Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- t1csi: DDR3 RAM vadászat – egy kis gondolkodási anomália
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gurulunk, WAZE?!
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
-
LOGOUT
nVidia GeForce GTX 670 / 680 / 760 / 770 (GK104) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
odorgg
addikt
válasz
kockaharcos
üzenetére
Tudnál csinálni 1 fraps benchet is esetleg?
5 perc elég, csak legye benne 1-2 robbanásos jelenet is
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
schwartz
üzenetére
Mert a sebességre ennek jelentéktelen hatása van. Ezzel a GeForce max 2-3%-ot nyer, de ez nagyon max. A textúra minősége nem befolyásolja a mintavételezéssel járó munkát és számításokat.
Az egész a tempó szempontjából mindegy. A játék viszont a rendkívül komplex shaderekkel megelőzi korát, így érdemes tesztelni vele, hiszen azon kevés programok egyike, ami komolyan épít a shader memory-re. Itt a Diffuse DoF effekt, ami ezt a képességet nagyon kihasználja. Ilyen még az AvP-ben az advanced shadows effekt. -
kranazoli
senior tag
válasz
kockaharcos
üzenetére
60 és 70%-os venti RPM mellett is halk a gyári venti?!
Az elég érdekes...Vagy ennyire mind1 a hang?!?!
-
kockaharcos
senior tag
válasz
Cybertrone
üzenetére
Mert én így szeretem

-
Cybertrone
veterán
válasz
kockaharcos
üzenetére
Jesszus miért ilyen girbe gurba az a görbe?

-
kockaharcos
senior tag
Téves, csak elrejtette magát.

Szóval itt a GPU-Z : [link]
-
kockaharcos
senior tag
Lenyomtam egy BF3 Caspian Bordert 1920x1080 Ultra beállításokkal, 60 alá egyszer sem ment az fps, átlagban 80-120 között volt.
Ja és a lényeg: 1200/6400-on toltam neki, kb 40 perc volt a játék. Feszültséget nem bántottam.
Hőmérséklet: 66°C volt a max, átlagban 63/65°C.
Ventilátor profil pedig ilyen:

Később jövök egy olyannal is, ahol GPU-Z mindent mutat, sajnos véletlen kikapcsoltam, és így nem naplózott semmit.
Véleményem szerint egész jól hűt a referencia megoldás is.
-
Tirexi
addikt
válasz
Cybertrone
üzenetére
Nincsen. 30-tól 85-ig van.

-
Tirexi
addikt
válasz
kockaharcos
üzenetére
Néztem mi van akkor ha 85%-on hajtom őket.
Hát 72fok 1120Mhz-en Furmark-ba a belső VGA a külső meg 68.Szal van tartalék hűtés bőven.

-
kockaharcos
senior tag
Véleményem szerint nem éri meg kockáztatni, elég érzékeny a memória, eddigi kártyáimból kiindulva nem sok értelme van.
De az kellemes meglepetés volt, hogy alig melegszik. Persze nem gyári ventiprofillal.
Sontir Fel: amit az imént linkeltem eredményt, szvsz simán vinné, +25mV-ot adtam neki csak. Majd mindjárt ránézek BF3-al, úgy is multizni készülök
, aztán tájékoztatlak titeket. -
Sontir Fel
őstag
válasz
kockaharcos
üzenetére
Mit visz el stabilan 24/7ben?
-
Tirexi
addikt
válasz
kockaharcos
üzenetére
Egy kérdésem lenne...
A memót miért nem húzzátok feljebb?
Nekem az +499-ig ment és valamennyit dobott 3DMark-ra.
-
kockaharcos
senior tag
minden látszik a képen, remélem.

-
Cybertrone
veterán
válasz
kockaharcos
üzenetére
Ne ge*izzetek már itt 1100mhz-en... legyen értelme annak ha váltok egy 1250-1300mhz-et valaki toljon már be

-
kockaharcos
senior tag
válasz
Cybertrone
üzenetére
Azt láttam igen, mindenesetre sok sikert

Végül is, nem vagy emberevő

Hogy On is legyen: [link]
gpu : 1184MHz-en járt teszt alatt.
-
Cybertrone
veterán
válasz
kockaharcos
üzenetére
Egyszerre több projecten dolgozok... Sokat sejtet hogy van hírdetésbe egy 7970 a nevemmel... majd meglátjuk!
Meg most azért mert mindenki vesz nekem is kell? Hiányzom a topikba? ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
kockaharcos
senior tag
válasz
Cybertrone
üzenetére
Te nem veszel 680at?

