- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
nVidia GeForce GTX 670 / 680 / 760 / 770 (GK104) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed_Speed
tag
válasz
FLATRONW #32308 üzenetére
Szétszedtem és mindent alaposan át néztem .. és észrevettem, hogy a gpu-n a paszta egyik felén jobban a másik felén kevésbé van elkenődve . Ebből csak az következik, hogy a hűtő a gpu-ra csak félig illeszkedik a hűtő.. Valamit igazítottam rajta és javult a hőmérséklete..
A hűtő illeszkedése a gpu -ra valóban elég szarul van megoldva. -
-
Puma K
nagyúr
válasz
FLATRONW #30785 üzenetére
A játék grafikai beállítások menüjében 1982MB-ot ír az elérhető VRAM-ra.
Játék közben a térképen rohangálva 1813MB-ot használ az FPS meg 60 körül mozog.Ha bekapcsolom a felvételt akkor 1510MB-ra esett most be a VRAM használat, 20-30 FPS között mozog és jönnek a bugok.
Viszont ha leveszem 2560x1440-re akkor 60 FPS meg van 1070MB-os VRAM használat mellett, ha bekapcsolom a videofelvételt akkor 1230MB-ra ugrik fel a használat és szintén tartja a 60FPS-t.
Annyira nagy probléma nincs, csak annyi, hogy ha videót akarok felvenni akkor 4GB-os GTX 760 kellene a GTA IV EFLC-hez.
Lehet cserélni kéne egy GTX 980-ra?
-
- = Zk = -
félisten
válasz
FLATRONW #30767 üzenetére
337.88 at is visszatettem, de semmi.
ugyan ez a hiba....az egész ott kezdődött, mikor a legelső 970/980-as "frissítést" feltettem valami megfontolatlan hülyeségből... akkor kiírta, hogy nem észleli a 970/980at a gépben... na azóta halt meg a gépem... még október előtt nem sokkal.
fosok, ebből oprendszer reinstall lesz -.-
-
Puma K
nagyúr
válasz
FLATRONW #29968 üzenetére
Az csak akkor megy ha az alap GPU-Z ablak van megnyitva, viszont ha behozod ezt a %-os okosságot kiíró ablakot akkor nem engedi megnyomni a beépített GPU-Z printscreen-t.
(#29971) kaktusz0906
:
Helló!
Rakd fel a GPU-Z nevű programot pipáld ki, hogy log-oljon (mentsen) és miközben fut a GPU-Z kezdj el játszani.
Ha tapasztalod a hibát nézd meg a GPU-Z-t mit ír (GPU használat %-ban, hőfokok, GPU órajel, stb)
Lehet túlmelegszik a kártyád és ezért veszi vissza az órajeleket, így elkezd szaggatni a játék.
Vagy ugyan ez előfordulhat a prociddal is azaz túlmelegszik.
Megcsinálhatod ugyan azt a proci-val is azaz felraksz egy proci hőmérsékletét kiíró és azt menteni tudó programot (RealTemp) és ha jön a probléma akkor megnézed éppen milyen órajelen van és hőmérsékleten.(#29975) - = Zk = -
:
Szia!
Nekem is ez a driver van fent igaz GTX 760 mellett, de semmi gondom nincs vele. Windows Media Player Classic Home Cinema-t használok és gond egy szál sem filmlejátszás tekintetében.
-
Archeres
tag
válasz
FLATRONW #29237 üzenetére
Igen a G-sync-ről nézegettem videókat én is, de ha jól tudom oda más monitor is kell az általad leírt okok miatt. Mindenesetre én inkább örülök ha több fps-em van aztán vagy cappelem majd vagy v-sync bekapcs nekem valahogy azzal is folyamatosnak tűntek a játékok.
swado: Elvileg nagyon jó SLI-be a 770, legalábbis sokan dicsérik, hogy nagyszerűen működnek együtt.
-
Archeres
tag
válasz
FLATRONW #29235 üzenetére
Nos ebbe így még nem gondoltam bele, de ez a jelenség ezek szerint minden nagy teljesítményű kártyánál előfordul mert nincs rá gyógyír jelenleg. (Vagy csak én nem tudok róla?) Mindenesetre tesztekben videókon én nem láttam tearinget pedig sok játékra megnéztem a 770-et. Ez lehet a youtube miatt van vagy csak egyszerűen én nem vettem észre. A választásom fő oka pedig nem ez hanem a nagy teljesítmény, a shadow play és a physx
-
Archeres
tag
válasz
FLATRONW #29233 üzenetére
Én csak a Linus tech tips videóban láttam igaz 120hz-es monitoron tesztelték. Enélkül volt tearing viszont ezzel mint kés a vajon úgy ment és nem volt tear sem. Én adnék neki egy esélyt, de amúgy nincsenek ilyen fps cap programok, amiben megadod meddig menjen max és ott lockolja?
-
FLATRONW
őstag
válasz
FLATRONW #27912 üzenetére
Mértem egy 1 GPU-s 3Dmark 11-et. Minden külső eszköz le volt kapcsolva (monitor is). Abban a tesztben ahol a CPU is le van terhelve 390 W volt a maximális teljesítmény felvétel. Minden más esetben 320 W környékén mozgott. Bőven el kell bírnia, figyelembe véve, hogy egy tuningolatlan újabb generációs Intel jóval kevesebbet fogyaszt, mint a 4200 Mhz-en hajtott Sandy. Plusz kb. 10 W-ot lelehet vonni még ebből is, mert a 2. kártyám annyit fogyaszt tétlen állapotban.
