener
veterán
válasz
- = Zk = -
üzenetére
-
- = Zk = -
félisten
szevasztok...
elakadtam.
vettem egy FHD TV-t... gondoltam megnézek egy 2 "monitoros" dolgot. hogy/hol tudom belőni, hogy ha elindítok egy játékot, akkor a két "képernyőt" használja...(3840X1080... ezt a felbontást hogy tudom elérni?!) -
4264adam
nagyúr
válasz
synthattik
üzenetére
Ennek a négy magja nem egyenlő a Phenoméval. Amíg a tied teljesen kihajtja addig az övé nem biztos.
-
LLKobe
veterán
válasz
synthattik
üzenetére
Köszi
A Te eredményed is faja
Mondjuk az biztos sokat számít hogy neked 1Ghz-el magasabb órajelen megy a VRAM, valamint a procid is nagyságrendekkel erősebb mint az én X6-os thubanom
-
LLKobe
veterán
válasz
synthattik
üzenetére
-
Henker2
addikt
9800 pontot értem el benne, mindent FULL-ra állitva!
-
Henker2
addikt
Az mitől lehet, hogy a Giga 770 Heaven-ben még az 1400 pontot is alig éri el, még a Valley-ben 2000 pontot adott!?
Ahogy nézegettem a 770-nel többet kellene elérnem a Heaven-ben!

-
-
Henker2
addikt
Néztem a Heaven 4.0-val egy tesztet a Giga 770-el! Rev 1.0-ról van szó.
Ha max 79'C-ig kúszott fel a GPU hőmérséklete az normális? -
Bjørgersson
félisten
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Vagyis na, az 500-as szériáig használtam Inspectort, utána GPU-Z-t.

-
flymi
addikt
Köszönöm a sok segítséget!

Talán lesz megoldás a problémára!
Addig is öl az ideg... -
vakond5
őstag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
5-ös utáni szériáknál már nem szabad a GPU-Z által írt magórajelekre támaszkodni, helyette az Inspector-t kell használni, mert az ki is számítja a valós boost-ot, vagy ami egyszerűbb, nyomni valami játékot.

-
balint107
aktív tag
Mondjuk zárlatos lett, akkor simán lehet alaplapban és prociban is a hiba. (elvileg) Én a régi dual core gépemet úgy vesztettem el, hogy elment egy fázis a villamos hálózatban és csökkentett áram jött csak. Épp ment a gépem és galyra vágta. Chieftec 500-as tápom volt, semmi baja nem lett. A hiba valahol az alaplap processzor duóban lett, de nem derült ki pontosan, mert így mindkettő cserélve lett. A helyen ahol csináltattam az új gépet, azt mondta az ürge, hogy ilyet még nem látott, hogy nem a táp megy ilyen esetbe tönkre. Mindenesetre lap processzor csere után jó lett a gép a régi táppal, ami mind a mai napig működik, bár a nagyobb kártyák miatt vettem egy 600W-osat. Szóval lehet valami megreccent máshol is és épp teljesen behalni készül, ha eddig nem tette

