Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
-
LOGOUT
nVidia GeForce GTX 670 / 680 / 760 / 770 (GK104) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
deicide
veterán
válasz
gainwardgs
üzenetére
Linkeltem már pár eredményt, meg vagyok vele elégedve, csendes, gyors, de ugyanazt tudja, mint bármelyik másik ref 680, inkább várj valami nem ref modellre, amin több fázis és 8+8 tápcsatlakozó van, mert azok tuningosabbak lesznek. Pl EVGA GTX680 Classified.
-
Def26
félisten
válasz
gainwardgs
üzenetére
"tapasztalatok"
Szép rajta a matrica.
-
stratova
veterán
Az utolsó bekezdés logikáját nem teljesen értem. Házon belüli hír:
Az NVIDIA nemrég nyújtotta be igényét a 28 nm-es waferekre, melynek eredménye GeForce GTX 680 alapját biztosító GK104-es kódnevű lapka, ami sajnos még a Radeon HD 7970-nél is nagyobb hiánycikknek számít. Ez annak köszönhető, hogy a TSMC a gyártókapacitás nagy részét elosztotta a fenti trió között, így az NVIDIA lényegében csak a folyamatos bővítéssel jut gyártósorokhoz. A Digitimes úgy tudja, hogy a zöldek több lapka debütálását is eltolták, ami érthető, hiszen kevés termékkel nagyon nehéz lefedni a középkategóriás, vagy olcsóbb VGA-k piacát.
Ezt úgy értelmezném, hogy a jelenleg is szűkös kapacitás csak lassan bővül késleltetve ezzel az olcsóbb VGA-k megjelenését; nem pedig az eddigi kapacitás csökken, drágítva a jelenleg elérhető pl. GTX 680-at.
-
Keksz03
senior tag
válasz
szab.tam
üzenetére
eredetileg úgy van h a középsőt kéne DP-ra kötni, mivel ez sok embernek nincs a monitorjain van átalakító de 3 monitor esetén vagy nem ad képet vagy futni fog és vibrálni, ezért ajánlott aktív átalakítót használni! a másik kettőt kötheted DVI-re de HDMI-re is! jól írtad flex kártyánál nem szükséges az aktív kábel!
az én rendszerem így volt: mini DP (aktív) --> DVI, DVI (dual), HDMI
-
ÁdiBá
veterán
válasz
gainwardgs
üzenetére
Nem lesz csúszás a TSMC miatt?!

Kapacitáshiány a TSMC-nél: nem készül elég 28 nm-es chip
Az értesülések szerint a fentiek miatt az Nvidia néhány új videokártya esetében a piacra dobás elhalasztására kényszerül.Lehet most érdemes benevezni a kártyákra(GTX680,7970), mert elfordulhat hogy ha hiány lesz akkor drágulhatnak a Keplerek illetve Radeonok.

-
670/670Ti kártyák mikor jelennek meg?
-
kribe
őstag
válasz
front3r
üzenetére
Sajnos nem találtam én sem ilyen tesztet, pedig jó lenne valami ehhez hasonlót olvasni a 680-asról is. Bár azt hiszem az eredmények hasonlóak lennének.
-
front3r
őstag
Köszi! Ez megnyugtató.

Viszont jó lenne a CPU-kra irányuló tesztet is olvasni a GTX 680-al kapcsolatban! Ilyet sajnos nem nagyon találtam.

Ha valaki tud, az szóljon!
Bár gondolom ez inkább a jövőben lesz érdekes, mikor majd jönnek azok a játékok is, amelyek a CPU-t is jobban megerőltetik. Talán a C&C Generals 2, SimCity 5, esetleg a GTA 5(ha jön PC-re)? -
szab.tam
nagyúr
hi!
3 kijelzős kiterjesztésnél a 2 dvi-on kivül lehet-e a hdmi-t igénybe venni?
ha nem, csak a dp-t, és nem dp-s kijezőre kötjük, akkor annak aktív átalakítósnak kell-e lennie, mint a nem flex eyefinity kártyáknál?
4-es kiterjesztés már ugye nem megy?
-
-
schwartz
addikt
FullHD - ban teljesen elegendő egy alapórajeles 2600/2500(K) intel processzor.
Az alatt már lényegesen jobban van terhelve, kihasználva a CPU.Gondold at, mar miert lenne jobban terhelve a CPU a felbontas csokkenesevel? VGA limit mellett max kesobb lesz rajzolasi parancs de sztem ugyanugy ki kell szamolja a proci az adatokat. (laikus szemmel)
-
gV
őstag
-
ÁdiBá
veterán
FullHD - ban teljesen elegendő egy alapórajeles 2600/2500(K) intel processzor.
Az alatt már lényegesen jobban van terhelve, kihasználva a CPU.
Nálam 1280x1024 felbontásban 22 FPS átlagot hozott a CrySis Benchmarkja 4.6Ghz-en az alap órajelhez képest, míg 1920x1080-ban 1FPS. -
kribe
őstag
-
kockaharcos
senior tag
-
cut
aktív tag
Minden mai extra(fullos) kártyához ajánlják a 4 magot.
De szerintem is egy 2500k-s procitól felfele elég hozzá.
(amd ről nem tudok nyiltakozni)
-
deicide
veterán
válasz
ittakary
üzenetére
Milyen proci kell alá, hogy ki legyen használva a teljesítménye.
Nehéz kérdés amúgy, mert felbontásfüggő, 2560x1440-ben egy bármilyen 4 magos elegendő, még húzni sem kell, FullHD-hoz talán már inkább egy i5 2500K húzva, az alatt meg nem hiszem, hogy valaki is játszana egy ilyen kártyával.
-
front3r
őstag
Hol van a CPU limit GTX 680-nál?
-
deicide
veterán
válasz
kockaharcos
üzenetére
1200 körül (GPU boost miatt ingadozik kicsit)
-
nyufka69
tag
Valaki tolna egy Vantage-t alap órajeles 680-al?

-
Keksz03
senior tag
-
warcat
veterán
válasz
Keksz03
üzenetére
Igen,jó eséllyel lapul még bennük erő,de mint mindig,a legtöbb magán a chipen múlik,ha az pont egy gyengébb példány akkor kaphat kismillió támogatást,pofára esik gyorsan tuning közben.
De az 1150-1200-at a többség bírni fogja ref vagy nem ref mindegy, mint a 7970-nél,csak egy jobb hűtéssel halkabb lesz meg hűvösebb.
+ tuning miatt felesleges várni a vásárlással, viszont egy jóféle egyedi hűtés az szimpatikus lehet.
(1200-ig ahogy írtam megy a nagyja,ha annál is több teljesítmény kell akkor tessék venni SLI-t vagy meg kell várni a GK104x2-őt.) -
Keksz03
senior tag
tehát ha jól értem akkor egy nem ref nyákos, 6+8 tápcsatis kártyából jó eséllyel ki lehet majd hozni többet? gondolok itt egy MSI Lightning féle mókára amik ha jól tudom spécibbek!
hőmérséklet h alakul a refnél OC-zva? -
-
ÁdiBá
veterán
Nekem referenciám volt.
eVGA 3Gigás GTX580 asom. Azzal nem volt hűtési probléma.
Amúgy is a Phantomra elég sokan panaszkodtak hogy nem minden a látszat, mert hűtési teljesítmény nincs a brutális hűtő mögött.Én azóta megfogadtam (DCU2). Nem foglalkozom sufni tuningos msi, asus, és egyéb kártyákkal.
Csak referencia, és kész. -
TomiLi
addikt
És jobban melegszik, és többet fogyaszt... Persze utóbbi kit érdekel ebben a kategóriában, de a jobban melegszik része már lehet kellemetlen.
Én pl. anno bele futottam egy Gainward GTX 580 3GB Phantommal... Mert hosszú távra terveztem
(azóta megtanultam: akinek a számítógép a hobbija, az ne áltassa magát : hosszú távra tervezni...) amiből egy hétvége lett.
Ezen a vga-n a hűtés jó volt a 1.5GB-os verzióhoz, legalábbis itt a fórumban meg voltak elégedve vele a tulajok.
A 3Gb-os viszont melegedett mint a barom, de legalább cserébe hangos is volt... -
Tirexi
addikt
válasz
Varázslóó
üzenetére
"Olyan mint a ram ,minél több van annál kényelmesebben érzi magát
"Akkor miért van az, hogy a 3GB-os GTX580 néha kevesebb FPS-t produkál mint az 1.5GB-os verzió?
[link]Igaz nem sok a különbség de azért mégis van ahol gyengébb és még azt sem mondhatjuk hogy mérési hiba mert több játéknál is előfordul.
Szal amint látod a tesztet szinte semmi nem igazolja azt, hogy kell a 3GB VRAM 2011-2012-ben még magasabb felbontásban sem!
-
gV
őstag
válasz
Keksz03
üzenetére
Mert jó a ref, halk, hűvös, házamhoz a házból kifújó ventijü VGA-t javasolják, a 6+6 nekem előny, mert nincs a tápomhoz alapból 8-as pcie csati, húzni meg nincs miért: bf3, avp, cop stb megvan a 60 fps, crysis (+hq text pack) és a gta4 (+enb) esetében meg a GTX 680-ból is SLI kell h legyen annyi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo 40B0 ThinkPad Thunderbolt 4 Workstation Dock (300W) (40B00300)
- 5G LTE! Whitespotos, Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Dell XPS 13 Plus 9320 i7-1260P 32GB 512GB 4K+ TouchScreen 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG XBOX Ally X 24GB/1TB kézikonzol garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)
1 FPS. Aha. (Ez még a GTX580 esetében volt, gondolom a HD7970 után se változna, CF nél már lehet picit több nyomna a latba, majd lemérem)