![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Vigilante
üzenetére
Sehogy. Ez így el van baszva. Megjegyzem a patch hiányát nem értem, mert a hiba baromi egyszerűen reprodukálható, gyakorlatilag kiveri a fejlesztők szemét. A sebességben is maximum 2-3% mínusz. Szóval érthetetlen, hogy miért nincs patch erre.
DX9-es módban egyébként nincs ez a gond. Csak DX11-ben fordul elő ez a baj.
-
gV
őstag
Ha az AA be van kapcsolva, akkor semmilyen kártyán sem aktiválódik a legmagasabb textúraminőség. Sima AAA-val, vagy bármilyen AA nélkül a Radeonokon, és a DX10/10.1-es GeForce-okon igen. Ez amúgy a sebességre nincs hatással, mert a mintavételek száma nem változik, csak a textúra felbontása nő.
Micsoda egy f.s

-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ha az AA be van kapcsolva, akkor semmilyen kártyán sem aktiválódik a legmagasabb textúraminőség. Sima AAA-val, vagy bármilyen AA nélkül a Radeonokon, és a DX10/10.1-es GeForce-okon igen. Ez amúgy a sebességre nincs hatással, mert a mintavételek száma nem változik, csak a textúra felbontása nő.
A Metro 2033-ban a Diffuse DoF eszi arányaiban a legtöbb sebességet. Az egy nagyon komplex effekt. Ennek kikapcsolásával lehet a legtöbbet nyerni fps-ben. Ez egyébként tipikusan nem megy a Keplernek a Fermihez és a Terascale, valamint a GCN Radeonokhoz viszonyítva. A shader memory teljesítmény kevés hozzá. Az említett architektúrák közül a FLOPS-onként mért shader memory teljesítmény a Kepleren a legkisebb. Egészen pontosan 0,33 bájt/FLOP. A GF100/110-en 1 bájt/FLOP, míg a GF104/114/106/116/108/119-es Fermin 0,66 bájt/FLOP. A GCN Radeonokon 1,5 bájt/FLOP ez a tempó. A Terascale Radeonokon ez az adat sok dologtól függ, de lapkától függően 0,5 és 1 bájt/FLOP között alakul a shader memory teljesítmény.
-
Vigilante
őstag
-
Vigilante
őstag
Az FPS! Neked azzal a 2 karival ezekkel a beállításokkal, min egy 65-70 FPS-ed kéne lennie átlagba! Vagy lehet a virágbolti verzsönnel jobban menne a bench?
Csapasd neki tuninggal, hátha úgy már megtáltosodik az a átlag FPS!
3FPS-el több lett egy 480SLI-vel főleg egy ilyen abszolutt GPU igényes gamenél, nah meg a procim is csak egy i7 920 4GHz-en... de lehet még a driver-t gyúrnak a 680 alá még jobbat! 
-
N_A_S
veterán
Összehasonlításként megnéztem én is
1680x1050
GTX480SLI @ 800/4000
i7 2700k @ 4500 HT ON
A bench alatti maximális fogyasztás (konnektorból mért): 690WPhysX ON DOF ON
Total Frames: 3159, Total Time: 59,89131 sec
Average Framerate: 52.85
Max. Framerate: 237.70 (Frame: 2709)
Min. Framerate: 10.66 (Frame: 1713)PhysX OFF DOF ON
Total Frames: 3216, Total Time: 59,88616 sec
Average Framerate: 53.80
Max. Framerate: 269.76 (Frame: 2765)
Min. Framerate: 11.22 (Frame: 1745)PhysX ON DOF OFF
Total Frames: 3917, Total Time: 59,89857 sec
Average Framerate: 65.49
Max. Framerate: 286.53 (Frame: 3243)
Min. Framerate: 11.10 (Frame: 1991)PhysX OFF DOF OFF
Total Frames: 4139, Total Time: 59,89792 sec
Average Framerate: 69.20
Max. Framerate: 367.24 (Frame: 3522)
Min. Framerate: 12.81 (Frame: 2090)lehet mégis a DOF-ra gondolt a kolléga