Az én esetembe a kártérítési igényt is ezzel hárították, hogy mert nem a táp ment tönkre. Igaz, hogy a meghibásodás még aznap történt, az áramszolgáltatás helyreállítása után, de az csak véletlen lehetett.
-
flymi
addikt
válasz
balint107
üzenetére
Már érdeklődöm, a táp maradt ugyanaz, csak újat vettem míg a másik gariba van. FSP Raider 550. Most már a VGA nélkül sem indul, pedig kivettem az elemet is, CMOS jumper is megvolt, de semmi. Meg se moccan. A tápban van nafta, mert (mielőtt leszólnak) naggyon-naggyon halkan hallani és a bill is felvillan, ahogy kell. De ennyi.
-
balint107
aktív tag
Hát elég komplikált akkor, én pedig csak amatőr vagyok, aki sokat tapasztalt alkatrész ügyben
Sok videokártyát leteszteltem már a gépembe, amik többé kevésbé működőképesek voltak. A GTX 650 szintet hozó r9 270X-et nem tudom, hova soroljam
.Szóval. A kártya és a pinek szerintem jól vannak bedugva (máshogy nem is tudod megoldani) illetve direkt azért van úgy kialakítva, hogy 6 és 8 pines csatlakozóhoz is jó legyen, szóval 6 pin esetén kettőnek lógni kell a levegőbe. Illetve egyszer volt, hogy nem dugtam be az Asus GTX 760-nál, és akkor rendesen jelezte a gép, hogy szükség van még arra a csatlakozásra, de nem az, hogy meg se reccen a gép.
Szóval ha lenne rá mód le kéne tesztelni más gépbe a kártyát..
De ha táp csere volt milyen az új táp? TT hamburg tápot mondjuk nem ismerem.
De nem mindegy hogy gagyi táp-e vagy sem függetlenül attól hány wattos, bár az meg a másik fontos kérdés, egy 600W-os mindenképp kell egy ilyen kártyának. Gagyibból lehet több is, illetve lehet 1000W-os is ha amúgy a táp sz*r. Chieftec az jó (nekem mindig az volt sokféle) de van még egy pár jó táp, meg egy rakat gagyi is.Én elsősorban a táp és a kártya körül nyomoznék, esetleg más gépbe kipróbálva (ismerős).
Mondjuk azt nem értettem:"VGA nélkül simán indul-megáll-újraindít, amit csak akarok." ez azt jelenti teljesen jó a GTX 770 nélkül? Mert lehet csak az új táp nem bírja a kártyát, vagy valóban rossz lett a kártya is...
De ha szakemberhez viszed annak sec-perc alatt ki kéne hámoznia egy ilyen problémát szerintem.
-
LLKobe
veterán
válasz
synthattik
üzenetére
VRAM-hoz nem nyúltam, igazából most se nagyon érzem szükségét. Ezen az órajelen 74 fok volt a legtöbb amit produkált, a gyári ventiprofillal.
(#30449) Bál@ :

(#30453) kovy29 : Köszi, ezt sem tudtam

-
flymi
addikt
válasz
balint107
üzenetére
Akkor még egyszer, hogy tisztán láss...

Zárlatos lett a gép, a táp csak teszterrel mutatott életjelet, konfigban nem indult. Gép ment szervizbe (alaplap miatt), TT Hamburg táppal röccre indult. VGA ment a dobozba. Új táp megjött, másik gariba van. VGA nélkül simán indul-megáll-újraindít, amit csak akarok. Beteszem a VGA-t, rádugom a 8-pint és mellé a 6+2 pinből a 6-ost, a maradék kettő lóg a semmibe. Táp felkapcs, power on, de semmi sem mozdul, csak a ketyegőm kezdi el jobban tolni a vérplazmát az agyamba...
Nincs sípolás, nincsen lóf*** se...
Már több, mint 2 hete gép nélkül vagyok, kezdem elveszteni a türelmem. -
balint107
aktív tag
huh.. Hát van 2db 8 pines csati a tápomon, de mindkettő szétválasztható úgy hogy lejön belőle 2 pin és 6 pinesként is használható. Így az egyikbe 8 pinesként van használva a másikba pedig 6, és 2 fölöslegbe van. Amúgy van is valami kis hiba ennél, hogy eddig még nem sikerült bedugni 8 pinesként, mert akkor ugye össze kell fogni a 2-tőt (6 és 2 db-os) és úgy betenni, de az egyikkel sehogy sem sikerült (gyártási hiba lehet, vagy csak jobban kellene erőltetni, de megoldottam a másikkal azzal könnyebben ment). Szerintem több ilyen csatlakozóm nincs (chieftec 600 w-os táp), de most nem emlékszem pontosan.
Ha meghalt a kártya, hát szerintem el és csipogni kéne neki, hogy gáz van, bár ezt nem tudom. Miért gond van? Általába, ha se kép se hang és semmi nem indul az táp, alaplap, proci probléma. De találkoztam már olyannal is, hogy félig zúgott a gép, mégsem indult. Semmi baja nem volt, csak a ramokra kellett még egy határozottat rányomni, amellett, hogy szemre úgy tűnt a helyükön vannak...
Nem indul a géped vagy mi?
-
balint107
aktív tag
Nekem is ilyen gépem van. I5 4690+gigabyte GTX 770 OC WF3. De volt már (gigabye) GTX 650 2 GTX 660 GTX 670 és a mostani 770. Az Asus GTX 760 is halk volt, de melegebb. Szóval szerintem a Gigabyte-t jobb. Általában 45-50% megy terhelésen a ventije. Az Asus 70% fölött ment, de hozzá kell tenni 100-on se túl hangos. A Gigabyte hangosabb 100-on viszont messze nem megy fel addig, és biztosítja a 60-65 fokot maximumként terhelés közben. Sokat tesztelgettem ezeket a kártyákat a hatalmas ventis 650, 660 60% körül sem ad ki érezhető hangot (a többi venti mellett). a 3 ventis daraboknál a hang úgy 55-60%-nál kezdődik, de ez is csak annyi, hogy ha fülelsz lehet hallani a kártyát picit. De egyébként ennyire nem szokott felmenni, inkább csak manuálisan nézhető. A 670-esnél értve ezt 30 fokos nyári szobára is

