- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2015-11-15 18:25 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolee1984
senior tag
-
zolee1984
senior tag
-
zolee1984
senior tag
-
NFree
addikt
-
ricsi99
addikt
-
ricsi99
addikt
Duál ventis a kártya.
30% már hallom ,hogy pwm-es a venti
a vrm mindig hűtve van a 2. venti fixen megy
Mostanában egy kőkorszaki játékkal játszom ,ahol még driverbe kell eroltetnem ,hogy ugyan kacsoljon már fel 3d-be.
Most külső vezérlőről megy és 1 ventivel asztal/ vagy a mostani game alatt 45-50 fok...
az meg vállalható
-
akoska07
nagyúr
-
akoska07
nagyúr
-
envagyok
veterán
-
Cobrusz
senior tag
-
Od!3
tag
-
ricsy888
senior tag
-
ricsy888
senior tag
-
Pörp
senior tag
-
blu79
addikt
-
blu79
addikt
-
blu79
addikt
Szia. Igen közben leteszteltem. Driver csere volt... többet kipróbáltam ... Heaven teszt alatt(ment 1h) nem áll le... valley alatt és a Superposition alatt sem... de játékból kb 3-5 perc és kilép...
Közben azt tapasztaltam hogy a windows is leáll... random... hol a 0x1A kódot írja .... hol a 0x124... vagy a 0x0 ... pedig biosban úgy van beállítva ahogy volt mindig is...
Most a memóriákat nem xmp be használom(2400mhz) hanem 1333mhz... most meg uncorrectable error-al kaptam kék képernyőt... nem tudom ez mitől van... de idén-től vannak ilyen gondok... windows frissítés kavar be? Mit lehet tenni ? Illetve van olyan topic ahol tudnának segíteni?
-
RAiN91
őstag
-
KAMELOT
titán
-
KAMELOT
titán
-
KAMELOT
titán
-
BCAA6000
csendes tag
-
BCAA6000
csendes tag
-
core i7
addikt
-
NFree
addikt
Bocsi a linket elfelejtettem
[asus dcu 2]Látszik hulla vagyok elcímeztem a fenti hszt is de remélem érthető így is .
-
Dave946
tag
-
trancemusic
senior tag
Igen,reméljük jön végre a 2017-es "athlon 64".
4,8 ghz-en benéz 400 fps fölé is, csak felvenni nem sikerült, mert kéket dobott.
Majd kitesztelem, mennyi fesszel stabil.
Ha célzok a fegyverrel, plusz 10% fps, azaz 430 fps is megvan, a skylake azonos órajelen erre rátesz 4-6% . Erre az amd-nek nincs alternatívája sajnos. -
JONAS77
aktív tag
-
Mathiassa
tag
Köszönöm a választ.
Mindkét BIOS módban fennáll a probléma.
Bios állítgatást csak azért próbálnám, hogy esetleg elviselhető szintre állítsam a ventiket.Egy venti cserét még bevállalok, ha találok valahol.
Ilyen van benne: PLD10010B12HH
De ez: PLD10010S12HH elvileg ugyanaz, csak más a burkolat a kábelen.
Nézegetek hibás kártyákat, amilyen ilyen venti lehet, mert kb egy árban van egy hibás kártya, mint mire ideér egy darab venti a nagyvilágból. Csak az a baj, hogy nem találok egy normális listát, hogy az MSI melyik kártyákon használta ezeket a ventiket. Twin Frozr IV a biztos, az enyém is ilyen, csak nem tudom, milyen kártyákat dobtak még ki ilyen változatban.Ha a venti csere sem megoldás, akkor lehet új kártya lesz.
Gari időn belül cserét ajánlottak hasonló problémára, szóval lehet, hogy drága nagyon így javítani, de rákérdezek mondjuk az iPonnál majd.szerk.: FLATRONW: Mi a fix ventivezérlés? Ne haragudj, nem tudom, pontosan mire gondolsz.