-
-
BeLucZ
addikt
mégis mit vársz?

majd min 60 fps metro full grafon? arra még várhatsz egy pár gent

oda nem kell 60 fps min, story játék, látvány játék, feeling játékköztudott hogy 7970esnek jobban fekszik mert a tahiti jobban csipi a számításigényes gameket ált.
nekem 680 slim lenne, szerintem nem találnék kifogásolnivalót a teljesitményben szerintem

-
MarcZ
senior tag
Már izzítom minden nap a kezem a 680-ra, de Neweggen sosincs raktáron.

-
BeLucZ
addikt
mondjuk én az advanced dofot alapból kikapcsolom mert amellett hogy nagyon zabálja a kártyát, ritka fosul néz ki és zavaró is, sokszor még tesszt is kikapcsolom mert kb semmit nem lehet belőle észrevenni, harc közben meg ugy sem azt nézed hogy a szörnyecskék arca mennyire bordázott mert lehelletnyi a difi
maga a dx11 mód okés és hidd el ugyanugy kurva jól fog kinézni és gyors is lesz
a lényeg a dx11 very high séma és 16 af meg 4x msaa azt kész, a dof nagyon zabálja a kártyákat értelmetlenül -
ÁdiBá
veterán
Itt jelentősen erősebb a CF-em. Olyan 15%-10% al. Mert 60FPS fölött kapok bőven.
GTA4, hát.
Azt nem futtatok, mert buggzik mint az állat.
Ennek ellenére GRAT a cuccokhoz.
#1544) gV Viccelsz minek CrySis-al tesztelni?!
1 Kártyával csináltam FullHD-ban atom maxon 8x éllel 70FPs átlagot.
Az fölött már eljárt a idő. SLi se megy ott már olyan brutálisan mert kell alá vagy 10GHZ es proci.
-
gV
őstag
Metronál nekem az elején lévő külső jelenet rémlik nagyon keménynek ott mérj egyett frapsal szvsz
Sztem a 570 kifuthatott a vramból, a gpuz 1200-1400 körül irkál a Crysisnál szal érdemes 680-al is ránézni arra az SLi skálázodásra
#1543: azért ha mellétesszük a fogyi értékeket nem csodálkoznék ha teljesítmény/w mutató M2033 alatt is jobb/egál lenne a 680-nak 7970-hez képest
-
Tirexi
addikt
válasz
Keksz03
üzenetére
Hát NV-nek nem fekszik a game. Van ilyen.

Bár ha a PhysX-et bekapcsoltam volna akkor asszem több FPS-em lenne.
Mindjárt megnézem.De itt van egy másik:
Crysis 2: (Sudden Impact pálya)
DX11, HQ Texture Pack, all max.Fraps:
Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
88913, 933744, 56, 102, 95.222Végre ez a játék is jól megy.

-
Keksz03
senior tag
-
Tirexi
addikt
Pont most néztem meg:
Metro 2033:
Minden max, 4XAA, DoF on, 16XAF, DX11, PhysX off.Average Framerate: 53.26
Max. Framerate: 254.13 (Frame: 3085)
Min. Framerate: 11.13 (Frame: 419)Elég gyér. Vagy ezt nem így kéne mérni?
Am GTA4 is kiválóan megy HQ textúra pack-al és Enbseries-el.

Crysis az egy olyan game amiben elég gyengén skálázódik az SLI.
Tehát ha van egy jól leterhelt rész ahol egy kártya 25FPS-t mutat akkor két kártya vagy ugyan ennyit vagy 27-30-at fog mutatni.
De ha mondjuk a levegőt nézed ami 1 VGA-val 50FPS akkor az 100FPS lesz kettővel.
Eléggé gyér egy skálázódás. Annó GTX570 SLI-vel legalább is ez volt.
Még 680-al nem teszteltem.
A Metro 2033 viszont elég jól skálázódik.