Gépfejlesztés számomra nem kérdés, Gigabyte GTX 970 esetleg a 8 gb ramomat 16 gb-ra, a procit 2-3 évig nem érdemes bolygatni, mert semmi kifizetődő értelme nem lesz

-
synthattik
aktív tag
-
-
LLKobe
veterán
válasz
synthattik
üzenetére
Csak BF3-mal és BF4-gyel néztem, kb. ez a két olyan játék jelenleg amivel játszom és ki is használja. Diablo 3 közben fel se boostol, ott vsync van, laza 60fps.
Este lecsekkolom Neked a heaven-t is.
Én is csak arra lettem figyelmes hogy a dobozon 1158Mhz-et ír, játék közbe az OSD meg 1270-et

Így 1305 Mhz-en már bőven megvan az alap 680 szint nem? Mennyire van a 770?

-
synthattik
aktív tag
válasz
LLKobe
üzenetére
Nálam már volt 1 jópár 670,de eddig csak 1 volt ami 1240-et ment,szóval szerencsés darab amit kifogtál.
Milyen játékokkal nézted?Esetleg heaven 4.0 tesztel megnéznéd max beállításon?Nálam idáig ez volt ami legelőször eldobta a biztosnak hitt tuningomat.
Bár ha far cry 4,bf4,színtű játékoknál bírja ezt a boostot,akkor nagyon jó darabot fogtál ki.
üdv zs. -
flymi
addikt
Lehet valamit elbaxarintottam, mert miután megjött az új (maradt a Raider 550) táp, mindent összedugtam, de nem indult a gép. Kivettem a VGA-t így röccre indult. Lehet, hogy a tápkábelt rosszul dugtam a kártyába?

Vagy vattafakk? -
LLKobe
veterán
Üdv!
Általában mennyire tuningolható egy GTX 670?
Nekem szerencsére sikerült kifognom egy egész frankó darabot, ugye ASUS DCII TOP verzióm van, ami a doboz meg a gyári specifikációk szerint is 1158 Mhz-re boostolja a GPU-t.
Én ezt néztem játék alatt, és az a helyzet hogy 1270 Mhz-re boostol. Tegnap gondoltam akkor már legyen meg az 1300, uh rátoltam afterburner-ben egy +10%-os TDP korlátot, a GPU-ra meg 3x Mhz-et, így simán megy 1305-ön.
Ezek ilyen jól mennek?

-
flymi
addikt
válasz
Henker2
üzenetére
Azt írtad, hogy 58-ért vetted. Ha én is annyiért vettem volna az enyém, lehet megpróbáltam volna túladni rajta 70-ért, a különbözetet meg hozzádobtam volna egy 970-hez.
De mivel 65 volt az enyém, ezért nem érné meg nekem, így meg, hogy tökéletesen teszi (tenné) a dolgát, inkább megtartom. Ennyi.
Főleg, mivel látom neked van egy 760-ad is. -
-
törölt tag
válasz
B.Á.L.!.N.T
üzenetére
Ha letiltom az sli-t működik,mindent kipróbáltam semmi.

Elkezdtem olvasgatni külföldi fórumokat,és meg lett a megoldás: le vettem az sli hidat visszaraktam és kész!
-
-
SpZ
senior tag
válasz
fasirTTT
üzenetére
Aprón is 70 000Ft jelenleg az alja a garanciás daraboknak, igazából megtehetném hogy veszek egy 970 et 100ért. Nem akarok többet költeni mert nem használnám ki + 200w felett zabáló vga ból már kérek pl 770 vagy r9 280x. Viszont sajnálatos az forint bukása egy ideig nem lesz semmi emberi áron.
-
törölt tag
Kikötöttem tv-re a gépet,és minden játéknál zölden villódzik a kép,de csak fullscrenben,ablakós módban tökéletesen megy minden. Az sli miatt lehet,vagy a 347.09-es driver?
-
Henker2
addikt
Én 1 évesen most vettem 58-ért egy Giga 770-et
-
-
SpZ
senior tag
Megrendeltem a MSI N760 TF 2GD5/OC GTX760 2GB-ot most csak 60 422Ft, nem hagyhattam ki. Alig várom hogy újra nvidiás legyek

-
regener
veterán
-
St0keR
tag
msi gtx 760 hawk de a legujabb van fennt a gameboost eres
-
St0keR
tag
Helló, miért írja ki a gépem a drivernél, hogy műkdése leáll aztán újra jó, olyankor 1 fekete kép fogad és kicsit befagy a gép.
-
flymi
addikt
válasz
ZSZS-CMSC
üzenetére
Ójee! Akkor te is úgy vagy ezzel mint én.
Meglássuk jön-e idén még valami, vagy csak jövő ilyenkor, de szerintem még akkor sem lesz aktuális a váltás. Ez a 770 igen csak sokáig kiszolgálhatna, de szerintem nem adom meg neki a lehetőséget, mint 9500GT-nek. 2016 egy valóban ésszerű távolság az időben, főleg ha azt is ideveszem, hogy 2017-ben jár le a garancia a 770-ről.
Azt írják a 960-ról, hogy a teljesítménye a 770 környéke lesz. Na erre azért kíváncsi leszek a 128 bittel. Az se mindegy, hogy alulról vagy felülről közelíti majd teljesítményben a viszonyítás tárgyát. De elképzeléseim szerint alatta lesz, már az árából kiindulva. -
shteer
titán
válasz
Darko_addict
üzenetére
Biztos a 128bit miatt
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
duc
aktív tag
válasz
Henker2
üzenetére
Eladhatóság szempontjából a 770 kedvezőbb mint a 680, bár a két kártya hardverileg azonos, bios eltérések vannak (órajelek és boost). Ha nem tudod megvárni a 960-at és azonnal kell a teljesítmény, a legjobb egy 680 minél olcsóbban apróról garival. Ha újat akarsz akkor 770, de számolni kell azzal hogy a 960 megjelenésekor csak erős bukóval lehet váltani rá. Szép dilemma

680-al szépen el lehet karistolni most is, itt egy BF4 multi 64 fős szeró gameplay. Ilyen teljesítményhez mondjuk proci is kell meg gyors ram, illetve húzott 680. -
Henker2
addikt
Srácok!
Mit lenne érdemes, (tudom, mindenki várja a 9xx -es új szériát/szériákat) de jelen pillanatban egy 680-asba beruházni vagy inkább egy 770-be? Játékban mutatott teljesítmény és persze későbbi eladhatóság szempontjából is!Köszi
-
fasirTTT
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Háztartási gépek
- Lassan küszöbön a NTE: Neverness to Everness premierje
- iPhone topik
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Kiszivárgott a Xiaomi 17T és 17T Pro teljes specifikációja és eurós ára
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430s - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- HP ProDesk 600 G3 Mini,i5-6500T,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11, WIFI
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime X570 R7 5700 64GB DDR4 1TB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman S2 TG FSP 650W
- ASUS TUF Gaming F16 Laptop! i7-14650HX / RTX 5060 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A Te eredményed is faja 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)