-
JONAS77
aktív tag
-
gepetto86
tag
-
gepetto86
tag
-
FLATRONW
őstag
-
Találtgyerek
veterán
-
vakond5
őstag
-
Darabokra
senior tag
-
MiklosSaS
nagyúr
-
MiklosSaS
nagyúr
Jo kis kartya, csak batar nagy, alig fer be a mATX hazba, eladom mert mar uton van egy ilyen:
Az i3 melle meg a 670 is overkill, meg aztan lehet inkabb a 4 giga ram lehet jo valasztas. A tuningolt 670 ott van az alap 770 nyakaban. Tehat, lehet a kicsike gepbe jobb valasztas a 4 gigas 670 mint a 2 gigas batar nagy 770.
-
törölt tag
-
Sn4k388
tag
-
hszilard666
veterán
-
Pixx96
aktív tag
-
Kókuszdió
nagyúr
-
Kókuszdió
nagyúr
-
Kókuszdió
nagyúr
-
weri
senior tag
-
Pala
veterán
Hű, hát én ennyire már nem vagyok képben, az utóbbi másfél évben leszoktam a tuningról.
Ezt a Hawkot is anno azért vettem, hogy az MSI elintézze helyettem az OC-t, szépen gyárilag be van lőve a magasabb órajelre + jobb minőségű alkatrészek + hátlap, én meg csak berakom a gépbe és menjen, ha kell, akkor évekig.
Ennek reményében adtam ki anno érte több pénzt egy "átlag" 760-hoz képest.(Azelőtt nekem is voltak tuningos kártyáim, 1300 felett járatott referencia 7970, meg hasonló nyalánkságok
) -
Kókuszdió
nagyúr
-
weri
senior tag
-
KAMELOT
titán
MSI GTX 770 TwinFrozr Gaming 2 GB
(#31965) TechN7ne: Dehogy kevés! ha van mellette jó CPU akkor semmi gond!
-
KAMELOT
titán
-
AllTheBest
őstag
Minden teljesen rendben van, afterburner mindig fut a háttérben és figyelni is szoktam, de minden teljesen alapon van. Egyszer néztem meg, hogy kb mit bír a kártya, de már akkor sem fázott a kártya

Hűtéssel minden rendben, szóval nem tudok rájönni, hogy mi lehet az egész oka...
A kártya nem lóg, itt a képen még csak az első indítás volt, utána egy darab dróttal a kártyát hozzákötöttem az oldallaphoz és az szépen feszesen tartja
Ma pl 1 órát ment csgo és 62°felé nem ment a kártya és max 40%-on volt a venti ami kifejezetten jó az előző állapothoz képest

-
Redmanus82
csendes tag
Nos, hát én is "szakember" volnék, van donor kártya, arról vettem le a kondikat. A BGA-t magam forrasztottam újra, sajnos nem változott semmi, ami arra utal hogy vagy a chip szart be, vagy a chipen egy mikrokondi, esetleg vram körül egy mikrokondi/smd alkatrész. Vram felválást valószínűtlennek tartom, talán 10000-ből 1 esetben előfordulhat ilyesmi.
-
Redmanus82
csendes tag
A rendszerbetöltés alatt is láthatóak a kis artifactok, szóval a pihenő üzemmódjában is generálja a hibát, az órajeleknek valymi nemsok közé lehet hozzá, valami hardveroldali rothadása lehet sztem, csak ugye nem tudom már merre keressem...
Mondjuk előfordulhat hogy magán a bga chipen lévő mikrokondik egyike pusztult meg, ámbár nagyító alatt külsőleg minden ép. -
sagit
veterán
-
akoska07
nagyúr
-
cinkoxid
senior tag
-
cinkoxid
senior tag
-
LLKobe
veterán
Köszi! Sajna a megoldás nem volt ilyen egyszerű, de sikerült megoldani

-
shteer
titán
-
Puma K
nagyúr
HWMonitor szerint nem adja a plusz feszt.
A maximális amit lehet elviekben az +12mV... holnap megnézegetem még mik a lehetőségek meg túrom kicsit a netet.
Megkérdeztem a GTX 970/980 topicban is, de ott nem reagáltak ezzel kapcsolatban.
Jelenleg GPU: 1280 Mhz, VRAM 3197 Mhz.
Az a 1280 Mhz a boost órajele, és mindig hozza 3D-ben sosem csökken. -
ricsi8800gt
addikt
-
shteer
titán
-
Jimmy66
őstag
-
Puma K
nagyúr
-
ittakary
nagyúr
Tisztelt egybegyűltek!
Ez nekem egyáltalán nem fest 770 BIOSnak, de én aztán tényleg nem értek ehhez a Boost dolgokhoz. Amit tudok: friss Win, beraktam a kártyát, legfrisebb driver, és magától egyből 1241MHzen ment:
Mivel a Vantage már nem terheli túlzottan a VGAkat (CPU limitem van) kicsit később futtatok egy 3D11et is, abban jobban kiderül hogy viselkedik a VGA:
Full default minden VGA beállítás:
+130% power:
Külön érdekesség hogy hova a tökömbe tűnt a második körnél a CPU Score-om 1,5%-a...
-
regener
veterán
Nem, a feltüntetett Boost sebesség a miminum amire Boostol, onnan még mehet feljebb ha nem ütküzik limitbe (fesz, tdp, hőmérs.).
A valós Boost órajel minden kártyánál magasabb mint amit a GPU-Z az első fülön ír.
A Sensors fülön lévő GPU Core Clock mutatja a valósat terhelés alatt.A 660Ti-mnél is 1046-ra kéne boostolnia de 1136-ra megy fel gyári beállításon.
Tuningolva éppmost 1116 helyett 1201Mhz. -
balint107
aktív tag
Hát nem igazán értem, mit szeretnél kihozni, és mihez kéred a tanácsot. Ha az a cél, hogy a tesztek minél jobb eredmény adjanak, akkor a GTX 770 SLI biztos jobb, mint a 970. Másik oldalon meg, hogy a GTS 450 is elég, elég minimum grafikához a mai grafikásabb játékok esetében. 3 év múlva már nem lesz célszerű GTX 780Ti-t venni, már most sem az igazából, bár trükkös mert a 980 picit jobb, de drágább is, a 970 jelentősen olcsóbb, de majdnem hozza a szintjét, főleg ha valamilyen specko Oc-s változatot veszel (G1 gaming pl) De számomra ebből is egyértelmű a GTX 970, mint legjobb választás. Ha a 770-nek lemegy annyira az ára, mint írtad a 970 sem lesz több használtan 80K-nál sehol sem.
De te azt írtad aggódsz a 2GB miatt és ezért szeretnél jobb kártyát, ami valljuk be nem lesz alaptalan teljesen a közeljövőben az általad használt felbontáson is. Ellenben a 970 4GB vagy 3,5 GB még jó ideig elég lesz valószínű, biztosan tovább, mint a 780Ti 3GB. Szóval ez alapján is 970. Egyébként gondolom, hogy azért is akarsz SLI-t, mert ha már van egy egészen jól bevált kártyát, miért adnád el, inkább teszel mellé egy másikat. Én is így voltam a Gigabyte GTX 660-assal korábban. De ha hobbiból csinálod csak, akkor fölösleges tanácsot kérni, akkor úgy alakítsd, ahogy neked tetszik. Nem fog senki meggyőzni arról, hogy az SLI az teljességgel hülyeség, mert bizonyos esetekben majdnem duplázódik a sebesség, és arról sem, hogy Ne egy GTX 780Ti, GTX 970-980-at vegyél.
-
balint107
aktív tag
Ha megengedsz egy javaslatot, én GTX 970-et vennék a helyedben. Én is arra fogok váltani most elvileg. A GTX 770 SLI-nek ezzel szemben annyi az előnye, hogy erősebb azért nyilván. Viszont 65-70K használtan is. Rengeteg áramot megeszik. Egy GTX 970 kevesebbet eszik, mint egy 770-es. Egy csomó játék nem támogatja rendesen az SLI-t, vagy bugos tőle, ahogy hallani, és látni itt-ott a neten. Volt itt a cirkusz a 970-es memóriával kapcsolatban, abban a felbontásban, amiben használni szeretnéd elvileg elég kell, hogy legyen. Ha eladod a régi 770-esedet, minimális ráfizetésből kijön egy használt 970, de ha újat veszel sem kell morbid összeget kifizetni. Én a helyedben egyértelmű 970, de nem is csak a helyedben, hiszen nekem ez van tervben, alaposan megfontolva elgondolva a dolgot.
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
Engem nem idegeltél fel a múltkor se... 
Hát figy,ha annyira ki akarod próbálni,akkor próbáld...
Az tuti lesz,hogy a 2 giga vram fog limitálni, tehát a nagy textúra minőséget és élsimítást hanyagolni kell.Én egy gtx 690-et próbálnék ki már rég óta, nem tudom miért pont azt. Nyílván már nem vennék ilyen karit, csak úgy.

-
WhiteAngel89
aktív tag
-
St0keR
tag
-
St0keR
tag
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
-
Bjørgersson
félisten
-
St0keR
tag
-
St0keR
tag
-
St0keR
tag
-
St0keR
tag
-
St0keR
tag
-
flymi
addikt
-
flymi
addikt
-
odorgg
addikt
A friss Gamekben nem elég a 2Gb már, ha meg az élsimítást el kell felejteni, akkor meg nem sok haszna van az SLI-nek. Multi GPU támogatottság elég gyatra mostanság, ezen kívül általában is problémásak a több kártyás rendszerek. No meg mindjárt itt a DX12-es korszak, én már nem költenék DX11-re.
-
synthattik
aktív tag
A kártyák erejével nem lenne gond szntem,csak már full hd nál sok ujabb játék bekéri magának majdnem a 2gb-ot,és ha már sli gondolom akkor azért pakolnál rá élsimítást is,meg minden ilyen memoria zabáló fícsőrt,és mivel a memória nem adódik össze,nagyon szépen kifutnál a 2gb vramból.
Far cry 4,shadow of mordor,bf4,watch dogs most csak párat írtam ezeknél röhögve ki lehetne futni már a 2gb-ból. -
odorgg
addikt
-
synthattik
aktív tag
-
synthattik
aktív tag
-
NFree
addikt
Szóval a lényeg 1.23v ig kell emeljem a gpu feszt , hogy ne dobjon ki ez így azért nem normális szerintem, na mind1 valszinű döglödik a kari majd megpróbálom gariztatni. Ha agyárí hűtés lenne rajta lehet hamarabb kipurcanna , mert melege lenne az tuti , jelenleg max 50 fok a gpu mem , meg a vrm is legalább is nem láttam még felette, ha bízhatok a szenzoroknak.
-
LLKobe
veterán
-
4264adam
nagyúr
-
duc
aktív tag
-
shteer
titán
-
odorgg
addikt
-
Speed®
titán
-
Speed®
titán
-
Shifty01
aktív tag
Összeségében megmutatja milyen minőségű a cucc egyes értékek alapján.
(Fesz., fogy., tuningolhatóság)Jobb klikk a GPU-Z ablak tetejére és Read ASIC
Nem szentírás, de attól még használható viszonyitási alapnak.
Másra nem igazán. Csak kiegészitő info a kártya milyenségét illetően, mert ugyebár nincs két ugyanolyan kártya. Mindegyik máshogy birja a tuningot, de szerintem ezt te is jól tudod. -
Puma K
nagyúr
-
JoolsNOS
veterán
-
odorgg
addikt
Akkor sanszos hogy felejtős a gari. Lightningoknak Víz/nitró a játszó tere, erre vannak tervezve. Elég nagy máklacinak kell lenni ahhoz, hogy jól menyen léggel is. Gondolom gari matricás valameik GPU körüli csavar?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Bluetooth hangszórók
- Kedvenc zene a mai napra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- Okos otthon - gyári appok, ökoszisztémák
- Xbox tulajok OFF topicja
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Xbox One S All Digital 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12/ 1TB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4001
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX 5000/ RTX A2000
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)