-
gV
őstag
Crysis Warheadet néznél HQ Texture packel, Extrem Quality modal a Frozen paradise pályán mikor várjátok, hogy berombatsa a társatok a bánya bejáratot? Ott 1 karival 30-35fps-re is lemegy olykor, am ezt az első részt és a GTA4-et modolva kivételével alig van ahol ne lenne elég 1 680 a 60 fps-hez, ok még van a Metro 2033, de az nálam elég felejtős.
-
Tirexi
addikt
Kipróbáltam Single Player-ben a BF3-at max-on 1080p-ben 4XAA-val HBAO-val...
Comrades pálya Fraps mérés:
Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
91715, 698245, 74, 196, 131.351Brutál ez a két kari.
(kártyák alapon)Am AB szerint a max memó használatom 1.3GB VRAM volt. (tudom ez csak sacc)
-
TomiLi
addikt
Fórumokat nézegetve én is láttam, hogy a vízhűtéstől kezdve a 3slotos léghűtött vga-kon át mnden van már a TJ08-at illetően.
Zaj: én is rühellem, ezért is gondolkozom egy "majdani" (mert még nincs) DCII-ön. (Bár egyszer már megütöttem a bokám vele, de nem a hűtés miatt)
Viszont ott már elég kevés lenne neki az egy slot hely, hogy szívja a friss levegőt a vga. Ráadásul 180-as ház venti sem "fedi" le a 4slotot, max csak kettőt...
Tehát tényleg jobb a ref.
Az lenne a jó, ha lenne 480-as ref hűtésű 680 majdan (bár tudom teljesen más a vga, tehát nem igazán lehet rárakni a 480-as ref hűtőt)
580-ban azt hiszem a zotac csinált 480-as hűtővel szerelt vga-t.... -
-
Nippon
őstag
-
Nippon
őstag
válasz
Keksz03
üzenetére
Na ez az, épp most költözök egy Silverstone TJ08-E házba amiben fejjel lefelé van az alaplap ezért a kártya van felül és ott már nincs venti. Viszont elöl van egy 180mm-es kb 5cm-re a kártya végétől ami nyomja rá a friss levegőt. Használják mindenféle kártyával de a referenciát ajánlja hozzá a gyártó.
-
Nippon
őstag
Milyen hangja van a referencia 680-nak egy 480-hoz képest? Amikor szétbontottam a vízhűtésemet volt nálam egy 480-as, kb tíz perc netezés után repült a gépemből. Valamit vennem kéne már és jobb lenne egy olyan kártya amelyik kifújja a meleget a házból. Meg akartam válni a víztől de a végén lehet, hogy megmarad

-
front3r
őstag
Ezzel csatlakozom én is a klubhoz!

-
Keksz03
senior tag
válasz
monguz82
üzenetére
Jó hűtés?

Ez nem jó sztem...IDLE-be valóban alacsony de csak 2 fokkal jobb mint a Giga megoldása, viszont LOAD alatt?? 5 fokkal jobb mint a ref, amikor a Giga 16 fokkal hűvősebb a refnél...
bár kérdés h mennyire lehet hangos, de sokkal többet vártam, sztem ez nagyon szerény! :S
Igen a memória elég szépen ment!
-
monguz82
tag
válasz
Keksz03
üzenetére
Nem rossz, szép is, halk is és jól is hűt!
A memória tuningja impresszív, viszont a core órajel nagyjából a referenciakártya potenciálját hozza.
Kérdés hogy a jó hűtésért milyen felárat kérnek majd... -
Keksz03
senior tag
Palit GTX680 JetStream Edition Guru3D review
Néztem a teszteket, mondom nem nagy szám ugyanaz mint a giga OC és még a hűtése is gyengébb, aztán megláttam az utolsó előtti oldalt ahol még rádobtak a gyári OC mellé!

elég jól sikerült sztem, palit amúgy is tetszik, sose volt gondom a termékeivel!
-
válasz
kockaharcos
üzenetére
na, ezek már érdemi információk!
Grat a kártyához!
-
kranazoli
senior tag
válasz
kockaharcos
üzenetére
Köszi!

-
kockaharcos
senior tag
válasz
kranazoli
üzenetére
Igen, volt egy jellegzetes hangja.
Cooler Master HAF912 plus

GTA4 EFLC TBOGT teljesen maxon:
Statistics
Average FPS: 47.34
Duration: 32.60 sec
CPU Usage: 33%
System memory usage: 46%
Video memory usage: 69%Graphics Settings
Video Mode: 1920 x 1080 (60 Hz)
Texture Quality: High
Shadow Quality: Very High
Reflection Resolution: Very High
Water Quality: Very High
Texture Filter Quality: Anisotropic x8
Night Shadows: Very High
View Distance: 100
Detail Distance: 100a Boost 1084MHz-ig emeli játék alatt a GPU órajelet.
GTA IV közben 55-60°C-os a kártya, ahol 99%-on teker a VGA, ott viszon 65-70°C is megvan, 60%-os ventilátor mellett. -
kranazoli
senior tag
válasz
kockaharcos
üzenetére
A 6950-es DCUII-nek idle-ben volt hangja?!
A GTX 570-esemnek zéró hangja van.Más: Milyen PC házad van?! Jófajtának tűnik! Vmelyik Corsair Obsidian; vagy?!

-
kockaharcos
senior tag
Hang:
-Idle - alig hallani, szinte semmi, főleg a Direct CU II-höz képest.
-load- itt már van hangja, 60%-os ventivel 70°C közelében marad játék alatt.

teljesítmény: Brutális fps növekedés a HD6950 DC II 2GB-hoz képest.
Tudom,tudom nem egy kategória, de én arról váltottam.Tuningot még nem néztem.
-
kockaharcos
senior tag
Cpu: 4,2GHz
VGA: alapon -
Petyyyyy
addikt
-
mindfreak
őstag
Üdv,
Meg tudná nekem valaki mondani, hogy a GTX 680 gyári hütőjének zajszintje milyen az 580-ashoz képest?
-
Speed®
titán
válasz
szab.tam
üzenetére
CBn 570SLIvel meg 6970CFel tesztelték anno, előbbi esetében volt 3% lemaradás..de már nem emlékszem, milyen felbontáson mértek. Szerintem nem sok esély van rá, hogy limitáló tényező legyen..a 3.0 is bevallottan marketing.
A 7990/690 CF/SL esetében már talán..de várjuk meg az ezirányú teszteket. -
ÁdiBá
veterán
válasz
szab.tam
üzenetére
Az se teljesen mind egy milyen rendszert teszel alá 2x8X gyorsítással.
Például ha rákeresel interneten akkor találsz olyan tesztet ahol egy SB kétszer nyolcas gyorsítással gyorsabban fut ugyan azzal a kártyával mint egy X58 kétszer tizenhattal.
Azért jegyzem meg hogy a rendszer is sokat számít.
Persze a különbség minimális. Szinte észrevehetetlen átlag illetve minimum FPS-ek tekintetében.
Én véleményem szerint még a mai kártyák is *lassúak hogy a nyolcszoros gyorsítás kevés legyen nekik.
-
szab.tam
nagyúr
"x8x8 nem limitál, mert 2.0"
jó volna újból erre egy teszt. mert a kezdeti 480 időkben láttam utoljára ilyet, és pont a határon volt már akkor is. nőttek a felbontások, erősödtek a vga-k. kérdés, hogy még mindig igaz-e a dolog.
nálam pl 5040x1050-ben van olyan, hogy a görbékből láthatóan messze semmilyen limit nincs. (sem cpu, gpu, vram foglalás.)
és mégis esik az fps. csak a segédkártya miatti 16x@8x-ra való visszarongálódásra tudok gondolni..tehát jó lenne megint egy 2.0 8x vs 16x teszt, pl. 680-nal...

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung kuponkunyeráló
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tőzsde és gazdaság
- Trollok komolyan
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
- World of Warships
- További aktív témák...
- Steelseries Arctis Gamebuds (Playstation) Gamer vezeték nélküli fülhallgató
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Yellow-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4489, 100% Akksi
- darkFlash Shadow Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo X280 12" - i7 8550U, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku - számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

látni kb. ugyanannyit látunk belőle. sebsségben is.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

A Metro 2034-be remélem kijavítják!