-
swado
tag
válasz
FLATRONW #27843 üzenetére
Az király, ha lehűl az idő (ősszel) lehet hogy összedobok egy 770 sli-t. Kicsit izgulok rajta, hogy egy 650-es táp elviszi-e. Olyan 600 W-ra számolgatom a fogyasztást 100%-on a Cpu + 2 Vga. A te mérésed is valahova ide lövi be. Ha a hatásfok miatt egy 10%-ot még leveszek belőle, merthogy ha jól értem 650-et leadni tud a tápom, nem felvenni, akkor elvileg biztonságosan el kell vinnie.
-
szasanyi
félisten
válasz
FLATRONW #27426 üzenetére
Nem állandó FPS kijelzéssel játszok, csak kíváncsiságból monitoroztam párszor és mint írtam, ilyen alacsony framerate nem volt. Nálam teljesen folyamatos, nagyon szépet fut így később már nem is foglalkoztam ezzel.
HartgeH3-2.8 (#27423): bármennyire is sajnálatos, de igaz. DX11 + Very High + PhysX (ez már önmagában elég hozzá) nem fogsz játszani a Metro LL-tal egy GTX770-en.
Szerintem egyébként optimalizálási tökéletlenség, és nem elsősorban hw elégtelen teljesítménye miatt, de hát az szinte tökmind1 miért nem megy.
-
szasanyi
félisten
válasz
FLATRONW #27420 üzenetére
Én nem ezt tapasztaltam. A benchmark és a játékmenet nagyon különböző framerate-tel fut nálam, és nyilván az utóbbi a releváns. De ezt nem én egyedül tapasztaltam, ezért nem a valóságtól elrugaszkodott a kijelentésem.
No mind1, tulajdonképpen csak azt akartam tudatni: nem elég a benchmark ahhoz, hogy kiderüljön hogyan is fut a Metro LL egy GTX770-en, játszani kell vele és aközben monitorozni. Ez ad pontosabb képet a teljesítményről. -
szasanyi
félisten
válasz
FLATRONW #25897 üzenetére
Tökmind1 milyen kártyán futtatod, azt a jelenséget nem lehet elkerülni. Meg volt a 280X-emen és meg van a GTX780-omon is. Nem VRAM probléma az, hanem a motor és/vagy optimalizálási hiba. Gondolom a két említett VGA 3-3GB VRAM-ja nem kevés neki, úgyhogy mást nem tudok valószínűsíteni. 1080p-ben, 1 monitor esetén kicsit túllihegett téma ez a VRAM kérdés, hidd el.
-
szasanyi
félisten
válasz
FLATRONW #25895 üzenetére
Én nem hiszem, sehol nincs erre vonatkozó adat de még következtetés sem, pedig jó pár tesztet és tapasztalatot olvastam. Driver pedig vezérli a VRAM ürítést (is) és nekem pölö még a GTX660-Ti kártyával sem volt problémám (1080p) amiről tudjuk, hogy 2GB VRAM a 192bit miatt valójában csak 1,5GB (a maradék fél giga az más hozzáférésű, lassú).
Az meg végképp nonszensz, hogy 0 vagy nagyon optimális esetben is csekély különbség plusz ~20k felárral járjon egy GTX770 esetében. -
kasa85
őstag
válasz
FLATRONW #24383 üzenetére
Igen úgy néz ki vga fronton is átvették legalább egyszerűbb mint cmd be irogatni nnvflash meg ilyenek.
(#24384) vakond5
Állítólag MX4 nek 2 év a garanciája az nem szárad be,és lehet sokkal jobb mint a gyári szerintem alapból száraz volt az volt a baj.Szerencsére nem volt zárt jegyes,így nem veszítettem el a garanciát,és többet ér a kártya,mert van normális kenő anyag vagy ezt hanyagoljam leírni mikor eladom ez kering bennem nehogy azt higgyék buherált a vga. -
deicide
veterán
válasz
FLATRONW #24095 üzenetére
2009.07.14-én telepítettem a jelenleg is futó Win7-em, azóta volt GTX295 - GTX580 - GTX690 - HD7970 - GTX670SLI - GTX780 SLI - GTX780TI SLI váltás, 3 SSD-re klónoztam át a rendszert, mindig amikor újat szereztem, ezenkívül megélte az LGA775-->LGA1156-->LGA1155 váltást is a rendszer. Miért kellene újratelepíteni? Ugyanolyan gyors, mint az első nap volt. Illetve gyorsabb, nyilván, ahogy a technika fejlődik. Csak foglalkozni kell vele.
-
-
-
FLATRONW
őstag
válasz
FLATRONW #21951 üzenetére
Megoldódott az élsimítás probléma is.
Gondoltam készítek egy videót arról, hogy mennyire szaggat a játék. Nagy meglepetésemre felvétel közben szép simán ment, amint kikapcsoltam a felvételt rögtön elkezdett szaggatni. Mivel a felvétel 60 fps-re volt állítva, ebből gondoltam, hogy köze van a szaggatásnak az fps limithez. Ezért az RTSS-ben beállítottam a játékhoz 60 fps-es limitet és lőn csoda minden rendbe jött. Számomra teljesen érthetetlen, hogy mi köze van az élsimításnak az fps limithez, de ezek szerint valami mégiscsak van. -
FLATRONW
őstag
válasz
FLATRONW #21950 üzenetére
A szaggatás probléma megoldva, nem a v-sync volt a hibás, hanem az élsimítás. Akármilyen szintet állítok be, szaggat a játék, főleg oldalazásnál és fordulásnál. A DX8-as problémára pedig a következő a megoldás:
az inditási opciójánál a következőt kell beírni -dxlevel 95
Ez az opció alapra teszi a videóbeállításokat, ezért a játék következő indításánál törölni kell az indítási opcióból. Ezek után már DX9-nek mutatja hardveresen is a kártyát és engedi magasabb szintre állítani az árnyékokat is. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest